Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csongrád megye

• Please log in to reply
445 válasz a témához

#321 Guest_gabóca_*

Guest_gabóca_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 3. - 7:13

Pacika és Soma !Én a dél-alföldibe lovagolok és szerettem volna a tavaszköszöntõ túrán részt venni , jelentkeztem is .A lovardába összesen hároman jelezték részvételüket . Mi el is mentünk egy kissebb túrára .A helyzet az , hogy a Gálné feltte a fórumra , kihelyezett a városban néhány plakátot , és minden lovas ismerõsének elküldte a felhívást sms-ben . Majd a múlt hét közepén felhívta õket !- Nem tudom még , nem érek rá , majd legközelebb , lehet hogy megyünk stb válaszokat kapott .A lovasudvart senki fel nem hívta ( ugyan ki is jöhetett volna ) se vásárhelyi , se mindszenti se szegvári , hogy jelezze részvételi szándékát .Nagyon sajnálom hogy titokba tartottátok hogy ti is eljönnétek a túrára csak a másik irányból , mert akkor legalább mi elmehettünk volna , és találkoztunk volna veletek ,sõt ennek tudatába még 2-3 lovast be tudtunk volna szervezni .Lehet hogy megbukott a Gálné a szervezésben , de az Õ szavaival élve soha többet nem fog a sok hülye lovasnak semmit szervezni , mert érdektelenségben fullad !De - tudom hogy hogyan lehetne ezt korrigálni , ma megyek a lovardába és rákérdezek - húsvét hétfõjére már többen vannak a lovardából jelentkezõk túrára , igy lehet hogy megyünk !Kérdés hogy ti mindszenti szegvári vásárhelyi lovasok mit szoltok hozzá !Légyszíves ha tehetitek jelentkezzetek be a Gálnénál , mert ha nem tud rólatok és az elérhetõségeitekrõl lehetetlen számára a korrekt szervezés .Soma , Pacika telefonszámot dobjatok már a Gálnénak - 70-311-3993 - A környék lovardái közül Õ az egyetlen aki próbál lovas programokat szervezni és nagyon szeretné ha összeállna egy kellemes lovas társaság aki nem az egymás cseszegetésébõl áll ki csak .Gabóca

#322 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 17:59

Dél -Alföldi!Nem tudom, ti hol voltatok, mi készültünk, s ott voltunk! Szóval csak annyit, hogy örülünk, hogy találkozhattunk veletek! Vagy csak áprilisi tréfának szántátok? Mert annak nem volt a legjobb....Vagy mi értettünk félre valamit?

Kedves Pacika !Hol voltál ott ?Vasárnap reggel a Lovasudvarnál voltál és senkit nem találtál ?Légyszike fejtsd már ki nekem bõvebben ezt az írásodat !Elõre is köszi !

#323 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 18:29

Kedves Soma / János !Igen én is azért szervezem rendületlenül a lovastúráimat hogy a lovasoknak legyen egy hely ahol a családjuk és barátaik körében kötetlenül és vidáman lovazhassanak . Sajnos ez egy háládatlan feladat .Én ennél többet emberekért nem tudok és nem is akarok tenni ! Lassan térdenálva kell könyörögnöm , hogy jöjjenek hiszen jó !Feltettem a fórumra , irtam minden lovasnak ( akinek megvan száma ) sms-t , felhívtam õket .Bütyök ezért nem tudott róla mert nem volt jelentkezõ még csütrötökön sem a túrára , igy nem is zargattam õket .Szóval "kedves szervezõk" úgy gondolom megbuktatok. Ebben igazad van , én soha többet nem szervezek se tavaszi se õszi se márton napi se semilyen túrát ennek sok hülye érdekletelen anti szociális lovasnak . Eddig azzal a baszogattak a lovasok hogy nincsenek lovas bulik és hát igazán lehetnének , most miután van , akkor már nem érdekli õket és most ezzel !Kedves János , azt áruld már el nekem , hogy én nekem honnén kellett volna tudnom arról , hogy ti is jöttök vagy bárki ! felhívtatok , írtatok a forumra , dobtatok egy sms-t esetleg mailt , postagalambok is mind meghaltak ? Nem az lett volna a korrekt részetekrõl hogy szoltók , hülyék , ha már szerveztek akkor mi is jönnénk találkozzunk ott , ismerkedjünk stb.Elnézést kérek , de az elõzõ szervezett túra alkalmával megtöltötték a lovasok a Bütyök csárdát !Lehet hogy elvesztettem pár lovas barátot - akit nem ismertem - nagyon sajnálom ! De errõl csak a lovas barátok tehetnek !Szabad a pálya lehet túrát szervezni akárhova is , majd ha lesz idõnk titokba mi is elmegyünk , ahogy velünk tettétek !Én csak hobbi lovas vagyok vagy inkább ,, ló szerelmes ,, , soha nem versenyeztem , tenyésztettem stb .Ámulva veszek részt lovas szövetségi gyûléseken stb helyeken , hogy ez a lovas társadalom mennyire iriny , rossz indulatú és nem összetartó társaság . Pedig ismerek olyan helyeket ahol megtudják beszélni , feltudják egymást hívni és felváltva lovagolnak át egymás lovardájába egy egy jó beszélgetés kedvéért .Valószínû hogy felénk kevesebb a pénz , ezért nagyobb az irinység is . Ez öli meg ezeket a jó szándékú kezdeményezéseket . Belõlem is az elmúlt évek során kiirtódik ez a törekvés lassan .Van közös lovas ismerõsünk aki azt terjeszti , hogy haragszom rá - pedig nem - ezt már neki is többször elmondtam személyesen , De ez csak önigazolás számára hogy nem jön el hozzánk és szidhat mindenfele engem .Én szembe tudok nézni magammal a tükörbe , senki nem csaptam be , amit csinálok szivvel lélekkel csinálom . A lovardámat a legjobbnak szeretném , legjobb infrastuktúrával és a legjobb munkatársakkal .Nem akarok dicsekedni de országos lapban jelent meg - a déli országrész lovas létesítményeinek értékelésében , hogy évek óta a legdinamikusabbna fejlödõ lovarda a mienk .Na ez nem kell senkinek a minõség , a kultúrált szórakozás , rendezett tiszta környezet , szépen ápolt és tartott lovak , fedett lovarda , a megfelelõ szakemberek , jó programok .Írinységbõl nem jönnek el hozzánk a lovasok !Sajnálom Õket , ne jöjjenek , ne vegyenek részt a programokon !Van és lesz annyi saját lovasunk , mi magunknak fogunk szervezni túrákat , nem kellenek a lovas barátok akiket ezzel a szép nappal elveszítettem .Na bocs ha valakit megbántottam az irásommal ez a véleményem és megvédem !Viszont ti biztos jót lovagoltatok , a foglalkozás mégis elérte célját !!!Gálné Kati - Dél-Alföldi Lovasudvar

#324 Pacika

Pacika

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 18:59

A Bütyök csárdában voltunk, mert mi úgy gondoltuk, hogy majd ott fogunk találkozni veletek, mivel úgyis jöttök, na meg más lovasok is. Legalábbis mi így értelmeztük a kiírást. Csak ugye ott senki nem tudott semmirõl, így nem értettük, hogy most akkor mi van... Vártunk egy darabig, hátha elõkerül valaki, aztán, hogy sehol senki, így elindultunk haza, de végeredményben jól éreztük magunkat.Na nem baj, majd legközelebb talán összejön.

#325 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 20:37

Kati!Elismerem hiba volt hogy nem jeleztük részvételi szándékunkat, de eddig nem volt rá szükség erre a túrára s én most is ebben a hitben éltem.Amit leirtál sajnos megrendítõ, mivel egy kis mértékben egy csónakban ülünk s szerintem még egyirányba is húzunk, maximálisan értem az elkeseredésedet.Nagyon szomorú, hogy oly nagy lovas hagyományokkal bíró város mint Hmvhely lovas társadalma itt tart. Az jó, hogy néhányanküzdeni próbáltok a meglévõ széthúzás és közöny ellen s ha tudnátok az okát biztosan tennétek is ellene.Az írásod alapján ezek szerint vannak akik most sunyi kárörömmel dörzsölik a tenyerüket erre én mindig aztmondtam ez legyen az életük legnagyobb öröme és passz.Így a részleteket ismerve már más a véleményem talán elõször illet volna megkérdeznem a részleteket s azután véleményt nyílvánítani .Csak hát.... na mindegy ezen már így esett.Én azzal lépnék túl ezen azegészen, hogy legalább mi húzzunk a jövõben továbbra is egyirányba,s az elõttem hozászólónak utolsó mondatával köszönnék el "majd legközelebb talán összejön" mi szeretnénk ott lenni.üdv:Mihály János

#326 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 18:14

Amióta én szervezet túrákat azóta nem fordult elõ , hogy mások külön úton jöttek volna a túránk célpontjához , mindig együtt mentünk és jöttünk .Továbbra is felrakom a programokat ide !Várom a jelentkezést !

#327 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 7. - 14:38

Sándorfalva környékérõl van vki? Vagy olyan távolságból, amit lóval meg lehet tenni... :rolleyes:

#328 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 8:56

Szia Borcsa!Én majdnem Bordánynál tartom a lovam, mondjuk Zsombotol tényleg nincs messze... bár nem néztem rá térképen h ez mekkora távolság... de sztem nincs messze

#329 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 13:15

Megnéztem, Bordány-Sándorfalva 17km... Az sok lóval? :rolleyes:

#330 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 19:40

hát nem tudom... szeged algyö mennyi loval? mert azt tudom h nem sok (mmint töltésen már mentem oda) de 3-4 ora az egyáltalán nem sok egy lonak sztem.. na jo nem full vágtába, de ugetésbe nem hiszem h sok lenne neki.De nem tudom pontosan, viszont a terep lovasok, mmint a versenyszeruen ilyet csinálok, azok tán 50 km-es távot kell h megtegyenek... de ezt nem tudom pontosan, meg biztos van ott is több féle. vki amugy nem tudja?

#331 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 13:28

Jó lenne vkitõl tanácsot kérni, aki jártas ezekben a dolgokban! Mert nagyon szívesen túráznék hosszabbakat is lúval!! :)

#332 sanya

sanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 11:23

Sziasztok!A Csongrád megyei Lovasszövetség 2007.04. 13-án tartotta az évi rendes közgyûlését amelyen a megyébe tartozó lovasklubbok, lovasegyesületek igen szerényen képviseltették magukat. Ezen a fórumon pedig az elmúlt évi szakági beszámolók meghallgatása után lehetõség lett volna az aktuális feladatok, problémák megbeszélésére, meg lehetett volna tudni mi történt a megyében minden szakágban és hogan tovább 2007-ben.Pedig úgy tudom minden illetékes idõben megkapta a meghívót.

#333 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 13:15

Sanya !Ebben az évben minden ilyen gyûlésen ott voltam , ezen nem !Rosszul vagyok már a gondolattól is hogy megyei lovas szövetségi gyûlésre menjek :mert útálom az egymást cseszegõ , írigykedõ , beszólogató lovasokat és lovarda vezetõ társaimat .0 összetartás a megyei lovardák között , nem barátkoznak egymással , nem mennek a másik lovardájábarendezvényére , csak útálkoznak és leszóják a másik munkáját .Amíg ez igy fog történni sehova nem fognak jutni , pláne elõre .Egyébként meg semmi érdemlegesrõl nincs szó az elsõ két órában , majd mindent az utolsó tíz percben beszélünk meg .Történt valami érdemleges ezen az összejövetelen ?Mesélj !Dél-Alföldi

#334 sanya

sanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 14:09

Nem is történhetett mert nem voltak ott sokan. Nem mesélek, el kell jönni és ott kell elmondani amit itt leszoktál írni!!!!!!

#335 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 17:44

Én már többször elmondtam , csak ismételném magam !Ezt most veled is jól kibeszéltük ! Majd jövõre folytatjuk ennek a témának a kiértékelését !

#336 Guest_gabóca_*

Guest_gabóca_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 16. - 6:49

Csongrád Megyei Lovasok !A Dél-Alföldi Lovasudvar 2007. április 22.-én hagyományos Lovas Fesztivált rendez ! A verseny helyszíne : Hódmezõvásárhely – Bodzási út elején található lovas pályaBiotop Gyermek Ügyességi és Ugró Ügyességi Verseny Országos Forduló Biotop Gyermek Ügyességi versenyszámok :Ügyességi Ugró versenyszámok :Díjlovas Elõkészítõ versenyszámok : Az elsõ versenyszám 9 órakor kezdõdik .Díjugró versenyszámok - C0 Versenyszám C1 VersenyszámA verseny ideje alatt western bemutató kézmûves kirakodó vásár , játszóház , büfé mûködik , rodeo bika , quad , tombola .Minden lovast és érdeklõdõ vendéget szerettel várnak !

#337 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 17. - 8:50

Szia Borcsa!na érdeklödtem a turás topicba, és azt mondták a 30 km az nem sok egyáltalán. Tehát vmikor összefuthatnánk mondjuk.. mit szolsz hozzá? mmint terepen loval?:D

#338 maci

maci

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 25. - 13:00

Sziasztok! Errõl a pünkösdi lovas hétvégérõl lehet-e tudni vmi infót, még nem láttam róla sehol plakátot v. kiírást, bár már lehet kicsit késõn jut eszembe, de hátha vki tudna írni vmit! Elõre is köszi

#339 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 25. - 20:03

Hol gondolod? A földeáki dijugrato versenyre gondolsz?

Edited by milagn422, 2007 május 25. - 20:13.

#340 maci

maci

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 14:29

ja bocsi, én Hmvhelyen gondoltam, de közben meg rá se értem. és a földeáki milyen volt? régebben párszor már voltam kint én is.

#341 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 17:22

Hát mi versenyezni voltunk. elég jo volt, bár sokan nem voltak. De szerencsére jo idönk volt:) Meg sok nézö volt, ami nem tul gyakori manapság.

#342 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 10. - 19:21

Sziasztok, ma voltam Sóskúton a regionális díjlovas versenyen, és 2 lovas volt, aki indult a Hódmezõvásárhelyi Gazdasági Egyesület színeiben. Nem tudja valaki, õk fórumosok?

#343 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 8:07

A megválaszolatlan kérdések topicja... :D Azért próbálkozom. Van valakinek tippje teszkó gazdaságos fuvarra 30 nagybála szénának Algyõrõl a balástyai lómenhelyre?

Edited by Rosinante, 2007 július 6. - 8:09.

#344 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 6. - 12:24

Hát akkor nem válaszolunk (legalábbis én biztos) ha nem tudom a választ a kérdésre. Ez most kivételes alkalom, mert irok, de választ nem tudok. Sajnos Többi lovas, hol vagytok elveszve? Dodó ujszentivánra jössz? (ha lesz utlevele a lonak, én megyek:) )

#345 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 22:37

Na erre a két kérdésre én sem tudom a választ! Bocsi. Milagn! Igen, megyek, de csak a pónival, Coni lábadozik (meséltem neked). Hát sajnos az útlevél iszonyú bizonyalan dolog, de ha erre nem tudtok eljönni, remélem minél hamarabb találkozunk ott, ahol mind a ketten lóval megyünk. :ang: :) :yeah: Majd szólj, ha tudsz biztosat! Addig is készülgessetek! :ang:

#346 Guest_waldstätten nannerl_*

Guest_waldstätten nannerl_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 21. - 23:29

Sziasztok, ma voltam Sóskúton a regionális díjlovas versenyen, és 2 lovas volt, aki indult a Hódmezõvásárhelyi Gazdasági Egyesület színeiben. Nem tudja valaki, õk fórumosok?

nem, nem fórumosok viszont ismerem õket jól:)

#347 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 12:12

Csacsis ismerõsökkel rendelkezõk segítségét kérném egy kedves barátom nevében; egy javarészt Kiskunmajsán forgatandó gyerekfilmhez keresnek szamárcsikót szereplõnek, ha jól tudom, 2-3 napról lenne szó. Ha van ötletetek, elõre is köszönöm.

#348 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 10. - 10:05

Sziasztok! Ismét eladók Jack Russel kiskutyák, kb augusztus végi elvitellel. Két alom született, az egyikben 3 szuka, a másikban szinén 3 szuka és még két kan található. A kiskutyákról képet e-mailban tudok küldeni. Érdeklõdni magánban, e-mailben, vagy a 70/555-3281-es telefonon! Dd

#349 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 18:29

Augusztus 24.-én rajtengedély vizsga lesz Hódmezõvásárhelyen.

#350 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 26. - 15:24

De miért nem kerult fel a dijugratas.hu-ra? Hiba történt?

Edited by milagn422, 2007 augusztus 26. - 18:26.

#351 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 27. - 11:11

És akkor pontosan mikor is lesz a rajtvizsga??

#352 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 27. - 17:34

De miért nem kerult fel a dijugratas.hu-ra? Hiba történt?

Azért nem került fel a ww.dijugratas.hu oldalra, mert a szövetség a www.lovasszovetseg.hu oldalra tette át a rajtengedély vizsga címszó alá. Az idõpont 13-a óta fennt volt ott.

A rajtengedély vizsga elmaradt mert a szövetség elfelejtett vizsgáztatókat küldeni, én pedig nem hívhatok bírót vizsgáztatni.

Igy a mai napon kértem a szövetséget, hogy ezen hiányosságukat korrigálva szíveskedjenek kijelölni a csongárd megyeieknek egy idõpontot amikorra megtudják oldani a vizsgáztató küldését.

Amikor kapok választ akkor felteszem ide is.

#353 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 30. - 10:01

Hát azért szép dolog csak ugy elfelejteni egy rajtengedélyvizsganapot. Nincs is belöle sok. Bár engem nem érint, de biztos rossz volt azoknak akik már sokat készultek rá. Kicsit össze kéne kapniuk magukat a lovasszövetségben. Dodó! Nem láttalak algyön. Bár én magamat se. Hogyhogy nem jöttetek? REMélem nincs baja a lovadnak. Makora mentek? Én is csak gyalogosan voltam mondjuk algyön. Lett egy kis sérulésunk. Azért remélem hamarosan rendbe jön, mmint a ló. Bár idén már nem eröltetem versennyel asszem.

#354 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 1. - 7:43

Hát igen, tõlünk is mentek volna, ketten is vizsgázni, annyira nem volt nagy az öröm, amikor megtudták, hogy nem lesz. Remélem minél hamarabb kijelölik az idõpontot. Milagn! Mi történt veletek? Remélem nem nagy a baj!! Gyors gyógyulást kívánok Nektek! Nem, mi velünk hál'istennek most nincs semmi baj. Azért nem tudtunk menni, mert együtt volt a sóskúti díjlovas versennyel, és ment egy lány oda tõlünk. Pedig készültük rá, csak sajnos nem sikerült eljutni. Az Airvent is kérdéses, ugyanilyen probléma miatt, így nem tudom még pontosan, hogy legközelebb hova tudunk menni versenyre.

#355 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 1. - 8:28

Irtam magánt Dodó!

#356 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 7. - 9:27

Milagn! Olvastam, írtam is vissza. Hogy vagytok?? Továbbiakban a rajtvizsga kérdése hogy áll? Érdekelne, hogy ebben a hónapban esetleg lesz e még vizsga!

#357 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 8. - 8:49

SZia! Hát ha minden igaz, jövöhéten elkezdhetek vele szépen dolgozni. Tegnap szép volt már a lába, remélem még ma is az, mert tegnap kicsit ugrált. Na majd megyek ki és megnézem. De remélem mostmár meggyógyul teljesen lassan.

#358 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 9. - 14:46

Szorítok érte, h minél hamarabb rendbejöjjön! :ang:

#359 Guest_gabóca_*

Guest_gabóca_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 11. - 10:51

Rajtengedély vizsga Hódmezõvásárhelyen szeptember 30.-án 13 órakkor. Jelentkezni a www.lovasszovetseg.hu oldalon lehet.

#360 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 18. - 8:02

CSONGRÁD MEGYEI DÍJUGRATÓ BAJNOKSÁG