Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Misztika, Mágia, Paranormális és természetfeletti

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1285 válasz a témához

#281 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 11:43

vagy! ELOLVASTAM! SZAROK RÁ, A HITEM RENDÍTHETETLEN, MERT NEM TUDOMÁNYOS ALAPÚ ...és akkor én szótlanul megemelem virtuális kalapom és aszondom: ólrájt :yeah: :D ... ez 1 karakán nõ...

Jelen esetben meg kell, hogy védjem feribácsit! Az idézet teljes egészében így néz ki, tehát feribácsi az én fejemmel próbált gondolkodni, az én stílusommal beszélni... :gm: :D És valóban. A kommunkiációs stílus tekintetében nem tévedett nagyot, hisz -feribácsival ellentétben- nem áll olyan nagyon távol tõlem egy efféle kijelentés. :o Azért itt a fórumon igyekszem moderálni magam. :dev:

#282 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 13:05

LE STYLE C'EST LE HOMME :D :yeah: .... mi sem leendhet varázsosabb, a gyöngéd, finom (decens :rolleyes: )nõi beszélynél.... :yeah:

Edited by feribácsi, 2007 április 18. - 13:05.

#283 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:21

LE STYLE C'EST LE HOMME :D :yeah: .... mi sem leendhet varázsosabb, a gyöngéd, finom (decens :rolleyes: )nõi beszélynél.... :yeah:

A JIN-JANG elv alapján még vonzóbb lehet, ha egy csipet férfiassággal van fûszerezve! ;) :D

#284 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 13:24

Az a kérdés, hogy a csipet =é "szívlapáttal"...???????? ((((mert nállam az a mennyiséggg :gm: ))))

#285 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:34

Az a kérdés, hogy a csipet =é "szívlapáttal"...???????? ((((mert nállam az a mennyiséggg :gm: ))))

Elképzeltem, hogy feribácsit kiteszik egy lakatlan szigetre Havas Henrikkel és kínálják egymást értelmes szóval meg szívlapáttal :kir:

#286 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:42

:yeah: :kir: Aaaaaaaaaz IGEN! Ezt most én is elképzeltem.

#287 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:47

Luigi! Ha erre jársz... csak tájékoztatnálak, hogy megjött a szél, és Pesten állítólag szakad..... csak úgy mondom.... :D :D :D :dev:

Edited by Paint Horse, 2007 április 18. - 13:59.

#288 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 13:58

Elképzeltem, hogy feribácsit kiteszik egy lakatlan szigetre Havas Henrikkel és kínálják egymást értelmes szóval meg szívlapáttal :kir:

"De finom lenne! ha az a másik észrevenne, benne lenne..." Nnnna?! Kitõl idéztem? :gm:Lehetne kérnem, a Fábryt és a Verebest, meg a Áksót is...rotálva...de jöhetnek 1xre is...ha kibírjákkkk(hukkkle!) :D :rolleyes:

#289 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:58

De még nem tiltottak el 3x... :D Melyikkel jártál jobban? :yeah: :D

Hááároomszóóóóór????!!! :eek: :confused: (Nekem fel sem tûnt... akkor biztos csak egy-egy napra... :kv: )

Ja-ja! A két "tanár úr"! :D :yeah:

#290 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 13:59

FB (ez amúgy a felügyelõ bizottság rövidítése)Geszti?

#291 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 14:01

Hááároomszóóóóór????!!! eek.gif confused.gif (Nekem fel sem tûnt... akkor biztos csak egy-egy napra... kv.gif )by Ágimam...Figyelmetlen! Nem tud számolni! Megintem!.... (Kovács Tanár Úr) :D :ang:Hát az idézetemmel? nem tuttok megbírkóznyi... :gm:

Edited by feribácsi, 2007 április 18. - 14:03.

#292 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 14:12

Hát az idézetemmel? nem tuttok megbírkóznyi... :gm:

Szeretni bolondulásig? :gm: Az egy másik topic! :dev:Szécsi Pali. :P

#293 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 14:14

:D :yeah: mindíg montam: ez a gugli... :kir: :ang:De én még az eredetibõl tudom: A veréb is madár c. fil zenéje.... :rolleyes:

Edited by feribácsi, 2007 április 18. - 14:15.

#294 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 14:16

Biztos ott is megtalálható, de sajnos erre magamtól akadtam rá piciny agyamban. Mondhatnám séróból vágom a témát. :D Ha egy tizessel fiatalabb lennék, akkor már biztos csak a gugli segíthetne rajtam... :P

Edited by Bokorugró, 2007 április 18. - 14:26.

#295 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 14:22

Flszavakból IS értjük 1mást?! ;) hanyas vagy?! :rolleyes: "Kinek is kell 1 tüskés, bolondos, figura? Ki a szívét letagdja, s nincs bájos mosolya?...Mi lessz velünk? Oly nagy a világ! FOGJUNK ÖSSZE! TE SZERESS LEGALÁBB!!!"(..ma még, miénk ez az élet! Vigyázz! ami szép, olyan könnyen szalad el...)))Nyár a hegyen c. film zenéje...Gyöngyössy Kata pucéran mosdik 1 lavórban... :hupp:

#296 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 14:25

Nyár a hegyen c. film zenéje...Gyöngyössy Kata pucéran mosdik 1 lavórban... :hupp:

Ez aztán a misztika! :gm: Muhahaaaaaaaaa! :dev: :D :huh:Vagy ez már a paranormális?

#297 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 14:29

Jelentem (tisztelettel) K.T.Úr, netessék beírni nekem a zintõt, merénsztat tudom, mer' a "Szeretni bolondulásig"-bó' van, de itten most nem errõl volt szó! :D A Bare által belinkelt írást (ától-cettig) becsülettel elolvastam, mert érdekelt. Úgy tûnik, e többek által és mélyrehatóan vizsgált hitelesség rendesen megbukott. Ettõl eltekintve nem csodálom, hogy az igazság kiderítése szinte senkit nem érdekel, mert aki eddig hitt (hinni akart) az asztrológia "csillagjósdájában", nem hagyja, hogy ezt "elvegyék tõle". Mert (ahogy a cikkben is írja a szerzõ): "A pszichológiában Barnum-effektusnak nevezik azt a jelenséget, hogy az emberek szinte bármilyen állítást elfogadnak magukról, elég az, ha az állítás egy mérsékelt bóknak tûnik számukra." Az ember "önbeteljesítõ jóslat"-ként használja az állatövi jegyek üzeneteit, így mûködik ez örökidõk óta. (Ja, és mit enne az a sok asztrológus, ha nem így mûködnénk? :kv: )[Bocsi, tanárbácsi, de a mindig pontos i! :kv: ]

Edited by Ágimam, 2007 április 18. - 14:31.

#298 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 18. - 14:48

Nem vonnék le hosszútávú következtetéseket az emberi hangulatok, és az idõjárás között. felettem kék az ég, süt a nap. Mint általában. :) :ang: És szeretem olyanok hozzászólását olvasni, akiknek lövésük sincs a témához, csak mint egy reklámfelületnek használják a topikot saját maguk terjesztésére :) Csak így tovább, jól szórakoztat :guny:

Edited by Luigi, 2007 április 18. - 22:31.

#299 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 18. - 21:41

Vegyetek példát Luigi-ról... :yeah: Naggyon pozitívan áll a dologhoz... :D (lelkesen, elismerõn meg is tapsol minket! :ang: )...mindíg .... hommage á Füst Milan... :rolleyes: :hupp:

#300 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 13:44

Látom mióta a sötét keze betette a lábát az :ang: elrebbentek, és magamra maradtam a gonosz elleni harcban. :o No mindegy. Kicsit visszalapozva a kételkedéshez. Ez is visszavezethetõ a hitre, és bizalomra. És legtöbbször önbizalmi problémákra enged következtetni. Na mentem is tovább, mert sok helyütt kell még fényt gyújtani :ang: :D

#301 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:03

Valami westernben volt egy jelenet, ahol a bandavezér lelõtte az egyik közbanditát. Megkérdezték tõle, hogy miért? Nadrágtartót és övet is hordott. Ha magában sem bízik én hogy bízzak benne?! :D Szóval ha nem hiszek el mindent bemondásra, az önbizalmi problémára utal nálam? :D Annyiban igazad lehet, hogy a paranormálisok önbizalomban sosem szenvednek hiányt. Sosem kételkednek saját ítéletükben, kellõen erõs ellenérvekkel szemben sem. Ez a fénygyújtás is elég karcos. Miért van az, hogy aki nem elégszik meg a "mert csak" típusú válaszokkal és az okok és következmények rendszerén keresztül szemléli a világot, az ótómatikusan szûklátókörû, földhözragadt , kocka (magyarul ostoba, csak ezt a politikai korrektség nevében nem szokták kimondani :)), ezzel szemben aki Pandacsöki Boborján módjára bármit elhisz, az széleslátókörû, nyított, érdeklõdõ, stb. - miért van ez???

#302 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:07

Bare:) Hozzál már nekem nyilat! Fény nem kell, az van!

#303 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:14

1db nyilat? Azzal meg mit kezdesz? :) Ha íjra gondoltál, azt meg lehet oldani, de tényleg jobban jársz, ha kézbeveszed, kipróbálod mielõtt megvennéd. Megbeszélhetünk egy íjvásárló boltlátogatást, ha gondolod.

#304 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:17

OKé, és ki fizet? :D

#305 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:22

Fizethetek én is, de akkor viszem az íjat is, így jó lesz? :D

#306 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 14:32

Bare, én részletezném, de magánban nem megy, mert fullon vad a ládád, itt meg mégsem lenne publikus.

#307 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 15:10

intézkedtem

#308 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 26. - 20:56

miért van ez???..by barefoot :rolleyes: " Ki érti ezt? Ki érti ezt? Mert én nem! "...by kft-egy& feribácsi :D :yeah:

#309 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 6:25

Valami westernben volt egy jelenet, ahol a bandavezér lelõtte az egyik közbanditát. Megkérdezték tõle, hogy miért? Nadrágtartót és övet is hordott. Ha magában sem bízik én hogy bízzak benne?! :D

Szóval ha nem hiszek el mindent bemondásra, az önbizalmi problémára utal nálam? :D Annyiban igazad lehet, hogy a paranormálisok önbizalomban sosem szenvednek hiányt. Sosem kételkednek saját ítéletükben, kellõen erõs ellenérvekkel szemben sem.
Ez a fénygyújtás is elég karcos. Miért van az, hogy aki nem elégszik meg a "mert csak" típusú válaszokkal és az okok és következmények rendszerén keresztül szemléli a világot, az ótómatikusan szûklátókörû, földhözragadt , kocka (magyarul ostoba, csak ezt a politikai korrektség nevében nem szokták kimondani :)), ezzel szemben aki Pandacsöki Boborján módjára bármit elhisz, az széleslátókörû, nyított, érdeklõdõ, stb. - miért van ez???

Hát ha neked ez jön le belõle, akkor igen :) Egyébként abban a hozzászólásban a tudomány és a kétely között vontak párhuzamot.
Kultúrált, az alaptörvényekkel tisztában lévõ "paranormálisok" sosem mondanak olyat amiket te írtál. Sosem volt cél, és nem is lesz, "tûzzel -vassal" terjeszteni a hitet, nem cél a tudományos oldal meggyõzése. Mindenki a szabad akaratából csatlakozik. Vagy nem. És marad a "tudományos" oldalnál. Nekünk velük sincs semmi problémánk. Csak a két tábor közül jelenleg õk azok, akik meg akarják gyõzni a másik oldalt saját igazukról. Köszi, nem kérjük. Elvagyunk a magunk kis HITvilágában. És ha gondoljátok, akkor csináljatok Tudományos topikot és osszátok ott az észt egymásnak.
És egyébként nem emléxem, hogy tudományos alapon bebizonyították pl. Isten nemlétét.

Edited by Luigi, 2007 április 28. - 6:26.

#310 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 28. - 8:17

Szerintem sosem a korrekt, alapos tájékozottságú, fölkészült, a témában/tárgyban járatos, elhivatott "szakemberekkel" van a hiba, hanem az "eszmétõl" megrészegült dilettáns lateinerekkel, akik szent dühvel, bigott vakbuzgósággal "inkvizítori" hevülettel "dzsihádot" vívnak a "hitetlenek" ellen... :rolleyes: Elõnytelen még: a média által fölkapás, a trendi társasági téma szerepkör. Ez járat le mindent és mindenkit... õszintén! lehet komolyan venni paranormális-ezoterikus dolgokat Gyurcsok, Budapest TV, Anettka, Gyõzike, Fási-mulató relációban? Csala zsuzsával, Kánya Katával sötöbö fûszereve?!? Bíró Ica, et cetera... Ugyan, kérem :guny: De ha Szepest olvas az ember, vagy hasonlókat, hajlamos elgondolkozni 1 csöppet...Ha nem is elfogadni... Amúgy: ne nagyon hírdesd a tudományosságot, mert amikor TÉNYLEGES vitára kerül sor, 1 ponton mindíg lecövekel a paranormális társaság és 1 tapodtat se mozdul tovább, hiszen ott már olyan következtetéseket kell levonni, amitõl az egyész tudománytalanná, irreálissá, irracionálissá FÖLÖSLEGESSÉ válik. és akkor jön a nagy mentõõv, a titokzatos, mindent elrejtõ varázsköpeny, a hókusz-pókusz: Innentõl már a hit, a beavatottság kérdése és punktum! megszûnik a dialógus...

#311 Guest_Walkyria_*

Guest_Walkyria_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 28. - 9:50

Feribá, a média mindenbõl trágyát és mindenkibõl hülyét varázsol (vajh miért nem nézek tévét? :) ), nem abból kellene kiindulni, amit ott látsz. További kényes kérdés, hogy az ezotériában túl sok olyan dolog van, amit "nem lehet papírra írni, egyszerûen érezni kell..." (Na, kitõl idéztem? :D ) Még tovább menve, nem lehet meggyõzni senkit arról, hogy létezik a spirituális világ, aki találkozik vele, hinni fog. Ez nem egy egyház, ami tagokat toboroz, hogy fenntartsa magát. Plusz még egy axióma, csak neked: sosem a mester választ tanítványt :) Senkinek sem érdeke, hogy akaratod ellenére "megtérj". Mi a véleményed a kereszténységrõl? Azt mondtad, hiszel. Miben is? Miért is? ;)

#312 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 28. - 13:17

Távol álljon tõlem a "megtérés" ötlete/szándéka! megvan a magam hite, számomra megfelelõ, nem tágítok mellõle! Mindettõl függetlenûl: kedvelem az eszmescserét, dialógust, vitát a világ dolgairól. Ez följogosít arra, hogy ha vki vmit közöl (nyílvánosan hírdet-tanít stb) a magam aspektusából 1et értsek vagy ellentmondjak... Mindez szellemi attitûd, nélkülöz bármiféle emocionális fûtöttséget, "hitet" etc. Engem fût az igazság keresésésnek vágya! Ha van tézis, van antitézis is... Lovaséletem során volt rá példa, hogy míg 1 számomra elfogad6atlannak tûnõ koncepció cáfolatához gyûjtöttem a "muníciót", észrevétlen&megdöbbentõ, de mindenképp mulatságos módon a tézis belátásáig jutottam... :D :yeah: És a lényeg! (végén csattan az ostor :rolleyes: ) Miben hiszek? NEM AZ EZOTERIKÁBAN, PARA STB DOLGOKBAN... Miért? 1. belátás 2. természettudományos alapokon nyugvó következtetés 3. nem tudom mi, de még hat vmi ezeken kívûl rám, ami arra késztet, hogy folyamatosan keressem és észleljem 1. és 2. anyagát... :ang: A teológia és a katekézis erre alkalmaz terminus technikust, de az nem 1 nyílvános fórumra való... :ang:

Edited by feribácsi, 2007 április 28. - 13:23.

#313 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 14:34

Hát ha neked ez jön le belőle, akkor igen

Ezzel szemben én azt gondolom, hogy egészséges önbizalommal rendelkezem, viszont tudok a korlátaimról is, így a saját következtetéseimmel szemben is szoktak lenni kételyeim. Szerintem ez így van jól és isten mentsen meg azoktól, akik mindig tudják a tutit.

Sosem volt cél, és nem is lesz, "tűzzel -vassal" terjeszteni a hitet, nem cél a tudományos oldal meggyőzése. Mindenki a szabad akaratából csatlakozik. Vagy nem. És marad a "tudományos" oldalnál.

Pedig van ilyen nyomás. Te talán nem érzékeled, mert nem te vagy a célcsoport és talán konkrétan nem is te vagy aki téríteni próbál, de sokan próbálnak.
A "tudományos oldal" megfogalmazás nálam már ledobja az ékszíjat. Mikor bekapcsolod a számítógépedet, akkor minden további nélkül alkalmazod a tudományt, ha bizonyos következtetései ellenkeznek a hiteddel, akkor elutasítod. Skizofrén állapot.

És egyébként nem emléxem, hogy tudományos alapon bebizonyították pl. Isten nemlétét.

Erre szükség sincsen szerencsére. Több okból sincs. Először is a bizonyítás kényszere mindig a pozitív állítás tevőjét terheli. Könnyen belátható, hogy miért van ez így. Teoretikus lehetőségből végtelen van, míg valóságból csak egy. Az egy helyes megoldás megtalálására tehát nem célravezető az összes többi lehetőség kizárásval eljutni (lehetetlen, konrétan). A példánál maradva, bár isten létét nem cáfolták meg, ez igaz a repülő rózsaszín elefántokra, a mumusra, az egyszarvúra, a görög, római, kelta panteon összes istenére, és így tovább a végtelenségig. Mindig felvethető újabb és újabb elméleti lehetőség, amiket a tudomány csak önellentmondás esetén tud kizárni. Éppen ezért a tudomány egyrészről sosem fogalmaz meg semmit 100%-os biztonsággal (csupán, elméleteket és modelleket alkalmaz), másrészt nem foglalkozik hipotézisekkel, amíg azok nem vezethetők le az eddig megszerzett tudásból. Bizony. Szar ügy, mert ez egyértelmű korlátokat szab a tudásunknak - voltaképp egy vallomással ér fel, miszerint nem tudunk mindent. De törekszünk rá. És kb itt csatlakozunk a második okhoz, amiért a tudománynak nem kell bizonyítani isten nemlétét: nem tartozik a tárgyköréhez. Ugyanis isten (akármelyikről beszélünk is) nem következik semmiből amit eddig megismertünk.
Nem is lenne semmi baj, ha ezt a határvonalat nem próbálnák meg időről időre átlépni és különböző hitekre alapozva olyan kérédésekben állást foglalni, ami viszont a tudomány tárgykörébe tartozik. Példának okáért nem probléma ha valaki hisz istenben (ő dolga). Az viszont már baj, ha erre alapozva ki akarja tiltatni az iskolákból az evolúció oktatását, ahogy azt most a keresztény fundamentalisták csinálják amerikában. A föld hatezer éves, isten mindent úgy teremtett ahogy van, Noé felpakolta a bárkára az összes állatot, stb. Elég durva. Ha úgy tűnik, hogy térítek, az csupán azért van, mert én komolyan aggódom, hogy visszatér a középkori sötétség a fejekbe. Bizonyára ez is az önbizalomhiányom miatt van :) Szörnyülködve olvashatjuk Galilei történetét, és nem is gondolunk rá, milyen közel járunk hozzá, hogy újra megtörténjen. Komolyan mondom, és nem vagyok paranoiás.

Edited by Barefoot, 2007 április 28. - 14:39.

#314 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 17:51

Húúúú Bare! Hosszú lesz, amit most kapsz. Úgyhogy egy kis türelmet... :gm:

#315 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 19:14

Nekem az egésszel csak egyproblémám van. Egyszer egy rádiómûsorban a tudósúr kifejtette, hogy az egész tudomány arra a FELTÉTELEZÉSRE épül, hogy volt egy õsrobbanás. Hogy szeretnétek feltételezésekre erõs bástyákat építeni? Ingoványra?

#316 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 28. - 19:39

Szeretnék virtuálisan kalapot emelni Barefoot gondolatmenete elõtt, mert SZÉP! 1 APRÓ kis részletre irányítanám figyelmetek fókuszát: TAGADNI...semmiféle tudományos indoklást nem ígényel...Pusztán oppozíciót, vmi (LÉTEZÕ) negálását... CÁFOLNI: 1 "tudományos", logikai, érv(rendszer)ekre épülõ levezetés, KONKLÚZIÓ, BIZONYÍTÁS!!! Tagadás: nem ígényel semmiféle tudományos vagy 1éb szellemi alapokat-háteret...NINCS és kész! Nem IGAZ és kész.. Cáfolat! az mán már más...ide kellen(én)ek az ÉRVEK (tények, adatok, és ezekbül levo6tó HELYES következtetések)

#317 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 22:23

Húúúú Bare! Hosszú lesz, amit most kapsz. Úgyhogy egy kis türelmet... :gm:

Biztos voltam benne, hogy őszinteségem megkapja méltó büntetését, de időnként elszakad nálam a cérna, és le kell írjam amit gondolok.
Ide lőjjetek! :D

Nekem az egésszel csak egyproblémám van. Egyszer egy rádióműsorban a tudósúr kifejtette, hogy az egész tudomány arra a FELTÉTELEZÉSRE épül, hogy volt egy ősrobbanás.
Hogy szeretnétek feltételezésekre erős bástyákat építeni? Ingoványra?

Ez egy súlyos tévedés. Nem tudom ki az említett úriember, de erős a gyanúm, hogy a fenti gondolat inkább a te interpretációd és nem az ő eredeti mondanivalója.
Az ősrobbanás valóban egy hipotézis, azaz feltételezés, de nem alapja, hanem egy (még kellően meg nem alapozott) következtetése a mára elegendő biztonsággal megállapított és gyakorolt tudásunknak.

S ha már az erős bástyáknál tarunk, hol vannak az ezotéria sziklaszilárd alapjai? Ha nem a megszerzett tudásunkra építünk, akkor ugyan mire tudunk?

Feribácsi, bár volt már egy kudarcba fulladt próbálkozásom ezügyben, azért a reméyn hal meg utoljára.
Mire akarsz kilyukadni ezzel a tagadás-cáfolat dologgal? Konkrétabbá tehetnéd, hogy kik mit tagadnak.

Edited by Barefoot, 2007 április 28. - 22:24.

#318 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 28. - 22:41

Biztos voltam benne, hogy õszinteségem megkapja méltó büntetését, de idõnként elszakad nálam a cérna, és le kell írjam amit gondolok.
Ide lõjjetek! :D

:gm: Ami késik, nem múlik...

#319 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 1:36

Van errõl egy isteni sztori. Nem szó szerint idézem, csak a lényeget írom le.
Régen volt, talán igaz sem volt. Történt vala, hogy egy egyetemi professzor vitát folytatott egy tanítványával Isten létezését tagadva. Arra hivatkozott, hogy Istent nem lehet látni, hallani, tapintani, szagolni, ízlelni, vagy bármilyen módon megtapasztalni mérni, stb., akkor pedig nem is létezhet. A diák mégis ragaszkodott az álláspontjához. A prof megkérdezte, miért teszi ezt, a diák hitére hivatkozott, és így válaszolt: meg ne haragudjon, professzor úr, de látta, hallotta, tapintotta, szagolta, ízlelte Ön vagy valaki más az Ön agyát valaha? Professzor: nem. Diák: akkor az Ön eszmefuttatásának logikáját alapul véve Önnek nem lehet agya, hiszen soha senki sem szerzett semmiféle tapasztalatot annak létezésérõl. Hogyan vehetnék komolyan bármit is, amit egy olyan személy tanít, akinek agya létezését nem bizonyítja semmi? A prof egy pillanatra elgondolkodott, majd azt mondta: azt hiszem, kénytelenek leszünk az agyam létezésébe vetett hitre hagyatkozni.
A diák neve Albert Einstein volt...

#320 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 29. - 1:52

õszintén! lehet komolyan venni paranormális-ezoterikus dolgokat Gyurcsok, Budapest TV, Anettka, Gyõzike, Fási-mulató relációban? Csala zsuzsával, Kánya Katával sötöbö fûszereve?!? Bíró Ica, et cetera...
Ugyan, kérem :guny:
De ha Szepest olvas az ember, vagy hasonlókat, hajlamos elgondolkozni 1 csöppet...Ha nem is elfogadni...

Eszembe jut a híres mondás: csak tiszta forrásból. Én is Szepest, Hamvast, Hermész Triszmegisztoszt, Lao-cét és társaikat olvasva gyûjtöttem be az idevágó ismereteimet. A baj az, hogy legtöbben tényleg leragadnak a kóklereknél.

A tudományos elméletekkel az a baj, hogy mindegyik válasz felvet egy vagy több új kérdést. A végén pedig mindig ugyanoda lyukadunk ki: hogyan kezdõdött ez az egész? Mibõl keletkezett? Hogyan lehet tudományosan megmagyarázni, hogy a semmibõl egyszercsak lett valami? Stb., stb., stb.