Ugrás a tartalmakhoz

Színház

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
412 válasz a témához

#281 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 19. - 13:58

Pottock, örülök, hogy tetszett a Mozart! Dolhai szebben énekel, MÁZS jobban játssza Mozartot. ;)Ma este lesz a 100. Rómeó és Júlia elõadás. Én valahogyan bejutok... majd mesélek. :)

#282 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 19. - 17:52

Anikó: irigyellek a mai Rómeó és Júliáért:)) Te hogy tudsz bejutni ilyen jó kis elõadásokra?Tény, h MÁZS nagyon jól játszotta Mozart szerepét, ez nem is kérdéses:)))

#283 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 20. - 22:23

Pottock, nekem mázlim van, szeretnek a színházban, mert a barátnõ(i)m (ketten is) ott dolgoznak.Itt is elmesélem a tegnap estét. Tegnap este volt az Operett színházban a 100. Rómeó és Júlia elõadás. Én nem értem oda az elejére, csak a vége-tapsrendnél mentem be a nézõtérre. Elõadás elõtt minden nézõ kapott kis színes karkötõt, amik különbözõ neonszínekben pompáztak.Lement az elõadás, a végén mindenkit jól megtapsoltunk külön-külön is, és a társulat meglepetéssel szolgált a nézõknek, ahogyan minden jubileumi elõadáson szokás. A meglepetés pedig nem az volt, ami szokott (pl. a 100. Mozart!-nál az összes addigi szereplõk együtt énekelték a dalaikat), hanem bemutatkozott a Rómeó és Júlia "csikócsapata". Nekem az új Júlia tetszik, szerintem aranyos, kellemes a hangja, kellõképpen törékeny alkat. Bálint Ádámnak rövid a haja, ez fura... én Rómeót valahogy romantikusabb külsõvel képzelem el. Szabó Dávidkától rosszul vagyok! :mad: Nem értem, miért kell egy ilyen kis meleg gyereket kiemelni... amikor semmi, de semmi tehetség nincs benne!! Ehh.A Tybaltot alakító kis fickó gyenge volt Szilveszterhez képest, de hozzá képest mindenki az. ;) De nem is ezt akartam elmondani. Az elõadás végén felmentünk a barátnõmmel a színpadra, s vártuk az ismerõseinket, akiket fotóztak. Amint vége lett a fotózásnak, Bálint Ádám penderült a barátnõm elé, s izgatottan kérdezte, hogy: Na, milyen voltam?! Barátnõm meg elmondta neki szaknyelven, hogy mit hogyan... én csak lestem. :)Aztán bemutatott Bálint Ádámnak, aki nagyon kedves volt. :cool:Persze ettõl még nem lettem Bálint Ádám rajongó. :kir: Maradok MÁZSnál, Szilveszternél... Dolha levágatta a haját, nagyon dögös lett!

#284 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 9:27

Szombat este évadzáró buli lesz a Nemzeti színházban! Aki elég vagány, simán el(be)jöhet! :)KES koncert is lesz! :yeah: Végre! :D (A múltkor ugye elmaradt. :( )

#285 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 14:11

Most szombaton?? A manóba, én melózom mind a 2 nap és észnél kell lennem:(( :hupp:

#286 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 14:28

a csikó-júliával egy évig együtt énekeltem a swinging bach singers kórusban. e darab elõtt a jekyll&hyde-ban játszott utcalányt. csodálatos hangja van szerintem és nagyon kedves lány. sokat dolgozott a sikerért, megérdemli :yeah:

#287 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 14:46

úgyis meg akartam nézni még (legalább) egyszer a Rómeó és Júliát :yeah:

#288 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 29. - 19:15

XIII. Cseszneki Nyár 2005És amibõl itt egy dolgot kiemelnék reménykedve hátha nem csak engem érdekel és hátha nem fogok ott árválkodni, amennyiben ráveszem magam úgy nyárvégén:augusztus 19: 21.00 - István, a királyhelyszín: Cseszneki várbelépõ: 2500 FtA rendezvényen ezen kívûl július 16 és augusztus 19 között lesz még többek közt EDDA koncert, VIII. Cseszneki Várjátékok és Blues fesztivál is.

#289 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 18:11

Azóta láttam a MOzart!-ot! A lehetõ legjobb szerepesosztással.Szinetár Dóri- Dolhai Attila- Náray erika- Janza KataAnyira jó volt.Szeptemberben megyek megint Rómeóra és SZépségre! :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 20:19

Artin: jól hangzik!

#291 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 12:39

Azt hiszem, felhívok egy jegyirodát, vagy felkeresek egyet és megpróbálok jegyet szerezni a szépség és a szörnyetegre:))) :yeah:

#292 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 13:09

Én megnéztem szombaton a Picasso kalandjait a Pesti Színházban.Naggyon tetszett. :cool:Aki látta a filmet (tehát tudja is, mirõl van szó), szerintem mindenképp nézze meg, nagyon jó adaptáció szerintem. Én pont azért féltem tõle kicsit, mert a film szerintem hatalmas, és nem igazán tudtam elképzelni, hogy lehet ezt visszaadni színpadon. Hát, vissza lehet, mégpedig nagyon jól. :kocc: Bár pont az egyik kedvenc jelenetemet, mikor a filmben keresztben megy a vonat a síneken, nem tudták megoldani, de a legtöbb tényleg zseniális, sõt vegyítették új poénokkal, amik nagyon jól illeszkednek az eredeti irányvonalba. A barátaim közül, akikkel voltam, senki nem látta a filmet :eek:, de nekik is tetszett... egyszóval nagyon tudom ajánlani mindenkinek. :)

#293 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 21:03

Zsuzska, egyet sajnálok nagyon a Picassóval kapcsolatban: Gyurma (Gyuriska János) nem játszhatja tovább. :( Epres Attila ugrott be helyette, ott voltam azon az elõadáson, amikor elõször játszott Gyurma helyett... Gyurma a 3 sor szélén ülve drukkolta-"játszotta" végig az elõadást Attilával, nekem meg a szívem szakadt meg közben. :(Azóta nem néztem meg többször.

#294 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 9:28

azért van köze ennek a képnek a színházhoz, ha nem is ott készült. középen pottock ül.

#295 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 6. - 14:53

nem is akárhol készült a kép :kir: :dev:

#296 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 6. - 16:31

Pottock, hol készült? :)Miklós Attila, Magyarország ;)

#297 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 6. - 16:46

a capella caféban :) ahol csonka még csak-csak elfogadott, node...

#298 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 9:12

,, Lehetsz király" koncert alesz, júli 11-12-13.Érdeklõdni az Operettszínház honlapján.

#299 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 9:14

Miklós Attila, Magyarország  ;)

Hozzászólás megtekintése

Hogy én mekkorát csalódtam ebben a Miklós Attilában a tegnapi bulin!A színházi énje sokkal elõnyösebb volt neki! :hupp:

Edited by Lombardo, 2005 június 9. - 11:52.

#300 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 9:15

A Budapesti Operettszínház "Lehetsz király" címû musical estje 2005. július 11-én,12-én és 13-án este 20.00 órától a Budai Parkszínpadon! A mûsorban részletek hangzanak el: a Rómeó és Júlia, Elisabeth, Mozart!, A Szépség és a Szörnyeteg, Sweet Charity, West Side Story, továbbá: Hair, Miss Saigon, Mamma Mia, Jekyll és Hide, Sakk, Dream Girls, Herkules, Képzelt riport…, Szt. István krt. 14. musicalekbõl! Szólisták: Janza Kata, Náray Erika, Polyák Lilla, Siménfalvy Ágota, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Mészáros Árpád Zsolt, Németh Attila, közremûködik: a Budapesti Operettszínház Musical-együttese, koreográfus: Rogács László, rendezõ: Somogyi Szilárd, mûvészeti vezetõ: Kerényi Miklós Gábor. Jegyek 2.200., 3.600., 4.500. és 5.200. forintos áron kaphatók a Szervezési Osztályon valamint a Publika Jegyirodákban. Felhívjuk Kedves Látogatóink szíves figyelmét, hogy színházunk szólistái a Szabad Tér Színház (Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad, Budai Parkszínpad) nyári programsorozatának keretében kizárólag a "Lehetsz király" produkcióban lépnek fel!

#301 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 7:58

Két anekdota a nemolyanrégmúltból, egy színházas és egy koldusosA Kecskeméti Katona József Színházban egy mesedarabot adtak elõ. Egy vidéki kis faluból is érkeztek gyerekek. Egy kicsit elkéstek, az elõadás már elkezdõdött. Osontak befelé a színházterembe szép csendben a tanítónéni vezetésével.A színpadon folyt a történet és az egyik szereplõ szövege a következõ volt: - Hát ti honnan jöttetek?Az osonó gyerekek közül az egyik fennhangon válaszolt is: - Harkakötönybõl, csak késett a busz!A színészek és a közönség is annyira röhögött, hogy az elõadás pár percig szünetelt... :)Szegeden - nem rég hír is volt - sok a koldus a Napsugár áruház árkádjai alatt. Két idõsebb hölgy ebédelt az egyik étkezdében, az egyikük nem itta meg az üdítõjét, így a kezében vitte a papírpoharat s úgy nézegették a kirakatokat.Amíg az egyik bement egy üzletbe, a másik kint álldogált és várta barátnõjét. Arra ment egy idõs bácsi és egy ötvenest dobott az üdítõjébe...

#302 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 11:29

Tudtátok, hogy színház és koncertjegyeket már egy csomó Libri könyvesboltban is lehet venni? :o Nagyjából a város minden részében van olyan könyvesbolt, ahol van a Concert&Mediának kihelyezett jegyeladós helye.

#303 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 17. - 15:27

Sõt, a lottózókban is lehet jegyeket venni.

#304 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 20. - 18:14

A Zene Ünnepe a Budapesti Operettszínházban 2005. június 21.A Színház bejárata elõtti pódium17.00 órától - KÖSZÖNTÕ17.05 órától - BIG BAND KONCERTVezetõ: Bíró Péter17.20 órától - OPERETT QUINTETTA színház zenekarából alakult kisegyüttes koncertje.Tagok: Benkõ Gyula, Dörflinger Tamásné, Keller Tamás, Moharos Katalin, Szilvási Katalin17.40 órától - OPERETT AKADÉMIAA színház akadémistáinak operett koncertje.Akadémisták: Bódi Barbara, Geszthy Veronika, Kerényi Miklós Máté, Langer Soma, Lukács Anita, Pohly Boglárka, Sas Éva, Szabó Dávid, Zábrádi AnnamáriaA színház ÉNEKKARÁNAK kiskoncertje "Broadway-musicalekbõl"Mûvészeti vezetõ: Kéringer László18.20 órától - PESTI BROADWAY STÚDIÓ növendékeinek musical koncertjeKözremûködik a Rómeó és Júlia produkció "csikó csapata", többek között: Bálint Ádám, Vágó Bernadett, Varga Lajos, Kerényi Miklós Máté, Baranyai Annamária, Vadász Alexa, Szabó Dávid, Vágó ZsuzsaRendezõ: Somogyi SzilárdNagyszínpad19.00 órától - Gerard Presgurvic: RÓMEÓ ÉS JÚLIA - musicalRendezõ: Kerényi Miklós Gábor

#305 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 23. - 14:14

Kozifru, ott voltál? :)Mert én igen :)

#306 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 30. - 11:48

Anikó: Milyen volt?:)Én megkérdeztem, h mikorra van jegy a Szépség és a Szörnyetegre ... A válasz: októberre legkorábban:DDD Nem semmi.... :rolleyes:

#307 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 1. - 17:08

Anikó: Milyen volt?:)Én megkérdeztem, h mikorra van jegy a Szépség és a Szörnyetegre ... A válasz: októberre legkorábban:DDD Nem semmi.... :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Pottock, ez az általános felállás majdnem minden Operettes elõadásra. Még az operettekre sincs jegy, a musicalekrõl nem is beszélve. :)Amire talán már akad, az a Mozart. Szerintem a legjobb darab az Elisabeth-tel kézenfogva. :) Aztán jön a Rómeó és csak legvégül a Szépség. Persze a Szépség is jó, aranyos mese, látványos, még engem is lenyûgözött. Pl. a farkasok konkrétan félelmetesek. Szóval érdemes megnézni, és NEM Szinetárral... mer' õ nem Belle. Kékkovács Mara viszont maga a SZÉPSÉG. :)Az Operettes utcazene kellemes volt, én végig az Operett Presszóban ücsörögtem a söröm mellett. :D :kocc:

#308 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 11:02

Nem voltam ott sajnos.Szerintem meg pont, hogy a Mara nem Szépségnek való.A Dóri maga a törékeny Belle.De ezen nem fogok vitatkozni.Bár ha Dórit szapulják akkor úgyse tudom megállni, hogy ne válaszoljak.

#309 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 4. - 16:10

Nem voltam ott sajnos.Szerintem meg pont, hogy a Mara nem Szépségnek való.A Dóri maga a törékeny Belle.De ezen nem fogok vitatkozni.Bár ha Dórit szapulják akkor úgyse tudom megállni, hogy ne válaszoljak.

Hozzászólás megtekintése

Én nem szapultam a Szinetárt, csak elmondtam a véleményemet. Nyugodtan lehetsz elfogult, nem gáz. :)De hogy Dóri törékeny lenne... :D Nézd meg az Operett angyalaiban egymás mellett Marát és Dórit. :D

#310 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 5. - 13:30

Hozzászólás megtekintése

Én nem szapultam a Szinetárt, csak elmondtam a véleményemet. Nyugodtan lehetsz elfogult, nem gáz. :)De hogy Dóri törékeny lenne... :D Nézd meg az Operett angyalaiban egymás mellett Marát és Dórit. :D

Hozzászólás megtekintése

Pfffff...Erre inkább nem mondok semmit. :guny:

#311 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 17:52

Valaki megy a ,, Lehetsz király" musical estre?Én megy 12-én.

#312 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 18:18

Hétfõn-kedden talán... majd meglátom, hogy alakul. :)

#313 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 2:38

Én ma voltam a Lehetsz királyon, azaz most már erõsen tegnap. Ez az idõjárás tényleg kiborító már... Viszont a közönség hihetetlenül elszánt volt, hiába esett, kitartottak végig. :cool: Gumííííííííííííííííííííííííííí!!!!Magyarországra látogat a francia Rómeó, Damien Sargues2005-07-11 10:03:13A francia színész és énekes hamarosan magyarországra jön és megtekinti a magyar Rómeó és Júlia címû musicalt, amelynek õ Párizsban volt a fõszereplõje.A színész, aki igen jóképû minden francia lány álma volt amikor elhagyta barátnõje, így az ifju színész felejteni elutazott Párizsból.A villámlátogatás híre Franciaországból indult, ugyanis a színész filmeket is forgat, amelyeket sikerrel játszanak a francia mozikban. Információk szerint egy készülõ film munkálatai miatt jön Magyarországra a sztár. Az augusztusi látogatás egyik érdekessége lehet, amikor a francia Romeó megnézi a magyar Rómeót. Ebben az idõszakban a magyar musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be, így elõfordulhat, hogy a napfény városának a vendége lesz Damien Sargues.Forrás: Ma.hu

#314 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 7:35

Whiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! :)

#315 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 12:48

Én tegnap voltam a Lehetsz királyon!Nagyon-nagyon jó volt.Szerencsétlen táncosok ott csúszkáltak a vizen ,de kitartottak a színészekkel együtt.Egyszer szegény Náray is majdnem hanyatt esett, meg a kis Mozart el is zúgott.Nekem nagyon tetszett.Csak a Dóri a Zoli meg az Atilla hiányoztak.Ui.:mikor M.Á.Zs. énekelte az Árnyékom, hogy lépjem át-ot akkor mikor ellökték a táncosok majdnem lecsúszott a színpadról.

#316 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 18:19

Nézzétek meg "A jó pálinka itassa magát" c. darabot.Még a télen láttam, kicsit elvont, de röhögõs. :D Simán érzed a pálinkaszagot a nézõtéren. Meg a húslevest!

#317 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 14. - 8:11

Én ma voltam a Lehetsz királyon, azaz most már erõsen tegnap. Ez az idõjárás tényleg kiborító már... Viszont a közönség hihetetlenül elszánt volt, hiába esett, kitartottak végig.  :cool:

NEMMONDOOOD! Én is ott voltam! Pedig még lestem is, hátha látok ismerõst... :rolleyes:Az idõjárás tényleg elég gáz volt, pulcsiban-kabátban megfagytam, és a fejemre se tudtam tenni semmit, de ezzel együtt (vagy talán pont ezért) jó volt a hangulat, a színészek fantasztikusan énekeltek. Kedvenc részem az volt, mikor Kerényi Miklós Máté ezt énekelte: " Tetõ nélkül a Parkszínpad mondd mit ér" :D

#318 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 1:43

NEMMONDOOOD! Én is ott voltam! Pedig még lestem is, hátha látok ismerõst... :rolleyes:

Wazzzzzzzzzzeeeeeeeee!Ha legközelebb nem hívsz fel, vagy küldesz egy smst ha ilyen helyre jössz, nem is állok szóba többet veled! :nem: ;)

#319 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 18. - 12:59

Tegnap délben belelestem a Valahol Európában próbájába. Bálint Ádám próbálta éppen Hosszút, azt a jelenetet vették, amikor megtalálják Kuksit és betörnek a kastélyba.Asszem, szeretni fogom Ádámot. Nagyon tetszett a próbán, csütörtöktõl-szombatig (vagy vasárnapig?) játsszák, meg kell majd néznem!

#320 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 22. - 8:58

Megnéztem tegnap a Valahol Európábant, és nem csalódtam. Az elsõ részben csak egyszer pityeregtem, a második rész végén viszont rendesen folytak a könnyeim. Nagyon odatették a végét! Ahogy az öreg átadja a romot a csavargóknak, aztán Kuksi halála... "Az otthonukat feldúlta a háború, a foglalkozásuk pedig: gyerekek!" - mondja az öreg.Megrázó. Aki még nem látta, annak kötelezõ megnézni! Ma és holnap megy még, ja és Bálint Ádám tényleg jó. :) Meg Vágó Zsuzsi (Suhanc - Éva), Jantyik Csaba (az öreg muzsikus), Forgács Péter (õrmester), Pálfalvy Attila (tanár) a Rónai tesók... :)Most már Szegedre készülök! ;)