Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csömöri pampák és mogyoródi dombok...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1312 válasz a témához

#321 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 7:10

Nos, a csömöri turás-kérdés megoldódott.  :mad:

Hozzászólás megtekintése

Kedden jártunk arra. Csak egy elhagyott földmunkagép árválkodott. Már messzirõl kiszúrta a lovam. Gondoltam ha van gazdája is, megkérdezem, hogy mi a fenéért kell ezt így széttúrni. Nem volt ott senki. :nem: Olyan szép árvalányhajak voltak arrafelé. Ugy tudom védett is. De ezeknek nem számít semmi. Most kidozeroltak egy csomót. Nem értem az Önkormányzatot sem. Szerintem a sok lovardából is kaszál pénzt rendesen. Ha elüldõzi a lovasokat akkor ez a bevétel nem fog neki bejönni. :huh: Miért nem a bányákból csinál harcteret. Az kevésbé zavaró, mint tönkretenni az erdõt. Van egy mély szakadék azt se értem minek kellett csinálniuk.Szerencsétlen állatoknak sincs nyugtuk.

#322 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 7:54

szilvi lovasai (és persze szilvi), új képek (tegnapiak) itt. akinek köll az eredeti a sajátjáról, ír emilt, megjelölve, persze, melyik ló melyik képe kell. ha rácsúszatjátok az egeret a képre, az állapotsorban alul balra megjelenik a kép száma. na, nekem az is elég.

#323 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 8:39

Ezek mán az új géppel vannak? :)

#324 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 8:46

ja, ezek mán :)

#325 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 8:52

Ez naon romantikus azzal a szélforgóval a háttérben! ;)

#326 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 8:56

a romantikustól messze van, de nem is mûvészfotóknak készültek, legalább a lovak tetszenek (nekem) jónéhányon. sajnáltam a háttért sokszor, de hozott anyagból dolgozik ugye a fotós, próbáltam játszani a mélységgel, de néhol (például az általad linkelt képen) nem tudtam megoldani (a vas karámrúd).

#327 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 9:00

Asszem majd benyújtom az igényeimet, ha lesz idõm végiggondolni, csak 1 kérdésem volna: Hol van az a bizonyos sorszám? :confused: Ugyanis sehogy sem jövök rá. Az egyetlen szám amit találtam, hogy pl. 21 of 50. Próbáltam én rácsúsztatni az egeret, de attól semmi nem történt, jobb klikkel meg ugye jött az az ablak, aztán csak megjelent, aminek jobb klikkel meg kõ jelennie, de a tulajdonságok közt sem leltem ilyen számot, szóval tanácstalan vagyok.

#328 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 9:03

ok, lox, az is jó, amit találtál, hogy 21. az 50bõl. lehet, hogy neked nincs bekapcsolva az állapotsor.nézet, állapotsor klikk. akkor megjelenik alul egy kis csík és abba írja a képek (nálam sorszámozott) nevét, de ez épp egy olyan album, hogy megmondod, mittomén, kell a cannabis összes és akkor dobom. feltéve, h adsz vmi emilcímet. ugyanakkor a napokban odaadom szilvinek CDn az összeset, már kiírtam neki.

#329 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 9:06

Köszi. Akkor majd kitalálom, hogy mi a legszimpatikusabb megoldás, és tájékoztatlak. :)

#330 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 21:10

OSH!Egy ilyennel találkoztál? BTR-80 -as páncélozott csapatszállító

#331 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 17. - 11:06

Artin, pontosan.

#332 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 20. - 10:25

egy két csömöri kép:az erdõhttp://img.tar.hu/pi...e2/13407347.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/13407346.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/13407412.jpg Painball pályánálhttp://img.tar.hu/pi...e2/13407345.jpgA XVI. ker felé...http://img.tar.hu/pi...e2/13407475.jpgPipacsokhttp://img.tar.hu/pi...e2/13407463.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/13407462.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/13407440.jpgSárkányhttp://img.tar.hu/pi...e2/13407424.jpgAuchan feléhttp://img.tar.hu/pi...e2/13407423.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/13407414.jpg

Edited by Bubus, 2005 június 20. - 14:11.

#333 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 22. - 10:34

No, én szeretnék képet: 40-est, meg 43-50-ig. Kerül, amibe kerül. Köszönöm. Van arra mód, hogy kinagyítsunk egy képet?

#334 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 22. - 10:45

ez így nem kerül semmibe, ám jó lenne magánban küldened egy emilcímet :gm:elviszed CDn egy fotós üzletbe és valszeg elõhívják neked. úgy észlelem, egyre több helyen lehet CDrõl nagyíttatni, ha nem mindenhol.

#335 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 24. - 9:06

Nem is kell CD. A Photo Hallnál pl. fel lehet tölteni neten is, aztán postázzák, vagy a hozzád legközelebbi üzletben másnap átveszed. Tényleg jók a képek! :)

#336 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 24. - 11:19

Nekem is igencsak megnyerték a tetszésemet, Tiarának az a portréja nagyon tetszik a családnak...:) A címet pedig küldöm, és nagyon köszönöm.

#337 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 24. - 19:02

mindenkinek elküldve minden :)

#338 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 25. - 9:45

Megkapva. :) Köszi

#339 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 25. - 15:30

Általam is, örök hála.

#340 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 26. - 12:06

Sziasztok! Tudnátok nekem Csömörön egy olyan lovardát ajánlani, ahol jó a talaj a pályán, nem gond, ha nyolcnál tovább maradok, és jó társaság van? Mindezt lótartás céljából.

#341 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 11:25

Elõször nem gondoltam rá, hogy ide megírjam a múlt pénteki lovaglásom közben történt kellemetlenséget. Viszont úgy gondolom akik Csömörön lovagolnak intõ példa lehet. Pénteken mikor felültem lovamra, úgy gondoltam egy kellemes lovaglás vár rám. Minden adott volt hozzá, az idõ picit hûvösebb, lovam jó kedvû. Azt terveztem hogy elmegyek lépni vele terepre, utána a lovarda mögötti, mostanra lekaszált lucernás szélén lovagolok egy kicsit, mivel enyhe emelkedõ tökéletes a kondíció javítására. Mire visszajöttünk a bemelegítõ lépésbõl, barátom kijött kaszálni lovainknak egy kis zöldet. Lovam nagyon normálisan viselkedett, aranyos, és figyelmes volt. Az emelkedõn való vágtáknál szeret ugyan viccelõdni, meg-megiramodni, de semmi ilyet nem csinált, teljesen oda figyelt rám. Az egyik vágtánál egyszer csak kilódult velem elõre és próbált közben oldalra fordulni. Teljesen meglepõdtem, mert nem tudtam mi a csuda történt. Felértünk félig oldalazva, megriadva a karámunk mellé, és ott megfordulva látom hogy 3 western nyeregben ülõ lovas van a lucernáson, ezek közül az egyik a lucernáson vágtázik fel utánunk, és mikor azt látta hogy megfordultunk, akkor megállt, mikor pedig elsõ ijedtségemen túl jutva néhány keresetlen szóval ':mad:' kifejeztem véleményemet villám gyorsan visszafordult, levágtázott a másik 2 lovashoz, és vágtában ezerrel el, a lenti úton. Ezek után gondolkodóba estem. Azt már tudom, hogy több itteni lovas nyugodt szívvel vágtázik el mások karámjai mellett, át lucernásokon stb., ami végül is magánterület. Még ha nincs is lekerítve....A jobbik eset ha meglátják, hogy a pályán lovagol valaki akkor "csak" oda ügetnek hogy benézzenek...Az fel sem merül bennük, hogy esetleg lehet kint kezdõ lovas akit a lova még a pályán is ide-oda hurcibálhat, netán egy csikó "akit" idomítanak. Abban is biztos vagyok hogy ezek a kellemetlenkedõ, másokat semmibe vevõ lovasok úgy gondolják aki lóra ül, az mérje fel a kockázatát, hogy ez mivel jár. Ezzel nincs is baj, csak a szándékos veszélyhelyzet teremtés különbözik az esetleg magától generálódó veszélyektõl. Jelen esetben: az ezerrel vágtázó lovasok lovai hozzá vannak szokva ehhez a húzd meg-ereszd meg stílushoz, de sok olyan lovas van aki nem hogy nem hangoskodik, csujjogat stb. a lován, hanem kifejezetten finoman bánik a lóval, és nem szokott kontroll nélküli vad vágtákban örömet lelni. Ami számomra ebbõl tanulság, az ember a saját lovardájában és az ahhoz tartozó mezõn sincs biztonságban a másokat veszélybe sodró, csak saját magukra gondoló lovasoktól, akik poénosnak tartják valaki után vágtázni (egy magánterületen), és ezzel a másik lovast egy esetleges kellemetlen helyzetbe sodorni.Röhej de a megesett incidens után a további vágtáknál paranoiás módon folyamatosan körbe forogtam, nehogy valaki a hátunk mögül megugrasszon újra...Tehát lovon is ajánlott a visszapillantó tükör, akkor talán hátulról nem ér meglepetés.

#342 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 14:10

Köki!Hát igen :(Van két talán egymástól független táraság azon a környéken, akik extra bunkó módon adják elõ magukat. Lesz*rva azt, hogy mikor kinek milyen gondot okoznak.Az egyik találkozásom velük:http://www.paci.hu/f...ndpost&p=177964A másik bandát asszem nem említetetm meg így külön, de õk is bõven az extra barom kategóriában vannak. Bezzeg ha mi megyünk át az általuk bérelt területen, akkor bírnak szólni, hogy ne járjuk ki az õ rétjüket :mad:

Edited by Õz, 2005 július 4. - 18:44.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 14:48

Na, most idepoffantok, de csak mert több ismerõs, barát is lovazik Csömörön (jó indok, mi? :D). Nem, azért, mert olvastam most ezt a sztori, meg amit BoKa linkelt (bár azt anno is olvastam), és ez tényleg gáz!.. Egyszer adja meg nekik az ég, hogy egy ilyenbõl bekövetkezõ balesetnek szemtanúi is legyenek... :o Bár, igazából, vajon tényleg, mit lehet velük tenni?.. Nem sokat. Köki, még jó, hogy Köki (a ló Köki) nem most jött a Tatiból, biztos rosszabbul viselte volna az esetet ;) Ügyesokos az öreg, szeressük :ang:Nálunk is elõfordul néha ilyesmi, de ennyire nem durva, van nem messze egy pasi, akinek vannak lovai, és oda szokta õket adni "mindenféle", lovagolni nem, de sikongatni passzióból az erdõ közepén remekül tudó lányoknak :confused: Azokba lehet néhanap belefutni, de igazából nem vészesek, bár kezdõ lovassal azért nekünk is vigyázni kell ilyenkor, nem minden ló fogadja még a sikítozást sem olyan magától értetõdõen normális dologként. Ja, meg néha ménnel jönnek, igaz, csak póni, de akkor is :dev:Nagykovácsiban volt oylan, hogy a pálya mellett elvágtatott egy csapa lovas, miközben mi egy kezdõ elsõ önálló lovaglási szárnypróbálgatásait egyengettük. Úgy ugrottunk oda, mint akit bolha csípett, mikor láttuk, hogy jönnek, és ketten fogtuk az egyébként aranyos, de az ilyet nem túl jól viselõ lovat, amin a kislány ült...

#344 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 14:57

Az érem másik oldala, hogy ha ez a 2 bunkó társaság egymással nem találkozik, akkor soha nem is fogják megtapasztalni milyen érzés, ha az ember alól mindenre "elszánt" önmaguk mulatságát szem elõtt tartó lovas embernek nem nevezhetõ (talán még embernek sem nagyon) egyedek kiugrasztják a lovat. Azt a lovat amelyik kicsit idegesebb, vagy azt a csikót amelyiket elõször visznek ki terepre, mert egyszer ugye el kell kezdeni....Azért nem tapasztalják meg, mert a többi lovas tekintettel van a másik lovasra, sõt még egy gyalogosan haladó emberre is.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 15:03

Hát nem tudom, szerintem õk még direkt élveznék is, és esetleg épphogy belemennének a játékba, és együtt kurjongatva rongyolnának tova a horizont felé... :guny:

#346 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 15:13

Hogy törne ki a lábuk....A lovaiké ne, mert õket sajnálnám. :mad: :gm:

#347 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 15:24

Az a baj, hogy minden amit tudok róluk, csak félinformáció  :(  Azzal meg nem nagyon lehet mit kezdeni. Az Uhrinék azt hiszem nem rég kezdték el a lovardáskodást, a telephelyük" valahol a Móniék istállója környékén van, ha jól tudom.(Amúgy  félreértések elkerülése végett van még két másik lovas, akik gyakran kettesben járják a terepet, akik közül az egyik egy szürkével jár. Nem õk azok, õk normálisak, figyelnek másokra. Meg szokták kérdezni, hogy ügetésben elmehetnek-e mellettünk..)

Hozzászólás megtekintése

Ja, igen. Mint késõbb kiderült, Uhrinék tényleg akkortájt kezdték a lovazást, és kezdõ lépésként elkövettek pár bakit, de aztán õk már moderálták magukat, ha jól tudom, és már messze nem úgy közlekednek, hanem figyelve másokra. Ha jól rémlik egyszer pont õk voltak, akik megkérdezték, hogy ügetésben elmehetnek-e mellettünk.A másik banda meg már így is rémhírnek örvend, csak én felejtem el mindig a nevüket :opsz:Egyszer megcsinálták (mármint a másik banda), hogy mikor Blue oktatta a kis kezdõ tanítványát a pályán futószáron, a terület mellett közvetlenül elvágtáztak, rotyóban. Akkor még nem volt elkerítve a szomszéd tanya.De nekik ez a menõ, azt gondolják õk ettõl vagányok.

Edited by BoKa, 2005 július 4. - 15:47.

#348 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 15:34

A másik páros Csömör Bp felõli oldaláról való, és ha jól sejtem Lengyel Géza az egyikük neve. Õk valóban életveszélyesek, bár már mondták lovasok, ha meglátták õket pl. szembe jönni és oda kiáltottak hogy ne vágtázzanak velük szembe, akkor felvették a lovakat, de ha hátulról jönnek, nem hinném hogy lenne idõ ilyesfajta csevelyre.Kérdés hogy úgy egyébként mennyire tudják felvenni a lovaikat,pl. ha meg akarnak állni.

#349 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 15:51

Igen, ezt a nevet ismerem, pont ezzel a szájízzel.Lidérc pl. ha szembe vágtáznak vele, sokkal jobban reagál, mint ha hátulról mennek bele, és húznak tõle el.Nem tudom mennyire tartják, illetve mennyire tudják lovaikat kontroll alatt tartani, ha épp akarnák...

#350 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 16:13

Ha szembe vágtáznak talán nem annyira vészes, de az sem követendõ példa. De hátulról?! A ló zsákmányállat! Nem azt veszi észre hogy mögötte egy ló vágtában közeledik, hanem õ a mozgást érzékeli, mely számára veszélyt hordozhat! Tehát neki az elsõdleges hogy menekül. Jó esetben veled együtt. JA igen tél elején is volt egy ilyen vicces kalandunk, ott Köki el is rohant velem, és alig tudtam megállítani a keményre fagyott föld úton. Viszont akkor nyugtalanabb volt a ló is. Akkor az egyik magunk mögött hagyott elmelkedõrõl ügetett, vagy vágtázott le pár lovasból álló lovas csapat, azon a szélesebb földúton, ahol most a szántó felõl nagy széles árkot ástak, másik oldalon lovarda van. Úgy, hogy látták egyedül, hosszú száron, lépésben battyogunk. Én hátra fordultam, láttam õket, de semmi rosszra nem gondoltam. Egyszer csak a ló elkezdett rohanni, úgy hogy legalább 100 méteren át nem tudtam megállítani, annyira megrémült. Biztos voltam benne, hogy akiket láttunk ezerrel el a másik irányba. Szegény lovam mikor nagy nehezen megálltunk úgy remegett...Persze tudom adjak neki Seduxent terep elõtt :mad: ... Ezt a kalandot sem élveztem, és ez sem következett volna be, ha a magunk mögött hagyott csapat figyelt volna egy cseppet. :mad:

#351 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 5. - 15:54

Köki, a hátbatámadás lehetséges ellenszere, hogy csak full vágtában közlekedsz. Így nem érnek utól, vagy ha mégis, nem tud a lovad már megugrani. :dev: Viszont, véletlenül is "belédszállhat" egy társaság, mint velem fordult elõ pár napja. Egyre sûrûbb a bozót az út mentén, a kanyar beláthatatlan. Így rohant nekem - épp egyedül voltam - majdnem 3 lovas nem pont rövid vágtában. Olyan 30 méterre vettük egymást észre egy derékszög - kanyarban. Persze padlófék, meg kitérés, de a hirtelen vágtában érkezõ lovastól megijed a ló. Tehát én most is azt mondom, jó 5let erre képezni a lovat, elõször ismerõssel nyilván, hogy ne rettenjen meg a nekivágtató lótól. Mert az is más, ha ész nélkül ugrik- vágtat bele az árokba, vagy bármibe, vagy csak menne versenyezni és helyben vágtázik kicsit.Mellesleg az a vicc, hogy nekem még soha nem volt ilyen találkám velük, bár párszor már találkoztunk. A horrort Bokától tudom, meg most Köki Tõled.Volt viszont a társaságuk egyik tagjával, egy vicces.Léptünk haza, pont szembe jött. Vagányul eldobott mindent amint meglátott minket, kengyelbõl kint a láb, mindkét kéz lógat, szár a ló nyakában. WOOOWWWWW, hûdecsudáltuk, micsudatudásezni, majd 5 lépés után hátrafordultunk. A figura épp a sífutás és a csocsó keverékét adta elõ a szárakkal, mert eddig tartott az egyeneslépés... :dev: :D

#352 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 9:39

Mellesleg az a vicc, hogy nekem még soha nem volt ilyen találkám velük, bár párszor már találkoztunk. A horrort Bokától tudom, meg most Köki Tõled.

Hozzászólás megtekintése

Mert biztos nem beszélgettél se Anikóval (Bakos), se Blue-val, se Józsival ;) Én is sokszor találkoztam velük, ezekbõl az alkalmakból nem mind volt ilyen eset, és a leggázabb nem is a Gézáékkal volt, hanem a nemtudomanevüket-tel.Mesélj izgit, mi újság a környéketeken? Mi Viknggel nagyon szépen haladunk, már a terepet tervezgetem :D

#353 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 9:51

Hát én nagyon szeretném, ha nem találkoznék velük...Vagyis ha normálisan közlekednének, erre már volt példa, és akkor is találkoztam velük, nincs semmi baj. De akkor találkoztunk lépésben, mikor egyiküknek el volt törve a lába, és még 2 hét volt a gipsz levételéig! Terepen voltam és oda léptették lovaikat hozzám. Na akkor léptek, és kedélyesen beszélgetve közeledtek. Nem is volt gond, míg a törött lábú lovas ki nem találta, õ bizony kipróbálja mi megy jobban, ügetés vagy vágta. De egy szó nélkül emelte vágtába a lovat, és elsüvített. Akkor is arra gondoltam, miután pár szóban rögvest elmesélték hogy bizony törött lábbal ül az egyikük a nyeregben, hogy nem normálsak egészen, de az õ dolguk. Mikor viszont vágtázni kezdtek, már biztos voltam benne, hogy nem normálisak, és nem figyelnek másokra. Ebbõl szerintem egyértelmûen kiderül mifélék. Ráadás az volt, hogy mindkettõ folyamatosan rángatni volt kénytelen lovát, jó kis feszítõvel a szájukban...Mindkét ló elég idegesen viselkedett, ki tudja miért.Egyébként ez a oldalról belénk rohannak címû dolog, valóban bekövetkezhet, de a lovasok legalább tudatosan ne generálják a veszélyes helyzeteket.

#354 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 10:16

Köki, generálod, vagy nem, elõbb-utóbb bekövetkezik. Szóval jobb felkészülni. Mellesleg mióta lovazom annyi sötétséggel találkoztam már - pedig nagyon nem rég kezdtem - hogy lassan semmin sem lepõdöm meg. Persze az emberi butaság mindenütt ott van, csak itt egy ló a szenvedõ alanya, ezért is érint engem közelebbrõl.Boka, nincs semmi. Józsi kavar, hallgat mindent, szanszét pletykál, Kata néha majd megveri, ennyi. Nyugi van, kevés a lovas - hála Istennek - és mindig ugyanazok. Most tanítom Mentolt szlalomozni. Elsõre megértette bal lábra, pedig soha nem csinálta. Jobbra még nem megy nekünk, mondjuk olyan kicsi volt a ráfordulási hely, hogy egy bólyát mindig kihagytunk. De nem is erõltettem, megcsinálta balra jól - gyorsan, hibátlanul -, utána már hagytam békében, jutalomképp.A terep maga a dzsumbuj, a fasorokon inkább hasalok, mint ülök, mert annyi az ág. Tank azóta nem volt, tehát izgi sem.

#355 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 10:21

Nem értem, hogy lehet a terep maga a dzsumbuj, amerre te mész, mikor ott fityeg az oldaladon legtöbbször a kábé 2 méteres kisbicska :D Vagy azt fogpiszkálónak használod? :D

#356 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 10:38

Micsoda kisbicska? Jó lesz veled vigyázni Old Shatti! Az esõnek hála tényleg klassz a terep.

#357 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 6. - 13:43

Egy két helyen tényleg le kellene már vágni az ágakat.. :)

#358 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 10:08

Nem értem, hogy lehet a terep maga a dzsumbuj, amerre te mész, mikor ott fityeg az oldaladon legtöbbször a kábé 2 méteres kisbicska :D Vagy azt fogpiszkálónak használod? :D

Hozzászólás megtekintése

Elõször is: a kisbicska nem hosszabb, mint fél méter.Másodszor: mióta tavaly a macsétával (1.5 m) fejbevertem Mentolt és majdnem levágtam a fülét bozótirtás közben, azóta sokkal óvatosabb vagyok. :D

Edited by Old Shatterhand, 2005 július 7. - 10:09.

#359 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 10:23

:D Ez persze biztos nem a te hibád volt, minek lógatja mindig a füleit az a vizslakölyök ott alattad :D Szegééény :D Mit szólt a fejbeveréshez? Gondolom alaposan fölizgatta magát, olyan Mentolosan :yeah:De talán a közjó érdekében esetleg elmehetnél vizslakölyök nélkül is társadalmi munkázni. Esetleg utána egy kis szemétgyüjtés? :kir:

#360 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 10:55

Semmit sem szólt, csak kérdõen hátranézett... :D No, azért tegnap a szélben ágaskodott, pörgött, csinált mindent.A másik. Maga a vicc. Olyan 3 hete megijedt egy bozótban bújkáló embertõl. Ugrott pár furát, valami gazella-szerûen. Ilyet még nem csinált soha. Elrugaszkodik a két hátuljáról, ér a két elejére, mintha bakolna, de mégsem. Na, ekkor rájött, hogy ilyet is tud.Tegnap lovagolt Kata is vele, utána rátelepedtem én. Nekiálltunk haladni - nem tudom azt írni, hogy vágtáztunk, mert kitalálta ezt a micsodát - tehát olyan 200 méteren ezzel szórakozott, mint egy hintaló. Vágtaszerûen halagtunk, mint gazella és gazellása, minden másodikra meg kirúgott. Én meg szakadtam a röhögéstõl. Teljesen olyan érzés, mintha mély hóban, vagy vízben akarna vágtázni, le is néztem, hogy van-e mély hó, de nem. :D