Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dóra-major avagy élet az üllõi homokon

• Please log in to reply
512 válasz a témához

#321 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:29

Asszem itt félreértés esete forog fennen...............

Hozzászólás megtekintése

Lehet, én meg úgy érzem ez nem az én világom. Ez csak is az én hibám,de meg próbáltam hogy veletek legyek. Jobb volt nekem mikor láthattakak titeket, s élõben dumcsiztunk.(most már azt is tudom mit jelent a fórumon ha bekapcsolva felejtem a Caps Lock billentyût.)Nem szégyellem aki ismer tudja miért, aki meg nem annak hiába magyaráznám. Az is lehet magán üziben kellet volna no mindegy BOCS!

#322 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 16:43

Jelentem van élet az üllõi homokon, bár nem túl vidám és pezsgõ.Sajna én már nem is tudom mikor voltam kint, Fótra is csak ritkán jutok el, akkor is csak Wapi-ig (bár már ültem lovon is vagy háromszor, ebbõl egyszer vagy 20 percig is :)) Ez az év az esküvõk éve lesz, egy már meg volt, Melo mondott igent Vivinek :kocc: (meg persze Vivi is Melonak)Nálunk a jövõ héttel beköszönt a nagy vakáció, addig sem tudom minek járnak suliba, amikor nem csinálnak semmit...Zap szorgalmasan készülõdik Tatárra, Pannival Zsuzsival és Évivel, no meg Dezsõvel és Jankóval, de azért néha kijut Ozzyhoz is.Hallomásból tudom, hogy beköszöntött a kánaán a ménesre, kinn vannak éjjel-nappal a legelõn, kíváncsi vagyok, vajon Dömpilla még jobban meghízik, vagy sikerül kicsit fogynia a mozgástól és a kímélõ étkezéstõl (csak legelnek). Na nem szaporítom a szót, írjatok ti is!Zsuzska, te sem írsz sosem...

#323 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 9:15

Ahogy Éva írta, jó dolog is akad. A lovak kint vannak már a legelõkön éjjel-nappal, kifényesedtek, kialmásodtak, gömbölyûek, jól vannak. A hidegvérû ménes is végre kint legel, szépek. Linda inkább a táplálkozással van elfoglalva, a csikóját úgy láttam, hogy beadta Dusihoz oviba. A melegvérû csikós kancák is jól vannak. Vasárnap, ahogy mentem Genny-ért a legelõn, egyszercsak oldalról, ahol elõtte nem láttam semmit, mozgást észleltem. Egyik csikó elfeküdt a fûben az oldalán, de nem látszott ki a fûbõl, ezért mikor elkezdte hajtani a legyeket kicsit meglepõdtem, hogy ott, ahol azelõtt semmi nem volt, csak fû, elkezd egy csikó csapkodni a farkával. Jót lovagoltam Genny-n, Ozzyt meg egy órán át ápoltam, mert egy héten egyszer látom mostanában, van mit vakarni róla.

#324 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 8:01

Azt hallottam Üllõn folynak kisérletek a Szarvasi energiafû etetésével. Tud róla valaki valamit?

#325 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 9:28

Mi az a "szarvasi energiafû"? :confused: A legelõn sima egyszerû mezei üllõi fû nõ, amelyik ad némi energiát, különben már csak feküdnének a lovak.

#326 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 11:44

Mi az a "szarvasi energiafû"?  :confused: A legelõn sima egyszerû mezei üllõi fû nõ, amelyik ad némi energiát, különben már csak feküdnének a lovak.

Hozzászólás megtekintése

Azt hallottam Üllõn folynak kisérletek takarmányozási célú hasznosításra.

#327 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 22:47

Ma volt Bius szülinapja...Hát Isten Éltessen! ... nincs olyan szó, kifejezés, amit írni-mondani tudnék...

#328 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 13:29

Boldog születésnapot Éva! :kocc:

#329 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 14:05

Szasztok, Õ nem fórumos? Le a kalappal elõtte, jól bírta a nagy meleget az üllõi síkon...

#330 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 17:23

Nagyon szépen köszönöm :DErnest!Nincs róla közelebbi kép?

#331 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 9:57

Egy kis üllõi jólevegõt szívtam tegnap. :D Hagyományosnak mondható módon kezdõdött a nap: reggel megígértem Adrinak, hogy õt is viszem, mert rossz az öreg Skodája, beülök az autóba... hát igen, NEM INDULT! Hangulat megalapozva, de Bouget, mint mindig, segítségemre siet, elszállít Üllõre, majd Bazsó hazahoz Adrival együtt. Eredeti célom az volt, hogy kétheti távollét után agyontutujgatom Ozzyt, minden szõrszálát csillogó-villogóra varázsolom, sétálunk, megkapja a finomságokat, meg ilyesmi. És semmi dolgom nem lesz, majd gyönyörködöm a ménesben. De aztán sms-ben kaptam egy pár lónevet, meg hogy melyikkel mit csináljunk. Karámozás, futószárazás, lovaglás, a táboros lovakat kicsit mozgatni, mielõtt holnap felülnek rájuk a gyerekek. A nekem jutott ló nem nagyon akart mozogni, úgyhogy nem vittem túlzásba, de legalább jól eláztunk. Ozzyra még rá se néztem, de már délután volt, szerencsére jött Bazsó és leápolta. Már nem olyan kövér, csak füvön él, amúgy nagyon jól elvan, flegma beletörõdéssel tûrte a nyúzást, majd egy pillanat alatt átváltott kedves, aranyos lóvá, mikor meglátta, hogy vödörrel a kezemben közeledek felé. :ang: Este még zárás elõtt beestünk a cukrászdába hamburger+sütizabálás, pletykálkodás céljából. Szombaton buli, a tavalyi nagysikerû ismétlése gyanánt. :yeah: Packa! A fû dolgot elfelejtettem megkérdezni, de ami késik, az nem múlik.

#332 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 8:13

Packa! A fû dolgot elfelejtettem megkérdezni, de ami késik, az nem múlik.

Hozzászólás megtekintése

Köszi, megpróbálok figyelni.... :)

#333 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 19:49

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólás megtekintése

Annyit tudtam meg, hogy most csütörtökön lesz energiafû konferencia Dóra-majorban, és létezik egy bizonyos Miss. Energiafû.

#334 safranek

safranek

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 238 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 11. - 20:24

.......Annyit tudtam meg, hogy most csütörtökön lesz energiafû konferencia Dóra-majorban, és létezik egy bizonyos Miss. Energiafû.

Hozzászólás megtekintése

Ugye Te vagy, mert megyek, s jól +gratulállak. :)

#335 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 9:56

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólás megtekintése

Annyit tudtam meg, hogy most csütörtökön lesz energiafû konferencia Dóra-majorban, és létezik egy bizonyos Miss. Energiafû.

Hozzászólás megtekintése

Miss Energiafû? Izgalmasan hangzik. :D

#336 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 13. - 13:46

Saf! Nem én vagyok Miss Energiafû. :D Nincs is túl sok energiám ebben a melegben. :D

#337 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 8:10

Boldog születésnapot Zapolya! :kocc:

#338 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 8:19

Köszönöm szépen! A munkahelyemen telik egyelõre, de majd lesz ez még jobb is. :D

#339 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 8:22

Én is nagyon nagyon boldogot kívánok neked Zap.Ha ezt mondtad volna vasárnap, akkor ittunk volna az egészségedre. :D

#340 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 8:25

Köszönöm! Minden alkalmat megragadnátok az ivászatra, mi?! :D :kocc: Igazából eszembe se jutott, hogy szülinapom lesz...

#341 safranek

safranek

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 238 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 11:03

Köszönöm! Minden alkalmat megragadnátok az ivászatra, mi?!  :D  :kocc:  Igazából eszembe se jutott, hogy szülinapom lesz...

Hozzászólás megtekintése

Füled érjen az Unimuck-ig. :)Saf a nevenincs sármány

#342 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 13:13

Saf! Köszönöm a jókívánságot. Unicumból sosem elég. Olyan rég láttalak, hogy kezdesz hiányozni. :D

#343 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 13:55

Innen a Balkán északi határövezetbõl is sok boldogságot "Ha elmúltál már annyi meg annyi.....stb stb " :D ja az üveg felénél gondolj majd reánk pusz. :kocc:

#344 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 14:00

Saf változás lesz a túra útvonalunkban!

#345 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 14:03

Köszönöm! Milyen túraútvonalatokba? Hová készültök Saffal?

#346 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 5:35

A szokásos aug.-i csapat túránk, Saf segitett kicsit de sajnos nem jön össze az eredeti gondolatom de a régi álmommat sikerül megvalositani ....saját lovam hátárol szeretném a Hortobágyon megnézni a naplementét. szoritsatok ne legyen beborult égbolt.Ja és onnan lábon kocogunk haza /26o-350 km/ ennyi a történetpusz mj

#347 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 8:07

Biztosan minden pont olyan lesz, ahogy elképzelted. :D Most egy picit irigyellek benneteket, mert már én is vágynék egy hosszabb túrára, de majd talán jövõre...

#348 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 21:57

Sziasztok!Milyen az elet nalatok? Ismeritek a fonokot? Mit gondoltok rola??Bocsi, csak kulfoldon nincs ekezet...

#349 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 19. - 8:04

Szia Baby Queen! Nálunk az élet nagyrészt vidám, néha bonyolult, és a lovakról szól minden. Meg az emberekrõl. Akik sokfélék, mint a lovak is, de az utóbbiakkal azért könnyebb. :D Most éppen nagy élet van, mert tele az udvar táborozós gyerekekkel, akik szorgalmasan nyúzzák a lovakat. Melyik fõnökre gondolsz?

#350 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 19. - 20:36

az igazgatora gondoltam ;)

#351 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 9:26

Nem túlzottan érint a tevékenysége, ritkán látom, ezért nem is tudok róla mit mondani. Mit szeretnél pontosan tudni, mi az, ami érdekel?

#352 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 22. - 17:53

SOMA!Csigavonalban járjátok be a Hortobágyot vagy elõbb elmentek a Kis-Alföldre?Mi most értünk haza Alsópáhokról, egy hetet pancsoltunk a Balatonban, a jövõ héten meg új melóhelyen kezdek, így az elkövetkezendõ pár hónapban bizti nincs nagy bulizás. Mivel február közepe óta nem ültem lovon értékelhetõen, így lassan azt is elfelejtem, hogy melyik az a vége amelyik rúg és melyik harap...Na én szurkolok neked!Más, mielõtt leléptem tartottunk egy össznépi szülinapi bulit a majorban, ami megintcsak úgy sült el ahogy mostanában szokott: mire beindult az igazi uli, nekem már vízszintbe kellett tennem magam (tévedés, nem Zwack bácsinak köszönhetõen, az még itthon figyel a fagyasztóban, bár ma már rájárok :D)Kis beszámolót majd rittyentek a nyaralásunkról, mert persze velünk mindig történik valami :dev: (még nem tudom hova írom)csók :D

#353 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 23. - 22:00

Ma már késõ van de "....jöfff te még az én uttámba .....a "...bácsit meg csókoltatom pusz.

#354 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 8:44

Csak röhögni tudok már magamon. :D Nem járok ki hétközben Üllõre, mert tábor van, és nem szeretem látni, ahogy Ozzy megy a gyerekek alatt a mély homokban, úgyhogy csak vasárnap dugom ki az orrom, amikor szabadnaposak a lovak. Vasárnap lévén, természetesen nem indult a Suzuki. (Kár, hogy nincs olyan szmájli, ami érzékeltetné a lelkiállapotomat.) Gyorsan megkértem Bazsót és Zsuzsit, hogy vigyenek ki, így végül hárman támadtunk egy db. lóra, leápoltuk, lefürdettük, kicsit lefogyott, bár szerencsére volt mibõl, megkapta a vitaminjait, aztán visszaengedtük a legelõre a többiekhez.

#355 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 21:40

A lelki állapotodat megértem, de a lovacskák még élvezik is jó részt a táborokat még ilyen kutya melegben is. Bizom abban egyszer még személyesen is beszélgethetünk erröl pusz mj.

#356 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 8:55

Személyesen megbeszéljük majd ezt (is) majd egy VBK mellett. :) Kíváncsi vagyok a véleményedre.

#357 Orsi

Orsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 859 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 14:58

Kedves Régiósok!Bebáláztatnám nagyon jó minõségû szénámat, ha valaki megvenné tõlem.Én Tápiószentmártonban lakom, a széna is ott van, ha valakit érdekel, a 06/70-211-7552-es telefonszámon hívjon fel.Kaszáláls kb 2 hét múlva lenne.A Bála 2X lesz rendsodrozva, kb 25-30 kiló és 300 Ft-ért adom blálját.

#358 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 31. - 12:36

Extrajót lovagoltunk tegnap délelõtt. Bár reggel még nem akartam felkelni, nagyon lusta voltam, de aztán csak nekiveselkedtem, és még az autó is úgy akarta, hogy kimenjek Üllõre. Amíg Verocs lovagoltatott, kölcsönadta Genny-kéjét, Adri jött Hegyesen. Nekivágtunk az üllõi homoknak, átvágtunk a birkalegelõn, aztán a hûvösbe, a fák alá vettünk az irányt. Adri ment elöl Hegyivel. Elég régen járhattak elöttünk arrafelé lovasok, mert rengeteg pókhálót téptek szét Hegyiék. Nem tudtam, hogy Genny mennyire bátor hõs, ez volt az elsõ terepünk együtt, nemrég még sokmindent ijesztõnek talált, és láttam, hogy mit tud, ha megijed. :dev: Fáj a térdem mostanában, úgyhogy csak baromi hosszú kengyelt tudtam állítani, így meg egy kicsit (nagyon) instabil voltam. Mondtam is Genny-nek, hogy nem ám díjlovasok ülnek rajta, úgyhogy viselkedjen úgy, mint egy megbízható túraló. Megértette. :ang: Kényelmes mozgás, teljesen nyugodt, figyelmes viselkedés, rögtön reagálás minden kérésre, mit akarhat többet egy lovas? Bejártunk egy csomó erdei ösvényt, láttuk az õzeket, szép tanyákat, mentünk kényelmes vágtákat. A második kanyar után már fogalmam sem volt, hogy merre vagyunk, ha Adri otthagy, max. a patanyomokon tudtam volna hazajutni. Szerencsére minden út a gázpásztára vezet, az egy biztos pont. Bár a gázpásztáról gyorsan letértünk, mert lövéseket hallottunk, nem is tudtam, hogy délben is szoktak vadászni. Ilyen lovaglásokkal el tudom viselni a nyarat.

#359 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 11:06

Kedves Zap!Minden egyes alkalommal élvezettel olvasgatom beszámolóidat lovaglásaid történeteirõl :) Néha elképzelem mennyi idõ lenne ez élõben s hát ez a gondolat mindig mosolyt csal morcos ábrázatomra. :dev: A többit e-mailben már elküldtem. pusz ui:nem tudom SAF-madarunk hogyan élte túl a hétvégét fizikailag de hogy a lelke szárnyalt az tuti :kir:

#360 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 2. - 11:43

És még nem is fejtettem ki minden részletre kiterjedõen a témát. :D Sejtheted mi lenne, szerepelne benne a mûanyag palack, amire rálépett a ló, és megijedt a hangtól, ahogy összenyomta, meg a terepjárós, aki figyelmesen félreállt a szûk erdei ösvényen, meg a motoros, aki lassított mellettünk, és Genny csak egy picit tartott tõle. Találkoztunk félelmetes, lóevõ, vad, ugató pumival is, de elkergettük, stb. stb. Azt is kihagytam, hogy Ozzyra is sort kerítettem, bár õt csak lábhûtéssel, vitaminnal és legeltetéssel zaklattam. Megkaptam az e-mailt, már válaszoltam is. Mit mûvelt a csicsergõ SAFMADÁR?