Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#3641 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 18:31

A főbérlő néninktől megtudtam a tutit pulykára. Amikor kijárósak lesznek, pár hétig sósborszeszbe kell mártogatni a lábukat és apróra vágott kutyakaprot kell nekik adni.

Édesanyám rengeteg hagymát s borsot adot nekik , de szerintem a pulykatápal semmi nem veheti fel a versenyt.

#3642 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 20:30

Köszi, himlőnek tűnik. Úgy gondom, lassan túlesnek rajta, aki el akart pusztulni, az elpusztult, aki megmaradt, az most már megmarad. Nagyon sajnálom a kiscsirkéket. :-( A kis fodrosok elhullása külön fáj. Pedig én idióta vagyok, és a betegekkel egyeséve foglalkoztam, vitamonos vizet itattam, ettem őket, de volt amelyiken nem segített semmi. Az vigasztal, h a felnőttekre nem terjedt át. Ez amúgy is csak "megkoronázta" az évemet baromfi téren.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#3643 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 10. - 11:45

Hoztál máshonnan tojást? Több ismerősömnél ez okozta a problémát...

#3644 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 10. - 15:29

Tojást nem, de két helyről kaptam csirkét, de mindegyik tünetmentes. Persze lehetnek ettől még fertőzők. Karantén időre 3 hónapot írtak, az meg nem igazán betartható ilyen kis háztájiba.

#3645 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 12:18

Na, szereztem a kecskelányoknak egy szép tincses bakot. Nagyon gyönyörű, nagyon cuki, meg jóindulatú, de valami rettenetesen büdös.  :kir:  És a tetejébe dörgölőzik az emberekhez mint egy kiscica. Az idei kisebb kecskénket nem tudom, befedeztessem e, úgy döntöttem a természetre bízom. Ha akarja igen, ha nem, akkor meg elsétál és kész. Cukker bakocska vasárnapig lesz itt, nagyon ajánlom neki, hogy addig végezzen a  feladatával, mert nem akarom tovább szagolni.  :) A kicsikre nagyon kíváncsi leszek, a mi kecskéink kis ducik, majd szét durrannak, a bak meg magas, csontosabb fajtájú, tincses. Azt örökít?

Edited by Zuzu, 2013 október 16. - 12:20.

#3646 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 21:14

Zuzu, mutass képet a bakról!

Mi vettünk egyet felesbe egy ismerőssel. Hát, ahogy unokatesóm mondta rá, egy ŐSÁLLAT. Nagyon komoly. A szagát amúgy én pl megszoktam, pár napig zavart csak. De iszonyat ütős, az egész tanya bűzlik tőle. Vigasztal a remény, hogy ivarzási időn kívül kicsit visszavesznek a szagból. :)

Jó lenne ha valaki hozzáértő megtippelné a korát. 3 évesnek mondta a néni akitől hoztuk, de olyan furán vannak lekopva a fogai, hogy akár 10 éves is lehet...

Ő is jó fej, almát, szilvát kizárólag kézből eszik, szereti ha az orrát vakargatjuk, de volt már vele egy igen komoly meccsem, amit ugyan én nyertem, de utána kezem-lábam remegett és napokig nem mertem bemenni hozzá. Most lenyugodtak a kedélyek, újra jóban vagyunk, remélem, ez így is marad.

Én a januári csajszit nem fedeztetem még most be vele, max majd télen, ha egyáltalán megivarzik. Úgy tervezzük, hogy december-január körül hazahozzuk a kiscsajt (addig egy ismerősnél van három másik anyával, hogy addig se legyen egyedül), aztán kiderül, kezdenek-e egymással valamit. Ő olyan későn érő fajta, az anyukája is olyan volt, viszont jó nagyra nő és gyönyörűen tejel, úgyhogy azért sem akarom elkapkodni.

Ő LuciFerkó: hosszú mint a vonatfütty, hús nincs rajta, csak a nagy szőr, a szarv meg a csontok...

Feri5.jpg

#3647 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 21:37

A mi 3 éves bakunknak feleekkora szarva van... (holnap lefotózom).

#3648 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 21:41

Nagyon szép! Majd holnap csinálok képet a vendégről. Nincs ekkora szarva, meg a szőre se ilyen hosszú, majd megkérdezem a gazdáját, h mennyi idős. Mondjuk túl sokat nem lehet válogatni, egy másik bak van még ezen kívül elérhető közelségben, egy szarvatlan fehér. A Báró úrnak nincs egy rossz mozdulata se, szerencsére. Lovaktól, kutyáktól kifejezetten tart. Ma meg az esőben szinte ki se dugták az orrukat az ólból. Kényes banda. 

#3649 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 7:30

Zuzu,

az én egyik kicsi kecskémnek lettek tincsei, pedig se apjának, se anyjának nem volt. Uh nem tudom, hogy öröklődik.

Nálunk csak a két kislány maradt, sajnos az anyáknál (illetve eleinte csak az egyiknél, de nagyon tanulékony volt a másik is :dev: ) újra előjött a tavaszi probléma, és sajnos a nyári kánikulában megtanulta levenni a tuti melltartóját is. :sad:  Hetekig nem volt semmi gond, már kezdtem volna fellélegezni, amikor újra nekilátott az ön-hasznosításnak, és kb mire lépni tudtam volna, addigra a másik is elkezdte. Szóval túladtam rajtuk, nem tudom, mi lett a sorsuk, én levágásra adtam őket a probléma feltárásával, de elvileg legelőre kerültek, ahol talán találtak más elfoglaltságot maguknak. Nagyon sajnálom, mert két nagyon jól tejelő kecske volt. :sad:

Tanúlság: ha valaki ilyet tapasztal, azonnal különítse el és szabaduljon meg attól a kecskétől, mert nem felejtenek, viszont hamar eltanulják egymástól a hülyeséget.

A két kicsivel is most meginogtam. Szépek, kövérek, de nem valami nagyok, így most tuti nem fedeztetem be őket. Ha december-januárig se nőnek látványosan, akkor viszont csak jövőre, de nem tudom, hogy érdemes-e addig aszalnom őket istállóban. :mellow:

Lenne viszont 2 db vágni való suffolk kosbárányunk, olyan 20-25 kg-sak. 

Magánban vagyok elérhető, ha esetleg valakit érdekel. Somogy megye.

#3650 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 9:50

Tapasztalat, hogy az idei gödölyék fedeztethetők, 2. életévükre utolérik a nagyokat testméretben.

Na, itt van Jancsi, aki koratavasszal lesz 3 éves (remélem, azért látszik belőle valami :gm: ):

2013-10-17_10_08_35.jpg

#3651 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 14:50

DSCF5513_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#3652 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 14:57

http://gallery.site....CF5513.JPG.html Nem tudom szebben, de itt van Báró. Majd véleményeket mondhatnátok róla.  :) Utána meg van egy mai kép Jázminról. Szépen kigömbölyödött.

Edited by Zuzu, 2013 október 17. - 15:00.

#3653 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 22. - 9:01

Vasárnap megkörmöltük Jancsit, a bakkecskét :) Végre jött egy alkalmas barátunk, akit be tudtunk fogni a lefogásához :D Mert a férjemmel ketten inkább nem vállalkoztunk rá. Hát, gyönyörűen tűrte, egy rossz mozdulata nem volt, pikk-pakk meglettünk :)

#3654 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 22. - 9:03

Báró szép! :) Nálam egyéni, hogy nekem jobban tetszik, ha nem összetartanak a szarvak, hanem kicsit kifelé, mint a miénknél, de ez tényleg csak szubjektív :)

#3655 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 26. - 8:46

Tegnap elvitték Báró urat, máshol is teljesíteni kell  a szolgálatot. Fogalmam sincs, hogy sikerült e a művelet. Én konkrétan nem láttam. De mivel éjszaka is együtt voltak, lehet. kb 6 hét múlva vissza tudjuk hozni, ha kell.

#3656 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 26. - 9:23

Ma reggel levágtuk az első két saját nevelésű disznónkat. 

Egy szemem sír, a másik nevet, hiszen azért na... hát sajnáltam őket. De azért szép nagy malackák lettek.

#3657 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 26. - 14:22

Egészségetekre! :)

#3658 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 26. - 20:05

Mi is hoztunk bakot az idei leányzókhoz. 3 hétig volt itt. Az egyiket egy hét után fedezte, a másikat pedig a 3. héten. A fedezést én sem láttam, csak a nagy udvarlást, de a nőstényen meglátszik ha történt valami.

Íme a bak:

HPIM2794.JPG

Nagyon szelíd, jó természetű. kb 12-13 hónapos. Eladó egyébként.

#3659 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 27. - 9:19

Persze, hogy meglátszik, csöpög belőle a sperma :D

#3660 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 27. - 9:21

Akkor elhálták a nászt, valami fehéres, átlátszós csöpögött belőlük. Csak most már kiskecske is legyen, meg ne legyen gond az ellésnél.  :)  Féltem kicsit őket.

#3661 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 29. - 13:37

Tegnap elvetettük a tritikálét. Vetés előtt kapott a föld komplex műtrágyát. Mivel most vetettünk tritikálét először, érdekelnének a tapasztalatok, vélemények, például, hogy mire érdemes odafigyelni a termesztés során. Amúgy majd marháknak lenne takarmány, kukorica helyett. A szalmáját hogyan tudom hasznosítani, megeszik a marhák vagy csak alomnak jó? 

#3662 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 29. - 14:25

Novavera,

ha nem lesz extrém az időjárás, akkor nem kell vele tenni semmi mást, csak learatni. Nekünk sokéve van, gondozásmentes, csak vetjük és aratjuk (meg közben istállótrágya megy a földbe).

Télen, kora tavasszal ne szórjatok rá műtrágyát, mert akkor nagyon gazos lesz. Ha netán kigazosodik, akkor egyszer érdemes gyomírtózni. A szalmája nem annyira jó nedvszívó, mint a búzaszalma, viszont szívesebben megeszik (nálunk birkák). Viszont ha rendesen kicsépeli a kombájn, akkor hagyományos (hevederes) bálázóval nehéz felbálázni, mert nagyon csúszós.

#3663 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 30. - 21:23

Agrobe, gárdatyúk-ivadék (bal elöl):

DSCN3339_001.JPG

#3664 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 8:13

Köszi izland. Remélem jó év lesz, mert az idei kukoricánk az nagy ráfizetés volt. Talán a tritikálé jobban terem majd, és a marháknak is ízleni fog. :rolleyes:

#3665 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 9:00

Szívesen. :)  Hogy a marhának ízleni fog-e, azt nem tudom, de nálunk a birkák, baromfiak ezt eszik, és nagyon jól bevált. De szerintem biztos, max összekeveritek valamivel.

Egyébként "megbízható" növény, nem kényes, nem igényes. Tavasszal kicsit nehezebben fog megindulni, mint pl a búza. Szóval majd ne ijedjetek meg, ha nyeszlettnek néz ki, magához fog térni.

Kérdezném viszont valaki kecskéstől, hogy kb mennyi ideig ivarzanak a kecskék? Mármint október-november-december? Vagy még január-február is?

Edited by izland, 2013 október 31. - 9:01.

#3666 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 10:28

Attól függ. Van, amelyik igen. Fajtától is függ. Vagy ha megfogant, de elvetélt, akkor is. Vagy, ha fiatal, és később érik :)

#3667 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 11:15

Köszi.

Ezek fiatalok, március végiek, és már sztem volt 1 ivarzás, mert ugrálták egymást (meg az átlagnál is dinkábbak voltak :dev: ).

Szeretnék várni, amig lehet, mert nem túl nagyok, viszont az sem lenne jó, ha 1 évet csúszna a dolog. Akkor val szeg novemberben lízingelünk valami pasit nekik.

#3668 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 13:26

Nyugodtan, 2 év alatt utolérik a többieket :)

#3669 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 31. - 18:58

Tök jó színű a gárda-gyerek. Elvileg ez a karvaly szín, régóta vadászom ilyesmire, mert tetszik, neked meg csak úgy lett. Ez abszolút igazságtalanság! :D

• Filly kedvelte

#3670 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 3. - 12:48

Kellett hozzá azért egy kendermagos papa :)

#3671 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 3. - 12:49

Van egy másik színes kiscsaj is, ha eláll az eső, lefotózom.

#3672 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 4. - 13:48

Ezek is gárdalányok :) A hátsó a másik érdekes színű.

DSCN3343.JPG

Sose gondoltam volna, hogy egyáltalán létezik ilyen, hogy karvaly szín :D Azt hittem, csak a kendermagos egy ritka ronda keverékszíne :D Ha ennyire tetszik és el tudsz érte jönni, odaadom! :)

#3673 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 5. - 10:16

Eladó hízók, 100-90 körüliek, továbbtartásra, durok. Valamint eladó egy turpisz orrú növendék, anyának való. Mind szelídek.

Tel : 30 63 53 948

#3674 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 5. - 19:02

van ilyen, a norvég tyúk is karvaly színű, pl.

Köszi, de nem hozok el egy tyúkot, mert tuti agyonvernék. Nagyon kirekesztőek. :D

#3675 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 16:34

Sziasztok,

úgy általánosságban, mennyi idős kortól képes egy kecskebak fedezni?
Hoztunk egy fiatalt a lányaink mellé, de erős kétségeim vannak...sokkal kisebb mint a csajok és eléggé terrorban is tartják egyelőre...bár ma már nem akarták feltétlenül falhoz kenni...
Egyikük kevésbé goromba vele, neki mostanában lenne aktuális az akció...
Reménykedhetek (késő tavaszinak mondják, de méretben nagyon elmaradt a mieinktől, akik 8-9hósak) hogy lesz kiskecske (ezáltal tej...)?

#3676 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 16:55

Elvileg már az első évben, ha nem nagyon késői. Szerintem reménykedj :) (Főleg, ha nincs más választásod :D)

#3677 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 17:03

Köszi:). Akkor reménykedek...
Nem igazán akartuk elvinni máshoz őket, pláne hogy nem ugyanakkor lenne időszerű, de ha nagyon nem látok semmi bíztató jelet, akkor lehet hogy egyiket elvisszük majd...kap pár hetet, aztán meglátjuk...jól elcsesztük ezt a bak kérdést asszem :dev: ...

#3678 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 17:08

Összecsiszolódnak hamar, ne aggódj! :)

#3679 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 10. - 21:37

Filly, igazad lesz, az összecsiszolódás egészen jó úton halad, már ritkulnak a falhozkenések és egyéb durvulások...enni is hagyják.

De hogy fedezni fog-e, tud-e...hát nagy a kérdőjel....a Szilva hagyná magát, de a baknak sámli kéne hozzá (raktunk be azt is:D) de nem is igazán próbálkozik, pár kósza felugráson kívül semmi, és gondolom ez az ideális időszak lassan véget ér...talán majd Fügénél...
Közben ha találunk közel bakot, lehet próbálkozunk ott is..

Jó hír(bár ilyen időben már nem is annyira...) hogy két kotlóm is lett megint, igaz csak pár tojást adtam nekik, és rájuk bíztam teljesen, nem vettem le őket csak az első 2-3napon, utána ők lejártak, visszaültek (jó, néha helyet cseréltek:D), és ma már csipog is pár kiscsibe az egyiknél, holnap sztem a másik alatt is lesz meglepi:D.

#3680 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 15:01

Elkészült az első saját madáretetőnk. :kir: Mit érdemes beletenni eleségnek? Azt tudom, hogy kenyeret nem szabad etetni. Diót, napraforgót, faggyút, almát kaphatnak. Mit ehetnék még, ami általában otthon is fellelhető? Sajtot, vajat? Frissen darált kukoricát? Vizet érdemes kitenni télen? :rolleyes: