Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Cowboyok és Jézus

• Please log in to reply
427 válasz a témához

#281 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:23

Az ateista hitet ha rendszerbe szedik akkor vallas lesz. Egy ilyen vallas pl a materializmus.
A dialektikus es törtenelmi materializmus.

Megbocsáss, de kevered a szezont a f@szommal! Az ateizmust hogyan lehet rendszerbe szedni? Hány istenben nem hiszel, vagy hogyan? A materializmus meg éppenséggel sokkal többet állít mint a puszta ateizmus. Amúgy rám azt hiszem a materialista jelzõ is passzol :D

Barefoot.. hiszel a radiohullamok letrezeseben?

Nem én! Tudom hogy vannak. Kísérletileg bizonyítható, és nem utolsósorban mûködnek. Természetesen nem lehetek biztos a létezésükben, mert az abszolút bizonyosság nem létezik. Annyira viszont biztos lehetek benne, hogy az egyszerûség kedvéért létezõnek tekintsem õket. Na hát istenrõl ez nem mondható el. Egyikrõl sem.

#282 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:26

Távközléstechnikai mûszerészként tagadom a rádióhullámok létezését. Volt olyan eset, amikor felszólítottam istent, tegye magáévá a berendezést és valóban. Leégett az adószekrény. :D

#283 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:28

Természetesen hiba történt még a gyermekek születése elõtt, amit a Biblia "bûnbeesésnek" nevez.

És amit a legelsõ "hibátlan" emberpár követett el :)

#284 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:30

Hibát hibára halmozunk. :D

#285 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:32

Az ateizmus általában agnosztikus. Én viszont csak annyiban vagyok az, amennyiben a repülõ disznók irányában az vagyok. Lényegében tudom hogy nem léteznek.

legyen szabad megjegyezenem, hogy a tévedés minimális kockázatát itt sem lehet figyelmen kívül hagyni. ahogyan ma, a barlangrajzok alapján feltételezik sokan az ûrszekerek valamikor létezését a földön, úgy egyszer majd errõl a kis rajzról is hiszik majd, hogy van némi alapja.
elgondolkodtató. :rolleyes:

#286 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:40

Volt olyan eset, amikor felszólítottam istent, tegye magáévá a berendezést és valóban. Leégett az adószekrény. :D

Hasonló esetnek én is tanuja voltam. A nyáron Erdélyben jött hozzánk néhány vendég. Magyarországiak voltak, kiszúrták a jurtát, és feljöttek, hogy rendezzenek egy szertartást. Doboltak, énekeltek, gondoltuk, ilyenbõl még baj nem volt, jöjjenek. A csúcspont az volt, amikor körbeálltak egy fáklyákból kirakott körben, és megidéztek néhány szellemet, áldásokat mondtak, ilyesmi. Épp ekkor ment el az alsó úton két tûzoltóató, mert egy közeli erdõ három napja égett már akkor. Az egyik szent ember mikor megtudta hogy mi ez a zaj, imígyen szólott - "Felszólítom a tûz szellemét, aki most Erdély foldjén pusztít, hogy takarodjon el!" Hát ne tudjátok meg! Utána egy hétig még a gázrezsót is alig bírtuk meggyújtani (heveny röhögõgörcs nélkül :D).

#287 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:54

Utána egy hétig még a gázrezsót is alig bírtuk meggyújtani (heveny röhögõgörcs nélkül :D).

Ez jo..

Az ateizmust hogyan lehet rendszerbe szedni?

A derivalt, leszarmaztatott allitasokat, melyek az alapallitasbol következnek, lehet rendbeszedni.

A materializmus meg éppenséggel sokkal többet állít mint a puszta ateizmus.

Pontosan ezt hoztam fel peldanak. A materializmus egy vallas. Az ateizmus hit.
A materializmus abbol a hitböl kiindulva, hogy minden magatol van, megprobalja magyarazni a vilagot.

Megbocsáss, de kevered a szezont a f@szommal!

a f@szoddal szemmellathatoan te foglalkozol tul sokat..

#288 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:55

A materializmus meg éppenséggel sokkal többet állít mint a puszta ateizmus.

Nem tudtad, hogy már az ókori görög materialisták is komcsik voltak? :D

#289 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:55

Viszek absinth-et. Láthatunk majd UFO-t is! :yeah:

#290 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 12:57

A gunyolodas mindig is azok fegyvere volt, akiknek nincs igaza..

#291 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:59

Hibát hibára halmozunk. :D

Miközben a katolikus egyház módszeresen irtja a keresztényeket.....

#292 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 13:06

Én nem gúnyolok senkit, de van aminek határt kéne szabni, nem hivatalosan, magunkban.

#293 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 13:07

Tovabbi jo mulatast..

#294 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:08

A materializmus egy vallas. Az ateizmus hit.

A Római Katolikus Anyaszentegyház pedig egy szakszervezet.

Mitõl lesz neked jobb, ha azt gondolod, hogy az ateista álláspont ugyanúgy nincs alátámasztva mint a tiéd?

#295 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 13:15

Pétert úgy látszik érzékenyen érinti a magyarok valódi, ma is velünk élõ vallásának kifigurázása. Én ezt maximálisan tolerálom. Bare! Készülj fel, reggelente a saját sámándomommal ébresztem a tanyát áldást hozva minden lakójára, mert én is beavatott sámán vagyok, mint mindenki nálunk, aki egyszer is látott messzirõl jurtát, akár rajzon is. (megpróbálok majd kitérni a felém repülõ vasvillák elõl)

#296 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:32

Az nem lesz nehéz, nem tudom hol és mikor láttam utóljára a villát.

#297 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:36

Szerintem Bare, Packa, Mongol jobban tennétek, ha egy új topikot indítanátok pl: Van e Isten címen vagy Hisznek-e az ateisták? Persze nem akarok cím ötleteket adni, de nagyon eltávolodtatok ettõl a topictól.

Edited by Gábor2, 2008 február 19. - 13:39.

#298 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:54

Még nem eléggé! :D Amúgy ez elõre látható volt. Természetes, hogy nem csak támogató, de ellenzõ vélemények is megjelennek egy ilyen témában. Másra számítottál?

#299 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:00

Nem számítottam másra, és nem is minõsítem senki hozzászólását. Értékelem azokat, akik megtisztelik a topikot véleményükkel. Egyes hozzászólások szinvonalával van ugyan gondom, de hát már csak ilyenek vagyunk: sokfélék vérmérséklet, és stílus tekintetében is. Szerintem azonban olyan vizekre eveztünk, ami nem tartozik a wstern kultúra és a kereszténység kapcsolatához. Amennyiben mégis, és csak én látom rosszul, és fõleg ha nektek ez jól esik nyugodtan folytassátok, csak, mint a topik indítója jelzem, hogy másról szól a történet. Ez is izgalmas, csak más.

#300 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:06

Természetesen hiba történt még a gyermekek születése elõtt, amit a Biblia "bûnbeesésnek" nevez.

Az intés az volt, hogy sokasodjatok, és ha megtették máris elkövették a BÛNT ?

A bûnbeesés helyett írhatták volna a könyvben a szex szót is. (a kefélés v. dugás túlontúl közönséges)

rc, hogy áldana az ég, mostanában a Te hozzászólásaidon röhögök a legtöbbert ! :D ... folytassa cowboy !

P.

Edited by Petya, 2008 február 19. - 14:10.

#301 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:09

Az intés az volt, hogy sokasodjatok, és ha megtették máris elkövették a BÛNT ?

A bûnbeesés helyett írhatták volna a könyvben a szex szót is. (a kefélés v. dugás túlontúl közönséges)

P.

Ja Petya, téged nem említettelek, de te is eléggé eltávolodtál a topic témájától.
A bûnbeesés egyébként természetesen nem a szexrõl szól.
A sex (latinul hatot jelent) és benne van a Bibliában, sõt pont emiatt hívják sex-nek a sexet. Keresd kicsit hátrébb Mozes II. könyvében. Majd rájössz, hogy miért. Megfejtésedet tedd közzé, várjuk! :yeah:

Edited by Gábor2, 2008 február 19. - 14:13.

#302 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:13

a genetikai vonal megszakadt így valóban eltértem a témától mert látva, hogy a másik oldal kifogyott az érvekbõl magam is új tézisek cáfolatát kellett megkeressem A hat. Érdekes. Egy tippem lenne mert a jó szexhez legalább hat ember kell, én meg még 5 bomba nõ, de erre tekintve a bibliát nem mernék fogadni. Utána nézek. otromba vicc volt, elnézést de legalább amíg leírtam jót mulattam rajta. P.

#303 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:19

A genetikai érvrendszer is lehet egy topik témája, és ne hidd, hogy kifogytam az érvekből, csak szerintem ez sem a western kultúra és a kereszténység kapcsolatához tartozik. Egy genetikai topikban szívesen leírom azt és még többet is, amit magánban neked elküldtem. Nem fair play ezek után érvek hiányáról beszélni. Ha mélyebb ismeretekkel rendelkeznél valószínű nem lennél ennyire magabiztos.

#304 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 14:30

Szerintem Bare, Packa, Mongol jobban tennétek, ha egy új topikot indítanátok
pl: Van e Isten címen
vagy Hisznek-e az ateisták? Persze nem akarok cím ötleteket adni, de nagyon eltávolodtatok ettõl a topictól.

Vagy: Hogy viszonyul isten a vasvillához?

#305 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:35

A nem tudás és a félinformációk mindig magabiztossá teszik az embert azokban a dolgokban amiket tudni vél, amikrõl hallott de amikrõl mindent mégsem tud. Ez rám is igaz természetesen. Av genetikáról tényleg írtál magánban így megkövetem magam, elõbb írtam a topikba minthogy a TE magánüzenetedet olvastam volna. P.

#306 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:37

Vagy: Hogy viszonyul isten a vasvillához?

Bár messze van mind a katolikustól, mind a westerntõl, de ez is csak az off létjogosultságát bizonyítja. :)

A megfejtés: Poszeidón. :D

Posted Image

#307 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:47

A sex (latinul hatot jelent) és benne van a Bibliában, sõt pont emiatt hívják sex-nek a sexet.

6. Ne ölj!

Hmm, lehet hogy nem a megfelelõ bilbiát olvastam :D Csak a katolikus és a luteránus biblia szerint lesz a Ne paráználkodj! a hatodik.

http://www.etymonlin...ex.php?term=sex

#308 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 14:50

Rozi! :yeah: :D

#309 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 14:51

Bare, itt van az összefüggés.

Edited by Rosinante, 2008 február 19. - 14:55.

#310 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 15:24

Khmmm... A hat az tudomásom szerint mindig is sex volt. A nem viszont másik szóból jön, a seco igébõl származik, és egy ideig secus volt, csak az újkorban és a költõk írták sexusnak.

#311 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:05

6. Ne ölj!

Hmm, lehet hogy nem a megfelelő bilbiát olvastam :D Csak a katolikus és a luteránus biblia szerint lesz a Ne paráználkodj! a hatodik.

http://www.etymonlin...ex.php?term=sex

Bingó! Kicsit elszámoltad magad de a megfejtés helyes, valóban a hatodik parancsolat a nemiségre vonatkozó, vagyis a sex.
Ld II Mózes 20:14
Egyébként magyar fordításban nincs lutheránus Biblia. Luthernek valóban van Biblia fordítása, de az németül (ott is a hatodik a hatodik)
G.

Khmmm... A hat az tudomásom szerint mindig is sex volt. A nem viszont másik szóból jön, a seco igéből származik, és egy ideig secus volt, csak az újkorban és a költők írták sexusnak.

Köszi Ernest a kiegészítést, ezt az értelmezést eddig nem ismertem. (a szekusokat csak más oldalukról ismertem eddig!!!! :D ld. Erdély, Causescu)
G.

Edited by Filly, 2008 február 19. - 19:37.

#312 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:30

Bingó! Kicsit elszámoltad magad

Nézõpont kérdése. A Biliában két helyen is megvan a tíz parancs, de egyik helyen sem találsz tíz darab parancsot, pláne nem beszámozva :) Hogy melyik parancs számít bele a tízbe és hányas sorszámmal, az interpretáció kérdése, és láthatólag a különbözõ egyházak különbözõképpen értelmezik, ahogy az a Bibliával lenni szokott :)

Az megvan mikor a két régiségkereskedõ találkozik és az egyik meséli, hogy megvett egy hagyatékot. És megérte? -kérdi a másik. Á, nem volt benne semmi érdekes. Volt egy régi Biblia, de azt is összefirkálta valami Luther nevû marha :D

#313 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:38

Khmmm... A hat az tudomásom szerint mindig is sex volt. A nem viszont másik szóból jön, a seco igébõl származik, és egy ideig secus volt, csak az újkorban és a költõk írták sexusnak.

Azért komolyan örülök, hogy néha olyanok is megszólalnak, akik értenek is ahhoz, amirõl beszélnek... :yeah:

#314 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:44

Nézõpont kérdése. A Biliában két helyen is megvan a tíz parancs, de egyik helyen sem találsz tíz darab parancsot, pláne nem beszámozva :) Hogy melyik parancs számít bele a tízbe és hányas sorszámmal, az interpretáció kérdése, és láthatólag a különbözõ egyházak különbözõképpen értelmezik, ahogy az a Bibliával lenni szokott :)

Az megvan mikor a két régiségkereskedõ találkozik és az egyik meséli, hogy megvett egy hagyatékot. És megérte? -kérdi a másik. Á, nem volt benne semmi érdekes. Volt egy régi Biblia, de azt is összefirkálta valami Luther nevû marha :D

Valóban két helyen II Móz.2-17 illetve V Móz. 5:7-21 van leírva, mind a két helyen 10 parancsolat van, mégpedig pontosan ugyan abban a sorrendben. Némelyik parancsolathoz tartozik értelmezõ szövegrész is. Ebben hála Istennek protestánsoks katolikusos teljes egyetértésben vannak.

Jó a vicc a bunkókról.

Edited by Gábor2, 2008 február 19. - 19:46.

#315 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 19. - 19:47

A vicc az vicc, teljesen mindegy kirõl van szó. A túlérzékenységrõl is van egy pár, de minek, ha az nem érti, akinek kéne. ;)

#316 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:50

???

Edited by Gábor2, 2008 február 19. - 19:53.

#317 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 20:00

Ebben hála Istennek protestánsoks katolikusos teljes egyetértésben vannak.

Ebben tévedsz. Nézz utána nyugodtan. A zsidók az ortodoxok, a reformátusok és a katolikusok mind másképp számozzák a tíz parancsot.

#318 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 20:04

Tudos ateista baratainkra jellemzö, hogy meg a legalapvetöbb ismeretekkel sem rendelkeznek.. lustasaguk miatt.
Az ismeretek ugyanis rendelkezesre allnak.. könnyen elerhetök.
Ez jo vicc volt: Abraham.. mint Adam es Eva gyermeke.. hahaha..

Ez igaz...tévedtem!

Az, hogy Landgrafot a pap kidobta a hittanrol.. ugy tünik nem volt indokolatlan.. de ne keverjük a keresztenyseget az egyhazakkal.

Annak története van. Miután egy hittan alatt 4x nyúlt az unokahugom fenekéhez közöltem vele, 14 évesen,hogy letöröm a kezét,ha nem hagyja abba.De ez a második esete volt a családommal.Az elsõ az volt,hogy böjt idején amikor Nagyapám bekopogtatott hozzá ebédidõben,mivel Õ volt a harangozó, kedves csuhásunk pörköltszafttal a száján jött ki...

En is bucsuzom a tematol.. végre

Egyébként az egész topikot nagggyon nem értem! Persze ezzel együtt magamat sem,hiszen én is részt veszek abban,hogy beleirogatok,de ha a politika eddig valamilyen formában ki volt tiltva errõl a fórumról akkor a vallás és lovagláshoz ill. a vallásos élményeknek és lovagláshoz kinek mi a bánat köze van?
Ez pont olyan kényes téma ,mint a politikai hovatartozás...és egyébként magánügy.

#319 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 20:52

Te is aztán jó kis tekintélytisztelõ suhanc lehettél. :D A topic eredetiben a valóság egy szelete (volt). Csak kanyargós úton haladt. hajtûkanyaroson.

#320 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 21:02

Te is aztán jó kis tekintélytisztelõ suhanc lehettél. :D

Abszolút...azért nem törtem el! :D

A topic eredetiben a valóság egy szelete (volt). Csak kanyargós úton haladt. hajtûkanyaroson.

naja...