Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Filmek, filmsorozatok

• Please log in to reply
2848 válasz a témához

#321 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 4. - 18:54

Óriási mozi!!! A Maradok! címû francia filmet mindenkinek a szíves figyelmébe ajánlom! Sophie Marceau és Vincent Perez fõszereplésével. Betegre röhögtem magam rajta, szerintem kihagyhatatlan. Vélemények a Shrek 2-rõl esetleg? Jövõ hétre beütemezem.

#322 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 12. - 12:57

Szombaton egy nagy élmény, tanulság ért. Egy nagyon elgondolkodtató filmet néztem meg. Tényleges tanító hatású, dokumentum film. Amit minden magyar embernek látni, tudnia kellene. Hamár 50 évig máshogy tanították...Trianon. Csak ajánlani tudom...

#323 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 12. - 13:58

Pontosan.Érdekes ez a kritika, nem olvastam. A válasz viszont az észrevételezett hiányosságokra (ami a film nézése közben kevéssé, utána talán megfogalmazódik) a következõ: mert egyharmadát kihuzatták. Ezért is várom DVD-n, hátha a vágatlan verziót láthatjuk...

#324 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 12. - 14:47

Nézd, én a tényeknek hiszek. Az archív dokumentumoknak. Viszont, bocs, de nevetségesnek tartok egy ilyen témában olyan véleményt olvasni, hogy " Alapvetõ követelménye a pártatlan történetírásnak, akárcsak a pártatlan dokumentumfilm-gyártásnak, hogy "hallgattassék meg a másik fél is"! A filmben azonban Trianon kapcsán Csurka István mondja ki a végsõ szót..."Kit nevez a szerzõ "másik félnek"? Mert ebben az olvasatban a baloldalt nevezi ennek. Egy nemzeti tragédia jellemzésébe simán belekeveri az aktuálpolitikát és a jobb-bal oldalt ebben a kérdésben is szembenállóként említi??? Na, ez a döbbenetes. Annál is inkább, mivel a filmben elhangzik angol-francia vélemény a témára vonatkozóan. Mert ebben a kérdésben az kellene, hogy a "másik oldal" legyen. Szomorú ez mindenképp...Viszont errõl nem kívánok többet írni. Nem ide tartozik. A véleményét mindenki kialakíthatja magának. Szerintem egy döbbenetes film és ebben engem nem ingat meg semmilyen oldali firkász véleménye sem.

#325 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 12. - 16:33

HH, láttad a filmet? Tudod, hogy Csurka mit és mennyit mond benne?

#326 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 1. - 21:27

A Könyv bazár topicban vetõdött fel egy filmcím, amivel most inkább átjönnék ide.A Pusztító címû filmrõl érdekes megjegyeznünk, hogy bár nálunk itthon szinte mindenki szereti aki látta (és szereti a mûfajt is!), viszont tudtommal Amerikában egy eszméletlen nagy bukás volt a film.Miért lehetett ez? Nekem csupán egy ötletem van, amit meg is erõsített bennem egy elõadás, amit pár éve tartott iskolánk évfordulóján egy hivatásos filmfordító (akinek amúgy nagyon jól sikerült munkái vannak szerinetm). Azt pontosan nem tudom, hogy ezt a filmet is õ fordította-e (majd megnézem valamikor), de beszélt arról, hogy néhány rosszul sikerült amerikai filmet nagyon jól fel lehet dobni néhány kellemes magyar szóviccel, és humorral. Állítólag magyarul könnyû poént rakni a lapos filmekbe is. Mi errõl a véleményetek?

#327 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 1. - 21:30

És még valami, de azt el akartam különíteni az elõzõ hozzászólásomtól.A klasszikus, jól sikerült, de erõsebb filmeket kedvelõk figyelmébe ajánlom, hogy holnap, azaz hétfõn este lesz valamelyik adón Steven Spielberg Párbaj címû filmje. Ki ne hagyjátok, bár asszem sajna ez is le van már szinkronizálva, mint tegnap a Hair. :(

#328 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 1. - 22:58

Én is nagyon szeretem a Pusztítót, tényleg nagyon jó poénok vannak benne. El tudom képzelni, hogy ez eredetileg nincs így, a magyar fordítások néha tényleg jobban sikerülnek, mint az eredeti, de azért a hatalmas bukáshoz képest túl nagy a kontraszt...Viszont kíváncsi lennék pl. a Shrek 2-re eredeti nyelven, mert magyarul nagyon jó poénok voltak benne, de nagyon sok magyar volt.

#329 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 1. - 23:06

A Párbaj egy jól sikerült film. És persze a rosszfiú wescocsizmában van!

#330 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 1. - 23:55

Láttátok a HAIRT szombat este 8 óra 5 perces kezdettel az MTV' - en? Én lemaradtam az elejérõl (babapacit néztem. fél napos volt akkor épp, bocs az OFFért!)

#331 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 2. - 9:40

Láttam a HAIRt is, pontosabban felvettem, mert sokáig nem bírtam hallgatni a szinkront. :( Nem rossz, de nekem akkor is a feliratos marad az igazi.HH! Azért ha jól emlékszem van benne valami, csak nem túl sok. Vagy tévedek?Jut eszembe: Nem tudja valaki, hogy DVD-n megszerezhetõek már ilyen klasszikusok, mint a Párbaj, A HAIR? Hol lehet nagy választékot találni?

#332 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 5. - 11:09

Láttam a Hairt. Szerintem tök jó, hogy a nagy ámerika kultuszfilmjét egy középjurópi pasi csinálta.No persze Forman csinált Mozart-ot is, meg Száll a kakukkot is, meg Ember a holdon-t is.Ez utóbbi film, és szereplõje, és ihletõje által nevezte el a kettedik ikreit.

#333 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 augusztus 5. - 11:33

Posted Image Posted Image

#334 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 15. - 20:30

Ma este 23:15-kor lesz az mtv-n a Ghost in The Shell c. japán animációs film. (A kissé félresikerült fordítás eredményeképpen a Szellem a kagylóban címet kapta). Mûfaját tekintve sci-fi, a japán filmekre jellemzõ filozofikus tartalommal. Nekem az egyik nagy kedvencem ez a film, tudom ajánlani. [url="http://"http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=2329006&i_where=1&i_where_tv=1"]Rövid ismertetõ[/url]

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 15. - 21:18

Kösz, Hux, észre sem vettem volna a tv-újságban (ilyen fordítással..)! Posted Image

#336 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 0:58

Elszúrták a fordítást. :mad: Csodálkoznék, ha így bárki is értett volna valamit belõle. Pont a legfontosabb részeket ferdítették el, Motoko fejtegetését az elején a kocsiban a specializálódásról, meg a monológot a hajón. A Bibliai idézetrõl már nem is beszélek... Mert az nem tûnt fel a fordítónak, hogy az egy híres idézet. Katasztrófa.A szinkronhangok közül Batou-é és a Bábjátékosé a helyén volt, de a fõhõsnõ hangjától a falra másztam. Eredetiben is egy hideg, kemény hang, de ugyanakkor érzelmes is tud lenni, van benne valami különös megszállottság. Magyarul inkább arrogáns volt. Nem volt kellemes hallgatni. A többiek is elég lélektelenül szóltak. Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 7:42

Posted Image Bealudtam, nagyon fáradt voltam, de ezek szerint nem vesztettem sokat a szinkronnal...

#338 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 8:00

Tegnap láttam az Álmodozások kora címû filmet (a másik lehetõség brúszvilliszesprofivagyok volt), hiába, akkoriban még volt filmgyártásunk, meg rendezõink, ja, meg színészeink. Sajnos mára az Európa Expressz, meg a Miniszter félrelép szintû ....-ok maradtak.Miért?

#339 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 9:51

Akkor most mondok valami vidámat is: Hurrá nyaralunk! Megvan valahol videón, csak elõ kéne ásni. Jó kis régi orosz film (nem abból a fajtából, amelyben a sebesült Szerjozsa órákon keresztül vánszorog, végül eléri a pártházat és meghal, konyec filmá).

#340 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 11:56

Mongol, ez megválaszolandó kérdés volt? Posted Image Mostanában az egyetlen jó, és mégis sikeres magyar film az Üvegtigris volt (szerintem). A Tesó jó lehetett volna, olvastam a forgatókönyvet, aztán megnéztem a filmet, és nem értettem mi az ami hiányzik belõle. Ahogy én érzem, az van, hogy van egy hálivúdi stílus, meg egy magyar stílus. A magyarok mostanában megpróbálnak hálivúdi stílusban filmeket csinálni, csak nincs meg hozzá a technika, a pénz, vagy tudomisén. De akkor miért csinálják? A magyar filmeknek mindig is az volt a lényege, hogy kis pénzbõl is lehet jót csinálni, és számtalan példa is van rá. Akkor most miért kell elfelejteni az egészet? A Moszkva tér c. filmet láttátok? És a Szezon-t? Utóbbit még nem sikerült, de attól tartok nem sokat veszítenék vele. Viszont a Szõke András féle Zsiguli még lehet, hogy jó lesz, a Tündérdombot láttam régebben, és tetszett, de NEM azért mert Fábry a vajda... Posted Image

#341 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 16. - 13:58

Láttam a Szezont. Tényleg nem veszítenél sokat. Sokat hallom, hogy dícsérik, de igazából még mondanivalója sincs...

#342 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 17. - 10:51

Megjelent dvd-n Wyatt Earp élete. Õrült hosszú, két dvd-s film, de gyakorlatilag szó szerint tárja elénk Wyatt és az Earp család életét. Érdemes megnézni... [ Szeptember 17, 2004, 10:52: Az üzenetet átszerkesztette: Old Shatterhand ]

#343 Paris

Paris

Csikó

• Fórumtag
  • 602 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 17. - 15:40

idézet:
Eredeti szerzõ: Csuti: Helló!Megnéztem a Kontrollt. Tetszett, fõleg az eleje, amikor még a karaktereket mutatja be. A csukjás srácos részek nagyon rémisztõk! Ha tudom, hogy van benne ilyen, akkor lehet hogy meg sem nézem. Nekem nem szabad horrort, thrillert néznem, mert utána rosszat álmodok [/QUOTE]Tiszta eszement vagyok hogíy erre most reagálok, de muszály!!!Csuti! Én is most láttam a Kontrollt, és szerintem ahhoz képest, hogy amatõr filmfelvétel, ez nem is látszik rajta. Tehát nekem fel sem tûnk volna, ha ezt adják a moziban. Nagyon tetszett, fõleg a Gyalogkakukkok részek, meg mikor azt a csajt (valami Maci) meghívja kávézni egy "nagyon jó helyre". Egy szónak is száz a vége, király volt!

#344 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 17. - 17:22

én Balcsikenesén néztem meg a "házunkban" 4xnemtudok mit mondani Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#345 ranger

ranger

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 103 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 19. - 23:51

Hallott már valaki a The Alamo címû filmrõl?és persze mit? Sikerült megszereznem a Ned Kellyt. Megnézni még nem tudtam, de állítólag jó. Ha megvolt írok róla.

#346 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 23. - 15:15

Ma megnéztem egy filmet.Nem láttam.

#347 Orsika 01

Orsika 01

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 25. - 9:12

Látta valaki az Interjú a vámpírall címû filmet?Én csak a feléig tudtam megnézni :mad: és nagyon tetszett.Ki szeretném venni a TK-ból hogy tudjam a végét.Aki látta mi a véleménye róla?

#348 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 25. - 9:15

Tegnap néztem meg 1969-bõl Woodstockból Jimi Hendrix koncerfelvételét kétszer, jeeee! Posted Image

#349 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 25. - 13:35

Cav Posted Image Posted Image énis megnéztem

#350 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 25. - 14:10

Megnyugodtam, úgy látszik van még itt más is akinek van zenei ízlése. :D

#351 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 25. - 14:22

Posted Image

#352 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 28. - 23:00

KriFika következik, rögtön kettõ is: Jószomszédi iszony (Duplex eredeti címmel) Danny DeVito rendezte, ez már alapból jót jelenthetne, ha nem kéne hozzá megnézni a filmet is. Az alapszitu a következõ: nagyon szabad, nagyon tökéletes amerikai házaspár lakást szeretne vásárolni. Találnak is egy kétszintes házat, felül egy beteges(nek tûnõ) öreg hölgy lakik, már akkor megjegyzik egymásnak hõseink, hogy jó lesz ez nekik, úgyse húzza sokáig a nyanya. Aztán amikor beköltöznek, az idill kezd szétfoszlani, a néni egyre inkább az idegeikre megy. A Nancy-t alakító Drew Barrymore a szokásos vihogó hollywoody hülyep..a, akinek az újságnál töltött szerkesztõi tevékenysége mellett az tölti ki az idejét, hogy gusztustalan giccseket vásároljon jó drágán a lakásba, Ben Stiller meg egy másod(harmad)osztályú írócska, aki próbál feltörekedni és sikeres lenni, mondhatjuk, hogy író-gép. Az elsõ könyve 99 centért kiárusításban is alig fogy. Tehát õk azok, akiknek az idilli élete egycsapásra felborul, és persze ahogy szokott lenni a filmekben, akárhogy próbálják megoldani, csak rosszabb lesz. A morális mondanivalója egyébként a legjobb, mármint az, hogy nincs. Nyírjuk ki a nyanyát, küldjünk rá bérgyilkost, stb, mert live the american drím, mi vagyunk a tökéletesek. Pár jó poén van benne, viszont ennyiért nem érdemes megnézni egy filmet. Az egyetlen pozitívum volt, hogy az idióta nyújorki yuppie pár jól megszívta. Posted Image Fegyvertársak (Open Range) Másik nagy név halivúdban, Kevin Costner, aki rendezte, és fõszereplõként domborít is az alkotásban. Costner, aki halivúdi, nagy név, és nagyon profi, és ez látszik az egész filmen is. Mármint az, hogy minden ott van ahol lennie kell, a képek, a tájak, a karakterek minden kidolgozva az utolsó momentumig a halivúdi séma szerint. Valaki írta pár oldallal elõbb, hogy jók a karakterek, szerintem inkább átlagosak. Két magányos hõs együtt, (ellentét, ez kell egy filmbe!) jóbarátok, mégse ismerik egymást, és mégis magányosak. Izgalmas, igaz-e? Posted Image Aztán persze feltûnik az aggódó hölgy, szövõdõ lávsztori, eközben a konfliktus, gonosz ember gonosz bérencei a seriffel karöltve megölik a cowboyok barátját, a kutyájukat, a nézõk kedvükre kiválogatják, hogy melyik miatt haragszanak jobban. És aztán jön a hõs amerikai férfi eposza, illetve két férfi, aki most végülis mintha egy lenne, enyhe 7 mesterlövész beütéssel, sötét múlttal a hátuk mögött. A film karaktere viszont szerintem maximálisan lapos, nincs stílusa. Olyan tökéletesen van világítva, látszik, hogy megterveztek minden képkockát. De egy westernt nem ez tesz jó filmmé. A másik a zene. Cowboyok. Marhákat terelnek, vágtatnak a mezõn, és alatta meg szól dolby 1000.1-ben a szimfonikus zenekar. Miért? Meg úgy egyáltalán, miért kell ez a nyamvadt szimfónikus zene minden második amcsi filmbe? Harmonikás embert szeretnék, és puskát Ringo-nak, egy maréknyi dinamitot, vagy jót, rosszat és egy csúfot. Most ti jöttök, írjatok valamit, valamirõl! Lehet pozitív is. Posted Image [ Szeptember 28, 2004, 23:05: Az üzenetet átszerkesztette: Cavalier ]

#353 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 10. - 23:14

Megnéztem ma az Új Eldorádó c. filmet. Eléggé a hatása alá kerültem, úgyhogy egyelõre csak olyan közhelyeket bírok írni, miszerint hihetetlen, hogy ezen a világon minden eladó, és hihetetlen, egyesek mennyire hülyének néznek mindenki mást...És bár nem szoktam ilyet tenni, de most mégis felhívom a figyelmet arra, ha valaki megnézi a filmet, azzal a falu létét támogatja, szóval ha valaki egyetért a helyi civil szervezettel, legalább ennyit tegyen meg érte. [url="http://"http://www.ujeldorado.hu"]A film honlapja[/url]

#354 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 13. - 11:50

Jó 15, talán 20 éve láttam /meg is volt videón/ a Windwalker - Széljáró címû kanadai filmet, melyben egy öreg csejen indián meséli el az életét. Talán a legjobb "indiános" film, amit valaha láttam. Sajnos elkallódott a kazetta. Idõnként rámtör, hogy meg kellene szerezni. A Moképnek már lejárt a szerzõdése, így az õ archívumukban nincs meg. Remek lovasjelenetek vannak a filmben, megragadóan hiteles szereplõk, csejenül beszélõ, feliratos...Gyönyörû. Ha tudtok valahol egy másolatról, kérem üzenjetek! Elõre is kösz! Palkó

#355 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 10:34

Tegnap láttuk a "Bérgyilkos a szomszédom" második részét, majd besz..tunk a röhögéstõl, szerintem jobb mint az elsõ volt.

#356 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 11:04

Hú nekem az elsõ is bejött. Akkor asszem elrángatok valakit egy mozira

#357 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 11:46

Látta valaki a "Csodálatos elme"-t vagy az "Ébredések"-et cimû filmet? A kollégiumban néztük, eléggé megrázó, nehéz filmek...

#358 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 19:18

Ha a Russell Crowe-féle filmrõl beszélsz akkor igen. Remek, nem csak filmként hanem színészi alakításként is. De kell hozzá egy hangulat, hogy berakjam a videóba... Igaz, nehéz úgy megnézni sokadszorra hogy tudod a "fõpoént" - kb. hasonló a szitu mint a Hatodik érzéknél.

#359 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 18. - 11:33

Tegnap láttam Az apokalipszis angyalai-Bíbor folyók 2-õt. Hááááát... Az elsõ rész jobb volt (ahogy az lenni szokott...). De a sztori jó.

#360 Join Up

Join Up

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.329 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 18. - 15:28

Én meg az Arthur királyt.Fantasztikus.Az egészet végigbõgtem.Nagyon szép az egész film,de fõleg a vége...nem is tudom így leírni.Ezt látnotok kell.Nézzétek meg.