Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bemutatkozás

• Please log in to reply
4234 válasz a témához

#3881 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 19:46

a lovaglás tudománya nem tud befejezett lenni. Hát négy, az emberem akit kiszemeltem engem is ezzel riogatott. Olyan hogy tökéletesen lovagolni nincs. Nádorkám egyszer kanyarodj erre. Meg mindenki aki gondolja. Kávé még van... :kir:

#3882 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 20:07

Azt hiszem Ernest egy õszinteségi rohamot indítottunk el ,és lassan kiderül ,hogy itt több az unatkozó "mûkedvelõ " mint az igazi "mûértõ". Velem az élen... :guny:

#3883 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 30. - 13:47

:D Hát, szerintem a lovaglástudás relatív. Azzal egyetértek, hogy sosem befejezett, tökéletesen lovagló ember nincs. Olyan van szerintem, hogy valaki a maga nemében jó lovas. Nekem pl ha a kezembe nyomnának egy western lovat, hogy menjek hordót kerülni, hát néznék azt hiszem mint borjú az új kapura. Pedig a magam stílusában azért vannak bizonyos eredményeim. Szóval szerintem max olyan van, hogy a maga területén valaki jó lovas, de tökéletes persze nincs és nem is tud lenni :)

Edited by gidrángirl, 2009 január 30. - 13:48.

#3884 dreamgirl

dreamgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 30. - 20:15

:D

Hát, szerintem a lovaglástudás relatív. Azzal egyetértek, hogy sosem befejezett, tökéletesen lovagló ember nincs. Olyan van szerintem, hogy valaki a maga nemében jó lovas. Nekem pl ha a kezembe nyomnának egy western lovat, hogy menjek hordót kerülni, hát néznék azt hiszem mint borjú az új kapura. Pedig a magam stílusában azért vannak bizonyos eredményeim. Szóval szerintem max olyan van, hogy a maga területén valaki jó lovas, de tökéletes persze nincs és nem is tud lenni :)

Ez így van, és így is marad míg világ a világ.
a lovaglás egy életen át és azon túl is tanulható sport(?)....valamivel több is mint sport szerintem. talán életforma.
De én élvezem azt, hogy nap mint nap tanulhatok valami újat :rolleyes:

Edited by dreamgirl, 2009 január 30. - 20:16.

#3885 Lezsák Levente

Lezsák Levente

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 16:43

Sziasztok! Lezsák Leventének hívnak, eredeti végzettségem szerint bölcsész - filozófiát és kulturális antropológiát tanultam az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Ezek az évek az egyetemi bürokráciával vívott kalandos külzdelem jegyében zajlottak, amelyben hol én, hol pedig a bürokrácia állt nyerésre, de a döntõ csata végül diplomával zárult. A második diplomámat a TF Lovaskultúra Oktató Szakán szereztem, s csak mindenkinek ajánlani tudom, ha teheti végezze el ezt a szakot ( különösképpen, mert az elõzõ szemesztertõl én is ott tanítom a világ és a magyarság lovaskultúrájának történetét...). 1993 óta kaszkadõrként dolgozom - gondolom ez logikusan következik mindenki számára a filozófia szakos diplomámból - filmekben, színházban, show - mûsorokban. Úgyhogy paradox módon nekem azért fizetnek, ha leesem a ló hátáról... A lovakkal tulajdonképpen igen késõn, tizennyolc - tizenkilenc évesen kerültem közelebbi kapcsolatba. Lóhátra elõször csikósok raktak a pusztán, s árkon - bokron át, úgy szõrén nekiindultak velem a világnak, ügetésben, vágtában, mondván, ha lovas vagyok, úgyis föntmaradok. Hát, valahogy sikerült úgy megkapaszkodnom, hogy azóta napi sok órát töltök lóháton. Késõbb, már kaszkadõrként abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy egy tapasztalt kaszkadõr, a kiváló lovas, Szimhár István (Tori) vett a szárnyai alá, s tõle tanultam a klasszikus lovasmûvészet alapjait (õ egy volt "Örkénytáboros" lovastiszt, Magasházy Dénes tanítványa, késõbb barátja és jobbkeze volt), s három évig minden nap nála lovagolhattam. Nagyon sokat köszönhetek Dallos Gyula bácsinak, aki a szárnyai alá vett, s alkalmanként "meggyötör", és Schmidt Anitának, aki fiatal kora ellenére kiváló lovas - edzõ, valamint Kassai Lajos barátomnak. De a legtöbbet talán Bak Jánosnak köszönhetek, annak a csikósnak, aki annak idején lóhátra tett, s aki ha a XIX. században születik, biztos nagy betyárként híresül el, és a bitófán végzi... A legizgalmasabb változás a lovakhoz fûzõdõ viszonyomban öt - hat éve következett be, amikor megismerkedtem a természetes lovaglás alapjaival, és rögtön éreztem, hogy rátaláltam arra, amit ösztönösen mindig is kerestem. Ezen az úton járok azóta is, azzal a meggyõzõdéssel, hogy a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás között nincs semmiféle ellentét, éppen ellenkezõleg: lehet, hogy a feladatok mások, de a cél ugyanaz. Három lovam van - Szkíta, Berkenye és Marci - ez már csak azért is szerencsés, mert kis családom mind a három tagjának - feleségemnek, Edinának, kisfiamnak, Botondnak, és nekem - jut egy - egy ló, ha lovagolni szeretnénk, s nem veszünk össze rajtuk... Üdvözlettel: Lezsák Levente

#3886 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 16:47

Légy üdvözölve! :)

#3887 zsóófii

zsóófii

Új vendég

• Fórumtag
  • 7 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 20:24

Klein Zsófi (csak simán zsóófii). Veszprémbõl. :cool: Hivatásos lóbuzi és emellett még (hegedû)zenészpalánta, bár még csak 13 -lassan 14...-éves. :D Saját patása körülbelül fél év múlva lesz, addig is vár türelmesen. :cool: 2 éve folyamatosan horpasztja a négylábú barátok hátát. (Persze bírják õk...) Van egy tündibündi kutyuskája, aki néha szeret meglógni, ha a kapu rejélyes módon kinyílik elõtte- mert az elektromosnak tetszik lenni- de azért szeressük a kajla pofiját. Szereti a nyugalmat, a csendet, ha minden a helyén van, bár azt meg kell hagyni, ennek néha az ellenkezõjét mutatja. Na de nem baj, be nõ még a feje lágya, viheti valamire. :D na pussz

#3888 Tündérlovas

Tündérlovas

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 14. - 17:57

Sziasztok! Már egy ideje olvasgatlak benneteket,ezért már illene bemutatkoznom! Tündérlovas vagyok,és szintén lófertõzésben szenvedek,mint itt talán mindenki. :ang: Tudom gyógyíthatatlan,ezért csatlakoznék a többi beteghez! :P A Bakonyban lakom,két négylábú szõrösömmel! ;) Köszi hogy itt lehetek!

#3889 Venezuela

Venezuela

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 16:04

Sziasztok Venezuela vagyok. Szentgotthárd és Körmend között lakom Csákánydoroszlóban.Sajnos saját lovam már nincs mivel költözködés folytán meg kellett válnunk tõlük.De természetesen nem hagytam fel a lovakkal egy kedves házaspár barátomék rendelkezésemre bocsátották lovaikat.Kedvencem közöttük Venezuela akivel elég jól összejöttem. Fajtáját tekintve kisbéri de pedigréjében hannoveri és arab vérvonallal is büszkélkedhet. Remélem szívesen láttok engem is köreitekben. Köszi: Venezuela

#3890 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 16:08

Sziasztok Venezuela vagyok.
Szentgotthárd és Körmend között lakom Csákánydoroszlóban.Sajnos saját lovam már nincs mivel költözködés folytán meg kellett válnunk tõlük.De természetesen nem hagytam fel a lovakkal egy kedves házaspár barátomék rendelkezésemre bocsátották lovaikat.Kedvencem közöttük Venezuela akivel elég jól összejöttem.
Fajtáját tekintve kisbéri de pedigréjében hannoveri és arab vérvonallal is büszkélkedhet.
Remélem szívesen láttok engem is köreitekben. Köszi: Venezuela

Navéééégre!!!
Helló Venezuela!! Már itt lesegetlek, mikor szólalsz meg végre :)

Gyere erõsíteni (vagy bomlasztani... :gm: ) a vasmegyei topicot!!!

#3891 Venezuela

Venezuela

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 16:21

Jöttem volna én korábban is csak valami malõr folytán törölve lettem a szaknévsorból. Lehet hogy nem kellett volna letagadnom a valós életkoromat?! :ang: Mi hír Barkáról és Barkánéról? Vajon belevágnak ebben a bizonytalan világban a családalapításba? :yeah:

#3892 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 16:24

Válaszolok a Vasmegye topicban, jó? MErt nem szabd ám itt kalózkodni egy bemutatkozó topicban, más egyéb témával... :)

#3893 Ancsa94

Ancsa94

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 21:48

Sziasztok,
Szalay Anikónak hívnak, páran ismerhettek innen a fórumról, mivel a nõvérem Encõke néven van itt fent. Pár western versenyen indultam már, újabban Encõ régi versenylovát, a QH Sissyt lovagolom. Nyáron talán megint tudunk versenyezni:)
Mint itt mindenki, szeretem a lovakat, ezen belül a westernlovak érdekelnek, és van is belõlük három a családunkban. Két Quarter Horse, és egy Appaloosa csikó, akire mondhatjuk, hogy õ az én lovam:) Pici csikó kora óta nevelgetem, egyszerûen imádom:) Bobbynak hívják, és most 10 hónapos, nagyon kis eleven méncsikó:)
Itt van róla két kép:

Posted Image
Posted Image

#3894 offi

offi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 241 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 19:47

Sziasztok! 19 éves pesti lány vagyok, új vagyok itt a pacin:) :ang: most vettük meg felesben a szüleimmel álmaim lovát Hadvezért, egy 8 éves pej sportlovat :D még nem tudom pontosan hol fogom tartani, több hely is talonban van :):) Én is a hivatásos lóbuzik közé tartozok, már 3 éves korom óta. Elsõ lovas élményem közé tartozik hogy a szomszéd bácsi áthívott megnézni az õzikéket, és amikor megláttam 2 nagy állítólag emberevõ muraközit, akkor beszaladtam az istállóba és ott ugráltam a lábaik között kb 2 óráig :) Azóta ellepett a rózsaszín köd a lovak iránt, és most végre teljesült az álmom:) hát röviden ennyit...

#3895 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 5. - 19:58

Üdv néktek! :)

#3896 Syba079

Syba079

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 6. - 22:12

Sziasztok! Én még új vagyok itt, és szeretnék bemutatkozni. 30 éves lány vagyok, de sajnos én nem "dicsekedhetem" lovas múlttal. Ennek ellenére imádom az állatokat; kutyákat macskákat, és természetesen a lovakat. Mindig is szerettem volna kipróbálni a lovaglást, de még csak most így nyár elején mentem el egy lovardába, és alig vártam, hogy végre lóháton ülhessek. Természetesen csak futószáron lovagolhattam, azt is csak fél órát. Legszívesebben maradtam volna órákon át. Nekem nagyon jó érzés volt már ez is, és gondolom azok akik már rendesen lovagolnak, fõleg évek óta, mennyire jó lehet nekik. Sajnos a lovakról nem tudok sokat és a környezetemben meg legnagyobb sajnálatomra senkit nem érdekel a lovaglás. Ettõl függetlenül én mihamarabb szeretném jobban megismerni a lovakat és eljutni odáig, hogy én is vágtázhassak majd egyszer. Nem tudom mennyi idõ kell ahhoz, hogy valaki futószár nélkül lovagolhasson. Gondolom függ attól ki milyen ügyes. Sajnos én még nagyon "zöldfülû" vagyok e téren. De nem adom fel, hisz szeretnék megtanulni lovagolni. Mindenfajta lovaglás érdekel, és a lovakról is minden. Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt :) Remélem nem voltam túl unalmas, de tényleg nincs lovas múltam. Üdv: Syba079 (Egy lóimádó)

#3897 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 6. - 22:38

Szia Syba, üdv köztünk! :)
Ne aggódj, nem voltál unalmas, a jelek teljes lófertõzöttségre utalnak. ;)

Merre lovagolsz? Ha a lovakról érdekel minden, akkor javaslom, hogy keresd Monty Roberts könyveit, és böngészd szorgalmasan a fórumot - és ne vegyél senkit véresen komolyan. :)

#3898 Syba079

Syba079

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 12:39

Szia Anikó, Sajnos még csak egyszer lovagoltam, (azaz futószáron ami gondolom nem számít nagy lovaglásnak) bár igaz, néhány napig éreztem hatását, és még ez is tetszett :) Akadémia Lovasiskolában voltam, a XVII. kerületben. Persze gondolom érdemes kipróbálni több ilyen lovas sulit / lovardát is, és amelyik a legjobban tetszik ott "leragadni". Amint lesz újra lehetõségem, újra megyek lovagolni, amit már most nagyon várok. Nemzeti Vágtán is kint voltam végig; a bemutatókat és mindent végignézni is jó érzés volt, hisz némileg a lovak közelében lehettem, amennyire tudtam ki is használtam :) Mindenképp utána nézek Monty Roberts könyveinek, és továbbra is böngészem a fórumot.

#3899 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 12:56

Üdv a fórumon! :) Akkor ahogy látom, a közelben lovazol :D

#3900 Syba079

Syba079

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 18:48

Szia Saby, Igen a közelben próbálkozom a lovaglással. Legközelebb az Árgyélus Lovasudvarhoz szeretnék menni. Amit olvastam róluk az tetszett, és az sincs elvileg túl messze tõlem. :)

#3901 Lovas_Szuszi

Lovas_Szuszi

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 12:27

Én kb 2 hónapja váltottam lovardát,mivel ez a lovi 1 saroknyira van a házunktól, és sokmindenben jobb mint az elõzõ hely volt. Pl: megyünk ki terepre,ha elég felkészült vagy már visznek a GYEPOSZ versenyeire,van fedett lovarda is,és persze 2 perc mire átsétálok :D A pacik is sokkal képzettebbek,és eddig amiken ültem mind nagyon kényelmes volt. A 2. órán már estem is egy nagyot, de nem lett semmi baj, csak 1 hétig fájt a hátam :S De túléltem:D Most pedig táboroztatunk, és edzek egy Szultán nevû pacival akivel majd aug. 15.-én megyek életem elsõ díjlovas versenyére :) Jah azt kifelejtettem,hogy ez a lovi a Baktói Lovasklub :P Am aki nézte a Nemzeti Vágtát, ennek a lovinak a pónija Filumina, aki megnyerte a kishuszár vágtát :)

Edited by Lovas_Szuszi, 2009 június 24. - 12:29.

#3902 Zsömi

Zsömi

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 8:08

Sziasztok!
elég régóta olvasgatom a forumot, nemrég regisztráltam, ugy gondoltam mostmár ideje lenne bemutatkozni :dev:
Zsófinak hivnak, Budapesten élek és van egy 3 éves szürke atv kancám, akit nemrég kaptam meg :-)
Kb 8 éve lovagolok, de versenyezni még csak 1 éve kezdtem el, dijugratásban. (más lovakkal)
a pacim az alagi galopp-pályáról jött, és a kincsem parkba volt pár futása, de szerencsére csak kevés... :)

megpróbálok belinkelni egy képet róla, de nem igérem h sikerül :-)

Posted Image

#3903 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 10:31

Gyönyörû, mi a neve?

#3904 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 10:36

Gyönyörû, mi a neve?

Zsófi, de hozzád fiatal...... :gm: ;)

#3905 Zsömi

Zsömi

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 10:42

Gyönyörû, mi a neve?

köszi! Bastet a neve :D

#3906 Evi+Mágus

Evi+Mágus

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 11:22

Sziasztok! 18 éves vagyok, Mágus nevû magyar sportlovam pedig 10. Több mint 2 éve van velem,de most súlyos problémákkal küszködünk. Nagyon hozzám nõtt ezidõ alatt, és õ az elsõ lovam és rajongok érte. Megfogadtam anno, hogy élete utolsó napjait is velem töltheti majd boldogan...De most nehéz kérdések elé állított, ugyanis kezd eldurvulni a helyzt köztünk,ami valószínüleg az én hibám,de nem tudok ellene tenni sajnos... Egy kis lovardában tarjuk, ahol most csak 3 ló van az enyémmel együtt. Cuki kis family, egy 1éves csõdörcsikó, egy 4 éves kanca és az én "kicsi" lovam.Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, fõleg az enyém a kancához. Olyannyira, hogy egyedül ki sem tudok vele menni terepre, mert idegbeteg rohamot kap és bevisz, akármennyire is küzdök ellene. Vagy ha nem visz be, akkor ledob és besprintel egyedül. A másik nagy gondom vele, hogy terepen (még másik ló társaságában sem)nem tudok vele vágtázni, mert amikor ugratom be, nem vágtázni kezd,hanem bakolni. Alapjáraton is iszonyat kemény háta van, mert kocsilónak használták elõtte,de ha bakol, az valami iszonyatos...Miután ledob (minden igyekezetem ellenére) akkor meg arrébb vágtázik egy hangyányit és nekiáll legelni. Magyarul szerintem szemétkedik és kihasználja apró termetem és 48 kilóm, valamint azt is tudja, hogy tõlem úgy istenigazából soha nem fog kikapni. Olyan szinten kellemetlenné és veszélyessé tette ezáltal számomra a lovaglás értelmét (a tereplovaglást),mert hobbis vagyok, hogy anyumék szerint ha nem tudok mit kezdeni vele, akkor mennie kell, mert veszélyes rám nézve. Amúgy tíz éves létére abszolút nem nõtt be a feje lágya a kicsikémnek, pedig nagyon várom már,de sztem õ ilyen marad(szervezett szökéseket csinál a többiekkel a karámokból). Alapjáraton nagyon ijedõs és ideges típus,de csak az új dolgokkal szemben. Bennt a karámokban hihetetlen nyugodt és nagyon lusta, amikor a társait a közelben tudja, és minden problémától mentes (viszonylag). Bennt nem szokása a bakolás, kisgyerekeket is futószárasan gyönyörûen viszi és abszolút jóindulatú-még vágtában is.Nem rúg, nem harap,át lehet bújni a hasa alatt, bármi...De kinnt sík ideg és mintha a fejét is letéphetnék, õ azt teszi, amit akar. A pocsolyától halálra rémül (egyszer utat kezdett vágni az erdõben magának,mert két pocsolya közt szerettem volna átmenni vele), de csak ha nincs vele másik ló, mert utána még egy átlagos patakon is simán átmegy. Hibásnak tartom magamat a terepes dolgokért, mert nem tudom mit kell tennem és a dolgok egyre rosszabbak. Hozzá kell tennem,hogy több, mint 5 éve lovagolok, de nincs túl sok terepes tapasztalatom. Sok nehezen kezelhetõ lovat lovagoltam már, de a sajátommal csak nem bírok. Mondjuk a többségnek az volt a baja, hogy túl keményen bántak vele, és amikor én fel kerültem rájuk, mind megnyugodott vmennyire.De az enyémnek nem az a baja, hogy túl keményen bánok vele,mindig igyekszem finom és nyugodt kézzel lovagolni több csizma és testsúlysegítséggel. Nem tudom mit kéne tennem. Terepen a szája tök halott.(feszítõvel még nem lovagoltam,csak csikózablával)észre sem veszi ha mondjuk úgy húzom meg vészhelyzetben, hogy szinte már fekszem a hátán...ez nem szép dolog, de totál nemtom mit tegyek.Nem tudom bántani, mert nincs szívem hozzá,még ha meg is verném, az én ütéseimen könnyen túl tenné magát... Úgy érzem kevés vagyok hozzá, meg kicsi is, és egy másik, ideálisabb lovat kéne néznem.Tudom,h nincs tökéletes ló, de legalább terepen használhassam...Akár egyedül is..Ez nagy kérés szerintetek? A Mágus kb 170 cm körül van, és örülnék neki hogyha csak egy 150esrõl kéne potyognom néha. A lovam herélt, de amikor elhoztuk, sorra mászta a kancákat és néha csõdörösen is viselkedik.Lehet, h késõn herélték ki.Az elõzõ gazdijait nem ismertem, de sztem sok lehetett neki...Onnan lehet ez a bakolós szokása.Ez eddig gondolom mindig bevált neki és berögzült...Amúgy már az elsõ kipróbáláskor is ezt tette velünk,ledobott mindenkit...Már akkor el kellett volna gondolkodni,jah, és õ volt az egyetlen belovagolt ló akit megnéztünk.Másik hiba..De nagyon szerettem volna már egy pacit és nem érdekelt semmi. Azt hittem meg tudom javítani. Azóta sem sikerült. Pedig igyekeztem mindig türelmes és következetes és megértõ lenni. Vele ugrottam életem elsõ "ugrását",de szerintem õ is velem...Mert nem vagyunk vmi nagy tehetségek, nagyon botladozós fajta, nem emeli feleslegesen magasra a lábait...XD De egy ugrós kipróbálta 120-on és átvitte. Ez a rekordja. :) Hát, szóval ezek vagyunk mi...Írjon valaki tapasztalt, aki esetleg tanácsokkal látna el, nagy szükségünk lenne rá. Elõre is köszönöm és jó lovazást mindenkinek! Evelin

Edited by Evi+Mágus, 2009 július 12. - 11:25.

#3907 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 12:51

Szia Evelin, üdv a csapatban, szerintem másold át a problémád (akár az egész szöveget) a Problémák a ló és lovaglás körül topicba, ott biztos hamar kapsz sok-sok tanácsot. Mili

#3908 edina84

edina84

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 34 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 19:46

Szép Estét mindenkinek! Szeretnék bemutatkozni, ha már egy ideje olvasgatlak benneteket. 25 éves lány vagyok, Edinának hívnak és Dabason élek egy tanyán. Másfél éve van lehetõségem ezen a varázslatos helyen élni és szépítgetni kisebb-nagyobb sikerrel. Lovak tekintetében sok csalódás ért, szite minden hibába beleestem és sajnos egy kivétellel minden hibáért alaposan meg is fizettem. Mindezek ellenére hiszem, hogy idõvel és sok sok tapasztalattal megtalálom az ideális lovacskát és akkor majd nem lesz leküzdhetetlen akadály, csak végtelen mezõk és hosszú kanyargós utak. :) Sokat kell és szeretnék tanulni, tapasztalni a lovakkal kapcsolatban, nézzétek el a majd esetlen kérdéseimet, de úgy gondolom kérdezni még mindíg hasznosabb mint a saját és a lovacska kárára játszani az okosat. Egy szónak is száz a vége nálam, igyekezni fogok mindíg választ találni a kérdéseimre a segítségetekkel. :) Mindenkinek szép estét! Edina

#3909 Corydoras

Corydoras

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 17:15

Sziasztok! Agrármérnöki szakos hallgató vagyok a Georgikonon. Az egyetem lovassulijában kezdtem lovagolni 4 éve.Lassan bár,de araszolgatok elõre a lovaglás elsajátításának rögös útján... ;) A másik nagy hobbim az akvarisztika.Ez utóbbi azért lényegesen könnyebb :kv: Hát,lovas múltam még nincs,amit érdemes lenne itt leírni,de ami késik,nem múlik... Addig is lelkesen tanulgatok emberektõl,paciktól egyaránt

#3910 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 17:37

Üdv Néktek, újak! :)

#3911 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 18:01

25 evesek vagytok.. hmmm.. hmm... mondjuk korban passzolnank.. de ha megtudja az asszony!!! Mas. Biztos eszrevettetek, hogy ezen a forumon szamtalan banto, gunyos, szemelyeskedö hozzaszolas születik. Alapszabaj: ne sertödjetek meg!!! Az emlitett jelenseg csak börtönstressz.. nevessetek rajta.. es szoljatok vissza. Jo szorakozast!!!

#3912 edina84

edina84

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 34 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 16. - 14:40

Szia Péter! Hidd el nem éri meg kivívni egy asszony haragját! :D Nem venném a lelkemre ha nem kapnál enni. A viccet félretéve látom mennyire hiperérzékenyek az emberek itt egymás hozzászólásaira, de bavallom nem értem. A lovasok sem találják egymással a közös hangot annak ellenére, hogy álomszép hobbijuk van, olyan helyken járhatnak ahol csak nagyon kevesen, és mindegyikük részese egy olyan csodának, amit kizárólag egymásik lovasember érthet meg. Ezt a csodát oszthatnák meg egymással, mégis inkább marakodnak a saját igazukon, elfelejtvén azokat a lelkes ide betérõ fiatalokat (is), akiknek hozzáállását a lovakhoz és a természethez még van módunkban megváltoztatni és lehetõleg a helyes irányba terelni. Ez is felelõség! Az övék! Részemrõl biztosan nem veszek részt ilyen értelmetlen vitákban. Én ide kikapcsolódni és építõ jellegû szabad beszélgetést folytatni jönnék, ha élvezetet találnék a soha véget nem érõ vitákban, délelõtt tuti a Parlamenti Naplót nézném. :) Ez nem fordulhat elõ. :D Remélem egyszer megváltozik minden. Bocsánt az Offolásért! :) Szé(p)napot! Edina

#3913 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 22. - 8:06

Szia Edina, Ehhez még egy kis OFF, ha szabad, nagyon tömören. Vedd számításba, hogy bár egy a hobbi, de az emberek irígyek és féltékenyek is egymásra (lovára, tudására, nem tudásra, satöbbi), amit a hobbi szeretete nem tud felülírni. Mindig van, aki okosabbnak érzi magát, mindig van, akinek muszáj ugrani a másik hülyeségére és ott már hiába a hobbi. Én a kerékpárosoknál ugyanezt tapasztaltam a fórumokon, szóval ez egy ilyen dolog, tudomásul kell venni és nem belemenni vitákba. De látom, ez nálad nem lesz gond. :) és hogy ON is legyek: üdvözlet köztünk, írj sok szépet a lovadról, esetleg dobj fel pár képet is, hadd lássuk. :)

#3914 Babóca

Babóca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 7. - 15:53

Üdv Mindenkinek! Bea vagyok és most töltöm be 23. lovaktól megfertõzött életévemet. Kaposvár mellett egy kis faluban lakom, és kb. 9 éve lovagolok. Szakközépiskolás koromban kezdtem el lovagolni a Pannon Lovasakadémián Kaposváron. Aztán az élet úgy hozta, hogy kikerültem Szarkavárra, mint lovász itt dolgoztam egyszer 9, majd 6 hónapot. Azóta csak nagyritkán lovagolok, de itt a faluban van egy barátnõm, akinél sokat vagyok lovak mellett. Most õszre tervezem a saját lovat.

#3915 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 7. - 15:57

Üdv itt!! chyki és Atis

#3916 Zsöni

Zsöni

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 16:32

Sziasztok!:) Végre szóhoz jutok:D ( kaptam jogosultságot) Zsöni vagyok,21 éves.Elvileg Nógrád megyében lakok,gyakorlatilag Pesten.Közel 6 éve lovagolok,egy kis kiesést is beleszámítva:) Lovastudásomat illetõen azt mondom, hogy nem tudok lovagolni,csak huzamosabb ideig a ló hátán megmaradok:D 2 hete szerdán éltem meg elsõ lovas esésemet is:D...de ezt majd egy másik topikba:) Saját ló nincs,sajnos...majd idõvel:) Azt hiszem ennyi:)

#3917 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 21:16

Hello Zsöni! Nógrádból honnan?

#3918 Zsöni

Zsöni

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 21:52

Hello Zsöni!

Nógrádból honnan?

B.gyarmat:)

#3919 doralinda

doralinda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 2. - 18:58

Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom a fórumot (kedvencem a Pacimorzsák..., ezúton is köszönöm a sok vidám percet amit üres munkaóráimban szereztetek :) ) és mivel írtam hozzászólást az egyik témában, úgy illik, hogy bemutatkozom. 25 éves budapesti lány vagyok. A lovakkal 12 éves koromban kerültem közelebbi kapcsolatba (nem számítva a kisvidámparkokban fürdõbugyiban szõrén pónilovaglást). Egy lovastáborban kezdtem el megtanulni merre van a ló eleje és hátulja és, hogy annak ellenére, hogy magasabb vagyok mint a többiek és is át tudok bújni a hasa alatt (ma már nem igazán :) ). Általános iskolás koromban rendszeresen lovagoltam, aztán a fõiskola és az egyetem évei alatt elmaradt a lovaglás. Idén márciusban kezdem újra és rá kellett jönnöm, hogy a lovaglás nem azt jelenti, hogy körbe-körbe ügetgetünk a másik ló után és ha balra húzom balra megy. Szóval most igazi lovaglást tanulok igazi edzõvel és néha még mindig "túl sok a kéz, kevés a testsúly" és "sarokleszorít!", "nedõljelõre!" :) viszont az ugrásváltás után (ami inkább a ló érdeme, mint az enyém) már éreztem, hogy ebbõl díjlovaglás lesz ha nem vigyázok. Lovassport jöhet minden mennyiségben és a szakirodalom is és azt sem bánom, ha a kolléganõim azt kérdezik "már megint a lovakról olvasol?", mert úgyis mindegyikük ott fog állni ha majd egyszer saját lovam lesz, hogy megsimogassák és "csak egy kicsit had sétáljanak" ;)

#3920 Emy031

Emy031

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 9:56

Sziasztok!
A jobb késöbb, mint soha elven, most én is bemutatkoznék...
2008.04.13-án regeltem a fórumon.
Becsületes nevem: Csatlós Emese, és nemrég töltöttem be a 24. életévemet.
Lovas életmódom 13 évesen nyáron Erdélyben indult, amikoris Gyergyószentmiklóson Parászka Gézánál lovagoltam elõször. Gyönyörû terepek vannak arrafelé, és több nyáron is visszalátogattam hozzájuk... :) (Mindenkinek csak ajánlani tudom- Góbé Lovasudvar.)
Elsõ nyári lovaglásom után õsszel beiratkoztam a Tatterba a bérloviba, ahol 1,5 évet tanulgattam, majd a Tatin belül átmentem a Caprilli Lovas Clubba = CLC (régen: OSC -> OSC-INTERAG -> ÁSE -> CLC) Fülepi Karcsihoz, ahol néhány évig versenyeztem dilóban, és ugróban (B1).
Ezután kb 2 évre megszûnt a sportszerû, és rendszeres lovaglás, járogattam néhányszor a Pasaréti (Honvéd) loviba, majd 2007.novemberében Ócsai szõlõkön, az Equina Lovasfarmon tartottam 3 hónapig felesben egy Fidó nevû paccot. Ezután Pesterzsébeten kemény 1hónapig egy Hunor (= Csiti) nevû ágaskodóbajnokot :D . -Ezt meguntam... És ekkor jött a majdnem családbontó ötletem: a saját ló. :D
Varázslót (elõtte: Kapitány) 2008.ápr.20-án vettem meg Kertáról (-Gidrán Lovasudvar) 4 évesen, és 2009.április végéig Pesterzsébeten, azóta pedig Csömörön tartom. -Kép róla a profilomban van.
Itt a fórumon akiket biztos ismerek: Széphajnal (lányát tanítottam), Don Quihote (a világ legszuperebb nyergét vettem tõlük), de díjaznám, ha a többiek, akik felismertek rámírnának, h mégiscsak tudjam: melyik "álnév" :D kit is takar.
Néhány kép rólam, hátha rámismer, akinek kell (mivel az évek alatt kb a szivárvány minden színében pompázott a hajam):
2 éve: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
tavaly télen: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
jelenleg: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Üdv.: Emy