Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#321 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 12:12

Natos! Boldog születésnapot! :ang: Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, hogy szorítunk neked, hogy a következõt is megérd! Az már igazán szép kerek lesz! (Lásd Natos adatlapja)

#322 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 17:01

Ágmam! Had dicsekedjek egy kicsit, mert már nem bírok magammal. Ma reggel 2órás tereplovagláson voltam. És holnap is megyek. Már feltéve hogy addigra valamelyest enyhül az összes izmom láza.A következõ a sztory: van itt a faluban egy ismerõsöm, aki fogathajtásban versenyez, és van vagy nyolc lova. Tegnap összefutottunk és rákérdeztem, hogy egyik lovát nem akarja-e a fenekem alá tolni. Erre azt mondta: dehogynem. (Már csak azt nem értem miért nem tettem fel ezt a kérdést tavaly... vagy tavalyelött... vagy ...)Szóval ma reggel fél hét felé nyergeltünk, szerszámoztunk aztán irány a lõtér. Hát mit ne mondjak! Más ez az érzés mint a lovardában körbe körbe zötyögni. Azért az elsö fél órában megpróbáltam vizet facsarni a nyeregbõl. Aztán lassan rá kellett ébrednem, hogy Bárónak (hatalmas gyönyörû fekete Lipicai félvér) nem elsõdleges életcélja, hogy nekem kellemetlen perceket szerezzen. Eddig is jó volt, de innentõl kezdve maga a csoda. Elkezdtem látni a tájat, az elöttem menõ hintót, az alattam lassan csillogó feketévé váló lovat.Aztán lassan visszafordultunk a tanya felé. Ahogy fogytak a kilóméterek úgy nõtt az önbizalmam. Egyre jobban eltávoldni a hintótól, rövid lassú vágták, melyeknek mind a hossza, mind a sebessége egyre jobban növekszik.) Ezt sikerült addig fokoznunk, mig egy kanyarban eltérõ véleményre jutottunk arról, hogy enyhe lejtõn munkavágtában egy enyhén sáros kanyar optimális ívérõl. Azén általam becsült sugár több méterrel haladta meg azt amit Báró szerint simán elbírtunk. Legalábbis a röppályám utólagos elemzése alapján. Mire megnyugtattam a lovat és visszakepesztettem rá addigra jött vissza a barátom a kocsival, mert gyanúsan régóta voltam látótávolságon kívül. Pardox módon ez az esemény mosta el a legutolsó apró aggodalmaimat. Innentõl csodálatos összhagban mentünk hazáig. Illetve a tanya mellett folyó Séd patkig. Itt barátom unszolására többszö át kellett kelnem a gázlókon, amit én nagyon élveztem ( vízhatlan a bakancsom ), de Báró már kevésbé. Tulajdonképpen itt kapta az elsõ instukciót az út folyamán: "ne hagyd hogy azt csináljon amit akar!" Aztán irány haza, leszerszámozás, abrakolás, hentergõzés.Szóval ez valami minõségileg más volt mint a fedelesben körbe-körbe az unatkozó lovakon címü produkció!Na, most néztem föl, hogy mi mindent összehordtam. Elnézést mindenkitõl, de nekem ez most nagyon jól esett! :yeah: :yeah: :yeah:

#323 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 17:38

Csak nem Gyuri bátyánk lova volt az áldozat?! :) Hajrá, csak így vagy még "ígyebbül" (hû de szép magyar szó) tovább!

#324 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 18:44

Bundasb, csak így tovább! Nagyon jó lehetett! :) És én is Á. Gyurira gondolok. ;)A kanyarvételrõl nekem az öreg Charlie ló jut eszembe(lipicai), aki úgy vette régen a kanyarokat alattam, hogy mindig azt hittem felborulunk. A kezemmel megérinthettem volna a földet, de Charlie mindig egyensúlyban maradt. :)

#325 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 19:17

Huhh, hát most fölkavartál, Péter!Miközben olvastalak, annyira, de annyira bevillantak a gödöllõi dombok, ahol Angyival mentünk, mielõtt hazahozták volna. Most, hogy kicsit össze vagyok zavarodva attól, amiket a "Szeresd a lovat, de ne ülj rá" topicban írnak, amúgy is folyamatosan jár az agyam az én egész lovaglás-tanulásos történetemen...:(:( A ki nem hevert esésem, (bárcsak én is ennyivel megúsztam volna!) a rossz idõ, a házfelújítási bonyodalmak miatt az utóbbi idõkben szinte egyáltalán nem ültem lovon. Fecó - ha itthon van - megmozgatja õket, Hercegen kívül rá is ül mindegyikre, én meg elveszek az "intézkedõs útvesztõkben".:(Annyira szemléletesen tudsz írni, hogy szinte ott van az ember!:) (Érdekes...te alig-alig beszéltél, mégis, úgy érzem, egészen jól megismertelek.)Azt mindenesetre tudom rólad, mennyire elszánt vagy abban, hogy kiköveteld az élettõl a lovazás összes gyönyörûségét. És nagyon jól teszed! :yeah: Szinte egy az egyben átéltem az élményedet, gratulálok, és kívánom, hogy még sok-sok ilyenben legyen részed, és minden elkerülhetetlen esésed is ilyen szerencsés legyen!

#326 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 19:22

Igen :) ésIgen :) Valóban a Gyuri lovát szemeltem ki.És nagyon szép! És nagyon jó vele menni! És most nagyon izomlázam van! És szurkolok mert nagyon borul az ég! És nem szeretném ha a holnapi lovaglást elmosná az esõ!

#327 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 19:51

Ágimam!Általában keveset beszélek, és keveset is írok. De ez most kivételes alkalom, mert annyira az élmény hatása alá kerültem, hogy muszály kiírmon, kibeszélnem magamból. (Itthon a családomat is ezzel untatom.) Másrészrõl a gépelésnél, és a whiskys poharam emelgetésénél nehezebb tevékenységre pillanatnyilag nem vagyok képes.Más: mi a helyzet a tetõfedõk frontján, hogy haladtok?Megint más:Most, hogy kicsit össze vagyok zavarodva attól, amiket a "Szeresd a lovat, de ne ülj rá" topicban írnak, amúgy is folyamatosan jár az agyam az én egész lovaglás-tanulásos történetemen...frown.giffrown.gifÉn is rendszeres olvasója vagyok a topicnak és már kezdtem magam lógyilkosnak érezni, akit hatóságilag kéne eltiltani a lovaktól. Viszont a mai napon:1, Jól éreztem magam a lovon2, Láthatólag a lónak sem volt ellenére egy kis mozgás3, A tulaj (aki ért a lovaihoz és szereti is õket) nem mondta azt, hogy: Te? Erre? Soha!4, Délután szörfözés közben Petya honlapján hasonló történettel találkoztam.Szóval ezek után úgy döntöttem, hogy mindenki azt ír amit akar.

#328 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 20:17

Hát igen. Amióta "lakója" vagyok ennek a fórumnak, úgy érzem, sokat tanultam, de bizony néha napokig-hetekig rágódok egy-egy témán. Az a baj, hogy itt nálam szinte kivétel nékül mindenki "szakavatottabb", lovaglás-ügyileg, és eleinte szelektálás nélkül elfogadok mindent, amit írnak. Aztán átrostálom, átgondolom, magánban kivesézem a barátaimmal, leülepszik, s remélem hasznomra válik az egész. Csak míg idáig eljutok, nem kevés fejtörést okoz, néha egészen kétségbeesem...:( Nem baj, az ember attól ember, hogy küszködjön, rágódjon, aztán ha letisztult benne a dolog, helyesen döntsön.:)

#329 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 7:34

Aroon!Régen nem jelentkeztél a topicban! Mi van veled? És fõképp mi van a lovaddal? Én ott vesztettem el a fonalat, hogy a barátodat elküldték a lovardából, és a te írásodból is némi kiábrándultság tükrözõdött. Most mi a helyzet? Hogy sikerült megoldani a paci elhelyezését? Ugye azt te sem gondoltad komolyan, hogy eladod?

#330 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 7:40

Szia Péter!Még minden a régiben van! Most kivárásra játszom! Tényleg kivagyok ábrándulva, de csak az emberekbõl! Nem akarom eladni, mert Vitéz a TÁRSAM, BARÁTOM, megaztán nagyonn szeretem is!Te már vettél lovat? Olvastam, hogy voltál terepen. Most lettél csak igazán beoltva!!

#331 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 8:04

Szia Péter!Még minden a régiben van! Most kivárásra játszom! Tényleg kivagyok ábrándulva, de csak az emberekbõl! Nem akarom eladni, mert Vitéz a TÁRSAM, BARÁTOM, megaztán nagyonn szeretem is!Te már vettél lovat? Olvastam, hogy voltál terepen. Most lettél csak igazán beoltva!!

Hozzászólás megtekintése

Megnyugtattál. Már kezdtem azt hinni, hogy egy szimpatikus emberrel kevesebb lesz a lovasok között.Az én álapotomról annyi, hogy még mindig "lótlan" vagyok, de ez már nem sokáig lesz így: a lehetséges jelöltek száma egy darabra szûkült. (Csak a gazdája meg ne tudja). A terpen való lovaglás hatalmas élmény volt számomra. Teljesen fertõzötté váltam. Vasárnap kijött velünk a nagyobbik lányom is, úgyhogy számomra maga a lovaglás elmaradt. Én a segédhajtó helyére állva - biztos ami biztos - futószáron tartottam a lovat, amire ekkor a gyerek került. Hát ez is maradandó élmény volt: látni azt, hogy õ is mennyire élvezi a lovaglást.

#332 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 8:11

Bocsánat, hogy én én meg a "nemlovas" nyûgjeimmel terhellek benneteket, de már pattanásig feszülök emiatt a hülye tetõ miatt...:(A múlt heti esõs-bizonytalan idõben nem mertek nekiállni az ácsok. Tegnap újfent tanakodásba kezdtünk; merjük-e vagy ne, kockáztassunk (hogy esetleg egy zápor akkor jön, amikor még nincs fent az elsõ szakaszon a fólia), vagy ne...Úgy döntöttünk, hogy várunk még egy (vagy ki tudja hány) napot, míg valamivel biztosabb lesz, hogy már nem esik. Erre tessék! Ezer ágra süt a nap, a szél is épp, hogy csak lengedez... Én meg már két hete "rajtrakész" idegállapotban vagyok itten...:(:(

#333 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 16:38

Kitartás Mam!!Tavajelött volt nálunk is felújítás(ugy nézett ki a ház, mint ahova becsapott az atombomba) falak ki, falak be. Aztán csak vége lett. Pihenés képpen, kapálgas kukoricát(az msn képre gondolok). Vagy lovacskázzál, ez tuti nyugtat!!

#334 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 17:50

Be is pörögtem, neféjj, és ki is mondtam ma a varázsszót: INDULÁS! :yeah: Ok., viszem a balhét, ha mégis esik, nem érdekel! Holnap reggel tetõbontás! :nem: Más: Nem akarjátok megvenni a neoprén nyeregalátétünket? Meg a jóó naaagy (mûszaki nélküli, de jóállapotú), ráfutófékes utánfutónkat? :D Óccsón adom! :rolleyes:[Meg majd még kitalálom, miket adok el, csinálok egy kiárusítást :kir: Most a Dárius kincse nem lenne ölég!]

Edited by Ágimam, 2006 május 8. - 17:52.

#335 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 19:13

Ági! Jóidõt nektek holnapra!Nekem sajnos mindegy milyen idõ van, mert itt bent kell tespednem a könyveim felett még egy-két hétig. :( Pedig de jó lenne már a Balaton-felvidéken nyargalni a kis tarkával. :)

#336 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 6:57

Ágimam!Nyeretél!!!Nálunk legalábbis gyönyörû, stabilnak tûnõ napsütés van. Igazi tetõfedõ idõ. A továbbiakban is szurkolok neked. :ang:B1

#337 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 9:09

Ez már igen! Igazi lovagló/tetõfedõ/fûnyíró idõ van. (Még itt Budán is). :) És én ilyenkor nem vagyok a Balatonon.? :rolleyes: Remélem hamar gyorsan letudom a vizsgákat, és aztán betámadom a B.szõlõsi lovardát. :yeah:

#338 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 10:36

Hát ja. Bátraké a szerencse. A 22 órás idõjárásjelentésben ugyan még heves zivatarokkal, jégesõvel riogattak, (nem is aludtam 2-3 óránál többet! :hupp: ) a telefonra érkezõ mai jelentés meg száraz, napos idõt írt... :rolleyes: :kv: Az ácsok már törnek-zúznak, uhhogy valami majdcsak lesz... :rolleyes: :rolleyes:

#339 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 19:03

7-re megjöttek az ácsok, gyorsan haladtak. Az elsõ 1000 db. lebontott cserepet már el is adtam, el is vitték, ki is fizették. :yeah: Amikor jött a teherautó, a kutyákat valahogy be kellett zárnom a kamrába, mert elszöktek volna. Egy rõf kolbászba került, mire Bogit becsalogattam, mert tavaly, amikor tüzelt minden éjjel bezártam oda, a végén már akkor is úgy kellett ölben bevinni.(Kb. 45 kiló! Masni meg kb. 7o :D)Végig itt kellett állnom, mert az ácsok tizesével, válogatva rakták le a cserepeket, mégis össze-vissza kavartak, cserélgettek, kérdezés nélkül vitték a teherautóra a lebontott tetõlécet a sorok közé, (pedig azt a box feletti tetõhöz még fel akarjuk használni!) meg ilyenek... Közben leszedtem három nagy csokor gyöngyvirágot. Minden évben egy-egy csokor a szomszéd-Lacibácsié, szembe-Mariskanénié, meg egy nekem. :)Aztán menet közben hol kávé, hol ez-az az ácsbrigádnak, szóval egy perc nyugtom alig volt. Fél 11 körül elkezdtem a kutyák hármas villanypásztor-zsinórját áttelepíteni, egészen hátra, Gábor kertátjárójához. Had legyen nagyobb helyük. :ang: Fél kettõ körül bejöttem egy fél órára, bekaptam egy pár virslit, aztán újra ki. Mikor a kutyák pásztorjával dolgoztam, észrevettem, hogy nincs mindenhol delej a zsinórban. Átvizsgáltam az egészet, körben vagy 15-2o helyen kicseréltem egy-egy szakaszt, ahol látszott, hogy meg van szakadva a drót a szalagban. De így is csak a fele mûködik, mert átellenben meg 1o-2o méteres szakaszokban szintén hiányos az acéldrót, ugyhogy most megrendeltem az Anivettõl két tekercs szalagot, 15 mobil mûa. oszlopot. Tán holnap itt is lesz. Aztán áthuzagolom megint az egészet...:(Most jöttem be, mert még az udvart is feltakarítottam az ácsok után ( :rolleyes: ), meg a kinti járdát, mert minden egymerõ cserép-vakolathulladék volt.Szóval egy kis szakaszon maradt csak cserép, a többin már az új lécek, fólia, azon is léc. :yeah: Csak egyszer szemerkélt vagy negyed órát, pedig a távolban dörgött-villámlott. Jött a bádogos is, felmérni, mikor csatlakozhat az õ munkájával, õ mondta, a Somlón hatalmas zuhé volt. Most hulla vagyok, reggel 6-kor kelnem kell, mert 7-kor itt folytatódik minden... (Remélem, szombaton - legalábbis az ácsok - befejezik.)

#340 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:19

Hátmá' csak én írok ide? :confused: Jóvan, nembaj, én azé' írogatom a kis...naplómat... :P Szóval mára az egész tetõ fólia és léc alatt. (Belehúztak a fiúk! :) ) aztán kiderült, hogy nincs lambéria (az oromzathoz kell), uhhogy holnap nyakamba szedhetem a fellelõhelyeket. :( Még arra is volt energiám, hogy Mulattot lefutószárazzam. Azt vettem észre, hogy olyan "öregesen" cammog. Mondom, gyere, öreglány, megmozgatjuk a csontjaidat kicsit...:) Holnap meg majd a fiatalokra is sort kerítek. Az idõjárás továbbra is kegyes hozzánk, mindig csak "jön-jön-jön" a vihar, aztán - hál'Istennek - sosem ér ide. :D

#341 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 9:52

Na én meg tegnap értem haza osztálykirándulásból. 4 napra mentünk Egerbe, egyik nap pedig elmentünk Szilvásváradra és Aggtelekre. Gyönyörû az a vidék, meseszép tényleg. Minden zöld, de nem olyan, mint nálunk, hanem végig minden fûzöld. És nincs kõ sem annyi. :rolleyes:Ma pedig megyek lovagolni, és úgy tûnik minden nap, mert nem lesz itthon a hucul-tulaj, és mozgatni kell a lovakat. "Sajnos" :) Szóval az érettségi szünet maradéka lovaglásban és tanulásban gazdag lesz. Csudajó. :DSzép idõt (nálunk az van)!

#342 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:36

Nem ismerõs valaki Tésen a szélmalmok melletti istálóban?

#343 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:53

Szia Sütyi!Te hol lovagolsz,hol vannak huculok??

#344 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 20:07

Bundas!Mi a kérdés az istállóval kapcsolatban? A tulajt történetesen tudom ki...Katica!Várpalotán van pár, akinek a lovain lovagolunk, neki van kettõ, plusz Csepin Péteréknél vannak hucul/hucul keverékek.

#345 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 7:18

Sütyi!Nem tudsz valamit mondani a Tündér nevü telivérrõl? Eladó és lányaim erõsen szemeznek vele. Én viszont kissé tartok a telivérek vérmérsékletétõl, és a hátsó lábaival sem vagyok teljesen kibékülve. Persze ott csupa szépet mondanak róla, és próbalovagláskor nagyon szépen viselkedett, de azért szeretnék beszélni valakivel, aki már ment vele egy hosszabb terepet.B1

#346 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 11:19

Ennyire keresztkérdésre nem számítottam. :D Nem, errõl fogalmam nincs, nem ismerem azt a lovat.Hány éves? Nem tudsz vinni valakit, aki viszonylag jól ért a lovakhoz, hogy nézze meg a lábát? Vagy egy dokit?

#347 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 11:46

Amúgy tegnap voltam lovagolni. Elõször egy órát kb. a két hucullal, aztán még egy órára, másfélre beszállt apa is Játékkal. Fel a tési fennsíkra, onnan a Várvölgybe. Szedtünk medvehagymát, az erdõ annyira zöld, hogy ... nagyon. Gyönyörû idõ volt, meg az illatok... mentek az állatok is nagyon. :)Utána meg elmentünk a bántai patakhoz és úgy vissza Várpalotára. Na ott meg megnyújtottuk a lovakat. Hát szinte repültek. És rájöttem, hogy miért (is) jó a hosszú lábú ló: azzal tudsz elöl menni, és nem megy a szemedbe a sár, por, amit rádkotornak a paták. Na igen. Megeresztettem az "én" huculomat is, de azért a lábai nem olyan hosszúak, mint a Játéké. Nem sokkal maradt le, de azért lemaradt. Elég volt az is, hogy a szemembe kapjak minden port. :DMost olyan jó a talaj is, puha, nem annyira köves. Pont ideális. Megyek ki ma is, meg a hétvégén is. Nagyon jó lesz.

#348 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 18:34

ÁÁÁÁÁ,Csepin Peti....Õ nagyon-nagyon jó arc :kir: Most mi van velük,mit tudsz róluk?Most épp otthol vannak?(Nem tudod,h idén jönnek-e a Gyulaffy-napokra??)

#349 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 19:52

Itthon vannak, igen, de már nem sokáig. Úgy tervezik, hogy májusban indulnak Nagy-Magyarország kerülésre. Ez rövidebb lesz, mint az elõzõ, "csak" 3000km körüli. :cool: Gyulaffy-napokat nem tudom. Ha kell (és találkozom velük) megkérdezem. (holnap lehet, hogy elmegyünk feléjük lóval, hátha kinn vannak a tanyán)

#350 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 20:26

Bundas!Mi a kérdés az istállóval kapcsolatban? A tulajt történetesen tudom ki...Katica!Várpalotán van pár, akinek a lovain lovagolunk, neki van kettõ, plusz Csepin Péteréknél vannak hucul/hucul keverékek.

Hozzászólás megtekintése

Bundas! Távol áll tõlem, hogy bárkinek észt osszak (nekem is kevés van),de a telivérhez kell a rutin. Természetesen nem mind "agyas",azért jobb a békesség. No és persze alkalmasint tudni kell, hogy hol van rajt a "fék"! Ha jól értelmeztem hajmáskéri örömködésedet, akkor még a lovazás szép, ersetenként sajgó -neaggyisten leesõs- útjának elején tartasz. Ezért csak azt tudom ajánlani amit már régen kitaláltak okos emberek: kezdõ lovas-rutinos ló, gyakorlott lovas-fiatal vagy képzetlenebb ló! Visszatérve a tési istállóhoz. Elég nagy ott a keverc, rendezetlenek a dolgok. A múltkor (kb. 3hete ) voltam fent szõrmotorral, beszéltem néhány ismerõssel de õk sem tudtak semmit. Azért próbálkozni lehet amihez sok szerencsét kívánok!

#351 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 16. - 20:31

Üdv Mindenkinek!Csak erre jártam, beköszönök................... :D Csatlakozom az elöttem szólóhoz, azzal a kiegészítéssel amit már lehet hogy említettem. Elsõre (kezdõ lovas pláne) nem lehet az "igazi" lovat megvenni, merthogy késöbb fog kialakulni (majd egyszercsak rájössz) milyen ló is kell Neked igazán. Az tény minél kezdõbb valaki annál rutinosabb és egyszersmind jóindulatúbb (majnem birka) legyen a ló. Nekem szerencsém volt 10 éves nagy tudású lovat kaptam kezdõként akitõl sokat tanultam és hálás vagyok Neki a néha "kemény" leckékért! Szóval légy körültekintõ és óvatos de legyen határozott elképzelésed, sok sikert hozzá!Sütyi! A rövidlábú loval jó meredek terepre kell menni majd nem veri a port a szemedbe egy hosszúlábú ló sem :kir: Vasárnap megnéztünk pár falut B.csernye-Szápár-Jásd-Csetény-Szõlõhegy, jó kõr volt (4óra) :yeah: Útközben láttunk egy olyan angoltelivért (naná, hogy mén) ami még nekem is tetszik :kocc: Igaz neki meg az én kancám tetszett"szemmel láthatóan" :gm: Késöbb találkoztunk egy hintóval amit egy pej és egy sárga vitt mint szél a falevelet. Szóval eszméletlen jó kõr volt :guny:

Edited by RIDERMAN, 2006 május 16. - 20:41.

#352 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 17. - 6:31

Üdv mindenkinek!Péter ahogy látom, más is osztja a véleményem.Szombaton nagyon jót lovagoltam!!! Készülök a jövõ évi gyirmóti megmérettetésre! A szlalom, és a rövidvágta már megyen. Most a hordókerülést gyakoroljuk. A bika rodeót, meg majd valahogy kibírom(nem tudom gyakorolni, bika hiány végett).Mam hogy haladtok a munkákkal?

#353 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 8:15

Úgy látom, nem csak én hanyagoltam az utóbbi idõben az internetezést!Kedves ismerõs és (remélem csak egyenlõre) ismeretlen barátaim. Köszönet az értem való aggódásért és a tanácsaitokért. Tényleg jól esik, hogy ennyien vagytok akik figyeltek rám! :kocc: Lovam még mindig nincs, viszont az elmúlt 2-3 hétben gyakorlatilag az összes szabadidõmben különbözõ lovakon ültem, kipróbálás céljából. Hát mit ne mondjak: elég vegyes a kép. Vannak nagyon olcsó lovak. A tulaj szerint "nyugodt, kezõknek és gyerekeknek" valók. Ezeknek általában közös jellemzõjük, hogy biztosan nem fognak senkit ledobni, elrabolni: örülnek ha önmagukat elcipelik. (Kor, régi sérülés, rosszul sikerült mütét és hasonlók akadályozzák õket a virgonckodásban.) Ezek az apróbb problémák persze a telefonáláskor nem derülnek ki. :yeah: A másik véglet a szinte megfizethetetlenül (mármint számomra) drága lovak. Ezek jellemzõje, hogy gyönyörûek, jól idomitottak. De általában kiderül, hogy igazából mégsem eladók. Ha igen akkor még az irányárnál is többért. :yeah: A kettõ közt van a legszélesebb réteg, ahol én igazán érdekelt vagyok. A vásárlásról: tanácsaitok ellenére a telivér a legesélyesebb jelölt. Illetve a "telivér". Mert õ is csak a hírdetésben volt telivér. A papírjai ezt másképp tudják. Viszont több alkalommal hosszú órákig gyötörtük a lányokkal anélkül, hogy bármi rosszaságot tett volna. Szóval õ egy rutinos, könnyen lovagolható jószág. Ez pedig egy erõsen érzelmi döntés lesz, persze azért némi engedménnyel a józan észnek. :)

#354 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 8:37

Fokos!Köszi a tanácsokat. Alkalomadtán találkozhatnánk személyesen is? B1Riderman!Én lelkesen próbálom elsõre megtalálni az igazit. Lassan két hónapja keresem. Lehet hogy igazad van?B1Aroon!Leld sok örömöd a rodeózásban! Azért -ha még áll a meghívásod- egyszer szeretném megnézni egy ilyen szlalomozós, hordókerülõs edzéseteket.B1Ágimam!Mi van veled? Hogy álltok a tetõvel? Én személy szerint hiányolom az építkezõs beszámlóidat.B1

#355 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 8:44

Szia, Péter, sziasztok Mindenki! (De jó, hogy itt ilyen nyugalom van... :) :ang:) Elõször is: képzeljétek, van egy új fórumos társunk, tomva, aki ajkai (ill. ajkarendeki) !!! :yeah: Váltottunk már néhány pü.-t, próbáltam segíteni, hogy megtaláljon bennünket. Bõvül ám a csapat! ;) Majd bemutatkozik, meg minden, de sajnos csak a m.helyérõl tud netezni.Bundásb1! RIEDERMAN-barátom azt mondja, nem lehet elsõre kiválasztani a "végleges" lovat, de errõl én azt gondolom, azért nem kizárt. Tiszta szívembõl kívánom, hogy találjátok meg elsõre az "igazit" :)!Aroon, te már ilyeneket tucc? :eek: :confused: De jó neked! Csak gyakorolj, aztán majd drukkolunk neked azon a gyirmóti akármin...A munkálatok? Hát...azok most állnak. :( Elkövettem egy baromságot: 85 %-os készültségnél kifizettem az ácsokat. Meg is léptek azon nyomban. Most - ha minden igaz - hétfõn jön valaki, aki befejezi. Biztos vagyok abban, ha nem egyedül lennék itthon, nem történtek volna (és a jövõben sem történnének) ilyen malõrök, de ez van. A többi dologgal HALADGATUNK (itt írtam róla bõvebben).

#356 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 9:05

Sziasztok!Ágimam lehet elsõre is beleszeretni. Bár ez nem házasság :D és ha B1-nek megfelel (most) a paci a (remélhetõleg) töménytelen lovaglás által Õ fog fejlõdni (a ló csak felejt már amennyiben jól képzett volt) és egy idõ (mert ez folyamat) (1-2 hét-to néhány év) már másik Ló szükségeltetik............... :gm: Persze azért én is szurkolok sikerüljön neki! :ang:Ui: ne add fel kellõ kitartással emberi áron is lehet jó lovat találni!Van egy ismerõsõm most is árúl pár telivért (160-240e-ig)

Edited by RIDERMAN, 2006 május 19. - 9:09.

#357 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 9:08

Vagy egy új bicikli. Miért kéne cserélgetni egy hobbilovat, akivel frankón össze lehet csiszolódni?

Edited by Natos, 2006 május 19. - 9:09.

#358 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 20:21

B 1! Részemrõl nincs akadálya a találkának az idõfaktort leszámítva. Most vasárnapra Alsóperét ütemeztük be a huculos haverral. Patkolás elõtti gyógy és biztonsági kiruccanás. Talán megússzuk esõ mentesen, bár az erdõben nem olyan vészes a helyzet. Igencsak ráfér egy nyugtató menet a szõrmotoromra. Lehet, hogy vissza felé Tésnek jövünk. Bár igazándiból nem kell bemenni a faluba.[No üdv mindenkinek, mert már báncsa a szememet/a monitor. Nem vagyok egy gépfüggõ tipus, meg nem is értek hozzá. quote]

#359 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 20. - 18:45

Ma betámadom Balcsit. Remélem holnap jó idõ lesz: szeretnék egy nagyot túrázni. :yeah: Zorka! Remélem csatlakozol majd hozzám! Akár elmehetnénk arrafelé is, amerre a verseny volt. Majd csörrentelek. ;)

#360 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 21. - 14:53

Hát hidd el Méz én most is szivesen lovagolnék veled :yeah: ,de ez a jelen állapotomban egyszerüen lehetetlen(egy kis baleset,lovas baleset) :D ugyhogy még egy kicsit lábadozok.Majd talán legközelebb összehozzuk.Apropo mit tudsz a pünkösdi buliról???? :kocc: