Először én is inszeminátort akartam hívni, de az uram erősködött, hogy próbáljuk meg a dokit, mivel úgyis ő kezeli az állatokat, ismeri őket, legyen minden egy ember kezében. Igazából ez lesz az első ilyen "alkalmunk", aztán majd úgyis kiderül mennyire érti a dolgát. 
Vera, (ne legyen igazam, de!):
a doki nem fogja azt mondani, hogy "bocsi, nem értek hozzá rendesen", hanem rakosgatja őket jópénzért pár hónapig. Aztán van sikerül, vagy nem.
Belenyúlni minden doki bele tud, de az inszemináláshoz nem sok ért, főleg a húsmarhánál (hacsak nem valami régi tsz tehenészeti állatorvos, aki TÉNYLEG ért hozzá, de ott is inkább inszeminátor csinálta).
(Nálunk volt olyan, pl aki ellés előtt pár héttel még berakta a tehenet....pedig elég nagy már olyankor a borjú, csoda, hogy nem érezte, hogy van ott valaki...)
Az, hogy mennyire érti a dolgát, a Ti pénztárcátokon fog kiderülni!
Illetve nem biztos, hogy ki fog kiderülni, mert ő az orvos, úgyis megmagyarázza, hogy miért nem sikerül.
Én a helyetekben keresnék olyan inszeminátort, akit mások ajánlanak, aki megbízhatóan érti a dolgát, akár messzebbről is. Ha tudod az ivarzásokat, akkor nem kell neki feleslegesen kijönni, meg tudjátok beszélni, hogy mikor jöjjön, ne legyen felesleges útja. (Azt figyeld, amikor állják az ugrálást, akkor lehet rakni!)
Illetve ha nem annyira sürgős a borjú, én várnék tavaszig, akkor sztem jobbak az esélyek, nem kell a répával meg a vitaminnal külön szórakozni, mert van friss zöld meg napfény.