Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#3881 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 17:06

Nyeregbe, magyar!

#3882 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 17:08

A gordiuszi csomó :gm:
Itt

Edited by Mackó, 2009 szeptember 12. - 17:12.

#3883 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 17:37

:confused: Szár és segédszár, hol itt a csomó?

#3884 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 17:44

Ezek szerint tudatlan vagyok, hogy nem tudok rajta kiigazodni? :D Ezt azért nem bánom! :gm:

#3885 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 17:50

Nyeregbe, magyar!

Filly! Ezt kár volt belinkelned... :D

#3886 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 18:01

Érdekesség, nem? :dev:

#3887 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 13. - 7:04

Érdekesség, nem? :dev:

De... :D

#3888 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 13. - 11:48

ÁLLAT találmányok erõsen pihent agyúaktól...

(nem csak a magyarok járnak élen a találmányok terén :D )

#3889 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 13. - 14:01

Nagy az Isten állatkertje!

#3890 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 10:38

http://www.168ora.hu...ugye-43375.html

#3891 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 11:11

XXI. századi lótolvajok, legálisan. :rolleyes:

#3892 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 14:21

Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet! De amikor döngetik a mellüket ezek a f@sz rendeletalkotók, hogy a magyar lovasnemzet, ki kellene csapni a szemüket. Öt vagy talán hat éve voltam egy, az országházban rendezett konferencián. Sok politikus és lovarda tulaj volt ott. A nemzeti lovasprogramot elõkészítõ eseti bizottság tartott tájékoztatót a lovas vendéglátóknak. Ott beszéltek arról, hogy az általános iskolákban bevezetik a lovas oktatást, az úszásoktatás mintájára. Arról is esett szó, hogy nem fordulhat elõ az, mint tõlünk nyugatabbra, hogy pl. egy erdei utat lezárnak a lovasok elõtt. Most ha összejönnénk páran akik ott voltak (Capári Robibá, õ most hirtelen eszembe jutott) számon kérhetnénk rajtuk az ott elhangzottakat. Semmi nem valósult meg ezekbõl az elgondolásokból, sõt. Szegény Bubik István adott egy rövid mûsort, énekelt, dobolt. Jó volt ott akkor lovasnak lenni, sok hasonlóan gondolkodó, tenni akaró ember közt. De azóta? :(

#3893 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 8:34

Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet!

...számon kérhetnénk rajtuk az ott elhangzottakat. Semmi nem valósult meg ezekbõl az elgondolásokból, sõt.
..

Haha. Még szerencse, hogy ez csak a lovaséletre vonatkozik. :rolleyes:

#3894 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 12:18

Ott beszéltek arról, hogy az általános iskolákban bevezetik a lovas oktatást, az úszásoktatás mintájára. Arról is esett szó, hogy nem fordulhat elõ az, mint tõlünk nyugatabbra, hogy pl. egy erdei utat lezárnak a lovasok elõtt.

:D És komolyan volt ott olyan, aki ezt elhitte? (mamma mia Donna Clara :hupp: ) Azért nem árt egy lórúgásnyi cinizmus Bölcs Vezetésünk, Pátjaink és Kormányunk hallgatása közben. :gm:

#3895 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 13:14

Én ott voltam és elhittem, akkor. Te nem voltál ott és ironizálsz most. Öt-hat év távlatában könnyû okosnak lenni.

#3896 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 3:51

Nyeregbe, magyar!

ezt erdekesseg volt vegigolvasni.. :D

Viszont itt egy nem is anyira erdekesseg, mint egy kis 'csemege' :D
http://www.horsesrart.com/page2.html
rakatt a 'the Gallery " --> utana kepre rakattintotok es ott a tobbi ;)

Edited by QuarterSister, 2009 szeptember 17. - 3:53.

#3897 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 7:37

Én ott voltam és elhittem, akkor. Te nem voltál ott és ironizálsz most. Öt-hat év távlatában könnyû okosnak lenni.

Én csak azt nem értem (na jó, azért van más is amit nem :gm: ), hogyan zárják le azokat az utakat, amik hivatalos, mindenki által járható útként vannak nyílvántartva? Mert az oké, hogy magánterület, az eddig is jórészt tabu volt. Ha gyalogosan mehet az ember, akkor a ló mennyivel rosszabb? A traktor és terepjáró által szétvágott, használt utak mitõl lesznek mások, ha egy ló megy rajta?
Véleményem szerint, ha majd találkozom egy pattogó vadõrrel, mezõõrrel, akkor majd ugyanúgy számonkérem, mint õ engem... :rolleyes:

#3898 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 8:15

Helyes! Ne is hagyjuk magunkat. Ezek egy kalap alá veszik a motorokat, quadokak és a lovakat. A sorompó meg nem akadály egy lovasnak, max pár métert kell kerülni és a fák között vissza az útra.

#3899 dorszika

dorszika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 10:10

Én már találkoztam vadõrrel, mezõõrrel szerencsére csak baráti viszonyból és nem az erdõben, de a fontos kérdést pont ezért feltettem. Nekik nem magával a lóval van gondjuk, hanem a hozzá tartozó emberre aki a szórókon eteti, a vadaknak fenntartott vízbõl itatja a megfáradt négylábúját. És félreértések elkerülése végett ez nem vonatkozik mindenkire, de láttunk már karón varjút... :eek: Amiben bár egyet értek, hogy a patanyomos úton a terepjárókban a veseköved tuti, de még a tömésed is kijön ez biztos. Tény hogy mi sem mehetünk a susnyásban ,mert ki tudja mi van a magas fûben az út mellett. Tehát nekik illetve akikkel beszéltem, csak evvel a pár dologgal volt gondjuk. Nem említették, hogy rongálnánk illetve zavarnánk a vadat.

#3900 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 10:30

Ha valaki nem megfelelõen "viselkedik", kárt tesz más munkájába, lopja a vadaknak kitett sót stb Teljesen más lapra tartozik. Azt helyi szinten kell elrendezni, vagy ténylegesen hivatalos útra terelni.

#3901 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 11:43

Amiben bár egyet értek, hogy a patanyomos úton a terepjárókban a veseköved tuti, de még a tömésed is kijön ez biztos.

Azonnal tiltsák be a lovaskocsit is, de fõként a lánctalpas munkagépet! :mad. :mad: :mad: :mad: :mad:

#3902 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:02

Ki az az õrült, aki egy marék kukoricáért kockáztatja, hogy a lova beszedjen valamilyen betegséget. Van ilyen? Köztudott, hogy a vadászok felvásárolják az összes másodosztályú gabonát, nem baj ha kicsit penészes, kicsit dohos, a vadaknak jó, címszóval.

#3903 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:17

Azonnal tiltsák be a lovaskocsit is, de fõként a lánctalpas munkagépet! :mad. :mad: :mad: :mad: :mad:

Ne húzd fel magad! :gm: Tudod mikor fog a terepjáró vesekövet rázni belõled a patanyomos úton? Ha 100 évig napi egyszer arra ügetsz a lovaddal! :D
Mellesleg az erdei terepjárósok élvezzék ki az ilyen zötykölõdést, úgyis azért mennek az erdõbe rúgni-vágni! :o

#3904 dorszika

dorszika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:18

A gabonás dolog pont így igaz, de mikor kimész a szóróra és a vaddisznó meg õz lábnyom helyett csak patanyomok vannak az valamit elárul? Nálunk nem jár lánctalpas, de a fogatosokat pont úgy "nem szeretik", mint a lovasokat. A többi motorüzemûnek meg hasonló a keréknyoma.

#3905 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:20

Na meg a szemetelõkkel kellene kezdeni a kitiltásos dolgot, amerre járok, néhol több a szemét (háztartási, autógumi, hûtõszekrény, stb.), mint a fûszál :(

#3906 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:21

Ki az az õrült, aki egy marék kukoricáért kockáztatja, hogy a lova beszedjen valamilyen betegséget. Van ilyen? Köztudott, hogy a vadászok felvásárolják az összes másodosztályú gabonát, nem baj ha kicsit penészes, kicsit dohos, a vadaknak jó, címszóval.

Ismered azt a népcsoportot, akik lovakkal kereskednek? Vajon hol van földjük, hova vetik a gabonát a lovaiknak? Hol vesznek gabonát? Nahát, sehol... mégsem halnak éhen szerencsétlen párák. Fogják és lekaszálják a kukoricaföld közepét, hogy a paraszt csak aratáskor vegye észre, hogy nem telik a kombájn.
A vadász mondta nekem, hogy hordta ki a vadaknak a kukoricát, a második fordulónál már az elsõbõl egy szem se volt! :gm:

#3907 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:35

Árat tud valaki?

#3908 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 12:45

Ne húzd fel magad! :gm: Tudod mikor fog a terepjáró vesekövet rázni belõled a patanyomos úton? Ha 100 évig napi egyszer arra ügetsz a lovaddal! :D
Mellesleg az erdei terepjárósok élvezzék ki az ilyen zötykölõdést, úgyis azért mennek az erdõbe rúgni-vágni! :o

Dehogy húzom! Csak ezt a tenyérbemászóan álszent dumát a rázkódó terepjáróról annyiszor hallottam már...

Árat tud valaki?

Elképzeltem, ahogy az erdei úton beleakad a zsinórba egy belógó ág. :gm: :gm:

#3909 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 13:28

Árat tud valaki?

350-400 USD a pótpatron meg 18 USD

http://www.air-vest.com

#3910 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 14:13

350-400 USD a pótpatron meg 18 USD

http://www.air-vest.com

És a paci vajon mit csinál a patron robbanás hangjára?

Szerintem ez az egész annyira gáz, hogy már fáj. :gm:

#3911 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 14:24

Elképzeltem, ahogy az erdei úton beleakad a zsinórba egy belógó ág. :gm: :gm:

Höhö. Ezt most én is elképzeltem, pláne, hogy Emesével erdőben szoktunk lovagolni. Szerintem nem tudnék neki segíteni a röhögéstől.

#3912 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 14:34

Az igazán genyó lovak ezentúl nem bakolni fognak, hanem suttyomban elnyiszálják a hevedert. :)

#3913 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 14:44

Hasonlo eseteknek lehetunk majd tanui a lovardakban is ezek szerint. :gm: :D

#3914 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 15:45

:kir: :yeah:

#3915 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 15:57

De elõbb biztonsági öv! Mármint a lóra. De szerintem a lovas lábait alul összeragasztószalagozzuk, sokkal célszerübb! :D Az autós :kir:

#3916 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 16:32

De szerintem a lovas lábait alul összeragasztószalagozzuk, sokkal célszerübb!

Á az nem jó. A ragasztószalag nem környezetbarát, mert műanyag és csak egyszer használható. A spanifer az igen. Ráracsnizom a tanoncot, aztán mehet. 7 tonnáig tökéletes. :D :D :D

Valaki megtudja mondani, hogy mit rontottam el. Az összes hozzászólás egyszerre látszik az elsőtől, ha megnyitom valamelyik topicot. Így egyszerűen élvezhetetlen az egész. Mondhatnám sz@r.

#3917 moli

moli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 141 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 17:38

http://www.youtube.c...r_embedded#t=18

No comment... :)

#3918 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 17:51

Valaki megtudja mondani, hogy mit rontottam el. Az összes hozzászólás egyszerre látszik az elsõtõl, ha megnyitom valamelyik topicot. Így egyszerûen élvezhetetlen az egész. Mondhatnám sz@r.

Lap teteje, opciók/megjelenítési módok

#3919 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 18:33

http://www.youtube.c...r_embedded#t=18
No comment... :)

ezt a lovat mar megdicsertuk ;) :kir:

#3920 moli

moli