Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Parasztélet

• Please log in to reply
9440 válasz a témához

#321 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 31. - 9:43

Szenahordas.

#322 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 31. - 13:13

A kutyával te vagy? Ma sikerült venni még egy kettes ekét. Valamivel nagyobb és erősebb a réginél.

#323 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 1. - 11:45

Igen, en vagyok. A batyam kutyaja, egy eves kozep azsiai kan. A szenat a testverem vette a lovainak. Ezek olyan diszlovak, marmint hobby celbol tartja oket a testverem. Mindkettonek eleg erdekes a tortenete, a csikot ket honaposan vettuk meg(most 8 honapos), 10 ezer ft megfelelo lejert, ugyanis az anyjat vagoba adtak, az olasz meg a kis csikot nem akarta felrakni a kocsira, mondvan ott agyontaposak, mi meg epp ott voltunk... . :) A nagy sarga, a Laci, az 24 eves, 20 even at volt varosi fuvaroslo, aztan ahogy betiltottak a varosi lovazast az en kozvetitesemmel elkerult falura, ahol a masfel ev utan, az uj gazda, egy szinten idos bacsi, egeszsegugyi okok miatt le kellet mondjon a gazdalkodasrol, igy a lo megint elado lett. A vagosok mar rajta voltak, de szerencsere az oregbe volt annyi becsulet, hogy mikor mondtam neki, hogy egyszeru tarsnak kenne egy csiko melle, legelon lenne, es megbecsulve, egy 100 assal kevesebbert, mind amennyit az olaszok adtak volna erte, nekunk adta. A multkor egy kis tragyat is hordtunk ki vele, megy mind az atom. :)

Edited by Muki, 2010 január 1. - 11:46.

#324 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 1. - 12:35

Szép jól tartja magát. :yeah:

#325 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 1. - 12:53

Az a ló 24? :eek: meg nem mondtam volna... :D A kutya meg hatalmas :D :yeah:

#326 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 10:43

Na, engem kicsit eltántorított a karácsonyi húslevesem. Nagyon fincsi lett, olyan jó puha husi volt, csak az volt a bajom hogy mellét meg combját találtam már csak a fagyasztóban a pipinek. Sebaj, ez van. Másnap árulta el GYulám, hogy a melle az nem csike, hanem nyuszi volt. Mikor lesz belõlem igazi parasztjány, ha még egy nyulcicit sem tudok a pipicicitõl megkülönböztetni? :(

Sógoromék, és valamelyest sajnos a nagyobbacska gyermekeim is kissé válogatósak. A nagyjányom csakis szabvány méretû tojást hajlamos megenni, se a kisebbet, sem a nagyobbat nem, mert szerinte minden a normálistól eltérõ tojás egyben degeneráció is. A kétszikû pedig egyenesen mérgezõ. :kir: Sógoromékkal még nagyobb problémák vannak. Én mindig furcsállom, amikor az emberek evés címén atraktálnak. Ezt a szót most találtam ki. Atrakcióznak = cirkuszolnak. Szóval, csakis nádcukor, mer az az egészséges, biobogyók, mer az a tuti, olívaolaj, mer az a ...közben tömik két pofára a disznótorost, cigiznak, isznak, de nádcukor, az igen. Vannak kik, ha húsról van szó csakis csirkemellet hajlandóak fogyasztani, azt a multibótban vásárolt, 6 hét alatt, hozamfokozókkal felfújt nagyon egészséges csirkemellet. Vagy a pulykamellett, ami még egészségesebb, hiszen az ipari pulykát a levágásáig nem lehet a gyógyszeres takarmányról levenni, egyébiránt felfordul. Némelyek, õk nem annyira válogatósak megeszik az ipari disznó szín húsát, az is nagyon egészséges, a halliszttõl, meg a döghústól, min nevelkedett. Sajnos nem egy olyat tudok, hogy neveli a gazda a jószágot, valami baja, van, szúrni kell hónapokig, ezután elviszi eladja vágóhídra. Szóval én nem azon válogatnék, hogy milyen állat húsát nem eszem meg, hanem azon, hogy sajátnevelésût, vagy megbízható kis parasztembertõl valót eszem csak meg. Lényeg a lényeg, mi mióta tanyán tengetjük a minden napjainkat, meg is termelünk mindent mi az asztalra kerül, húsról írok, mert zöldségekre sajnos már nincs idõ. És meg is eszünk majdnem mindent, ami kisebb a szamárnál és nagyobb a galambnál. Le is vágok mindent kecske nagyságig. Nem sok finomabb van a gyenge rántott galambnál, a galamb vagy gyöngyöslevesnél, (gyógyszer is nálunk, ha beteg valaki felgyógyulásban ezt fõzök neki.) tárcsán sült kecskegidánál, kecskepörköltnél, friss kecsketejnél, borjúmájnál, mangalica bármely részénél, bárhogyan elkészítve. Nyulat is fõzök, rántva, vagy jó kis tarhonyász nyuszipörköltet. Nos, ebbõ volt a gond. Tudtuk, anyósommal, az benne van a hüleségbe, ha kell, hogy a sógoromék meg a gyerekeim nem eszik meg a nyulat, ha tudják, hogy az. Mentünk nyaralni, elõtte nap az útra sütünk fõzünk, fasírozottat, rántott húst. Mondok itt van e nyúl. Pont erre nevelkedett. Na, megállunk éjszaka az útszélén, jól belakmározik mindenki, mire anyósom: Finom volt a rántott hús? Nagyon jó volt. Jól van akkor mert füles csirke volt. Azóta is így hívjuk a nyulat. Füles csirke. :yeah:

#327 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 11:17

Tök jó "füles csirke" :D

#328 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 21:03

Ja, az én nõvérem olyan, hogy még 2008-ban karácsonyi vásárlásnál látta a hölgy milyen gondban vagyunk lányommal. Neki kerestünk volna nem nagyot, csak egy kis apró szépséget. No most elõzõ évben fülbevaló volt, amitõl persze lerohad a füle, mert érzékeny. Elõtte harisnya, persze tuti egyedi szép bigyó, ahh, az már nem divat, és még sorolhatnám. Na ekkor látván kínunkat az eladó felhívta a fõnökét, és közölte ugyin nem szoktak ilyet, de csak nekünk, csak most, ha nem tetszik a kiválasztott áru, visszacserélhetõ. :D Na, most ez a nõvérkém nem hajlandó tehéntejet inni, mert az a tehénbõl jön, a kecsketejre már a szava is eláll. Egyszer úgy felbosszantott, hogy amikor tojást szeretett volna, közöltem az meg a tyúk seggébõl jön, és odaadtam anyukámnak az összeset. Persze mondanom sem kell, a tehéntejbõl másnap anyukám finom tökfõzit fõzött a családjának, és olyan finom gyöngytyúklevest evett, hogy megnyalta mind a tíz ujját. Kicsit furcsállotta ugyan hogy olyan feketés. Anyámmal meg ott vihogtunk a háta mögött. Azért én nagyon szeretem, de mindenkinek kijut egy szórakoztató rokon. Jut eszembe, apukám is olyan galamblelkû városi. Amikor Gyulával összejöttünk, papagájt is tenyésztett, meg rengeteg galamb volt. Nem gyõztük levágni. Apukám meg teljes felháborodással vette tudomásul, hogy mi még a díszmadarat is megesszük. Azt hitte a lelkem a papagájok is a levesben végzik. :D

#329 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 6. - 12:07

Készülõdés a Karácsonyra:
http://gallery.site.hu/u/mihok/kalacs/

#330 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 6. - 12:25

Szilveszter:
http://gallery.site.hu/u/mihok/bodor/

#331 PIPACS

PIPACS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 401 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 6. - 12:33

Gyõnyõrû gyerekek! :ang:

#332 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 6. - 13:54

Csak a férjem meg ne tudja! Mert mindig szeretne még eggyet, arra hivatkozva, hogy ezek milyen jól sikerültek. Én meg már nem szeretnék többet. :D

#333 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 20:53

:yeah: :yeah: No! Holnap körmölünk, szurizunk, de remélem délután, már lesz idõm ide firkálni, és fotókat tolni. Hadd dicseledjek! Ma megvettem elsõ full származásos pónikancámat! Egy ÉKSZER! 2 éves Ramadán kanca. :yeah:

#334 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 20:58

Csak a férjem meg ne tudja! Mert mindig szeretne még eggyet, arra hivatkozva, hogy ezek milyen jól sikerültek. Én meg már nem szeretnék többet. :D

Mond neki hogy "" jóból is megárt a sok '' :dev:

#335 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 21:41

Aha, nálunk meg én szeretnék gyerkõcöt. Múltkor már közöltem kénytelen leszek apukát keresni neki. Hát, vágott egy fejet. :D

#336 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 22:10

:D Ezek a férfiak.... :dev:

#337 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 20:55

Segítséget kérnék!

Ellés elõtti kecskéim eleinte mintha merevebben jártak volna, nem tulajdonítottam nagyobb jelentõséget neki, még együtt tartom a 15 anyát. Abrakolok, szénázok, megkapnak mindent. Aztán egy reggel az egyik nem tudott felállni. Segítséggel állt, de nem sokáig. Hívtam orvost, adott neki szteroidot és ennyi. Szerinte nagy volt benne a vehem (vagy több) és ezért nem kelt fel. Pár napra rá megellett. Icipici ikergidái lettek. Az egyik nem volt életképes, a másik is pár nap múlva elpusztult. Mostmár az anyákat beboxoltam, de már egy másik is merevedett és mára már segítséggel sem állt fel. Tudtok errõl valamit? Valami hiány okozhatja? Olyan mintha nem tudná megtartani magát...Talán a hátulja, izület..nem tudom. De ha bármi van, szivesen fogadnám. Elõre is köszönettel.

Edited by Szami, 2010 január 14. - 20:56.

#338 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 21:40

Nekem erre a korkepre hirtelen az elles korul hypocalcaemia meg vemhessegi toxicosis ugrik be. A megellet kecske helyrejott? Kerodzni kerodzott, mar ugy ertem volt etvagya, csak epp nem birta a hatuljat, vagy pedig az altalanos allapota is rosz volt? A beteg kecskek tobbszor elett vagy fiatal kecskek? Szteroidot vemhes allatnal csak nagyon indokolt, az anyallat eletenek megmentese erdekeben adunk. A magzatburkok rendesen "eljottek"?

Edited by Muki, 2010 január 14. - 21:47.

#339 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 22:14

A megellett kecske továbbra sem állt fel. Feltérdel, átfordul, de nem áll fel. Eszik, iszik, kérõdzik. Nem az elsõ ellése ahogy tudom. Hozzám vemhesen került. Nem túl jó állapotban, de sokat javult. Most szerintem nincsen baj az általános álapotával. És a másik fekvõ, még meg nem ellett kecskéével sincs. Jó kondiban van. Nem tûnik tul nagynak a vehem. Hogy az állatorvos mit adott neki, ne értékeld túl. Híresen gáz. csikónak kólikára egyetlen bódítót adott például. Sajnos más orvosok csak távolabbról elérhetõk és leginkább ló miatt hívom ki, kecskéért nem hiszem, hogy utaznának. A magzatburok normálisan eljött. Az egyiket biztosan láttam, a másikat csak úgy nagyjából. De a probléma ellés elõtt kezdõdik a vemhesség vége felé...Mintha a hátulját nem bírná. Bármilyen orvosságot meg tudok venni, be tudok adni, de nekem kell megoldanom. Ha tudsz, így segíts. A gidái mindketten élve születtek. Az egyik olyan gyenge volt, hogy fel sem állt, a fejét sem emelte meg. De lélegzett. 10 percet élt talán. Mintha koraellés lett volna. A másik evett is cumiból, de pár napra mégis elment. A gyengébb lábain még nem volt szõr. Gondolom a szteroid miatt jöttek elõbb... :-(

#340 Muki

Muki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.078 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 22:45

Ok, de ha nem jon osze engem ne anyaz. :) Probaljunk meg a kalciumhiany iranyaba elmenni. Calfoset, Calciveyxol, Calciject..., vagy valami mas, calciumot es magneziumot tartalmazo keszitmeny. Az adagolast kecskenek mindegyiken irja(pontosabban juhnak de ez esetben egy kutya), kb 20-80 ml egyszere a termektol fuggoen. Amenyiben lehetseges olyant vegyel amibol kis adagokat kell beadni, mert ha nem rostat csinalsz a kecskebol. Ha venasan akarod beadni, akkor infuzios szereleket hasznalj, es csak lassan csepegtesed, mondjuk percenkent masfel csep, de szerintem biztonsagosabb ha izomba vagy bor ala adod be neki. A felsorolt keszitmenyek mind venasan mind izomba valamint bor ala adhatoak. A kecske erzekenyebb a fajdalomra mind a juh, tobb mind tiz ml egy pontba ne adj be neki, tehat ha mondjuk 50 ml az adag azt szepen oszd el ot kulonbozo pontba. Igy is megtortenhet, hogy szovetirritaciot okoznak majd ezek a kalciumos keszitmenyek. A lejobban a kecskenel inkeciozasra a miszionarus poz megy :gm: , annyi kivetelel, hogy nem doltod teljesen hanyat, hanem csak mintegy "fenekre ulteted". Esetleg megtekintheted tananyagkent "A postas ketszer csengett" film hires asztaljeleneteit, de pl juhok kormollesenel is ez az alappozicio. Ebben a pozicioban nagyon jo ralatasod nyilik a ket hatso combra, marpeddig injekciot beadni oda a legajanlotabb. Meg a nyak ket oldalan erdemes probalni, de a kecskek ott mar gyengebben izmoltak. Szukseg lesz meg D vitaminra, szinten injekcio formajaban, az adag mar termektol fuggoen kb 5 ml, izomba vagy bor ala adva. En AD3E hasznalok, ha lehet olyant keres. Jo volna meg valami phoszfor, meg B vitaminokat tartalmazo keszitmeny, mind pl a PhosphorB12 nevu keszitmeny, amibol az adag szinten kb 5 ml, izomba vagy bor ala beadva. Amelyik mar megelett annak adhatsz meg egy szteroid injekciot, pl Depedin weyx, Hostacortin, vagy egyebb keszitmenyt. Jo volna meg ha be tudnal szerezni valami kalciumos taplalekkiegeszitot, amit ugy a betegeknek mind az egeszsegeseknek is adhatnal. Annyi, hogy a varhato elles elott ket hettel, mar azoknak amelyeknek meg nem elettek, ne adjad tovabb. Ha meg valamit eszreveszel rajtuk, szolj. Sok sikert.

#341 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 22:53

Sokadszorra rántasz ki a kakából. Egyszer majd valami.... :-) Gondolom ha fekszik a kecske, nem nagyon kell vele szumóznom, csak beadom combba és kész. Na jó! Szóval köszönöm. Holnap utánajárok a szereknek és belekezdek. Hátha...

#342 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 11:14

*DISZNÓVÁGÁS SZAVAKBAN* Félnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok. Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre. Palack, perzselõ, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra, kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe, majdénkaparom, elégfehérJózsikám, ittafüle. Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd, holafûrész, holamalac, belit kimossátok, nincsazapénz, kutyáké. Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség. Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér. Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk, ilyetseláttammég, karajmarad, többikolbász, majdéndarálok, tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg, egészség. Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfõzzük, micsoda, netörõggyvele, lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg. Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra, netanítsálbazmeg, jóvanna, nemkellbeletej, tepertõtsüssél, nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis, majdéngyúromakolbászt, egészség. Miez, hurkatöltõ, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom, keményrehagymenjen, miez, lóbélteddle. Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erõspaprika, zsemlyeminek, tüdõshurkába, ilyetseláttammég, namostlátol, egészség. Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelûkés, jaez, borsotebbese, nabazmeg. Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad, kolozsváritebbe, sonkátmajdén, szedjétekkiazabálót. Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó, majdmeglátjuk, egészség. Májashurka, véreshurka, tüdõshurka, svábhurkába pirítottzsemlét, nabazmeg, vastagbélbe, hogynézmánezki, netörõggyvele. Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelõttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát, mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek, eriggyémá. Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat, kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre, ezmegysózóba, miezalé, sonkapác, nemsózódelõtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre. Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelõttekicsit, orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, kishurkakiskolbász, almásrétes, kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort. Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer. Aztán laza tizenkétórás epegörcs. Disznóvágáshasználatiutasításnaksemutolsó! :guny: :kocc: :kir:

Edited by endypapa, 2010 január 16. - 11:19.

#343 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 12:50

Egy fabatkát sem ér, ha nincs diósmanduláslekvároshájas süti.

#344 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 13:31

endypapa :yeah: :yeah: :kir: :kocc:

#345 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 17:20

endypapa! :D Ezûberkirályvolt! :kocc:

#346 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 17:44

endypapa! Könnyesre-gyomorgörcsösre röhögtem magam! :guny: :kocc:

#347 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 18:01

endypapa! ez nagyon nagy volt :dev: :yeah:

#348 SNAKE

SNAKE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 20:29

Megéheztem. :)

#349 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 20:15

:cool:

http://gallery.site....4_Izsak_070.jpg

;)

#350 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 20:23

Jaj, ilyen jót már régen olvastam a fórumon. :yeah:

#351 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 20:34

:cool:

http://gallery.site....4_Izsak_070.jpg

;)

hányat vágtatok? :yeah:

#352 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 20:37

2 bazi nagyot.... :)

#353 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 20. - 19:53

azt szeretném megkérdezni h ki h vág malyackát? azt hallottam h amikor leszúrod a malacot akkor olyan 10-30perc mire kimúlik ez mennyire van így? nekem nincs bajom a hússal meg magával a vágással sem de h fél órát "szenvedjen" mire elpusztul az nekem kicsit brutál :( ne kövezzetek meg lécci nem vok bigott állatvédõ csak úgy sajnálom :rolleyes: (ezért nem is vágok disznót nem mintha lehetõségem lenne rá de mikor volt akkor sem néztem végig a megölést. Miután kileheli lelkét már nem zavar h szabdalják)

#354 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 20. - 20:51

Endypapa kábítási módszerére én is kíváncsi lennék, már párom is érdeklõdött. Én ha tehetem elõször fejbelövetem, aztán ha összeesett akkor szúrjuk. Tulajdonképpen így a leghumánusabb szerintem, mert már régen nem él szegénykém. De ezt nem engedélyezik háznál sajnos.

#355 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 20. - 21:42

Nálunk is kábítják, alacsony áramerõsséges eszközzel, aztán szúrnak!

#356 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 1:18

Mintha láttam volna pár héttel ezelõtt itthon ilyet a teraszon. Olyan mint egy nagy olló, csak a végén tappancsok vannak. Ezeket kell ráilleszteni a poca nyakára, aztán uccu.

#357 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 5:46

Endypapa kábítási módszerére én is kíváncsi lennék, már párom is érdeklõdött. Én ha tehetem elõször fejbelövetem, aztán ha összeesett akkor szúrjuk. Tulajdonképpen így a leghumánusabb szerintem, mert már régen nem él szegénykém. De ezt nem engedélyezik háznál sajnos.

Szerintem minden valamire való paraszt háztartásba kell, hogy legyen sertéskábitó.....felénk ugyhivják hogy fejsze. :D

#358 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 8:23

Szerintem minden valamire való paraszt háztartásba kell, hogy legyen sertéskábitó.....felénk ugyhivják hogy fejsze. :D

:kir: :kir: kõmûves kalapács se rossz,láttam olyant is,azért írom. :D

#359 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 8:40

Nálunk elõször lövik, aztán szúrják a fiúk. A lövõ embernek, szerencsére nem nállunk felrobbant, vagy ilyesmi a pisztoly a kezében. Gipszben van. :rolleyes: Az egyik ismerõsünk, négyet vágott egyszerre, vágóhídra vitte. Belefáradtak egyszer csak a töltésbe (kolbász, szalámi), ez már este volt. Ott hagyták a cuccost, azt meg reggelre mire mentek vissza ellopták. :nem: Sok itt a lopás. Tavaly hajtottak el éjszaka birkákat, teheneket a tanyákról. Teherautóval beállnak az udvarba és felhajtják a jószágot. Volt olyan, amikor a legelõn vágták le a tehenet, elvittek belõle annyi húst, amit bírtak, a többit ott hagyták. Traktort és 4 borjat loptak el a "tehenes" Pista bácsitól, késõbb a traktor meg lett. (Pista bácsit két éve megrendezte az egyik bikája, tele van a feje fénekkel. Szerelték két hónapig az öreget a kórházba, senki nem gondolta, hogy normális lesz a végére. Errõl eszembe jutott, - olyan vagyok, mint az öregek, elkezdem oszt nem bírom abbahagyni :kir: - Tallér bácsi. Rengeteg, birtokkal, gyönyörû birkákkal rendelkezettt. Tisztességes ember volt a végletekig, még csak huncutságban sem volt benne soha. Tisztelte is mindenki, olyannyira, hogy pl. a kocsmában, azok, kik amúgy verekedõsre itták magukat, Tallér bácsinak kihúzták a széket, hogy ráüljön. Mindig lehetett tudnom, mikor megy az öreg a birkákhoz, és mikor visszafele, mert 20-nál többel soha nem közlekedett a Nívával. Kaptam tõle, ikerbárányokat. Kérdezi aztán egyszer, hogy vannak a bárányok, mekkorák. Mondom, nagyon szépek egy megdöglött, tüdõs volt. Soha többé nem adott egy fia bárányt sem nekem. Na, Tallér bácsi tavaly megbetegedett. Lehetett tudni, hogy rák. Beszélte mindenki, ha meghal az öreg a fia elkótyavetyéli vagyont, mer eddig is elhordott az apjától egy ház, porta árát a gépbe meg a kocsmába. Nyugodjon békében a Tallér bácsi. A fia nem változott meg. Errõl eszembe jutott a "szamaras Nemes", meg Kardos bácsi Na, a "szamaras Nemes" az nagyon egy kutyaütõ, komisz, betyár öregember, az õ fia a Tonyónk, hetvenen felül van a vén marhája, valóságosan több afeje,mint foga, de állandóan a pina. Az a mindene. Meg a szamár, a csacsi. Errõl a kettõrõl beszél, de annyit, jobb elkerülni ha nincs egy-két összefüggõ órád, mert elõbb nem szabadulsz meg tõle. Azért tisztelem vén marhának, mert elrontotta a kapcsolatunkat. Elejibe rendes volt, nagyon szerettem hallgatni, mert rendkívûl jól sztorizik. Aztán elkezdett fogdósódni, és hiába mondtam neki, Nemes bácsi, tisztelem a korát, nem akarom megcsapni, haggya abba, ha fiatalabb lenne fõpofoztam má vóna magát ehiheti, de nem hagyta rá a vén kecske, úgyhogy kerülöm. Az egyik kedvenc történetem tõle az, mikor a szamár azt gondolta magáról, hogy kommunista. Nem tudok úgy mesélni, mint õ ezért rövid leszek. Elindult hajnalt szántani a csacsival, ahogy szokott. Minden munkát elvállal a szamárral, ami létezik, még költöztetést is. Ám a szamár a szántás közepén megköti, magát aztán sehova, egy fél lépést sem. Próbálja az öreg, húzni, tolni, kifogja, visszafogja, még mintha röhögne is a szürke rajta. Elunva a semmire valóságot az idõs, felül a bakra, elõveszi az ostor, azt irdatlan elveri a szamarat, nagyon ordítva vele: Hát szamár, Te azt gondótad kommunista vagy, oszt nem kõ dógoznod? Na, kiverem én a fejedbû a politikát!) Nem a parasztok lopnak. Egy egész erdõt is elloptak itt tavaly.

#360 Haslapos

Haslapos

Új vendég

• Kizárt tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 8:53

Nem a parasztok lopnak. Egy egész erdõt is elloptak itt tavaly.

Kik lopnak ?