Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Könyv

• Please log in to reply
528 válasz a témához

#281 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 12:31

Van ember itt, aki végig bírta olvasni ''A zongoratanárnõ" c. könyvet? A filmet láttam régebben, bár ne láttam volna, annyira nyomasztó volt, hetekig a hatása alatt voltam. Gondoltam a könyv csak jobb. Nekem emészthetetlen volt.

#282 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 21:04

Jó kérdés. Én meg hetek óta azon gondolkodám, van ember, aki végig tudta olvasni "A zöld kanca " c. könyvet? :D

#283 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 21:23

Christopher Moore mond valakinek valamit? A Mocskos meló nagyon tetszett, meg még 2 könyve itt áll a polcon, csak idõ kellene. (A könyvismertetõt persze megint olyasvalaki írta, aki el se olvasta a könyvet... A Halál ugyanis a fõszereplõ újszülött lánya lett :D)

#284 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 19:44

Cormac McCarthy nem fogy ki a történetekbõl
2010.02.04. 08:05 .:Benedek:.
A Nem vénnek való vidék és a Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen után most már Cormac McCarthy 2006-es regénye, Az út is olvasható magyarul. McCarthy 2007-ben Pulitzer-díjjal jutalmazott, eddigi utolsó könyvében nem az amerikai délnyugat a helyszín, hanem Amerika a konkrét világvége után. Hogy a vég hogyan történt és mikor, nem derül ki, a kevés túlélõ pedig, ha nem talál mást, emberhúst eszik. Ebben a világban indul útnak apa és fia egy új élet reményében.

Posted Image

Elolvastam. Mély depresszióba estem :D :gm: De komolyan: nagyon jó könyv. Sajnálom, hogy a végén kicsillan egy kis szokásos USA-béli reménysugár, de amúgy nagyon-nagyon jó. (Múlt hétvégén otthon voltam, 2 nap alatt olvastam el a könyvet és valami hihetetlen gyönyör volt utána kilépni a házból és felnézni a kék égre, hallgatni a madarak csiripelését...)

#285 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 19:55

Én ezt annyira nem értem... hogy tud valaki, itt korábban is írta valaki asszem, egy könyvet 4-500 oldalt egy este alatt kiolvasni? Ez a 2 napos Az Út Fillytõl, nem olyan durva, de ez is rövid. Én egyszerre csak 30-40 oldalt tudok, úgy kiszárad a szemem, alig pisologok olvasás közben... próbáltam sûrûbben pislogni,d e az meg erõltetett volt és nem ment nem értem, hogy tud valaki 4-500 oldalt egy nap alatt elolvasni? igaz ez? :confused:

#286 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 19:57

Igaz. ;)

#287 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 20:30

Simán. Én anno a Harry Potter asszem 4. részét úgy olvastam ki 2 éjjel és 1 nappal alatt, hogy betegségre hivatkozva szabit vettem ki a munkahelyemen :dev: (Az olyan 700 oldal volt.)

#288 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 20:35

Nektek nem fárad el a szemetek, vagy nem szárad ki? Ez nekem hihetetlen. A rekord nekem a Da-Vinci kód volt 5 vagy 6 nap..

#289 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 20:36

Nem, semmi baj a szememmel. Viszont neked esetleg érdemes lenne elmenni egy jó szemészhez...

#290 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 20:43

Én is gondoltam rá. Egyébként nagyon jó a szemem, de lehet az ilyen megterhelést nem bírja vagy nem tom, elmegyek majd.. na off vége. Még mindig a Lestat, a Vámpírt olvasom, volt egy nagyobb megszakítás, de nagyon jó!

#291 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 10:25

(Na voltam szemésznél. Kevés a könnyem, kell mükönny. Remélem, így már jó lesz majd :) )

#292 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 11:47

Én ezt annyira nem értem... hogy tud valaki, itt korábban is írta valaki asszem, egy könyvet 4-500 oldalt egy este alatt kiolvasni?

Úgy, hogy gyorsolvasó, ez vagy egy ilyen képesség, vagy meg lehet tanulni tanfolyamon. Én magamtól blokkokban olvasok, a Gyûrûk Urát egy szombaton kora reggeltõl éjfélig kiolvastam.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#293 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 12:41

De a gyorsolvasásnál nem marad ki semmi? :confused: Én is marha lassan olvasok. Szeretem ízlelgetni, megrágni a mondatokat, beleképzelni magam a környezetbe, helyzetekbe... Hogy lehet azt olyan gyorsan? Én sem értem. Bár lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. :)

#294 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 14:22

Gyürük urát reggeltöl éjfélig? 1200 oldal? te robot vagy? :gm: Hogyan lehet ilyen gyorsan olvasni?!, nincs is benne semmi élvezet akkor vagy hogyan van ez? Bokorugróval értek egyet egyébként :cool:

#295 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:32

Azért gondoljatok bele, mit írtatok... Hogy aki nálatok jobb valamiben, az már értelmezhetetlen... :D

A részletekbe belemenvén én csak azt tudom, nálam hogyan van ez - bár én csak Forkissimát kivéve az összehasonlítandókból olvasok gyorsan, nekem a Gyûrûk ura két hosszú délutánt igényelt, de bevallom, az elsõ kötetben kétszer lapoztam egy tucatost. A befogadás nem sérül. Az információ feldolgozása gyorsabb. Mondhatnám azt, hogy nem szótagokból rakom össze, hanem ránézek, és bent megjelenik.
Hátránya bizony van, például a Doktor Bubó címû könyv egy jó példa erre (de belõle nem tudok idézni, mert épp nem találom). Amikor Romhányi úgy mûveli a humort, hogy egy hosszabb, szokásosan alkalmazott szóban egy hangzót változtat meg, és ettõl annak másképpen van értelme.
És persze amikor elsõs voltam az egyetemen, és a matek könyv olyan tömény volt, hogy ha jegyzeteltem, gyakorlatilag a névelõk és kötõszók maradtak ki, na, ott az agyam többi része elmaradt.
Így nem lehet olvasni tanulni, az egy nagy marhaság volt, a szóképes olvasás. Ilyen ránézõsre az tudja magát föltupírozni, aki már tud olvasni. Szerintem.
És volt egy tankönyv is gyorsolvasásról, az is egy marhaság volt.
Velem csak annyi történt, hogy általános iskolában versenyeztünk egy ideig. Sajnos, mindig csak második lettem Haui Jóska mögött, akinek az agya is olyan gyors volt, mint a keze. De ugye a verseny azt jelentette, hogy az elolvastam kijelentés tartalmát ellenõriztük, szóval a gyorsaság e szempontból sem felületesség. Azért huszonéves koromban egy nekem tetszõ krimi egy délutános elolvasása után bármelyik elõforduló fél mondatot meghallva elmondtam a mondat másik felét... Ez azért hitetlen Tamásokkal és Tomassinákkal kipróbáltatott egy párszor.

#296 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 20:45

Ha direkt gyorsolvasok, azt mindig tanulásnál vagy munkánál használom, nem marad ki semmi, de szkennelek, ezt szépirodalommal vagy engem érdeklõ szakkönyvvel nyilván nem csinálom, és verset sem érdemes így olvasni. Próbáltam azt is, amikor csak átpörgeti az ember a könyvet és "lefényképezi" amit látott, elméletileg elõ lehet hívni, néha vizsgákon sikerült is, de élvezetet nem találtam benne. De olyan volt egy idõben az életem, hogy csak így tudtam mindennnek megfelelni. Amikor természetesen gyorsolvasok: nem marad ki semmi, az izgalmas könyveknél ez már sokszor megtörtént, ilyenkor nem eszek, nem iszok, nem hallom ha beszélsz hozzám, teljesen transzba tudok kerülni, annyira megelevenedik bennem a történet. Egyszer kisiskolás koromban az udvaron felejtettek szünet után, nekem nem tûnt fel, de az ofõmnek igen, arra tértem magamhoz, hogy a nevemen szólított. Lehozta az osztályt az udvarra, körbeálltak, néztek egy ideig, én semmit nem észleltem. Amit lassan olvasok: vers, filozófia, Nabokov.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#297 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 1. - 16:29

Cirka 6 hónap után én kerültem a könyvtári várólista elejére és megkaparintottam az új Dan Brown könyvet. (Igen, decemberben volt új. :gm: ) Kár volt örülnöm. Még egy ilyen sz@rt! Annyira érezni, hogy az előző könyveiről próbál még egy bőrt lehúzni. Meg hogy lapszámra kapta a fizuját! Mert vagy a hatszázadik oldalon ugye vége a cselekménynek és utána csak beszélgetnek még kb. 150 oldalon keresztül. Előtte sem haltam bele az izgalomba, de onnantól aztán szenvedés az egész. Ráadásul kiszámítható, sablonos és nem életszerű. :rolleyes: Mintha nem is ő írta volna. Az előző 4 könyve, ha nem is volt mind szupi, de letehetetlennek éreztem. Ez meg... :( Ettől függetlenül, ha megjelenik egy újabb, tuti, elolvasom. Aztán itt meg jól kidühöngöm magam! :D

Edited by Jucc, 2010 június 1. - 16:29.

#298 Mesi

Mesi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 166 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 19. - 21:03

A Twilight saga részeit 1-1 nap alatt olvastam el. Átlagosan 600-700 oldal. De ezt nem lehet letenni. Imádom!!! :kv: ( Az éjszakába nem nyúlt)

#299 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 19. - 21:18

Beszállok :D Coelho könyveit szeretem :) Vannak jobbak és van pár kevésbé sikeredett, de a Brida címût most olvastam el egy este alatt :D Éjfélkor már durmoltam. Ugyan nem tudom, hogy hogy sikerült, én nem szeretek továbblapozni, de ezt elég hamar megettem :D És nem tudok gyorsolvasni :D

#300 Szotyola

Szotyola

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 306 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 19. - 21:52

Beszállok :D Coelho könyveit szeretem :) Vannak jobbak és van pár kevésbé sikeredett, de a Brida címût most olvastam el egy este alatt :D Éjfélkor már durmoltam. Ugyan nem tudom, hogy hogy sikerült, én nem szeretek továbblapozni, de ezt elég hamar megettem :D És nem tudok gyorsolvasni :D

Én a Veronika meg akar halni és Az alkimista c. könyveket olvastam Coelhótól, mindkettõ nagyon tetszett. :yeah: Melyiket ajánlod még? Úgy hallottam, hogy Az ördög és Prym kisasszony is jó.

De a gyorsolvasásnál nem marad ki semmi? :confused: Én is marha lassan olvasok. Szeretem ízlelgetni, megrágni a mondatokat, beleképzelni magam a környezetbe, helyzetekbe... Hogy lehet azt olyan gyorsan? Én sem értem. Bár lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. :)

Nekem az a problémám, hogy soha nem tudom megállni, hogy ne lapozzak elõre egy könyvben. Viszont azonnal megakad a szemem a kulcsfontosságú mondatokon(ez valami tehetségféle??), így rekordgyorsasággal el tudom olvasni a könyveket.
Ha viszont megerõltetem magam, hogy ne olvassak elõre, olyan lassan haladok, mint egy mozgáskorlátozott csiga :rolleyes:

Még mindig a Lestat, a Vámpírt olvasom, volt egy nagyobb megszakítás, de nagyon jó!

Egyik kedvenc könyvem :yeah: Az Interjú a vámpírral, meg az Armand, a vámpír mellett. Szerintem a Kárhozottak királynõjétõl kezdett el romlani a színvonal... A testtolvaj meséje, Memnoch..., Merrick, címûek egyre kevésbé tetszettek, ennek megfelelõen egyre inkább csak "átfutottam" õket. Pár kimaradt, most a Vérhozsánnát csak akkor olvasom, ha éppen várnom kell a buszra és gyorsan beugrok a közeli könyvtárba egy fél órácskára (rajtam kívül nem szokott más hozzányúlni, mert mindig a helyén van és a könyvjelzõmet se szedik ki sose :D )

#301 Mesi

Mesi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 166 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 20. - 11:40

Valaki nem tudja, hogy hol lehet megrendelni/megvenni Kecskeméten, vagy letöltenni a 13 ok, hogy miért... c. könyvet? (Jay Asher) Inkább megvenném, mint letölteném.

#302 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 20. - 19:19

Szotyola! Amit említettem a Brida nagyon jó! :) A Zahír (A Zarándoklat c.-t a kezdbe ne vedd :D ) 11 perc Így hirtelenjében ezek a tuti tippeim :) az általad említettek mellett :)

#303 Szotyola

Szotyola

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 306 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 20. - 20:08

Köszi :)

#304 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 20. - 21:25

Én a Veronika meg akar halni és Az alkimista c. könyveket olvastam Coelhótól, mindkettõ nagyon tetszett. :yeah: Melyiket ajánlod még? Úgy hallottam, hogy Az ördög és Prym kisasszony is jó.

Én olvastam a Veronika meg akar halnit, azon még átmentem valahogy, aztán megkaptam ajándékba angolul a 11 percet (az ajándékozó úgy tette a kezembe, hogy aztmondod tudsz angolul, akkor hajrá). Fél éve olvasom, de tudom, hogy sikerülni fog egyszer és akkor objektív ítéletet mondhatok a Házinyúl Úrról (aka koeju).

Gimiben olvastam marha gyorsan a Berkesi könyveket. Lánygimiben alter körökben nagyon ment õ meg a Szilvási. Fõleg a párkapcsolatos részek, a komenistás nem volt olyan izgi. A Siratófalat (600+) 5 tanítási nap alatt, órákon elolvastam.(OFF persze mindig lebuktam, 11-ben sálat kötöttem nyelvtan órán, roppant kellemetlen volt, amikor elvette a tanárnõ)

Valahogy engem mostanában nem kötnek le a könnyen bedarálható könyvek. Úgy gondolom okkal lehet gyorsan elolvasni.

Edited by zulejka, 2010 június 20. - 21:34.

#305 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 23. - 10:30

Valaki magyarázza, miért "A Danaida " Szabó Magda könyvének címe? A danaidák kényszerházasság utóhatásakénti férjgyilkosok voltak, az ötvenbõl csak egy szerette meg a férjét, s az élete végéig vele maradt. A regényben semmi ilyesmirõl nem volt szó. Ennek ellenére tetszett, szeretem a stílusát, nem egyszerû. Anyu könyvespolca telistele Szilvásival. Én egyet olvastam, ifikoromban, talán még kedvet kapok hozzá, amikor el tudom viselni az érzelgõsséget a sajátomé mellett. :D

#306 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 23. - 11:02

...Lánygimiben alter körökben nagyon ment õ meg a Szilvási.

Igen nagyot fordult a világ. :)

...Úgy gondolom okkal lehet gyorsan elolvasni.

Látom, te is azon a véleményen vagy, mint eddig mindenki Forkissimán és rajtam kívül, hogy "aki nálam gyorsabban olvas, az vagy felületesen olvas, vagy nem olvassa el, vagy akármi-stb". :)

#307 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 14:45

Az idei Zsoldos Péter-díjat Csepregi Tamás kapta, Szintetikus álom c. könyvéért. Lazán kapcsolódó novellák sorozata a jövõbeli Pest-Buda Agglomerátum Rt falai között. Szenzációs, zseniális, abszolút megérdemelte a díjat! :) (Épp Az óriás c. novellán vagyok túl, teljes katarzis...)

#308 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 15. - 17:43

Hamvas Béla Szilveszterét próbálja valaki gyorsan olvasni.. A feléig jutottam, majd vissza kellett vinnem a könyvtárba, de nem bántam. Életemben ez lett a harmadik amit nem bírtam végig olvasni..Tény az mondjuk, hogy nem is volt rá időm..mert ha pl, 'rá van kényszerítve' az ember, mondjuk nyaral, vagy ráér biztos elolvassa, esetleg kórházban van egy hétig..(a Szilmarilokat így olvastam el, gyűrűk urás cucc és nagyon jaj..na nem az én világom de nem volt más) Egyébként a nagy többséghez képest én is gyorsan olvasok. Ez csak akkor változik, ha valami mélyet, bonyolultabbat összetettebbett olvasok. De az egyszerűbb könyveken nagyon hamar átmegyek. És tényleg nem veszítek az élményből, sem a felfogásból. Pl Harry Potter utolsó részét boncolgatva sokszor több mindent átláttam, mint mások, pedig jóval gyorsabban olvasok. De ezek nem megterhelőek úgymond 'agyilag' :D Quo Vadis-t is elolvastam vagy két nap alatt, úgy, hogy abban kellett szünet, azt úgy jó olvasni, ha átszellemül az ember. Egy hétig mély keresztény voltam.. :) De a másik véglet Az ember tragédiája. Egyszer, leültem harmadjára elolvasni, mert nem volt jobb dolgom, és amíg el nem olvastam fel se álltam. Nem tudom mennyi lehetett, de nagyon jó volt. :) És hiába olvastam sokadjára, még mindig voltak amiket akkor fedeztem fel benne és jó volt, pedig gyors volt.. :) Visszaolvasva láttam; Én is nem rég olvastam az Interjú a Vámpírralt, igaz nekem Louis oldala volt a kedvesebb nem pedig Lestaté ,de az ővé érdekesebb és elragadóbb. :) Elakarom olvasni a másik könyvet is de sehol sincs.. :( Személyes tapasztalat, hogy hiába olvastam már félelmetes könyveket úgymond, ez volt az első, aminél úgy éreztem, mikor este olvastam majd lefeküdtem, hogy jaj. Mint miután horrort nézek.. :D Be voltam rezerve, hogy valaki áll és néz, vagy megjelenik hirtelen.. :D Pedig nem is igazán félelmetes a könyv, csak valahogy nagyon belevont az egészbe. Jól meg van írva.. :D

Edited by Babszem, 2010 augusztus 15. - 17:55.

#309 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 15. - 17:57

Látom, te is azon a véleményen vagy, mint eddig mindenki Forkissimán és rajtam kívül, hogy "aki nálam gyorsabban olvas, az vagy felületesen olvas, vagy nem olvassa el, vagy akármi-stb". :)

Félreérted. Én arra gondoltam, hogy gyorsan olvasni csak olyan dolgokat lehet, ami könnyû, ponyvás és mint említettem, könnyen bedarálható. Buszra, vonatra, strandra elmegy, egyéb helyzetben nem.

Mondjuk van pár mostanában agyonhájpolt író, akiktõl a falra mászok. Koejju meg a Vasalbert például.

#310 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 15. - 21:18

Mondjuk van pár mostanában agyonhájpolt író, akiktõl a falra mászok. Koejju meg a Vasalbert például.

Én se vagyok oda az ilyenekért, de spec az elsõnek van a Portobellói, a másodiknak meg a Funtineli, és tök véletlenül mindkettõ boszorkány :dev: :D

#311 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 10. - 22:17

Nahát :D Nekem meg most került a kezeim közé a The Zahir, Coelhotól.... Eddig nem keresztezték egymást útjaink, kíváncsi leszek :) Háh, most nézem; Alcím: 'A novel of obsession' ... Ez most lehet tanulságos lesz :D

Edited by Saby, 2010 szeptember 10. - 22:20.

#312 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 27. - 21:38

Turkáltam a szekrény mélyén, megtaláltam féltve õrzött óriáskönyvem, ami az 1900-as évek legelején készült. (igazából egyik rokonom szemetébõl mentettem) .Pontosan nem tudom, mikor, de a legfiatalabb dátum 1902, és hasonló könyvem is 1900-1903-as nyomtatású.
A könyv címe: Moderne kunst, olyan kalendáriumféle, minden van benne, cikkek, sportesemények, érdekességek, novellák, (pl. a kor akkori celebjétõl, Sarah Bernhard-tól, és nagyon sok kép, festmény, még több rézkarc.
Kiderült, hogy száz éve már feltalálták a dönthetõ mûtõasztalt a lógyógyászatban, hogy már akkor is tudták, a kisgyereknek kisló való, cikk az orosz lovaskocsikról, s már akkor is létezett a lovas síelés.
Néhány munkás hidegvérû Devonshire-bõl, egy "kutya-kocsinak"(Dog-cart) nevezett homokfutó, galoppverseny-nyertes festménye
Csatajelenetek, cikk a lovaspólóról, stb.
Akkor is voltak, akik a kor divatja szerint öltöztették a csivavájukat :D, az év nyertes kutyája (skye terrier, mai nevén) aki most is megállná a helyét.
Vadászkutyák, éscsibész tacskók :D .

Na és gyönyörû, féltékeny és tébolyut hölgyek, csodaszép kislányok.

Érdekes belecsöppenni a száz évvel ezelõtti "modern" világba.

#313 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 28. - 14:51

Valaki biztos tudja az írót és a címet is szóval megpróbálom az elmeséltek szerint leírni a könyvet..ált. iskolás koromban meséltek róla, szóval kicsit nehézkes az emlékezés.. A lényeg, hogy valamiféle munkatáborban játszódik, ahol az apa a lányával van és az egészet úgy meséli el, mintha egy játékot játszanának. Van hogy bújócskázni kell, vagy menekülni na mindegy valami ilyesmi, és azóta szeretném elolvasni. Ám már nem emlékszem ki írta és mi a címe.. :(

#314 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 28. - 14:56

Talán ERRE gondolsz?

#315 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 28. - 22:15

Igen azt hiszem ez az..legalábbis gondolom :) Köszönöm szépen!!!De én azt hittem ez könyv...lehet csak rosszul emlékeztem.

Edited by Babszem, 2011 január 28. - 22:16.

#316 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 28. - 22:53

Csak a kislány az kisfiú. :) Kedvenc filmem. Nézd meg. :)

#317 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 29. - 10:14

Igen azt hiszem ez az..legalábbis gondolom :) Köszönöm szépen!!!De én azt hittem ez könyv...lehet csak rosszul emlékeztem.

Itt azt írja:
"A film címe Lev Davidovics Trockij mexikóban írt, végrendelet jellegû feljegyzésébõl származik."
Lehet, hogy könyvként is megjelent.

#318 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 29. - 15:29

Esetleg Anna Frank naplója? Igaz, õk otthon bujkáltak, nem munkatáborban. (Sajnos a végén õk is odajutottak. :( ) De olvasmánynak szintén jó.

#319 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 6. - 20:32

Meg fogom nézni, mert már annyira rég el akarom olvasni :)

#320 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 6. - 22:16

Már több mint egy éve pakolgattam a Gandhi önéletrajzot egyik polcról a másikra, valahogy soha nem volt megfelelõ a pillanat elkezdeni. De most felülkerekedett rajtam és nem engedi letenni magát. Szinte lelkiismeret furdalásom van magammal szemben, hogy ennyi idõt töltöttünk egy fedél alatt és mégsem nyitottam ki hamarabb Ez az ember lenyûgöz minden gondolatával, azokkal is amikkel nem is értek egyet és azokkal is amiket meg sem értek