Védjük a környezetet!
Közzétéve 2020 október 27. - 14:11
- Ernest és N.C. kedveli
Közzétéve 2020 november 3. - 20:38
ttps://index.hu/gazdasag/2020/11/03/agrartarca_life-program_hortobagy/
Közzétéve 2020 november 19. - 10:12
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2020 november 21. - 19:45
Hát ez sajnos nagyon így van. Én azon szoktam csodálkozni, hogy a hatalmas, nehéz, szögletes doboz autókkal milyen lelkesen megy mindenki 130-al az ótópályán. De a többi is ül. Amikor kisközépvezető voltam, akkor mérgelődtem azon, hogy ha a 12 műszaki kapott valami körutasítást, akkor sorban álltak a kevesebb nyomtatónál, mint gép, mert mindegyikük rákattintott rögtön a nyomtatásra. Aztán ott rohadt mindegyik íróasztalon, egyre több papír került föléje. Pedig 2 oldalt képernyőn elolvasni az tán nem annyira fájdalmas. Én legalább annyit tettem, hogy amit eltoltam, azt eltettem, és utána kisebb jelentőségű anyagokat vagy próbát az üres felükre nyomtattam, meg mindent kétoldalasra, amit nyomtattam. Párom vastag dossziékba szervezte az általa tanított tudnivalókat, mindegyik színesen nyomtatott lap külön nájlonban. Pár éve ezek megjelentek a papírszelektívbe viendő szatyorban... A repülésről meg már ne is beszéljünk. Ma mindenki repül...
Közzétéve 2020 november 22. - 7:09
Közzétéve 2020 november 22. - 7:27
Pedig a nyár is pont ezt mutatta. Levették a féket, mindenki elment bárhová. El is hozták a második hullámot.
Közzétéve 2020 december 11. - 7:30
"zt az érvelést pedig képtelen vagyok elfogadni, hogy az erdőben sétálás azért oké, mert kisebb ártalommal jár, mintha ugyanott motorral megyünk keresztül, mert akkor a motoros meg jöhet azzal, hogy az ő keresztülgurulása semmiség a patakok nyílegyenes, kibetonozott mederbe tereléséhez képest, vagy hát ott van a fő debilség, a körbeünnepelt világító bicikliút, amely az éjszaka rajzó, a víztükör polarizált fényét követő, védett dunavirágok számára gyilkos fényszennyezést jelent. A sort a végtelenségig lehet folytatni: mindig találni egy nagyobb bűnöst."
Nincs semmi dolgod az erdőben
Közzétéve 2020 december 13. - 11:05
Érdekes hozzáállás.
Közzétéve 2020 december 17. - 10:03
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2020 december 17. - 20:19
https://www.napi.hu/...m_campaign=link
"A kormány ugyan megtiltotta a szilveszteri petárdázást, de a rendelet úgy értelmezhető, hogy magánterületen szabad a pirotechnikai eszközök használata."
Közzétéve 2020 december 18. - 21:32
https://telex.hu/bel...-gulyas-gergely
"Erre rákérdeztünk a rendőrségnél is, válaszukban azt írták, hogy a december 16-án megjelent kormányrendelet valóban csak az év végi, „ideiglenes tárolóhelyről való forgalmazást” tiltja, az üzletekből történő árusítást nem. Azt is megerősítették, hogy a tűzijátékozás tilalma tényleg csak a közterületekre vonatkozik, vagyis magánterületen mindenki azt lő fel az égbe, amit akar. Aki viszont megszegi a szabályokat, az akár 150 ezer forint pénzbírságot is kaphat"
Közzétéve 2021 január 13. - 19:51
https://www.napi.hu/...gni.721349.html
"A jelentés hónapokkal azután született, hogy a világ nem teljesítette a biológiai sokféleség védelméről szóló egyezmény által elfogadott stratégiai tervben megfogalmazott, 2020-ig elérendő célok egyikét sem."
Közzétéve 2021 január 14. - 13:03
https://telex.hu/kul...lanfoka-lezaras
"Az egyhónapos lezárást a helyiek pozitívan fogadták, többen sürgették a városi tanácsot, hogy tegyék állandóvá a helyi vadállatok védelmét."
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2021 január 14. - 16:07
Nálunk is már rég be kellett volna zárni a helyi vadállatokat...
Közzétéve 2021 január 14. - 19:09
Melyik oldal a bent és melyik a kint?
- Eva és Ernest kedveli
Közzétéve 2021 január 14. - 21:49
Mindegy is, csak jó magos legyen a kerítés...
- Eva és Ernest kedveli
Közzétéve 2021 január 28. - 13:48
https://index.hu/tec...ak-nagy-sziket/
'A Life+ projektek esetében folyamatosan nyomon követik a kutatók, hogy a megcélzott élőlénycsoportok sorsa hogyan alakul a beavatkozás után. Így pontos – és rendkívül szívderítő – adataink vannak arról, hogy a madárfauna és a szikesek flóráját meghatározó növényfajok hogyan boldogultak a Nagy-szik területén a helyreállítás óta.'
Edited by N.C., 2021 január 28. - 13:50.
Közzétéve 2021 január 31. - 19:23
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2021 február 2. - 20:09
https://www.napi.hu/...oz&utm_campaign
Egy kilométeres távolságból is képes bemérni a madarakat, és az adott fajra igazítottan akár le is szabályozza a repülési vonalban működő szélturbinák forgási sebességét egy új, mesterséges intelligenciára épülő rendszer. Elsőbbséget kaphatnak a madarak.
Közzétéve 2021 február 3. - 0:59
Eljutunk oda, hogy a MI korlátozni fogja az emberek "éhségét" (terület, energia, nyersanyag, természeti erőforrások...)?
Közzétéve 2021 február 3. - 8:25
Jó ez, jó ez, csak azt kéne tudni, mennyire Hofi ez. Ha még emlékszel arra, amikor az alkoholizmusról beszélt, hogy óriási az alkoholon a haszon, és abból van az alkoholizmus elleni intézkedés (a plakát, más nincs is) is.
Közzétéve 2021 február 3. - 13:49
Jóhiszeműen tekintsük annak amit ír.
Ugye nézőpont kérdése, de anno a történelemkönyvünk azt mondta hogy a Szovjet nyugati határ még nyugatibbá tétele tulajdonképpen a két ország védelembevétele volt.
Az alkohol is jó példa, GDP növelő és "Panem et circenses " (hogy feribácsiskodjak egy kicsit) a népnek (kinek kenyér/liszt kinek cirkusz).
Egy másik példa az egyéni gépjárműves közlekedés. Szerintem a legnagyobb fejőstehén az "autós". Ezért a forgalomcsillapítás helyett inkább csak a bővítésre látok példát.
- Ernest és N.C. kedveli
Közzétéve 2021 február 3. - 19:28
Edited by Eva, 2021 február 3. - 19:29.
Közzétéve 2021 február 4. - 0:40
Ez egy hosszabb lélegzetvételnyi téma, mint amit itt le lehet írni.
A mai helyzet egy 22-es csapdája.
Ellentmondások tengere, ahol egy rendszeren belül kompromisszumokat kell kötni. A közlekedés nagy rendszere is egy alrendszere egy még szerte ágazóbbnak.
népsűrűség - hálózat sűrűség
távolság - eljutási idő
autós a fejőstehén - tömegközlekedés a pénznyelő
a hálózat kötöttsége - az autózás "szabadsága"
élettér - közlekedés helyigénye
...
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2021 február 4. - 20:02
https://telex.hu/gaz...zekoto-alagutat
'A várakozás szerint a fejlesztéseket követően átlagosan napi 15 perc időmegtakarítást lehetne elérni a jelenlegi vasútvonalakon, ezért 115 ezer utas választaná a vasutat a személyautó helyett, csökkentve a légszennyezést és annak évi 300 milliárd forintra becsült egészségügyi költségét.'
Közzétéve 2021 február 7. - 17:26
Robi, ezt nagyon jól összeszedted a #912-ben.
15 éve a mi vállalatunknál még az is szempont volt az összevonások miatt, hogy ha napi 100-ast autózol (egy irányba!), akkor nem kell utcára kerülnöd, és majd csak lesz valami előbb-utóbb.
Közzétéve 2021 február 7. - 19:27
Közzétéve 2021 február 7. - 20:09
Itt kezdődik az, amikor nemcsak ugatjuk a szlogeneket. Hanem engedjük, hogy húsunkba hasítson a valóság.
Közzétéve 2021 február 16. - 7:10
"A mi alapötletünk az volt, hogy adjuk vissza azt, ami a Balatoné, ha már úgyis túlfeszítjük a húrt. Szerintünk maga a természeti környezet is megadhatja az élményt, nincs feltétlenül szükség más attrakciókra"
Közzétéve 2021 február 16. - 11:35