Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hucul

• Please log in to reply
5439 válasz a témához

#321 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 7. - 18:04

Sziasztok!Nagyon örülök hogy végre csatlakozhatok ehez a kis csapathoz...Jövõre tervezem egy hucul csikó vásárlását...Ha valakinek van valami praktikus tippje amire úgymond érdemes odafigyelni akkor azt szívesen venném!!!Elõre is köszönöm!!!Puszi:Réka :)

#322 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 7. - 18:12

Kezdek én is nagyon elferdülni.Gyakran vagyok huculok között és akár hogy nézem, nem tudok rossz tulajdonságáról.

#323 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 8. - 13:26

Az én észrevételem szerint, igaz hogy hucul félvérjeim vannak, addig mennek ameddig ki nem fulladnak. Már ez is baj. Egy nagy lovas azt mondta nekem hogy ezeke a lovak meghalnak akkor még halottan is mozognak a lábaik.

#324 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 8. - 17:01

Beszéltem Mgyar Gáborral és voltunk is kint nála kb. két hete :) ..elvileg tõle is vesszük a lovat majd.

#325 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 8. - 17:38

Sok szerencsét Jamaica a leendõ lovasdhoz!

#326 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 8. - 18:14

Sziasztok! Látom, Sabrina, megtaláltad a helyed itt a huculosok között.:)Én alig tudok a géphez ülni, még tart a felújítási mizéria, ha vége lesz, majd csatlakozom hozzátok. Üdv., Jamaica, örülök, hogy köztünk vagy, és igen, természetesen az a véleményem, hogy jó választás lesz az a hucul! ;) Igen találó, és helyes megállapítás, hogy kifogyhatatlan az energiájuk. Most volt itt nálunk Sütyi, neki nem huculja van, de a közelükben vannak huculok, sajnos a gazdinak problémái vannak a mozgatásukkal, és õ oldja ezt meg. Neki is jó véleménye van róluk, és õ is érzi, hogy duracel elem van beépítve ezekbe a kis lovakba.Angyit is kipróbálta, és pozitív véleménye van róla. :)

#327 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 8. - 18:40

Naná, hogy pozitív. :) Kényelmesek, okosakügyesekszépek, tényleg addig mennek, amíg azt nem mondod, hogy elég. És egyéniség mindegyik. Szerintem azzal vigyázni kell, hogy ne hagyj rá mindent, mert könnyen kinézem belõlük, hogy azt hiszik, õk az urak a háznál. ;)

#328 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 8. - 22:57

Köszi a szívélys fogadtatást és a jókívánságot mindenkinek!puszi :kv:

#329 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 0:12

A hucullal nem tudsz veszíteni, vagyis nem okoz neked veszteséget, egy nagyon aranyos ló, fõleg csikó korában, ha jól magadhoz szoktatod, akkor jól el lesztek ketten, csak ne légy olyan magas, mint én, mert akkor leér róla a lábad :D :D .Ágimam mi meg építkezünk ezerrel, de azért néha kerülünk ló és számítógép, internet közelébe.Hajrá Jamaica

#330 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 9. - 16:04

Nagyon köszi mindenkinek :D Nagyonnagyon aranyosak vagytok!!!!Ha majd lesz valami kép akkor mindenképp felteszem...valamikor tervezem lemenni M.Gáborékkal a méncsikótelepre..aztán nagyon kiváncsi leszek hogy úgymond milyen a választék... :DPuszi!

#331 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 10. - 10:38

Ha gondolod, nálunk is vannak eladó méncsikók...

#332 Guest_Csinos_*

Guest_Csinos_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 10. - 21:52

Jaja!Nálunk is lesz eladó hucul csikó.Legalábbis úgy tervezzük, h eladó lesz.Persze még bármi megtörténhet, úgyhogy ne igyunk elõre a medve bõrére.Most, hogy így eszembe jutott.Ez lesz az elsõ csikó az életemben....és hogyismondjam...Elég tapasztalatlan vagyok ilyen ügyben.Jó persze egy csomót olvastam már róla, de hát az mégsem az igazi.Ha esetleg valaki jártas ilyen ügyben...(amit szívbõl remélek:))Akkor adhatna tippeket.Elõre is köszönöm.:D :ang:

#333 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 11. - 12:28

Most szombaton megyek Pálmonostorára akadályhajtó versenyre az én kis huculjaimmal! :)

#334 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 13. - 14:57

Csinos:Mire is vagy kíváncsi?Elképzelhetõ, hogy tudok segíteni, hogyha vannak kérdéseid..

#335 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 13. - 16:10

Sziasztok!!!Lenne egy nagyon fontos kérdésem... :confused: Hucul kanca csikója vagy belovagolt kancája van valakinek eladó???Ha igen mennyiért???Köszi!!Puszika!!! :)

#336 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 13. - 16:13

Ha más nem írhattok a mailcímemre is ok?sztankovics.reka@citromail.huKÖSZIKE!!!

#337 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 13. - 20:07

Nekem van egy 5 éves hucul lovagolható kancám, viszont annyira különleges , inteligens ló hogy nem eladó! :)

#338 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 10:31

Jamaica!Sok sikert a kancavételhez! Nincs sok eladó kanca... Nos ha akad, a többségrõl kiderül, hogy annyi köze van a huculhoz, hogy látták az anyját együtt egy hucullal.. fogatban. Talán Jósvafõn próbálkozz meg, hátha adnak el neked, mert most elképzelhetõ, hogy megválnak egy-egy egyedtõl. Ugyanez a helyzet Magyar Gábornál is, mert úgy hallom, õ számolja fel a ménesét, mert Mongóliába készül. Ha rám hallgatsz, inkább Jósvafõn kezdd, mert ott ált. jobb lovak vannak, reálisabb áron..

#339 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 14. - 10:44

Õsszel szokott Jósvafõn kiárusítás lenni a csikókból! :)

#340 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 11:53

Sabrina!(mi a 4 jósvafõi kancánk egyikét sem õsszel vettük. Sõt az ott vett csõdörcsikót sem. Ha jól emlékszem, még a heréltet sem. )Bogár!Láttam az oldalad!Tök jó

#341 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 15:12

Jamaica!Magyar Gábornál veszel hucult? (Jól teszed.) Ha egyszer még nála jársz, megkérdeznéd, hogy ott van-e még egy bizonyos Alap nevû hucul csõdör? Itt volt nálunk Pécsett, a legjobb lovunk volt, de a Magyar Gábor visszakérte, vagy nem tudom pontosan. Imádtuk azt a lovat, mert annak ellenére, hogy csõdör és nem herélt, nagyon nyugodt, készséges paci (volt). És a 'ménest' is nagyon szépen összetartotta. Ja és õ volt az egyik legjobb lovasíjász lovunk :dev: Ha a Magyar Gábor kérdezi, honnan ismered Alapot, hivatkozz Pámer Lászlóra ;)Arikan, tényleg fel akarja számolni a ménesét?

#342 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 14. - 18:21

Akkor félreértesült vagyok :(

#343 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 19:15

Láttam az oldalad!Tök jó

Hozzászólás megtekintése

Köszönöm szépen :kocc:

#344 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 20:13

Egy ismerõsöm szeretne hucul téren körbenézni, eljött az idõ hogy lovat keressen magának.Belovagolt kéne hogy legyen, legalábbis ne teljesen nyers, kanca vagy herélt. Ha tudtok segíteni, megköszönném.Magánban vagy emilen elértek :)

#345 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 16. - 14:11

Kacsa!Ilyesmi pletykákat hallottam. Azt hallottam, hogy Mongóliába készül, meg azt hogy a zsábi lovait egy ismerõsünkre bízza, és láttam azt a sok hirdetést, hogy zsábi meg hucul lovak eladók. Namost zsábi lovai nem sok embernek annak Magyarországon.Alapnak mi a törzskönyvi neve? tötõ Zsó!Felnõtt lovunk még nincs eladó, de csikónk éppen van.

#346 kikinda

kikinda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 16. - 16:18

Kacsa!Ilyesmi pletykákat hallottam. Azt hallottam, hogy Mongóliába készül, meg azt hogy a zsábi lovait egy ismerõsünkre bízza, és láttam azt a sok hirdetést, hogy zsábi meg hucul lovak eladók. Namost zsábi lovai nem sok embernek annak Magyarországon.Alapnak mi a törzskönyvi neve? tötõ Zsó!Felnõtt lovunk még nincs eladó, de csikónk éppen van.

Hozzászólás megtekintése

Arikan!Mi pénz nálatok egy csikójószág huculból? Mondjuk megadhatsz több verziót is.köszi kikinda

#347 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 17. - 18:08

Lenne egy újabb lehetõség, illetve kérésem...elgondolkodtam ezen a csikó dolgon...és arra jutottam hogy kezdésnek talán nem ártana egy 6-8 éves lovat vennem mert nem vagyok annyira biztos...és talán sokkal könnyebb dolgom is lenne vele.és majd egy-két év mulva egy csikóra pályázni vagy ha hanca lesz akkor befedeztetni...és a csikóval alaposabban foglalkozni...Légyszi ha van valami ötletetek akkor írjatok mert ha úgy van akkor el is tudok menni megnézni a lovat ha valakinek van eladó suli elõtt...de végül is az sem, akadály ha már tanév közben megyek...Szóval írjatok és majd adok számot,aztán megbeszéljük hogy-smint legyen ok?(ha lehet minél hamarabb)Puszi,és köszi elõre is!!! :)

Edited by Jamaica, 2006 július 17. - 18:10.

#348 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 8:40

Jamaica!Szerintem is elõször legyen egy tapasztalt lovad! Amikor már belelendültél a lovazásba , akkor már csikó is jöhet! Telnek -múlnak az idõk már lesz is egy kisebb ménesed :D

Edited by Sabrina, 2006 július 18. - 8:45.

#349 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 19:03

Én is valahogy így gondoltam... :D szoval nem gáz ha 8-10 éves ló is lesz csak valaki írjon már hogy van...mert akkor úgy kell pénzzel gazdálkodnunk...meg megnézném minél hamarabb hogy mik a lehetõségek... :confused: Ezen agyalok már mióta.... :D Szóval egy idõsebb ló is szóbajöhet...sõt nagyon tökéletes lenne!!!!csak valaki akarjon pénzt keresni és írjon...bármilyen lehetõség érdekel csak írjatok!!!!!PUSZKÓ és KÖSZI!!! :)

#350 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 19:13

Jamaica!Mindenki olyan hucult szeretne mint te, mert az a legjobb. Ha nehezen rátalálsz akkor a csillagokig megy az ára. Én nagyon örültem, mert sikerült anno vennünk egy olyan 5 éves hucul kancát ami mindenkinek az álma. Igaz OO-ás sütésû, és félvér mert az apja wels, de a hucul fajtát képviseli mind küllemre , s mind belsõleg ! :)

#351 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 19:15

csak az érdekelne ha már Jósvafõn keressek akkor hol?????ha mondtok egy címet odamegyek... :D

#352 Guest_nagy ildikó_*

Guest_nagy ildikó_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 22:21

SZIASZTOK! ÖRÜLÖK,HOGY RÁTALÁLTAM ERRE A FÓRUMRA! NEKÜNK IS VAN 2 KIS HUCULUNK! ÕK HÁROM ÉS FÉL ÉVESEK, EGY CSÕDÕR ÉS EGY HERÉLT. A HERÉLTET SZERETNÉNK ELADNI. AMIT TUDNI LEHET RÓLA: HÁROM ÉS FÉL ÉVES,EGÉRFAKÓ,SZÍJALT HÁTÚ,FAJTA BÉLYEGZETT,SZELÍD,LOVAGOLHATÓ. FÜREDI TÍPUSÚ FANYERGET IS ADNÁNK HOZZÁ. SZERINTETEK LEHET BOCKNYEREGBEN HUCULT LOVAGOLNI? ÁGIMOM! MEGJÖTT MÁR A NYERGED? TUDNÁL FELTENNI RÓLA KÉPET?

#353 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 19. - 0:39

Ildikó, mennyiért adnád el?raknál fel róla képet?

#354 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 19. - 5:35

ÁGIMAM! MEGJÖTT MÁR A NYERGED? TUDNÁL FELTENNI RÓLA KÉPET?

Hozzászólás megtekintése

Sziasztok! Van már kapcsolat, csak idõm nem sok. Ildikó, már mehetnénk a nyeregért, de most meg a párom ment messzi útra, két hétig nem lesz. 29.-én jön vissza M.o.-ra, de aznap még TIR-vizsgázik, és eddig úgy néz ki, 3o.-án vasárnap tudunk menni Angyi nyergéért. Természetesen ha megérkeztünk, igyekszem közkinccsé tenni a Tamus-nyereg képeit. Tamus-bátyó kérte, hogy mérjem le az övméretet, én meg is tettem, és 192 cm. Nem akarta elhinni. Lemértem még egyszer, akárhogy is, ez mindenképp annyi. :D Remélem, jó helyen mértem. Azt a testrészét vettem alapul, ahol a rajta levõ nyereg eleje, ill. a heveder lenne. Most, hogy a belovaglás után hazakerült, sajnos nem tudtuk annyit mozgatni, mint amennyire szüksége lenne, és kezd elhízni megint. :( És a három hónap alatt bizony õ megint megálmodta magának a "szabad csikó életet", s most próbálkozik, hogy kerülheti ki a kantározás-nyergelés-felülés mozzanatait. Hál'Istennek, mielõtt teljesen beleélhetné magát, hogy õ már "békén lesz hagyva", mindig jön valaki fórumos-lovastársam, aki emlékezteti arra, hogy õ egy hátasló, nem egy vad musztáng, ilyenkor savanyú képpel, de megadja magát a helyzetnek. :ang: Õ egy ilyen fajta: - nagyon hamar elintézi magában, hogy õ diktálja a miként-hogyant... :D Határozott lovasra van szüksége, mert hajlamos elkanászkodni... :)

#355 Guest_Sabrina_*

Guest_Sabrina_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 19. - 8:01

Sziasztok!Szombaton az akadályhajtásba próbáltam jeleskedni az én ksi huculjaimmal. Gondolom nem haragszotok meg ha felteszek pár képet róluk:Irány a következõ akadályMerre tovább??Befogásra készülveElsõ forduló után megkönnyebbülve! :)

#356 Guest_Jamaica_*

Guest_Jamaica_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 19. - 16:44

Nagyon szépek alovaid Sabrina :)

#357 Guest_nagy ildikó_*

Guest_nagy ildikó_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 19. - 21:37

250-e lenne az ára. képet sajnos még nem tudom hogyan kell föltenni, de iparkodom!

#358 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 11:12

Utána kérdezek a törzskönyvi nevének, de közben megtudtam, hogy él és virul még egy kis külön 'háreme' is van (a kis huncut) :D Ha tudok, tszek majd fel képeket, hamarosan lesz új hucul csikókánk :) (apja Alap, anyja fajtatiszta hucul)

#359 Guest_nagy ildikó_*

Guest_nagy ildikó_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 23. - 21:24

Szia tötõ Zsó! Ezen a számon tudunk beszélni. 06 30 655 45 19

#360 Guest_Csinos_*

Guest_Csinos_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 24. - 7:45

arikan:Bocs, h nem írtam sokáig, de nem voltam gépközelben.Nos az én problémám elég összetett.1.Vettünk egy hucul kancát amelyik most 4 éves.Sajnos még nincs billogozva.De az emberkétõl akitõl vettük elkértük a fed.jegyet és azt bekültük Debrecenbe az egyesületbe.A mostani vagy a jövõ héten jön is az illetõ és azt fogja a combjába billogozni, h tenyészkanca.Viszont akkor kell e még valamit nyereghelyen sütni?Pl:Sorszám(Amit nem tudok, h azt mikor, hol lehet igényelni.CSak csikókorban vagy ezzel, h tenyészkanca lett kapott automatikusan is egy sorszámot?Esetleg a fed.jegyen volt rajta?)Hogy hol született a csikó és, hogy mikor.2.Debrecenben lesz a farmer expo amire el szeretnénk vinni.Ráadásul azért vinnénk, hogy letegye a készségvizsgát.Viszont, ha már tenyészkanca akkor nem kell neki készségvizsga...Pedig mindenhol azt írták, olvastam, hallottam, hogy csak úgy veszik be a méneskönyvebe.A másik a készségvizsga ami miatt parázok.Mert úgy érzem, hogy Csinosaka megtudná csinálni, csak nem igazán van hozzászokva ahhoz a rengeteg emberhez, meg lóhoz, meg egyébként is elõtte egy bõ órát kocsikázik...Na+, ha a kislányt mindez nem zavarná, akkor is ott van még az, hogy sztem én nem vagyok olyan szabályosan lovagló emberke aki ilyen tömeg elõtt ki mer állni...Szóval láthatod van itt kavar rendesen... :eek: Ez már nem olyan hivatalos kérdés.Mik a teendõk amikor ellik?Mikor kell közbeavatkozni meg ilyenek...Mert ugyebár olvasgattam így elszórtan egy két hasznos dolgot, de úgy igazán...Nem igazán...Elõre is köszönöm, ha bármelyikre tudsz válaszolni.Akár csak egyre is, mert azzal már sokat segítettél. :ang: