Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Magyar hidegvérû

• Please log in to reply
3666 válasz a témához

#3361 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 18. - 12:48

Izland, ügyesek vagytok! És jók a képek is, köszi. Jól mutattok a sárgával nagyon. :rockon: :)

Edited by Méz, 2013 november 18. - 12:49.

#3362 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 10:23

Izland, nagyon jók a képek! Külön grat a bátorsághoz, hogy mégiscsak felpattantál a sárgára! :rockon:

Tényleg "sportos" lett a frizurájuk. :) Enyémeket szerencsére nem kopasztotta meg ennyire az asszony.

Edited by Stuszi, 2013 november 19. - 10:24.

#3363 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 12:07

Köszönöm, de a dícséret inkább a lovat illeti! Majd átadom neki. :ang:

(Nekem ez a rövid sörény jobban tetszik, így olyan jó nagy nyakuk van! :) Bár az uram kb 1 napig röhögött rajtuk, és szerinte olyan lett az üstökük, mint egy ecset. :kir:  De mindegy, majd megnő tavaszig.)

#3364 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 12:17

Izland, jó nézni a képeket, mint egy válaszul a gidrán topikban feltett "hát mi mást lehetne csinálni a lovakkal, mint sportolni" kérdésre. :dev:

Azért nekem kicsit fájó nézni a bubifrizurát, az én gizda sárgámnak összesen vagy félmarék sörénye van, üstöke meg 3 szál - itt irigykedem rátok, te meg csak úgy lenyírod. :wot:

#3365 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 13:41

Köszi :ang:

Akkor tovább fájdítom a szívedet: ami lejött róluk sörény, az kb 10 "víkony" lóra elég lett volna. :wot:

(Egyébként a sörénynél nem tudom, hogy működik-e, de az öreglónak alig volt farka, amikor hozzánk került, csak olyan tépett maradvány. Viszonylag sűrűn visszavágva - olyan csánk alatti magasságig-, évek alatt szépen besűrűsödött. Igaz, néha elég hülyén nézett ki, de azóta ehhez hozzászokott. :gm:  Fésülgetni, gyökérkefézni tilos, csak kézzel szétbontani. SZóval lehet, hogy ha néha egy kicsit visszavágnád a sárgád sörényét, akkor jobban meg tudna erősödni, mert relativ dúsabb lenne. Bár tudom, hogy vannak lovak, amiknek gyárilag kevés a sörényük, és nem segít semmi praktika. :mellow: )

Edited by izland, 2013 november 19. - 13:50.

#3366 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 14:27

Áhhhh. Legyintős szmájli. Az üstöke tavaly úgy elfogyott, hogy végső elkeseredésemben  a legyek lehulltával visszavágtam tövig. Marha hülyén nézett ki, főleg, amikor már kicsit nőtt vissza, és semmi haszna nem volt, nem dúsult semmit. :makacs: Ez ilyen gizda.

Próbálom mellőzni a fésülgetést, csak akkor szoktam hajkefével bontani, amikor valami olyanabb helyre megyünk (felvonulás, verseny), de ha kézzel bontom, akkor is kijön belőle sok.

Persze elhiszem, hogy egy olyan sörényt meg nehéz lehet kezelni, Jóska is levágta nemrég Bandiét, azt is elsirattuk a lányokkal. (Jóska a profi szekerész szomszédom, asszem korábban is emlegettem. A lányok mindig vágyakozva görbítgetik a munkalovának :wub:   a nyakukat, amikor nálunk ténykednek. Mi sajnos csak boronálni tudunk :blush: , a többi hámos munkálatot rábízzuk a profira.)

Edited by ori, 2013 november 19. - 14:27.

#3367 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 14:49

Mi boronálni még csak az öreglóval mertünk, a másik túl hebrencs - szóval ne pironkodjatok, nem könnyű munka az sem!  :rockon:

Érdekes egyébként, hogy a két lónak mennyire más "anyagból" van a sörénye. A pejé olyan normál, csak dús, viszont ez a kendersörényű verzió nemcsak színre olyan, hanem tapintásra is. Olyan, mint a vízvezeték-szerelő kóc, enyhén hullámos, viszonylag vékonyszálú és nagyon sűrű. És mivel őkelme ugyan nagyjából egy helyre kakál a boxban, de abba gondosan bele is hentereg, így a gyönyörű, világos hajzuhatag - háááát, hogy is mondjam.... :dev:  Jobb, ha le van vágva, na. :P

#3368 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 15:40

Szóval egy ogre. :P

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem a sajáttal boronálok, hanem Emese nálunk tartott lovával, amiben van egy enyhe sodorintás. A sajátra is tettem már hámot, és lesúlyozott raklapokat sűrű sóhajtások közepette elhúzgált, de fémeszközt nem mertem még utána kötni - általában normális, de ha mégsem, akkor ugrik helyből 8 métert (ő olyan sporttípus :dev: ).

A csikójához viszont nagy reményeket fűzök, mert az más természet, neki a 9 is páros, csak a hasa tele legyen :kir: , és félvér szinten jó kis szügyes. :gm:  Bocs, hogy itt offolok a gizdáimmal, de más fajtáknál már elő se lehet hozni semmit, ami nem a sportról szól.

Majd hozok fotókat Bandiról, hogy valami topikba vágót is tegyek ide.

Edited by ori, 2013 november 19. - 15:47.

#3369 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 20. - 22:18

Bandi nevű ló felénk is van, de  mögé én azért nem kötnék kocsin kívül semmitse. Pedig hidegvérű.

Ori, én biztos nem nézlek ki innen, a 2 tömör-gyönyör mellett van "gizdám" is. (És mégse sportolok, hacsak a ganajozást nem tekintjük annak. :D )

Izland, nekem az öreg fizimiskájáról az Amazonas-menti indiánok frizurája ugrott be. :)

#3370 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 8:21

Izland, nekem az öreg fizimiskájáról az Amazonas-menti indiánok frizurája ugrott be.

Találó. :gm:  Ugyanis az udvarunk meg az Amazonas-menti mocsárvilágra emlékeztet. :dev: :angry: :dev:

• Stuszi kedvelte

#3371 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 11:05

Akkor nem csak a mienk. Minden áldott nap vissza is sírom a kiskunsági homokpusztát...

#3372 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 11:27

Méz, ha megvan az új nyereg, dobsz pár képet és infót (elkészítési idő, ár, méretvétel(?)).

Érdekelne, kezdjek e jövő karácsonyra gyűjtögetni :)

Nálunk semmi hír, Dömpit sikerült kicsit "fellovagolni", azaz nem egy jól megtömött hordó az alakja, hanem úgy néz ki mint egy ló :dev:

A rosszidővel ez sajna visszatér, mert nem tudunk annyit kimenni, ő meg nem bánja, hogy álló nap csipegethet.

Dutra nyereg vadászata, úgy tűnik sikeres lesz, nekem ugyan vannak fenntartásaim, de mivel én nem értek hozzá, így rábízom az okosabbakra.

Nagyon jók a videók (az aláfestő zene is nagyon tetszik :D), mintha gondolatra dolgoznának együtt! 

Talán majd egyszere a nagyon távoli jövőben, mi is kipróbálhatjuk az ilyen melót. Csak előbb a fogatolást kell majd elkezdeni.

#3373 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 23. - 14:38

Eva, az még odébb lesz, de majd ha sínen vannak a dolgok akkor elmesélem. :)

Jajj, mi ebben a hónapban alig tudtunk lovagolni. Olyan vacak idők vannak, hogy fujj, és ami még hétfőtől jön állítólag... :sad:

Tegnap olyan cukin beálltak egymás mellé és nagyon figyeltek valamit.

#3374 Bandi

Bandi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 60 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 26. - 13:11

Régi kép

http://peterfromtexa...e-world-in-1928

#3375 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 26. - 18:19

Csak z én gépem fagyott le ettől? :angry:

#3376 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 27. - 7:52

Csak a tiéd :)

Belga  a drága csöppség.

#3377 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 27. - 12:53

Akkor a gépem mondjon le! :angry:

#3378 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 16:46

Hozok egy bandukolós drabális Meggit így hét elejére 

meggi.jpg

• Monda kedvelte

#3379 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 18:20

Gyönyörűséges!

#3380 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 8:31

Szééép! :rockon:  Csak azt nem tudom eldönteni, hogy a feje kicsi a testéhez képest, vagy a teste nagy a fejéhez. :)

#3381 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 6. - 17:25

Szerintem pont jó a fejmérete a testéhez. :P

Az enyémek ma nagyon vidámak voltak a viharos szélben. :D  Valami csoda folytán elég jó a talaj, úgyhogy minden nap jókat terepezek velük. :rockon:

• rongyo és Monda kedveli

#3382 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 8. - 20:52

Elvan a ló, ha játszik :D

• rongyo és Minó kedveli

#3383 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 9:14

Méz,

irigykedve nézem a videókat! :ang: Milyen jó dolguk van a lovaidnak! (a gumidobálás jó kis nyakerősítő :happy: )

Rongyó,

jó kondiban van Meggi. :)  Mennyi idős?

Mi egy újabb lépést tettünk a"felnőtté válás" útján: tegnap nyereg is került a ló hátára. :rockon:   Előtte szántogattunk egy kicsit, úgy látszik, ez már csak így megy nálunk. :)  Vittük a nyerget magunkkal (azért felpróbáltuk otthon, hogy jó-e a heveder), a munka végeztével rátettük, és úgy sétáltattam kézen. Nem volt kifogása sem a nyereg, sem a hevederhúzás, sem a lehúzott kengyel, később pedig a felszállás-leszállás ellen sem. :wot:  Egész sokat sétálgattunk, most nem a másik ló körül, hanem látótávolságon kívül. Eleinte úgy ment, mint aki tojásokon lépked (mondjuk kb én is úgy éreztem magam  :dev: ), de később már egész tempósan haladt, szépen fordult, indult (bár azt leginkább szóra), megállt. Végül legelhetett egy darabig (nyereggel a hátán), amiért ilyen jófiú volt. :ang:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

• rongyo és roli kedveli

#3384 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 11:21

Szééép! :rockon:  Csak azt nem tudom eldönteni, hogy a feje kicsi a testéhez képest, vagy a teste nagy a fejéhez. :)

Szerintem is pont jó, de egyébként óóóriási nagy feje van. Ő volt az első hidegvérűnk akinek külön kantárat kellett csináltatunk, mert a kommersz, kereskedelmi forgalomban kapható magyar kantárakat kiröhögte :)

13 éves egyébként, és tényleg elég jól összeszedte magát mostanában. Pedig még emlékszem, hogy nézett ki amikor - lassan  három éve - elhoztuk egy kupectől. Majd keresek képet róla, elég éles a kontraszt. 

Ügyesek vagytok Izland!  :rockon:

#3385 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 15:56

Izland, gratu, nagyon jól haladtok! :rockon: :)

Nekem úgy tűnik, Meggi most van élete topján küllemileg. Már amennyire képek alapján meg lehet ítélni. :cool:

#3386 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 12:09

Te jó ég, mekkora ez a ló, ha a ez a fej olyan extra méretű, hogy külön kell rá kantár??? :wot: Vagy csak az én lovaimnak túl nagy a fejük a testükhöz képest???

Méz, jók a videók. Kipróbálom én is az autógumit. Most cseréltettem le a nyári gumijaimat, kettő úgyis kukás, majd megkapják a lovak.

Izland: :rockon: Juhé. Innen már csak egy lépés, hogy a terepes beszámolóidat olvashassuk. :)

Mi időhiányból kifolyólag szinte semmit nem lovazunk. Meg is lett az eredménye. Sziszka 2-szer döntötte ki a póni boxának az egyik falát. :sad: :angry:  Begyömöszöli magát azon a kis ajtón, de kijönni már csak úgy tud, hogy tör-zúz. Már van fél m3-nyi gyújtósnak használható tölgydeszkám. (Azt hittem a 3 centis tölgyfa deszkából épített falon azért nem megy át a ló. Hát de...)

#3387 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 12:14

Ti biztos tudjátok, hol tudok rendes 14.5 zablát vagy ennél nagyobbat venni.....

#3388 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 12:28

Kérdés mi az a "rendes" zabla.

Én úgy emléxem a keszthelyi KovásLovas-ban pl. van 14,5 -es.

#3389 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 12:31

Eddig én is azt hittem, majd rendeltem egyet, de kicsi....

#3390 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 15:23

Küldd vissza, sztem kicserélik. Én a nagylovasban vettem fogatosat, előtte pedig a lovasvilágból rendeltem tömör olívzablát de nekem a 13,5-ös a nagyfejűeknek is elég volt.

Mondjuk érdekes, mindkettő 13,5-ös, de tök másképp állnak a ló szájában, és Sziszka az olívat ki nem állhatja, amikor beraktam, megállás nélkül rázta a fejét.

#3391 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 16:58

A zabla külön vicces, mert 15, 15,5 kell Megginek, meg a kisebb csődörnek, de Artúrnak pl már inkább 16 kéne...

Épp tegnap keresgéltem a környező országokban, hogy honnan tudnék rendelni 15-16-os (6, 6,5") liverpool zablát. 

#3392 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 17:29

Hát,ha találsz, nekem egy sima csikózablás pálcás kéne......15.5.... :ang:

#3393 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 23. - 10:24

Mivel havas, netán szánkózós képet nem tudok hozni, így ezzel a ködös-zuzmarás ló-részlettel :kir:  kívánok mindenkinek kellemes, lovas karácsonyt!

2013-12-22_11.30.33_www.kepfeltoltes.hu_

#3394 HoltSio

HoltSio

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 27. - 10:39

Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni,patkó ügyben.

Úgy döntöttem,megpatkoltatom a nagyfiút,az első lábaira.Sokat nem megyek vele igaz,de eléggé meredek,csúszós terepek vannak felénk.A múlt hétvégén volt egy kellemetlen élményünk,mikor kicsit felengedett a fagy,de megoldotta.

Mértem a patáját,17 cm széles,18 cm hosszú.A boltban mértem a "4"-es patkót,az kicsi.

Nem tudjátok az "5"-ös patkó méretét,és hogy hol lehetne rendelni?

Köszi,üdv.

#3395 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 27. - 12:46

Én a múltkor kérdeztem a nagylovasban, hogy tudnak e rendelni. Egész segítőkész volt a lány, azt mondta, hogy kis mennyiségnél ugye csak az ő nagy rendelésükkel adják le a rendelést, de csak másfél-kéthavonta rendelnek. Szóval ha nem sürgős, akkor rendelnek.  Mustad-ot forgalmaznak egyébként. Nagyállatvásárokban is szoktak lenni nagy patkók, ott is szoktunk venni. A mi kovácsunk valahonnan székesfehérvár mellől veszi egy kisöregtől a bengákra, ott van 7es, meg nagyon elvétve 8as. 

#3396 HoltSio

HoltSio

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 28. - 12:59

Köszi!

Közben megoldottam.Beugrott a hozzászólásodból,ki tudna segíteni.

Telefonáltam Székesfehérvárra,Anti bácsinak.Annyit mondott,jöjjön nyugodtan,van mindenem.

Szerintem ő lehet akinél a te kovácsod is vásárol.83 éves,és tényleg van nála minden.

8-ast hoztam,ha kell majd alakít rajta a kovácsom.800 forint volt darabja.A vídiáknak meg 250.

Üdv.

#3397 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 30. - 11:35

Örülök, hogy segíthettem :)

#3398 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 31. - 20:30

Nem is tudtam, hogy ilyen ritka a 4-esnél nagyobb patkó. Én csak bementem Keszthelyen a lovasboltba, és vettem 6-osat...

BUÉK minden hidegvérűsnek! :)

#3399 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 4. - 11:58

Méz, ha megvan az új nyereg, dobsz pár képet és infót (elkészítési idő, ár, méretvétel(?)).

Érdekelne, kezdjek e jövő karácsonyra gyűjtögetni :)

A nyereg-projectem csúszik egy kicsit, mivel csúnyán összetörtem magamat (csigolyatörés). Így 3 hónapos kényszerpihire ítéltek az orvosok. Pedig jövő hétfőn jött volna Barth-mester méretet venni, és egy hónappal előre kellett ezt az időpontot is leegyeztetni, mert úgy be van táblázva. De mivel most korlátozottan vagyok mozgóképes, és a régi nyereg Shelbyre igazításához fel is kellett volna ülnöm, sajnos le kellett mondanom. :( Na majd tavasszal. Amúgy 75 Ft/km a kiszállási díja, és előlegnek 40 %-ot kér. Nagyjából másfél hónap alatt készül el egy nyereggel, azt mondta.

A decemberünk nagyon lovaglósan telt egészen 21.-éig. Nagyon jól mentek a lovak. És ebben a jó időben (értsd nem csúszik, nem sáros) végig lehetett volna lovagolni. Na meg persze a baleset előtt egy héttel megvasaltattam őket, hogy tudjunk is menni. Pedig télire nem szoktam patkoltatni, de most tényleg nagyon sokat mentem velük, kellett rájuk. Szőkére új vas került, 4 kis vídia pöcökkel (elől 2, hátul 2). Óvintézkedés-gyanánt hókivetőt is kaptak. Abból már gondoltam, hogy nem nagyon fog havazni a közeljövőben. :)

Utolsó terepeink egyikén ilyen szép zúzmarás tájban lovagoltunk Shelbyvel:

1471337_756214494392168_306109243_n.jpg

#3400 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 6. - 9:10

BÚÉK!

Azt a mindenit Méz, mi történt?