Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#281 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 12:05

Van még egy mediterrán lecsóm, amit szintén cukkinival kell készíteni: ugyanaz, mint a rendes lecsó, csak cukkini-szeleteket és olivabogyót is kell bele tenni, ja és a hagyma itt is póré. De majd megkeresem a pontos receptet, hátha kifelejtettem belõle valamit. Nagyon tuti. :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Megköszönöm - ha ráérsz majd - nem sürgõs!Azonban még mindig nincsenek jó grill-ötleteim. Pedig közelg a nap...

#282 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 12:12

Mi az, hogy nincs? :rosszalló: Tán nincs ELÉG! :mad:

#283 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 12:16

Igen! Nincs elég! Mert valami különlegeset is szeretnék. Valami olyat, amire emlékeznek késõbb is... Valami feledhetetlent! :)

#284 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 12:19

Arra fognak emlékezni, amelyiket megcsinálod! :yeah:

#285 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 17:21

Legutóbb egyszerû steak-et készítettem.Lepácoltam a husit, három napig ért.Olivaolajba zúzott fokhagymát kevertem, félre tettem érni.Friss zöldsaláta féleségekbõl (fejes, lolo, madár, római, galambbegy)készítettem egy salátát, vinegrette öntettel ízesítettem.Tálalás: tányéron a hús, max médiumra sütve, mellé a sali.Miközben a hús sült szintén faszénen pirítottam francia baguettet, erre raktam a fokhagymás olívából, és ez is a tányérra került.Felbontottam hozzá egy palack 93- as évjáratú Vili Papa Cuvée-met.Nagyon finom volt.

#286 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 18:22

Mert valami különlegeset is szeretnék. Valami olyat, amire emlékeznek késõbb is... Valami feledhetetlent!  :)

Hozzászólás megtekintése

Nos, Hercegbõl lehet ne jó vadas, Zsömle kutyából gombóc, Angyiból meg valami roston sült, de ha kérhetném, filézve. Ez feledhetetlen lenne mindenkinek.És gyakorlatilag bármit lehet inni hozzájuk!

Edited by Natos, 2005 július 28. - 18:23.

#287 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 18:38

Legutóbb egyszerû steak-et készítettem.Lepácoltam a husit, három napig ért.Olivaolajba zúzott fokhagymát kevertem, félre tettem érni.Friss zöldsaláta féleségekbõl (fejes, lolo, madár, római, galambbegy)készítettem egy salátát, vinegrette öntettel ízesítettem.Tálalás: tányéron a hús, max médiumra sütve, mellé a sali.Miközben a hús sült szintén faszénen pirítottam francia baguettet, erre raktam a fokhagymás olívából, és ez is a tányérra került.Felbontottam hozzá egy palack 93- as évjáratú Vili Papa Cuvée-met.Nagyon finom volt.

Hozzászólás megtekintése

De ugye ezt nem 10-20 embernek tálaltad? ;)

#288 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 18:42

Mert valami különlegeset is szeretnék. Valami olyat, amire emlékeznek késõbb is... Valami feledhetetlent!  :)

Hozzászólás megtekintése

Ez feledhetetlen lenne mindenkinek.

Hozzászólás megtekintése

...különösen neked! :nem:

#289 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 18:48

Hozzászólás megtekintése

De ugye ezt nem 10-20 embernek tálaltad? ;)

Hozzászólás megtekintése

Nem,ezt 15 nek.Silveradon is volt sütés ott francia salival volt, kb 30 fõ.Volt még tarja a tréfliknek, meg csirkemell is.

#290 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 18:52

Smoft, hahiszed hanem mára nekünk is cukkinis lasagne-féle volt betervezve, már sül a sütõben ;) Csak nincs rajta tejszín, meg ilyenek.Darált pörkölt (persze ezt kell elõre megcsinálni, hasonlóan mintha bolognai-szószt csinálnál, csak több hússal), cukkíni, fûszerek, sajt.

#291 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:02

Én az ilyen rakott cuccokból a Muszakát szeretem a legjobban, csak kicsit macerás megcsinálni. Azért általában sikerül rávennem magam, hogy nekilássak. :rolleyes: :D

#292 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:06

Én az ilyen rakott cuccokból a Muszakát szeretem a legjobban, csak kicsit macerás megcsinálni. Azért általában sikerül rávennem magam, hogy nekilássak.  :rolleyes:  :D

Hozzászólás megtekintése

Macerás?sztem egyzerû, marha ragu, besamell, karika burg, padlizsán szeletek, oszt hajrá.Tengeri állatokkal, hogy vagytok?

#293 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:14

Köszönjük, jól, csak megenni ne kelljen. Bár a fõtt tengeri jöhet. :D

#294 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:23

Én az ilyen rakott cuccokból a Muszakát szeretem a legjobban, csak kicsit macerás megcsinálni. Azért általában sikerül rávennem magam, hogy nekilássak.  :rolleyes:  :D

Hozzászólás megtekintése

Macerás?sztem egyzerû, marha ragu, besamell, karika burg, padlizsán szeletek, oszt hajrá.

Hozzászólás megtekintése

Iiiigen, de mindent külön-külön megcsinálni, aztán még együtt is sütni az nem kevés idõ, ráadásul a padlizsánt illik mindkét oldalán egy kis olajjal elõsütni teflonban. Na itt szokott nálam kimenni a biztosíték... :D

#295 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:27

Ami a tengeri herkentyût illeti, eccer két hétig "Spagatti a la frutti di marét" ettem az olaszoknál (mindenhez ez volt az elõétel), és hát azóta nem sûrûn szerepel ez az étlapon. Ellenben a kagyló bacon-ben kisütve, mindenféle mártásokkal tálalva, az ultra jó!

#296 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:29

Tegnap (?) szupi recepteket hallottam-láttam a TV Paprikában... A muksó fogott 2 padlizsán, félbe vágta, kiszedte a belit, majd a zöldséget magát egészben (izé, félbevágva :)) egy kevés olivaolajon megpirította (kb 1,5 perc alatt). Egy másik serpenyõben fokhagymát, vöröshagymát pirított, tett hozzá sót, borsot, chiliport, reszelt bele gyömbért, csípett bele egy kis koriandert, belerakott darált husit (sertést, de szárnyas is jó hozzá), meg egy paradicsomot összekockázva, és ezt jól összepirította, majd ezt a cuccost szépen belerakta a padlizsánba, bõven megszórta sajttal és megsütötte sütõben, 15 perc alatt, köretként pedig szintén olivaolajon kicsit megforgatott egy pár csík kaliforniai paprikát, 2-3 félbevágott koktélparadicsomot meg egy kis friss koriandert. Nagggyon jól nézett ki.Desszertként meg olyat mûvelt, hogy habverõvel összekevert 2 deci joghurtot 2 deci tejszínnel, és adott hozzá forró zselatint, vaníliás cukrot, és jó sok ribizlit. Ezt a cuccot folpack-kal kibélelt poharakba mert, majd 2 órára a mélyhûtõbe rakta. Hozzá egy sárgabarackos "ragut" csinált: sárgabarack konzervet összekckázott, és egy szintén kockázott lime húsával együtt mézen és porcukron megfuttatta (tett hozzá mentalevél-darabkákat is, de azt mi nem szeretjük), ezzel körberakta a tányért, kiborította középre a ribizlis joghurtos izét, és az egészre még rányomott egy jó 30 szem ribizlit. :)Jó étvágyat!

#297 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:29

Mikor tengerparton nyaralok, vagy éppen dolgozok, mindíg sort kerítek az alábbi étel elkészítésére.Korán reggel halpiac, vagy halász emberrel megbeszélés a másnapi fogás privilégiumára!Szükség van scampira, bébi tintahalra.Scampi konyhakész nem kell vele semmit sem tenni a sütésig.(élõ legyen ez fontos)Tintahalat frissen megtisztítani a vázától (nem virág) fejét csõrét levágni, tömlõt kiöblíteni.Köret: spagetti aglio' olioKészítés:Spagettit fogkeményre fõzni.Olíva olajat fokhagymát chili paprikát vagy pepperochino olajat is lehet használni sok firss petrezselyemmel össze forralni, én pici fehérbort is szoktam hozzá tenni, hogy a petrezselyem ne égjen meg hanem kiforrjon az íze. Só A rákot és a tintahalat fokhagymás olajban megsütöm és már mehet is a zabálás!Legutobb a szomszédban nyaraló olasz fickó jött, hogy kérjen belõle (tányér volt a kezében), de a felesége nagyon lebarmolhatta mert még üvöltött is vele. Aztán ránk mosolygott és bánatosan vissza fordult.

#298 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:31

Titok, ez leginkább a Paputsaki leírásának tûnik nekem.

#299 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:33

És nem adtál neki, Csapos? :( Pedig ennél nagyobb dícséretet!...

Edited by Bokorugró, 2005 július 28. - 19:34.

#300 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:37

És nem adtál neki, Csapos?  :(  Pedig ennél nagyobb dícséretet!...

Hozzászólás megtekintése

lemaradtam, nem értem, kérlek segíts :eek:

#301 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:40

Legutobb a szomszédban nyaraló olasz fickó jött, hogy kérjen belõle (tányér volt a kezében), de a felesége nagyon lebarmolhatta mert még üvöltött is vele. Aztán ránk mosolygott és bánatosan vissza fordult.

Hozzászólás megtekintése

Erre gondoltam.

#302 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:47

Legutobb a szomszédban nyaraló olasz fickó jött, hogy kérjen belõle (tányér volt a kezében), de a felesége nagyon lebarmolhatta mert még üvöltött is vele. Aztán ránk mosolygott és bánatosan vissza fordult.

Hozzászólás megtekintése

Erre gondoltam.

Hozzászólás megtekintése

jaaaaaa, de én adtam volna szívesen, de leüvöltötték a fejét és nem jött tovább.Amúgy én állandóan etenék mindenkit, Silveradon sem én sem Mandarin nem tudok csak a családnak fõzni. Poros, Hamis, Chilli minimum invitálva vannak.

#303 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:48

Mikor tengerparton nyaralok, vagy éppen dolgozok, mindíg sort kerítek az alábbi étel elkészítésére.Korán reggel halpiac, vagy halász emberrel megbeszélés a másnapi fogás privilégiumára!Szükség van scampira, bébi tintahalra.Scampi konyhakész nem kell vele semmit sem tenni a sütésig.(élõ legyen ez fontos)Tintahalat frissen megtisztítani a vázától (nem virág) fejét csõrét levágni, tömlõt kiöblíteni.Köret: spagetti aglio' olioKészítés:Spagettit fogkeményre fõzni.Olíva olajat fokhagymát chili paprikát vagy pepperochino olajat is lehet használni sok firss petrezselyemmel össze forralni, én pici fehérbort is szoktam hozzá tenni, hogy a petrezselyem ne égjen meg hanem kiforrjon az íze. Só A rákot és a tintahalat fokhagymás olajban megsütöm és már mehet is a zabálás!Legutobb a szomszédban nyaraló olasz fickó jött, hogy kérjen belõle (tányér volt a kezében), de a felesége nagyon lebarmolhatta mert még üvöltött is vele. Aztán ránk mosolygott és bánatosan vissza fordult.

Hozzászólás megtekintése

Na, már rohanok is az "éjjel-nappal"- szuper-hyper plázába, hogy megvásároljam a hozzávalókat, és már állok is neki! :rolleyes: :guny: :mad:

#304 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:51

Ágimam, némi élcet véltem felfedezni a mondandódba.

#305 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:51

Csapos! Én életemben eccer csináltam, hogy kicentiztem a kaját , erre rihtig beesett egy vendrég ebéd közben, és valami iszonyatosan kellemetlen volt, hogy nem tudtam megkínálni, úgyhogy megfogadtam, hogy ezt többet soha... Én is ilyen etetõs vagyok. :)

Edited by Bokorugró, 2005 július 28. - 19:55.

#306 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:54

Hát ezaz!

#307 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 19:56

Hozzászólás megtekintése

Áhh, dehogyis...hógyisne...má'méris... :rolleyes: :hupp:

#308 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 20:00

Hozzászólás megtekintése

Áhh, dehogyis...hógyisne...má'méris... :rolleyes: :hupp:

Hozzászólás megtekintése

:mad: ezé a fejé gondótam! :guny: meg ezébocsika ha tévedtemSokan mondják, hogy ezek a rcptk bonyolultak meg minden.

#309 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 20:04

Azok a szmájlik nagyon jó helyen vannak ottan!És nem véletlenül vannak! Csaposom, édesem, angyalbögyölõm! Itt, Oroszi city belvárosában van egy 5 m2-es vegyesbót, ahol reggel 8-kor már kenyeret sem lehet kapni. Esetleg a 60 literes mélyhûtõben van egy-két tavalyelõtti csirkenyak... :D Ezért van kenyérsütõm, és ezért megyek én hetente 1x-2x Devecserbe bevásárolni, meg idõnként Ajkára a Tesco-ba. :yeah:

#310 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 20:08

Há' van ez így Ágimam! Én innen a Széna térrõl meg Budaörsre járok a Metro-ba. :D :yeah: A kenyérsütéssel meg tutti jobban jársz!

Edited by Bokorugró, 2005 július 28. - 20:09.

#311 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 20:12

ajaj ez így egen nehézkes!a kenyeret mi is magunk sütjük.Reggel frissen sült kenyér illatra ébredni tök tuti.

Edited by Csapos, 2005 július 28. - 20:13.

#312 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 20:18

Ígen,ígen. Én pogácsát , péksüteményt, kalácsot is csinálok vele, az más kérdés, hogy ezeket a sütõben sütöm ki. Na, de azért majd megoldom ám az Ágimam-os bulit is grill-ügyileg! Majd nem csinálok semmi laca-facát, finom lesz, sok lesz, és kész! Má' meg is beszéltem magammal! :kir: (Csak olyan lámpalázas vagyok, hogy na! :rolleyes: :guny: )

#313 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 13:37

Ígen,ígen. Én pogácsát , péksüteményt, kalácsot is csinálok vele, az más kérdés, hogy ezeket a sütõben sütöm ki. Na, de azért majd megoldom ám az Ágimam-os bulit is grill-ügyileg! Majd nem csinálok semmi laca-facát, finom lesz, sok lesz, és kész! Má' meg is beszéltem magammal!  :kir: (Csak olyan lámpalázas vagyok, hogy na! :rolleyes:  :guny: )

Hozzászólás megtekintése

Ugorj fel Vácegresre 5.-én!

#314 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 13:43

Ugorj fel Vácegresre 5.-én!

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Hháhoggyne! Má' ugorok is! Fõleg 5.-én, amikor Halásziban van a helyem! (Majd onnét átugrok, jó?)Mit nekem 2-300 km.... :guny: Nemszáámíít! :rolleyes: (Asztán, milesszott?) :DÁtszerk.: Még esetleg ha jóféle (igazi!), finom halászlé... bográcsocskában... mindenféle hülye metélt, meg ilyesmi nélkül... Na, azér' lehet, hogy gyalog is! :yeah: :kocc:

Edited by Ágimam, 2005 július 29. - 13:46.

#315 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 14:09

Én is imádom a halászlevet, de pont a bajai stílust, tésztával, paszírozottas nélkül. :yeah:

#316 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 15:29

A halászlébõl én csak magát a halat tudom kienni. Nem tudom miért. Talán mert apum mindig olyan erõsre csinálja... :D Jobban szeretem a rántott halat. Ami nem halas és nagyon szeretem az a mákos tészta, bolognai spagetti, csirkemell bármilyen formában, a szarvas ételek, és még több vadhús, fini mártásokkal! :D Az az igazi! ;)

#317 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 15:36

Én is imádom a halászlevet, de pont a bajai stílust, tésztával, paszírozottas nélkül.  :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Ha bajai, akkor tán még a tészta is jöhet bele... :rolleyes: :D A Petõfi-szigeten ettem életem legjobb halászlevét! Azóta is azt az ízt keresem. (Mondjuk én szóltam, hogy köszönöm, nem kérek bele metéltet.)

#318 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 15:41

A halászlébõl én csak magát a halat tudom kienni. Nem tudom miért. Talán mert apum mindig olyan erõsre csinálja... :D Jobban szeretem a rántott halat. Ami nem halas és nagyon szeretem az a mákos tészta, bolognai spagetti, csirkemell bármilyen formában, a szarvas ételek, és még több vadhús, fini mártásokkal! :D Az az igazi! ;)

Hozzászólás megtekintése

Jól ellennénk, mert én meg inkább a levét szeretem a halból inkább a tejet és az ikrát díjazom.

#319 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 15:43

Perrssze! Mera férfijak olyanok, hogy - ha kajáról van szó! ;) - nem szeretnek szöszmötölni semmivel. Csak falni lehessen... :D

#320 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 16:51

Perrssze! Mera férfijak olyanok, hogy - ha kajáról van szó! ;)  - nem szeretnek szöszmötölni semmivel. Csak falni lehessen... :D

Hozzászólás megtekintése

Habzsolok is rendesen! :D