Edited by Hasufel, 2005 november 30. - 16:30.

Kis színesek
Közzétéve 2005 november 30. - 16:14
Közzétéve 2005 december 12. - 9:24
Közzétéve 2005 december 12. - 12:17

Közzétéve 2005 december 12. - 12:22
Közzétéve 2005 december 12. - 12:34
Edited by piaffe, 2005 december 12. - 12:34.
Közzétéve 2005 december 12. - 12:55

Közzétéve 2005 december 12. - 17:49
Közzétéve 2005 december 12. - 18:41
Igen jó áron sikerült eladni. Elképesztõen nagy butaság azt állítani, hogy elképesztõen olcsón adták.Elképesztõen olcsón adtak túl egy dunakeszi ingatlanon az ÁPV Rt. jóváhagyásával a Nemzeti Lóverseny Kft. vezetõi.Vajon miért csodálkozom...
Közzétéve 2005 december 12. - 22:15
Közzétéve 2005 december 13. - 9:30
Már ne haragudj, de honnan veszed azt a csacskaságot, hogy a termõföld hektárja egymilló körül van? Csak úgy általában? Esetleg értékmeghatározó adataid is vannak a földterületrõl vagy csak koncepciód?(Ráadásul 950 milliót adtak érte.)Azért elgondolkodtató. A termõföld hektárja egymillió körül van mostanában. Miért ad valaki 760 milliót egy 50 milliót érõ földért? Például azért, mert kapott egy fülest, hogy belterületbe fogják vonni, ami ha bejön, nem 760 milliót, hanem 5 milliárdot fog érni.
Közzétéve 2005 december 13. - 10:06
Teljesen 1et kell érteni Bárefúttal.Ki az a hülye aki szántót,legelõt vesz a fõtni összegért,mégha közel van is pösthöz?Azért elgondolkodtató. A termõföld hektárja egymillió körül van mostanában. Miért ad valaki 760 milliót egy 50 milliót érõ földért? Például azért, mert kapott egy fülest, hogy belterületbe fogják vonni, ami ha bejön, nem 760 milliót, hanem 5 milliárdot fog érni.

Közzétéve 2005 december 13. - 10:10

Közzétéve 2005 december 13. - 10:37
Közzétéve 2005 december 13. - 10:39

Közzétéve 2005 december 13. - 11:22

Közzétéve 2005 december 13. - 12:05

Közzétéve 2005 december 13. - 12:09

Edited by Ágimam, 2006 január 11. - 17:49.
Közzétéve 2005 december 13. - 12:26

Közzétéve 2005 december 13. - 12:33

Közzétéve 2005 december 13. - 20:34

Közzétéve 2005 december 13. - 21:04

Közzétéve 2005 december 13. - 21:05
Hát ez nem semmi, Mam! Gratula, biztos felejthetetlen élmény volt elõször ülni RAJTA! :kocc: Sajnos az antropomorf szemlélet olyan sokunkra jellemzõ. Maximálisan megértelek, h úgy gondoltad, neki ugyanolyan lesz az 1hónaputáni találkozás, de õ mégicsak ló, ezért ez nem jelenti, h Te nem hiányoztál Neki...csak nem úgy gondolkodnak, mint mi.... Szóval én tudom, h hiányoztál Neki, de segíteni akart Neked, hisz ha nyihog egyfolytában, h maradj ott Vele, mégiscsak sokkal nehezebb lett volna eljönnöd, nem?(...)Olyan romantikus-irreális elképzeléseim voltak a lovaim és köztem levõ kapcsolatról, hogy - mostmár látom - ideje megpróbálni a valóságot látni.(...)

Edited by chestnut, 2005 december 13. - 21:06.
Közzétéve 2005 december 13. - 21:31
Épp földkeresõben vagyunk, és felénk bizony ennyiért mérik. Utánanéztem, máshol (Budapesttõl távolabb) a fele. Ez, meg a 950 millió nem igazán gyõzõtt meg arról, hogy itt termõföld vásárlás történt. Koncepciója a vásárlónak van, mégpedig az, hogy sokat keres rajta.Már ne haragudj, de honnan veszed azt a csacskaságot, hogy a termõföld hektárja egymilló körül van? Csak úgy általában? Esetleg értékmeghatározó adataid is vannak a földterületrõl vagy csak koncepciód?(Ráadásul 950 milliót adtak érte.)
Közzétéve 2005 december 13. - 23:55
Közzétéve 2005 december 14. - 9:28

Közzétéve 2005 december 16. - 19:47

Közzétéve 2005 december 18. - 20:26
Nem tudtam, hol tegyem fel a kérdésem, az Apróban nem akartam, így itt fogom, mert itt már volt utalás az akciódra, Ágimam :)Csak egy kérdés, ártatlan, nem rosszakaró: biztos vagy benne, hogy jót tesz majd a lovaidnak, hogy 1-2 hetente más-más, különbözõ szintû, tudású, forrásból élõ, stílusú (angolon belül értem, hiszen egy nagy stíluson belül is sokféle "nyelvjárás" létezik, mint tudjuk) lovas lovagolja majd õket?..[elírás]Ezért találtam ki a nyári meghívásos hirdetésemet, (errõl még majd írok) hogy egyrészt tanulhassak tapasztaltabb lovasoktól, másrészt hogy Angyi ne feledje el, amit tud, ill. kondiban maradjon.
Edited by Dé, 2005 december 18. - 20:26.
Közzétéve 2005 december 18. - 20:31
Szerintem jobb nekik, mintha csak a karámban ácsorognának. Fõleg Ági szemszögébõl.(elnézést a beleszólásért)Nem tudtam, hol tegyem fel a kérdésem, az Apróban nem akartam, így itt fogom, mert itt már volt utalás az akciódra, Ágimam :)Csak egy kérdés, ártatlan, nem rosszakaró: biztos vagy benne, hogy jót tesz majd a lovaidnak, hogy 1-2 hetente más-más, különbözõ szintû, tudású, forrásból élõ, stílusú (angolon belül értem, hiszen egy nagy stíluson belül is sokféle "nyelvjárás" létezik, mint tudjuk) lovas lovagolja majd õket?..[elírás]Ezért találtam ki a nyári meghívásos hirdetésemet, (errõl még majd írok) hogy egyrészt tanulhassak tapasztaltabb lovasoktól, másrészt hogy Angyi ne feledje el, amit tud, ill. kondiban maradjon.
Közzétéve 2005 december 18. - 21:20

Közzétéve 2005 december 18. - 21:41

Edited by lisawica, 2005 december 18. - 21:54.
Közzétéve 2005 december 18. - 22:05

Közzétéve 2005 december 19. - 8:12
Ezt reméltem és sejtettemAzért mégsem lesz olyan helyzet nálunk, mint egy bérlovardában (aztán pedig azt is kibírják szegény lovak), ...Én úgy gondolom, a semmittevésnél mindenképpen kedvezõbb a lovaimnak, ha néhány jó lovas foglalkozik velük.Különben meg tudom, hogy jószándékú volt a figyelmeztetésed.

Nyilvánvalóan nem lesznek bérlovak ettõl kezdve. (Ettõl még lovas és lovas is eltérõen lovagol, nyilván teljesen más lesz, mintha csak egy hozzáértõ lovas ülne rájuk, mint eddig volt.)Köszönöm, nekem is ex-bérlovam van. Futószáron ment, ez volt a szebbik része, egyébként meg szarrá hajtották és széjjel tépték tereplovaglás jelzõvel... És azt kell mondjam, de, sajnos nagyon sok esetben szinonimák - de nem mindig, ez biztos. Ettõl függetlenül amióta nálam van, ápolgatom a lelkecskéjét, meg a habtestét (nem kevés fizikai probléma forrása volt az a jónéhány bérlóként eltöltött év, a berögzült agybajokról, mint pl rongyolás, ne is beszéljünk, de utóbbiak legalább visszafordíthatók nagyjából, nem úgy, mint az izületek sérülései, stb), és imádom, és én elégedett is vagyok vele többnyire, de "természetesen" nem tud annyit nyújtani lovaglásilag, mint mondjuk majd egy Angyi fog tavasszal ;) Haladunk, csak lassan. Szóval azért teljesen más egy elég alaposan és rosszul kihasznált bérlóval kezdeni.Persze hangsúlyozom, nem gondolom azt, hogy Ágimam lovai is erre a sorsra jutnak majd egy nyár alatt!Úgysem lesz "bérló" a lovaidból, nem arról van szó, hogy napi 8-10 órát fognak menni ilyen-olyan lovasok alatt. Mellesleg van egypár fórumosnak ex-bérlova, és gondolom, azért elégedettek velük - a bérló és a "savanyú sorsú, elrontott, széjjeltépett szájú, szerencsétlen ló" azért nem szinonimák... (szerencsére)

Edited by Dé, 2005 december 19. - 8:14.
Közzétéve 2005 december 19. - 10:47
Nem véletlenül nem a legjobban belovagolt lovak kerülnek az esetek nagy részében a bérlovasok alá, vagy ha azok voltak is, akkor is általában ez idõvel elsatnyul...Azért vannak kivételek. Mulattról bizonyára tudsz néhány dolgot. (Mennyi idõs, milyen hányatott élete volt, stb.) Mindannak ellenére, amik történtek vele, amikor "A" elõször ült fel rá, ezt mondta: " - Ez egy nagyon finomra, érzékenyre belovagolt ló. És emlékszik is mindenre, amit egyszer valahol valaki megtanított neki." És valóban, amikor "A" ült fel rá, Mula svájci óraként mûködött. Ez biztos. Fõleg, ha valóban hasznukra válik még az is, ahogy lovagolják majd õket, tehát tényleg csak a "színe-java" kerül a hátukra - úgy legyen.Pillanatnyilag ez okozza a legnagyobb gondot, és ettõl félek a legjobban. Ha eddig nem sérültem volna itt a fórumon - emerként - majd most fogok. Hogyan, milyen szavakkal utasíthatom vissza a - már most szép számban jelentkezõ - 14 éves, nagyon aranyos, nagyon ügyes, és nagyon lelkes fiatalokat? :eek: A szivem szakad le, amikor írják, hogy már ennyi meg ennyi lovat belovagoltak, és õk bizony már oktatnak, stb.
Egyáltalán, hogyan fognak érezni irántam azok a fiatal (és esetleg nem fiatal) lovasok, (akik közül pedig válogatnom kell, ez másképp nem megy, hisz épp ez a legkényesebb, legfontosabb része a dolognak! :( ) akiket majd vissza kell utasítanom! :confused: Mikor ma reggel kinyitottam a mail-boxomat, megnéztem a pü-jeimet, hát az elsõ gondolatom az volt: na, ezt a részét csinálhatná helyettem valaki más...
Már keresgélem a "kiméletesen hangzó" kifogásokat, a kegyes hazugságokat... - betelt a létszám", meg ilyenek... Mi lesz velem? Hány 14-15 éves kislány fog most engem megutálni? "...imádom, és én elégedett is vagyok vele többnyire, de "természetesen" nem tud annyit nyújtani lovaglásilag, mint mondjuk majd egy Angyi fog tavasszal ."De Dé! Ha nem jön senki, akkor mi történik Angyival? Ezt mondd meg nekem! Mit csinálok vele én, aki épp, hogy egy éve tanulgatok Mula hátán... épp, hogy kezdem érezni a dolgokat, épp, hogy kezdem biztonságban érezni magam a nyeregben? Nekem még legalább egy évre van szükségem! De nem olyan lájtos, "hébe-hóba kimegyek" stílusban, hanem intenzívebben, több kontrollal, érdemi tanulással. (Ezt meg máshogy hogyabánatba' tudom megcsinálni?
) És még akkor sem leszünk egyik fiatal lovammal sem "ideális páros", hisz mindhárman NAGYON KEZDÕK LESZÜNK!Mondd meg nekem, mennyivel lenne jobb a helyzet, ha egyedül én bénáskodnék Angyin a hazakerülése után, mi lenne úgy belõle? És akkor még ott van Herceg, aki nem volt koleszos, akinél most nemrég volt kilencedszer (!) "A", és igaz ugyan, hogy nagyon tanulékony, és semmit nem felejtett augusztus óta, amit "A" tanított neki, de rá ugyanaz vonatkozik, mint Angyira. Sõt! Én képtelen vagyok még (úgy fizikailag, mint tudásban) folytatni "A" és Mr. X. munkáját! Nincs annyi pénzem, hogy - akár "A"-t, akár Mr. X.-et "megvásároljam"! Az egészet azért kérdeztem meg egyébként, mert elgondolkoztam azon, hogy vajon én megtenném-e ugyanezt a saját lovammal kapcsolatban. Egyértelmûen nemet válaszoltam, illetve meg tudnék nevezni kb 3 embert, akit felengednék a hátára, de slussz. Aztán most elolvastam Ágimam reakcióját, és azt mondom, az õ helyzetében lehet, valószínûleg én is kiagyalnék valami hasonlót, bár valószínûleg nem pont ezt. (Akkor mit? Elárulod nekem?)Ágimam! Egyébként, bocs a kérdésért, valószínûleg már elhangzott rá a válasz, de mi lesz tavasztól "X"-szel, aki eddig foglalkozott veletek? Gondolom, õ kilép a színrõl, azért kerestél más megoldást, vagy ilyesmi?..Dé! Angyi november óta van X-nél. Õ 200 km-re él tõlünk. Lovardája van, munkája reggeltõl estig, így is szerencsés vagyok, hogy elvállalta Angyit. Ráadásulnem "alapfokon" lesz belovagolva. X. intenzíven foglalkozik a "kis musztáng"-gal, úgy tervezi, márciusig kellõen rögzíteni is tud benne mindent, amit megtanított neki. Nincs az a tréner, aki ennél többet tudna tenni a lovam és az én érdekemben. Még azt is kitaláltuk, hogy a hazakerülése elõtt egy hétre elmegyek én is a "koleszba", és ott helyben megpróbál X. valami okosságot-ügyességet verni belém...Ezen kívül hébe-hóba eljön majd Angyihoz egy kis "emlékeztetõt" adni neki... (Szerintem nem is birná ki, hogy soha többé ne lássa... rendesen belezúgott a kis "musztángba"
, holott a saját lovát is most készíti fel, lovagolja be.)Ennél többet mit tudna tenni?
Közzétéve 2005 december 19. - 21:13

Edited by Dé, 2005 december 19. - 21:19.
Közzétéve 2005 december 25. - 21:30

Közzétéve 2005 december 25. - 21:38

Edited by Dé, 2005 december 25. - 21:38.
Közzétéve 2005 december 27. - 10:09

Közzétéve 2005 december 27. - 10:18