Sziasztok!
Felesbértartót keresnék lovamra, időhiány miatt!!!!
Csomádon a Narancs Ranch-en tartom, Bolygó nevü fekete- fehér tarka 142 cm marmagasságú csődör lovamat, fajtáját nem tudom megmondani, mert nincsenek papírjai.
Már több mint 6 éve van a tulajdonomban, 2 éve van Budapesten bértartásban, mert ide költöztem, csak sajnos rengeteget dolgozom ez matt nincs elég időm rá, így szegénykém, hogy nincs rendesen lemozgatva, kicsit "kanos" a múlt éjszaka kiszökött a karámjából és hát megrendezte a többi lovat sajnos,
Így, bértartóm tanácsára keresek valakit aki többször ki tud járni hozza lemozgatni, foglalkozni vele.
Nem dúrva ló, ha kivívód nála a tiszteletet, akkor olyan mint egy kezesbárány, de néha persze mivel mén oda kell neki csapni, kicsit erőteljesebben fellépni, mint egy kancánál...
Míg többet tudtam vele foglalkozni sokat lovagoltam Parelli kötőfékkel, nagyon érzékeny a szája! Kantár van rajta akkor is mikor a kötőfékkel lovagolom, mert hát fel kell készülni minden eshetőségre, de nem igazán kellett a kantárt használjam, azon is csak csikózabla van.
A másik amiről beszélnem kell: sajnos nem teljesen egészséges... Az állatorvosi vizsgálatokból kiderült, hogy allergiás.
Én azt hittem, hogy kehes, de hála nem. Az állatorvos azt mondta, ha nem kezeljük átmehet abba, de folyamatosan kap tormát amit a lovász minden este belereszel az abrakjába, most kapott gyógynővényeket, de nem segített többet mint a torma. Október elején elég rosszúl lett és kapott egy szteroid injekciót, most olyan mint régen, ereje teljében van!
Régen nagyon sokat jártam vele társaságba túrázni vele. Most már lehet nem bírná a nagyobb túrákat, de még mindig ki lehet menni vele egy jót lovagolni! Sőt jót is tesz neki a mozgás!
Muszáj találnom valakit aki kicsit többet tud vele foglalkozni, mert ez nagyon kevés amit én ki tudok menni hozzá!
Kérlek segítsetek!
Ha mást nem, csak annyit hogy hol keresgéljek megbízható ember után!
Mert persze nagyon féltem a lovacskámat, nehogy valaki tönkre tegye...
Előre is köszönöm!
Üdv,