Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#3921 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 11:42

Zuzu! Az apuka valami csúcs! :dev: Iszonyat jól néz ki! :D

Nálunk egész nap megy a játék, nagyon aranyosak. Tegnap kaptak a kicsik egy saját etetőt. Gesztenye nehezen fogadta el, hogy nem nekik készült. :gm:

Szerencsére nem úgy kellett kivágni belőle! :gm:

A korábban ellett kecskében kicsit csalódtam, mert úgy tűnik, hogy van teje, csak éppen nem ad. :unsure: Amíg ette az abrakot, addig kínlódtam, de egy cseppet sem tudtam fejni. Erre odajött a gidája, szopni akart, na nem engedtem, de közel 2decit fejtem tőle úgy, hogy a gida is ott matatott. Gida elmegy, csap elzárt. :wot:

Csak beképzelem?

Mackó ez csuda jópofa!!! Nagyot nevettünk Csengével rajta.

Ne csalódj a másik kecskédben. Még nem vagy vele olyan jó kapcsolatban hogy megbízzon benned. Nem adja neked a tejet,mert a gidáinak tartogatja. Nekem volt 2 tehenem én velük kínlódtam ugyan ezért, csak injekcióval tudtam az első ellésnél lefejni őket. Vagy odaengedtem a borjút én is szopni és akkor ő szopott , én fejtem. Vidd oda a gidát és fejd úgy, aztán később enyhülni fog ez a dolog. Türelem.

#3922 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 12:00

Hozzánk is 2 napja érkezett a gólya:

fp7uppnwil3ewz6v1gdl.jpg

6ufogb8qb4feoewu2bo.jpg

• chyki kedvelte

#3923 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 12:25

Nálam meg a libák kelnek :)

#3924 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 22:18

Megérkezett múlt héten a kis kameruni birka gida, de sajnos már nem hozzám, hanem egy családhoz, a gyerkőcök nagy örömére. Cserébe lett egy mufurc pónim aki már ránőtt a szülők fejére. :)

Attached Files

#3925 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 29. - 23:34

Ne csalódj a másik kecskédben. Még nem vagy vele olyan jó kapcsolatban hogy megbízzon benned. Nem adja neked a tejet,mert a gidáinak tartogatja. Nekem volt 2 tehenem én velük kínlódtam ugyan ezért, csak injekcióval tudtam az első ellésnél lefejni őket. Vagy odaengedtem a borjút én is szopni és akkor ő szopott , én fejtem. Vidd oda a gidát és fejd úgy, aztán később enyhülni fog ez a dolog. Türelem.

Remélem igazad lesz. Akkor tudom csak fejni, ha éppen belefeledkezik az evésbe.

A körkarámot behúztam villanypásztorral, így kaptak egy legelőt:

HPIM3355.JPG

Élmény a kis csapatot vezetgetni! :D Amíg a gidák betartják, hogy nem eszik le a virágaimat útközben, addig legelészhetnek. :gm:

• Filly kedvelte

#3926 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 3. - 15:39

Mind 3 anyakecském megellett

https://www.youtube....eature=youtu.be

http://youtu.be/6cgyz3V8eAY

http://youtu.be/k2A66BR_mow

Edited by Backnight, 2014 április 3. - 15:41.

#3927 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 3. - 17:34

Grat mindenkinek! Gyönyörűek a kicsik :) Az nem tudom, mennyire normális a kis gidánktól, hogy ha megjelenek, simán otthagyja az anyját, és jön velem, akárhova megyek. Az sem zavarja, ha teljesen elsétálunk, hogy már nem is látja az anyját. Ha leülök mellé, akkor meg beugrik az ölembe. :) http://gallery.site....CF6288.JPG.html Teljesen bele vagyok zúgva. A másik anya még várat magára, de én már minden hirtelen mozdulatnál attól félek, hogy egyszer csak kipukkad az oldala. 

"Qei me amat, amat et canem meum."

#3928 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 3. - 17:42

Béláné két hete elkülönítve, mert mindenórás kinézete van. Elképzelhető, hogy az extra kiszolgálás tetszik neki, ezért húzza az időt. Ha lefekszik, olyan, mint egy plattyadt paca. Félig oldalára dőlve a lába a levegőben, mert a big bag zacskóstej másképp nem fér el.

• Kistáltos és Backnight kedveli

#3929 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 11. - 7:17

Jelentem, zárlat alá helyeztem a négy ördögfiókát. Ezeket a kis szörnyetegeket, így 5 hetesen totálisan hidegen hagyja az anyjuk hívó szava, és több 100 méternyi távolságba bandukolnak el tőlük. Konkrétan, az anyákat direkt a rét másik oldalára kötöttem ki legelni, hogy a szabadon kószáló kiskecskék ne az udvarban rosszalkodjanak, hát mondanom sem kell, hogy játékot űztek abból, hogy ha elkergettem őket, akkor elsprinteltek kb 50 méterre, majd azzal a lendülettel jöttek is vissza.  :D

Úgyhogy délután elkezdtem fejni a mamikat, egyelőre kisebb-nagyobb közelharc árán sikerül tőlük 2-5 dl tejet fejni, biztató jelnek tekintem, hogy minden nap egy picit többet adnak. :)

• Filly kedvelte

#3930 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 11. - 14:50

...a négy ördögfiókát. Ezeket a kis szörnyetegeket, ...

:D  :kir:  :P

#3931 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 10:47

Ma megellett Füge kecském, akinél annyit kételkedtünk a vemhességben. Jó, azért az utsó hetekben már kezdtük elhinni h talán vemhes...
Pikkpakk megellett, mire odamentem már állt és szopott a kicsi:). Egy gyerek van, nem is volt nagy hasa, kis tiritarka (alpesixszánentáli) még nem néztem bak-e vagy gödölye, de nagyon helyeske:).
Két hete van a másiknak, neki igen nagy hasa és tőgye lett, kettő tuti van benne...

http://4.bp.blogspot...fugegyerek1.jpg

#3932 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 14:41

Nekem az egyik kislány gidám, 1 hetes, meg tüdőgyulladást kapott. Vasárnap még vígan fickándozott, hétfőn reggel meg csak elfeküdt. Felkaptam és vittem Szombathelyre az állatkórházba. Mondtam is hogy a tünetek alapján szerintem tüdőgyulladása van, de a doki nem hallott semmit. Akkor még,de lázas volt a gida hát adott neki antibiotikumot. Gyereket beköltöztettem a lakásba fűtött helységbe,egy ládába és fecskendővel etettem. Kamillateát és anyatejet felváltva adtam neki, meg propoliszt feloldva a tejben.Tegnap nagyon rosszul volt. Csak feküdt,nem bírta még tartani sem magát,ha elengedtem csak feküdni tudott. Még a fejét sem bírta el, Varjú doktor volt tegnap, erősebb antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt adott neki,mára egy hajszállal jobban van. Már láztalan volt, ma már próbálkozik felállni, de még nem sikerül. Talán megmarad.

#3933 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 14:50

0urd3lb0qlg1ayygmc1b.jpg

#3934 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 17. - 9:39

Jobbulást a gidának! Remélem, helyrejön!

(Idén nekem is volt egy 1 hetesen lerobbant bárányom - sokizületi gyulladás - de a csodával határos módon kimászott belőle. Kétszer kapott antibiotikum kúrát, meg persze napokig cumiztattam meg tartogattam, amig szopott, mert nem tudott megállni a lábán. Most már 2 hónapos, remélem, nem kiabáltam el a gyógyulást...)

Nálam meg a libák kelnek :)

Nálam meg még kotlós sincs. :unsure:

A törpék ugyan erőlködnek, de egyik sem tűnik komolynak, a pulykák meg 2 naponta pottyantanak egy tojást, nem tudom, mikor óhajtanak megkotlani.

Hogyan lesz ebből húsvétra kiscsirke?? :angry:

Edited by izland, 2014 április 17. - 9:57.

#3935 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 17. - 11:01

Kecske-tréning :D  :kir:

https://www.facebook...&type=2

#3936 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 18. - 14:05

Hogy múlik az idő........Hópihe és családja: Barka és Foltoska.

http://youtu.be/RX_iaLNYGL4

#3937 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 18. - 14:21

Hogy múlik az idő........Hópihe és családja: Barka és Foltoska.

http://youtu.be/RX_iaLNYGL4

http://youtu.be/i_G15YkEHT8

Nem engedte a másikat szerkeszteni. Nem értem miért?

#3938 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 13:10

Milyen százalékban szoktak a géppel keltetett kacsák és libák kikelni? (feltételezve hogy jó tojások voltak)
Csak hogy mennyivel vegyek többet, mint amilyen eredményt szeretnék.....
(egy PL kerek hungarocell géppel keltetnék)
Vagy tyúkkotló alatt is esélyes lehet?
(az kevésbé lenne macerás nekem)

#3939 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 13:29

Ma végre meglettek az ikrek is a másik anyától. hófehérek, egy bak, egy gödölye. Aranyosak, erősek. Majd hozok képet. :)

Hajnal, nekem tavaly a futók nagyon rosszul keltek, de én azt hallom mindenkitől, hogy a némák 80.90% körül kelnek. Tyúkkal is ki lehet keltetni, csak nem olyan sok tojás fér alá szerintem, hacsak nem valami hatalmas tyúkod van.

#3940 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 13:45

Köszi, hát több tyúkom is szokott kotlani, de annyira nem hatalmasak, tényleg egy "menet" nem is lenne elég...időben széthúzni meg nem szeretném..
Némát most nem szeretnék, jobban bejött a fehér magyar kacsa, meg a liba...de lehet jobb ha veszek naposat..

Gratula a kecskékhez! 
Mi egy héten belül várjuk a másik ellést, itt kettőre tippelek:).
Ellés után mennyivel lehet elkezdeni tejet csenni? Két-három hét?

#3941 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 15:01

A másik anyám egy kis bakot ellett, esténként szoktam fejegetni, csak a szoktatás miatt, kb 1-2 dl-t tudok kifejni belőle. De az igaz, h a kis gida 1 hónaposan 10kg körül van, és elég nagy lehet a fogyasztása. Első ellés is, tehát még nem számítok amúgy se sok tejre. De majd csak leválasztás után lesz értékelhető mennyiség.

Itt van a boldog család. Anyuka megvárta, hogy odamenjek, csak utána kezdett elleni, és végig kellett aszisztálnom a folyamatot. :) http://gallery.site....CF6363.JPG.html Nem tudom, miért volt jobb a puszta földön elleni, mint a jól beszalmázott istállóba...

#3942 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 15:39

Szépek:). Én szerettem volna ott lenni, nézni, de olyan pikkpakk megoldotta, csak a végeredményt láttam. 
Persze ez jó így, ez a lényeg:).
Nálam mindkettő első ellésű, szóval rekordmennyiségekre én sem számítok, de ha kész lesz a fejőállvány, akkor elkezdem szoktatni Fügét a fejéshez..gondolom rájövök, hogyan is kell:D.

#3943 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 15:43

Én is szívesen vennék ilyen tőgyeket, de hát meg sem közelítik a lányok. Szenvedek, próbálkozok én is, honnan, merről, hogyan stb. :)

#3944 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 22:19

IMG_6708.JPG

Anya lenyalta a séróm.

IMG_6707.JPG

• Filly és Fifikusz kedveli

#3945 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 22:58

Robi! :D

Nahát... kecskefejés! :angry: Egy hete már nem fejek, mert nem volt értelme. Van annyi eszük a gidáknak, ha kb 6-kor megyek fejni, akkor kiokosodtak, hogy előtte szopnak. Az utóbbi időben eljutottunk oda, hogy amint meglátták nálam a hozzávalókat, egyből szoptak. Inkább hagytam a csudába. Még várok egy kicsit, aztán félig leválasztom őket. Már szépen eszik az abrakot, vizet is tudnak inni, akkor meg minek nekik még a tej is. :gm:

Ma kivételesen elfogyott a tej, gondoltam végülis azért vannak a kecskék, hát mentem fejni. Kedves Gesztenye csak kapálózik a lábával, nem tetszik neki a helyzet. A szóbeli ráhatás nem segített, és a kiszenvedett 2decibe még bele is lépett, az orosz módszer viszont bevált, és még könnyebben is fejtem. :dev:

Hajnal! Ellés utáni napokban érdemes ellenőrizni a tőgyüket. Ha nem is fejsz, azért a tapizást szokják csak.

#3946 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 10:59

Húú, ez a lenyalt sérós jószág nagyon szépséges!!

Fejés, szóval ilyen kis rafkósak. Mondjuk nem vagyok meglepve, amit művelnek néha:D.
A tőgyeket én már lánykorukban is birizgáltam, hogy szokják. Most párszor kifejtem kicsit, na nem mennyiséget, csak hogy lássam tudok-e:D. Mondjuk Füge egyelőre nincs megáldva vmi gigantikus idomokkal, de hát első laktáció, szoptat is, meglátjuk utána mi lesz. Annak azért örülnék ha a két kecske fedezni tudná a tejszükségletünket....meg a sajtot:D. Szilvának most, ellés előtt is nagyobbak a tejcsárdái, lehet ő 'jobb' lesz kicsit.....

#3947 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 14:15

Én a gidák 5 hetes korában kezdtem el fejni, azaz délelőtt amikor kimentek az anyák legelni, a kicsiket otthon hagytam, és egyre később engedtem vissza a mamikat. Eleinte délután 2-3 körül fejtem, aztán mentek vissza, ma már 5-6 óra körül van a fejés. Eleinte kifejezetten köcsögök voltak az anyák, szteppeltek, beleléptek az edénybe, ugráltak, stb. Mostanra a fekete előírásosan viselkedik, főleg ha van előtte kaja - így az abrak után még egy adag füvet is odakészítek mindig. Tőle kb 1 litert tudok fejni, és az ő teje egész finom is.

A szürke, akitől sokkal többet várok/vártam, sokkal bunkóbb, még mindig meg kell néha fenyíteni, vagy szorosan, magasra kötött fejjel rögzíteni, mert ő még mindig rugdos-lépeget meg hajlamos lefeküdni, és nem is adja úgy le a tejet, ő olyan 5-6 decinél tart. Utána persze a gidákat látom, hogy szopják ezerrel, szóval abban bízom, hogy ha elmennek a háztól a kicsik, akkor majd megnyugszik és leadja szépen. Amúgy az ő teje kifejezetten sós ízű, nem is értem miért.

Amúgy egy kis sámlin ülve fejem őket, egész kényelmes, bár nem tudom, nagy hassal hogy fogok tudni alájuk hajolni. Nekik is picike cicibimbójuk van, általában hüvelykujj+kettővel tudom fejni, az csak álom, hogy egész tenyérrel lehessen. A ráhajolós technikát már csak akkor alkalmazom, ha nagyon rakoncátlan hangulatban vannak, akkor egész jól lehet őket térddel a vállnál rögzíteni.

Május első napjaiban lesznek 8 hetesek a kicsik, akkor szándékozom őket elválasztani, azaz a mamik elköltöznek a nyúlistállóba éjszakára. A szürke kecske gidáinak van már gazdája, már csak a fekete lányát kell elpasszolni, meg hát a bakot - őt megenni tervezzük, csak azt nem tudom, hogy elválasztás után mennyi ideig marad meg a szopási "kedv", azaz, mikortól engedhetem vissza az anyákat a gidákhoz. Tapasztalat?

#3948 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 15:42

Előző évben a két gidát 2 hónapra kellett külön tenni, mert egy perc alatt üresre szívták az anyát.

Béláné két fejésre most 2,6-2,7 litert ad. Magától áll a fejés helyére. Előtte az abrak, de ha már nem eszik, akkor is nyugodtan áll. Néha emelgeti csak a lábát, de nem igazán zavaró.

#3949 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 23. - 20:27

A jó szándék ezekben is megvan, mert amikor meglátnak már állnak a helyükre, mindegyik a saját kikötőjéhez. Nem nagy mennyiséget, de most újra fejem őket, inkább csak a szokás miatt. Úgy látszik a hiszti csak alkalmi volt.

Bara! Ez jó, én is így tervezem, hogy csak időszakosan választom le, amíg nem lesznek 6-8 hetesek. Nem hiszem, hogy megsínylik, főleg, hogy a kedves anyukák adnak, ha akarnak. :gm:

#3950 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 15:26

Az egyik kotlós egy héttel a kelés előtt, leszállt. Köszöni szépen, neki elég volt a kotlásból. Ráadásul mire észrevettem, hogy nem csak kiruccanásról volt szó, már kihűltek a tojások. Megvan a vasárnapi levesbevaló is.

#3951 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 20:25

Zebra, te laksz hozzám a legközelebb aki nyuszizik. Keresek egy magyar vadas fiú nyuszit megvételre. Nem kajának, játszani, meg fedezni. Van neked ilyen eladó?

#3952 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 20:55

Ági, magyar óriással nem foglalkozom, nekem 75-87,5%-os lógófülű kosorrúim vannak. De ismerek Bagodban egy embert, akinek van M.Ó., ha akarod, magánban küldök nevet, telefonszámot.

#3953 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 20:58

Megvan a vasárnapi levesbevaló is.

Tojásleves? :gm:

#3954 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 21:41

Ági, magyar óriással nem foglalkozom, nekem 75-87,5%-os lógófülű kosorrúim vannak. De ismerek Bagodban egy embert, akinek van M.Ó., ha akarod, magánban küldök nevet, telefonszámot.

Igen,kérem. Vagy bárkit aki segíteni tud. De csak itt a közelben.

#3955 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 23:16

Van valami kacsatojásos cucc, amit 25 napos korában főznek ki. De ezúttal inkább lemondok erről a gasztronómiai kalandról. :D A nemtörődöm tyúk megússza egyelőre, mert ma kényszervágni kellett egy kakast (nyilván a legszebbet) Egyszer csak eldőlt, lehet bekapott valami méhet vagy darazsat?!

#3956 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 8:37

Hátmasszázs :kir: :

https://www.facebook...&type=2

#3957 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 9:28

Tényleg irtó murisak ezek a kiskecskék, van humoruk:DDD. 
Nálunk még csak egy van, de ő is totál mókásakat produkál, képzelem ha megellik a másik, mi lesz itt:D. 

Amúgy ha vki 1-2hónap múlva kislány kecskét akarna venni, eladó lesz...bár itt már mindenkinek van, azt hiszem...

A leszállt kotlót nem lehet rábeszélni némi bezárással a fészekre pl, hogy maradjon még? Olyan rossz lehet hogy a finisben feladja....persze ma már késő is...
(kacsaembriót esznek? váááá, mik vannak...)

Én hétvégén lámpázom a gyöngyiket, remélem tetszeni fog az eredmény.
Ez a két kotló amúgy tök rendes, tavaly is együtt ültek:D, most is egymás mellett (külön fakkban) és minden nap, a reggeli eü séta után helyet cserélnek, a másikra ülnek vissza....de gondolom ez nem baj, múltkor is ez volt, kikeltek:).

#3958 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 27. - 23:19

Ezt nézzétek meg! Csuda aranyos!

http://eztnezdmeg.co...meg-nem-lattal/

#3959 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 28. - 10:35

Valami van a kecskéinkkel... Hárman is eléggé le vannak pukkanva, a legjobb tejelőm, egy előhasi meg a bak :( A bak a legdurvább, teljesen csont és bőr... Kapott már antibiotikum-kúrát meg vitamin-kúrát, úgy tűnt, hogy végre elkezd megint rendesen enni (toljuk beléjük a kiváló minőségű szénát, abrakot, almaecetet, vitamint és sokat vannak kint is), de ma megint elesett és bágyadt :( A férjem szerint az előhasitól kaphatott el valamit, de mit? Az előhasi nálunk született, nem hoztunk be kintről másik állatot...

#3960 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 28. - 10:43

Babesia nem lehet? úgy tudom a kecskéknél is van.