Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#321 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 11:50

Igen! Csak szokásom szerint értelmesen sikerült megfogalmaznom a dolgot.

#322 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 12:48

Nekem nem úgy tûnik. Teljesen egyértelmû, érthetõ (és nagyon elmésen) megfogalmazott "meghívó", egy soha vissza nem térõ alkalom. :) Nosza, lovasok! :rolleyes: Ilyet kihagyni... (Bundás, mondd azt, hogy 5e Ft. a napidíja a lónak. Minnyá lesz jelentkezõ! :gm: )

#323 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 16:44

Jó az ötlet. :yeah: Már magam is gondolkodtam rajta. :rolleyes:

#324 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 8:22

1. Nevezés

Nevezni lehet egyénileg, családosan,vagy 14 év alattiaknak csoportosan is, 500- 1.000 Ft, ill. 200 Ft/fõ nevezési díj ellenében. A 14 év alattiak önállóan nem nevezhetnek, csak szülõvel családos, vagy felnõtt csoportvezetõvel csoportos formában. Csoportnak számít 1 felnõtt + min. 4 vagy több gyermek.

Nevezési lap kapható a versenyt megelõzõ napokban a három település Polgármesteri Hivatalaiban, a zirci Tourinform irodában (88 416-816) nyitvatartási idõben (8-16 óráig), valamint a verseny ideje alatt a pecsételõ helyeken.

Egyébként MINDEN info megtalálható a nomotor.hu oldalon a JÁTÉKSZABÁLYOK menüpont alatt!!!

http://www.nomotor.h...hp?page=szabaly

#325 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 14:31

Figyelem, mindenkinek, akit érdekel a Bakony, a no motor, a nyár, meg minden! Lovaknak, lovasoknak INGYENES szálláslehetõség a no motor idején BORZAVÁRON, a jövendõ Magas-Bakonyi Túrközpontban! A lovak ellegelhetnek a bekerített pályán és körkarámban, a lovasok sátrat üthetnek. A helyszín jól megközelíthetõ mûúton, mint pedig erdei úton. Zabot, szénát a helybéli lovasok kínálnak a vendégeknek, vízvételi lehetõség is van. A humán komfortot egyelõre egy fabudi biztosítja, de az tutira. A porvai nevezési helyszín mindössze negyedóra lovaglásra van. megközelíthetõ gyakorlatilag mindenfelõl, értsd: Bakonybél, Zirc, jobbról, balról, elõlrõl, hátulról, nézzetek térképet, akkor látjátok. Van pad, grillezõ, szalonnasütõ, természet és romantika. Különösen ajánlom ezt Bundásb1 és Igor figyelmébe, ez utóbbi kartársnak magán is ment...

#326 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 15:18

nézzetek térképet, akkor látjátok.

Melyik térképet? :D :D

Jó ötlet ez a no motor - mintha csak az enyém lenne - le kéne koppintani. Remélem nincs levédve.... :)

Edited by packa, 2007 április 23. - 15:20.

#327 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 24. - 20:27

Ma mondtam a lovaknak, asszem ezt meglépjük a hétvégén! :kocc: Szóltam, pár embernek, talán Ök is jönnek ki tudja több szem több............. :D

Edited by RIDERMAN, 2007 április 24. - 20:29.

#328 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 25. - 17:34

2007 állítólag a lovasturizmus éve...és hát ki az aki nem szeret a bakonybanlovagolni...nem igaz? tapasztalat:a borzavár kardosrét,szépalma vonalon festõi környezetben pihenheti ki magát az ember :9 (természetesen lóháton) szóljon aki nem így gondolja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#329 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 7:37

És az is szóljon (idõben) aki részt venne a NOMOTOR ralitúrán és erre jönne illetve menne, szállás pihenõ megoldható! :kocc:

#330 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 8:56

Riderman! Mi megyünk, azt hiszem Porván lesz a szállásunk. Összefuthatnánk, úgyis volt róla szó, hogy megnézed a Feketét! :)(Fokossal beszéltél róla, ha jól tudom.) Helyileg te hol vagy?

#331 igor

igor

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 27. - 13:20

Riderman ! Mi is megyünk nomotorozni (2 fõ) , Borzaváron fogunk sátorozni, vasárnap délután érünk oda.

#332 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 27. - 14:34

Helyesbítek. Olaszfalun alszunk szombat este és vasárnap este is.

#333 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 27. - 15:32

Akkor lehet hogy mégiscsak összefutunk? :) Szombat estére nekem is Olaszfalu a tervem. Aztán reggel indulás Porva irányába. A többi még kiforrja magát.

#334 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 19:31

A kocka el van vetve! :D Ma délután fellovagoltam Olaszfaluba. A lovak ott éjszakáznak, úgyhogy mi ha törik, ha szakad, holnap reggel nekiindulunk a rally-nak. Hajrá mindenkinek! :)

#335 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 1. - 19:46

Hát Kedves Fórum Társak! Sajna nem voltam gépközelben, de legalább egy kis darabot lejártunk a nomotorból. Az idõ és a táj csodás volt. :yeah: Porvára sajna nem jutottunk el igy is kb tiz órát töltöttünk nyeregben. Ha jövöre lehet ismét megyünk! :kir: A lovaimon alig maradt szõr lesimogatták a pecsételõ állomáson a gyerekek. :D

#336 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 1. - 21:08

Jelentem végigjártuk!
3 lóval indultunk, Olaszfaluból. 28-án apáék fellovagoltak Palotáról Olaszfaluba, onnan pedig vasárnap reggel indultunk Porva felé, akkor már én ültem a lovon. Két óra alatt oda is értünk, neveztünk, ettünk, ittunk, majd megérkeztek Bundásék is, kikötötték a lovaikat a mieink mellé, beszéltünk pár szót. Közben én porfátlan módon felhívtam Natost, nem tudna-e a 3 lónak szállást. Ugyanis csak az elsõ éjszakánk volt biztos, aminek ugye már vége volt, a többi abszolút képlékeny volt. Natos kapott ide, oda, aztán végül beadta magát, azt mondta "gyertek!". Kikki eljött értünk, megnéztük a karámot, jó volt, egy éjszakára különösen, Natos háza, és a környéke mégjobb. A végsõ változat azonban Csesznek lett, így Porváról egy laza 10km-ünk volt még, ráértünk.
Félúton Porva-Cseszneken pecsételtünk, az úton mindenki vagy fényképezett, vagy "jéé, lovak"-ozott. :D Gyönyörû a Bakony, az erdõ zöld, a rétek szintén, a lankák, hegyek ... huhh az egész! (viszont nagyon nagy szárazság van)
Csesznekre beérve megkerestük az összes pecsételõhelyet, letámasztottuk a lovakat, lenyergeltünk, az egésznapos lovaglást megkoronázva potyáztam még egyet a nyitott lovarda napon, és felültem egy sárga heréltre. :) (az "edzõ" és a "tanítvány" is meg lett dícsérve) A vár nagyon jól néz ki, bár már csak a disznótoros vacsorára értünk le a faluba. Az még jobban nézett ki, és az íze se volt rossz, a rétesrõl viszont lemaradtunk.
A lovak egy füves karámban legelésztek egész éjjel, jól érezték magukat. A tanyához akkora legelõk tartoznak, és alig van benn pár ló - így el lehet viselni. :)
Másnap reggel fölmentünk még a várba, aztán gyorsan nyergeltünk, mert Dudar érintésével még Palotáig kellett jönnünk aznap. Reggel egy kis ideig együtt jöttünk Bundással és a lányával, aztán leváltunk, mert mi sietõsebbre vettük. Dudaron pecsét, 10-20 perc pihi (plusz a kavargás a faluban :D ), aztán irány tovább. A falut elhagyva belõttük magunkat Tés irányába, már látszott a falu, és toronyiránt nekivágtunk az útnak, majd ráértünk a Római-fürdõhöz vezetõ túristaútra. Rengetek kiránduló volt. Tésen találkoztunk egy ismerõssel, vele beszélgettünk még pár szót, aztán szépen haza is értünk, a lovakat irányítani nem nagyon kellett, a szárat csak azért fogtam, hogy le ne essen.
A két nap alatt én egy 70-est tettem meg, a ló a három alatt pedig még plusz 20-at mondjuk. Jól bírtuk. Az hogy én jól, egy dolog, de a Játéknak sincs semmi baja. Nem virgonckodik, de vidáman (hogy mennyire, azt nem tudom) ügetett végig, egy felesleges mozdulata nem volt, hajtani sem kellett, ment elõtte a két hucul, mi meg követtük õket. Amikor kellett, nyugodtan ácsorogtunk, ha indultunk, akkor simán, noszogatás nélkül ment. Jó volt na!
Ma pedig apa segített Bundásnak hazahozni Pálmát, õk is gond nélkül hazaértek. Elvileg. :)

Natos! Köszi a hirtelen jött ajánlatot, aztán, hogy mégsem kellett, hát így alakult... Örültünk a találkozásnak, és gyönyörû helyen éldegéltek! :) Ja, és találkoztunk még ExHunterral is Porván, Cseszneken és Dudar felé félúton is.
Ha jól tévedek, akkor pedig Csesznek és Dudar között Riderman jött velünk szembe a két szürke arabbal? (csak utólagos sejtés)

képek itt: No motor rally

#337 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 7:47

Jól tévedsz, Mi voltunk, mondtam is késöbb Bundásnak, mintha ismerõsõk lettek volna. Igazából nekem késöbb állt össze a kép hiszen még sosem találkoztunk élõben. Talán ha nem sietünkmindannyian, meg nem a kerékpárosokat figyeli mindenki akkor ott is tisztázhattuk volna. Na majd legközelebb. Mi Péterék elé mentünk majd együtt vissza Dudarra és utána Csesznekre. Muraközi! tartozom egy fél vödör vizzel, mert vissza fele jövet szerettünk volna itatni (azért kerestelek). Szerencsére maradt egy fél vödör viz a kerités mellett, további szerencse, hogy a két paci beérte ennyivel. Utána rugaszkodtunk neki a hegynek hazafele. Legközelebb valami kevésbé köves erdei utat próbálunk, mert a lovak körmének az apró kõ rosszabb mint a bitumen. A táj arra fele is csodás, csak több a kõ.

#338 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 16:12

Natos! Köszi a hirtelen jött ajánlatot, aztán, hogy mégsem kellett, hát így alakult... Örültünk a találkozásnak, és gyönyörû helyen éldegéltek! :) Ja, és találkoztunk még ExHunterral is Porván, Cseszneken és Dudar felé félúton is.

Szívesen, tekintve, hogy az égvilágon semmibe sem került :) ExHunterral nekünk is sikerült megismerkedni, ritka szimpatikus fazon :) :) Remélem, jöttök még mifelénk.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 5. - 8:52

Embörök, tök véletlenül olvastam most ezt el (meg mert Sütyi célzott rá :dev:), de hogy ez milyen állati jó! :kocc: Remélem, tényleg lesz még folytatás a következő években, és egyszer valahogy a logisztika magas fokára hágva mi is eljutunk a Pilisből egy ilyen No Motor Rally-ra, mert nekem nagyon tetszik az ötlet, ráadásul Csesznek a szívem egyik csücske, amit hatalmas élmény lenne egyszer lóháton is "bevenni" :ang: Sütyi, a képeid is csudajók, és az a táj - hát valóban meseszép (hiányzik is, bár a Pilissel is elégedett vagyok :D). No, bepofátlankodás off ;) [írástudatlanság]

Edited by Dé, 2007 május 5. - 8:53.

#340 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 20:08

Örömmel tölt el ha "messziröl jött" rendes lovasember látogat felénk! :kv:

#341 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 20:40

képek itt: No motor rally

"
Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot A legvalószínûbb okok:Nem kapcsolódik az internethez. A webhelyen problémák állnak fenn. Lehet, hogy hibásan írta be a címet." :(

#342 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 21:00

A képtár miatt lehet, már megint. Egyszer behozza, másszor nem. Kéne egy másikat galériát keresnem, a tár nincs mindig a helyzet magaslatán, csak még nem volt kedvem nekiállni, feltöltögetni a másikra. Próbálkozz még, hátha sikerül... :rolleyes: Dé, te meg jöhetsz máskor is. Lóval is. ;) *szerk.: nekem most konkrétan behozza a képeket*

Edited by Sütyi, 2007 május 7. - 21:00.

#343 ExHunter

ExHunter

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 23:55

Sziasztok!
Egy kicsit megkésve de néhány kép a Nomotor Rally napjaiból: http://kep.tar.hu/exhunter .
Mi nagyon jól éreztük magunkat a rendezvényen, és külön örültem, ha találkoztam a Fórumról régi-új ismerõsökkel.
Ridermannal pár szót váltottunk Dudaron (nem mutatkoztunk be :) ) , de akkor mi gyalog voltunk, mert az Ördög-árok és Kõ-árok végigjárását is terveztük arra a napra.
Cseszneki lovas házigazdáinkkal õsz elejére tervezünk egy pár napos túrát ismét a környéken, nem várunk tavaszig :) Örülnék, ha megint találkoznánk rövidebb, hosszabb szakaszon együtt túráznánk. Ha pontos tervünk lesz (idõben, térben) megírom.

Egy kicsit más, és még lehet hogy HH is benéz újra :) :
Túra a Völgynapokra Taliándörögdre. Két alkalommal már Cavval Safranekkel, Borival megcsináltuk. (Pákozd - Veszprém - Taliándörögd). Ha van kedvetek hozzá, szívesen segítek az elõkészítésben és a túrában ismét.

#344 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 8. - 5:38

No, akkor ezt mindketten benéztétek. Idõvel hozzám is benézhettek:D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 8. - 7:41

Örömmel tölt el ha "messziröl jött" rendes lovasember látogat felénk! :kv:

Hát, az engem is :D
Na jó, vicc nélkül, köszönöm :)

Dé, te meg jöhetsz máskor is. Lóval is. ;)

:ang:

#346 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 8. - 8:58

Én mindenkinek bizalmat szavazok! :D (elõször...........)

#347 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 9. - 14:29

Beszólok az esõnek. Pont annyira szemerkél, hogy ne lehessen kimenni tenni-venni! És azért itt, mert itt esik. Másutt nem.

#348 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 9. - 17:55

...Muraközi! tartozom egy fél vödör vizzel, mert vissza fele jövet szerettünk volna itatni (azért kerestelek). Szerencsére maradt egy fél vödör viz a kerités mellett, további szerencse, hogy a két paci beérte ennyivel....

Sziasztok!
Gondolom ez vasárnap lehetett, amikor mi is "raliztunk", vaaagy hétfõn, amikor még mindig raliztunk...
Sajnálom, hogy elkerültük egymást!
Vasárnap Porvánál találkoztunk Péterékkel, madártávlatból és a három "szõrös" lovassal, gondolom Sütyiék voltak. Mivel mi, a családi buli miatt, gyalog tettük meg a távot csak "jé lovak"-ozhattunk... :)
Gergõ fiam a hidegvérû kancával és a Judit-Flóri-Banai "egységgel" végig lovagolták a pályát. Biztosan találkoztatok velük. Különös ösmertetõjelük a két hónapos csikó volt. Ja, meg a vidám fiúk...
Hétfõn átnéztünk Csesznekre, csak úgy. Dávid barátomnál hagytuk a lovat, mint kiderült nagy szabaduló-mûvész..., kitört a karámból, a többi ló közé. Sajnos már akkora szél volt, hogy a várba alig-alig akaródzott fölmenni. A Lovagvár étterem húzott bennünket.
Péter lovaihoz gratulálok, igazán szép lovacskák és éjszaka sem volt semmi gond velük az idegen helyen.

#349 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 9. - 20:11

Majd legközelebb! :D
Tervbe vetttük, hogy Koromla felõl keresünk egy kevésbé kacskaringós és fõleg köves utat. :kir:
A 3 szörös lovassal mi is találkoztunk, mint kiderült Sütyiék voltak.
Én találkoztam exhunterrel is (csak éppen nem tudtam, igaz Õ sem kivel van dolga) :kv:
De jó buli volt, ilyen kéne több is :yeah:
Éppen utat keresünk.............
Posted Image

Edited by RIDERMAN, 2007 május 10. - 20:19.

#350 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 11. - 20:23

Mi meg találkoztunk a hidegvérûs egységgel. Csesznek felé szerintem. Vagy nem. Nem tudom.

#351 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 12. - 17:46

Jövõ szombaton tájékozódási terepverseny lesz Gyulafirátóton. :yeah: Elsõsorban Sütyihez szól a kérdésem: nem kívánsz-e indulni valamelyik lovammal. Lehet velem együtt mint csapat, vagy külön, egyénileg is. Ha érdekel feltétlenül válaszolj hétfõ reggelig!

#352 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 12. - 19:29

Köszönöm kérdésed, de sajnos a jobb kezemen található két törött ujj, és a gipsz + kötés most megakadályoz ebben. Érdekelne, de nem megy, most legalább egy hónapos kihagyás következik. (mellékesen meg épp akkor indulunk Erdélybe osztálykirándulásra) Ha tudtok menni, menjetek! :) Én első balesetemmel elindultam a lovassá válás útján. :D *le kéne írni helyesen az ujj/új szavakat :D *

Edited by Sütyi, 2007 május 14. - 14:12.

#353 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 12. - 19:40

Hát, úgy látszik ez a 8-10km, ami köztünk van szinte leküzdhetetlen akadály. De azért nem adom fel! Egyszer majdcsak sikerül együtt lovaznunk! Mindenesetre jobbulást neked. (Csak nem lóval sikerült elkövetned?) Én mindenképpen indulok, legfeljebb így egyszemélyes csapatot alkotok. :) (A nomotoros élmények nagyon megnövelték az önbizalmamat.)

#354 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 12. - 19:46

Ráhibáztál, lóval történt. Más munkát nem csinálok, még a végén megárt. :D Jó is volt az a no motor, menj(etek) erre is!

#355 Kikki

Kikki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 12. - 19:47

Tudsz errõl valamit bõvebben?

#356 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 13. - 8:51

Én tudok: A verseny kezdete: május 19. 10 órakor. Nevezési díj 1.000- Ft (tartalmazza a lovak 1 napi elhelyezését, és a lovasnak egy ebédet) Hat tájékozódási pont, kb. 15-20 km-es táv. Jelentkezni kell május 18.-ig. Lóval nemtudom hogy állsz, nekem egyenlõre még van egy szabad lovam. Üdv: Péter

#357 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 17. - 16:34

Hajrá! :yeah:

#358 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 20. - 20:26

Na, ez is megvolt! :) Túl vagyok életem elsõ lovasversenyén. :yeah: A hangulat szuper volt, a verseny szintén! Élmények, tapasztalatok garmadája, stb. Nem akarok dicsekedni, de harmadik helyezett lettem. Pedig háromnál több induló volt. (Na azért nem sokal.) Aki kihagyta sajnálhatja.

#359 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 19:03

Érdekelnének a részletek! :kv:

#360 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 6. - 20:20

Ma hét óra felé állt el a szokásos napi esõ. Még szemerkélt, mikor nyergelni kezdtem, de muszály volt kimennem: tegnap kaptak új patkókat a lovacskák, és ki kellett próbálni! Mire elindultunk, teljesen elállt. Jól átmozgattuk egymást Dáriussal.