Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#3921 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 18:46

En jot mosolyogtam megint ... :kir: es nagyon spontan klassz a Lo :kocc:

#3922 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 1:11

Nem tudom ez volt-e mar..
Nem westerneseknek.. de azert lehet ennek a Dressage-hoz fiatal mennek a es lovasanak a munkajat ok is megcsodaljak..
En tatottszajjal neztem vegig .. :hu: :hu: :hu: :hu:
Micsoda munka ez... :hu:

#3923 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 2:08

Pffffff...kemény.

#3924 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 5:10

Nem tudom ez volt-e mar..
Nem westerneseknek.. de azert lehet ennek a Dressage-hoz fiatal mennek a es lovasanak a munkajat ok is megcsodaljak..
En tatottszajjal neztem vegig .. :hu: :hu: :hu: :hu:
Micsoda munka ez... :hu:

én is :) ugye lezuhanyozták a lovat hogy fényesebb legyen, igaz? de miért raktak habzóport a szájába? :eek:

ezt a lovat mar megdicsertuk ;) :kir:

Miért?Nem egy súlycsoportban voltak, és még csak ki sem számolták a gyereket :D :gm: de ügyi volt ahogy toppantott az meg mesteri! persze a cigis srác is kaphatott volna :gm:

#3925 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 5:12

Köszi HH! Vissza tudtam állítani.

#3926 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 5:17

http://www.168ora.hu...ugye-43375.html

Na hol vannak az okosok? most még csak a lovak, késõbb az öregek?? :( Egy beteg társadalomban élünk az már biztos!

#3927 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 7:29

Arról nem szól a "történet", hogy milyen panaszok érkeztek, vagy milyen körülmények uralkodnak, mert az is lehet a probléma. Felénk is van olyan kedves állattartó család, akiktől a ganajlé már a 3. szomszédba folyik, jóformán bent a városba.

#3928 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 7:37

ezek ellen kéne fellépni és nem generalizálva minden lótartó ellen! Innsbruckban ahol vagy 30 évet éltem, a szomszédban van 35 tehén, 15 sertés és 6 ló!!! nincs szaguk, nincs büdös, nincs trágyalé, de nam azért mert lefolyik a hegyről ;) Ja és az ANTSZ-nek ajánlom, az istálló végében már vagy 1981 óta van friss tej autómata! Soha senki nem betegedett meg, és mindig tiszta volt! :)

#3929 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 7:46

Na hát igen... itthon az a helyzet, hogy amit a törvény nem tilt, azt lehet csinálni, mert ugyebár mindig akad olyan ellenõr, akit meg lehet kenni. Ha a törvény/rendelet kimondja, hogy tilos lovat tartani, akkor nem kell állatorvost kiküldeni, nem kell senki más a történetbe. Kicsiny falunkba is minden második háznál vannak lovak... de nem lehet õket érezni.

#3930 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 8:34

Azért az is jellemzõ attitûd, hogy egybõl a szabályt szidjuk, polgári engedetlenek vagyunk, szóba sem kerül a szabálykövetés, netán a dolgoknak való utánanézés... A minta a robinhudos lázongót nagyobbra értékeli, mint a szabálykövetõt.

#3931 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 10:27

Meg azért nem általánosítva, de a szarvasi lótartók nagy része....

#3932 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 10:36

Adva van egy település, nagyváros mellett, ami 20 éve még csak egy poros falucska volt. Lakói nagyrészben földmûveléssel és állattenyésztéssel foglalkoztak. A városi emberek körében divatba jött kitelepülés miatt egyre többen lakosai lettek a falucskának, mégpedig a falu központjában lakó "õslakos " emberek házai köré épitkezvén. A falu a betelepült lakosokkal együtt egyszercsak várossá lett. A nagyvárosi ember belakta magát a településbe. Bekerült a hivatal vezetõségébe, szavazati joga lett. Az õstermelõ nem ért rá politizálni, termelgetett tovább,harcolt a megélhetéssel, már ahogy sikerült neki . Aztán a nagyvárosból jött emberek egyszercsak eldöntötték: immár ebben a városban nincs helye az állatoknak, az állatok büdösek, nem lehet állatot tartani, tenyészteni. De mit tegyen az õstermelõ, akinek az ingatlanja, állatai, élete a (volt) falu központjában volt? Adhatja el a házát, kezdhet költözni, új életet kialakitani máshol, (ami nem olyan egyszerû, hisz nem fiatal emberekrõl van szó) vagy felhagyhat az egyetlen kereseti lehetõséggel, éljen a minimálnyögdijából(ha van neki ), és legyen alkoholista, mert unalmában és a kilátástalanságában mást úgysem tud tenni. A város épül-szépül. Hogy a mezõgazdasághoz értõ emberek közül mennyien maradnak a szakmájuk mellett, kit érdekel? Hogy késõbb ki fog foglakozni a mezõgazdasággal, kit érdekel? A lényeg a szabály, amit többnyire a mezõgazdasághoz (és körültekintéshez) nem értõ emberek alkotnak és ellenõriznek. A lényeg, hogy a város ingatlanjai kapósak, hisz a nagyvároshoz közel vannak. Csak parasztudvar és állattartó ne rotsa a levegõt.

#3933 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 10:42

Azért ez nem úgy mûködik, hogy valaki megélhetését csak úgy egyik napról a másikra kiveszik alóla! :rolleyes: Szabályozni azt lehet, de ami addig zavartalanul mûködött, azt teljes mértékben nem számolhatják fel, max korlátozzák.

#3934 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 10:54

Persze. ez az elképzelés. Kiskoromban, miközben apu tologatta hajnalban a babakocsimat a bölcsibe, a napom fénypontja volt, hogy a "bocik" kijönnek egyesével a házakból, és mennek a legelõre. Délután vissza. Senkit nem zavart az állatszag, mivel mindenkinek természetes volt. Pár évvel ezelõtti szabályozás: (már csak ) két nagyállat lehet. Újabb terv a szabályozásra (mivel hirtelen megugrott a betelepültek száma): ne legyen nagyállat. Mert az büdös a pöstinek. Ha még tûrik is valahol, a gonoszkodók úgyis ellehetetlenitik a tartást, nem kell bemutatnom, milyen szerveket lehet ráuszitani a békés emberekre. Senki nem fogja megvédeni õket, mert a hivatalban is nagyvárosi ember ül.

#3935 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:00

Én a bunkó városiakat tiltanám ki :dev:

#3936 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:02

A nagyvárosiak kiköltöznek az agglomerációba, a zöldbe, a csendbe... és azonmód lebetonozzák. Késõbb kiköltöznek az immár betonozott, picsányi telkekre húzott hatalmas házaikból mégmesszebb, a zöldbe, a csendbe... és ....

#3937 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:13

Én a bunkó városiakat tiltanám ki :dev:

:yeah: Milyen igazad van :yeah:

#3938 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:13

HH, Ja :D

3 éve kijött hozzánk egy helybéli kislány, lehetett úgy 6-7 éveske. Elhatározuk, hogy felsétálunk a dombra, ahva egy ösvény vezet. A kislány 3 lépés után közölte, hogy nem megy sehova, mert hozzáér a fű a lábához! Anyád nem engedett ki a lakásból 6 évig? :eek:

Edited by Kistáltos, 2009 szeptember 18. - 11:14.

#3939 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:18

Ma kaptam, aranyos tanmese, de sajnos a legtöbb gyerek már nem így lát: Egyszer egy jól keresö apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él. Egy egyszerü falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát. -Nos, mit gondolsz erröl az útról? -Nagyon jó volt apa! -Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek? -Igen. -És mit láttál meg mindebböl? -Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, õk meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és Anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

#3940 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:21

Egy 4 hónapos kölyök cicának kerestem gazdit,azt gondoltam az utca végén akik laknak fiatalok 2 csemetével 4 és 6 év körüliek,biztos örülnének neki.Na mi volt a válasz???hát õk 1 cicát nem tudnak elvállalni mert milyen sok dolog van vele.PFFFFFFFFFFFFFFFÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJJJJJ buzik.És természetesen udvari cicus nem benti.Ja és a gyerekeik bicajoznak az utcába ,a karámnál megállnak,és mit kiabálnak?Fúj büdös lovak,,,,,,,na ez az amit magátol nem talál ki a gyerek,ehez szülõi segítségre van szüksége ilyen idõs gyerekeknek.

#3941 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:22

A városi emberek körében divatba jött kitelepülés miatt egyre többen lakosai lettek a falucskának, mégpedig a falu központjában lakó "õslakos " emberek házai köré épitkezvén.
A falu a betelepült lakosokkal együtt egyszercsak várossá lett.
A nagyvárosi ember belakta magát a településbe. Bekerült a hivatal vezetõségébe, szavazati joga lett.
Az õstermelõ nem ért rá politizálni, termelgetett tovább,harcolt a megélhetéssel, már ahogy sikerült neki .

Ez szó szerint így van. Számtalan példát tudnék mondani, olyan emberekrõl akik a késõbben odaköltözött szomszédok miatt kénytelenek voltak felszámolni az állattartást. Még a családunkban is van rá példa. Szentkirályszabadja, Veszprém melletti kis település volt. Olcsón tudtak telket venni a városból kimenekülõk, aztán most olyan sokan vannak, hogy helyi rendeletekkel betiltatták az állattartást. Kutya, macska, tyúk (néhány darab) udvaronként 1-2 disznó. Marha, ló tiltott. A húgom apósa egy darabig ágált a rendelet ellen, de amikor a második százezres büntetést kapta, belátta, hogy nincs mit tenni. Más helyet nemtalálván, eladta a kancáját, csikóstól. :(

#3942 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:41

Más.
Majd ha piros hó esik. :D

Tudom, ez sem lovas. De kit érdekel?!

#3943 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 14:08

én is :) ugye lezuhanyozták a lovat hogy fényesebb legyen, igaz? de miért raktak habzóport a szájába? :eek:

Miért?

Nos en nem vagyok dressage fan... es mas lovas sportag fan sem..
De a munka az munka! Es ellehet ismerni! Ugy a lovat es lovas munkajat egyarant!
szerintem
Amugy pedig ha az izzado lorol beszelunk, es habzo szajrol... en is azonnal kiszurtam .. mintahogyan azt is, amikor a vegen a szar lekerult a lo nyakaba, es azt a megkonyebbult lomozgast es fejet is azonnal kiszurtam es visszajatszottam tobbszor is!!!
DE!!
Ne hidd, hogy a westernben, ami a munkalovaglasbol alakult ki, a hegyekben ezek a "munkalovak" , napi 8-12 oras sziklak kozott fol-le hajkurasszak a borjakat, terelik a marhacsordat, ez meg az, nem izzadnak vagy nem habzo szajjal /nemelyik/ fejezik be a napot!!!!!
SOT a sziklak kozott terdre esnek, hosszuszarvu marha /bika/ oldalrol neki rohan, es beleakarja dofni a szrvat es meg sorolhatnam... stbetcblabla...
MINDEN lovassportnak, minden lovas dolognak megvan a hatulutoje..

#3944 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 18:11

nem hiszem.. de tudod olyan kezdő vagyok még ebben a szakmában... :(

#3945 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 18:49

nekem teccet a dressage-s video. jó volt a zene a ló mozgása szép :) nem vagyok én sem dressage fan és nem is értek tulajdonképpen egyik ághoz sem igazán, de a dressage nekem túl kötött a ló és lovas számára is. A western meg jo laza mind2-nek szerintem(ezért jobban huzok a wesko felé) javítsatok ki ha tévedek... De ezektõl függetlenül elismerem a munkájukat nem kis energia és idõ mire ilyen szinten megtanulja...

#3946 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 19:03

A munka az munka. A lazaság meg lazaság. :)

#3947 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 19:19

nekem teccet a dressage-s video. jó volt a zene a ló mozgása szép :)
nem vagyok én sem dressage fan és nem is értek tulajdonképpen egyik ághoz sem igazán, de a dressage nekem túl kötött a ló és lovas számára is. A western meg jo laza mind2-nek szerintem(ezért jobban huzok a wesko felé) javítsatok ki ha tévedek...
De ezektől függetlenül elismerem a munkájukat nem kis energia és idő mire ilyen szinten megtanulja...

természetesen nekem is tetszett a befektetett munka, és a gyümölcse :) kicsit már természetellenes nekem, de 33 évig nem volt az, csak az utolsó 17 évben :D tűnik annak :D

Edited by Burzsujok, 2009 szeptember 18. - 19:20.

#3948 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 19:37

De a balettmûvészt sem fütyülnétek ki egy jól sikerült elõadás után? Pedig természetellenes mozgásokat végez (legalábbis az én mozgásomhoz képest :P ) Persze, hogy izzad, erre a pár percre az összes izomrostját be kell vetnie, és utána ellazul a szár kiengedése után, Ha kényszeredetten dolgozott volna, nem ilyen lazán menne ki a négyszögbõl. Õ tudja, hogy jól dolgozott... :) A szájhabzást meg valami drasztikus dolognak gondoljátok? A fej beszegése (száronlét ) következtében kinyitódnak a nyálmirigyek, és ezért nyálzik... Nem azért, mert valami kellemetlen... Klassz kûr!

#3949 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 19:41

természetesen nekem is tetszett a befektetett munka, és a gyümölcse :) kicsit már természetellenes nekem, de 33 évig nem volt az, csak az utolsó 17 évben :D tûnik annak :D

Te 50 éve lovazol?

#3950 Vigasz

Vigasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 712 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 19:42

nekem teccet a dressage-s video. jó volt a zene a ló mozgása szép :)
nem vagyok én sem dressage fan és nem is értek tulajdonképpen egyik ághoz sem igazán, de a dressage nekem túl kötött a ló és lovas számára is. A western meg jo laza mind2-nek szerintem(ezért jobban huzok a wesko felé) javítsatok ki ha tévedek...
De ezektõl függetlenül elismerem a munkájukat nem kis energia és idõ mire ilyen szinten megtanulja...

Ja. Laza............ :dev:
vagy mégsem...

vagy van akinek mégis ... :yeah: :yeah: :yeah:

Edited by Vigasz, 2009 szeptember 18. - 19:47.

#3951 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 20:03

De a balettmûvészt sem fütyülnétek ki egy jól sikerült elõadás után? Pedig természetellenes mozgásokat végez
(legalábbis az én mozgásomhoz képest :P )
...
...

Ott a pont. A bemelegítés is nyilván alapos volt, ha így tudott bejönni és így végigcsinálni. A paci meg szépen lerágott. :)

#3952 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 20:13

vagy mégsem...

Hát, egyik másikon MEKKORÁT röhögtem :D :D :D

#3953 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 20:30

Te 50 éve lovazol?

mivel hogy 6 évesen már lovagoltam ;) és nem öregapám térdén :D ezért a válaszom IGEN

#3954 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 20:35

vagy mégsem...

Ugye jól látom, hogy egyik ló se rágott le? :D :gm:

#3955 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 21:07

Hát, egyik másikon MEKKORÁT röhögtem :D :D :D

Hát én is,nekem teljesen degeneráltnak tûnnek,ahogy repked a lábuk,ahogy rugdossák a lovat,meg csapkodják ész nélkül,de eleve ez az egész hordó kerülgetés számomra értelmetlen lóláb gyilkolás.

#3956 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 21:38

Ja, ahelyett, hogy inkább ugratnának. :gm:

#3957 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 2:41

nem hiszem.. de tudod olyan kezdõ vagyok még ebben a szakmában... :(

nem ertem miert kotekszel mindig... :D De ezt amit most irtal, SENKI nem allitotta... :confused:
De todod mit.. akik kozott elek , es mellett tanulok , dolgozom ,azok meg 60-70 eve vannak a szakmaban, Texastol Coloradoig, ahol tobb szazezer lo van.. /Patricia Burge pedig 74 eve(!!) akkor, mert 81 eves, s meg intenziven trenerkedik, lovagol. ( O egyebkent Pat Parelli tanonc volt sokaig) s kozuluk az egyikuk a lovaselet minden szakagat uzte, dolgozott benne.. Arab bemutatoktol a dressage-ig, mozifilmektol a polocrosse versenyekig, versenylovak felkeszitesetol a patkolasig . :yeah:
S mellettuk, igen, MINDEN lovasszakag hatulutojet volt es van szerencsem latni.
S nekik, es mellettuk a kulonbozo lovasesemenyeken a szememnek is hiszek.. :ang:
Minden lovasdologba belelehet kotni.. Meg egy egyszeru tereplovaglasba is belelehetne, ha nagyon szorszalhasogatok akarnank lenni.. :ang:
De mar szetoffoltuk a topicit, hagyjuk is.. :ang:

Kilstaltos.. :ang:

#3958 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 5:34

értem amit írsz! ha kötekedésnek vetted, bocs nem annak szántam! viszont most egy kicsit....a tiroli múltamból kifolyólag ismertem Gerhard Bergert a F 1 pilótát, ültem mellette a "szolgálati" autójában (Honda) de nem tudok úgy vezetni mint Ő ;) az hogy Te a Gerietrián élsz nem tud meghatni, hamarosan én is megtehetem :D

#3959 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 5:46

Ja, ahelyett, hogy inkább ugratnának. :gm:

Istenments!!!!! Szegény lovak! :) :kv:

#3960 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 5:54

Asszem félre értettetek :rolleyes: a lazaságot nem rosszból írtam hanem h nekem sokkal jobban bejön az h lógó szárral és nem pedig szigorú keretben dolgozik a ló. természetesen a western is komoly munkával jár csak nem kell(vagy nem mindenesetben) a lónak feligazítottnak lenni (jól írtam? vagy ez is hülyeség? :confused: ) értitek mire akarok kilyukadni?