Edited by Aniko, 2009 december 11. - 19:40.
Örökbefogadás
Közzétéve 2007 március 30. - 16:32
Közzétéve 2015 január 1. - 9:52
Közzétéve 2016 április 22. - 12:27
- telivér, astocki és Annamari kedveli
Közzétéve 2016 július 5. - 13:26
17 éves vagyok egy pár hónapja kezdtem el lovagolni egyenlőre még nem sajár lovon látom többen is megtaláltátok itt a kedvencetek így én is hozzátok fordulok.
Nem azért mert nem tudnám meeg vásárolni hanem azért mert hobby ló lehet egy mentett ló is én úgy gondolom.
Ha valaki esetleg rám talál kérem segítsen meg találni az én lovacskámat is!
Közzétéve 2016 július 6. - 8:13
Kedves Dóra! Várj még két-három évet. Ha addig kitartasz, értve a téli-nyári lovazást, hóban, sárban esőben is, akkor gondolkozz örökbefogadáson. Ha esetleg menet közben megunnád (sajnos előfordul az ilyesmi), sokkal nehezebb új helyet találnod neki, mint egy piacképes, eladható lónak.
- izland, juice, tipara és még valaki kedveli
Közzétéve 2016 július 9. - 18:37
Közzétéve 2016 július 9. - 19:54
Kistáltos, úgy látom, nem voltál elég meggyőző...
Én továbbtanulás, párválasztás és az élet egyéb nagy dolgai előtt álló tiniket mindig inkább lebeszélni próbálom a lóvásárlásról, kivéve, ha nagyon erős a szülői háttér, ami akkor is kitart, ha az ifjú lovas teszem elmegy félév erasmusra külföldre.
Nem lehet tudni, Dórinál ez megvan-e, minden esetre pár hónap után beleugrani a saját ló projektbe kicsit tényleg korai.
De ha van pénz a bértartásra, egyéb költségekre, akkor lehet, csak tényleg jobb akkor valami piacképes lószágba beruházni, akit egy esetleges kiábrándulás esetén könnyen tovább lehet passzolni normális helyre. (Gondolom, akkor erre is van keret...)
Közzétéve 2016 július 10. - 22:41
Nagyon erős szülői háttér= gazdag szülők?!
Közzétéve 2016 július 12. - 17:32
Nem feltétlen.
A lótartást költségét jelentősen le lehet redukálni otthon vagy saját területen tartással, de ez sok munkával, gonddal jár, amit egy 17 éves nyilván nem tud intézni.
Akármelyik utat választják, a költség, a gond a szülőkre hárul. Kérdés, hogy ők tisztában vannak-e a lótartás minden hozadékával.
Közzétéve 2016 július 12. - 19:57
Ha valaki olyan erős alapokkal rendelkezik, gyakorlatilag az állat eü. költségeken kívül "kostenlos" is tarható.
Ha adott:
- a jó fűhozamú terület (min, 2 ha)
- bekerített szakaszolható legelő
- istálló/beálló
- etető, itató edényzet
- takarmánytároló
- szerszámok
- patak/tó/kút
- két markos kéz
- megfelelően kitartó elszántság
- némi hozzáértés/tapasztalat
- néhány évre elegendő tartalék az eszközökből, a javításhoz szükséges anyagokból
Ezek bármelyike többé-kevésbé helyettesíthető/kiváltható/megoldható némi általános egyenértékessel, ami származhat saját vagy családi jövedelemből.
- börni és melodia91 kedveli
Közzétéve 2016 július 13. - 11:27
Annyit tennék hozzá, hogy a lónak nem jó egyedül, úgyhogy vagy vesznek egyből kettőt, vagy (az én példámat követve) odavesznek bérbe egy másikat, de akkor már dupla adag a input-output, terület, beálló is nagyobb kell, stb.
Bértartás: sokan vesznek úgy lovat, hogy hallották valakitől, hogy x helyen 25 eFt a tartás, na, hát annyi pénzem pont van havonta, belevágnak, és később szembesülnek azzal, hogy ennyiért becsületesen senki nem tart lovat.
- juice kedvelte
Közzétéve 2016 július 14. - 22:02