Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#321 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 16:14

Ez vicces, hogy csak téged zavar a saját kutyád. :D De már nem öntöd le pohár vízzel? Vagy az másik kutty volt? Vagy már nem az ablak alatt csinálja? Nem tudom hogy lehet a mi házunkban ilyen rossz a hangszigetelés?! :rolleyes: Amikor átmentem a másik oldalra néző szobában akkor is majdnem ugyanannyira halottam az ugatást. És mennyi szenvedő alany hozzászólását olvastam ebben a témában a neten és volt pár rosszindulatú is a "másik oldalról"! Szeretem a "jóhogy ugat a kutya, mert mit csináljon, nyávogjon?" és hasonlókat... :mad: Meg a bizos nem próbálták sokáig, hogy hozzászokjanak! Pedig tényleg van olyan hang amihez nem lehet hozzászokni! A vonatot már rég nem hallom.

Edited by Csuti, 2008 március 4. - 16:15.

#322 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 4. - 16:23

Az a baj az ilynenel, hogy ha valami idegesít, akkor tudat alatt is arra figyelsz. Múlt éjjel nem tudtam elaludni, mert volt egy egér a lakásban (azóta már megfogtuk), és azt figyeltem, hol és mit rág. Pedig nem volt hangos. Csak ráfókuszált a fülem.

#323 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 16:27

Ez mondjuk igaz!

#324 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 21:12

Ez vicces, hogy csak téged zavar a saját kutyád. :D De már nem öntöd le pohár vízzel? Vagy az másik kutty volt? Vagy már nem az ablak alatt csinálja?
Nem tudom hogy lehet a mi házunkban ilyen rossz a hangszigetelés?! :rolleyes: Amikor átmentem a másik oldalra néző szobában akkor is majdnem ugyanannyira halottam az ugatást.

Már nem kell leönteni, elég ha kinyitom az ablakot és ráüvöltök. Legalább az én hangomat is hallják..vagy nem. :dev:
De akkor is fel kell kelnem az ágyból és ez is dühít. :gm:
A mi házunk modern, szuper jól szigetelt dupla ablakokkal van "megáldva" de mégis hallom. A szomszédét is és mondom a másik hegyen lévő ugató kutyát is... :dev:
Szóval jó a fülem és nem vagyok az a nagyon mély alvó. :D Inkább itt van a kutya elásva. :D

#325 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 21:15

Nekünk 60-70 cm vastag vályogfalunk van, de a mudink extra-idegesítõ koloratúr-szoprán ugatását elsõ osztályúan lehet a hálószobában hallani.... még szerencse, hogy messze vannak a "szomszédok" mert néha legszívesebben én magam fojtanám meg :gm: :dev:

#326 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 8:07

:D Jól van, akkor megnyugodtam a házunk hangszigetelése ügyében. :D Ma csak kétszer ébredtem fel a kutyára (0:33 és 3:31) de szerencsére 5-10 perc után abbahagyta, így nem kellett telefonálnom. Én mondjuk baromi jó alvó vagyok egyébként. Este 10-kor lerakom a fejem és 3/4 7-ig alszom mélyen. Az egész talán onnan indult, hogy párom baromi rossz alvó és õt nem hagyta aludni a kutya, de ez meg engem kezdett bosszantani, hogy szegénykém még rosszabbul alszik és itt jön a képbe a tudatalatti talán, amit Zebrabara is írt, és azóta én is hallom a kutyát. :rolleyes: Na mindegy, csak kialakul valami rendszer.

#327 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 13:15

Hát most nem leszek túl népszerû... Azt szeretném megtudni, hogy szabadon bandázó kóborkuytákat hol lehet bejelenteni? Nem gyepmesteres történet, mert nem engedik már magukhoz közel az embert, tényleg elvadult, portyázó kóbor kutyák. Ha vadásztársaságnál jelentem be tényleg kijönnek és kilövik õket?

#328 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 13:29

Remélhetõleg jár erre Meggyes is, õ a szagértõ a témában, de szerintem a gyepi köteles intézkedni az ügyben, akár megközelíthetõ a kutyabanda, akár nem.

#329 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 21:00

Ha a gyepisek nem tudják befogni, akkor is lehet, hogy lelöv(et)ik õket.

#330 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 30. - 7:11

Én úgy tudom, a jegyzõnél kell.Ilyenkor,ha a sintértelepet hívod,akkor a kiszállási díjat az fizeti (kb 30rugó) aki hívta õket.

#331 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 9:34

Köszönöm szépen! Most valamiért nem járnak felénk :rolleyes: , de megkaptam az értesíthetõ telefonszámokat.

#332 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 12. - 6:13

Végülis kutyás kérdés, nem tudom hol máshol kérdezhetném meg :confused: Nem tudna valaki ajánlani egy házhoz járó, olcsó kutyakozmetikust? Budapesten lenne rá szükség :)

#333 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 12. - 11:02

Õ megy házhoz

Kutyakozmetikus házhoz megy Pesten és környékén. Bármely fajta kutya és cica, keverék kutyus teljes körû kozmetikázása. Tel.: 06-20/419-7719.= õ is

Meg õ is

#334 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 16. - 8:13

Kérdésem, ha már felvetõdött a kutyakozmetikus kérdés: hol és mennyiért lehet kapni kutyanyírógépet? Mennyiben különbözik pl. egy birkanyírótól? Milyen árban dolgoznak a kutyakozmetikusok (gondolom, vidéken olcsóbb mint Pösten)? Azért kérdezem, mert az én drága jó uram meg akarja nyírni a kutyáinkat :rolleyes: . Szerintem jobban járunk, ha kozmetikus nyírja le, de ahhoz, hogy meggyõzzem õt, tudni kellene az árakat.

#335 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 16. - 17:52

Én egy kicsit (nagyon) kiábrándultam, nagyon ki kell fogni a jó kozmetikust. Az "órabér" az ügyvédekéhez hasonló (4-10.000 Ft). Gugliba érdemes beírni, én elég sokat találtam, a legtöbb honlapon árlista is van, fajtára, méretre lebontva.

#336 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 16. - 17:56

Én Dunaharasztin tudok egy nagyon jó kutyakozmetikust, évek óta ismerem, precíz, szépen nyír és nem annyira drága. Nekünk 4200 Ft-ért nyírta meg az óriás snacit. Sugár Dóra tel.: 06/30-9844-472

#337 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 18. - 12:49

Köszönöm esti, Lisa.

ehhehheh Vett volna egy nagyobb kutyát. :gm:

(szegénykiskuytus, azért sajnálom. :( De az egész sztori olyan, mintha egy rajzfilm elevenedett volna meg... :D )

Edited by Zebrabara, 2008 június 18. - 13:03.

#338 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 9. - 10:53

Szerintetek ez a táp ér-e valamit? http://www.vakkanto....p;termek_id=572

Edited by Frakk0310, 2008 július 9. - 10:54.

#339 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 13. - 14:18

Atlagos tap, de pl a mi kutyaink szerettek. :)

#340 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 13. - 21:41

Szerintetek ez a táp ér-e valamit? http://www.vakkanto....p;termek_id=572

10kg 1990Ft?? :eek: :eek: Az összetételét nem írja pontosan! Gabonapehely minek bele? A kutya nem növényevõ! :rolleyes: Érdemes megnézni a pontos összetevõket, mert ami az elsõ helyen szerepel a felsorolásban, abból van a legtöbb benne!

#341 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 6:43

Sziasztok! Tegnap néztem a Naplót, kutya örökbefogadásos nap volt. Egy kérdés merült fel bennem. Nagyon sok a menteni való kutya, sok a gond, nehéz, költséges a tartásuk, kezelésük stb. Szerintem ivartalanításokkal javulna a helyzet. Tudom, a menhelyieket nagyjából ivartalanítják mind. De a többi? Nekünk van a családban 5 kutyánk ebbõl 3-at mindenképp ivartalanítani kellene. Az min 60.000Ft. 20-29.000Ft/ kutya. Ez nagyon sok! De megcsináltatjuk. Talán ha ingyenes vagy olcsóbb lenne az ivartalanítás, sokan megcsináltatnák, esetleg aki nem tudja gondozni annak maradhatna a kutyája utókezelésre (kb 1 hét). És vihetné haza a tiszta, gyógyult ebet! Ilyesmire nem lehet pályázni, pénzt szerezni a dokiknak, hogy bevállalják, vagy állatvédõknek, hogy támogathatnák a gazdikat akik megcsináltatják? Pár helyen olvastam, hogy van, volt akciós ivartalanítás! Ilyet többet, gyakrabban? Tudtok most, vagy a közeljövõben ilyen helyrõl? Mert pl. 3 kutyával már megérné akár Pestre is felutazni Nekünk. Ui: Mielõtt még valaki úgy kezdené, hogy aki 5 kutyát tart, (vagy egyáltalán tart) annak legyen ivartalanítani is pénze. Mi megoldjuk! De, hogy kerek legyen: 3-at kis korában mentettük meg az agyoncsapás elõl (bobtai keverék, labi keverék, tacsi keverék) egyet az utcáról fogadtak be most nemrég a húgaim, mert kidobták egy autóból, de már fél év körül lehet, mi dobi keveréknek nézzük. Na az 5-diket vettük az staffi fiú.

Edited by Mona84, 2008 július 14. - 6:58.

#342 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 7:54

Nekünk van a családban 5 kutyánk ebbõl 3-at mindenképp ivartalanítani kellene. Az min 60.000Ft. 20-29.000Ft/ kutya.

:huh: Nem tudom, kihez hordod a kutyáidat, nekem 7 ezerért mûtötte meg a Molnár doki Gizit. Kis kutyánál még olcsóbb, mert kevesebb altató kell. Azaz hármat csinál meg kb 20 ezerért.

#343 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 8:26

:huh: Nem tudom, kihez hordod a kutyáidat, nekem 7 ezerért mûtötte meg a Molnár doki Gizit. Kis kutyánál még olcsóbb, mert kevesebb altató kell. Azaz hármat csinál meg kb 20 ezerért.

Cayenne lábtõrése óta ide! http://www.allatorvos-szombathely.hu/

#344 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 14. - 10:22

Reális ár a kb 7000! A héten mi is megyünk dokihoz, na nem ilyen ügyben :gm: , de ránézek az árlistára! ;)

#345 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 11:32

Reális ár a kb 7000! A héten mi is megyünk dokihoz, na nem ilyen ügyben :gm: , de ránézek az árlistára! ;)

Köszi! Most már kíváncsi is vagyok mi ez a nagy különbség!

#346 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 14. - 11:44

http://mancsok.hu/akciok.htm

Ez is pösti.

#347 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 12:04

http://mancsok.hu/akciok.htm

Ez is pösti.

A szukám 40-50kg= 29.000
Kan: 30-40kg=16.000 AKCIÓSAN! :eek:

#348 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 14. - 12:06

De akkor most melyik a reális ár? (Mondjuk Pest biztos drágább, mint vidéken, vagy tévedek?)

#349 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 14. - 12:14

http://www.allatorvo...?base=news&id=9

Itt arról írnak, hogy többféle megoldás is van. Ez az árkülönbözet?

#350 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 14. - 21:25

Szuka kutya ivartalanítása igényesen, a szakma szabályai szerint végezve; legális vállalkozásban, törvényesen beszerzett, nem lejárt szavatosságú varróanyaggal (stb), valahol 20.000.- környékén indul. Kivéve, ha a kolléga állatvédelmi vagy marketing okokból akciózik, vagy valami másból él és az állatorvosi szolgáltatás csak a hobbija. A vidéki árakat nem ismerem, de Pesten 5-7000 forintért herélik a kandúr cicákat. Aminek ugye az anyagigénye az altatóanyag (és itt 3-10 kilónyi macskához szükséges altatóról beszélünk!) mellett mindössze egy pár steril kesztyû és egy darab szikepenge; az idõigénye pedig nagyjából 15 perc, onnantól hogy a gazdik behozzák a cicát az ajtón, odáig, hogy kiviszik. Ezt tetszés szerint össze lehet vetni egy nagyobb testû kutyán végzett, lekötéseket, varrást stb tartalmazó hasiûri mûtét rezsijével.

#351 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 6:58

Elnézést a félretájékoztatásért! Megnéztem a naplómban, mert kezdett gyanús lenni a dolog, és a 7 ezer nem a mûtét volt, hanem a babézia-kezelés. Az ivartalanításért 16 ezer Ft-ot fizettem, a kutya súlya akkor 30 kg volt. Az 50 kg-s kutyára a doki is 23-25 ezer Ft-ot mondott. Bocsánat, rövid az eszem. :( És drága a kiskutyám. :cool:

A kandúrt 5000.- ért herélte tegnap.

#352 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 7:16

Így már kerek a dolog! Árkülönbség nincs, minden mással meg maximálisan meg voltunk elégedve az Állatkórházban, úgyhogy maradunk náluk :D

#353 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 15. - 7:51

Elnézést a félretájékoztatásért! Megnéztem a naplómban, mert kezdett gyanús lenni a dolog, és a 7 ezer nem a mûtét volt, hanem a babézia-kezelés. Az ivartalanításért 16 ezer Ft-ot fizettem, a kutya súlya akkor 30 kg volt. Az 50 kg-s kutyára a doki is 23-25 ezer Ft-ot mondott. Bocsánat, rövid az eszem. :( És drága a kiskutyám. :cool:

A kandúrt 5000.- ért herélte tegnap.

Nekem is elnézést kell kérnem! :)
Ez vicces!! :D Én is elnéztem!! :o A fogkõ eltávolítás árával (6000.-) kevertem össze. :rolleyes: Jól beugrottunk!

#354 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 15. - 12:19

A mi dokinknál a szuka ivartalanítása 17000.- +/-! Szóval csak egy tizest tévedtünk!! :D

#355 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 12:47

Mackó! :kocc: Éljenek a feledékeny és figyelmetlen, ámde segítõ szándékú fórumosok! Azt hiszem, kezet foghatunk. :P Mona, mikor viszed õket?

#356 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 12:56

[quote name='Zebrabara' date='2008.07.15, 13:47' post='618775']
Mackó! :kocc: Éljenek a feledékeny és figyelmetlen, ámde segítõ szándékú fórumosok! Azt hiszem, kezet foghatunk. :P

Mona, mikor viszed õket?
[/quote

Még idõpont nincs! Az õszi tüzelést már nem akarom átélni! A szukához tavaly jártak kanok, tönkre tettek mindent! Most viszont a kis staffi miatt is sürgõs, nem szeretném ha lelépne és átrendezné az utca állatállományát, vagy tetemekre kéne hazamennem. Mert nem túl barátkozós, állatokkal. Sajnos a hétvégén két kamikaze kiscica pórul is járt! :(

Edited by Mona84, 2008 július 15. - 12:57.

#357 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 15. - 12:57

Mackó! :kocc: Éljenek a feledékeny és figyelmetlen, ámde segítõ szándékú fórumosok!

Az ilyen félreértésekbõl szoktak lenni a katasztrófák!! :o :gm:
Mi szinte heti rendszerességgel megyünk dokihoz, hol ilyen oltás, hol olyan, fogkõ... stb :rolleyes: Akkor szoktuk olvasgatni az árlistát, lehet kicsit összefolytak a számok! :D Szerencse, hogy csak egy kutyánk van, egy vagyon, ha az ember mindent meg akar neki adni! :huh: Persze mindenki annyit vállaljon amennyit bír, de ha kóbor, elesett, akkor... :gm: A kutyás szív, az kutyás szív! Nincs mese! :o

#358 Guest_Mona84_*

Guest_Mona84_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 13:01

[quote name='Mackó' date='2008.07.15, 13:57' post='618779']
Az ilyen félreértésekbõl szoktak lenni a katasztrófák!! :o :gm:

Katasztrófa nincs, csak a vastagabb pénztárca kell mégis! :gm:

#359 Guest_vezer_*

Guest_vezer_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 15. - 13:43

Nekem kb:3-rom honapja pakolták ki a szukámat meg leszedték a fogkövet és igy fizettem 20000ft.Igaz nem az állatkorházban meg a szuka is csak 4kg.

#360 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 21:41

Sziasztok! Cane corso fajtáról keresek bármilyen könyvet.Ha esetleg tudnátok valakit,akinek van egy ilyen témájú eladó könyve,vagy boltot/internetes címet,ahonnan lehetne rendelni,megköszönném! :) Roxi