Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Misztika, Mágia, Paranormális és természetfeletti

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1285 válasz a témához

#321 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 7:28

A diák neve Albert Einstein volt...

Aki amúgy a szó szokványos értelmében véve ateista volt.

Néhány idézet tõle:
http://konyv.uw.hu/e...a_vallasrol.htm

Én érteni vélem mire gondolt Einstein mikor Istenre gondolt. Meglepõdtem mikor elõször találkoztam ezekkel az idézetekkel, mert én is hasonlóan vélekedem a témáról és korábban nemigen találkoztam ezzel az állásponttal.

A tudományos elméletekkel az a baj, hogy mindegyik válasz felvet egy vagy több új kérdést.

Ez nem így van, ez éppenséggel az áltudományokra jellemzõ. Egy tudományos elmélet nem épülhet feltevésre. Nyilván a modellek, amiket használ, eredetileg feltevések, de elmélet csak akkor lesz belõlük, ha igazolják õket. Újabb és újabb következményei persze lesznek minden elméletnek, így mindig lesz új kutatni való terület, de ez a megismerés útja. Miért jobb ennél, ha azt mondjuk, hogy mindent tudunk, nem szükséges tovább kutakodni? Vagy elismerjük, hogy nem tudunk mindent, de egyúttal bele is törõdünk? Vagy még rosszabb esetben, bár nem tudunk mindent, befoltozzuk a lyukakat némi kreatív fantáziával. Azt hiszem ez utóbbi a legrosszabb megoldás.

#322 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 29. - 9:13

1 kis "fékezhetetlen agyvelejû" feribácsiskodás---- :D Tagadás! Cáfolat! Tagadás: tök mind1, hogy ki, hol, mit, hogyan....Ez 1 100% negatív viszonyulást jelent...NEM! :yeah: Ennyi és nem több :rolleyes: Pl:feribácsi NEM tud lovagolni...axiómatikus erõt tulajdonítok ennek a kijelentésnek, nem foglalkozom magyarázattal, indoklással, bizonyítással, alátámasztással semmi effélével! NEM és kész! CSAK! MERT! Slussz!!! Cáfolni - meggyõzni, bizonyítai, igazolni NEM akar! ÖNIGAZOLÓ ERÕ-ként szerepel... Cáfolat! 1 föltevés, állítás, valami valósnak gondolt, LÉTEZÕ fogalomkörben mozgó dologról... HA! ez és ez a lovaglás (=szerintem! avagy ELFOGADOTTAN-DEFINIÁLTAN) AKKOR ITT ÉS ITT, EBBEN ÉS EBBEN (tények-adatok-dokumentumok sötöbö) nem elégít ki szükséges kritériumokat, ergo, nem fogad6ó el lovaglásnak, amit csinál, azaz (köznapian szólav) NEM TUD lovagolni... Einsteinnel az a "baj", hogy õ ugyan brilliáns elmeként eljutott a nagy igazság küszöbére, de ahhoz, hogy az utolsó (végsõ) lépést megtegye, már az ész-értelem, önmagában kevés! Ott már 1 új (MÁS!) qualitas (minõség) szükségelteteik: a SZERETET... Erre kitûnõ és kézenfekvõ példa Assisi (nem azthiszi :D ) Szent Ferenc, aki a természet vizsgálatát NEM természettudományos módon megközelítve, hanem a szeretet-tõl motíválva végezte, és oda jutott, mint Einstein, csak persze!, NEM természettudományos kategóriákban, diszciplinákban, törvényekben gondolkozva... :yeah: :ang: Én azért Einsteinrõl NEM azt mondanám, hogy szokványos értelemben ATEISTA volt, hanem, hogy NEM SZOKVÁNYOS értelemben volt hívõ....Ez, meglehet, olyasmi, mint a pesszimista-optimista antagonizmus félig tele pohár értelmezésében... :D Szekesztés oka: az antagonizmus betûrendjének konszolidálása...Abban a hõ reményben, hogy NATOS tiltólistáján vagyok, és nem köt belém ezért... :rolleyes:

Edited by feribácsi, 2007 április 29. - 9:17.

#323 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 12:21

"Ez egy súlyos tévedés. Nem tudom ki az említett úriember, de erõs a gyanúm, hogy a fenti gondolat inkább a te interpretációd és nem az õ eredeti mondanivalója." Nem szoktam megmásítani az általam hallottakat a magam szájíze szerint. "tényszerûen" szoktam továbbadni dolgokat. "Ezzel szemben én azt gondolom, hogy egészséges önbizalommal rendelkezem, viszont tudok a korlátaimról is, így a saját következtetéseimmel szemben is szoktak lenni kételyeim. Szerintem ez így van jól és isten mentsen meg azoktól, akik mindig tudják a tutit." Szóval jelen kijelentéseddel elismered Isten létét. Mert miért kérnél segítséget olyantól aki nem létezik? "Pedig van ilyen nyomás. Te talán nem érzékeled, mert nem te vagy a célcsoport és talán konkrétan nem is te vagy aki téríteni próbál, de sokan próbálnak. A "tudományos oldal" megfogalmazás nálam már ledobja az ékszíjat. Mikor bekapcsolod a számítógépedet, akkor minden további nélkül alkalmazod a tudományt, ha bizonyos következtetései ellenkeznek a hiteddel, akkor elutasítod. Skizofrén állapot." Mint mondtam, az alaptörvényekkel tisztában lévõ, azokat tiszteletben tartó ezoterikus irányultságú emberek nem akarnak senkit megtéríteni. Az hogy Te a médiában ezt látod hallod, (erre egyébként ki kényszerít?), és ezen a "látószögön" keresztül általánosítasz, azzal nem tudunk mit kezdeni. És nem is célunk. És nem értem miért nevezed skizofrén állapotnak azt, hogy ha az ember megismer dolgokat, eldönti, hogy az neki kell-e, tudja -e, használni? Te félreértesz. Nekem alapvetõen nem a tudományokkal van bajom, hanem, hogy ebbe a korlátba mindent szeretnének bepasszírozni, és ami kilóg, vagy levágjuk vagy nem normális. (enyhe nyomás a tudományos oldal részérõl). És mindig a vád oldal bizonyít. Jelen esetben aki kijelenti nincs isten. Bizonyítsd be. Ti szeretnétek ezt elérni, nem mi akarunk téríteni, hogy igenis van. És nem biztos hogy általánosítani kéne a vallási fanatikusokat mondjuk az ezoterikus gondolkodásmódú emberekkel.

#324 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 29. - 12:38

Az tény, hogy "elbeszéltek" 1más mellett... :rolleyes: Az ezoterikusoknak érdekében áll a renoméjuk helyreállítása: ergo élénken "tisztába" kéne tenni a dolgaikat, a bulvárszemléletû vadhajtások nyesegetésével, kigyomlálásával... :yeah: A tudománnyal folytatott párbeszédnek pedig semmi értelme ez röviden belát6ó! Az egész téma 3 mondattal tömören összefoglal6ó! Az ezoteria NEM tudományos diszciplína, létét nem is akarja tudományosan igazolni. Valami természettfölötti szellemvilágról értekezik, ami 1éni ízlés, hangulat, lelkivilág, elmeállapot, meggyõzõdés, tapsztalat (vagy amit akartok!) függvénye. Téríteni nem akar, 100%-ban szubjektív, hitbéli kérdésként kezlei önmagát és követõit... Egészségükre! Szép állat az elefánt, ha nem bántod õ se bánt! Vigyázz rája, ne lépj rája, õ is Isten állatkája... :D :ang: :yeah: :kocc: Azért ha az ezotériától hajlandók vagyunk elvonatkoztatni: azt a kunklúziót leszûrhetjük, hogy míg Barefoot hajlandó a logika, ráció elvei szerint érvelve vitát vezetni, Luigi 1etlen "filozófikus" vonatkoztatást mutat föl: nevezetesen szofizmust... :P

#325 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 18:29

Feribácsi, én értettem a definíciókat (bár én a tagadást nem így fogalmaznám, meg, de ennek semmi jelentõsége), csak azt nem értem, hogy mit akarsz velük. Kikre célzol? Már csak azért érdekel, mert elméleti lehetõség még több is akad a két megfogalmazotton kívül.

Én azért Einsteinrõl NEM azt mondanám, hogy szokványos értelemben ATEISTA volt, hanem, hogy NEM SZOKVÁNYOS értelemben volt hívõ....

Lehet így is mondani, eszerint én is lehetnék nem szokványos módon hívõ, de ezt szinte soha nem mondom, mert félreértik. Einsteint is félreértették ezügyben (meg sok másikban is :)). Világosak kifejtette, hogy nem hisz egy olyan istenben, aki egy személy, akihez imádkozni kell és aki a lelki üdvünkrõl dönt. Márpedig a legtöbben, akik hisznek istenben, személyként gondolnak rá. Ugyanaezek az emberek hivatkoznak folyton Einsteinre, mint hívõre, Einstein pedig annak rendje és módja szerint elhatárolódott tõlük.

#326 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 19:12

Szóval jelen kijelentéseddel elismered Isten létét. Mert miért kérnél segítséget olyantól aki nem létezik?

Ovis szintû vitastílus, már megbocsáss :) Ha azt mondom: Istenem, istenem, miért hagytál el engem? Az még nem jelenti,hogy Római katolikus vagyok, pedig a liturgia része. Mint ahogy egy Insa Allah sem tesz muszlimmá. Szófordulat, metafora, költõi eszköz, nevezd aminek akarod.
Anyám borogass! - nem ezt sem gondoltam feltétlenül szó szerint :)

Nekem alapvetõen nem a tudományokkal van bajom, hanem, hogy ebbe a korlátba mindent szeretnének bepasszírozni, és ami kilóg, vagy levágjuk vagy nem normális. (enyhe nyomás a tudományos oldal részérõl).

Pontosan milyen korlátra gondolsz? A bizonyítás kényszerérõl? Mert ebbe bizony tényleg bele kell szorítani mindent,ellenkezõ esetben valóban ingoványos talajra érkezünk.
Én úgy látom a tudomány van nyomás alatt. Folyamatosan próbálnak olyan dogokat tudományosnak feltûnteni, amiket senki semmivel nem támasztott alá. Ha pedig véletlenül ellenõrizhetõ állításokat tesz az "elmélet" akkor fel kell készülni rá, hogy elõbb-utóbb valaki ellenõrzi is. Aztán ha ilyenkor bukás van, akkor jön a sértõdés, kockafejûzés :)

És mindig a vád oldal bizonyít. Jelen esetben aki kijelenti nincs isten. Bizonyítsd be. Ti szeretnétek ezt elérni, nem mi akarunk téríteni, hogy igenis van.

Ügyes visszapattintás lehetne, csupán két nagy hiba van benne. Elõször is az ateizmus nem vád, nem a bíróságon vagyunk. Másodszor még az erõs ateisták sem állítják, hogy nincs isten és ez 100%. Az ateizmus a semleges álláspont, ennek kéne alapbeállításnak lennie. Azt mondod van isten (ez már amúgy kimeríti a térítés fogalmát, fõleg ha megfejeljük a hitetlenek pokolrajutásával). Én meg azt mondom, hogy honnan a rákból tudod? A felvetés, a hipotézis a tiéd. Nekem magamtól eszembe nem jutna isten létezésérõl akár pozitív, akár negatív irányban nyilatkozni, ehhez az kell, hogy elõbb valaki megfogalmazza isten létezését.
Logikailag nonszensz amit mondasz. Illusztrálnám egy példával: TFH azt állítom, létezik egy rózsaszín elefántfejû, hatkarú isten (úgy is mint Ganésa, de ha Ganésában is hiszel, akkor legyen mondjuk a Mindenható Tintatartó). Csak azok láthatják, akiknek elég erõs a belé vetett hitük. Te hiszel benne? Miért nem? Tudod bizonyítani, hogy nem létezik? Nagyjából ez a helyzet minden istennel. Bár nem lehet bizonyítani a nemlétezésüket, manapság lényegében senki nem hisz mondjuk Zeuszban, vagy Thorban. Nem azt jelenti ez, hogy 100%-os biztonsággal kijelenthetik, hogy ezek az istenek nem léteznek. Annyit jelent csupán, hogy elegendõ biztonsággal figyelmen kívül hagyhatják a létezés szempontjából, mivel egyrészt semmiféle bizonyíték nem szól mellettük, másrészt viszont bûzlenek az antopomorfizmustól.

#327 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 29. - 20:00

Arra célzok , Barefooot, hogy akik "vitatkoznak" többnyire csupáncsak saját ködös, elsõfelindulásos emocionális indulataikat büfögik ki, a legcsekélyebb vitakultúra nélkül...Arra célzok, hogy ha ellenvéleményem van, azt illenék kultúráltan, elegáns, megalapozott, racionális-logikus és akceptál6ó módon tenni... A legtöbb "vita" hsz. helyett tökéletesen kifejezõ lenne 1 vazze... épp annyit közöl informatíve a tárgyról, mint ez a decens kis szócska... :D Einsteinek, mint minden nagy gondolkodónak, 2 arca volt...1 a közhasználatra, a publicitás számára...ezt idézgetik rendre-sorra...és vót 1 másik is...szintén megismerhetõ, de nem oly publikus...azért a vallásosság-hit témáját kutatók ismerik... ismered a szöveget? "Tükör által homályosan." ...tudod, kitõl idézek?!? ...mert én ennek alapján értelemezem Einstein kijelentéseit... :ang:

Edited by feribácsi, 2007 április 29. - 20:08.

#328 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 20:13

Egyértelmû, hogy érzelmi érintettség nélkül nincs vita, mivel nincs motiváció. Lehet csûrni-csavarni,valódi elfogulatlanság nem létezik. Ettõl még lehet egy vitában korrekt az ember, Wazze! :)

#329 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 29. - 20:17

Lehet-lehet...nem (volt!) idegen tõlem se ez a mentalitás....Juventus ventus! :rolleyes: Így "korosodván" naggyon lecsendesûltem, lehiggadtam, meglassúdott a vérem... Amúgy is mindíg szívesebben vettem 1 találatot az ellenféltõl az én plasztronomon, mert az mutatta a rést a gondolkodásom vértezetén, s ez a megimerés/fölismerés gazdagított... ...semmint 1 szellemi k.o.-t 1 "méltatlanul alacsony2 nívójú ellenféllel szemben... :rolleyes:

#330 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 20:32

Ami Einsteint illeti, szerintem nem nagyon lehet félreértelmezni amit mond. Szó sincs tükörrõl, homályról. Egyenesen nekiszegezték a kérdést, hogy hisz-e istenben, mivel rendszeresen említette istent. Számos alkalommal megkérdezték, és mindig megmondta a frankót: igen, de nem abban az istenben, amiben hinni szokás, hanem a Spinoza félében. Ezt is lehet tekergetni, meg is teszik rendszeresen, de ez egy egyenes válasz egy egyenes kérdésre.

#331 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 29. - 20:37

Végül is...Jah! :yeah:

#332 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 5:37

Mivel Bare hozzászólásaiból kiderül, hogy skizofrén állapotban lévõ ovis vagyok, levonnám azt a tényszerû következtetést, hogy ez kizáró oka, hogy megközelíthessem magas értelmi szinteteket, és ezért nem tudok veletek érdemben vitát folytatni. Azt a jelentéktelen apróságot pedig meg sem említeném, hogy nem is áll(t) szándékomban bármitõl is vitát nyitni, ezt ti szoktátok, mert lételemetek, valamint nem csak olvasnotok kéne az írottakat, hanem megérteni.

#333 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 8:12

Ami Einsteint illeti, szerintem nem nagyon lehet félreértelmezni amit mond. Szó sincs tükörrõl, homályról. Egyenesen nekiszegezték a kérdést, hogy hisz-e istenben, mivel rendszeresen említette istent. Számos alkalommal megkérdezték, és mindig megmondta a frankót: igen, de nem abban az istenben, amiben hinni szokás, hanem a Spinoza félében. Ezt is lehet tekergetni, meg is teszik rendszeresen, de ez egy egyenes válasz egy egyenes kérdésre.

Ergo nem lehet ateistának nevezni!

#334 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 11:14

Ez csak játék a szavakkal. Olyasféle játék, mint ha azt mondanám, hogy te is ateista vagy egy kivételével az összes vallás összes istenét tekintve. A te istened szempontjából, illetve minden személyes isten szempontjából nézve ő ateista volt. Nincs jelentősége itt a címkéknek, a tartalmat kell meglátni, amiben minőségi különbség van.

Edited by Barefoot, 2007 május 2. - 11:29.

#335 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 11:29

Azt a jelentéktelen apróságot pedig meg sem említeném, hogy nem is áll(t) szándékomban bármitõl is vitát nyitni, ezt ti szoktátok, mert lételemetek, valamint nem csak olvasnotok kéne az írottakat, hanem megérteni.

Kis ellentmondást érzékelek itt. Mit kellett volna megérteni, ha nem vetettél fel vitanyitásként semmit?

Én nem szoktam vitatkozni csupán a vita kedvéért, alapvetõen nem vagyok konfrontatív lelkialkat. Ha szembeszállok egy nézettel, meggyõzõdésbõl teszem. Mint pl most is. Neked van egy nézeted, amit nyomsz, nekem meg van egy másik. Hogy nem kezdtél vitát, az annyiban igaz, hogy nem fejtetted ki részletesen a nézeted (ennek is meglehet az oka :rolleyes: ), csak megmondtad a frankót, hogy tévedünk és ez bizonyos személyiségtorzulásokra enged következtetni :) Ha jobban meggondolom, ez nem is volt annyira frankó, inkább olyan szembõl hátba típusú szurkálódás. Kissé sértõdöttnek tûnsz emiatt, de nem tudom mibõl gondoltad hogy ez zsebre leszen téve.

#336 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 19:29

Én nem szoktam vitatkozni csupán a vita kedvéért,

Ha ezt komolyan is gondolnád, fentebbi hozzászólásodat meg sem írod.
És a sértõdés távol áll tõlem :)

Edited by Luigi, 2007 május 2. - 19:30.

#337 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 19:32

Örülök hogy kiismertél így ismeretlenül :)

#338 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 4. - 21:16

Szép érvek! Elismerésre méltók! Pro és kontra egyaránt! :D

#339 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 5. - 9:11

Ez csak játék a szavakkal. Olyasféle játék, mint ha azt mondanám, hogy te is ateista vagy egy kivételével az összes vallás összes istenét tekintve. A te istened szempontjából, illetve minden személyes isten szempontjából nézve õ ateista volt. Nincs jelentõsége itt a címkéknek, a tartalmat kell meglátni, amiben minõségi különbség van.

Ateista szerintem az, aki bármilyen isten létét tagadja.

#340 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 5. - 9:28

A teista..."a"=fosztóképzõ...szó szerint: istentelen...Szittya magyarúl: istentagadó SEMMILYEN ISTENBEN NEM HISZ, tagadja BÁRMILYEN isten létét...NINCS Isten...ez az álláspontja... Nem alkudozik, hogy én hiszek, de nem a Te, nem a személyes Istenedben sötöbö, sötöbö.... Einstein HÍVÕ volt, HITT Istenben... ...HA! 1enes kérdésre, 1enes válasz modellben gondolkodunk... :rolleyes: :yeah: (((más kérdés, hogy nem lévén átlagos koponya, hite sem átlagos köntösben mutatkozott))) (((átlagember számára nehezen, kevéssé fölfog6ó-értelmezhetõ köntösben... ;) )))

#341 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 5. - 10:15

Nem mellékesen autista is volt, 8 évesen kezdett beszélni.

#342 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 6. - 20:44

Nnna! EZÉRT nem lehettem én fizikus, Nobel díjas... :rolleyes: ezek a lényegi elemek nálam hibáztak.... :D

#343 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 20:47

Most jövök a jurta mellõl, még rajtam a lovak és a gulyás szaga (meg némi jóféle alkoholé), minek következtében egészen ránctalan és simulékony vagyok. Tudjátok mit? Ha ez megnyugatat titeket, gondoljátok így! (Csak nekem ne legyen kötelezõ)

#344 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 6. - 20:51

Ments Isten! DEHOGY kötelezõ!! Te is gondold, úgy ahogy gondolod, és ahogy megnyugtat... :yeah: Én már teljesen megnyugodtam, hogy megkaptam az engedélyed... :D :P mék is, oszt megiszom a maradék vereset, a megkezdett (de ordenáré hanyagsággal félbehagyott!) palck (flaska: nemkívánt-törlendõ :rolleyes: ) ajjjárú... :kocc:

#345 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 21:09

Nem mindig nyugtat meg amit gondolok. De most épp leszarom.

#346 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 6. - 23:28

Azért ha az ezotériától hajlandók vagyunk elvonatkoztatni: azt a kunklúziót leszûrhetjük, hogy míg Barefoot hajlandó a logika, ráció elvei szerint érvelve vitát vezetni, Luigi 1etlen "filozófikus" vonatkoztatást mutat föl: nevezetesen szofizmust... :P

Feribácsi drága! Ez egyszerûen nem igaz. Olvass figyelmesebben!... ;)

#347 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 7. - 7:32

Feribácsi drága! Ez egyszerûen nem igaz. Olvass figyelmesebben!... ;)

Nono! Ez azért nagggyon erõs...BIZTOS, hogy NEKEM kéne figyelmesebben olvasnom?!? :rolleyes:

BIZTOS, hogy 1azon értelmet/jelentéstartalmat tulajdonítunk a szofizmus fogalmának?

Vagy más a porbléma?!....csak a tisztázás-tisztánlátás érdekében érdeklõdõm, szolídan... :rolleyes:

Nem mindig nyugtat meg amit gondolok. De most épp leszarom.

:D :yeah: Naggyon helyes :yeah: ..és egészséges...az anyagcserefolyamatok (szelemi aspektusban is!) nem tûrik az önkényes, természetellenes beavatkozást.... :nem: :D

#348 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 28. - 20:08

Derûs, vidám, megnyugtató, elandalító olvasmány a témát érintõleg...: Nádas Péter: Saját halál c. opusza.

#349 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 21:32

Nem ismerem. Most nagyon kell szégyellnem magam?

#350 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 29. - 21:36

Dehogy-dehogy! Ugyan már!!! Én se ismerem a világ zenei tudományos irodalmának oroszlánrészét.... :D Csak kicsinyég fényezni akarám magam, hogy én miket (IS!) óvasok.... :D ((((arról nem is beszélve, hogy az 1ik kulcstéma, alapkérdés nálam :rolleyes: ))))

#351 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 30. - 9:20

Jobbat nem találtál? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

#352 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 május 30. - 13:07

Hihetetlenûl érdekes, "életbevágóan" :D fontos és rettentõ optimista!!! :yeah: És: Naggggyon jóóóó! Tényleg...mûvészi, irodalmi, filozófiai, pszichikai téren 1aránt.... :rolleyes: :ang:

#353 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 10. - 20:19

Hoppá! 1 ezoterikai szaklapban (hot) olvastam Vágó Úr nyilatkozatát, aki a Tényeket Tisztelõk Klubjának alelnöke vót... :rolleyes: ,miszerint az aura nincs tudomáynosan vizsgálva és bizonyítva...és ez csak a fölütés vót, ebbõl kiindulva mondott cifrábbakat is... :yeah: :D

#354 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 20:31

Na és akkor mi van?

#355 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 11. - 7:08

...akkor kellemes, jóérzést okozó, elegedettségre utaló zsibbadás válik uralkodóra kedélyállapotomra nézvést... Nem vagyok 1edûl kételyimmel, létezik még (ráadásúl figyelemreméltó kapacitású) gondolkodó elme, akivel közös platformra helyezkedünk.... :yeah: :rolleyes: ÉS! Sapienti sat!..... :D

#356 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 11. - 10:46

létezik még (ráadásúl figyelemreméltó kapacitású) gondolkodó elme, akivel közös platformra helyezkedünk.... :yeah: :rolleyes:

Akkor ha lehetne, hogy ezen a platformon kívül a közös platformra helyezkedés. :ang:

#357 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 11. - 10:59

Persze! Itt csak jeleztem a közös platformra helyezkedés tényét, a közös platformra helyezkedés maga nem itt abszolváltatik... :D

#358 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 11. - 17:17

Feribácsi, köszönöm, hogy vagy, és hogy ilyen vagy. Része vagy a karmámnak, szép feladat, hogy általad gyakorolhatom a tolerancia erényét. KÖSZÖNÖM!

#359 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 11. - 21:04

Örömünk kölcsönös! " Az vagy nekem, mint..." - de hisz a többit úgyis tudod,-hallod, lelki füleiddel... :D Nézem a profilodon a fényképed és paranormális grûntaktus létesül egóink közt, és alacsony hõmérsékletû delejek cikkázandanak a zûrben... :D

#360 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 11. - 21:22

Ha Feribá alkot, akkor remekmûvek születnek vagy nem.............de mindegy :dev: Éppen a sors-szerûségen törpögök. Ha abból indulok ki, hogy semmi sincs véletlen és a a "nagy kígyó a farkába harap". Akkor szarban vagyok :dev: , mert a történelem ismétli önmagát :gm: Misztikus dolgokat meg helyetesítse az emberi vehemencia ;)