"Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak.Régebben nagyon precízen vezettem az összes kiadásomat a lovak körül és fillérre tudtam, hogy egy év alatt mennyibe került egy ló tartása egy havi bontásban. Most is csak mosolyogva olvasom ezeket a széna és zab árakat, ami stimmelhet egy két lóra, a szomszédból elhozva, de egész évre bebiztosítva tizen huszon lóra, már nem olyan egyszerû a dolog. A te elszámolásod, javíts ki ha nem így van azért ilyen olcsó, merrt gondolom, hogy jó széna- szalma vásárlási kapcsolatokat alakítottál ki. Én elég szerény körülmények között teszem a dolgom, de soxor magamnak meg kell magyarázni, hogy miként vészeltem át egy-egy nehezebb hónapot. Szerencsére ott tartok már, hogy nem kell elõre bevásárolnom és benne tartani a pénzemet a rengeteg cuccba, mert soha nem maradok kifogástalan széna nélkül például, de nem szégyellem, ehhez elég sok tanulópénzt fizettem az elmúlt tizenévben. Sajnos nem hogy egy fedeles de egy komolyabb szénatároló ára sem térül meg senkinek, legfeljebb mindenki valamiért lehetõsége és igényei szerint rászánja a pénzt és beruház, aztán majd ketyegnek a dolgok. De a normális ember nem a jó üzlet reményében teszi.Ezt többnyire azért tesszük, mert szeretjük, hogy van nekünk ilyenünk. Ebbõl persze kiszállni sem lehet, mert szeretjük a lovainkat, meg az egészet úgy ahogy van. Ha a minden lovas tevékenységemet órabérre forintosítanám, szégyelleném leírni az összeget.Felemerült már több formában idõnként, hogy eladnám magam.
De az meg milyen skizofrén helyzet volna, még akkor is ha egy sokkal jobb infrastruktúra, biztos pénz is állna mögöttem.A lovazás bármilyen formáját azért szeretjük, mert a mienk.Kicsiben, nagyban egyaránt. Mindenki lemond valamirõl a lovazásért. Azok a társaink akik komoly pénzt ruháznak be sosem várhatják a megtérülést, legfeljebb a "napi" befektetés forgási sebessége változhat és elgyönyörködhetnek amikor végignézik a lovaikat, meg a portát. A kis halak meg magukat zsarolják, zsákmányolják ki, miközben azt szoktam mondani, hogy az a legszebb, amikor csak az államig ér a szar és még rengeteget tudok nyújzózkodni. :yeah: Ha mondjuk két lovam volna, akkor semmi gondom nem lenne. De ez olyan, mint a drog, nem lehet szabadulni tõle.De sajnálni nem kell ezért senkit, engem sem, mert mindez olyan pluszokat ad a bensõnknek, amit sokan el sem tudnak képzelni."Szerzõ: RCAddig addig törölgettem, ez lett belõle.
Hát bocs, hogy áthoztam, de annyira a szívembõl szóltál, má vagy negyedszer olvasom el!