Lovat venne
Közzétéve 2002 április 7. - 21:34
Közzétéve 2011 február 20. - 21:06
Közzétéve 2011 december 12. - 10:54
Közzétéve 2011 december 12. - 18:31
Közzétéve 2011 december 12. - 19:15
Közzétéve 2011 december 12. - 19:28
Közzétéve 2011 december 12. - 19:33
Közzétéve 2011 december 12. - 19:48
Niki---megkérdezhetném mit szeretnétek csinálni egy problémás loval egy lovastanyán?
A továbbiakban nem kívánatos vendégek alá adja.
Közzétéve 2011 december 12. - 20:21
Közzétéve 2011 december 12. - 21:22
Közzétéve 2011 december 13. - 8:05
Idén is két lovat adtam ajándékba, örökbe ( nem kötöttem ki, hogy nem lehet majd eladni õket) mindkettõ makk egészséges, használható, jó agyú ló válik majd, tehát ne akard nekem megmagyrázni, miért akar olcsón valaki "problémás" lovat egy lovastanyára...én szívesebben hallanám az illetõt és ha valóban úgy érzem, hogy ért hozzá és felelõséggel tudja kezelni a lovat akkor majd megkövetem.
Egyébként meg csak felcsapod a lovasok hu oldalt és tele van 100 pízé, ocsó, akciós,nem rug, nem harap, gyeröknek is jó, 1-2 es fogatos, lovagolható, adja kezit lábát lúval .
http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=
No õ pl ocsó...egyébként szép formás jószág, nem is öreg, de ugye érdeklõdni kell, meg kiprobálni, lehet akár makk egészséges is, csak a gazda meg van szorulva, kitudja. Lovat interneten venni nagyon nem lehet.
Edited by Csikasz, 2011 december 13. - 7:58.
Közzétéve 2011 december 13. - 8:41
Közzétéve 2011 december 13. - 21:22
Edited by Timsili, 2011 december 13. - 21:23.
Közzétéve 2011 december 17. - 23:02
Közzétéve 2011 december 18. - 1:25
Közzétéve 2011 december 18. - 1:40
A ló két leánynak kellene 13-14 éves testvérpár, a ló profi edzõ kezei közé kerül, a lányok tanítására kell. A ló nem nálam lesz és nem én vagyok a profi, mielõtt valaki ezt gondolná . Max 500.000 ig.
A lovat viszont én fogom megnézni, akár kiprobálni, így kérek mindenkit ne jöjjön nekem még képzetlen, vállazos, bakolós, elrohanós, sunyítós lóval, semmi gyagyája nem lehet.
Elvárás : lépés, ügetés, vágta, vállat be, farat be, oldallépés, féloldalazás, iramfokozás, csökkentés. Tarkóban könnyû, kényelmes, elasztikus, laza mozgású ló legyen, nem kell díjlovas tudás, sem ugróképesség.
Piruett, ugrásváltás tudása nem szükséges. Futószáron könnyen, átengedõen dolgozzon, szóra, testsúlyra engedjen. Terepen is megbízható, nem ijedõs, nem ugrálós, kiegyensúlyozott, kezelhetõ legyen.
Közzétéve 2011 december 19. - 10:59
miért? nem örökbe akarja, csak olcsón venne, és honnan tudod, lehet, hogy rendbe is tudná rakni. és az ilyen hirdetést feladók közül õ az elsõ, aki helyesen is tud írni.
(végre valaki észre veszi a helyesírási hibákat, már azt hittem, csak én vagyok ilyen kukacos...)
:yeah:
persze ezért nem ítélhetünk el senkit, csak optikailag bántó...nekem...
Közzétéve 2011 december 20. - 10:47
...nem hiszem el, hogy ha olcsón vesz valaki lovat az ért is hozzá. Tapasztalatom a fórumról, ha tetszik, ha nem, hogy a nagy százalék csak papírlovas.
Ez azért egy kicsit így sarkos.
Más - mit nevezünk 'problémásnak'...
Rúgós-harapós?
Ágaskodós-bakolós?
Elragadós?
Netán egészségi problémás, kehes, frontkólikás, lapockás?
Az utóbbi esetek számomra egyértelműek, a fentebbieket azonban gondolom, tökösebb s nálam tapasztaltabb - jómagam papírlovas lévén - huszárok könnyedén lekezelik. Ami nekem problémás, technikai és testi hiányosságokból adódóan, lehet, másnak az az álomló, s ami egy kezdőnek ideális, az lehet, f.sza lovasnak már lagymatag 'hintaló'. Sok probléma egyszerű segédeszközökkel megoldható, még ha el is ítéli valaki (jómagam is), ha az elrohanós ló kapukulccsal a szájában még egy gyerek számára is megfogható vagy a fejcsapkodós a hasa alá kötött fejjel jámboran elballag osztályban
'Szürke nem' - mert azt sokat kell pucolni vagy mert ha megöregszik, s szabadulni akar tőle, még a vágó sem veszi be szívesen ? A pirossal kiemelt ember majdhogynem a szuperlovat keresi, ahogy lenézem, sütetlenekkel ilyen szinten csak elvetemült tulajdonosaik foglalkoznak. Al elrontott lovak 'rendebrakásáról' az a személyes tapasztalatom, hogy a továbbiakban sem adhatók akárkinek a kezébe, mert téthelyzetben vagy a lovas gyengeségét észlelve egyből előjön az, amiért elrontottnak lettek nyilvánítva.
Ha talál egy harapós pónit, az jobb lehet mint némely házőrzőkutya , Belgiumban láttunk ilyet annak idején, a térdig érő pónit vicsorogva rohanni a kerítésnek, hacsak egy méter közelségbe is kerültél hogy lefotóz, ahogy kiront rád a kutyaólból...
Mindenki úgy költi el a kevés vagy sok pénzét ahogyan akarja, nagypénzű lóban is csalódhat az új gazda, szerintem ott van a legnagyobb baj, ha a papírlovasnak nevezett (az én átiratomban tapasztalatlan) jövendőbeli gazdik nem kérik ki hozzáértőbb véleményét (olyanét aki független az eladásban, a ló későbbi tartásában illetve edzésében) s netán nem cipelik magukkal ezt a valakit, egyik oldalról belé, a másikról pedig egy állatorvosba karolva.
Edited by börni, 2011 december 20. - 10:53.
Közzétéve 2011 december 20. - 12:04
Keresek 155-165marmagas, kanca-herélt ( mén kizárt) 6-12 év közötti, színe mindegy ( szürke nem) közötti profin belovagolt lovat, kizárólag angol stílusban! Papír, származás nem érdekel, tõlem lehet keverék kitudja mi is. Természetesen makk egészséges, oltási könyvel rendelkezõ ( jó ha van útlevele) .
A ló két leánynak kellene 13-14 éves testvérpár, a ló profi edzõ kezei közé kerül, a lányok tanítására kell. A ló nem nálam lesz és nem én vagyok a profi, mielõtt valaki ezt gondolná . Max 500.000 ig.
A lovat viszont én fogom megnézni, akár kiprobálni, így kérek mindenkit ne jöjjön nekem még képzetlen, vállazos, bakolós, elrohanós, sunyítós lóval, semmi gyagyája nem lehet.
Elvárás : lépés, ügetés, vágta, vállat be, farat be, oldallépés, féloldalazás, iramfokozás, csökkentés. Tarkóban könnyû, kényelmes, elasztikus, laza mozgású ló legyen, nem kell díjlovas tudás, sem ugróképesség.
Piruett, ugrásváltás tudása nem szükséges. Futószáron könnyen, átengedõen dolgozzon, szóra, testsúlyra engedjen. Terepen is megbízható, nem ijedõs, nem ugrálós, kiegyensúlyozott, kezelhetõ legyen.
erre a lóra tökéletesen illik a leírásod:( kivéve a marmagasság)
http://www.lovasok.h...p...26&myhird=1
Jelenleg a bábolnai lovasiskola egyik lovacskájaként használjuk, tulajdonosa egy 17 éves hobbilovas lány, aki ,,ugrólovat" szeretne (magasabb szintû)
Az elõzõekhez szólva megértem azokat akiknek magasak az elvárásaik, hiszen fõleg gyerekek esetén a biztonság nagyon fontos. Viszont fontos tudni, hogy tökéletes , és automata ló NINCS.
Azt veszem észre, hogy egyre többen keresik a nyugodtabb, lomhább jószágokat, akiknek nem gond, ha csak hétvégén viszi ki a lovas mozogni õket. A lovaknak és a lovas piacnak pedig ehhez kéne alkalmazkodni ami nagyon nehéz...
Edited by napkelet, 2011 december 20. - 12:12.
Közzétéve 2011 december 20. - 18:37
Közzétéve 2011 december 20. - 18:54
Közzétéve 2011 december 20. - 19:11
Edited by börni, 2011 december 20. - 20:06.
Közzétéve 2011 december 20. - 19:26
Viszont fontos tudni, hogy tökéletes , és automata ló NINCS.
VAN. De nem a 190.000 Ft-os kategóriában, hanem 3-4 millióért.
Azt veszem észre, hogy egyre többen keresik a nyugodtabb, lomhább jószágokat, akiknek nem gond, ha csak hétvégén viszi ki a lovas mozogni õket.
Nos, szvsz a szolgáltatónak is kéne annyi esze legyen, hogy ha a gazdája nem jár a lóhoz, kicsit meghajtja a körkarámban... vagy legalábbis nem eteti föl zabbal, hogy amikor csóringer kocalovas kijön hozzá szombat délelõtt, azt se tudja, hogy kapaszkodjon a szabadságtól megrészegült lény sörényébe.
Közzétéve 2011 december 20. - 20:20
Közzétéve 2011 december 21. - 8:36
Közzétéve 2011 december 21. - 8:43
De 100%-os az sem lesz soha. Mert ló....VAN. De nem a 190.000 Ft-os kategóriában, hanem 3-4 millióért.
Közzétéve 2011 december 21. - 8:50
Közzétéve 2011 december 21. - 18:42
Közzétéve 2011 december 21. - 19:29
Közzétéve 2011 december 21. - 19:31
Ezen a kérdésen ma én is elgondolkoztamén már csak azt kérdezném meg, hogy miért vesz lovat egy totál kezdõ
Közzétéve 2011 december 21. - 19:38
Hátha a lovak védelmének jegyében végre elér a szó az emberekhez.Jász - Szépen megfogalmaztad ezt a kezdõ dolgot , bár az emberek képesek lennének meg is érteni!
Az enyém, a Tiéd, a Többieké akik a lovakkal, a lovaknak élnek.
Ez kicsit csöpögõs lett, de ehhez a se fiú se lány társasághoz talán így oda ér.
Vagy mégsem?
Mit mond a Táltos?
Holnap megmondom!
Közzétéve 2011 december 21. - 20:03
Edited by orditoszamár, 2011 december 21. - 20:07.
Közzétéve 2011 december 21. - 20:14
Ezzel azért vitatkoznék. Mármint a holló részével.
Azt gondolom, vannak lovasok aki képesek , vagyis vele született tehetségüknél fogva minden segítség nélkül elboldogulnak a ló hátán...de azé valjuk be ebbõl annyi van mint mondjuk magyar országon hollóból.
A jó ló általában nem korfüggõ. Amelyik normálisan volt/van képezve, az akár 5 éves, akár 15, éppen úgy megfelel kezdõnek, és még akár tanulni is lehet tõle. Célszerû az is, ha a vevõ le tudja követni a ló életútját.
Közzétéve 2011 december 22. - 9:01
Nálunk szerencsére vannak hollók.Ezzel azért vitatkoznék. Mármint a holló részével.
A jó ló általában nem korfüggõ. Amelyik normálisan volt/van képezve, az akár 5 éves, akár 15, éppen úgy megfelel kezdõnek, és még akár tanulni is lehet tõle. Célszerû az is, ha a vevõ le tudja követni a ló életútját.
A jó ló valóban nem kor függõ, de kezdõk viszonylatairól beszélünk.
Én továbbra sem tartom kezdõ számára megfelelõnek a fiatal lovat.
...a képzettet meg abszolút szükségtelennek.
Nincs rá ugyan is szüksége, ez csak egy vak duma.
Kezdõnek egy stabil ülésre lesz szüksége legalább a két alap jár módban és az ,,alap lóirányítási" ismeretekre.
A lóval való bánásmód, a ló szükségleteinek és jelzéseinek felismerése a legalapvetõbbek az elsõ hónapokban.
/Föltételezem a tárgyalt kezdõnk együtt is szeretne élni lovával, egy háztartásban. Továbbá azt is, hogy nem egy szakértõ team van mellé fölvonultatva az orrát törölgetni./
Na ezt egy kedves, békés,jó idegzetû, toleráns lóval együtt tanulva tudja tenni a feltehetõen kedves, békés,jó idegzetû, toleráns lótulajdonos inas.
Fölösleges, hogy az életkedve is elmenjen az agyonképzettnek mondott 5 éves lóval való állandó küzdelmeket folytatva, merthogy a szegény pára fiatalos lendülettel azonnal túlreagálja a kezdõ amúgy sem túl határozott segítségeit.
Fõleg ha még keveri is lányos zavarában az egészet reménybeli leendõ pályatársunk.
Közzétéve 2011 december 22. - 11:39
Közzétéve 2011 december 22. - 13:49
Sajnos!Sajnos nem velük fog élni, hanem lovardában és ott lenne egy képzett oktató aki tanítaná a gyerkõcöket, ezért nem is értem miért nem jó nekik egy 15 éves világbéke ló. Vagy lesz nekik való vagy nem!
...és most meg is világítottad jó nagy általánosságban azt hiszem, miért is nem leszünk lovas nemzet.
Ez van!
:(
Közzétéve 2011 december 22. - 17:24
Közzétéve 2011 december 22. - 18:41
Közzétéve 2011 december 22. - 19:57
A kezdeteket nem ismerem, én csak a véleményemet közöltem kezdõrõl, s lóról.Nem értem miért sajnos,.
Nyilván az én sajnálkozásom nem a Te értetlenkedéseddel azonos értelmû és vonatkozású.
Edited by jász, 2011 december 22. - 19:59.
Közzétéve 2011 december 22. - 20:40
Ugye? Akkor nem csak nálunk vannak.Nálunk szerencsére vannak hollók.
A képzettel félreértettél. Egyre gondolunk. Nem kell, hogy nagypályát menjen. Szerintem már képzettnek számít az a ló is, amelyik a pályán alap dolgokkal tisztában van, és hozzá van szoktatva a "környezethez".