Mi baja a lovamnak?
Közzétéve 2011 szeptember 18. - 20:31
Közzétéve 2011 szeptember 19. - 5:23
Közzétéve 2011 szeptember 19. - 7:13
Exgazdival idén márciusban...
Aranyos pofija van!
Közzétéve 2011 szeptember 19. - 11:12

Közzétéve 2011 szeptember 20. - 16:41

Közzétéve 2011 szeptember 20. - 16:48
Nagyon sajnálom, én most 14-én hajnalban engedtem el 28,5 éves Blankámat, aki ugyanígy fogyott, mint a Te Sanyid, hiába a táp, az abrak, szénát egyáltalán nem akart enni... Bevitettem Üllõre, és hát várom a boncolás eredményét, mert már meg lettem gyanusítva, hogy nem adtam enni a lónak....
Azért fel a fejjel, hátha mégis megjön a kedve az evéshez.
Sajnálom Blankát :(, hisz ismertem is.
Sanyi eszik, azzal nincs baj...csak nem emsészti meg sem a szénát, sem a tápot. Egybe jön ki belõle, vagyis megrágva. Sajnos az elsõ megfázás elviheti, annyira nincs immunrendszere. Csütörtökön elviszem Üllõre...vesznek vért, és csontvelõt...ez van...
" Félj, de légy bátor! "
www.szolohegyilovastanya.hu
Közzétéve 2011 szeptember 21. - 10:09
Közzétéve 2011 szeptember 22. - 12:50
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 12:16
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 12:21
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 12:28
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 12:34
Edited by Merénylõ, 2011 szeptember 27. - 12:37.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 13:08
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 13:19
Mercedes,nem írtad mi van a herélttel?Sajnálom Blankát :(, hisz ismertem is.
Sanyi eszik, azzal nincs baj...csak nem emsészti meg sem a szénát, sem a tápot. Egybe jön ki belõle, vagyis megrágva. Sajnos az elsõ megfázás elviheti, annyira nincs immunrendszere. Csütörtökön elviszem Üllõre...vesznek vért, és csontvelõt...ez van...
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:15
Akkor már jó ideje nincs hasmenés, mégis fogynak? mennyire? Látványosan, vagy csak úgy nem kerekednek?
Mennyi a széna amit esznek?
1, másfél hete nincs hasmenés, fogynak. Már most a 8 éves herélt is, ami alapjáraton nagyon kerek jószág. És a 11 éves kanca is.
Érdekes a 14 éves meg az 1 évesnek semmi baja...
Látványosan fogynak sajnos...
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:27
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 16:32
Edited by Lótuszvirág, 2011 szeptember 27. - 17:14.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 18:02
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 19:11

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 14:00
Nem tudom csal sejtem Lótusz mit nem akart leírni, én purinát semmiképp nem etetnék....
Csatlakozom. Bármit,csak Purinát nem.
Mogyorónak volt bélsár vizsgálata nem olyan régen, mert akármennyit adtunk neki enni, zongorázni lehetett a bordáin. Doki legnagyobb döbbenetére minden negatív volt (pedig valami kiterjedt parazita és baktérium vizsgálatot kért, szalmonella vizsgálatot, mittudoménmiket). Salvanat etetünk most, hízott vagy 40 kilót, eltûntek a bordái, kerekedett a feneke. Nem az elsõ lovunkat tette ez rendbe, úgyhogy én erre esküszöm.
Közzétéve 2011 szeptember 28. - 14:30

Közzétéve 2011 szeptember 29. - 9:59
Akkor leállok vele. Most már elkezdtük roppantani a zabot, hogy még jobban megtudja emészteni, mert annyira habzsol a sárga, hogy egészben jönnek ki a szemek a székletében... :( A fogai rendben vannak, doki megnézte, bódításban meg is reszelte neki.
Nem sok van már úgy sem ebben, de valahogyan emlékeztem erre a történetre (amit Lótusz írt) csak nem tudtam pontosan melyik táp.
A paraziták is lehetnek még emellé, mert a többi nem kap tápot tehát... Tök jó, ha összejött minden. Remélem 1 hónap múlva kis disznóknak a fényképeit mutathatom majd.
Az a baj, hogy suttyó vagyok visszaolvasni, és lehet, hogy más már mondta, de az is lehet, hogy a szénában van valami mérgezõ növény.
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 14:53
ismerõs juhász mesélte, hogy ameddig nem etetett a bárányokkal tápot, addig nem volt egy köhögés sem (birkánál tüdõférgesség van). Ahogy elkezdte a tápot etetni, lehetett adni rögtön a féreghajtót is mellé.
Vajon van ebben üzlet valakinek?

Merénylõ: ha még sok mindent nem próbáltál ki a lovaknál, és ha a véreredmény negatív, esetleg próbálkozhatsz a Immonovet készítményekkel. Nekünk idõs, soványkás lovon rengeteget dobott, látványosan javította a kondit és az életkedvet. És az etetés befejezése után sem esett vissza a kondija.
De azért meg kéne nézetni, hogy nem valami kullancsos dolog van-e a háttérben.
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 17:44
Az a baj, hogy suttyó vagyok visszaolvasni, és lehet, hogy más már mondta, de az is lehet, hogy a szénában van valami mérgezõ növény.
Nem, még nem írta senki! Nem tudom... tavalyi kisbálás szénánk van, most fogunk venni télre idei kisbálás szénát. És azokat megnéztem, szét bontogattam párat nagyon szép, illatos.
Köszönöm! Nem próbáltam még soha nem volt szükség arra, hogy táppal etessek lovat... De ha nem javul és a véreredménybõl meg a bélsár mintából sem leszünk okosabbak, a takarmányra fogok gyanakodni!
Közzétéve 2011 szeptember 30. - 19:37
" Félj, de légy bátor! "
www.szolohegyilovastanya.hu
Közzétéve 2011 október 1. - 7:12
Közzétéve 2011 október 1. - 20:31

Közzétéve 2011 október 1. - 20:41
Fényképezd le , hogy néz ki..Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tapasztaltátok e a következõt: az itteni egyik ló, Csibész halántékai mára teljesen feldagadtak, kiteltek, kiemelkednek a fejvonaról és tapintásra puha, vizes-kocsonyás érzetet kelt, a lónak kellemetlen, ha megnézem. Amõgy sem az a bújós típus, de ha valaki simogatja, vagy csinál vele valamit, akkor õ tökéletesen csinálja, ha nem dolgozik, akkor nyugodt, bóbiskolós (kivéve, ha szív-szerelme messzebb kerül tõle a kelleténél) Nem láttam még ilyet, szerintetek ?Elõre is köszi!
Közzétéve 2011 október 1. - 20:51
Közzétéve 2011 október 2. - 7:07
Csatlakozom. Bármit,csak Purinát nem.
Mogyorónak volt bélsár vizsgálata nem olyan régen, mert akármennyit adtunk neki enni, zongorázni lehetett a bordáin. Doki legnagyobb döbbenetére minden negatív volt (pedig valami kiterjedt parazita és baktérium vizsgálatot kért, szalmonella vizsgálatot, mittudoménmiket). Salvanat etetünk most, hízott vagy 40 kilót, eltûntek a bordái, kerekedett a feneke. Nem az elsõ lovunkat tette ez rendbe, úgyhogy én erre esküszöm.
Szia!
Meglepõdtem azon amit írtál.
Én személy szerint nem etettem tápot, de a mostani munkahelyemen az Omolinére esküsznek.
Azt mondják, hogy 3 évvel ezelõtt több tápot bevizsgáltattak, és a purinás volt az, ami azt tartalmazta ami le volt irva. Lehet, hogy ez akkor igaz is volt.
Ménesben tartott lovak eszik reggel-este + kukorica és árpa, mellé széna ad libitum, igy, hogy jó e táp nehéz megitélni.
Közzétéve 2011 október 2. - 20:29
Közzétéve 2011 október 2. - 21:19

Közzétéve 2011 október 2. - 23:19

Közzétéve 2011 október 3. - 6:24
Mi is most veszünk egy kis kukoricát meg roppantani akarjuk a zabot.
És ha így sem... elkezdek komolyan aggódni. :(
Szõrváltás. Most aktuális, tehát az is okozhat némi súlyvesztést?!
Szia!
Próbáld ki, hogy a zabot almaecetes vízbe áztatod be.
Nálunk az arány 1 locsoló vízbe fél liter almaecet.
Az elsõ alkalommal lehet, hogy fintorog, de késõbb szivesen megeszi. A bélflórát rendezi.
De ez csak úgy a jó, ha a két etetés között ázik a zab.
Takarmányboltba tudsz venni 3 vagy 5 L-es kiszerelésben.
Évek óta rossz kondiban lévõ öreg telivért sikerült igy almássá varázsolni.
Közzétéve 2011 október 3. - 7:09

Közzétéve 2011 október 3. - 7:28
Hát a kukoricát ha bekevered a zabbal úgysem eszi meg? A legjobb abrakkeverék az árpa-zab-kukorica ( zab: 2 kg, árpa-kukruc: 1-1 kg.), árpa, kukorica lehet roppantva vagy durvára zúzva, a zabot meg kaphatnak ad libitum is, pláne ha szeretik XD - csak ugye akkor gyorsan megennék

Lemaradt a szõrváláthoz: ha teljesen egészséges, jó kondis (még ha picit ki is látszik a borda) akkor semmilyen problémát, súlyvesztést meg pláne nem adhat. Nálunk Carlosnak is kivillannak a bordái, pedig aztán nagy kéjenc és zabagép õ is, Csibész szintén (6 évesek). Mutatom, milyenen voltak, mikor ide kerültek, kupectõl, és most milyenek - csak legelõn voltak, semmi abrak (azért mert nem volt , de ettõl függetlenül) !
Csibész volt (június) és most (szept. nincs normális oldalállós képem, bocsi)

Carlos volt (június) és most (Szept.)

Azért ezen az utcsó képen pont nem látszik, de amikor mozog neki is kivillan a bordája, de hát õ ilyen kis bucifejû sportló (német v osztrák, nem tudod, melyikük melyik)
Edited by Virágkoszorú, 2011 október 3. - 7:54.
Közzétéve 2011 október 3. - 8:04

Közzétéve 2011 október 3. - 9:22

Közzétéve 2011 október 3. - 10:28