Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

OSZD MEG VELÜNK!

• Please log in to reply
433 válasz a témához

#321 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 3. - 21:13

Mint aki halkan belelépett, És jönnek távol, ferde illatok Mint kósza lányok és hideg cselédek Kiknek bús kontyán angyal andalog Mint aki halkan belelépett. Mint aki halkan belelépett, Valamibe... s most tüszköl s fintorog; Mint trombiták és roppant trombonok S a holdvilágnál szédelegve ferdül Nehéz boroktól és aranyló sertül Úgy lépek vissza mostan életembe Mint kisfiú, ki csendes, csitri, csempe S látok barnát, kókuszt, koporsót, képet - Mint aki halkan belelépett.

#322 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 5. - 0:40

In this world you tried, Not leaving me alone behind. There's no other way, I pray to the gods let him stay. The memories ease the pain inside, And now I know why. All of my memories keep you near. In silent moments, Imagine you being here. All of my memories keep you near, In silent whispers, silent tears Made me promise I'd try, To find my way back in this life. Hope there is a way, To give me a sign you're okay. Reminds me again it's worth it all, So I can go home. All of my memories keep you near. In silent moments, Imagine you being here. All of my memories keep you near. In silent whispers, silent tears. Together in all these memories, I see your smile. All of the memories I hold dear. Darling you know I'll love you, Til the end of time. All of my memories keep you near In silent moments, Imagine you being here. All of my memories keep you near, In silent whispers, silent tears. All of my memories... Magyarul: Ebben a világban Nem magam mögött hagyva mindent Nincs más mód Imádkozni az istenekhez, hogy maradjon velem Az emlékek megkönnyítik a fájdalmat Már tudom, miért. Refr: Minden emlékem a közelemben tart téged Csöndes pillanatokban azt képzelem, itt vagy velem. Minden emlékem a közelemben tart téged Csöndes suttogásokban, csöndes könnyekben. Megígértetted velem, hogy megpróbálok Visszatérni ebbe az életbe Remélem, van rá mód, hogy tudjam rólad: minden rendben veled. Emlékeztet, hogy mindez megérte, Így hazatalálok. Refr. Minden emlékem a közelemben tart téged Csöndes pillanatokban azt képzelem, itt vagy velem. Minden emlékem a közelemben tart téged Csöndes suttogásokban, csöndes könnyekben. Együtt ezekben az emlékekben Látom mosolyod Ezeket az emlékeket megbecsülve hordozom Kedvesem, tudd, hogy hogy szeretlek, amíg a világ világ. Refr.Minden emlékem a közelemben tart téged Csöndes pillanatokban azt képzelem, itt vagy velem. Minden emlékem a közelemben tart téged, Csöndes suttogásokban, csöndes könnyekben. Minden emlékem...

#323 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 16:27

"Vakmerõ önfeladással kezeld a szerelmet és a fõzést!" /dalai láma/ ez teccik :)

#324 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 augusztus 25. - 11:32

Ez egy érdekes oldal, megosztom. Másik topicban szó volt az egyszerûségrõl. Régebben a sokfogásos étkezések körüli herce-hurcát flancnak és felhajtásnak gondoltam. Aztán ahogy jobban utánanéz az ember a terítés, a felszolgálás rendszerének, igazi, egyszerû logikát lát benne. Néztem egy sorozatot a mai hagyományos inasiskolákról. Hihetelen, de minden mozdulat jól kitalált, az esernyõtartás, a felszolgálás, a ruha elcsomagolása.

Találtam egy jó kis közérthetõ oldalt.

Itt éppen az étkezési rendrõl van szó. Érdekes de jó dolog, hogy egy általános iskola oldalán van.
Csak alapokat kéne oktatni már ebben a korban is. Illik, nem illik módon.

#325 akszakal

akszakal

Új vendég

• Kizárt tag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 26. - 16:34

"Vakmerõ önfeladással kezeld a szerelmet és a fõzést!"
/dalai láma/

ez teccik :)

Nekem is! A dalai láma mindkettõben autentikus! :yeah: :D

#326 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 18:23

"Jércének éles kés, békés völgynek hóbika, hímnek herélés, gyászlovaknak bóbita."

#327 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 20:42

“Ha igaz, hogy a vágy mindent megszépít, amit elérni törekszik, akkor az ismeretlen utáni vágy megszépíti az egész világmindenséget.”

#328 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 16:54

"-Jól tudod,hogy ez is délibáb... Nagyon jól tudom,hogy délibáb. Engem ugyan be nem csap. De ha nekem úgy tetszik, hogy belesüllyedjek a délibábba? Ha nekem úgy tetszik, hogy reménykedjek? Ha úgy tetszik, hogy szeressem azt a tornyokkal csipkézett, napban fürdõ várost? Ha kedvem tartja így menetelni, egyenesen elõre, gyors léptekkel, mert már nemérzek fáradságot, mert boldog vagyok?... Prévot és a revolver - ugyan, nevetnem kell! Inkább ez a részegség! Részeg vagyok. Haldoklom a szomjúságtól!"

#329 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:30

(az utsó két sor már nem kellett volna hozzá. )

#330 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:43

Ha újraalkotsz, Teremtõ Istenem legyek bármi, miben kedvedet leled csak egyet kérek, én, ha kérhetek emberré újra ne formálj engemet...

#331 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 7:29

" Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben."

( ismeretlen)

#332 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 18:43

Ha nem tudod, hogyan kell hazudni, azt sem tudod, hogy mikor hazudnak neked.-Dr Gregory House

#333 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 12:57

ez :yeah:

#334 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 28. - 20:18

"Mondják, a föld veszte a tûz lesz, vagy a jég. Én mint ember, kit vágya ûz, amondó vagyok, hogy a tûz. De ha kell a kétféle vég, itt gyûlölet is annyi van, hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég." (Robert Frost: Tûz és jég)

#335 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 5. - 11:02

„Elsõnek a falevelek színeváltozása foglalkoztatott; ezt figyeltem nap mint nap, ahogy az október végi fáradtzöldbõl vagy vérpirosból az aranyszínen át citromsárgává és kátrányfeketévé váltak, minden fa levele másként és máskor, míg végre lent a földön egyetlen gesztenyeszínû, monoton szõnyeggé olvadtak össze. De még ott is individuálisan viselkedtek: egyes levelek, mint a platáné, laposan terültek el a földön, mint agyonlõtt katonák; a tölgy levele hólyagosan felpüffedt, akár egy sûrû, pöfögõ folyadék hártyája; a vadgesztenye kilyukadt és foszlott, csak erei tartották, mint ócska halászhálót a zsinórzata; a vadcseresznye és a bükk levelei összecsavarodtak, mint a szivar borítólevele; példáját aztán a legtöbb levél is követte. A kis csövecskék összevissza forgolódtak és görögtek, míg megtalálták pusztulásuk végleges helyét az erdei tömegsírban; alagútjaikban gólyalábú, tojás alakú bogarak játszottak bújócskát, cinóberveres szárnyfedelükön két csúnya, fekete pettyel.” / Faludy György: Pokolbeli víg napjaim /

#336 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 15:08

"A köd, a csönd sosem ragyog. Én már ködbõl, csöndbõl vagyok. "

#337 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 17:27

"A halál a legjobb dolog az ember életében. Még senki sem irt be a panaszkönyvbe!"

#338 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 1. - 11:57

"RÚGJATOK BE! Rúgjatok be, szakadatlanul. Minden ebben van: ez az egyetlen kérdés. Hogy ne érezzétek az Idõ rettentõ súlyát, mely vállatokat töri és a föld felé görnyeszt: be kell rúgnotok, szüntelenül. Csakhogy mivel? Borral, költészettel vagy erénnyel, ahogy tetszik. De rúgjatok be. És ha néha, egy palota lépcsein, egy árok zöld füvén, szobátok komor magányában felébredtek, mikor már csökkent vagy eltûnt a mámor, kérdezzétek meg a széltõl, hullámtól, a csillagtól, a madártól, a toronyórától, ami eltûnt, mindattól, ami sóhajt, mindattól, ami tovaring, mindattól, ami dalol, mindattól, ami beszél, kérdezzétek meg, hogy minek az órája van itt; és a szél, a hullám, a csillag, a madár, a toronyóra majd azt feleli nektek: - Itt az óra, hogy berúgjatok! Hogy ne legyetek marcangolt rabszolgái az Idõnek, rúgjatok be; rúgjatok be szüntelenül! Borral, költészettel vagy erénnyel, ahogy tetszik."

#339 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 8. - 20:36

"Fa lennék bérc fején, Felölteném zöld lombozatját, Eltürném villám s vész haragját, S meghalnék minden év telén"

#340 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 14. - 9:01

"Az a küszöb nõtt tennap óta," Ugymond, "tennap nem volt ilyen magas, Ha ily magas lett volna, tennap is Meg kellett volna botlanom, De... én tennap meg nem botoltam, Pedig nem ittam kevesebbet, mint ma, Mert én rendes pontos vagyok, Mindennap egyformán iszom." /Petõfi Sándor/

#341 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 21. - 8:27

"...vágyaim únt karavánja merengve megy feléd, s bánatom szemedbõl inni kér..."

#342 Terézanyu

Terézanyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 24. - 20:48

Hiába, hasztalan! Ifjúság és remény Örökre veszve van Az évek tengerén: Remélni oly nehéz A kornak alkonyán, S szeretni tilt az ész Letünt remény után.

#343 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 11:42

"Nem igaz, hogy csak éhség és szerelem mozgatja az emberi világot. Két hatalmasabb erõt ismertem meg: a hiúságot és az irigységet. " M.S.

#344 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 16:59

"Az élet egyszer csak õrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt...",
majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt... "
Úgy fekszik õ, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer."

Ma búcsúztunk egy osztálytársamtól.
Az ízeltlábú megint erõsebb volt.
6 éves kislányát hagyta itt.

#345 spencer

spencer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 17:40

"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy mennyire tudsz másokat arra kényszeríteni, amit te akarsz." Larry Wall

#346 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 20:35

Ballagásos szalagon találtam: :) "Még nem nagy az ember De képzeli, hát szertelen Kísérje két szülõje szemmel a szellem és a szerelem. " J.A.

#347 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 10. - 19:12

A csarab és a fenyõ A csarab lila virágú, alacsony, örökzöld félcserje, ha nagyon megszorítasz, még a latin nevét is tudom: calunna vulgaris – mondja erdész barátom –, de minden tulajdonsága közül az a legfontosabb, hogy õ a fenyõ dajkanövénye.Úgy szokott kezdõdni, hogy tenyészik a csarab egy erdei tisztáson, középsõ koronaszintben: fölötte fák, alatta füvek, mikor is a szél odafúj egy fenyõmagot, lehull mellé a földre. A csarab elõször észre sem veszi, egy-két év is beletelik,míg a magból kibontakozik egy ujjnyi magas, pálcavékony csemete.Belátom, hogy tudománytalan felfogás, de az ember mindent a maga képére formál, és úgy képzelem, hogy az életközösségbe került növényeket nemcsak fizikai és kémiai folyamatok fûzik egybe, hanem érzelmi kapcsolatok is. A csarab is rácsodálkozik a kis jövevényre, aki nélkül meglett volna ugyan, de ha már ide sodródott, megesik a szíve rajta, és a gondjaiba veszi. Tudja, hogy csak vendég a házánál, más sorsot kell majd betöltenie.Télen megvédi a derékroppantó vizes havak ellen, nyáron pedig az árnyékába fogadva oltalmazza a mindent kiszárító napsütéstõl. Ha egy-egy tûlevél mégis megsárgul a fenyõn, vagy a vezérhajtása lassabban emelkedik, a csarab aggódva figyel, és megkönnyebbül, mikor a bajok elvonulnak.Évek telnek el így, együtt jóban-rosszban. A csarab tudja magáról, hogy nem örök életû, de szeretne addig kitartani, amíg a fenyõ megerõsödik és megállhatja a helyét a megpróbáltatások között. Tolná az idõt elõre. Örömmel figyeli, hogy vastagodik a törzse, csúcsa hogy indul el a fény felé.Aztán egy nap jön egy magamfajta erdész, aki az ásójával óvatosan kiemeli a csemetét gyökérlabdástul, elviszi magával, ki tudja, hová: fagykár okozta erdõpótlásra vagy egy díszkertbe. Búcsú nincs ilyenkor, a fenyõknek is az a sorsa, hogy menniük kell,a csarab csak annyit konstatál, hogy milyen szépre nõtt meg az egykor parányi mag.A csarab magára marad a kis fenyõ helyének behorpadó gödre mellett. Nem sárgul el, az élete hossza nem az õ kívánalmaitól függ. Egyedül hajlong a szélben, és szemrehányásokat tesz magának, amiért nem élvezte ki jobban azokat az éveket,melyeket együtt tölthetett a fenyõvel.

#348 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 május 16. - 9:01

Tegnap idõszakos mosógépkarbantartást végeztem. Ahogy a burkolatot babráltam egy csavarhúzóval, kiugrott egy kis világító nõ és ezt mondta: -Segítsen Obi-Wan Kenobi! Ön az utólsó reményünk! Legközelebb használok Calgont.

#349 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 13:23

A szabadságot csak egy úton érheted el: ha megveted azokat a dolgokat, amelyek nem tõled függnek. (Epiktétosz)

#350 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 30. - 8:27

“Nem az állandó fogadkozás a hûség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.” (William Shakespeare)

#351 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 17:28

“Az emberi élet bombabiztos törvénye: ahhoz, hogy teljes életet éljünk, meg kell tanulnunk a dolgokat használni és az embereket szeretni, nem pedig a dolgokat szeretni és az embereket használni.” (John Powell)

#352 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 2. - 13:52

Fodor Ákos NAPLÓJEGYZET én kevesekhez tartozom – de legalább keveseknek is Fodor Ákos: Axióma ki nem vigasztal meg, mikor megbántottad, az nem is szeret.

#353 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 2. - 18:56

Húúú, ezek nekem most nagyon jók. Köszi. :rolleyes: :)

#354 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 6:37

"A nap ma ködruhát vett. Te is így takard bús ködbe, Életem Holdja, magad. Ne árassz több fényt. Aludj, borongj; légy néma, légy homályos s az únalom vizét szürcsöld, mint bús italt."

#355 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 13:07

Fodor Ákos Epiktétosz-visszhang Sohase mondd: „el- veszítettem" s e m m i r õ l; mondd: „visszaadtam".

#356 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 3. - 13:42

József Attila KOPOGTATÁS NÉLKÜL Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám, de gondold jól meg, szalmazsákomra fektetlek, porral sóhajt a zizegõ szalma. A kancsóba friss vizet hozok be néked, cipõdet, mielõtt elmégy, letörlöm, itt nem zavar bennünket senki, görnyedvén ruhánkat nyugodtan foltozhatod. Nagy csönd a csönd, néked is szólok, ha fáradt vagy, egyetlen székemre leültetlek, melegben levethetsz nyakkendõt, gallért, ha éhes vagy, tiszta papirt kapsz tányérul, amikor akad más is, hanem akkor hagyj nékem is, én is örökké éhes vagyok. Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám, de gondold jól meg, bántana, ha azután sokáig elkerülnél.

#357 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 4. - 7:39

Teréz anya Az élet himnusza Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan! Az élet szép - csodáld meg! Az élet boldogság - ízleld! Az élet álom - tedd valósággá! Az élet kihívás - fogadd el! Az élet kötelesség - teljesítsd! Az élet játék - játszd! Az élet vagyon - használd fel! Az élet szeretet - add át magad! Az élet titok - fejtsd meg! Az élet ígéret - teljesítsd! Az élet szomorúság - gyõzd le! Az élet dal - énekeld! Az élet küzdelem - harcold meg! Az élet kaland - vállald! Az élet jutalom - érdemeld ki! Az élet élet - éljed!

#358 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 4. - 8:40

" Lehet, hogy túl korai, lehet, hogy túl késõ, de most én is ki akarom mondani, ahogy te is kimondtad: szeretlek. Nem muszáj elhinned, lehet, hogy butaság, és az is lehet, hogy csak képzelõdöm. " " Bolond az, aki a saját világában él. Én bolond akarok maradni, és úgy akarom élni a életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják. " " Hagyd ezt abba, ne gondold mindig azt, hogy zavarsz, ne érezd örökké feszélyezve magad! Ha valakinek nem tetszik, majd szól. Ha meg nem mer szólni, az az õ baja. " " - Bolond az, aki nem képes kifejteni a gondolatait. Mintha idegen országban lennél: mindent látsz, mindent értesz, ami körülötted zajlik, de képtelen vagy kifejezni magad, és nem tudsz segítséget kérni, mert nem érted a nyelvet, amit beszélnek. - Mindannyian éreztünk már ilyet. - Így vagy úgy, mindannyian bolondok vagyunk. " " Minden nap csoda, ha belegondolunk, mennyi minden történhet velünk törékeny kis életünkben. " A Veronika meg akar halni volt az elsõ Paulo Coelho könyv, amit olvastam. Máig az egyik nagy kedvencem. :)

#359 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 18. - 9:16

Nõbõl vagyok, tehát nem tudom, vagy nem mondom meg, mit akarok, de fenntartom a jogot, hogy hisztizzek, ha nem kapom meg

#360 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 augusztus 18. - 9:22

A bátrak sem élnek örökké, de a gyávák sohasem