Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel

• Please log in to reply
5286 válasz a témához

#321 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 10. - 12:11

Igen,én is olvastam az újságban.mondjuk ott azt írták,hogy nagyon sok a külföldi látogató.Reméljük "megmenekülnek".Bár annyira nem rossza helyzet,remélem.

#322 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 10. - 12:26

Ide is leírom, hogy bár jól hangzott a fõcímben, a marócpusztai gidránok nem éheznek, a mutatott tenyészkancák meg azért a csontkollekciótól messze vannak. A ménes viszont gondban van, ez igaz lehet, ha Tippmester mondta.

#323 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 10. - 13:45

Éhezni nem éheznek,és nem is olyanvékonyak,de a ménes ahogy te ismondod gondban van.Mivel ez elterjett ezért sok a külföldi látogató.Hátha õk kihúzzák õket a bajból.Bár azt nem írták,hogy mi a baj,megtudja valaki mondani,hogy miért vannak ott gondok?

#324 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 10. - 13:53

Tartok tõle, hogy a "segítség" abból áll, hogy az igazán értékes lovakat vásárolják fel, akkor meg mi marad itthon...Tudunk esetleg mi tenni valamit?Itt amúgy sem arról van szó, hogy megveszek pár állatot, és lesz takarmány, hanem a tenyésztés hosszútávú biztosítása, hiszen csak úgy lehet eredményeket elérni. Azt pedig csak állambácsi engedheti meg magának néhány lelkes és áldozatkész mecénással karöltve.A riport rendkívül túlzó volt.

#325 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 10. - 14:07

Igazad van.De komolyan miért vannakgondok?Mi nem megy jól?Az értékesebb állatokat kéneitthon hagyni nem?Az talán jobb lenne.

#326 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 11. - 2:29

Rossz híreket olvastam a Metro ujságban. [ December 11, 2004, 01:51: Az üzenetet átszerkesztette: Fec ]

#327 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 11. - 2:48

"Marócpuszta Veszély fenyeget.Veszélben van a marócpusztai gidrán ménes. Anemzeti kincsnek minõsített törzstenyészetet anyagi támogatás hiányában feltehetõleg eladják. Máris sok a holland és német érdeklõdõ." És egy kép: -azthiszem Tippmester- lovakkal a legelõn.

#328 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 11. - 10:31

Igen én is olvastam.Reméljük sikerül megoldást találni.

#329 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 3. - 20:10

Én is hallottam errõl! Nagyon szeretem a Gidránokat, van is nekem egy!8 éves Pajkos nevû ménem!A1 ben 3 évig versenyzett és fedezett! Nagyon jó ló! Szomorú, hogy nem támogatja senki ezt a ménest!Pedig fontos lenne! Nem igazán értem !Tényleg egyébként hallottátok, hogy kivittek 3 gidránt németországba milytarizni! és eredményesek!?

#330 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 6. - 15:47

Sziasztok, megjöttem.Az én lovam is gidrán. Nagyon jól néz ki. Nem tok sokat a fajtáról, szóval kíváncsi vagyok.

#331 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 6. - 15:52

Szerintem jók a gidránok, szép, erõs, jó lovak. Igaz, az a ló, amelyiket én lovagolok, nem éppen a legjobb- sõt, kifejezetten rossz. Nem arról van szó, imádom, de ez az igazság. Posted Image javascript:void(0)javascript:void(0)

#332 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 7. - 13:39

Én is látom. Egyébként szerintem is jók a gidránok, tüzesek és gyönyörûek... Az enyém is gidrán, nagyon jó ló, kicsit dilis. De azért szeretem. Estem is róla szépeket az elején!!!!!!!!! Posted Image Posted Image

#333 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 7. - 13:49

Szia haha!Mesélnél a lovadról? Mennyi idõs, merre tartod, miket csináltok? Mióta van meg és miért pont ezt a fajtát választottad?Mondjuk mindezt egy hozzászólásban.

#334 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 7. - 16:42

Az enyém is Gidrán amint már írtam!És ma voltam kint vele, és olyan jó volt a talaj hogy kedvem támadt egy kicsit ugratgatni vele!Szeretem mert nagyon jó fejû és szájú!Imádom szép sárgán csillogó szõre lenyûgöz!És csõdör léttére nagyon jol megvan a kancák mellett is, pedig már fedezett is!! Posted Image :D

#335 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 7. - 17:58

Petra, tudnál mutatni nekünk egy képet róla? Posted Image

#336 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 9. - 10:31

Õ Szigony, Haha kedvence. Háttérben Haha.[url="http://"http://img.tar.hu/pendemonium/size2/10412878.jpg"]http://img.tar.hu/pendemonium/size2/10412878.jpg[/url] :D

#337 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 9. - 12:11

[url="http://"http://kep.tar.hu/veressjudit/27685943/10406947#2"]Ez a kép[/url] jobb róluk!!! Posted Image Bevallom én inkább kisbéri keveréknek néztem Szigonyt. Tényleg gidrán?

#338 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 9. - 12:31

Szerintem sem gidrán, de az is lehet benne. Az hogy egyedül nem szivesen megy ki terepre, és ha erõszakoskodsz vele még lefeküdni is képes, arra utal. :D

#339 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 9. - 20:11

Volt egy számomra nagyon kedves ló Bóbita, aki félig gidrán (apja: Gidran IV-21, ha jól emlékszem; olimpiára is készültek vele, de valami közbejött és mégsem tudott indulni), félig kisbéri (Széplak Ili) volt. Májsárga, kanca volt. Már csikó korában emlegette a tulaj, hogy megkapom belovaglásra. 2 és fél éves korától fél évig futószáraztam, ahogy a "nagykönyvben le van írva", fokozatosan felépítve a tanulási folyamatot. Soha nem is volt ellenkezés. Szóra csinált mindent. Így utólag visszagondolva talán kicsit el is nyújtottam a futószáras részt, de inkább legyünk túl alaposak, minthogy elhamarkodjuk. Nagyon összeszoktunk Bóbitával.Ja, a ló olyan mulya volt (a lovászok szerint butacsírás), hogy a villanypásztor csípése sem hatotta meg. Inkább a pálya korlátját ugrotta meg floppban szabadonugróban az akadály helyett. De mindez jóindulattal párosult.A felüléssel sem volt semmi gond. Nem volt különösebben okos, díjlónak nem hiszem, hogy jó lett volna, de fél év múlva már gyerekeket lovagoltattak rajta. Meg is vették egy kislánynak, majd pár hónap múlva tovább adták (valamerre Miskolc felé, ha valaki tud róla, kérem írjon).Szóval csak ez jutott eszembe a gidránokról... Posted Image

#340 Tippmester

Tippmester

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 23:46

Sziasztok. Még Élünk ... Az életünk kezd egy huszárrohamhoz hasonlítani. Balázs Hollandiában készül 4 lóval egy Portugál túrára. A téli Holland versenyszezonban vesz részt a lovainkkal. Mellette a Holland military bajnok, Jan Van Beek is gidránokkal (is) indul. Így alkotnak egy csapatot. Arra gondoltam ,hátha így könnyebben lehet szponzorokat találni. Szóval nem csak William Fox-Pitre költünk, nem csak õ a fontos. Különben Balázs kinnt díjlovas képzést is kap, mert az volt a gyengéje.Tudjátok hogy hívják a hollandok a gidránokat (9 ló áll kinnt) :A magyarok büszke sárkányai

#341 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 16:47

Örülök Tippmester, hogy elõkerültél!Jó hallani híreket felõletek, látom azért zajlik az élet! Sok sikert :D Errõl pl. sehol nem hallottam, miért nincs hír értéke a magyar lovasnak és sok magyar lónak akik külföldön próbálnak helytállni?!

#342 Snippy

Snippy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 15. - 0:10

Tippmester!Balázs tényleg Hollandiában van??? Meddig lesz ott? Itthon azért látjuk még versenyen?

#343 Snippy

Snippy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 15. - 0:11

Ja és még valami! A Sóhajjal idén Õ fog versenyezni vagy idén is a Fox-Pitt?

#344 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 17. - 15:10

Pendemonium! A háttérben HAHa.Juteszembe, képzeld, összevesztem a drága gazdájával a szigonynak, h. állítólag én meg vagyok sértõdve rá. Ezen röhögtem egy sort. De azért remekül kimászkálunk. Posted Image Posted Image Éva: nincs képem a lóról, igazából csak én lovagolom, meg minden.Csuti: Kösz a képet, rendi vagy. Nemtom mi bajod vele, a múlt héten bementem vele karámba. Laza száron simán kiment a kör szélére, teljesen OK volt. Majd megbeszéljük, ha jössz. JÖSSZ?' :confused: :confused:

#345 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 17. - 16:01

Gyere át [url="http://"http://www.paci.hu/cgi-bin/lovas/paciforum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=000027;p=6#000216"]ebbe a topicba![/url]

#346 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 17. - 17:34

Nem tudom, de kár ezen rágódni! Elhiszem, hogy nem lehet elfelejteni, sõt nem is fogja soha Balázs ezt a szörnyûséget, de persze nem lehet veszély nélkül lovagolni! Mint a mondás tartja:"Ha nem ülsz lóra, nem esel le!"Nah igen, de ezek csak tények!Amugy meg ma ugrottam a Gidrán ménemmel, 1 méter !Naon együttmûködõ volt! Imádom! Pedig még csak november óta vagyunk együtt, de nagyon összehangolódtunk!És mégegyszer sajnálom a Sáfrányt! :(

#347 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 20:49

Amugy sajna nem tudok képet! Egyenlõre :D Majd ha lesz és nem csak a telefonnal fényképezem le akkor megígérem hogy felteszem!

#348 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 19:22

Tud valaki abban segíteni, hogy lehet e olyan, hogy egy ló kisbéri és gidránként is egyaránt elfogadott?Vagy ez hülyeség? Még nagyonrég hallottam

#349 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 9. - 16:49

???? Mi...? :confused: :confused:

#350 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 9. - 17:04

Szerintem lehet. A volt lovardámban van Gidrán Misi XI-11 és az õ utódai, akiknek az anyjuk kisbéri, az mind kisbérinek lett lesütve.Az egyesületet is úgy hívják, hogy Kisbéri és Gidrán Lótenyésztõ Országos Egyesület.[url="http://"http://www.kisberigidran.hu"]www.kisberigidran.hu[/url]

#351 Vera16

Vera16

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 15. - 19:02

Sziasztok!Ismeri valaki Déva-Gidrán7(Szilas)-t?néha rajta szoktam lovagolni és szerintem a gidránok egyáltalán nem buta, ideges, félõs lovak és kényelmesek is.szóval nekem ez a véleményem róluk! :D

#352 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 16:15

Nincs két egyforma ló.

#353 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 17:04

tudjátok-e ,hogy majdnem tönkrement a Marócpusztai ménes ahol gidrán tenyésztés folyik de láss csodát Állambácsi megmentette .

#354 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 18:03

Úgy tudom, hogy az üllõi Dóra majorban gidrán ménes van/volt. Tud valaki róla valamit? Voltam táborba.. még anno... de akkor még nem voltam jártas a fajtákban..

#355 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 22:24

idézet:
Eredeti szerzõ: barnabee: tudjátok-e ,hogy majdnem tönkrement a Marócpusztai ménes ahol gidrán tenyésztés folyik de láss csodát Állambácsi megmentette . [/QUOTE]Jahh, miután volt szíves majdnem éppen õ tönkretenni. :rolleyes: Keselyüstök, most biztos nincs ott gidrán ménes, kisbériek vannak, ha nem is pont ménes... Posted Image

#356 kicsi huszár

kicsi huszár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 716 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 9:42

Most hallottam a Kossuth- on, hogy segélykoncert lesz a gidrán ménes megsegítésére, sajnos már késõn figyeltem fel, ezért nem tudom, kik, hol, mikr? :confused: Tud valaki esetleg vmi pontosabbat?

#357 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 10:29

T Zsuzska kikell,hogy javitsalak mert nem az állam tette tönkre.Tulajdonos a kaposvári egyetem és mivel a lótartás nagyon költséges fõleg egy ménes esetében évi 40-50M-Ft ezt az egyetem nemvállalta az oktatás rovására.Az összeg Marócpusztára értendõ.

#358 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 10:33

A kaposvári egyetemet nem állambácsi finanszírozza?

#359 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 10:41

idézet:
Eredeti szerzõ: Eva: A kaposvári egyetemet nem állambácsi finanszírozza? [/QUOTE]De igen. Azonban egy egyetem funkciója elsõsorban az (felsõ)oktatás, képzés. Folytassam?

#360 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 10:47

Kedves Eva de igen,az egyetemet de aménes gazdálkodo szervezet és nemkivánhatod,hogy olyat finanszirozzon ami nemis az övé,ráadásul nincsis rá pénze.....!!!!!!!