Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#3641 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 16:12

off: minap láttam egy dokumentumfilmet arról, hogyan halnak éhen a jegesmedvék a felmelegedés miatt :( - csak mert itt is õk az egyik fõszereplõ család....

Lattam en is, lehet ugyanazt.. A pingvinek mellett, roluk is tobb film keszult mostanaban.
Volt egy, melyben egy vadonelo anyat kovettek , es vele parhuzamban egy allatkertben elo bebit , novekedeset kovettek nyomon.
Itt most mindenhol nyomjak a pingvin ,jegesmaci dolgokat ezmiatt... figyelemfelhivo mellekcedulakkal stbstbstb...

az mas kerdes ezzel is kaszalnak.. de hat ez van ... :rolleyes:

Off vege :ang:

Edited by QuarterSister, 2009 március 7. - 16:14.

#3642 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 21:40

Ezt nagyon remelem fogjak otthon jatszani!!

GYönyörû film lehet, mégis mindig szomorúság fog el, ha ilyen szép természetfilmet látok: vajon még meddig létezik így? :(

off: minap láttam egy dokumentumfilmet arról, hogyan halnak éhen a jegesmedvék a felmelegedés miatt :( - csak mert itt is õk az egyik fõszereplõ család....

Én is láttam. Ahogy szerencsétlen jegesmedvék már a városokba járnak szemetet turkálni. Egyébként arra vannak specializálódva, hogy a jégtáblát áttörve kiragadják alóla a zsákmányt. Mivel a felmelegedés miatt már az õ partjuk mentén nincs jégtábla, nem tudnak vadászni. Az emberek meg természetesen félnek tõlük, ezért nagyon sokat kilõnek.

#3643 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 11. - 17:16

Hat ez nagyon "rikacsolosan" edes :ang:

#3644 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 12:21

Ló harapta le....

#3645 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 16:46

"Harcipóni a tököm!.." :D :D :D

#3646 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 16:56

Ezt meg senki nem harapta -Ki- :gm: :dev:
Bocsanat az izlestelen valaszvideoert :ang:

#3647 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 17:03

Ló harapta le....

Hát... elég abszurd... nem t'om, hogy elhiggyem-e... ruhán át hogy harapta volna már le neki? :confused:

Ezt meg senki nem harapta -Ki- :gm: :dev:

ÁÁÁÁÁÁÁ ez nagyon beteg :dev:

#3648 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 7:20

135 éve született Kincsem.
KINCSEM 1874 márc.17-én született Tápiószentmártonon,gróf Blaskovich Ernő istállójában. Apja Cambuscan,anyja Waternymph(kisbéri ménes).
Kincsem a tápiószentmártoni legelőn,jó zabon nevelkedett. Verersenyeire Gödön készült fel egyéves korától,ahová nem szállították,hanem saját lábán, 2 nap alatt tette meg a távot. Bőséges legelők,Dunába futó tiszta patakok,ártéri erdők,szellős ligetek alkották a tájat,ahol Kincsem megtette első lépéseit az edzéseken. Istállóul a gödi csárda szolgált számára,melynek hatalmas belső udvarán volt a híres gödi kút,amiből Kincsem ivott. Külföldi versenyzései során is ezzel oltotta szomját,így vele utazott mindig egy tartálykocsi. Trénere, HESP RÓBERT nemcsak kiváló szakemberként nevelte,de barátként kezelte is. Arra is figyelmet fordított,hogy a csodakancát barátja,egy macska,minden útjára elkísérje,mert e társ nyugtatólag hatott a lóra.
Kincsem kék-fehér szinekben állt rajthoz. Tenyésztője és tulajdonosa,Blaskovich Ernő azért választotta e szineket,mert a tápiószentmártoni istálló falai fehéren,s felette az égbolt kéken díszlett. Karcsú,törékeny alakja a lovas világban gyorsan népszerű lett. Legjeletősebb versenyét 1878-ban Goodwoodban futotta,neve „Hungarian Wonder”-re változott. Kincsem kétéves korától versenyzett, 4 éven át 54 alkalommal állt rajthoz, 54 győzelmet aratott,s ezzel kivívta a VERHETETLEN címet. Teljesítményét azóta sem érte el a világ egyetlen versenylova sem.
Kincsem 1887. március 17. hajnalán múlt ki. Hesp Róbert 39 nappal élte túl szeretett kancáját.
http://www.blaskovich.hu/kincsem.htm

#3649 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 7:57

Hát... elég abszurd... nem t'om, hogy elhiggyem-e... ruhán át hogy harapta volna már le neki? :confused:

Ruhán át kiharapott az ismerősöm oldalából egy fél kiló húst. A csődöröm ruhával együtt harapott ki egy darabot egy leányzó vállából, még szerencse, hogy a csontnál.(szerencse?) Mi az a kis aprólék? A pasi biztos magasabb volt.

(Kincsemnél lemaradt 100 év)

Edited by kistaltospk, 2009 március 17. - 7:59.

#3650 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 10:01

:dev: :dev: Ó, igen, természetesen van egy 1-es az elején.Ha erre jár egy moderátor kijavítaná?Én már nem tudom :(

#3651 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 13:01

Megtörtént. :)

#3652 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 15:20

135 éve született Kincsem.
KINCSEM 1874 márc.17-én született Tápiószentmártonon,gróf Blaskovich Ernõ istállójában. Apja Cambuscan,anyja Waternymph(kisbéri ménes).
Kincsem a tápiószentmártoni legelõn,jó zabon nevelkedett. Verersenyeire Gödön készült fel egyéves korától,ahová nem szállították,hanem saját lábán, 2 nap alatt tette meg a távot. Bõséges legelõk,Dunába futó tiszta patakok,ártéri erdõk,szellõs ligetek alkották a tájat,ahol Kincsem megtette elsõ lépéseit az edzéseken. Istállóul a gödi csárda szolgált számára,melynek hatalmas belsõ udvarán volt a híres gödi kút,amibõl Kincsem ivott. Külföldi versenyzései során is ezzel oltotta szomját,így vele utazott mindig egy tartálykocsi. Trénere, HESP RÓBERT nemcsak kiváló szakemberként nevelte,de barátként kezelte is. Arra is figyelmet fordított,hogy a csodakancát barátja,egy macska,minden útjára elkísérje,mert e társ nyugtatólag hatott a lóra.
Kincsem kék-fehér szinekben állt rajthoz. Tenyésztõje és tulajdonosa,Blaskovich Ernõ azért választotta e szineket,mert a tápiószentmártoni istálló falai fehéren,s felette az égbolt kéken díszlett. Karcsú,törékeny alakja a lovas világban gyorsan népszerû lett. Legjeletõsebb versenyét 1878-ban Goodwoodban futotta,neve „Hungarian Wonder”-re változott. Kincsem kétéves korától versenyzett, 4 éven át 54 alkalommal állt rajthoz, 54 gyõzelmet aratott,s ezzel kivívta a VERHETETLEN címet. Teljesítményét azóta sem érte el a világ egyetlen versenylova sem.
Kincsem 1887. március 17. hajnalán múlt ki. Hesp Róbert 39 nappal élte túl szeretett kancáját.
http://www.blaskovich.hu/kincsem.htm

De jo Lilith hogy ezt megirtad ide... Kincsemre mindig emlekeznunk kell.. :ang:
Koszonom! :ang:

#3653 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 18. - 18:01

Itt van előttem a História című újság 2005-ös első száma. A ló története - ez a címe. Az egész szám a lovak történelemben betöltött szerepéről szól, egy csomó érdekes cikk van benne. Itt van például egy cikk Csorba Lászlótól "Széchenyi, a hippológus" címmel. Leírja hogyan mentek ki angliába Wesselényivel lovat venni és hogyan indították el a hazai lóversenyzést, illetve hogyan kezdtek hozzá a magyar lovak javításához, nemesítéséhez. Eddig a szokásos, ezerszer elolvastuk már. És akkor a csavar: ugyanebben az újságban néhány oldallal arrébb, Paládi Kovács Attila "A fogatolt ló az újkorban" című cikkében ez áll:

John Paget skót utazó (Széchenyi és Wesselényi barátja) 1839-ben Magyarországon és Erdélyben tett utazásairól beszámoló könyvében megjegyezte, hogy postakocsival legfeljebb öt mérföld tehető meg óránként. Ezért olvasóinak a Bauernpostot - korabeli magyar nyelven a gyors parasztot - ajánlotta: "A Bécsből Pestre vezető széles országút mentén élő parasztok összefogtak, hogy a magyar határ és Pest között olcsóbb és jobb váltással látják el az utazókat, mint a királyi postakocsi-szolgálat: s bár a kormányzat ezt eleinte ellenezte, törekvésük végülis sikerrel járt, olyannyira, hogy jelenleg a teljes vonalon ők bonyolítják le a forgalmat. Bámulatos, milyen iramban hajtják ezek az emberek a könnyű bécsi utazókocsik elé fogott négy apró lovukat [...] A Pest előtti utolsó állomás és Pest között a távolság legalább negyven mérföld, ezalatt mindössze egy negyedórára állnak meg, míg a lovakat megitatják, s az út legnagyobb részét teljes vágtában, négy óra alatt teszik meg, s még csak lovat sem váltanak közben."

Érdekes. Én némi ellentmondást vélek itt felfedezni. Félreértés ne essék, minden tiszteletem Széchenyié, de vajon tényleg meg kellett javítani ezt a magyar lovat?

Edited by Barefoot, 2009 március 18. - 18:01.

#3654 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 10:32

Ezt most kaptam, gondoltam megosztom veletek is: > Az igazi magyar õstörténetrõl > > 2008. > november 26. > 15:24:24 > > Kiszely István > jeles magyarságkutató > volt az Erdélyi Napló-esték sorozat árpilisi > meghívottja. A nagy > közönségsikernek örvendõ elõadás szerkesztett, > rövidített változatát olvashatják > lapunk összeállításában. > > Ki kell > ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész. > Biológus, orvosember vagyok. > Soha nem akartam a magyar õstörténettel foglalkozni. > Nagy alapkutatásom az volt, > hogy a múltat hozzuk össze a jelennel. A csontkémia, a > csontpatológia alapján a > csontból meg kellett állapítani, hogy az alany hány > éves, milyen betegsége volt, > milyen vércsoportba tartozott. Késõbb a nagy > mitokondriális DNS kutatást > végeztünk egy jelentõs nemzetközi kutatócsoporttal. > Amíg az egyetemen voltam, a > természettudományi karon, untam magam és fölvettem a > kínai szakot. Amikor Kína > nyitott a világ felé, 1967-ben kaptam egy kínai > útlevelet. Eljuthattam oda, > ahova európai ember mai napig sem juthat el. Azt a > feltárást folytattam, amit > Stein Aurélnak, 1915-ben kényszerûségbõl abba kellett > hagynia. Azkanában > találtam 1200 olyan embert, amilyenek mi vagyunk, > magyarok. Ha egy biológustól > azt kérdezik, hogy hol keresi a magyarság eredetét, > õseit, akkor válasza > egyértelmû: ott, ahol olyan emberek éltek és ma is > olyanok élnek, mint > mi. > > Egy > nyurga kortársunkat idézem: 'Hazudtunk éjjel, > hazudtunk reggel és hazudtunk > este'. Ennek az embernek teljesen igaza van. A nappalt > kifelejtette. Ez a > hazugság határozza meg a monarchiabeli magyar > történelmet is. Egész > õstörténetünket 1821-ben találták ki. Kutatásaim > során megtaláltam a bécsi > kancelláriának azt a leiratát, amelyben fölkérik az > osztrák történészeket, hogy > a rebellis magyaroknak egy olyan õstörténetet írjanak, > amelyre nem büszkék. És > akkor kitalálták azt a bohócságot (ma már annak > vesszük, ma már elmúlt az > ideje), hogy õseink valahol az Ob folyó alsó folyása > mentén, az Uráltól keletre > együtt éltek a finnekkel. Hál` Istennek a finnek > 2003-ban átírták tankönyveiket. > Az új finn történelemtankönyvek így kezdõdnek: > 'eddig az volt a nézet, hogy a > magyarokkal rokonok vagyunk. Mára kiderült: barátság > van, de genetika nincs.' > Ennyi. Õszinték. Akkor került sor a nagy genetikai > vizsgálat végére. A Monarchia > elmélete szerint nekünk mindent az oroszoktól, a > szlávoktól kellett > megtanulnunk: a mezõgazdaságot, az állattartást, a > szõlõmûvelést. A hithû > monarchikusok négy, öt, hatszáz éves ott-tartózkodást > írnak. Akkor megjelennek > délrõl a csúnya arabok, ugye, mert nekünk hátba > támadt népnek kellett lenni! > (Hál`Istennek az arabok errõl semmit nem tudnak.) Onnan > bekényszerülnek a > Kárpát-medence elõterébe. Aztán jöttek a csúnya > besenyõk, és hátbatámadták a > magyarok õseit, akik asszonyainkat, barmainkat > hátrahagyva betódultak a > Kárpát-medencébe, mert más választásuk nem > volt. > > Európában > egyedüli népként sokasodtunk > harmincszorosára > > Kérem, ha > a pudingnak a próbája az, hogy megeszik, a magyar > õstörténetnek a próbája az, > hogy ezerszáz év után harmincszorosára megsokasodva > tudtunk megmaradni. Meg > tudtuk tartani nyelvünket, meg tudtuk tartani élettani > tulajdonságainkat, > szellemi-, tárgyi kultúránkat, táncvilágunkat, > mesevilágunkat, népmûvészetünket, > hitvilágunkat. A honfoglalás idején a mai Franciaország > területén hét millió > ember élt, és ma Franciaországban csak ötvennyolc > millióan vannak. > Kilencszeresére sem tudtak sokasodni. Mi egy idegen > világba érkeztünk. Egy más > világból jövet meg tudtunk harmincszorosára sokasodni. > Ezt a csodát egyetlen > európai nép nem tudta megtenni. Gondolják végig! Mi, > amikor beérkeztünk > Európába, idegenek voltunk és - fogadjuk már el - most > is idegenek vagyunk. > Minden európai nép indoeurópai: a skandináv, a francia, > az angol, az ibériai, az > itáliai, a görög, a szláv mind indoeurópai. Mi egy > másik világból jöttünk, és > ennek a kultúrának minden részét meg tudtuk tartani. > Nemrég egy etruszk temetõt > dolgoztunk fel Olaszországban, utána az olasz > kollégáimmal elmentünk egy > pizzériába. Megkérdezi tõlem az olasz kollégám, hogy > tudom-e, mi a különbség, az > olaszok és a magyarok között? Azt mondta: 'amit ön > itt lát, az semmi nem olasz. > Mi átvettünk mindent. Átvettük a föníciaiaktól, a > görögöktõl, az illíréktõl, > venétektõl. Itt semmi nem itáliai. Itt ülünk az > asztalnál. Ott a Milánói dóm. A > gótikát Franciaországból vettük át. Az asztalon itt a > terítõ. Az elsõ szövést a > kínaiak végezték el. Itt van a paszta, a tészta, ami > Itáliának a > jellegzetessége. Az elsõ tésztát Telekurgesztánban > négyezer éve találták fel. > Ott, ahol Önök éltek. És mi van a Pizzában? Van > tészta. Mi lepényt ettünk. Önök > behozták a kovászt. Van rajta paradicsom. > Közép-Amerikából vettük át. Van rajta > formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a kecskét > ott háziasították, > ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, > magunkévá tettük és > kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúrából > érkeztek, mint amilyen > Európa kultúrája, és a történelem folyamán csak > vesztettek, csak koptak, csak > adtak. Kérem, önök többet adtak a világnak és > Európának, mint amennyit kaptak > belõle, vagy tõlük.' Olasz kollegám szavaira > elgondolkoztam. Jézus Mária! Hát ez > az olasz ismeri a magyar õstörténetet. Ismeri azt a > csodát, amit mi > véghezvittünk? > > A > magyarságot a hunoktól a kunokig > számítjuk > > A német > választófejedelmek azt mondták, amennyiben a katolikus > monarchia hozzányúl az új > valláshoz, akkor vége a monarchiának. Osztrák volt > három és félmillió, a németek > pedig tizenöt-tizennyolcmilliónyian. A sárospataki > könyvtárban ugyanúgy > megmaradt minden. Négyszázhatvan éves tankönyveket > olvasok. Hál`Istennek nem > katalogizálták. Nagyon vigyáznak rá, hogy ne > katalogizálják, mert akkor a > Széchenyi Könyvtár kiemeli, elviszi és csak kutatási > engedéllyel kérhetõ ki. > Elolvasom a négyszázhatvan éves tankönyveket és a > következõ áll benne: "a > magyarság három hullámban jött be a > Kárpát-medencébe. 361-ben, mint hunok, > 568-ban, mint avarok és 895. május 10-én, mint Árpád > népe. Akikhez 1235-ben > hozzáköltöznek a jászok, 1243-ban és `46-ban a kis és > nagykunok. A magyarságot a > hunoktól a kunokig számítjuk. Ebbõl ki szokták emelni > Árpád népének a vonulását > és a vonulási területét. Ez a magyar õstörténet. A > hunoktól a kunokig ez a > népesség Belsõ-Ázsiából hozta magával kultúráját, > nyelvét. Ezzel szemben mit > tart Európa és mit tanítanak nekünk a Monarchia > gondolatában? Attila pusztítva > száguldott Európa, Ázsia és Afrika között és > embervért ivott gyermekkorában és > kutya szülei voltak meg szarvai. Mi a valóság? A hunokat > 361-ben a római császár > hívja be a Kárpát-medencébe, Meotisz vidékérõl, hogy > kordában tartsák a > Duna-Tisza közén lévõ szarmatákat és a Tiszántúlon > lévõ gepidákat. Attila > 395-ben Tápiószentmártonban született. Meghalt 453-ban. > A maradék hun elmegy > Csiglemezõre, a Mezõségre és benépesíti Erdélyt. Õk > a székelyek. Ezt jól tudjuk. > A magyarságnak genetikailag semmi köze a finnugorhoz > Kétféle történelem van. Az > egyik történelmet a történész írja. De hát a > történésznek mindig szüksége van a > vajas-kenyerére egy kis szalámira, a történész mindig > kiszolgálja az adott > hatalmat. A másik oldalon van a nép, mi, akik az igaz > történelmet írjuk, mert > egymásnak adjuk át az ismereteket, a kódolt ismereteket > a vasárnapi ebédeknél, a > kukoricafosztásnál, a beszélgetéseknél. Mit tartottak > a székelyek magukról? > Csaba királyfi népe! Most végeztük el a nagy > mitokondriális DNS vizsgálatot > egymillió négyszázezer emberen. Kiderült: a székelyek > Attila hunjainak az > utódai. Rajta van a világhálón, el lehet olvasni! Csak > amíg a finnek átírták a > tankönyveiket, nekünk a Science és a Nature, azaz a > világ legjelentõsebb > tudományos folyóiratait leszedték a > könyvtárpolcokról, nehogy megtudjunk belõle > egyet, s mást. Nem én tettem a világhálóra a > mitokondriális eredményeket, hogy a > magyarságnak genetikailag semmi köze a finnugorokhoz, > hogy genetikailag > legközelebbi rokonaink a belsõ-ázsiai török népek. > Nem én tettem a világhálóra, > mert ha én teszem, akkor azt mondják, hogy Kiszelyi > István soviniszta, > nacionalista, újabban meg azt mondják, hogy fasiszta vagy > antiszemita vagyok. Ez > a szlogen, ha az ember magyar akar lenni saját > hazájában. A genetikai > eredményeket az utrechti, a varsói rektor és a német > akadémia elnöke tette a > világhálóra tudatosan. Õrájuk nem lehet ráfogni, hogy > fasiszták és > antiszemiták. > > Széchenyi > írta a naplójában: 'minden mag, amit elvetek, ki fog > kelni. De úgy kell tennem, > mintha idegen kertész mûvelné azt, mert engem nem > szeretnek az emberek'. Ezt a > részt soha le nem fordították a naplójából. > Széchenyi németül írta a naplóját. > Történészválogatások jelennek meg: hogy jön ahhoz a > történész, hogy az én > történelmembõl, az egyik legnagyobb magyar ember > írásából õ válogasson?! > Bocsánat, nem vagyok én amnéziás! El tudom olvasni és > meg tudom érteni. Attila, > az elsõ évezred legnagyobb embere Csodálatos imakönyvet > nyomtatott a katolikus > egyház a katonai tisztképzõsök számára. Nem > kenetteljes imakönyvet. Pont olyant, > hogy befér a mellény bal zsebébe. Széchenyinek az > imája van benne, az aradi > 13-nak a kivégzés elõtti imája és Rákóczi Ferencnek > az imája. Az utolsó oldalon > egy mondat szerepel vastag betûvel arról, hogy > végszükség esetén, mielõtt > meghal, mit imádkozzon a kiskatona. Egy ismerõs > katonatiszt, amikor hazajött, > azzal fogadott: most volt kinn New York-ban és hozott egy > könyvet. A könyv címe: > Attila, hun király uralkodásának a titka. Odaát > kötelezõ tankönyv a > katonatiszteknek és a közgazdasági hallgatóknak. > Sikerkönyv, hárommillió > példányban kelt el. Elõszavában a mostani elnök Bush, > Bill Clinton, a Chrysler > gyár, a Ford gyár igazgatói, a szenátorok beírták, > hogy ennek a szellemében > uralkodtam, vezettem, ahogyan Attila hun király > uralkodott. Megjelent a U.S. > News-nak egy különszáma a világ tíz legnagyobb > uralkodójáról. Az idõszámítás > utáni századokból csak Nagy Károly és Attila szerepel. > Nálunk azt tanítják, hogy > Attila csatát vesztett. Soha nem vesztett csatát > Catalaunumnál! Azt mondta > Aëtiusnak, a lovastiszt barátjának (mert Attila > Aquileiában és Rómában > nevelkedett), hogy: 'te is vesztenél tizenkétezer > embert, én is vesztenék, ne > ütközzünk meg!' És nem azért nem támadta és nem > égette fel Rómát, mert félt a > pestistõl, hanem mert 'te jöttél ki, Róma > püspöke, aki apám lehetnél, és te > kértél engem.' Az elsõ évezred legnagyobb embere > volt. Most építjük vissza > Tápiószentmártonban a palotáját. Priscos Rhetor > pontosan leírja. Amúgy > megdöbbentõ a kerítése, a székely kapu, a nagykapu, a > kiskapu, a galambdúc, > minden. Most ötmilliárdba kerül, meg van a pénzünk: > magyar beruházó, ha értelmét > látja, akkor ad pénzt. Kocsi Jánossal, a > tápiószentmártoni Kincsem Park > tulajdonosával közösen építjük. Idén kezdjük, > jövõre kész. > > Háromezer > éves magyar szakácskönyv > > A kásaevõ > európaiaknak megmutatjuk a kultúránkat! Azért mondom > kásaevõ európaiaknak, mert > a következõ könyvem az Eleink lakomája címmel jelenik, > meg. Sikerült fondorlatos > módon megszerezni Belsõ-Ázsiából száz, háromezer > éves hun receptet. A világ elsõ > szakácskönyvét. Az újgúrok mentették meg hun > írással. Akkor, amikor Európa még > köleskását evett, mi már tíz fûszerrel készítettük > a kenget, a pörköltet és a > takenget, a gulyást és, valamint a csörögét és az > öhömöt. Elõször angolul adjuk > ki, hogy a kásaevõk megismerjék a kultúránkat. Utána > magyarul. A következõk az > avarok, 568-ban jönnek be. Ugyanabból a > törzsszövetségbõl szakadnak ki, amelybõl > az õseink. Ugyanolyan kinézésûek, mint mi vagyunk, > ugyanaz a motívumviláguk, > ugyanaz az írásuk. Ugye az írással, a rovásírással > nem volt szabad foglalkozni. > A székelyderzsi, meg a többi csodálatos õsi írásunkat > levakarták. Nem volt > szabad a tizenkilencedik században propagálni! Elolvastuk > a szarvasi tûtartót. > Elõször odaadtuk a Magyar Tudományos Akadémiának, > annak az akadémiának, amelyik > se magyar, se tudományos. Én huszonhét évet szolgáltam > a 'Magyar' 'Tudományos' > Akadémiát és 2000-ben otthagytam. Azt mondtam: nem > óhajtok egy olyan testületben > lenni, amely hazudik, reggel, éjjel, este. Nem óhajtok > õstörténetben > irányelveket és a Petõfi-ügyben hazugságokat mondani. > Én olyat akarok tanítani, > ami igaz. Az avarok után, ugyanabból a második türk > törzsszövetségbõl bejön > Árpád népe. Kiszakadunk a második türk > törzsszövetségbõl a negyedik század > legelején. Onnan bemegyünk Közép-Ázsiába, arra a > területre, amelynek a nevét sem > volt szabad kiejteni: Turán. Aki a turáni magyarságról > beszélt, az már megint > mindenféle -ista volt. Ugyanis Turánban a szobdok, a > bahtriaiak, a horejzmiek, > délrõl a perzsák megírták a kultúránkat, leírták > az öntözéses gazdálkodásunkat, > leírták a kereskedelmünket, leírták a hangszereinket. > Ezzel szemben a Monarchia > történészeinek felfogásában nekünk ûzött, hajtott, > gyûjtögetõ, halászó népnek > kellett lenni! Tolsztov szovjet akadémikus írt egy > könyvet 1973-ban, "Az õsi > Chorezm" címmel. Leírta a magyarok öntözéses > gazdálkodását. Megjelent magyarul, > de hamar betiltották, bezúzták, indexre tették (az én > példányomat persze nem). > Leírta, amit nem volt szabad, mert nekünk gyûjtögetõ, > halászó népnek kellett > lennünk. Gondolják el történészeink magas agyi > fejlettségét: mondjuk, bejön > félmillió ember a Kárpát-medencébe és akkor az > asszonyok kimennek az erdõbe > csiperkegombát gyûjtögetni és ebbõl etetnek > félmillió embert. Nem tudom, hogyan > képzelik. > > De > folytassuk. Turán területérõl, mivel ott voltak a > szobdok, bahtriaiak, a nagy > birodalmak, a Horejzmi Birodalom, átmegyünk a Kaukázus > középsõ keleti részébe, > Európa látókörébe kerülünk. Ott van Örményország, > nyugatra Grúzia, délre az > azeriek. Világosító Gergely, a nagy örmény szerzõ > leírja a kultúránkat, a > kereskedelmünket, a ruházatunkat. Egyetlenegy akadémikus > kutatónk nem volt még > Örményországban! Nem volt még a jereváni > könyvtárban! Nekem õrült barátaim > vannak csak -, mert õrült emberrel érdemes barátkozni. > Az egyik ilyen Ucsek > Árpád. Ucsek Árpád a sztálini idõkben pravoszláv > térítõként, mint szerb pap > térített Örményországban és most Magyarországra > jött. Õ örmény ember. Elküldtem > Jerevánba, hogy jegyzetelje ki, mi az, amit az örmény > írók írtak rólunk. > (Örményország négyezer éves királyság. Ugyanúgy > Grúzia is, hihetetlen magas > kultúrával rendelkezõ két ország. Itt van az > ellentét: ugye, az újgazdag > oroszok, és az õsi örmények, grúzok között.) Három > oldal könyvtár-jegyzetet írt > ki abból, amit az örmény szerzõk a magyarokról és a > hunokról írnak. Soha egy > mondatot le nem fordítottak ebbõl! 1860-ban Isfahánban > (ez Perzsia délnyugati > része, ma Iránnak hívják) elõkerült egy érdekes > lelet. Talán emlékeznek erre a > helyre: Isfahánban dúsítanak most az irániak uránt. Ha > lenne egy értelmes > vezetõnk, mi is dúsíthatnánk. Európa leggazdagabb > uránbányája Pécs mellett van. > Mennyire megijednének a környezõ országok attól, hogy > Magyarország dúsít. Erre > fel bezárták az uránbányánkat. Nos: találtak > Isfahánban egy ötödik századi > hun-örmény szótárt és nyelvkönyvet. Ennek van egy > hatodik századi másolata, a > szerzetesek lemásolták Jerevánban és van egy kilencedik > századi török fordítása. > Egy másik barátom, Detre Csaba húsz évig dolgozott > Iránban, Perzsiában. Csaba > nem a piacra járt, és nem a nõket hajtotta, hanem beült > a pravoszláv könyvtárba > és kiírta a hun-örmény szótárt. Benne van a teljes > magyar nyelvtan, és benne van > 2500 alapvetõ szavunk. Ebbõl két évvel ezelõtt > Csomakõrösön megjelentettek > néhány oldalt az õstörténeti napok keretében. Mivel > nem tudunk a három nagy, > örmény, grúz és azeri birodalom miatt tovább > sokasodni, fölmegyünk Magna > Hungaria területére. Ahonnan a monarchikus õstörténet > indítja az õstörténetet. > Ötven évet tartózkodunk ezen a területen. Ekkor vettük > át az ismert 163 finnugor > szót. Hát ötven év alatt mi is átvettünk > százhatvanhárom szót az angolból: > flopy, meg disc, meg winchester. > > Forrás: > Erdélyi Napló > - > 2008

#3655 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 11:31

Terelgetés:

#3656 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 11:36

:hu: :hu:

#3657 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 11:41

Brihihihi! :D Állat! (Ezek a birkák aztán sokat mozoghatnak.)

#3658 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 13:48

Ha ez mind így igaz, ahogy láttam, nem semmi tervezést igényelt a sok mutatvány, nem beszélve a kutyák összhangjáról stb. stb. :rolleyes: Agyament emberek, nincs jobb dolguk. :D :dev:

#3659 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 16:42

Eheheh :kir: Ez nagyon KUUUUUlL :kir:
tenyleg agyamentek... :gm:

En hoztam egy helyi erdekesseget :)
Bar a bikak veszelyesek, es egyszer egy szarvastehen dobbantott felem, pedig en csak a jardan setaltam , de O ugy gondolta, tolem kell vedenie a bebiet :ang: De legalabb okoztam egy mosolygos pillanatok azoknak akik lattak, milyet ugrottam :gm:
De ez a terulet veluk egyutt el... es en nem tudom soha kihagyni, hogy bamuljam oket szeles mosollyal...

#3660 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 17:57

Ezt most kaptam, gondoltam megosztom veletek is:

Tudod, ha másban is annyi igazságtartalma van, mint az uránban, akkor elég nagy a baj.

#3661 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 18:12

Terelgetés:

E nagyon komoly :D :yeah:

#3662 Foltoscsikó

Foltoscsikó

Alvó forradalmár

• Fórumtag
  • 792 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 18:13

A Mona Lisát azér nem veszem be :)

#3663 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 18:47

A Mona Lisát azér nem veszem be :)

Én a többit sem!

#3664 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 19:17

Tudod, ha másban is annyi igazságtartalma van, mint az uránban, akkor elég nagy a baj.

Jól beevett a háromezeréves öhömbõl, megfeküdte a gyomrát.

#3665 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 21. - 9:37

http://www.stop.hu/a...e.php?id=468981

most olvastam. :(

#3666 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 21. - 9:41

Nem is értem. :mad: A lovat sajnálom. :(

#3667 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 9:58

Ennek az utolsó 12 percét nézzétek meg!

2008-as Bundeschampionat végén egy kis paródia. Pláne hidegvérû rajongóknak!!! Nagyon jó!

#3668 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 10:45

Hát ez valami zseniális!

#3669 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:50

:hu: Az a lo...
es mit kap a bika :huh:

#3670 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 23:46

No itt az en egyik kedvenc nenim, mint azt man regebben jeleztem :gm: erdemes megnezni ezeket , ezekben van nehany valasz is sokak kerdeseire :
elso

masik -kis bemutatoval

harmadik -ez mar verseny

Edited by QuarterSister, 2009 március 31. - 23:59.

#3671 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 7:01

http://www.youtube.c...feature=channel

szerintem ez is érdekes. Hány ilyen és ehhez hasonló lovat látni!

#3672 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 7:34

Nem lovas (de van benne lovasszobor! )
Budapest 1936-ban. svéd film

Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfõvárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában.
A *Bada iBuda*, azaz Fürdõzz Budán címû, tíz és fél perces alkotás 1936-ban készült, és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszõrség,Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hõsök tere, Nagy-Magyarország virágokból,Vajdahunyad vára a Városligetben és persze fõ attrakcióként Budapest fürdõi, melyeket a riporter a világ legszebb fürdõinek nevez Európa legszebb városában.

#3673 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 9:31

http://www.youtube.c...feature=channel
szerintem ez is érdekes. Hány ilyen és ehhez hasonló lovat látni!

Ez tenyleg az, s bar nagyjabol sejtem mirol beszel, a film magaert beszel, de azzze egy forditas jol esne :gm: :D de telleg.... :ang:

Edited by QuarterSister, 2009 április 1. - 9:32.

#3674 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 10:08

Az elsõ esetben( 9 éves herélt) vázolja,hogy a helytelen kiképzés( visszatart,ütemtelen,izomszegény) következtében a C1-es csigolya és az SI ízület jobbra rotálodott.( NYEREG!!!!) Ezt korrekció után a helyes futószárazással és lovaglással 2 hónap után ennyit javult. A második esetben(17 éves herélt)pedig egy fogprobléma okozta gondot.

#3675 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 10:13

Nem lovas (de van benne lovasszobor! )
Budapest 1936-ban. svéd film

Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfõvárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában.
A *Bada iBuda*, azaz Fürdõzz Budán címû, tíz és fél perces alkotás 1936-ban készült, és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszõrség,Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hõsök tere, Nagy-Magyarország virágokból,Vajdahunyad vára a Városligetben és persze fõ attrakcióként Budapest fürdõi, melyeket a riporter a világ legszebb fürdõinek nevez Európa legszebb városában.

Ez tok YO, csak kar egy budos kukkot nem ertettem ebbul sem :gm:
Hat... Nemet... Sved... ez egy ilyen nap .... Hjaaa... Aprilis 1. :gm: :kir:
KisTaltos , te beszeled eme "nyAlvet" :D ??!!? :huh:

Az elsõ esetben( 9 éves herélt) vázolja,hogy a helytelen kiképzés( visszatart,ütemtelen,izomszegény) következtében a C1-es csigolya és az SI ízület jobbra rotálodott.( NYEREG!!!!) Ezt korrekció után a helyes futószárazással és lovaglással 2 hónap után ennyit javult. A második esetben(17 éves herélt)pedig egy fogprobléma okozta gondot.

Hjujjjj Te Land, en most naggyon orulok.... Mert amikor ott mutatta a lovat, es hatulrol a setajat, hogyan forgott stb, azonnal a SI izuletre gondoltam... :ang: mit nem tesz egy kis rossz tapasztalat :gm: /igaz, az nem a lovaglas miatt voot.. /
Koszi a leirast !!!! :ang:

#3676 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 12:00

KisTaltos , te beszeled eme "nyAlvet" :D ??!!? :huh:

még a magyart se mindig... :D
de a látványért megéri!

#3677 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 7:52

Sokat gondolkodtam, hogy a titkos távlovas terveimhez, milyen lovat is vegyek. Íme a megoldás! :dev:

#3678 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 7:58

de hát ez logikus! a hátizsákodban is elfér!

#3679 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 8:06

Sokat gondolkodtam, hogy a titkos távlovas terveimhez, milyen lovat is vegyek. Íme a megoldás! :dev:

Ez aranyos :)
Csak én arra lennék kiváncsi,hogy az ekkora lovakat ki lovagolja be,mert nem feltételezem,hogy 2-4-éves gyerekek belovaglók lennének,másnak meg leér róla a lába...hmmm???

#3680 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 8:14

Ez aranyos :)
Csak én arra lennék kiváncsi,hogy az ekkora lovakat ki lovagolja be,mert nem feltételezem,hogy 2-4-éves gyerekek belovaglók lennének,másnak meg leér róla a lába...hmmm???

Szerintem az ilyeneknél a belovaglás annyit jelent, hogy nem hajítja le a rátett gyereket :gm: (Tudom, ez már off, bocsi)

Edited by emeset, 2009 április 3. - 8:14.