Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bemutatkozás

• Please log in to reply
4234 válasz a témához

#3841 Lobo

Lobo

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 16:32

Sziasztok! Adri vagyok,17 éves. Pilisvörösváron lakok. Nem olyan régen kezdtem el belemerülni a lovaglás rejtelmeibe :) Lovas családban élek. Ezt úgy kell érteni,hogy apukám ügetõversenyeken vett részt, de jelenleg már nem foglalkozik vele. Bátyám azonban tovább vitte,amit apukánk elkezdett. Õ otthon is tart lovakat. Úgy volt, hogy õ tanít meg lovagolni, de nem igazán ment neki. Viszont én sem akartam kimaradni semmi jóból :-P Ezért kerestem egy lovardát... Szerencsémre pont barátnõm apukájának van egy ;) Sok-sok szép teremtménnyel :) Nem tudom,hogy mennyire említhetek neveket? Inkább monogram és majd vhogy kimagyarázom, ha nem szabadott volna. K.F. "bácsi" tanított meg lovagolni. Ha esetleg olvassa, ezúton is köszönöm ;) Már terepen lovagolunk ám!!! Nagyon klassz :P Én általában azzal a pacival megyek,ami a felhasználó nevem :D Cseles,mi?;) Na jó nem én találtam ki. ...Igen tudom, hogy bõbeszédû vagyok... Egyébként egy fiatalember is mondta nekem ezt az oldalt...Kérdezte,hogy regisztrálva vagyok-e? Már igen :) Remélem a jövõben komolyabban is tudok majd foglalkozni a lovaglással :) Szeretnék én is versenyezni, de errõl pszt!:) Az még egyelõre egy álom=) Szerintem ennyi elég :) Ha bármi kérdésetek adódni csak nyugodtan :P Nekem is lenne egy kérdésem...Van, aki versenyzik?:P :)

#3842 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 16:40

Sziasztok! Ez az elsõ üzenetem!:D Gondoltam a legalapvetõbb témánál kezdem! :dev:
Decemberben leszek 14 éves, szóval már majdnem 14. Kb 2-3 éve lovagolok.Nagyon régóta a lovak rabja vagyok. Egy iskolai kiránduláson szerettem meg igazán a lovakat.Orfûi lovastanyán kezdtem a lovaglást rendszeresen, azelõtt a Misinai Egyesületnél lovagoltam.De ott nem rendszeresen.Lovagoltam még Nagykozárban is a Bocipaci lovasiskolában.Nemrég váltottam, most számomra oázis az a hely ahová most járok.Üszögpusztán is elõ szoktam fordulni :D Szal pécsi vagyok, mint kiderült ;)....

Ebbõl csak az nem derült ki, hol az oázis, na de ha tényleg az, megértem, hogy mindig elsöpröd egy lombos ággal a nyomaidat, ha odafelé mész... Ennek ott délen hagyományai vannak, a Tenkes kapitányától kezdve. :D

#3843 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 22. - 20:46

:)

#3844 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 7:47

Sziasztok! Most pótolom, amit az elején elmulasztottam... Timi vagyok, imádom a lovakat és az állatokat úgy általában. Lovagolni csak most kezdtem, de nagyon élvezem. :rolleyes: :) Elõfordulási helyem: szinte bárhol az országban. :) Lovazni Tapolca mellett tanulok, egyébként meg a Bükköt járom gyalogosan...

#3845 Betyárlány

Betyárlány

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 17. - 10:36

Sziasztok! Én is nemrég regisztráltam be, és nagyon tetszik ez a honlap!Orosházi vagyok, de Szegeden járok egyetemre. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy amióta az eszemet tudom, a lovakakért odáig vagyok, meg vissza!Szeretem még a cicákat, kutyákat és egyéb háziállatokat, mint a kecske, vagy birka!Azok is olyan cukik!! :D Egyébként kb 8 és fél éve lovagolok, de versenyen még nem indultam.Sajnos, de úgy vagyok vele, h ami késik, az nem múlik.Így legalább egy csomó lovat kipróbálhattam eddig és rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb - ebben van neggatív és pozitív élmény is.Most a kedvencem a szomszédom lova, akit én lovagoltam be! Nagyon hiányzik, de a tanulás fontosabb mostanában... :(

#3846 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 17. - 22:13

Szia! :) Üdv itten,én sem vagyok "öreg"tag,de nekem is írtak,mikor bemutatkoztam.Jó fej társaság gyûlt itt össze,élvezni fogod :D

#3847 Betyárlány

Betyárlány

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 18. - 9:46

Szia! :)
Üdv itten,én sem vagyok "öreg"tag,de nekem is írtak,mikor bemutatkoztam.Jó fej társaság gyûlt itt össze,élvezni fogod :D

Én is csak remélni tudom a dolgot!!Végre nem érzem magam egyedül a nagyvilágban!!! :kir:

#3848 masai

masai

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 182 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 12:26

Sziasztok! Most én is pótolom a hiányosságaimat, és írok pár sort magamról :) Budapesti vagyok, és itt is végeztem az ELTEn. Most Etológiából doktorizom, és nyulakkal, egerekkel foglakozom. Imádom az állatokat, így van cicám, nyulam, gekkóm... A lovakat kiskorom óta szeretem, és kisebb- nagyobb szünetekkel 10 éves korom óta lovagolok. Szeretek velük foglalkozni, nem csupán lovaglás szinten, hanem tisztítani õket, vagy csupán nézni mit csinálnak éppen. :D Hát ennyit magamról...

#3849 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 13:01

Sziasztok! Na akkor én is kezdem:18 éves vagyok, idén fogok érettségizni.Imádok lovagolni, nyáron jön egy saját paci is (már megvan, hogy ki lesz az).Nem olyan régóta lovazok (vagyis komolyabban 3 éve, de ebbõl 2 évig rosszul tanítottak, tehát elõrõl kezdtem mindent).Mindenféle állatot imádok és vagy szülésznõ leszek, vagy etológus (mint az elöttem szóló). Felfedeztem, hogy a lovaglás mennyit ad fizikailag is, ugyanis 2 hónapja letört egy daab csont a tédkalácsomból és csavarozták.2 hónap után lóra ültem és tovább javult a lábam.A világ legjobb dolga lovazni, már azt is élvezem, mikor a kiszemeltem odajön hozzám és puszit ad :)

#3850 Ferenczi

Ferenczi

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 15:12

Sziasztok! Jelezték, hogy illenék pár szóban bemutatkoznom. Hát, legyen! '56-os vagyok, pár hónaposan már az orosz tankokkal néztem farkasszemet a Bem József térnél, igaz, fedezékbõl, babakocsimból. A fennségesen komoran kopár Sóskúton élek, férjemmel, nagyfiam már kirepült a fészekbõl. 2 lovam Szandra és Helén velünk lakik az udvarban. Helén, a tehén - így becézi uram - Szandra lánya. 14 és 8 évesek. Szandra kora ellenére elragdó (szó szerint) teremtés, Helén viszont rodeóló. Ha megijeszti valami, képtelenség rajt maradnom. És mindentõl, bármitõl megijed, fõleg víztõl, szemétkupactól, autótól, kutyától, kukától, és...és helyhiányban nem folytatnám. Idõs fejjel kezdtem el lovagolni, lemaradásomat kiváló oktatók segítettek behozni. id. Lassó Attila, ifj. Lassó Attila és újabban már 1 éve lassan valaki, aki végre megoldotta problémáimat az elrgadás és a rodeózó bokkolás terén. Hetente 3 tereplovaglás vele, 1 terep ifjú Attilával, 1 futószáras továbbképzés idõsebb Attival és hétfõként pilates a wellness-fitness adagom.

#3851 masai

masai

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 182 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 17:14

Hetente 3 tereplovaglás vele, 1 terep ifjú Attilával, 1 futószáras továbbképzés idõsebb Attival és hétfõként pilates a wellness-fitness adagom.

hûha!
Sportos életmód, bár én is az udvarban tarthatnék lovat, akkor én is mindennap "eddzenék" :D

#3852 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 19:39

hûha!
Sportos életmód, bár én is az udvarban tarthatnék lovat, akkor én is mindennap "eddzenék" :D

Én is ezt mondtam,amíg nem itthon volt a ló.Aztán,volt,hogy olyan hulla voltam,hogy semmihez nem volt kedvem.Vigyázz,miket mondasz,nem lehetünk felelõtlenek :D :D

#3853 Makrancos

Makrancos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 122 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 20:54

Sziasztok! Zita vagyok 17éves, 9 éve lovagolok, díjugratásban versenyzem. Imádom a lovakat a világ legcsodánlatosabb teremtményei. Minden vágyam egy saját paci. Már évek óta olvasgatom az oldalt, de csak most regiztem :D Egy kisbérin tanultam meg lovagolni, aki régen díjlovaglásban versenyzett. Azóta eléggé sok helyen megfordultam....ennek köszönhetõen nagyon sok fajtát lovagolhattam. Hát naggyából ennyi... :P Boldog Karácsonyt mindenkinek és Boldog Új évet!

#3854 Hehehe

Hehehe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 23. - 21:02

Sziasztok!
Zita vagyok 17éves, 9 éve lovagolok, díjugratásban versenyzem. Imádom a lovakat a világ legcsodánlatosabb teremtményei. Minden vágyam egy saját paci. Már évek óta olvasgatom az oldalt, de csak most regiztem :D
Egy kisbérin tanultam meg lovagolni, aki régen díjlovaglásban versenyzett. Azóta eléggé sok helyen megfordultam....ennek köszönhetõen nagyon sok fajtát lovagolhattam.
Hát naggyából ennyi... :P

Boldog Karácsonyt mindenkinek és Boldog Új évet!

Szia!

Üdv a fórumon. K. Zita, ugye? :) Mi ismerjük egymást a Tattiból elvileg... K. Dóri vagyok.
Kellemes Ünnepeket neked is!

#3855 SophiE

SophiE

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 28. - 20:31

Sziasztok :) Zsófi vagyok Budapesten lakom a XVI. kerületben Cinkotán.15 éves vagyok,már régóta lovagolok de rendszeresen kb 2 éve :D A XVII. kerületben Rákoshegyen tartjuk a lovamat, tavasszal vagy nyáron kezdek versenyezni díjugratásban :yeah: Nagyon szeretem az állatokat,legjobban a lovamat Marsalt. Õ egy magyar félvér sárga herélt paci,sok kisbéri és telivér felmenõje van úgyhogy néha kapaszkodok :D

#3856 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 12:17

Sziasztok! Sári vagyok, 24 éves, Apajon lakom. Ez a környék nagy lovas múlttal rendelkezik, hangsúly a múlton. Nekem még sikerült ennek a múltnak az utolsó éveiben, azaz 7-8 éves koromban elkezdeni itt lovagolni tanulni. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal tanulok lovagolni, nyaranta dolgozom mindenféle lovas helyen, ültem már magyar hidegvérûtõl arabig mindenféle jószágon, 2008 áprilisától pedig boldog lótulajdonosnak nevezhetem magam. Jelenlegi törekvésem: minél sikeresebben levetkõzni a „faluszéli” lovaglóstílust. Ezen kívül még nemezelek, errõl és a lovamról megtudhattok pár dolgot a www.nemez.gportal.hu –n, akit érdekel. Most éppen a TF lovaskultúra oktató szakára járok, remélem, még 2 évig ez így is lesz :cool: .

#3857 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 12:32

sziasztok a fórumon :)

#3858 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 13:10

Sziasztok! Jó ideje olvasgatom már a fórumot, több mint egy éve már regisztráltam is, most úgy érzem hozzá szeretnék szólni egy témához érdemben is, de azt gondolom ehhez illendõ elõbb bemutatkozni. Puskás Péter vagyok. Debrecenben élek, itt is lovazok. Amióta élek úgy emlékszem mindig is lóbolond voltam; Kicsi koromban volt egy kertünk Pallagon és a buszmegálló éppen az állami gazdaság bejárata elõtt volt (van ma is csak már nem állami gazdaság), ide apukámmal mindig be kellett menni, akkor is ha lekéstük az épp következõ buszt (érdekes hogy az egyetlen ló aminek a nevére emlékszem egy Szikra nevû rugós, harapós szürke kanca). Mindig rágtam a fülét hogy én lovagolni akarok, de valahogy nem vették ezt komolyan, persze az is elõfordulhat hogy nem volt rá keret nem tudom. Ezt követõen kamasz éveimben engem is, mint a legtöbb általam ismert fiút a ló helyett a lóerõk érdekeltek inkább (és persze a filmeken ezzel mindig együtt járó csajok / no nem mondom hogy a valóság szöges ellentétben áll ezzel), és ekkor kicsit feledésbe merültek a lovak. Késõbb az egyetemen egy nyári gyakorlat alkalmával ismét „találkoztam” a lovakkal, de ekkor már a szeretet és csodálat mellé egy kis félelem is keveredett. Mivel szerencsére az egyetemen nem csak ganézni hanem lovagolni is lehetett a lovakat – még ha nem is ugyanabban az óraszámban :D - elkezdtem lovagolni tanulni. Ekkor értek az elsõ meglepetések, tudniillik hogy ez nem olyan lesz, mint a korcsolya, a biciklizés, a sí vagy az általam ûzött és kipróbált egyéb sportok, hanem ez egy kicsit összetettebb és több tanulást igénylõ szabadidõsport, ezt követõen majdnem feladtam a lovaglást. Az igazi elhatározást mégis a 2007-es TB Ranch-es OB. forduló hozta meg, ekkor szembesültem vele, hogy igen én Ezt akarom csinálni bármi áron. Mindig is vonzott a „Western Feeling” imádtam az ilyen filmeket, az életérzést, ami áradt belõlük (az sem zavar, hogy tudom valószínûleg azért nem ilyen volt, és én már nem is tudnék így élni), tetszett az egész rendezvény laza hangulata. Egy szó mint száz én Western lovagolni fogok, lesz ami lesz. Hát lett ami lett, egy szó nem száz – esetleg kilencvenhét, de jelen esetben az is lehet hogy csak harmincegy – ma angol stílusban tanulok lovagolni. Az ok egy szerû: Tudtommal nincs Debrecen közelében számomra elfogadható tudással rendelkezõ western trainer, van helyette kiváló ugró és díjlovas edzõ és ahogy Victor mondja „a ló asz ló” vagy „csak két féle lovaglás létezik: jó és rossz lovaglás” (Azért volt szerencsém két hónapot az ország egyik, de lehet hogy a legjobb western lovasával eltöltenem). Itt tartok ma; igyekszem tanulni minél többet, hogy a lovaglás ne csak nekem okozzon örömet, hanem hátasomnak is – amennyiben a lovak ezt tényleg semmi szín alatt sem élvezhetik (amit személy szerint kétlek) akkor legalább a legkisebb kellemetlenséget okozzam nekik. Üdvözletel: ppr

#3859 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 15:15

Üdv Néked! :kocc:

#3860 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 17. - 13:08

Nevem Lepres Erika, de a barátaimnak csak Zsebi lévén 150 cm magas. 38 éves, három gyermek édesanyja.Elõször a 80-as évek végén sikerült vennem egy lovasbérletet egy sajnos lefutófélben lévõ tanyára, ahová úgy mentem mint a filmekben, hogy ráülök, vágta profi lovaglás meg minden. Hát mire lelovagoltam a bérletet a lovaktól igencsak reszkettem. Megszületett a lányom 91-ben, és én mint mindenki dolgoztam és dolgoztam hogy egyedül egy gyerekkel életemet felépítsem. 05-ben eldöntöttük közösen mivel õ már lovagolgatott de csak úgy hétvégi lovasként hordta az apukája hogy hát falura szertnénk költözni, de olyan igazi falura mi született városiak. Találtunk egy kis parasztházat egy olyan helyen, ahol egy tenyésztõ is lakik és lovagoltatgat. Elõször a kislány járt hozzá, majd hosszas unszolásra én is felültem a lóra. Volt rá példa hogy nem gyakorló hívõ létemre a miatyánkat mondtam a lovon. Vezetgetve, nem képzett csak állandóan csikózgatott lovakon rissz-rossz szerszámokkal, nyereggel és persze nagy adag nem tudással "oktatóm" belém verte a következõket: a ló fejét mindig fönt kell tartani mert különben a hátsójával fölrúg, mindig elõre dõlve a kezemet letéve a nyeregre vagy a lóra, kell ülni. Ennek a két szabájnak eleget téve mostani tudásom kimerül abban a kevésben amit még szülés elõtt tanultam, és hát ha bármi van a ló nyakába mászva csinálj amit akarsz én a hátadon maradok stílust sikerült ötvöznöm. Hozzáteszem, kedves emberünk volt hogy egy karikás ostorral összekaszabolt lóval fogadott, és kérdésünkre hogy mitõl van kis lovászlánykája( akirõl kiderült hogy nem pénzért fizet) felakadt a kerítésre válasszal lezárta a témát. Hát a lányom hamarabb feladta, már köszönni is alig köszön emberünknek, én még tovább próbálkozva hátha tényleg én vagyok a béna tovább gyötörtem magam. Mert hát idõközben a szerelem. No nem emberünk, hanem lovai iránt. Több kiló répával felszerelkezve is mentem lovagolni, szárat vettem, nyerget, vitamint a lovaknak, és örökösen harcoltam hogy az istállót illene kipucolni, mert hát a lovak több éves trágyán élnek, oda csikóznak stb. Volt emberünknek egy barátja, akihez már kislányom hamarabb átpártolt, nála lovagolni nem lehetett lévén három lova még igen csak csikó volt és hát õ nem is foglalkozott ilyennel, de itt lehetett a lovat pucolni meg mindenfélét csinálni kivéve a lovaglást és hát miután elfogyott erõm az örökös harcban(több év) megnéztem magamnak emberünket. Persze lovászkisasszony õt is úgy mutatta be hogy mennyire veri a lovat.( teszem 4 éve élünk együtt, egyszer nem láttam hogy véresre verte volna, max egy nagy tasni). És hát mint olvasható addig jár az ember lovat simogatni, amíg nem szül még 2 gyermeket. Mert hát a szerelem lovairól átragadt a gazdára is( fõleg az után, hogy eladó csõdör csikóját nem adta el, mert belebetegszik ez a kislány az én lányom és kiheréltette neki, ma is megvan a lelkem) és így boldog 3 ló egy pár birka meg kecske meg tyúk meg mindenféle állat társtulajdonosa lettem hirtelen. Sajnos sok állatunkból már anyagiak miatt csak 2 ló van meg 3 kecske meg az aprónép. Jelenleg itthon vagyok egy 2 éves és egy 5 hónapos babucival. Leányom már 18 és pályaválasztás elõtt nem a lovakkal foglalkozik. Közben én is megvettem rengeteg szakkönyvet, amennyit csak idõm engedte foglalkoztam a lovakkal, és nem adtam fel. Tervem hogy egy jó edzõvel elkezdjem újból a lovaglást, mert ezt másképp nem lehet. Sok idõmbe és pénzembe fog kerülni amíg sikerül azt a sok tüskét kitolnom magamból, amit összeszedtem idõközben. Sajnos a falusi élet nálunk nem olyan mint én városi gondoltam. Itt a jó szó azért kerül elõ, hogy legyen mirõl beszélni a hátad mögött, és ennek tehenünk a bizonyítéka akit valószínû a szomszédnak sikerült elküldenie az örök legelõkre. Amikor megvettük még köszönni sem köszönt hónapokig annyira irigykedett. Bocsánat hogy ennyit írok környezetemrõl, de talán így érthetõ, hogy miért foglalkoztatnak olyan gondolatok, hogy eddig ugyan csak kutyákat próbáltam menteni, de látván az elképesztõ állapotokat a lovas világban valahogy segíthessek. Erre az oldalra is a Zakuszkatanyán keresztül találtam, és jelenleg házam eladó, tervbe véve egy négyállásos boxos istálló itt páromnál, földvásárlás, állatsimogató kialakítása, városi gyerekek fogadása, lovasok éjszakai pihenõje stb. Örömmel töltött el hogy itt sikerült olyan szintû beszélgetésekbe botlanom amit környezetemben nem hallhatok, találok olyan embereket akiket hasonló gondolatok foglalkoztatnak, és sok hasznos tanácsot kapok. Remélem, hogy a tüskéim idõközben göbökké szelídülnek, és álmaimat sikerül megvalósítanom és továbbvinnem gyermekeimben. Köszönöm hogy elolvastátok: Zsebi

#3861 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 17. - 14:55

Üdv köztünk! :)

#3862 Gengsty

Gengsty

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 19. - 16:04

Sziasztok :) Már volt pár hozzászólásom régebben (nagyon régebben :P ) de most gondoltam kicsit aktívabb leszek :) 18 éves vagyok, és 6 (vagy 7) éve ültem először lovon egy lovastáborban, ahol az egész szerelem volt első látásra :D Sajnos a közelben lovagolni nem lehetett, így csak a táborok maradtak, és néha-néha közben lovaglás, meg persze lólátogatások :) Eközben ha gyakorlatban nem is, de elméletben rengeteget tanultam a lovakról :) Körülbelül másfél éve találtam egy családot, akiknél lovagolhatok, és nem semmi oktatást is kapok, szóval rohamosan fejlődni kezdtem :) Stílust tekintve maradok a hobbilovaglásnál, sose gondoltam versenyre - inkább díjlovaglás felé hajlok a szimpla lovaglások alkalmával :) Saját lónak van hely, pénz, idő is, én mégse akarok egylőre, hisz nyakamon a főiskola, jobb előre gondolni... Egyébként pedig lovasterapeutának készülök (tudom álmodozni szép dolog...) de én ezt komolyan gondolom és komolyan is veszem. :)

Edited by Gengsty, 2009 január 19. - 16:05.

#3863 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 20:45

Sziasztok! Gondoltam bemutatkozom én is. 17 éve foglalkozok lovakkal, tenyésztéssel, Csongrád megyében. Fõleg magyar sportlovaim vannak, egy fedeztetõ ménállomást vezetek, ahol holsteini, hannoveri, és angol telivérek váltogatják egymást. 33 tenyészkanca áll rendelkezésemre, 5 mén, a ménes teljes állománya évrõl évre változik, jelenleg 84 lovam van. A ménesem 150 hektáron legel, ami biztosítja a csikók egészséges fejlõdését. Több lovam versenyzik az országban és nemzetközi szinten is díjugratásban, díjlovaglásban és militaryban is.

#3864 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 21:13

gratulálunk és üdv neked is, mint lószeretõnek.

#3865 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 22. - 10:41

Sziasztok! :) Hát ha már mindenki ebben a topicban kezdi, gondoltam, én sem hagyhatom ki... 15 éve lovagolok/foglalkozom lovakkal, hogy a kedvenc fajtám micsoda, azt azt hiszem, nem lesz nehéz kitalálni :D Na jó, a magyar sportlóval együtt holtversenyben. De jelenleg 1 gidrán kancát nevelgetek, igyekszem õt jómodorra tanítani - több-kevesebb sikerrel :P Régebben jóval komolyabb szinten ûztem az ipart (díjugratás, díjlovaglás), mára meg maradt a hobbi-lótartás:) Aztán majd igyekszem rendszeresen tiszteletemet tenni errefelé :D

#3866 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 22. - 11:16

Üdv itt, gidrángirl! :)

Edited by Minó, 2009 január 22. - 11:16.

#3867 Mietta

Mietta

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 22:12

Sziasztok! Én 12 éves vagyok,2 éve lovagolok ,célom hogy egy olyan állatorvos legyek aki ha nem is az egész világon de legalább Magyarország és Ausztria területé megvalósíthassam a lovak álmait , kedvenc ló fajtám a haflingi,elsõ lovam Remete volt õ egy kisbéri félvér 3 éves herélt , második lovam egy 18 éves Anita nevû(sokan Maminak,Mamikának ismerhetik) haflingi kanca volt aki mára már a csodálatosan zöld füvû magasban lévõ legelõkön legelészik . (2008.Július.10. az üllõi dóra majorban hajnali 1 órakor hunyt el valószínûleg bél gyulladásban ) Majd lett egy Mogyoró nevezetû 2008 Július 10 született csikóm aki egy sodri volt .(apja:Kaposvár aki az üllõi dóra majorban él,anyja:Csillag aki egy lipicai félvér(most anyum lova)Mostani kedves és bûbájos lovam Vazul (teljes neve:Kertész Vazul Lord Fakó :D ) aki egy 5 éves herélt ló,tervezem hogy elõbb utóbb A harciló címû könyvet meg írhatom róla! :D :D :D :) :D :D :D

#3868 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 28. - 10:15

Üdv közöttünk, Mietta, és érezd otthon magad! :)

#3869 dreamgirl

dreamgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 12:07

Sziasztok! most találtam ezt a topicot, és merítettem a bátorságot s írok :D Fanni vagyok, 17 éves Győrből. Durván három éve lovagolok napi szinten. Szerencsésnek mondhatom magam, mert ott ahol megtanultam lovagolni(Gönyű-Károlyháza, hátha mond valakinek ez valamit) nagyon jó helyem volt. Az első nyáron már segíthettem a lovardában, kisebb gyerkőcöket lovagoltatni, és így volt szerencsém ahhoz, hogy naponta felüljek lóra.(és persze igy nem került egy val@g pénzbe). Ezen a helyen lovagoltam körübelül másfél évig. Aztán a sors fintora sajnos közbevágott. Edzőm elhatározta hogy bejön Győrbe(Károlyházáról, saját lovardájából) és itt Győrbe fog ezentúl oktatni, mert kiüresedett egy lovasedzői állás. Ez neki kézenfekvőbb volt, meg előnyösebb. Én rettentően le lettem törve, mert ismertem már azt a lovardát(hallásról) ahova menni szeretett volna Edzőm. És tudtam hogy fél évente kudarcba fullad az a hely. De nem volt kérdés, persze hogy Vele mentem. Egy hónapra rá már bent is voltunk Győrben(Integrálba). Nagyon tartottam is tőle. De meg is volt rá az okom. Edzőm sokat változott, már nem is úgy tekintett rám ahogy azelőtt, a lovai is megváltoztak(hozta az összes lovát be), kétszer annyi gyerek lovagolta a lovakat, mint azelőtt.... A lovaglásom meg napról napra romlott, mindig rettentően csalódottan és szomorúan szálltam le az edzések végén(persze itt már nem naponta tudtam lovagolni). És egyik kedves Barátnőm mondta, hogy ő lovagol egy nagyon jó helyen, egy nagyonnagyon jó edzővel. És elszántam magam, hogy megnézem, mert ez nem állapot, hogy a lovaglás több szomorúságot ad mint örömöt. Hát egy áprilisi napon(tavaly) kimentem. És egyből felültettek egy csődörre(tudni kell hogy imádom a csődöröket). Az edzés felejthetetlenül jó volt. Hát az edzőről nem is beszélve :rolleyes: :rolleyes: :ang: És elkeztem járni ide(Ladamér). Nagyon tetszett. igaz nyáron kihagytam egy hónapot, mert nem volt könnyű kihevernem a történteket, hogy a másik edzőmmel ezek történtek(de most is tartom vele a kapcsolatot:)). Aztán 2008 júliusa óta rendszeresen(ismét napi szinten) járok lovagolni, illetve már komolyabban oktatok lurkókat, besegítek a lovardába. A jelenlegi Edzőmnek köszönhetően rengeteget tanultam Tőle illetve az ottani lovaktól/csikóktól. Épp most lovaglom újra az akkor csődört( :( szegényt azóta mer megfoszották...), mert állnia kellett 4 hónapot. És rettentő nagy örömömre nagyon jól haladunk. Anno nyáron itt pedig elkezdtem egy gidrán csikaszt lovagolni. Hát bele is belezúgtam(az előzö csödör is gidrán :gm: ). És most hála Edzőmnek(és merem mondani hogy valamivel több is mint edző :rolleyes: ) megkapom ezt a gidrán kancát..... úgyhogy sikerült itt Ladaméron felébreszteni bennem a gidránlázat rendesen :kir: Hát ezt a rögös utat jártam én végig :)... És imádok visszagondolni rá, főleg az elmúlt egy évre :rolleyes: :rolleyes: Elmondhatatlanul rabja lettem napok alatt a lovaknak és gyerekek tanításának :rolleyes: :ang:

Edited by dreamgirl, 2009 január 29. - 12:09.

#3870 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 12:47

Sziasztok ! Nem kis nehézség árán úgy néz ki sikerül aktívan is részt venni a fórumon! (az ámítástechnika nem a fõ erõsségem,a vasvilla meg a kasza sokkal egyszerûbb és letisztultabb találmány...) Hosszú évek óta tanulok lovagolni de minnél többet foglalkozok a dologgal, annál inkább érzem ,olyan hogy "tudok lovagolni" nincs!! Egy életen át tanulni és fejlõdni, viszont felemelõ. Egyébként nem versenyzek semmilyen versenyszámban sem,pusztán (vagy a hegyekben) hobbiból túralovagolok. További szép napot mindenkinek :kocc:

#3871 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 14:38

Off:

Egy hónapra rá már bent is voltunk Gyõrben(Integrálba).

Yepp, hát az Integrálba én is jártam régen, már akkor sem volt épp egy csúcs hely :P Igaz én csak külsõsként (nálunk "otthon" nem volt fedeles, és bejártunk edzeni lószállítóval), és már annak is... hány éve is? 4 ha jól számolom. De azért azt nem jó hallani hogy ennyire befellegzett neki... :hupp:

On:
Üdv közöttünk, Nádor és dreamgirl! :)

#3872 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 14:43

...minnél többet foglalkozok a dologgal, annál inkább érzem, olyan, hogy "tudok lovagolni", nincs...

Na, három.

#3873 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 14:55

Na, három.

most azt számolod h ki vallja be h nem tud lovagolni? mert akkor oda csatlakozok :)

#3874 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 14:56

Én is!! :D és üdv az újaknak :)

#3875 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 16:07

Na, három.

Nem értem , hogy Ernest státusza miért a " kekec"?! :confused:

#3876 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 16:17

Amíg csak én vagyok az, addig rang. :D

most azt számolod h ki vallja be h nem tud lovagolni? mert akkor oda csatlakozok :)

Nem, szerintem nem egészen azt írta, hanem azt, hogy a lovaglás tudománya nem tud befejezett lenni. Egyébként már csak azért sem, mert ahány ló, annyiféle megoldás egyes speciális izékre.
De nekem volt egy edzõm, ki ezt mondta, és én is átvettem tõle, ez volt tehát kettõ. Bár nyilván másik is mondják ezt.

Edited by Ernest, 2009 január 29. - 16:20.

#3877 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 18:00

Durván három éve lovagolok

Elõtte szelíd voltál? :D

#3878 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 18:02

ejjóóvót :kir:

#3879 Clerens

Clerens

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 39 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 18:49

Sziasztok! Eddig én is elsiklottam a bemutotkozás felett... most igyekszem pótolni! 21 éves vagyok, 5 éve kezdtem lovagolni 1 nyaralásom során, a Szajki-tavak partján. Az idõ múlásával nagyon megtetszett, amint kiderült reménytelen eset sem vagyok :) , így idén lesz 4.éve, hogy rendszeresen besegítek a nyári táboroztatásokban stb.... Szombathelyen tanulok rekreációszervezõ szakon, tavasszal szeretnék rajtengedély-vizsgát tenni és díjugratás szakágban versenyezni. Röviden ennyit magamról... ha vki kiváncsi vmire az úgy is megkérdezi :D !!!! Üdv: Clerens Apropó, nem jön vki véletlenül szombaton Pápára a Kocsis Laci féle lovasbálba :) ??

#3880 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 29. - 18:52

Akkor már én is :D

Üdv minden újoncnak! :)