Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#321 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 7. - 20:52

Hát ha tegnap megnézték volna, haza érkezés után gombás tojás lett volna, hogy gyorsan csillapítsam gombaéhségemet, aztán jóllakva szép komótosan nekiálltam volna kirántani azt, ami megmaradt. Ehelyett ettem egy fél túrós batyut és lecsót! :D No nem mondom az sem volt rossz, de gombára készültem.

#322 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 8. - 5:12

...jó az a lecsó is! ;)

Én meg megnéztem orit és emeset és természetesen a kis lovas csapatot tegnap délután! Jó kondiban vannak a lovak és a "gyerök" is szépen cseperedik. :)

#323 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 13. - 6:16

Jártam Gombán a Fetti lovardában (KB szemlén), hát...Babszem és a "kis bihari szökevény sárgája" szép helyre került! ;)

#324 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 18. - 19:51

Kihalt minden a zene se szól.....nincs....

Mi a helyzet Debrecen környékiek? Nagy a csend!

Karácsonykor lesz valami összeröffenés?

Illetve mi a helyzet az OTP világkupával???? Ki szeretne részt venni?

Szerintem el kellene kezdeni szervezni a dolgokat! Nem? ;)

Hosszú hétvégének valami túra összeröffenés??? :confused:

Edited by Qkesz, 2012 október 18. - 19:53.

#325 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 20. - 14:19

Babszem kis bihari szökevény sárgája tulajdonképpen Broncon született, az inkább bács kiskun. :) Amúgy meg tanulás van, meg dolgozás, ha egy apró kis szabadidõm marad akkor lovacskázás természetesen. Nincs túl sok hír. :rolleyes:

#326 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 23. - 14:43

szokásos karácsonyi összeröffenés nálam, a szokott helyen, a szokott idõben (a két ünnep között, ezt majd ha közelebb vagyunk pontosítom). :ang: Addigra remélhetõleg a lakásfelújítás is kész lesz :gm: :yeah:

#327 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 23. - 18:29

Szuper! :yeah: :yeah: :yeah:
Addigra remélem a lányom is itthon és a világon lesz! ;)
Azért az OTP-re aki szeretne jönni még gondolkodhat! ;)

#328 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 24. - 17:43

Qkesz, úgy látom te egyik fronton sem tétlenkedsz! ;) :kocc:

#329 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 25. - 20:27

;)

#330 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 28. - 8:46

Én megyeeek LVK-ra! Ez nálam már hagyomány. :)

#331 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 28. - 20:48

Akkor elkezdem gyûjteni a neveket!

VK-ra menõk:
-Qkesz
-Szmötyi
-...

#332 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 29. - 6:28

mikor lesz? régen voltam ilyen jellegû rendezvényen... :)

#333 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 29. - 14:44

Én nem megyek. :rolleyes:
Hoztam viszont pár friss képet Füzérkérõl, Emese jóvoltából.
Mozgásban
Álló
Zengõvel
Mégegy
Szinte biztos, hogy Délceg debreceni tartózkodása alatt megfertõzte pónigénekkel, a táplákozási szokásai ugyanis erre vallanak. :gm:
Egy példa. Terepen lucernaföldek között lovagolunk, csicsóka leáll zabálni. Az út fák közé vezet, mire Emese "szívassuk a csikót" jelszóval begyújtja a rakétákat. Füzér ezerrel rongyol utánunk szájában egy köteg lucernával, én hátrafelé fordulva csak annyit látok, hogy a zöld folt egyre kisebb, amikor mögénk ér, akkor derül ki, hogy csumavágta közben is zavartalanul gyûri befelé az anyagot. :D

Edited by ori, 2012 október 29. - 14:44.

#334 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 29. - 20:15

;)

#335 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 4. - 11:43

Ori eszembejutottál :) Errõl, vagyis nem egészen, inkább a képekrõl amit a fb-n láttam errõl a nem is tudom minek nevezzemrõl. Ezt nektek találták ki!
Meg ha már eszembejutottál megkérdezem a vizet is. Igyuk, ne igyuk?

#336 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 5. - 10:59

Gombászatról: Ma meglepetés ért minket erdei sétánk vége felé: õzlábgombákra vadásztunk (volna, mivel 1 öregedõ, kukacosodó és egy friss példányt találtunk mindössze), mikor megáll mellettünk egy rendõrautó és közli a jármûbõl kiszálló járõr, hogy épp szabálysértést követünk el a Btk. x-edik paragrafusa szerint és 5tõl 50ezerig büntethet a nálunk lévõ gomba miatt. Hoppá! mi vagyunk ilyen tudatlanok vagy mostanában változott a törvény, mert én még úgy tudtam, hogy saját használatra való mennyiséget engedély nélkül lehet szedni. Vagy mégsem?? Akkor a séta alatt megevett kökényt is be kellett volna vallanom, mint szabálysértési tétel?? (rengeteg van felénk, épp azon keztem gondolkodni, hogy pl. lekvárt lehetne-e belõle csinálni???)

#337 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 6. - 16:33

Szóval ezért tart itt az ország.....!!!! Mert az ilyen emeset féle hobby-lovasok az állami vagyont megeszik út közben, vagy reggelire tojással! :kir: ... és csodálkozunk, hogy a kettes villamos meg nem készült el.... :D

#338 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 10:12

Szóval ezért tart itt az ország.....!!!!
Mert az ilyen emeset féle hobby-lovasok az állami vagyont megeszik út közben, vagy reggelire tojással! :kir:
... és csodálkozunk, hogy a kettes villamos meg nem készült el.... :D

Köszi Pusi, imádlak! ;)
ha jól rémlik, múltkorában Te is pusztítottad az ország vagyonát és még meg sem etted, hanem ment a kukába....... NA????? mi legalább hasznosítjuk az értékes anyagokat! :P

#339 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 10:55

Emese, fel fogom hívni a területileg illetékest, hogy van-e valami külön szigorítás a környéken, és ha igen, mely erdõrészletekre vonatkozik. Gyanús nekem ez az egész, fõleg, hogy egybõl Btk-ra hivatkozik ... Megjegyzem, tele az erdõ szeméttel, ebbe az irányba is buzoghatna Pityke õrmester, de védtelen családanyákat vegzálni persze sokkal egyszerûbb. *vonalban vagyok, eddig jó nagy a zûrzavar, de utána néznek :rolleyes:

Edited by ori, 2012 november 7. - 11:17.

#340 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 12:00

Na, a következõkre jutottam.
Elsõ körben körbenéztem gombász oldalakon, hátha valaki értelmezi az erdõtörvényt, ezt találtam:
http://www.miskolcig...tentType=report

A törvény 68. § f./ pontja kimondja, hogy erdei haszonvételnek minõsül egyebek között a gomba gyûjtése. A 69. § /7/ bekezdésében pedig úgy rendelkezik, hogy az erdõgazdálkodó köteles tûrni - ha jogszabály másként nem rendelkezik - egyéni szükségletet meg nem haladó gomba...állami erdõben való gyûjtését. A végrehajtási rendelet /41. § /1/-/3/ bekezdés/ kimondja, hogy gomba...egyéni szükségletet meghaladó, vagy nem állami területen történõ gyûjtése csak az erdõgazdálkodó elõzetes írásbeli hozzájárulásával gyakorolható; továbbá amennyiben a jogszabály másképp nem rendelkezik, az egyéni szükségletnek személyenként és naponta legfeljebb...2 kg gomba... gyûjtése minõsül, illetve az egyéni szükségletre gyûjtött gomba...kereskedelmi forgalomba nem hozható.

Ezekhez képest további kivételes szabályok vannak a földalatti gombákra. A törvény 69. § /5/ bekezdése kimondja, hogy a földalatti gombafajok az erdõgazdálkodó engedélyével, az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban elõírtak szerint gyûjthetõk. A föld alatt termõ gombákkal kapcsolatban további szabályok is vannak a törvényben. A részletszabályokat más jogszabályok tartalmazzák.

Arra is utalni kell még mindezek kapcsán, hogy védett természeti területen lévõ erdõ esetén a törvény rendelkezéseit a természetvédelemrõl szóló törvényben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni /4. § /3/ bekezdés/.

Ezután felhívtam a halápi erdészetet, mivel Pályi oda tartozik. Egy elég fogalmatlan csaj vette föl, elmondtam neki az esetet, mire õ, hogy engedélyt kell kérni, mire én, hogy mi alapján engedélyköteles ez a tevékenység, mire õ, hogy erdõtörvény, mire én idéztem a fentieket, mire õ, hogy akkor nem tudja, de kérjek engedélyt. Emesére való tekintettel nem kérdeztem rá, hogy az erdei levegõ beszívására ne kérjek-e engedélyt, mert szabályozás ugyan arra sincs, de miért ne gyártsunk papírt, elfér a fiókban.
Aztán felhívtam a debrecenieket, az ottani csaj más kategória volt, elõször aranyosan elmagyarázta, hogy miért nem engedélyköteles az egyéni fogyasztásra szedett gomba, majd miután elmondtam, hogy én ezt tudom, de a kollégák nem feltétlenül, még a Fancsikai tó térképét is tánézte, elmondta, hol fekszenek védett erdõk, de szerinte azok inkább csak az építési tilalom végett védettek. Minden estre átnéztük a természetvédelmi törvényt is, de nem találtunk benne gombászati szûkítést, védett élõ szervezeteket nem szabad gyûjteni - az õzláb nyilván nem tartozik ebbe a körbe.
Végül azzal váltunk el, hogy szerinte gombásszak nyugodtan. :D
Emese helyében én kinyomtatnám a vonatkozó részeket, és ha valaki zaklat, megkérném, hogy idézze már, mi alapján akar bírságolni.
Ha két erdészeti dolgozó nem tudta megmondani, akkor valszeg Balogh zászlós sincs jobban képben, csak ki kellett élnie valakin a frusztrációját amiatt, hogy a valódi károkozókat nem nagyon sikerül fülön fogniuk. Mert a fát azt lopják, a szemetet meg rakják zavartalanul.

#341 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 15:54

Vizesek! Küldtem levelet, remélem, odaért. ;)

#342 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 15:57

A nyiregyi vizes köszöni :)

#343 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 16:46

Köszi Pusi, imádlak! ;)
ha jól rémlik, múltkorában Te is pusztítottad az ország vagyonát és még meg sem etted, hanem ment a kukába.......

Na ja, de engem nem kaptak rajta!!! :dev:

Ez Magyar ország. Itt nem az a bûn amit csinálsz, hanem bármi amirõl más is tud... :rolleyes: :D

Csak azt akartam jelezni, hogy vicc az egész.

#344 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 7. - 20:18

Köszi, ori, látom felizgatott a szerv intézkedése szegény éhezõ gyerekeit gombásrántottával etetni kívánó családanya ellen :D :D Majd még tanácsért felhívom a saját erdészünket, akivel rendszeresen összeakadok lovaglás közben, nem mintha nem elégített volna ki a részletes beszámolód a telefonhívásokról, hanem csak mert szeretek vele beszélgetni :D :D

#345 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 8. - 10:18

Egyrészt én is gombászom, és ha legközelebb éberék engem fenyegetnek meg, szeretném biztos alapokon állva elhajtani õket a sunyiba. Másrészt meg igen, felháborít, hogy pont téged találtak meg a két õzlábaddal, miközben az megy, ami. Szomszédom saját költségen takaríttatta ki a tanyája környékét, az Ördögárkot is, de azóta már hordtak újat...

#346 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 12. - 21:55

Vizesek!
Küldtem levelet, remélem, odaért. ;)

Én most épp palackozó üzemet keresek!!! ;)
Köszi ori! :)

#347 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 13. - 19:22

Sziasztok!
Emese, Ori illetve bárki más aki a környéken lovazik vagy él! segítséget szeretnénk tõletek kérni!
Tegnap délután ELTÛNT az egyik bértartónk kutyája. Mindig ki szokták õt hozni a lovakhoz és mindig az emberek közelében maradt. Most valamerre elbandukolt és nem találjuk. Poncsó névre hallgat, kedves, barátságos 6 éves golden retriver kan kutya. Chip van benne!! Eddig nem jött vissza, félõ, hogy valaki befogta... :(
Arra kérlek titeket, hogy ha a környéken láttok ilyen kutyát olyan udvaron, ahol eddig nem volt, vagy feltûnik valahol vagy csak félfüllel hallottátok, hogy... légyszi jelezzetek már az irányukba!
06 30 278 87 87

Posted Image

#348 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 14. - 7:16

Nyitva tartom a szemem.

#349 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 14. - 9:42

köszönöm!

#350 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 november 15. - 16:57

Ma meglett a kutyi. A környéken befogták, és a hirdetéseket látva visszaadták :) :ang:

#351 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 8:49

Sziasztok! Idén is szeretném meghívni a társaságot a már-már rendszeresnek mondható mikulásos,sütisütős összejövetelre nálunk. Annyi változás lesz idén, hogy a Happy Ranch csapatát is hívtam, így lesz pár új arc, lehet ismerkedni, eszméket futtatni ;) 2 időpont merült fel: dec. 28. (péntek) dec. 29. (szombat) Órára pontosan még nem tudom, de mindenképp sötétedés utáni lesz. Tervezünk előtte egy "lovak karácsonyát" kint, és miután kint jól átfagytunk gurulunk át hozzánk a jó meleg kandalló (illetve azóta már cserépkályha) tűzéhez. Még nálunk is szavazás alatt áll a dolog, de szeretnék tájékozódni, hogy nektek előreláthatólag hogy lesz jó :)

Edited by Bogár, 2012 december 7. - 8:49.

#352 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 20:41

Nekem mivel "helyi" csávó vagyok mindkét idõpont jó! ;)

#353 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 13:38

Mint arról bizonyára értesültetek, az Egyetemnek nincs pénze fûtésre. A kutatónak meg még annyi pénze sincs (mert az Egyetem elszívja). Szóval mi egy héttel hamarabb bezárunk, így bármikor bármire ráérek.

#354 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 19:53

Jöhetsz hozzánk pelust mosni! ;)

#355 kisbéri

kisbéri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 501 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 21:26

Jöhetsz hozzánk pelust mosni! ;)

Nem tudom hol élsz ! Ki mos manapság pelust ? :hu:

#356 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 21:37

Ki mos manapság pelust ? :hu:

Szerintem jelen esetben nem ez a lényeg! ;)

#357 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 12. - 9:52

Szerintem jelen esetben nem ez a lényeg! ;)

Így van!....képletes volt.... ;)

#358 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 14. - 13:37

No hát, no hát! Lám ez a nevezetes nap is eljött.... :) Isten éltessen Nóra még legalább ennyi ideig egészségben, boldogságban! :kocc: ...vagy még egy kicsit tovább.

#359 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 14. - 15:09

Csatlakozom! :yeah: érzed a színt!!!! ;)

#360 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 15. - 20:49

Kis késéssel is, de nagyon boldog szülinapot Ori!!!