Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#281 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 8. - 20:31

Egy kis Google böngészés eredménye: "Mind a görögök, mind a rómaiak a festett hajat a nõi szépség igen fontos kiegészítõjének tartották. A római nõk hajukat a zöld dió héjának levével vagy pedig ecetsavas ólommal festették." "Hajfestésre a zöld diót össze kell zúzni, ezután bojtorjánolajban néhány napon keresztül pácoljuk. Majd finom szûrõn keresztül kell szûrni a folyadékot, és ezzel a hajzatot alaposan át kell mosni. A mûveletet célszerû gumikesztyûben végezni, mert az elkészített diópác idõlegesen a bõrt is átfesti. A feloldandó dió mennyiségét a kívánt hajszín szabja meg. A világosbarna hajra törekvõk csak kevéske diót áztassanak be, a sötétbarna színt kedvelõk pedig bõségesen tegyenek zúzott diót a bojtorjánolajba. Ez az a fajta hajfestés, amely egyáltalán nem árt a haj anyagának, de a fejbõrnek sem. Az elkészített folyadékot légmentesen lezárt üvegben sokáig tárolhatjuk. "

#282 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 9. - 6:26

Köszönöm szépen. Nagy nehezen én is találtam a neten receptet, amelyet követve két nap alatt létre is hoztam némi színes vizet, ám nulla eredménnyel. :D Ott diófalevelet (kétszeres forrázással) és fekete teát írnak, egynapos állással. (Egyébként hajgyógyász-fodrász javasolta a diófalevelet.) Talán a zöld dióhéj hatásosabb. :)

Edited by Repülõrajt, 2008 június 9. - 6:27.

#283 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 9. - 6:41

A Tenkes kapitányában találsz idevágó tippeket, igaz, ott lovat festenek vele.

Mindegy, nekem jó, ha lenne valami szép pej színem. :D

#284 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 14. - 14:01

Nincs valakinek ötlete arra, hogy mit csináljak az ujjaimmal (meg esetleg a könyökömmel), hogy ne fájjanak? Tanulok az államvizsgámra és szerintem a sok aláhúzás tett be nekik, mást jó pár napja már nem is csinálok. Voltaren gél nem használt, a Cataflamot meg csak végszükség estében. Csillagokat még nem látok, úgyhogy bogyót sem szeretnék. Tornáztassam? Ne csináljak semmit? Sajnos még 15-17 tétel aláhúzása vár rám, muszáj megcsinálni a papírokat... :confused:

Edited by Neduddki, 2008 június 14. - 14:02.

#285 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 14. - 14:21

Nekem a fekete nadálytõ krém, súlyosabb esetben a Diclac nevû kenõccsel kombinálva csodát tett.

#286 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 14. - 18:30

Köszi! Bekentem a Voltaren után egy talán erõsebb krémmel is, aztán rátekertem 1-1 fáslit. Kezem fixálva, hátha segít neki a pihentetés. Vagyis csak segíthetne, ha nem használnám az ujjaimat kevés itteni pötyögésre és sok tétel aláhúzásra. :) Valamitõl piszkosul lemerevedtek, "lelassultak" az ujjaimban az ízületek, és fájnak is mellé. De nyuglomban már úgy tûnik, hogy nem, csak ha mozgatom õket.

#287 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 29. - 19:21

A körömvirág kenõcs is csodákra képes.

#288 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 30. - 20:43

Köszönöm szépen. Nagy nehezen én is találtam a neten receptet, amelyet követve két nap alatt létre is hoztam némi színes vizet, ám nulla eredménnyel. :D Ott diófalevelet (kétszeres forrázással) és fekete teát írnak, egynapos állással. (Egyébként hajgyógyász-fodrász javasolta a diófalevelet.)
Talán a zöld dióhéj hatásosabb. :)

Száraz diófalevél forrzáva majd ráöntve hajra jól beledörzsölve hajhullásra hatásos ,

Edited by KisbérisDíjlovas, 2008 június 30. - 20:43.

#289 rosszdoktor

rosszdoktor

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 1. - 19:23

Száraz diófalevél forrzáva majd ráöntve hajra jól beledörzsölve hajhullásra hatásos ,

Ezt hogy kell érteni? Kevésbé hullik tõle, vagy jobban? :D
(Mielõtt kipróbálnám...)

#290 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 11. - 9:47

Van valakinek valami ötlete,hogy mitõl fáj már a lábam 4 napja?A dokitól hétfõre laptam idõpontot,míg valaki azzal kezdené,hogy irány az orvos. Szóval:biztos ti is voltatok már úgy,hogy lehajoltatok,és az izom nem nyúlik,tehát fáj.Na,nekem így fáj az egész lábam,csak annyi különbséggel,hogy akkor is,ha nem csinálok semmit.Azt nem mondhatom,hogy punnyadt vagyok,az elmúlt két napom megállás nélkül telt,aktívan mozogtam.Pár napja csak kicsit,de most már eléggé nehezen viselem.Mi lehet ez?Tapasztalt már valaki hasonlót?

#291 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 12. - 1:51

Egy erõsebb húzódásnak is ilyenek voltak a tünetei nálam. Tán vmi ínhüvely,enyhe izomgyull.ra voksolok. Konkrétan egy pontban fáj, vagy úgy az egész combod/vádlid/lábad?

#292 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 12. - 8:28

Egy erõsebb húzódásnak is ilyenek voltak a tünetei nálam.
Tán vmi ínhüvely,enyhe izomgyull.ra voksolok.

Konkrétan egy pontban fáj, vagy úgy az egész combod/vádlid/lábad?

Az egész fáj.Izomhúzódás nem nagyon lehet,nem sportolok.

#293 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 12. - 14:48

Meghúzódhat az versenysport nélkül is ;)

#294 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 12. - 19:01

Úgy legyen,inkább húzódás legyen,mint valami rosszabb.

#295 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 8:54

Még a topik elején volt szó szájsarok-berepedésrõl. A probléma azóta se múlt el, folyamatosan küzdök ellene (meggyõzõdésem hogy az elõjövetele hormonális dolgokkal áll kapcsolatban). Viszont úgy 4-5 hónapja hallottam valahol, hogy ennek a kiváltó oka lehet B12 vitamin hiánya is. Na mondom, mit veszíthetek, kipróbálom. Vettem egy multivitamin-készítményt, beszedtem, nem volt jó. De mivel amúgy is rá akartam állni a vitaminszedésre, kipróbáltam egy másikat amiben szintén magas a B12. Azóta már a második dobozt kezdtem el szedni, egyetlenegyszer jött elõ a probl, de akkoris olyan lightosan, hogy össze se lehet hasonlítani az elõzõ idõszakokkal. Úgyhogy nekem bevált. :)

#296 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 19. - 10:41

Egy jó tipp!
Mivel csapvizet soha nem iszom, de szeretem az egészségeset (csak ha finom), jó ideje iszom és "tenyésztem" (tenyészik magától) a japán kristály levét.

Itt van egy leírása.

Nagyon finom, mellesleg tényleg egészséges. Korlátlanul fogyasztható és ilyen melegben kimondottan frissítõ hatású. Nem szoktam belemenni mindenféle egészséges divatirányzatokba, ezt régóta próbálom, tényleg jó.

#297 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 19. - 10:53

Húú, a testsúly-normalizálást merre csinálja? :huh: Asszem érdekelne ez az izé,(van ott más is, amiben érintett vagyok... :gm: ) hol lehet hozzájutni?

#298 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 19. - 11:21

Alkalomadtán küldök belõle. ;)

#299 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 19. - 11:25

Huhúú, köszönöm! :) Reményeim szerint úgy egy hónap múlva lesz alkalomadta, hogy ne kelljen sokat utazniuk. :yeah:

#300 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 21. - 8:45

Azt meg már csak óvatosan említem meg, hogy van kombucha és kaukázusi kefír gomba tenyészetem is. :) (Nem tudom, hogy boltokban miért kerül egy kis üveg kombucha 800Ft kürüli összegbe.)

#301 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 21. - 10:56

Kaukázusi kefírt én is házilag készítem, tényleg nagyon jó, nekem az vált be a legjobban, mert szó szerint rögtön üdítõ hatású, és emellett önmagában egész napi kajának is alkalmas.
Tulajdonképpen amióta a kaukázusi kefírt iszogatom, azóta a kombuchát hanyagolom, mert feleslegesnek tûnik.

#302 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 22. - 9:55

Egyik gyermekkori barátom a környék legnagyobb víztisztító üzemének vezetõje. Szóba hoztam a kutak vízminõségét és a vezetékes víz "minõségét". Végül nekiszegeztem a kérdést: Szerinted inkább a megengedettnél minimálisan magasabb nitráttartalmú vizet igyam, vagy az ember számára mérgezõ klórral agyonvert vezetékest? Erre azt mondta, hogy már megválaszoltam, de ha kisgyerek lesz a családban, egyelõre még egyiket se kéne, aztán ha nagyobb lesz, inkább amit én fogyasztok.

#303 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 6. - 9:31

Taknyos vagyok. De nem úgy, hogy eldugul, orrspré, kijön. Hanem úgy, hogy érzem hogy a fejemben is van. Amivel igazából az a baj, hogy a bal oldalon, ami a jó fülem oldala.. És nem vagyok túl nyugodt miatta. Szedek gyógyszert (allergiára), orrspré, infralámpázás.. Van valakinek hatásos kicsalogatós házipraktikája? :-/

#304 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 6. - 10:06

Inhalálni,inhalálni,inhalálni :) (bár én csak mezei orrdugulásokban vagyok jártas, allergiánál nem tudom mi a helyzet...)

#305 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 6. - 20:52

(orvos, antibiotikum?...) Köptetõket (paxirasol, acc, fluimucil és társai; illetve nyákoldó-köptetõ hatású gyógynövényekbõl tea) szedhetsz még, az esetleg tudja oldani a dugulást az arcüregeidben is.

#306 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 7. - 0:30

Köszönöm :ang: Valamit megpróbálok, most elalvás elõtt megint infrázok egyet..

#307 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 7. - 6:58

Jó megoldás még az allergia átmeneti eltüntetésére kifejezetten nagy stresszt okozó helyzetbe kerülés.

#308 Netty

Netty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 7. - 8:38

Allergiásoknak ajánlanám a roobios teát, én tünetmentes vagyok, mióta ráálltam ;)

#309 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 26. - 15:59

Aláírásgyüjtés egy gyógyszer bevezetéséért.
Írjátok alá légyszi ha lehet :)

Részletek itt: http://mccbe.hu/humira/index.php

#310 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 27. - 21:40

Egy rohadék vagyok, de ilyen esetekben eszembe jut, hogy aláírásgyûjtés helyett alternatív megoldásként lehetne mondjuk írni egy olyan cikket, ami alkalmas arra, hogy megjelenjen az egészségügyi közlönyben...

#311 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 5. - 17:59

*megoldottam

Edited by rugósbicska, 2008 október 5. - 18:04.

#312 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 26. - 14:34

"A szepszis szót talán legtalálóbban a vérmérgezés kifejezés helyettesíti leginkább. Ezt már sokan ismerik: laikusok között egyet jelent a végtagi sérülés és annak elfertõzõdése során tapasztalt tünetekkel: fájdalom, duzzanat, bõrpír, a törzs felé haladó piros csík." No,valaki meg tudná mondani nekem,hogy az a piros csík az tulajdonképpen micsoda???

#313 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 26. - 22:03

Igen. Én már láttam ilyet. (Húgomnak és anyámnak is volt.) Szó szerint értendõ. A bõrön vékony csíkban pirosság jelenik meg, ami a sérülés helyétõl indul és a hónalj (vagy lábon lévõ seb esetében a combtõ) felé terjed. A gyulladás továbbterjedését jelzi, sürgõsen meg kell mutatni egy orvosnak.

#314 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 26. - 22:10

Én el nem hiszem,míg nem láttam (jó,nem magamon nézném meg),ebbe a témába mélyebben kell belemásznom.Köszi a pontosítást

#315 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:27

Valakinek tuti tippje bizonyos testrészek idegrángásainak elmulasztására?!?!?! falra mászom tõle, most épp a bal térdem fölött a combom belsõ oldalán rángatózik az ideg..... de szokott az ujjam, a combizmom, a szemhéjam, stb.... HELP mert megõrülök :mad:

#316 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:37

Magnézium :)

Egyébként fáradtság jele is.

#317 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:44

Azt tom, de banyeg épp ezt taglaltam anyámnak hogy egész nap nem csináltam semmit, mitõl vok fáradt? :D A slusszpoén pedig hogy olyan kapszulát szedek ami B-vitaminokat és magnéziumot tartalmaz. :rolleyes: valami tüneti kezelés esetleg??

#318 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:49

Masszázs esetleg? (Szemhéjnál, nyilván ...... :dev:)

#319 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:51

:D nem segít, se a hidegvizes borogatás. :(

#320 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 22:51

valami tüneti kezelés esetleg??

Kalciumhiánytól is lehet: kalcium-magnézium pezsgõtabletta állítólag használ rá.