Szóval jelen kijelentéseddel elismered Isten létét. Mert miért kérnél segítséget olyantól aki nem létezik?
Ovis szintû vitastílus, már megbocsáss

Ha azt mondom: Istenem, istenem, miért hagytál el engem? Az még nem jelenti,hogy Római katolikus vagyok, pedig a liturgia része. Mint ahogy egy Insa Allah sem tesz muszlimmá. Szófordulat, metafora, költõi eszköz, nevezd aminek akarod.
Anyám borogass! - nem ezt sem gondoltam feltétlenül szó szerint
Nekem alapvetõen nem a tudományokkal van bajom, hanem, hogy ebbe a korlátba mindent szeretnének bepasszírozni, és ami kilóg, vagy levágjuk vagy nem normális. (enyhe nyomás a tudományos oldal részérõl).
Pontosan milyen korlátra gondolsz? A bizonyítás kényszerérõl? Mert ebbe bizony tényleg bele kell szorítani mindent,ellenkezõ esetben valóban ingoványos talajra érkezünk.
Én úgy látom a tudomány van nyomás alatt. Folyamatosan próbálnak olyan dogokat tudományosnak feltûnteni, amiket senki semmivel nem támasztott alá. Ha pedig véletlenül ellenõrizhetõ állításokat tesz az "elmélet" akkor fel kell készülni rá, hogy elõbb-utóbb valaki ellenõrzi is. Aztán ha ilyenkor bukás van, akkor jön a sértõdés, kockafejûzés
És mindig a vád oldal bizonyít. Jelen esetben aki kijelenti nincs isten. Bizonyítsd be. Ti szeretnétek ezt elérni, nem mi akarunk téríteni, hogy igenis van.
Ügyes visszapattintás lehetne, csupán két nagy hiba van benne. Elõször is az ateizmus nem vád, nem a bíróságon vagyunk. Másodszor még az erõs ateisták sem állítják, hogy nincs isten és ez 100%. Az ateizmus a semleges álláspont, ennek kéne alapbeállításnak lennie. Azt mondod van isten (ez már amúgy kimeríti a térítés fogalmát, fõleg ha megfejeljük a hitetlenek pokolrajutásával). Én meg azt mondom, hogy honnan a rákból tudod? A felvetés, a hipotézis a tiéd. Nekem magamtól eszembe nem jutna isten létezésérõl akár pozitív, akár negatív irányban nyilatkozni, ehhez az kell, hogy elõbb valaki megfogalmazza isten létezését.
Logikailag nonszensz amit mondasz. Illusztrálnám egy példával: TFH azt állítom, létezik egy rózsaszín elefántfejû, hatkarú isten (úgy is mint Ganésa, de ha Ganésában is hiszel, akkor legyen mondjuk a Mindenható Tintatartó). Csak azok láthatják, akiknek elég erõs a belé vetett hitük. Te hiszel benne? Miért nem? Tudod bizonyítani, hogy nem létezik? Nagyjából ez a helyzet minden istennel. Bár nem lehet bizonyítani a nemlétezésüket, manapság lényegében senki nem hisz mondjuk Zeuszban, vagy Thorban. Nem azt jelenti ez, hogy 100%-os biztonsággal kijelenthetik, hogy ezek az istenek nem léteznek. Annyit jelent csupán, hogy elegendõ biztonsággal figyelmen kívül hagyhatják a létezés szempontjából, mivel egyrészt semmiféle bizonyíték nem szól mellettük, másrészt viszont bûzlenek az antopomorfizmustól.