Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#321 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 16:55

Tiszta költõi! :D Ha a hasukról van szó..... :rolleyes: Nem tudom, én még nem ettem bajai féle levet. Csak a karácsonyi apu félét... :)

#322 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 18:29

Én szögediesen szoktam csinálni, paszírozósan. De mivel én úgy tûnik elég férfias vagyok evés terén, inkább a jó kis harcsapaprikást díjazom minden egyéb kifilézett hallal megbolondítva. Tejfölösen. Tésztával. :D :yeah:

#323 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 19:35

Én szögediesen szoktam csinálni, paszírozósan. De mivel én úgy tûnik elég férfias vagyok evés terén, inkább a jó kis harcsapaprikást díjazom minden egyéb kifilézett hallal megbolondítva. Tejfölösen. Tésztával.  :D  :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Jól hangzik, ilyet még nem ettem.

#324 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 21:07

Eccer csinálok neked, jóóóóóóóó? :)

#325 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 22:19

Eccer csinálok neked, jóóóóóóóó?  :)

Hozzászólás megtekintése

Sirály :kir:

#326 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 31. - 12:05

Ma összedobtam egy rém egyszerû ám annál finomabb salátát. Összevágtam szép kis kockákra egy közepes kígyóubit, 2 paradicsomot, egy jó 20 centis póréhagymát és 1 normál tv paprikát (nem a tévémûsort! :D ). Hozzáadtam egy fél konzervkukoricát levestül, egy kevés citromlevet, olívaolajat, fûszereket pedig: borsot, vegetát, csipet sót és csipet chiliport. Isteni finom lett. :)

#327 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 4. - 15:53

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 12:20.

#328 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 13:26

Körtetorta receptek ágimam eperfájáról válogatva:

Egyperces gugliban való keresés után ezt leltem, hátha:Körtetorta(6 személyre) 12 dkg porcukor 12 dkg Rama margarin 2 tojás + 1 tojássárgája 25 dkg finomliszt 1 kiskanál sütõpor só 4 nagy körte fél citrom 2 dl tejszín fél kupica körtepálinka 5 dkg csokoládédara a forma kikenéséhez: vaj  A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a tojásokkal, a liszttel, a sütõporral és csipetnyi sóval tésztává gyúrjuk. Hideg helyen legalább 1 órán át pihentetjük. Közben a körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük. Ezután a gyümölcsfeleket vastag gerezdekre vágjuk, és jól megcitromozzuk, nehogy megbarnuljanak. Ezután félliternyi, enyhén cukros vízben 15 percig pároljuk, majd leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. Egy kerek tortaformát alaposan kivajazunk, a tésztát az aljára nyomkodjuk, és a tetejét a tojássárgájával megkenjük. Elõmelegített sütõben, kis lánggal (160 °C, légkeveréses sütõben 145 °C) 40 percig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihûlni, majd kettévágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a körtepálinkával ízesítjük. Felét az alsó tortalapra kenjük, csokoládédarával megszórjuk, majd a másik lappal befedjük. A körtegerezdekkel csinosan kirakjuk, a maradék tejszínhabbal és csokoládédarával díszítjük. 1 óra + a tészta hûtése Egy szelet: 2631 kJ/629 kcal Italajánlatunk: édes fehérbor (Tokaji furmint 2000)

Hozzászólás megtekintése

Bár nem vagyok Tötõ, meg ezzel is kell gyurmázni, de egy fokkal talán zuttyosabb... Dán körtetortaHozzávalók:24 dkg liszt15 dkg vaj12,5 dkg cukor1 teáskanálnyi vaníliás cukorfél teáskanálnyi õrölt gyömbér1 db tojás(esetleg 1 evõkanálnyi víz)4 db körte vagy alma2,5 dl tejszín vagy tejfölElkészítése:A hozzávalókból (a körte és a tejszín kivételével) gyúrj tésztát, s azt 1 órára tedd hûtõbe. Majd a tésztát felezd meg, s nyújts ki. Az egyik darabbal bélelj ki egy - kb. 22 cm átmérõjû, lehetõleg mázas - tortaformát. Abba tedd bele a meghámozott, félbevágott gyümölcsöt, majd azt takard le a másik tésztalappal. A tetejét kend meg hideg vízzel és szórd meg cukorral. Elõmelegített sütõben süsd 220 °C-on kb. 40 percig. Langyosan - finom felvert tejszínnel - tálald. (Az igazán dános megoldás azonban az, ha - esetleg kicsit cukrozott - tejfölt adsz hozzá.)

Hozzászólás megtekintése

2o dk. porcukrot, 2o dk. margarint 5 tojássárgájával habosra keversz.Hozzáadsz (felváltva) 2o dkg réteslisztet és az 5 toji felvert habját. Végül 1 cs. vaniliás cukrot. Tortaformába öntöd, tetejére körkörösen a vékony gerezdekre vágott körtét, 1o percre elõmelegített sütõbe rakod, 3-4 percig erõs lángon, majd mérsékelt tûzön (tésztaprógáig) sütöd. Ne nyisd ki közben a sütõt! Hidegen tálald! Fél kg. körtebefõtt v. körte kell hozzá.

Hozzászólás megtekintése

Natos! Halld az én legegyszerûbb körtereceptemet:Keverj ki egy adag palacsintatésztát, vedd elõ a jénai tálad, tedd az aljára a szeletet körtét, ízesítsd kedved szerint (méz, stb), és öntsd rá a palacsintatésztát. Süsd meg, majd borítsd ki fordítva.Voila', jóétvágyat.(Ha ennél is egyszerûbb kell, feladom :gm:)

Hozzászólás megtekintése

Felajánlhatok én is egy körtetorta receptet? 1 pohár liszt1 pohár tejföl1 pohár cukor(vagy 2-2; 3-3 stb.)+ 1 ek. olaj- összekeverni- tetejére a körtét és zsutty a sütõbe :D

Hozzászólás megtekintése

Reggeli üdvözlet Natosnak:Finn körtetorta:15 dk. Rama margarint 1o dk. cukorral jól kikeversz, egy csapott kk. fahéjat teszel bele.Beleütsz 2 egész tojást, robotgéppel ezzel is elkevered.Beleteszel 6 dk. darált mandulát, 2o dk finom lisztet.Sütõpapírral bélelt, (v. margarinnal kikent) tepsibe öntöd, vizes kézzel eltapicskolod, úgy, hogy kb. egy ujjnyi magas pereme legyen.A meghámozott, kimagozott, felszeletelt körtét (kb. 6o dekát) rárakosgatod.Még 2 egész tojást felversz, beleteszel 1 dl. tejet, ezzel leöntöd az egészet.Meghinted van.cukorral (l cs.).Elõmelegített sütõben, alsó rácson, nagy lángon, (225 fok,- légkeverésesben 2oo fok) 25 percig sütöd!Langyosan már lehet szeletelni, tálalni!

Hozzászólás megtekintése

#329 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 22:45

Natos! Mosmá tényleg kénytelenek leszünk köjtetojtát sütni! :mad:

#330 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 13:48

Akik a túró gombócot édesen szokták enni..Ti hogy csináljátok? Már a túróba is raktok cukrot, vagy csak a pirított zsemlemorzsába, vagy csak rá, amikor tejföl kerül rá?Köszi :cool:

#331 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 14:49

Hát belefõzni nem nagyon szoktuk mi a cukrot. A pirított zsemlemorzsába meg beleég a cukor. Tehát mikor kész van, akkor tejföl és cukor, esetleg vaníliáscukor :)

#332 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 14:58

Köszi Zsu :cool: Közbe már elcsesztem, vagy nemtom. Végülis beleraktam a cukrot, Hasu anyukájával való konzultáció után, nem sokat, épp egy kicsit. Pirítottam zsemlemorzsát, utána raktam bele cukrot, mikor már nem volt forró. és utána tejföl rá. Finom is lett, meg minden, vártam is egy órát mielõtt kifõztem, de a gombócok, hát izé, szóval az alaktalan trutyi szó jobban illik rájuk. Nem fõttek szét, egyszerûen elvesztették a gombóc formát, úgy néznek ki, mintha vagy egy méter magasról belevágtam volna õket, megformálás nélkül. Ízre tényleg pont jók, de nemtom, ezzel mit tudok kezdeni? Rakjak bele még darát, vagy micsoda? :confused: :(

Edited by Devil_girl, 2005 szeptember 18. - 14:59.

#333 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 15:02

Hát ha nagyon plötty, akkor dara kell még bele, vagy egy pici liszt, ha kemény, akkor már sok a dara :DDe így, utólag már mindegy. :)

#334 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 19:53

Szétesni azt hiszem a cukortól szokott, de nem biztos... Anyukám nem tesz bele cukrot, szóval olyan kb. ízetlen az egész, viszont a morzsát összekeveri cukorral mikor kihült és aki szereti tejföllel(pl .én :) ) még cukros tejfölt tesz rá.

#335 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 18. - 20:30

A rohadt életbe most túrógombócot köll csináltatnom holnap :D

#336 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 19. - 20:21

Nekemis kéne de mire én hazaérek....... Ááááááááááááááááááá :( :( :(

#337 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 4. - 14:32

Pizza á la Alma-anyu(kb 2-3 emberre elég, tehát ajánlott megduplázni a mennyiségeket :) )Fél bögre langyos (nem forró) tejben 1 teáskanál cukor hozzáadásával megkelesztünk egy fél (kicsit kevesebb, mint fél) élesztõt. 7-8 percig meleg helyen hagyjuk habosodni, azaz megfutni.Ezután tezsünk ozzá markáns csipet sót illetve oregánót, majd ezt a keveréket hozzáadjuk 20 dkg liszthez (ha télen csináljátok, és hûvös van a konyhában, célszerû 6-7 mp-re berakni a lisztet a mikróba, hogy langyos legyen, és segítse a tészta kelését). Hozzáadjuk a tejes trutyit, és tésztát gyúrúnk belõle csavaró mozdulatokkal, hogy sok levegõ menjen bele. Akor jó, ha nem ragad se a tálhoz, se a kézhez.Fontos, hogy a konyhában meleg legyen.Ezután fél óra-órára meleg(!!!) helyen -mondjuk paplanba bugyolálva) hagyjuk kelni a tésztát. Utána elõvesszük,( a lényeg, hogy amikor kivesszük a tálból, oszlopszerûen nyúljon picit)lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kis pukkanások fogják jelezni, hogy kimegy belõle a levegõ.Majd kézzel (gyengébbek nyújtófával) kinyújtjuk, kihúzkodjuk, kb egy tepsinyi adagot kapunk.A sütõt begyújtjük 170 fokra (alsó-felsõ sütéssel).Áttesszük a tésztát az enyhén kiolajozott tepsibe, megkenjünk paradicsomszósszal, vágunk rá paradicsomkarikákat (1 pari elég), teszünk rá kolbászszeleteket, kis oregánót, rozmaringot, bazsalikomot. Betesszük 20 percre sülni, a vége felé megszórjuk sajttal is, és pirulásig bent hagyjuk.Jóétvágyat!

#338 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 9:46

A már általam emlegetett saláta elsõ verziója.És a második.:D

#339 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 13:50

Köszi Zsu :cool: Közbe már elcsesztem, vagy nemtom. Finom is lett, meg minden, vártam is egy órát mielõtt kifõztem, de a gombócok, hát izé, szóval az alaktalan trutyi szó jobban illik rájuk.

Hozzászólás megtekintése

Ennek több oka is lehet, én nem fognám a cukorra. Bár tényleg nem kell bele! :) Azt mondják, a túrógombócnak annál jobb az állaga, minél tovább állt a kifõzés elõtt (persze egy idõ után azért megcsiccsen). Én úgy szoktam, hogy elõzõ este összekeverem a masszát, aztán másnap délben kifõzöm. Addig meg a hûtõben pihenget. Persze az is jó, ha reggel összerakod, és délben kifõzöd...Ha egészen könnyû gombócokat akarsz, akkor lehet úgy csinálni, hogy a tojásfehérjét külön felvered és óvatosan összekevered a többivel, de ez esetben nem lehet annyit pihentetni, mert össszeesik a hab. Meg a zsemlemorzsába sem olyan könnyû beleforgatni, mert melegen könnyen szétesik. Viszont akkor is könnyû marad, ha kihûlt.Gombócgörgetés: forró zsemlemorzsába még forró gombóc, görgetés, alakítgatás, és újra minden gömbölyû! :D ;)

Edited by Bokorugró, 2005 november 6. - 13:52.

#340 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 14:08

TúróGombócba minek liszt??????????????????????? :huh:Csak gríz, és nem kell sok, a végén akifõzés elõtt viszont a tojásfehérje hab, hogy könnyû legyen.Dev! Azok a legjobb túró gombócok, amik szétmállottak és csak kiskanállal lehet megenni õket!!! :D A gombóc formájúak teljesen bizots hogy kemények is, én nem szeretem õket! ;)A prézlibe nem kell cukor. Csak ha kész, akkor a tetejére jó sok tejföl és porcukor!!!! ha kell a komplett recept, szólj ;)

#341 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 22. - 18:05

Ezt ettem tegnap. Nagyon finom volt.Ez egyébként abszolúte mûkaja, pennetészta Globus gombás milánói szósszal, egy kis reszelt trappistával, pici sóval, borssal és csípõs paprikával megszórva. (Szeretem a jó fûszeres kajákat.) Ez az elsõ olyan mûszósz ami ízlik. Igaz a gombát nem vitték benne túlzásba de összességében nagyon finom. :)

Edited by Titok, 2005 december 22. - 18:06.

#342 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 22:10

Én imádom a kürtõskalácsot. Úgyhogy utánanéztem, hogy itthoni körülmények között is lehetne-e csinálni. Hát, ha majd bátor leszek, egyszer megpróbálom.Itt van egy recept: Elkészítés: 1 kg finom liszthez használjunk 6 egész tojást, egy nagy kanál vajat, 3 dkg élesztõt, 3/4 liter meleg tejet, kevés cukrot és egy csipet sót. Legalább egy fél óra hosszáig kell dagasztani, mert különben ragacsos lesz. A tészta inkább kemény, mint lágy legyen. Ha félig megkelt már a tészta, akkor meg lehet kezdeni a sütését. A tésztát, 170 fokon kell sütni sütõben vagy szabad tûzön. A kürtös-kalács sütése e célra készített hosszúnyelû fán történik. Ezt a fát elõbb jól át kell forrósítani, aztán az ujjnyi vékonyan, kéz között sodrott hosszú tésztaszálakat egy más személy segélyével sodorjuk a fára szép rendben, egymás mellé, hogy hézag ne maradjon. Mikor a fa egészen tele van göngyölve tésztával, kissé lapogassuk össze kézzel. A tojás fehérjékbõl verjünk habot, és habba mártott ecsettel kenjük be, majd hintsük be cukros mandulával és a mandulát kézzel tapogassuk bele. A kürtöskalácsot akár sütõben, akár szabadtûz mellett sütjük, mindkét esetben folytonosan forgatni, valamint meleg olajba mártott tollal locsolgatni kell mindaddig, amíg szépen egyenletesen megpirul, mert ez annak a jele, hogy készen van. Mikor elkészült, a fa végét kissé asztalhoz kell ütni; úgy lehet szépen, egy darabban levenni a fáról. A kész kürtöskalácsot meleg helyre, ruha közé kell tenni, amíg mind kisül. A kürtöskalácsot lehet mandula nélkül is sütni, úgy, hogy csakis cukros tojás sárgájával kenjük be.

#343 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 16:33

Edited by dumdum, 2006 szeptember 16. - 6:55.

#344 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 19:08

Jó étvágyat! :huh: Ezek után nem rakom be azt a receptet, amit gondoltam... :rolleyes: Milyen genya kis cápafogai voltak a manusnak! Posted Image

#345 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 16:51

Segíccsetek, plíííz!Imádom a kínai kaját, azt meg pláne, ami édes-csípõs, és a husi olyan jó ropogós, csillogó, barna mázba van bebugyolálva. Hogy kell aztat csinálni?

#346 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 18:01

Edited by dumdum, 2006 szeptember 16. - 6:55.

#347 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 18:09

Segíccsetek, plíííz!Imádom a kínai kaját, azt meg pláne, ami édes-csípõs, és a husi olyan jó ropogós, csillogó, barna mázba van bebugyolálva. Hogy kell aztat csinálni?

Hozzászólás megtekintése

Egyszerûbben: Vágd fel a husit apró kockácskákra, hirtelen pirítsd meg olajon (csak, hogy ne legyen véres), önts rá egy Uncle Ben's édes-savanyú mártást, és ha még nem teljesen tutti, akkor tovább fûszerezheted ízlés szerint, szójaszósszal, ezzel-azzal, chilivel, kínai fûszerekkel. De az is lehet, hogy ezekbõl a mártásokból van is édes-csípõs változat. Hajrá! :yeah:

#348 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 19:05

Bokor, nagyon nem erre gondoltam :( Az enyém nem szószos, csak ilyen kis kemény, ropogós labdácskák. De pont most honfoglalóztam, és ott kiderült, hogy glasszírozásnak híjják, úgyhogy megyek is a gugliba :D

#349 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 1:26

Bocs! Én aszittem, hogy olyan szószos izét akarsz csinálni... Van ez így!És találtál valamit? :confused: :)

#350 El Mariachi

El Mariachi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 12:11

CSÜLKÖSBABLEVES LILAHAGYMÁVAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kir: :kocc: :yeah:

#351 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 15:19

Hozzászólás megtekintése

Na Filly! Asszem megvan, amire gondoltál! Most láttam a Spektrumon...Végy ízlésednek megfelelõ husit, vágd fel darabokra és a következõ alapanyagokból készíts hozzá pácot.- 3-4 újhagyma vagy egy fej hagyma,- 3-4db piros, vastag husú chili paprika ( bár ezt inkább ízlés szerint adagold!),- kínai "öt fûszer" keverék,- méz,- fahéj, csillagánizs izlés szerint,- só.Az ezekbõl kutyult szószban pácold a húst néhány órát, aztán a páclével együtt, öntsd egy tepsibe és alufóliával letakarva kb. háromnegyed órát párold a sütõben. Aztán vedd ki, locsold meg további adag (kb. másfél deci) mézzel és darabolt chilipaprikával szórd meg, majd további fél órát pirítsd a sütõben takarás nélkül, magas hõfokon. Gyönyörû, ropogós, fényes aranybarnára sülnek a husik! :kir: :cool: No?... Ez lesz az? :D

#352 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 15:35

Ezazezaz! Köszi! :D A google-ban egyébként nem találtam semmit :( (Nyilván béna vagyok...)

#353 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 21:05

21.napja méregtelenítek,többek között húst sem eszem.(eddig húst hússal kajáltam,el nem tudtam volna képzelni nélküle az étlapom :eek: )Nagyon jol érzem magam,semmi gond...vagyis pár napja hiányzik.Úgy kezdõdött,h apa cigánypecsenyét sütött vacsira...de nem,nem eszem.Aztán anya hozott marhapörit!Juujj..de kibírom!Hiába,elismerem,parasztgyomrú vagyok :D és fáájt,h tegnap az olajoskáposztát is csak úgy minden nélkül ettem (pedig betyárszalival milyen finiii :rolleyes: )Ha lejár a kúrám ideje,elsõ kaja a számban jó csípõs marhapöri lesz tarhonyával és koviubival :yeah: :D

#354 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 21:33

Gluggy... :)

#355 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 14:45

Csõben sült spagetti. :)

#356 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:17

Keresnék kenyérlángos, avagy hasonló pizzatészta receptet :rolleyes:Ha van valakinek kérlek ossza meg velem :)Kitaláltam hogy szeretnék zöldségeket összevagdosni (paradicsom paprika uborka stb), majonézes szósszal nyakonönteni, és a kerek tésza egyik felére rátenni, majd összehajtani és megsütni.Már csak viszonylag gyorsan keleszthetõ tésztareceptre lenne szükségem :ang: :cool:

#357 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:32

Hmm. Hát nemtom, hogy a majonéz milyen lenne sütve... :confused:

#358 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:45

Sztem Tötõ se tudja de mivel kíváncsi természet, ezért kipróbálja! :D

#359 Málna

Málna

Csikó

• Fórumtag
  • 571 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:57

kedvenc sütim receptje:(Német recept)hozzávalók:3 tojásfehérje20 dkg cukormandula vagy darált dió ( mandulát nem szabad megdarálni)1 teáskanál fahéjegy adag porcukorA tojásfehérjét nagyon keményre felverni, a cukrot keverés közben LASSAN hozzáadni, a masszából 3 v. 4 evõkanálnyitfélretenni. A mandulát vagy a diót keverjük bele a megmaradt masszába. A munkaterületet porcukrozzuk meg és azon a masszát kinyújtani. A csillagokat és bekenni a félretett tojásfehérjéel. A sütõben 15-20 percig sütni.nekem sosem áll úgy össze, h kilehessen szaggatni, ezért csak kis gombócokat rakunk rá a sütõre és úgy sütjük meg!ja és 150 fokra a sütõt.kieg.

Edited by Málna, 2006 március 14. - 22:27.

#360 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 15:04

A majonéz sztem nagyon jó sütve! Már próbáltuk! ;)