Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#3681 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 19:32

Novavera! Gratulálok! Lesz az több is, nem csak egy, ha igazságos akarsz lenni a madarakkal. :happy:  Nekünk 4 is van. :gm:

Kenyeret tényleg ne, attól elpusztulhatnak. A kukoricadarának sem látom értelmét.

Diót apróra vágva, napraforgót imádják. Köles nálunk nehezen fogyott, és bőven megelégednek azzal is, ha egész télen napraforgót kapnak csak. A faggyú sem volt annyira kelendő, inkább kiették belőle a magokat. Az almát én egészben tettem ki, de jó az is, ha a fára fel tudod kötni, vagy belátható helyre teszed, akár a földre is. Nyers szalonnát is felköthetsz a fára.

Vizet csak akkor érdemes, ha biztosan mindig tudsz nekik frisset adni, és fagymenetesen tartod, mert ha hozzászoknak, akkor baj lehet, ha nem találnak.

#3682 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 21:04

Mi diót, napraforgót, szalonnabőrt szoktunk kirakni, vizet nem. Csak sajnos a macsekunk feljut bárhova, így kicsit ritkábban jönnek madárvendégek...

#3683 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 7:29

Én a levesben főtt csontot is kiakasztom nekik, egész hatékonyan lecsipegetik róla a husit. És a húslevesből az esetleg megmaradt zöldségeket is szeretik. Meg aztán ha nincs napraforgó, akkor más zsíros magot: mákot, kókuszreszeléket, szezámmagot, lenmagot - ezeket a kényszer-kajákat tavaly március végén, április elején kapták, amikor jött az a nagy hó és már elfogyott a nekik szánt kaja. Akkoriban kávédarálón daráltam nekik gabonát is, összekevertem egy kis megolvasztott zsírral, tettem bele mazsolát és sk. cinkegolyó lett belőle. Ja, és még rágerjednek a kiakasztott fügére is. Almát úgy szoktam, hogy egy százas szöggel alulról átfúrom, egy bálamadzagot rögzítek a szög feje köré, kívülről végighúzom az alma mentén, és a száránál újra a szöghöz rögzítem, majd felkötöm egy ágra. Így nem esik le az alma, csak ha már teljesen megették.

#3684 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 7:39

Normális az, hogy szombat óta nem fogyott semmi az etetőből? Tettem ki almát, diót,szalonnát, de sehol egy madár. :sad:

#3685 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 9:05

Szerintem még nem fedezték fel a helyet, meg találnak máshol is egyelőre....nálunk is csak párat láttam még..(igaz csak pár napja van kint kaja is..) Télen biztosan sorban állnak majd:).

#3686 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 9:45

A napraforgó a legjobban kelendő, nálam irtózatos mennyiség fogy telente. (harminckilós zsákokban veszem, nem számoltam, hányat vettem, de sokat). A feketét szeretik legjobban, de a csíkos is fogy. A gerlék egyben lenyelik, a cinegék elröppennek vele, kibontják, majd jönnek a következőért, a verebek helyben kibontják, jó nagy a zsinat, öröm nézni, jön sok másféle madár is, tengelic, süvöltő, vörösbegy, rigó. Budakeszin 15 féle madarat figyeltem meg. A cinege-gombóc legnagyobb pusztítója pedig a harkály.

A víz nagyon nagyon fontos, de ha belevág valaki, nem szabad abbahagyni, mert az nagyon nagy átverés. Ha pár napra elmész otthonról, akkor is meg kell oldani, hogy valaki pótolja. Ráadásul a nagy mínuszokban naponta többször is rá kell nézni, hogy nincs-e befagyva. Én mindig egy kis forrót öntök hozzá, az egy ideig folyékonyan tartja.

Én még nem kezdtem el az etetést, de lassan ideje, fontos, hogy a nagy havak előtt már tudják, hova kell menni.

#3687 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 10:23

Vizet nálunk a tyúkokéból csennek a bátrabbak..nekik úgyis pótolom meleggel napi többször...igaz a verebek teljesen pofátlaul a kajéát is onnan szedik:D, és van két balkáni gerle akik megjelenne kajaosztás előtt kicsivel:D. Szerintem végigeszik a környéket...
Tavaly én is nagyon sok fél madarat figyeltem meg. Remélem idén is jönnek majd...

MA megyünk egy helyi kecskés szakihoz, meglátom lesz-e fejlemény (csajt még nem viszünk, csak beszélgetni, ismerkedni megyünk át...) mert szerintem ez a kicsi nem alkot itt semmit...a max hogy kicsit sáros lett egyiknek a háta, de a nagyon konkrét jelet, amit írtatok (és magamtól pl nem jutott volna eszembe, degáz..) hogy folyik majd kifelé, hát az nincsen...és már nem is 'üzekedik' vagy mi:D....(nekem sárlik marad ez már...)

#3688 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 10:54

nem fél madarat hanem féle...

#3689 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 11:58

Sziasztok! Van valakinek rackája Bács-Kiskun, Pest környékén? Gyapjú miatt érdekelne. Köszi!

#3690 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 12:57

Gisari, bár nem azon a környéken vagyok, de elég sok rackás ismerősöm van, majd körbekérdezem. Azt a mennyiséget, amit te írtál, postán is el lehet küldeni. Majd írok, ha találtam valakinél elfekvőben.

(Esetleg Lovas VK-ra elviszem vagy elküldöm Shábával, ő most ingázik, több is lehetőség van.)

Edited by ori, 2013 november 15. - 12:59.

#3691 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 13:35

Az nagyon jó lenne, köszi szépen! Lovas vk-t nem terveztem, de a pesti átvétel attól függetlenül jó.

Edited by Gisari, 2013 november 15. - 13:35.

#3692 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 16:01

Libát tartók! Mennyi idősen szoktátok a libát vágni? Azért kérdezem, mert levágtam ma a kettőt, 4 hónaposak voltak, pucolva, fej nélkül voltak 4 kg-sak. Viszont az egyikük, a rajnai bőrét szégyenszemre le kellett nyúznom, mert szakadt szanaszét, a toll meg nem jött ki. Ezért arra gondolok, hogy háztájiban még várnom kellett volna? Vagy mit rontottam el? Megjegyzem, még sosem fordult elő velem ,de pont a libamájnál, belevágtam az epébe, ki kellett dobni az egyiknek a felét is ...

#3693 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 21:53

Vera, én azt tapasztaltam hogy vedlés körül a legkönnyebb pucolni, de hogy az mikor van, szerintem durván fajta-, tartásmód-, és holdállás függő.

Bár a libánál nekem eddig mindig az volt, hogy pucoltam-pucoltam, majd végül feladtam és lenyúztam a bőrét, mert nem sikerült gusztusosra tolltalanítani.

#3694 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 16:47

Én most vágttam először libákat. Májusiak voltak, nemtáposak, 4.8kg fej nélkül mindkettő. Mielőtt levágtuk, két hétre becsuktam őket egy kisebb ólba, nem tudom ez segített-e vmit, híztak-e még, de tömni nem akartam. Jó volt pucolni, nagyjából 5tok/liba volt bennük, szóval nem vészes...

Tettem el pehelytollat, azzal kell vmit csinálni? Persze csak egy minipárnára való lett, de aaaaannyira puha:)).

Nekem egfyelőre a liba és a kacsa abszolut pozitív, táp nélkül is gyorsan és szépre nőttek...csirkében viszont várakozáson aluli a teljesítmény, annyira lassan és kicsire nőnek, hát nem tudom, finomak meg minden, de nem az 'húdejó vágás volt' fíling...

• Filly kedvelte

#3695 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 18:15

Bara, és te is bőgtél, mikor végül megnyúztad? :D

Vagy ez csak a másállapotom miatt volt....

#3696 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 19:52

Zebra, ha még emlékszel rá kérdezted hogy milyen a New Hampshire. Mondtam ezek az első csibéim még nem tudom. Most 5,5 hónaposak, nekem a plymouth és new hampshire keresztezés jobban tetszik. Nagyobbak , erősebbek mint a fajtatiszták, nekem szebbek is. 3 nappal ezelőtt kezdtek el tojni, naponta van egy tojás eddig. Én nem tápoztam őket. 3 hétig kaptak indító tápot, aztán átvezettem őket hagyományos takarmányozásra. A plymouth kereszteződéses kakas most 3,5 kg, a jércék 2 kg körül vannak. A fajtatiszták valamivel kisebbek. Érdekes módon ,lelestem azok tojnak amik keresztezettek. Jövőre valszeg több keresztezettet fogok hozni saját részre. A tojások most még elég kicsik. Kaját kukorica-tritikálé keveréket kapnak. Almát, lucernát, zöldség hulladékot, diót és ne nevessetek ki , de egy tányér kecsketejet naponta, ez kb. 1 l. Eddig ennyit tudok neked mondani. Az eddigi tyúkfajtáim közül ezek tetszenek a legjobban, egész pontosan a hampshire és plymouth keresztezett csibék. Csak ajánlani tudom neked is. De amíg kicsik voltak elég sokat ünyölődtem velük, többször kaptak antibiotikumot , mert hasmenésük volt. Aztán kinőtték. 2 hónapos koruk óta csak vitaminokat,meg AP-17-et kapnak.

#3697 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 18. - 16:27

Hajnal, a tyúk szerintem fajtafüggő, az idén nekem sikerült gyönyörű nagyokat szereznem, meg is tartom a forrást... :)

#3698 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 10:30

Az nagyon jó lenne, köszi szépen! Lovas vk-t nem terveztem, de a pesti átvétel attól függetlenül jó.

Sári, sajna mindenhonnan azt a választ kaptam, hogy ha hamarabb kérdezem (nyírás után) akkor ingyen adtak volna pár mázsát, de mostanára elosztogatták.

Nagykörűbe került 8 mázsa Balogh Péterhez, megpróbálok tőle kunyerálni.

#3699 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 10:49

Köszi, nekem fél kiló bőven elég lenne! :happy:

(Ö mit csinál belőle, szabad tudni?)

Edited by Gisari, 2013 november 19. - 10:55.

#3700 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 12:13

Nem tudom, de tőle minden kitelik. :dev:  Még nem tudtam felhívni, de nem felejtem el, a 8 mázsából csak tud nélkülözni 1-2 kilót.

Edited by ori, 2013 november 19. - 12:14.

#3701 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 19:03

Ma 6 kis mangalicánk született, 4 fekete ( amiben van olyan ami fekete vörös csíkos) és két vörös csíkos. Kisérleti egyedek, Anya manga, apa pietrin ( saját nevelés mindkettő) .

#3702 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 21:41

Grat! Képet nem kapunk? :)

"Qei me amat, amat et canem meum."

#3703 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 25. - 15:47

Felbukkant a Fb csoportban, hátha érdekel valakit.http://mek.oszk.hu/0...08096/08096.pdf

"Qei me amat, amat et canem meum."

#3704 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 16:05

Sziasztok!

Nem vagyok aktív ebben a témában, mert haszonállatom már csak két kameruni törpejuh van, (ők is inkább dísznek mint haszonszerzés céljából) de tanácsot kérnék.

Ez a fajta milyen körülményeket igényel télen? Most egy 3 oldalról zárt "beállójuk" van, elég az nekik? Korábban rackáim voltak, azoknak kb. semmi se kellett, a birkaólba nem igazán mentek be, inkább kint aludtak a hóban. Mostanra ezek is elég vastag bundát növesztettek, de mégiscsak egy melegebb éghajlatról származó fajta vagy mi.

#3705 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 29. - 14:20

Stüszi, láttad az enyéim hogyan vannak tartva. Mostanában sem nagyon mennek be, csak ha nagyon gány idő van. Igaz, tavaly csak áprilisban engedtem ki őket, mert még nem készült el a háló, de ahonnan hoztam, ott is ridegben voltak. Amikor el lettek hozva, úgy kellett őket becsalogatni az istállóba abrakkal. Szóval ne aggódj, van bennük fagyálló.

A kis kost szökésből kifolyólag a napokban elkaptam és visszatoloncoltam, hát mit ne mondjak, meglepődtem milyen vastag a kabát rajta. 

#3706 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 9:30

Ismét egy marhás kérdés. :) Az állatorvossal egyeztetve arra jutottunk, hogy végre tenyészérettek az üszők, így hamarosan be lehetbe rakatni őket. Elkezdtem figyelni a viselkedésüket, szorgalmasan naplózom az ivarzásokat, de sajnos mindhárom jószágnál véres a távozó nyák. Beszéltem telefonon az állatorvossal, de elég rossz volt a vétel, így csak röviden tudtunk értekezni. Annyit értettem, hogy ez a véres nyák nem jó, így nincs értelme berakni őket. Azt tanácsolta, hogy a következő ivarzás előtt néhány nappal kezdjünk el sárgarépát etetni a jószágokkal.

A kérdésem az lenne, hogy mi okozza ezt a véres nyákot? Sárgarépából mennyit adjak nekik? Igazából nem is nagyon értem, hogy milyen hiányuk lehet, mert komplex nyalósó folyamatosan van előttük,eszik is rendesen, emellett szénát is korlátlanul fogyaszthatnak, illetve naponta kapnak fejenként kb egy vödör szeletelt almát kukoricadarával bekeverve. :unsure:

#3707 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 18:18

A c vitamin, és a béta karotin nagyon szépen rendbeteszi ezt a problémát! De vannak erre a célra alkalmas kiegészítő anyagok is! A vérzést nem tom mi okozza, nem vagyok állatorvos :)  .

#3708 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 20:14

Novavera! 2,5 évet húztam le egy relatíve nagy (500-600-as) tehenészetben. Nem sok idő, de arra jó volt hogy sok mindent lássak. Ott elég sok tehén fejezte be az ivarzást egy kis vérzéssel. Azaz, amikor megvolt az ovuláció, akkor a kimasszírozott ivarzási nyálkában volt egy-két vércsík. Csak annyit jelentett, hogy már elment a tüsző. Ugyan úgy fogtak azok a tehenek is. Ha amúgy ivarzás alatt nincs semmi genya a nyálkában, akkor nem jelent gondot. Az a baj inkább, ha nem átlátszó, hanem opálos a nyálka, és nem olyan fincsi nyúlós, hanem szakad, az ugyanis valami fertőzésre, gyulladásra utal. Az az ideális nyálka, amit ha megfogsz, akkor "a hátadra csaphatod és kisétálhatsz vele az istállóból anélkül hogy elszakadna a tehéntől", ahogy azt az inszeminátorunk találóan megjegyezte.

Én nagyon meglepődnék, ha szűz üszőknél, ilyen takarmányozás mellett akármilyen szaporodásbiológiai gond lenne. 

Ja, és ne a dokival beszélj hanem keress jó inszeminátort (ha megmondod merre laksz, akkor lehet hogy tudok segíteni), azaz olyat aki nem csak vaktában berakja, hanem lát is valamit a kezével...

A répa nem árt nekik, ha van rá keret, akkor napi egy kiló mehet, de én sokkal többet nem adnék.

#3709 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 20:34

Hát most megint tanultam, de ezé jó ez a topik! Én is több répát adnék, de az elején csak keveset, nehogy bajuk legyen, aztán növelném. A lovaink 3-6 kg ot ezsnek per nap...szar nekik :rockon:

#3710 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 8:08

Mivel fertőzésük szerintem nincs (tiszta a nyák, és a vér is szép piros), így tényleg csak arra tudok gondolni, hogy ilyenkor már az ivarzás vége felé járhatnak.

Egy próbát azért teszek a répával, hátha segít a problémán.

Először én is inszeminátort akartam hívni, de az uram erősködött, hogy próbáljuk meg a dokit, mivel úgyis ő kezeli az állatokat, ismeri őket, legyen minden egy ember kezében. Igazából ez lesz az első ilyen "alkalmunk", aztán majd úgyis kiderül mennyire érti a dolgát.  :)

#3711 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 8:55

Először én is inszeminátort akartam hívni, de az uram erősködött, hogy próbáljuk meg a dokit, mivel úgyis ő kezeli az állatokat, ismeri őket, legyen minden egy ember kezében. Igazából ez lesz az első ilyen "alkalmunk", aztán majd úgyis kiderül mennyire érti a dolgát.  :)

Vera, (ne legyen igazam, de!):

a doki nem fogja azt mondani, hogy "bocsi, nem értek hozzá rendesen", hanem rakosgatja őket jópénzért pár hónapig. Aztán van sikerül, vagy nem. :unsure:  Belenyúlni minden doki bele tud, de az inszemináláshoz nem sok ért, főleg a húsmarhánál (hacsak nem valami régi tsz tehenészeti állatorvos, aki TÉNYLEG ért hozzá, de ott is inkább inszeminátor csinálta). 

(Nálunk volt olyan, pl aki ellés előtt pár héttel még berakta a tehenet....pedig elég nagy már olyankor a borjú, csoda, hogy nem érezte, hogy van ott valaki...)

Az, hogy mennyire érti a dolgát, a Ti pénztárcátokon fog kiderülni!

Illetve nem biztos, hogy ki fog kiderülni, mert ő az orvos, úgyis megmagyarázza, hogy miért nem sikerül.

Én a helyetekben keresnék olyan inszeminátort, akit mások ajánlanak, aki megbízhatóan érti a dolgát, akár messzebbről is. Ha tudod az ivarzásokat, akkor nem kell neki feleslegesen kijönni, meg tudjátok beszélni, hogy mikor jöjjön, ne legyen felesleges útja. (Azt figyeld, amikor állják az ugrálást, akkor lehet rakni!)

Illetve ha nem annyira sürgős a borjú, én várnék tavaszig, akkor sztem jobbak az esélyek, nem kell a répával meg a vitaminnal külön szórakozni, mert van friss zöld meg napfény.

• Filly kedvelte

#3712 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 9:53

Van egy inszeminátor, aki elvileg megbízható, érti a dolgát, csak az a baj, hogy 40 km-re lakik (ő rakta az állatokat a tanyán, ahonnan hoztuk őket). Azt mondta, hogyha nem találunk mást a közelben, akkor megbeszéljük majd..

De az első alkalmat már mindenképpen a doki fogja csinálni, mivel már meghozattuk vele az "anyagot", pofátlanság lenne visszamondani. Meg tulajdonképpen eddig még nem csalódtunk benne, mindig segítőkész volt, remélem így is marad... :)

#3713 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 10:11

Izlanddal messzemenőkig egyetértek :) A hozzáértés és a segítőkészség nem paralell sajnos. Ha a te dokid nincs nagyon otthon marhákban, nagyjából a szerencsén fog múlni, hogy sikerül-e az inszeminálás. Ha meg véletlenül nem, tényleg megmagyarázza, ha nem rosszindulatból, akkor önigazolásképp, magának, hiszen "elméletileg minden klappolt"... (Mindezt mondom úgy, hogy a férjem állatorvosi asszisztens hatósági állatorvos mellett, aki amúgy épp marhás doki, jópár nagy tehenészet tartozik hozzájuk.)

DE a lényeg az, hogy én speciel nagyon drukkolok nektek, hogy sikerüljön! :)

#3714 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 10:30

Köszi a válaszokat és a biztatást. Majd beszámolok a fejleményekről.

#3715 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 12:11

Stüszi, láttad az enyéim hogyan vannak tartva.

Láttam, pont ezért kérdeztem. Neked azért jóval komolyabb állattartó ojjektumod van, mint ami nálam rendelkezésükre áll...

De végülis szél nem éri őket, eső se, csak épp "bent" pont annyi fok van, amennyi kint.

Bundájuk nekik is van, én minden este gyömöszölöm kicsit őket, hogy szokják az érzést. :)

#3716 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 12:42

Stuszi, nálunk meg befúj a szél, télen behordja a havat, szóval ott sincs éppen meleg. Nem kell őket félteni, főleg ha annyi abrakot kapnak mint írtad, akkor fókazsírt is tudnak növeszteni.  :dev:

#3717 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 13:01

Akkor nem agyalok tovább rajta. Ki vannak párnázva nem mondom, ráadásul Madonna gömbölyödik is. Hogy a kajától, vagy Vili a "bűnös" azt nem tudom. :kir:

#3718 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 23:48

Kijaza Vili????

#3719 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 8:32

Vili a kos, kérlekszépen. :) (Aki sokkal nyugodtabban utazott hazáig a csomagtartóban, mint Madonna. :happy:

#3720 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 12:50

Hű, pariban vannak kettecskén?

Kérlek szépen, Madonnát nem lehet csak úgy összekötni és bedobni egy csomagtartóba mint valami maffiózót. Végülis ő egy sztár vagy mi. Na szóval ezért hisztizett. Meg biztos zavarta a gumipók is.  :gm: