Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyv - tesz-vesz

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
57 válasz a témához

#1 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 17:47

Sziasztok! Keresem Dick Francis összes lovas regényét, nem baj, ha használt, antikvár példányok, de olvashatóak legyenek. Magyar nyelven. Kb. 100-300 Ft-ért. Ezen kívül keresek mindenféle lovas könyvet, enciklopédiát, lexikont, regényt, történetet... lehetõleg olcsón, vagy esetleg csere is lehetséges Pony Clubbos regényekre /10db, eredeti áruk 990 Ft/darab, tökéletes állapotúak/ vagy az alábbi könyvekre: Peter S. Beagle: A fogadós éneke /eredeti ár 2350 Ft, tökéletes állapotú/ Susan Madison: A remény színe /eredeti ár 1990 Ft, tökéletes állapotú/ Michael Crichton: Préda /eredeti ár 2280 Ft, tökéletes állapotú/ vagy pedig vannak részletes, angol nyelvû térképeim Nevadáról és Montanáról. /500 Ft/térkép, nem használtak, tökéletes állapotban/ Vagy egyéb megoldások is érdekelnek. Elérhetõségek: magánban, vagy lovasbetty@freemail.hu

#2 Kinta

Kinta

Csikó

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 17:58

Sziasztok!
Én is keresek Dick Francis köteteket, a Tétre, helyre, befutóra címûn kívül, de minden más lovas könyv is érdekel.
Elérhetõség: flavy@freemail.hu, 06/70-534-2067, vagy magánban. :)

#3 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 18:19

Nicsak, rajtam kívül is szereti vki Dick Francist? Nekem csak angolul vannak meg, s azok sem mind, csak kb 22 a 41-bõl. Némelyikbõl több is van, ha angolul kellene... Eszerint magyarul több is megjelent? Sokáig csak Csonttörés volt az egyetlen az - Albatrosz sárgákban.

Edited by Ernest, 2008 április 5. - 18:22.

#4 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 18:51

Nagyon szeretem Dick Francist! :D És van több könyvem tõle. Az egyikbõl 2 is, de nem tudom melyikbõl és hol, majd utánanézek. Nekem megvan egy olyan regénye, ami egy kb. 1980-as IPM-ben adtak ki. Az volt az elsõ könyvem tõle és egyetlenegy névre emlékszem, a lóéra: Admirális. :)

#5 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 18:57

Nem mellesleg a www.antikvarium.hu -n éppen 5 kötete eladó az írónak, ebbõl 3 angol nyelvû, magyar nyelven a Csonttörés és a Tét az életed van fenn. a bookline.hun- további 10 kötete van fenn az írónak ebbõl 2 magyar, és a magyar kötetek közül 4 és 10 db példány van. Remélem segítettem.

#6 Kinta

Kinta

Csikó

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 13:09

A vaterán is van pár fennt, licitáltam már :)
Van még a
Tétre, helyre, befutóra, A tét az életed, Csonttörés, Visszatérés, többet nem tudok, de biztos van még több magyar nyelvû is... ja, meg a Riders Digest válogatáskönyvekben is van pár regény, pl. az Összetörve, azt hiszem, az is lovas. De még keresek!
Üdv!

Sziasztok!! Itt vannak a megjelent mûvei /nem tudom, hogy teljes-e/:
A tét az életed | Csonttörés | IO Lb. penalty | Visszatérés (Francis) | Flying Finish | Slay-Ride | The sport of the queens | 10-lb penalty | Banker | Bonecrack | Bolt | Come to grief | The danger (penguin readers level 4) | Visszatérés | Decider | Field of 13 | For kicks | Hot monkey | Tétre, helyre, befutóra | Omnibus four | Second wind | Straight | The edge | To the hilt | Wild horses | Hilflos | Under Orders | Second Wind | Gambling | Under Orders | Unbestechlich | Under Orders | Rufmord | Reflex | Knochenbruch | Gefilmt | Banker | Dead Heat | For Kicks | Comeback | Flying Finish | Nervensache | Festgenagelt | Handicap | Blindflug | Außenseiter | Weinprobe | Galopp | Schlittenfahrt | Ausgestochen | Banker | Lunte | Peitsche | Fehlstart | Todsicher | Decider | Gegenzug | Gefahr | Bonecrack | Hot Money | Rat Race | Shattered | Under Orders

Edited by Kinta, 2008 április 6. - 13:27.

#7 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 14:07

Todsicher - Dead Cert Gefahr - Danger stb. gondolom én... :) Alighanem nincs több könyve 42-nél.

#8 Kinta

Kinta

Csikó

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 14:56

Át kéne nevezni a témát Dick Francis Fanclub-nak... :D :D

#9 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 15:51

Én nem ismerem, nem vagyok Dick Francista, csak szeretek keresni és találni, fõleg könyveket. Van egy eladó Állattenyésztési enciklopédia 3.-ik kötetem melyben a lovakat részletesen tárgyalják. Idõközben megjött a teljes sorozat, azért ez feleslegessé vált.

#10 Liaram

Liaram

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 10:38

Sziasztok!

Bízom benne,hogy valaki tud nekem segíteni!Évek óta keresek egy könyvet,amelyet 2003-ban adtak ki Magyarországon,és gyakorlatilag kb. két év alatt eltûnt a polcokról,sajnos úgy tûnik,hogy végleg,ugyanis hiába járom a könyvesboltokat és antikváriumokat,mindenhol azt mondták,hogy nem lehet kapni és sajnos már megrendelni sem.A könyv magyar címe: A LOVAK NYELVÉN.

Szerzõpáros:Michael Peace és Lesley Bayley
A könyv eredeti címe: The QandA Guide to Understanding Your Horse
Fordította: Reichenberger Andrea
Szerkesztette: Walter Béla
Fõszerkesztõ Laux József
ISBN 963-305-207-6

A könyv borítóját itt megtaláljátok:

http://www.animakony....jpg&SIZE=large

Nagyon szeretném megszerezni ezt a könyvet,ha bárkinek megvan és eladná,reális áron megvenném!!!

E-mail címem: liaram@vipmail.hu

Köszönet a segítségért!

#11 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 19:03

Szia!
Ha jól néztem, akkor itt meg lehet vásárolni :)

#12 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 20:28

sziasztok keresem az Ostorhegyes c könyvet akinem megvan és esetleg megválna tõle vagy akár szkennelve vagy lefényképezve.... minden megoldás érdekel :kocc: akinek van infoja, magánt légyszives

#13 Liaram

Liaram

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 22. - 22:06

Sziasztok!

Bízom benne,hogy valaki tud nekem segíteni!Évek óta keresek egy könyvet,amelyet 2003-ban adtak ki Magyarországon,és gyakorlatilag kb. két év alatt eltûnt a polcokról,sajnos úgy tûnik,hogy végleg,ugyanis hiába járom a könyvesboltokat és antikváriumokat,mindenhol azt mondták,hogy nem lehet kapni és sajnos már megrendelni sem.A könyv magyar címe: A LOVAK NYELVÉN.

Szerzõpáros:Michael Peace és Lesley Bayley
A könyv eredeti címe: The QandA Guide to Understanding Your Horse
Fordította: Reichenberger Andrea
Szerkesztette: Walter Béla
Fõszerkesztõ Laux József
ISBN 963-305-207-6

A könyv borítóját itt megtaláljátok:

http://www.animakony....jpg&SIZE=large

Nagyon szeretném megszerezni ezt a könyvet,ha bárkinek megvan és eladná,reális áron megvenném!!!

E-mail címem: liaram@vipmail.hu

Köszönet a segítségért!

Megtaláltam 1-2 helyen én is a Neten,de az a baj,hogy szinte sehol nincs raktáron és nem lehet már utánrendelni,mert nem nyomtatják:(

#14 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 28. - 14:46

Van egy felesleges másolatom Vér Imre- Túralovaglás címû könyvébõl, lefûzve (véletlenül 2x másoltattam le), ha kell vkinek,a másolás áráért szívesen odaadom.

#15 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 21:11

Eladó Dick Francis: Visszatérés c. regénye tökéletes, újszerû állapotban, kemény borítású kiadásban! Árban megegyezünk, de nem kerül sokba, mert nekem úgysem kell.

Keresem továbbá a Futószárazás c. könyvet (szerzõt nem tudok, képes ismeretterjesztõ könyv), vagy bármilyen, a díjlovas idomítással kapcsolatos könyvet. Csere is lehetséges.

Edited by gidrángirl, 2009 március 30. - 21:15.

#16 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 23:24

A kiadótól a leggazdaságosabb, de van több helyen is.

#17 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 13:48

Elkelt, és hozzájutottam. Köszi a tippet :)

#18 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:51

A kiadótól a leggazdaságosabb, de van több helyen is.

Képzõmûvészeti Kiadó? Jelzem, egyszer futószáraztam, és nem voltam sikeres, na de hogy ilyen mélységei lennének, sose hittem volna. :gm:

#19 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 21:01

Nem tudom, a könyvet nem olvastam, de ha belegondolok, hogy a lovaglás tanulás is milyen egyszerûnek látszott mielõtt elkezdtem, már ezen se csodálkoznék. :) Amúgy szeretem a futószárazós órákat.

#20 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 21:07

Én is. Egyébként a volt spanyol iskolás nagyság, Kottas úr is idõnként felül. :)

#21 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 8:29

Figyelmetekbe ajánlom a paciponthu elõlapján ott fent a könyvismertetõt.

#22 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 17:11

A magyar nyelvû lovas szakkönyv kínálat olyan csapnivalóan értéktelen, hogy az sok szót nem is érdemelne, de mégis. Nézze végig valaki az elmúlt 20 év könyvtermését. A Budiensky könyv óta olyan, amit érdemes megvenni nem került könyvesboltba. Ugyanazt a már régen elavult, semmi újat mondani nem képes anyagot paszirozzák újabb és újabb könyvekbe ugyanazok a szerzõk. De miért is tennék, ha maguk a lovasok is csak ilyen szakmai színvonalra kíváncsiak. Semmi újat nem lehet megtudni a lovakról, a lovas kutatásokról. Jelent meg könyv a ló evolúciójáról, a háziasításáról, a Botai kultúra feltérképezésérõl, a lovak tréningjérõl, anatómiájukról, takarmányozásukról, ásványianyag és vitamin szükségletükrõl, az új irányzatú tartástechnológiákról? NEM! Itt-ott nyomokban esetleg, de azokat is túllépte már a nemzetközi kínálat. Ez azonban sajnos nem csak a könyvekrõl, hanem az egész lovas ágazatról is elmondható. Soha nem leszünk versenyképesek a világgal, ha elfogadjuk, megelékszünk azzal, amit az a vezetõ réteg fogadtat el a lovas élet szereplõivel, ami nem más, mint a saját balfékségük palástolásából fakadó tudáshiányos nagyképûség. Lehet velem vitatkozni!!!!! És ha valaki bebizonyítja, hogy tévedek, nyílvánosan bocsánatot kérek, de kösse fel a gatyáját az illetõ.

#23 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 17:37

Akar a fene vitázni, csak tisztázzuk, ki a hóhér, és ki a tõke. :gm: Endrõdy és Müseler könyveire gondolsz? És a 20 évbe még pont belefér Podhajsky Kleine Reitlehre-je, Ádám Zoltán fordításában, 1989-bõl. Ezek megcáfolódtak? Müseler könyvének már a 46. kiadása van forgalomban, ez azért jelethet valamit.

#24 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 17:50

A magyar nyelvû lovas szakkönyv kínálat olyan csapnivalóan értéktelen, hogy az sok szót nem is érdemelne, de mégis.

Utánaszámoltál már, hogy mennyibe kerül és milyen eladott példányszámra számíthat bármilyen rétegigényt kielégítõ könyv? Csak az foglalkozik ilyesmi kiadásával, akinek nem megélhetési kérdés, hanem tudja keresztfinanszírozni valamibõl. Olyan pedig egyre kevesebb van. :(

Hajrá, lehet nyelvet tanulni és megvenni az angol/német kiadványokat.

#25 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 18:11

Akkor bõvítem a kört. Számolj utána, hogy mekkora kárt okoz az a "száz éves" ismereteket szajkózó szakmaiság, amit ezek a könyvek közvetítenek. Számolj utána, hogy mennyi kárt okoz a szakmai ismeretek hiánya, számolj utána, hogy mekkora piacvesztés rejlik a világ lótenyésztésétõl való leszakadásban. Miért is vannak a szakmai szervezetek? Deklarált alap cél az ismeretek nemzetközi szintû megismertetése. Történt ebben érdemi lépés valahol? Mivel foglalkoznak azok, akiknek ez lenne a feladatuk. Ott tartunk a szakmai hitelesség terén, hogy egy szakmai vita indítást elhatárolódással válaszol meg az illetékes nagy okos. Nézd meg a Lovas turizmust szabályozó rendeletet lovas szakmai szemmel. Az ezekkel okozott anyagi és erkölcsi értékvesztést tedd nyugodtan a másik serpenyõbe.

Edited by terembura, 2009 április 3. - 18:13.

#26 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 18:55

Némethy Díjugratás könyve, Lóherba, Müseler... most így kapásból ezek jutottak eszembe, amelyek a közelmúltban jelentek meg, és szerintem a gyakorlatban hasznos és színvonalas könyvek, amelyekhez gyakran vissza lehet nyúlni, és amelyek fontos és hasznos információkat tartalmaznak. Megvallom, nem vagyok annyira képben könyvek terén, csak azt tudom, hogy azért jelennek meg manapság is gyöngyszemek.

#27 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 19:06

Melyik Müselerre gondolsz? 1940-ben adták ki Müseler Vilmos: A lovaglás iskolakönyve címû könyvét. A Némethy eredetije 1988-ban jelent meg. Üdító példát én is tudok: Lóerõ

Edited by terembura, 2009 április 3. - 19:08.

#28 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 19:08

Ezekre gondolok. De attól még, hogy nem ma keletkeztek, örökzöldek szerintem.

#29 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 19:11

Örökzöld a Nemzeti lovag is, de 180 éves. Nem az örökzöldekrõl beszéltem, hanem a kor tudását bemutató, az elmúlt két évtizedben megjelent lovas könyv áradatban a színvonalasak arányáról. Az újabb és újabb semmit mondó könyvekrõl.

#30 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 20:58

Haj, az egy másik helyre való vita lenne, hogy vajon van-e újdonság a lovasmûvészetben. Müselernél nem véletlenül hangsúlyoztam, hogy ha valaminek van 46 kiadása, a gonosz kapitalizmusban, annak hírhedt babonás vagy asztrológus vagy régvolt kurtizánok életrajzi vagy... máig érvényes lovas könyvnek kell lennie... Egyébként, mivel a világ lefelé ereszkedik szellemileg, fent nevezett szerzõk mûveire is az a vélekedés, itt a fórumon is, hogy nem szabad a fejet fájdítani a betûkkel... Kivétel az, aki kivétel.

Edited by Ernest, 2009 április 3. - 21:02.

#31 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 18:32

Keresgélek egy könyvet, internetes antikváriumokban természetesen nincs, de ha valakinek meg van, és meg lehetne oldani h kölcsönadja egy fénymásolás erejéig, az nagyon jó lenne :) Irányelvek a lovaglás és hajtás számára 1,2

#32 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 19:13

Probléma megoldódni látszik :) szóval megoldva

#33 Sztimcsi

Sztimcsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 260 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 6. - 20:30

Sziasztok

Eladnám elcserélném Erdélyi Magdolna Lovak címû könyvét.(Kaptam de van már egy belõle teljesen új)
Csereként érdekel a Lovas Akadémia sorozat könyvei.

Errõl a könyvrõl van szó:
http://bookline.hu/p...l_tudni_erdemes

Edited by Sztimcsi, 2009 április 6. - 20:31.

#34 zsofia0323

zsofia0323

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 18:01

Keresek Lovasterápiával kapcsolatos könyveket. ajánlatokat:zsofia03232@freemail.hu -ra várom

#35 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 14. - 11:48

aki szeretné az alábbi könyvek akármelyikét digitális formában (pdf), szóljon priviben, megjelölve, melyik kell neki: lóbetegségek (2003) - ez meglehetõsen nagy a ló- és pónigondozás kézikönyve a némethy-módszer (1968) adalékok a lovaglás tanításához (1871) byzantine encyclopaedia of horse medicine cup of comfort for horse lovers (lovas történetek) equine massage equine reproductive physiology DK eyewitness - horse horse & rider 2009/02 (folyamatban) horse owners veterinary handbook horseback riding for dummies infectiou diseas irányelvek a lovaglás és hajtás számára I.kötet (1986) lovakat orvosló könyv (1797) magyar gazdák és leventék lovaskönyve (1928) more how your wants to ride patkócsattogás (lovas novellák) the horses we love the horse whisperer trail riding was ist was - pferde budiansky-könyv elõkészületben még vannak kutyás, macskás, hüllõs, madaras könyvek is, de ez ugye lovas könyv teszvesz

Edited by Unicorn, 2009 április 14. - 11:50.

#36 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 19. - 8:39

Figyelmetekbe ajánlom a fórum fõoldalán alul a támogatóink szekcióban a lovaskönyv ismertetõt, valamint ugyanezzel kontaktusbanl a MLSZ honlapján levõ meghívót.

#37 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 19. - 10:37

Eladó Dick Francis: Visszatérés c. regénye tökéletes, újszerû állapotban, kemény borítású kiadásban! Árban megegyezünk, de nem kerül sokba, mert nekem úgysem kell.

Keresem továbbá a Futószárazás c. könyvet (szerzõt nem tudok, képes ismeretterjesztõ könyv), vagy bármilyen, a díjlovas idomítással kapcsolatos könyvet. Csere is lehetséges.

http://bookline.hu/product/home!execut...22&id=79077 vagy ezt keresed?

#38 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 20. - 20:16

MEGHÍVÓ „Egy dolgot azonban semmi nem pótolhat: a lovakkal töltött idõt. Tanuljunk róluk, tanuljunk tõlük” Szeretettel és tisztelettel meghívjuk 2009. április 24.-én, pénteken 19.00 órakor Szücs-Gáspár Kinga: Mindent a LOVAGLÁSRÓL címû könyvének bemutatójára és sajtótájékoztatójára a Sóskúti Lovas- és Élménypark Éttermébe (2038. Sóskút, Bajcsy-Zsilinszky út 61.) Beszélgetõ partnerek: Szûcs-Gáspár Kinga a könyv szerzõje Markó Mariann a könyv karikatúráinak készítõje Moderátor: Vobeczky Zoltán a Danubius Rádió sportszerkesztõje A könyvbemutatón lehetõség nyílik kötetlen beszélgetésre, a könyv dedikálására, és kedvezményes áron történõ megvásárlására, egy pohár ital és pogácsa mellett. Lovasfotó és lovas-karikatúra kiállítás Részvételérõl visszajelzést kérünk a buzasklara@t-email.hu e-mailre, vagy a 06-30/466-1398 telefonra. (ez egy kis ön-reklám, a többit megtette helyettem Dallos Bea és Markó mariann - köszönöm nekik...) Ja, és még valami: a könyv véleményezésében, szerkesztésében nyújtott segítséget köszönöm (kifejezetten névsorban) a következõknek: Atheneum Kiadó, BAZSI, Dallos család, Feitser Caroline, Futár Ernõ, Istenes Csilla, Markó Mariann...

Edited by Haf-Shire, 2009 április 20. - 20:21.

#39 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 21. - 12:37

http://bookline.hu/product/home!execut...22&id=79077 vagy ezt keresed?

Nem, arra gondoltam, amelyiket moon belinkelte még fentebb. Mindenesetre köszi :)

#40 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 22. - 19:07

KERESEM Dr. Reiner Klimke könyveit és Wilhelm Müseler könyvét, amelynek magyar címe A lovasoktatás kézikönyve, EREDETI NYELVEN! Nem tudja valaki, hol lehet megszerezni õket akár könyv formátumban, akár neten?