Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#3281 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.802 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 1:44

Proforma (én csak ennyit tudok).

Úgy értendő, hogy az egész csak a látszat kedvéért volt?

Azért szebb pofája lenne a dolognak, ha a bírók is képviselve lennének.

#3282 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 8:42

Jajjj már Örni!
Robi, én nem értek hozzá, de érdeklődve várom a fejleményeket.

Edited by Eva, 2016 január 31. - 8:44.

#3283 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.802 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 9:15

A proforma, az a formálisan, látszat kedvéért, előzetes-végső ajánlat.

Mivel a fentiek alapján a bíráskodást is érte némi kritika és a versenyzésnek része a bíráskodás, célszerű a szervezet vezetésében is képviseltetni magukat, mivel "közös célokat együtt könnyebb kijelölni, küzdeni értük, de ez nem kell, hogy befolyásolja a bírói kar versenyzőktől, rendezőktől, támogatóktól való függetlenségét az eseményeken.

Kár lenne, ha a bekerültek csak a látszat kedvéért ülnének ott.

#3284 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 10:48

A bírók figyelmébe ajánlom:

(ez ugrás, de ide is passzol, azt hiszem)

competition_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#3285 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 17:00

Rút dolgok ezek, de összesen egy díjlovas bíró látogatta ezt a topicot valaha is. Ha jól emlékszem.

Hm. :) Eszembe jut, mikor a rollkur először szóba került itt. :) De sajnos Cav azt a topicot is kigyilkolta.

#3286 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 17:21

LÁtom, Adon Yom Tov nem tétlenkedett, már meg i volt az első edzőtábor.

#3287 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 31. - 22:49

Nem lehet, mert a díjlovas honlapon még nincs 2016-os edzőtáborok című lap. :D

Remélem, a megújulás azzal (is) kezdődik, hogy nem díszeleg hetekig az, hogy a honlap bal oldala nem működik. Bár az lehet, hogy  csak szerintem fontos, hogy gyors és pontos legyen az információ.

#3288 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 1. - 20:35

#3289 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 11:52

Hm. Ugye mindenki azt tesz, amit akar (törvényes keretek között), de érdekes, hogy Berényi elnök úr beszámolójáról nem esett szó idáig. No mindegy, olvasható a díjlovas honlapon, érdekesen árnyalja az eddigieket.

Valamint, ha eddig nem tiszteltem volna, csak magáért az írottakért ettől kezdve tisztelném.

A DET említett levelét viszont a DET sem szellőztette.

Edited by Ernest, 2016 február 2. - 11:57.

#3290 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 13:07

http://dijlovaglas.l...lo_BerenyiM.pdf

#3291 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 14:35

Hú, hogy ezeknek a gyerekeknek sokszor milyen durva kezük van :-( ez sírnivaló :-(

Némelyik ló minden ügetőlépesbe odabiccent', tátog... Lovak a vonal mögött, itt-ott éles kantározás... Hol a bírók szeme??? S mi lesz ezekből? Ja, tudom,ez a nemzetközi etalon :-(

Edited by börni, 2016 február 2. - 14:38.

#3292 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 14:42

"...négy-nyolc év alatt létrehozzunk egy minőségi, magyar nemzeti díjlovas csapatot, mely részt tud venni az olimpiai játékokon."

Ez jó, fogyisportban két év és ott lehetnénk :-)

#3293 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 21:46

Minőségi csapat? Nem a széles körben elérhető stb...- ről volt szó?
  • Ernest kedvelte

#3294 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 2. - 22:11

A lemondott elnök beszámolója valóban tiszteletreméltó!

... én csak azt nem értem, mit gondolt ezek után, amikor elfogadott jelölést előbb szakbizottsági tagságra, majd elnökségre?

Az nem szükségszerűen tragédia, hogy per ' pofaforma' nem került bíró a szakbizottságba - az előzőben volt kettő is, oszt jó vót?

A bírónak a dolga nem a szakág "működtetése"; hanem a korrekt, szakszerű, hiteles bíráskodás - ezen keresztül a szemlélet formálása, a helyes út preferálása, így járulva hozzá a szakág fejlődéséhez.

Nemzetközi etalon?  Inkább elnézett, elfogadott, eltűrt, bagatellizált hibák, amikkel a nagy többségnek kényelmesebb együtt élni, mint kijavítani, javíttatni...

A  magyar szaksajtóban is megjelent tán tíz éve a "díjlovaglás nagyasszonyának" (nem merem a nevét leírni, nem tudom jól.. :sad: )

pár irányelve:

vonal mögött: - 1 pont, szár mögött: -2 pont,  nem oda mutat, ahova lép:-2 pont, ütemhibás gyakorlat nem pozitív (5 alatt)

Ezek a szempontok még a kiválasztott képeken, fölvételeken sem érvényesülnek minden esetben, nem hogy a bírálatok során...

Úgy hallottam, Dr Mándy Barnabás idejében voltak komolyabb szakmai "összetartások", átbeszélések a kipipálandó továbbképzéseken túl, azóta nem.

A mostani történések feledtetik/feledtették a tavalyi-tavalyelőtti? föllángolást a bíráskodás színvonalával szemben.

#3295 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 3. - 17:16

No igen, hát a pofaforma valóban csak forma, csak azt nem veszitek figyelembe, hogy ha egyáltalán nincs bent bíró, akkor alighanem még kevesebb az esély a bíráskodással kapcsolatban összébb hangolódni.

Hát, persze, felvetésed jogos, mivel az egyik bírót elég sokat hívják külföldre bíráskodni tehát elvileg a magyar csökevényektől mentes, és mégsem látszott sok minden bírókkal kapcsolatos történés.

Mondjuk, mivel már a múltról mindent eltörölt a honlap (ott van a hírfolyamban 2014. végén, hogy Tisztújítás, csak mögötte nincs már semmi :D ), fogalmam sincs, ki a másik bíró, aki tag volt :D .

#3296 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 3. - 20:09

Ó, bocsánat, hogy félrevezettelek!

Valóban csak egy bíró volt tag, a másik elnök...

(Érdemes az együttműködésük szempontjából  Berényi beszámolóját  újra elolvasni, - ugye itt van kicsit föntebb, - egy sort idézek belőle:

"/ A kérdésekben elfoglalt álláspontom miatt 04.20-án Hillier Orsolya által írott levélben olyan állásfoglalás született részükről, hogy 04,21-i dátummal SZB tagságukkal lemondanak.")

Edited by N.C., 2016 február 3. - 20:09.

#3297 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 4. - 20:48

És még ugrásváltás is volt térben-időben! :D " 2016. augusztus végén került sor a Magyar Nemzeti Bajnokságra, Bábolnán. A felnőtt, a korosztályos és a fiatal lovak bajnokságán összesen 237 start, 88 ló és 69 lovas vett részt. Ebből, a fiatal lovak bajnokságán 26 ló indult /4 éves - 9db, 5 éves - 8db, 6 éves - 9db./."

• Eva kedvelte

#3298 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 5. - 20:30

És még ugrásváltás is volt térben-időben! :D " 2016. augusztus végén került sor a Magyar Nemzeti Bajnokságra, Bábolnán. A felnőtt, a korosztályos és a fiatal lovak bajnokságán összesen 237 start, 88 ló és 69 lovas vett részt. Ebből, a fiatal lovak bajnokságán 26 ló indult /4 éves - 9db, 5 éves - 8db, 6 éves - 9db./."

Ezt hívják úgy, hogy 'előirányzat'...

De az is lehet, ötéves terv' lesz belőle?

#3299 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 11. - 10:02

És megjött az első versenykiírás, március elejére. Jön a tavasz. :)

#3300 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 13. - 13:41

http://dijlovaglas.l...ex.php?hir=1969

Ez akár lehetne a bírói továbbképzés része is, nem?

#3301 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 13. - 14:42

Eddigi hozzászólásaidból azt vélem desztillálni, hogy te úgy gondolod, a bírók rendszeres továbbképzésének a hiánya a felelős mindenért.

Szerintem semmi nem olyan egyszerű.

A bírók formára faragása meg pláne, hiszen szerintem nem tíz éve volt tovaképzésük utoljára, mint ahogy azt a múltkor megállapítottad.

Valamint most is van magyar bíró, akit elég sokat hívnak külföldre, ő szerinted jól bírál? Vagy odakint jól, azért hívják, idehaza meg rosszul?

#3302 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 18. - 20:20

Előzmények: pályázatot írtak ki a szövetségi kapitányi posztra, 1 (egy) pályázat került beadásra

"A mai napon a Magyar Díjlovagló Szakbizottság személyesen egyeztetett a szövetségi kapitányi posztra pályázó Pachl Péterrel. Hosszas és alapos mérlegelés után a Magyar Díjlovagló Szakbizottság sajnálattal állapította meg, hogy nem tudott egyhangúlag felsorakozni a szövetségi kapitányi tisztség betöltése kapcsán Pachl Péter mögé, így a pályáztatás eredménytelennek bizonyult.

Ennek tükrében Dallos Zsófia bejelentette, hogy készen áll a szövetségi kapitányi feladatok ellátására, így a Szakbizottság választása Dallos Zsófiára esett. Nagy örömmel tudatjuk  a hírt, hogy a Magyar Díljlovagló Szakbizottság  Dallos Zsófiát terjeszti fel a Magyar Lovasszövetség "

#3303 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 18. - 20:29

Miért nem pályázott? Amíg pályázatot kellett írni, addig nem állt késze? Aztán hirtelen igen?

#3304 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 18. - 22:55

Egy egészen butácska kérdésem lehetne? Ha olyanban gondolkodnék hogy dijlovas rajtengedély vizsgát szeretnék tenni, milyen macerára lehetne számitani? 

Itt arra gondolok hogy kit jelölhetek meg edzőként pl. innen bárkit (mégha el is múltam már 18?) Illetve a  piros és zöld licenc jelölések az edzőknél azt jelentik hogy ezt lehet azt nem (az edzők keresése menüpontban)

http://dijlovaglas.l...ndex.php?hir=83

A lovat regisztrálni kell először mint sportlovat és kiváltani az éves licencét? Majd nekem kellene  tagsági könyvért folyamodnom illetve egyesületi tagkén kell szerepelnem valahol? Azt milyen módon igazolom? 

Nézzétek el tájékozatlanságomat, de mielőtt felhivnék valakit a szövetségnél és mindenféle hülyeséggel zaklatnám inkább első körben itt érdeklődnék nálam tapasztaltabbaktól, ez ügyben tök homály van a fejemben, elvégre ezidáig semmi ilyesmit nem terveztem.

Az is érdekelne a dijlovas sportban vannak e rajtengedély felkészitők, mert ilyesmire szivesen elmennék. (nincsenek vérmes reményeim, sem extra képességű lovam csupán jó ötletnek gondolom a napi munkát kicsit szinesiteni illetve sosem árt ha van valami célul kitűzve)

#3305 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 18. - 23:20

MI egyszer összeírtuk, mi kell hozzá és mennyibe kerül, de a nagy pacifelújítás elmosta a listát. :hupp: 

Emlékeim szerint:

- sportorvosi

- egyesületbe belépni, a tagkönyvvel igazolod a tagságod

- Sportló bejelentés

- igazolási szám neked a Lovasszövetségtől

- felkészítő füzetek

- még valami okmányok jó drágán, amin jelentkezel

- maga a vizsga (elmélet, gyakorlat)

Edző aláírása kell a jelentkezéshez, és igen, regisztrált edző kell

Összesen kijött akkor vagy 40eFt.

Itt Debiben volt a REV előtt felkészítő a helyszínen, a vizsga előtti napokban, gondolom, máshova is szerveznek, de a választott vizsgahelyszín illetékeseit kell megkérdezni.

• chyki és Ernest kedveli

#3306 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 19. - 14:33

Miért nem pályázott? Amíg pályázatot kellett írni, addig nem állt késze? Aztán hirtelen igen?

Már csak a pofaforma kedvéért is felszólíthatták volna, hogy menjen ki az előtérbe, szedje össze a gondolatait, aztán mondja előttük valamelyik mobiltelefon mikrofonjába, hogy majd később leírják, és akkor lehetett volna mondani, hogy őt is pályázata alapján bírálták el.

Különleges eszközöket (csak) különleges időkben kell alkalmazni.

Ámbár még az is lehet, hogy ez lesz az elmúlt és a következő 50 év legjobb szakbizottsága, és amellett a leginkább nonkomformista szervezet hetedhét határban. Az is lehet, hogy kockás ingben fognak megjelenni a rendezvényeken.

Edited by Ernest, 2016 február 19. - 14:38.

#3307 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 19. - 18:00

Milyen érdekes ez a világ.  :P

Mifelénk meg pont azt csiripelik a verebek, hogy egy pozíciót évtizedek óta ellátó szakember ment meghosszabbítani a szerződését, és közölték vele, hogy nem lehet, mert nem adott be pályázatot. Igaz korábban se tette soha.  :unsure:

#3308 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 19. - 19:31

Már annyiban módosult a helyzet, hogy meg is jelent a szakmai program.

Edited by Ernest, 2016 február 19. - 19:33.

• N.C. kedvelte

#3309 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 26. - 19:06

GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKÉREM
Díjazott díjlovas szakemberek

1988. Dr. Horn Péter

1989. Dallos Gyula
1990. Dr. Bodó Imre, Hetey György
1991. Dr. Hecker Walter, Wolfgang Niggli
1992. Vitéz Bíró József Árpád
1993. Dr. Bartha László, Kövy András, Dr. Németh Csaba, Rádoki József
1995. Dr. Szemere Csaba, Dr. Radnai Imre, Máchánszky Gyula, Dr. Ócsag Imre
1998. Prutkay Zoltán
2001. Dr. Mándi Barnabás
2004. Balázs József Bazsi
2006. Zilahy István
2014. Komjáthy György
2016. Dallos Beáta

#3310 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 29. - 22:20

Sziasztok! Vki tudna nekem abban segiteni,hogy Fazekas Karoly(elv Aszodon) vallal e mostansag edzest? Koszii ;)

#3311 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 2. - 8:03

"Az év első CDN-A*/B versenyére, mely a Tattersallban kerül megrendezésre, rekord számú nevezés érkezett, mintegy 82 lovas 105 lóval indul a hétvégi versenyen."

#3312 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 4. - 8:14

De jó lenne, ha időhatár nélkül lehetne módosítani a hozzászólást... még mindig. :)

Akkor most hozzáírhatnám az előzőhöz, hogy ilyen tán még nem is volt, az előzetes startlista szerint reggel 7-kor kezdődik, és az utolsó induló pedig éjfél előtt (23:08!!!!) lép a világot jelentő deszkák közé...

#3313 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 18. - 13:25

Még új honlap is lett.

Amit mondjuk sosem értettem, hogy miért van egy párhozamos honlap a szövetség szakági honlapjával, de ezt már a többi szakágnál sem értettem. :) Egy honlap kéne, és azt kéne gyorsan és pontosan vezetni.

• Kistáltos és N.C. kedveli

#3314 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 21. - 15:01

Hát igen. Mondom magamban s magamnak, összevetve a mestertorma kiírásának mondatát (a sportág legjobbjainak megmérettetése), a mondat értelmével (de hát... legjobb az egy van, a legjobbjai már egy kicsit ködös, de legyen három vagy öt, oszt akkor mit méretünk meg, maradtak a legjobbak), a tényekkel, amelyek igazolják az előzőeket (4 versenyszám, mindösszesen 6 lovassal)... 

Edited by Ernest, 2016 március 21. - 15:12.

#3315 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 23. - 19:30

Dagad a startlista. :)

#3316 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 5. - 14:10

Sziasztok, tervbe vettem ugyebár a rajtengedély vizsgát, ha valakinek ezzel kapcsolatosan van tapasztalata szivesen veszem ha írna róla. Addig is gyakorolgatjuk az E8-as programot ha valakit érdekel hol tartunk megköszönöm az építő jellegű kritikát.

Edited by chyki, 2016 április 5. - 14:13.

• izland és Tily kedveli

#3317 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 22. - 16:38

Aztán eltűntek-e a korábban vélelmezett korrupciós, ostobasági, hozzá nem értési és nemtörődömségi jelenségek?

#3318 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 július 15. - 15:02

Pedig akitől kérdeztem, az ma délelőtt volt itt utoljára. :D

#3319 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2016 szeptember 11. - 21:18

https://docs.google....VDlmU3VrYWFkZDQ

( Ha az előző megjegyzés nekem szólt, úgy csak annyit tudok válaszolni:  fogalmam sincs.

Idén csak 1x voltam versenyhelyszínen, akkor is úgy, hogy a lányomat ki - és hazakísértem, mert lábon ment.)

Edited by N.C., 2016 szeptember 11. - 21:42.

#3320 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2016 szeptember 14. - 14:25

Ha te voltál, aki panaszolt, akkor neked. :)

Most épp eszembe jutott az ügy, mert megnéztem az OB nagydíj pontozásnál a három külföldi bírót, összesítésben nem valami egyformák. De pontozólapot nem látok. :)