Jajj, B.U.É.K.! Az lemaradt!
Épp hogy elindultunk szegény "kis" Shelbyvel terepre, amikor fák takarásból, a domboldalról vetődött felénk egy kutya. Kb. mint egy puma. A lehető legkomolyabban támadta meg a lovat. Shelby meg tök jogosan menekülőre fogta, én meg nem bírtam ellenállni az erőknek és a sodró faágaknak és lepottyantam. Rá estem ilyen kis fákra meg bokrokra. De még föl se keltem már hívtam az egyik szomszéd srácot, hogy megy lefele a ló. Ő megfogta, kikötötte, aztán hazavitt és szüleimmel irány a kórház. Mert azt hittem belső sérülésem van. Aztán az nem volt, helyette a 12-es csigolyám összenyomódott egy kicsit és darabokra tört. Bár én ebből semmit nem éreztem, és most se nagyon fáj. De csináltak rám egy műanyag fűzőt és 3 hónapig csak abban létezhetnek, mert ha még jobban összenyomódna az a csigolya, akkor annak súlyos következményei lehetnének.
Leszögezem, Shelby nem hibázott. Nem fél a kutyáktól, de ez olyan szituáció volt, aminél én is beszartam ahogy láttam, hogy vetődik felénk egy fekete árnyék, nemhogy a ló. Az a kutya a szomszédom terelőpulija, nem normális egészen. Az az egyik heppje, hogy mikor tereli a marhákat, lovakat a szomszédnál, akkor rácsimpaszkodik pl. a farkukra... És mivel nem fél a lovaktól, ezért mert olyan veszett módon ránk támadni, ahogy tette. Slussz poénként még ott fektemben is megmorgott és ugatott az a rohadt dög.
Mondjuk lehet, hogy Shelbynek nem fog ártani, ha most nincs hajtva, mert szerintem megint növekszik. Felülni is sokkal nehezebb rá, mint Szőkére, úgyhogy most szépen erősödhet télen. Annyit mozognak, amennyi kell. Egyik nap a közvetlen legelőszomszédom mondta, este már kijött megnézni a lovakat zseblámpával, olyan dübörgés volt. Hát csak játszottak és rohangásztak egy pöppet, amitől földrengés lett...