Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fotó

• Please log in to reply
17489 válasz a témához

#281 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:14

Egyébként a cserélhetõ objektíves tükörreflexes külön kategória... Mivel van nem cserélhetõ objektívesben is tükörreflexes. De digi tükörreflexesben nincs olyan kategória, hogy gagyi. A 300D a legegyszerûbb kivitelû közöttük, de a gagyitól bármilyen relációban messze van. Úgyis az objektíven múlik a kép minõsége a leginkább. A kompakton, meg a nem cserélhetõ obis slr-en nem lehet választani. Én meg szeretek választani. És vitatkozni is. :D

#282 Angora

Angora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 93 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:28

Igazad van!Azt a szót kerestem, hogy legegyszerûbb, mert tulajdonképp így a saját gépemet is legagyiztam! :D [ Január 11, 2005, 21:29: Az üzenetet átszerkesztette: Angora ]

#283 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:29

[url="http://"http://huxley.kerekperec.hu/"]Itt van pár fotóm.[/url] A 2003-asok még egy kompakt gépek készültek, a többi már a 300D-vel, a hozzá adott kis alap objektívvel. [url="http://"http://www.elbronco.hu/hu/galeria/foto.htm"]Az El Bronco Ranch honlapján a galériában[/url] is vannak fotóim, az elsõ galéria (életképek) kivételével mind saját fotó. A legutolsó Mikulás kurzusos galériában már az új obival (Sigma 24-135 mm) készítettt képek vannak. [ Január 11, 2005, 21:30: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#284 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:41

Remélem nem baj, hogy kicsit megtöröm a jelenlegi témát, de lenne egy laikus kérdésem.Adott egy pentaprizmás filmes gép. Cserélhetõ a keresõje és állítólag lehet rá tenni valami sportkeresõnek, vagy hasonlónak nevezett kiegészítõt. Tud nekem errõl valaki valami bõvebbet mondani?

#285 Angora

Angora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 93 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:46

Hmm..Hát be kell valljam, néhol olyan érzésem volt, mintha lovas naptárat nézegettem volna. Posted Image Szóval vannak köztük nagyon-nagyon szépek és megdöbbentõek is.Látom téged is megfog minden kis apróság. Az jó! :D Na és a gép sem rossz! ;)

#286 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 22:56

Köszönöm! Elolvastam a cikket, de sajna rá kellett jönnöm, hogy valószínûleg vagy nem ezt keresem, vagy mást mondtak nekem róla. Ez van. Posted Image

#287 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 23:04

Pont most láttam egy 300D reklámot a tv-ben. :D Jó kis gép ez. Nem tud annyit, mint a nagytesói, de így is elég okos. A képminõség meg, ahogy Cav is mondta fõleg az objektíven múlik.Angora, nézd meg [url="http://"http://www.elbronco.hu/hu/aruhaz/naptar.htm"]ezt is.[/url] A január, február, május, július és az augusztus az enyém. :cool:

#288 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 11. - 23:08

Lenne még egy kérdésem, ami valamelyest kapcsolódik az elõzõhöz:Érdemes manapság rendbehozatni régi filmes gépet?Van most elfekvõben egy Praktina gép, aminek lehet, hogy semmi baja, csak kicsit meg kéne tisztogatni, hogy könnyebben járjon. Mennyiért végzik ezt el fotósboltban, ha egyáltalán foglalkoznak ilyen munkákkal? Illetve ugyan ezen géphez szeretnék egy kisebb zoom-optikát beszerezni. Van ezekhez? Kifizethetõ az áruk?

#289 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 11:14

Nyugodtan leírhatod a nevét, ez a topic azt a célt is szolgálja, hogy tájékozódjuk, mit, hol, mennyiért. Ha a szervíz egy képviselõje ideteremne a semmibõl, és beregisztrálna, csak azért, hogy hirdethesse magát - na az reklám lenne.

#290 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 11:37

Köszönöm szépen! Hozzájuk akkor mindenképp be fogok néznia vizsgaidõszak után. Még útba is esik. Ez a 4 eFt jól hangzik. Amellé még egy optikai is belefér a keretbe. Posted Image Egyébként a fényképezõ márkáját nem írtam el. Nem Praktika.

#291 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 11:49

Nem fogok. Igazából úgyis kérek elõzetes becslést tõlük, de 10000-ig nálam belefér.Még egy utolsó kérdés:Tudtok valahol olyan boltot, ahol ezekhez a régebbi típusokhoz árulnak megfelelõ optikákat?Nekem egy rémlik a Deák téren, vagy környékén, de múltkor nem találtam meg. :(

#292 Cs.A.

Cs.A.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 14:19

[url="http://"http://www.soosfoto.hu/index.php"]Sóós kereskedés[/url] Posted Image

#293 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 14:35

Azaz! Köszönöm szépen, ezt kerestem!Jártam már egyszer náluk, bár akkor sajna csak rossz hírekkel távoztam. Kiderült, hogy Kodak Instant fényképezõhöz már ne is keressek filmet, mert még úgy 85 körül betiltották a Polaroid kérésére...

#294 Angora

Angora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 93 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 17:27

Hux: akkor nem tévedtem sokat. :D :D

#295 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 22:42

Nem kell valakinek egy Nikon F65 + 28-80 + 70-300 nikon fényképezõgép szett? Ja, plusz egy fotóstáska. Mondjuk 75e-es irányáron. Hm? Posted Image

#296 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 23:38

Kicsit lecsúszott a topic..Apple!Végül, hogy döntesz? Práter? (Meddig kell jelentkezni?)Nekem per pillanat ki van vele a tö... is!Miért kell a XXI. században pengével, meg kínai tussal retusálnom, amikor PhotoShopban, sokkal-sokkal egyszerûbb?? Labort már nem is említem.. FF hívás.. 1 negáról 3 tökegyforma képet kell készíteni.. Na, az sem rossz feladat. Ha pl: rácsöppen egy csepp hívó a kész képre, akkor az EGÉSZ gyakoralti jegyed ugrott.. Baró kis rendszer ez..De most hoztak 2 új számítógépet a suliba.. Lehet, hogy te már a modern kor vívmányait fogod használni?? (amúgy nem hiszem, de hátha..)

#297 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 21. - 16:16

mano: Práter, jah, csak most sz.rban vagyok, mert az a két fotós, akiket magam mellé tudtam volna kérni, és hivatásosak is, meg albumuk is jelent már meg, azok kint vannak külföldön :( de olyan csoprtoba meg nem akarok menni, ahol a fotós-nélküliek vannak.Ma voltam bent, de azt mondták, hétfõtõl adnak ki jelentkezési lapot. Basszus, ha már lenne fotós végzettséged, addig zaklattalak volna, amíg el nem vállalsz :D

#298 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 22. - 15:43

Az nagy szívás.. :( Most per pillanat én sem tudok ajánlani senkit. Mert akinél én vagyok, nem vállal már tanulókat.. Akinél meg a többiek vannak (osztálytársaim), mind fotós boltban eladók vagy laboránsok.. Az meg ugye nem valami jó buli, hogy napi 8 órában egy pult mögött állsz és árulod a filmeket/albumokat vagy egy minilaborban hívod elõ idegen emberek fotóit.. Ha így nézzük, akkor jobb a suliban 5-6 órát ülni, és valóban tanulni. De hát ez csak az én véleményem.. Azért keresgélj még fotóst, hátha találsz.. Én alapból nem lehetnék a tanárod.. :D Van valami minimál idõ, aminek el kell telnie a fényképész szakvizsga megszerzésétõl. 5 év talán? De ebben nem vagyok biztos. Meg ugye mûtermem sincs, se laborom, se semmim.. Posted Image Úgyhogy én már ki is estem a sorból..Na, majd írj, hogy mik a fejlemények..

#299 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 22. - 15:47

Jaja.. Nem valami jó környék az... Barátnõm amíg odajárt, minden reggel félve indult el.. Amúgy nem lehet olyan vészes, mert amikor az ember megy reggel a suliba, rengeteg tanuló megy végig az utcán.. Szóval nem fognak megtámadni (jó esetben). Hazafelé, meg úgyis az osztálytársaiddal mész el.. Szerencsére nekem soha nem kellett végig sétálnom az utcában. Hátulról megyek kocsival.. (Igaz, hogy bezárom az ajtót menetközben is, nehogy valaki kirángasson.. :D )

#300 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 22. - 17:09

Brrrrr...

#301 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 2. - 23:35

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy ha boltban, vagy neten objektív után nézelõdök, akkor ezt a fajta rögzítést miként tudom azonosítani?A hivatalos honlap ezt írja:
idézet:
Breech lock, Praktina bayonet [/QUOTE]Mi mehet vajh még bele a foglalatba?Itt van maga a lényeg: Posted Image

#302 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 17:25

Fotósuli-ügyben egyelõre ott tartok, hogy valamikor a jövõ hét folyamán találkozom Gáti György úrral, a Magyar Fotómûvészek Szövetségénel alelnökével, aki megnézi az általam kiválasztott legjobbnak ítélt képeimet, és majd meglássuk, mi lesz. Posted Image Drukkoljatok légyszi, nagyon izgulok Posted Image

#303 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 17:33

Drukkdrukk Posted Image Nem mutatod meg melyik képet mutatod neki is? Remélem érteni :rolleyes:

#304 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 17:40

Huh, hát 38-at választottam ki, nem tom, hova pakoljam ki õket Posted Image Elõtte megmutattam egy operatõr-ismerõsnek a képeket. Õ a tájképekbõl az összeset kivetette, mondván, hogy gyönyörûek, csak épp olyan képeslap-szerûek. Erre mondom én azt, hogy képeslapra nem gagyi képek mennek, meg egy tájkép nem lehet mindenképpen egyedi, úgyhogy párat azért bent tartok a mutogatnivalók között.Raktam be mátrás, szilvásvárados, olaszországi, horvátországi, genfi képeket vegyesen. Állatosok, városképek, tájképek, makrók. Majd a találkozás után, ha lesz hozzá lelkierõm (és még nem mentem utána dunának :rolleyes: ), akkor azokat megmutatom, amik esetleg tetszettek neki Posted Image

#305 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 18:04

Sok sikert Apple!Azért kíváncsi lennék én is a képekre, mielõtt megmutatod neki.... Hátha mi is tudunk véleményt mondani..

#306 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 18:14

Ok, mennek fel a netre a képek, de egy idõ után le fogom õket törölni (mondjuk 2 nap múlva Posted Image ) Linket mindjárt írok.

#307 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 18:23

Vannak köztük olyan képek is, amiket jószüleim akartak belerakni, de én spec. nem. Azokat az operatõr helybõl el is vetette :D [url="http://"http://kep.tar.hu/apple1987/50016992#2"]http://kep.tar.hu/apple1987/50016992#2[/url]

#308 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 18:55

Posted Image Ha hiszed, ha nem, tetszettek a pasinak azok a képek.Egyébként én úgy vagyok vele, hogy szerintem a fotókritizálás a lehetõ legegyénibb dolog. Valakinek ez, valakinek az tetszik.Az is lehet, hogy az alelnöknek egyik se fog tetszeni, vagy az is tetszik majd neki, amit az operatõr helybõl elvetett. Meg ezekbõl kb. 10 olyan képet tudnék mondani, amiket én bele se raktam volna, de itthon meg erõsködtek... :confused:

#309 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 19:23

Köszönöm Posted Image

#310 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 21:39

Nézegettem a képeket! De ez a mûfaj tényleg nagyon szubjektív..Már csak azt nem értem, hogyha találkozol az alelnökkel és tetszenek a fotóid neki, akkor mi történik?Elvállal téged õ, vagy beajánl máshoz, vagy mi lesz??Meddig kell jelentkezned a suliba?

#311 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 22:51

Fogalmam sincs, nem mondott semmit, nem ígért semmit.Márc. 1-ig kell leadni a jelentkezést, de tudod, az a baj, hogy 14-ig a felsõoktatási jelentkezést is le kell adnom, namost választanom kell, hogy mi van, ha felvesznek felsõoktatásiba is, meg práterbe? Namindegy, ezt majd átgondolom, de nem akarok két szék közül a pad alá esni.

#312 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:01

Most nem igzán értelek...Jelentkezel fõiskolára/egyetemre is, meg ide is.. Ha felvesznek a fõsuliba, akkor ezt a fotós sulit leszarod és mész oda, ha nem vesznek fel, akkor meg szeptembertõl irány a Práter..Vagy nem???Tényleg kell önéletrajzot is csatolni a jelentkezési lap mellé, ha fõiksolára/egyetemre jelentkezel?Mert ha igen, akkor le kell ülnöm és meg kell írnom.. :(

#313 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:07

Hát ezaz. Felsõoktatásiba nincs konkrét elképzelésem, csak az Elte bölcsészkarának pár szakát választottam ki, de õszintén szólva nem szeretnék még 5 évig gürizni, meg annyi a túljelentkezés, hogy már nem is hiszek abban, hogy eltére felvesznek.De pont ettõl félek, hogy mi van, ha beadom oda a jelentkezést (mert azért lehet, hogy egy fotós se vállal be, sé akkor suli nélkül maradok), és felvesznek eltére? Akkor nem mehetek Práterbe. Vagy ha nem adok be jelentkezést eltére, és a fotós mégsem vállal be? Akkor meg se suli, se állás, se semmi... És nagyon szorít a határidõ...

#314 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:25

Lehet, hogy már nagyon fáradt vagyok, de még most sem értelek.. :D Figy!Beadod a Práterbe a jelentkezésedet, abba a csoportba, ahol minden nap be kell járni. Ergo, nem kell tanárt keresned. (Ekkor már van egy tuti helyed, mert miért ne vennének fel.) Közben persze keresgélsz tanárt, és ha találsz, akkor augusztus végén átjelentkezel abba a csoportba, ahova csak hetente/két hetente kell bejárnod. (Szerintem lehet ilyet csinálni, de azért kérdezd meg a titkárságon.)Mindemellett persze jelentkezel az Eltére is. Ha oda felvesznek, akkor oda mész.Utána is két lehetõséged van. Vagy írsz egy kérvényt a Práter igazgatójának, hogy szeretnél egy évet halasztani, mert felvettek az egyetemre. (Így, ha kirúgnak az Eltérõl, akkor következõ szeptembertõl van egy biztos sulid.) Vagy megintcsak írsz egy kérvényt, hogy nem szeretnél bejárni az órákra, mert egyetemista vagy és csak vizsgázni szeretnél. Ehhez viszont már kell egy tanár..A barátnõm így végezte el a sulit.. Jár a SZIE-re és mellette megcsinálta a fotós sulit..Remélem érthetõen fogalmaztam.. Ha nem, akkor szólj!!!

#315 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:28

Igen, csak ott a bibi, hogy közölték a titkárságon, hogy mindenképpen kell magam mellé fotóst szerezni, és már most csatolni a hozzájárulását a jelentkezésemmel együtt, mert az nekik kevés, hogy majd a második évre találok magamnak valakit. Nekik már most kell a név, hogy két év múlva ki fog "átvenni" gyakorlati okításra. Ha nincs akár két év múlvára is fotósom, akkor fel se vesznek.

#316 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:28

Mindenesetre egy Prátert és egy ELTE között gondolkodni elég fura szerintem..(Persze, ha felvesznek az ELTÉre..)A Práter csak egy szakmunkás vizsgát ad a kezedbe, míg az ELTE egy diplomát..Azért az nem mindegy.4,5 éve érettségiztem, most adom be a jelentkezési lapomat elõször.. Posted Image Jobb tanulni, mint dolgozni, ezt hidd el!!! (így ismeretlenül is..)

#317 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:29

...De ahogy elnézem, az egyetemi veszély nem fenyeget, részleteket a Maffia c. topikban olvashatod, most írtam le oda, mi van.Szóval marad a kockázat, hogy kerítek márc. 1-ig fotóst, vagy ha nem, hát így jártam súlyosan.Panaszláda OFF

#318 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:32

Ja értem! Akkor te semmikép sem akarsz minden nap bejárós lenni. Csak a külön tanáros verziót szeretnéd, ugye?Vagy a minden nap bejárós csoport megszûnik?

#319 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:35

Nem értesz Posted Image Nekem akár az is jó lenne, ha minden nap bejárós lennék, de ez se megy csak úgy. Ahhoz, hogy felvegyenek akár abba az osztályba is, már most rendelkeznem kell egy fotós hozzájárulásával, miszerint az elsõ osztály elvégzése után átvesz (mert a labor csak 1 évig áll ennek az osztálynak a rendelkezésére). Érted most már? Posted Image

#320 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 23:36

Na, akkor keddig várj.. Megpróbálok szerezni Neked valakit!Megyek az egyik osztálytársamhoz kedden Újpestre. Ott dolgozik egy fotós boltban. Az õ fõnöke a gyakorlati tanár a Práterben.. ;) Igaz, hogy egy boltban dolgoznak (sokan a Práterbõl), de hátul van mûterem és ott is dolgoznak néha. Szóval lehet tanulni is valamennyit, igaz nem sokat (szerintem).Ha érdekel akkor szólj és megkérdezem, hogy vállal-e, ok?