Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#281 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 19. - 19:47

Én csak most találtam meg ezt a témát, kedvenc témámat, ami miatt anno lóhátra kerültem... (Túúúúl sok a topik! Hogy lehet itt egyáltalán eligazodni, meg mindent megnézni?!) Na de a téma a téma. Petya! Talán már meg is kaptad a választ, vagy talán eluntad a várakozást és be se nézel már ide, és akkor most magamban beszélek... Mindegy. A 37 fontos íj kb. 16,78 kg húzóerõnek felel meg, mikor kihúzod. Ez csak ijesztõnek hangzik, nekem nõ létemre 40 fontos íjam van, és órákig tudok gyakorolni vele. A Sebõk Attila félét nem ismerem, nekem Kassai íjam van, elégedett vagyok vele (de ismerek olyat, akinek a Kassai-féle íja az elsõ hónapban megrepedt.)Tényleg nem mindegy, talajról vagy nyeregbõl nyilaznál-e. Nyeregbe rövidebb típust érdemes venni (Kassainál régen magyar I-esnek hívták, hogy most mi a fantázianeve, már nem tudom), talajra lehet hosszabbat is, ami szerintem jobb. Egy jó tanács: sok vesszõt vegyél hozzá! Seperc alatt eltörik pár, esetleg eltûnnek... Jó messzire el tud ám kolbászolni egy kilõtt vesszõ!Érdemes domboldalba állítani a célt, így nem tûnik el vesszõ és sokkal kisebb az esélye a törésnek.Számolj be a fejleményekrõl! :)

#282 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 12:46

Szerintem akár talajról lõsz akár lóról, vagy ahogy még régebben valaki írta: biciklirõl :) egy számodra kényelmes húzáserejû és húzáshosszúságú íjjat használj, ne cserélgesd túl gyakran a különbözõ íjjakat amíg nem tudsz zsigerbõl lõni.

#283 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 13:52

Sziasztok !Még nem kaptam meg az íjat, de (már nem bírtam) vettem két középnehéz 4tollú veszöt. :-) Tesco gazdaságos minöség llítólag, de a kert végén eltörni jó lesz.A kssai íjakról többektöl hallottam, hogy strapabírók, lehet ütni-vágni öket, de két egyformát löni nemigen lehet velük. Momentán még csigás íjjal sem tudok két egyformát löni, pedig azzal nem egy müvészet.SebQk íjat azért vettem, mert a SebQk Attila emberileg szimpatikus és látszólag, laikus szemmel érti mit miért csinál, ennyi. Semmi egyéb nem indokolta a vállasztást.P.

#284 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 14:12

Kérdezd meg attól aki ezt monta, hogy szokott-e két egyformát köpni? :dev: :D Mert szerintem ez így hülyeség ahogy van. Mit ért az alatt, hogy két egyformát lõni? Szerintem ha rossz napja van az embernek rosszul teljesít mindenben, ha meg jó akkor természetesen lényegesen több dolog sikerül. Ellenben lehet akármilyen jó napja, ha az elsõ néhány jó találat után fejébe száll a dícsõség, legyen bármilyen táltoskészítésû íjja, csudavesszõkkel úgy is varázslatosan elkerülik a célt a lövedékek.Kérlek ne vedd személyes támadásnak, nem az! Vannak olyan esték amikor amíg a lovaim eszegetnek, vagy épp nincs mit csinálnom állok a céltábla elõtt és küldöm a vesszõket egymásután figyelve, koncentrálva arra, hogy megtaláljam a gyors és pontos célzás titkát, azt amit két mondatban meg lehet határozni mint egy puska esetében: "a célkerszt illetve célgömb helyzete ilyen és ilyen kell legyen, a légzésnek ebben meg ebben a fázisában lazán megérinted a ravaszt."Az íjjnál ilyen szerintem nincs, hacsak nem a ováliscsigás húzás-megtartás-könnyítéses, célzótüskés, elsütõszerkezetes csodacuccoknál.

A kssai íjakról többektöl hallottam, hogy strapabírók, lehet ütni-vágni öket, de két egyformát löni nemigen lehet velük. Momentán még csigás íjjal sem tudok két egyformát löni, pedig azzal nem egy müvészet.

Hozzászólás megtekintése

#285 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 14:50

Meg kell nézni, Kassai tud-e két egyformát lõni saját íjával... vagy csak szerencséje van?

#286 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 20:46

Valóban érdekes dolog ez a két egyforma lövés. Minden oldás más, mivel más gondolatokat kell elcsendesíteni, más a pillanat, más a vesszõ, más minden. Ugyanakkor - igaz, én még elég kezdõ vagyok -, ha úgy adódott, igenis lõttem vesszõket szinte hajszál pontosan egymás mellé - persze az sem egyforma lövés, de ez most mindegy. Máskor meg száll a három vesszõ négyfelé...Milyen valójában az a "teszkó gazdaságos" vesszõ? Széttörnivalónak nekem sem ártana pár... :rolleyes:Ma volt egy kis edzés lovardai pályán. Volt, amiben biztosabb lettem, volt, amiben ugyanolyan béna vagyok. A lovam folyton ki akart térni a járásról, mindig a lovasíjász pálya mellett lévõ oszlop felé. Az elsõ körökben, amíg még volt nálam néhány összeguberált vesszõ, én is lõttem. Egyszer nem figyeltem, hol járunk és mennyire tértünk ki jobbra, és éppen akkor oldottam, amikor az oszlop mellé értünk. Kezem hátracsapódik, puff bele a faoszlopba... :rolleyes:Miután már csak egy kölcsönkapott vesszõm maradt, csak a töltést gyakoroltam - a többiek korongot lõttek, én meg ugye olyat még nem. A lovam a végére a kiáltásoktól teljesen lázba jött, alig tudtam visszafogni, ment mint a meszes. Ha jó hangulatban lettem volna, sokkal jobban élveztem volna, de így is kellemes kis edzés volt.Leragasztatlan tollú (tollvégû) vesszõkkel vigyázzatok, szépen kidekoráltam magam eggyel az elmúlt napokban...

#287 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 21. - 21:26

Azért hívom Tesco gazdaságosnak, mert a tescoban megvettem a késes boltban a legolcsóbb vesszöket. Csigással egész jókat lQttem velük, nem csavarodnak a repülés közben.P.

#288 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 19:16

Végre élet!Nekem lassan 1 hónapja nem volt a kezemben az íj, de holnap lövök párat, mert lövés nélkül nem élet az élet!Asszem!Üdv!

#289 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 20:21

nyílvesszõkrõl :Lehetséges az, hogy a neten újonnan rendelhetõ 3db-os iszerelésben láttam vesszõket, kézzel készítetteket 2150Ft-ért???? (a 3 db. együtt volt annyi ha jól láttam) Fából voltak ésez volt a neve a 3as csomagolásnak : "standard nyílvesszõk reflexíjakhoz 15-55 fontig.Kb 66 féle képpen kerestem már a google-val, de nem találom a weboldalt ahol rendelni lehet. 2 féle hosszúságban és 3 különféle súlyban gyártják õket. Tollazva vannak 3 tollra (vezértoll színe látható) mûanyag nockkal. Ez valami vicc lehet???1100 alatt nemigen látni még tesco gazdaságos vesszõt sem azért kérdezem.Milyen fából van a jó vesszõ?? Azért kérdezem, mert a faanyagokat ismrem, ha ránézek egy boltban meg tudom mondani ha valami gagyi nyárfa vagy mittudomén', mert a gyenge faanyagokat könnyû kiszúrni. Szóval lehetséges ez?P.

#290 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 8:47

Favesszõket simán kapsz ezer alatt. Pl. a Kerecsenben bõven alatta vannak.

#291 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 10:37

Szerintem a mûanyag nock-os favesszõ nem az igazi, ugyanis könnyen sérül a nock. Én már évek óta Szalóki féle vesszõket használok (azt hiszem cédrusból készíti, vásárlásnál erõsen figyelek a szálsûrûségre és szálirányra) és nagyon meg vagyok elégedve velük. Sok esetben azt is kibírják látható sérülés nélkül, amikor követ, vagy falat illetve vas oszlopot találnak telibe nagy energiával. Ellenben egyik barátom panaszkodott, hogy a müanyag nockok nagyon sérülékenyek, törékenyek, rendszeresen lerepülnek amint az alu vesszõivel kemény tárgyat talál el.

#292 anyuszi

anyuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 10:55

Petya!A fát nem tudom, de M.-ék pulykatollas vesszõket használnak.A.

nyílvesszõkrõl :Lehetséges az, hogy a neten újonnan rendelhetõ 3db-os iszerelésben láttam vesszõket, kézzel készítetteket 2150Ft-ért???? (a 3 db. együtt volt annyi ha jól láttam) Fából voltak ésez volt a neve a 3as csomagolásnak : "standard nyílvesszõk reflexíjakhoz 15-55 fontig.Kb 66 féle képpen kerestem már a google-val, de nem találom a weboldalt ahol rendelni lehet. 2 féle hosszúságban és 3 különféle súlyban gyártják õket. Tollazva vannak 3 tollra (vezértoll színe látható) mûanyag nockkal. Ez valami vicc lehet???1100 alatt nemigen látni még tesco gazdaságos vesszõt sem azért kérdezem.Milyen fából van a jó vesszõ?? Azért kérdezem, mert a faanyagokat ismrem, ha ránézek egy boltban meg tudom mondani ha valami gagyi nyárfa vagy mittudomén', mert a gyenge faanyagokat könnyû kiszúrni. Szóval lehetséges ez?P.

Hozzászólás megtekintése

#293 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:48

Tegnap repítettem le 2 vesszõrõl a mûanyag nock-ot. Faveszõn neonzöld nock neonzöld vezértollal igen furán nézett ki. :-)Láttam egy Kassai féle õsmagyar cesszõt, szerencsére az nem az enyém volt, mert kilövéskor arról is leröppent a fából készült nock egyik fele.Megkeresem azt a céget, mert ha többet rendel valaki vesszõkbõl akkor biztosan olcsóbban adják. Olyan 600Ft. körül már baráti ár lenne a kész favesszõkért. Olyan vesszõt mutatott tegnap az ismerõsöm akivel lövöldöztünk, hogy rétegelt keményfából volt, majd úgy volt kiesztergálva. (vagy nerm tudom, hogy készül maga vesszõ faanyga, csak tippelek.) Nyilván min. kétszer annyit bír így mintha sima fából lenne.Esztergálással készülnek ezek a vesszõk, vagy hogyan???P.

#294 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 11:51

A Kerecsennél vannak ragasztott favesszõk, amelyek úgy készülnek, hogy a natúr fát négy felé vágják, majd beforgatják, és úgy ragasztják össze, meg talán préselik is. Ezután gömbölyítik. Azt hiszem, le van írva a honlapon valahol...

#295 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:15

Szerintem, ha van valakinek faesztergapad-ja, akkor készítsen magának vesszõt, mert 1 tollazót és tollat veszed kb. 20 vesszõn már spóroltál is.A fa meg olyan lesz, amilyet te választasz és csak magadat szidhatod, ha eltörik. Egyébként nem nagy kunszt vesszõt csinálni, nekem még profi tollazó nélkül is sikerült, és az csak libatollal volt szerelve. Petya még lõtt is vele. (én vagyok az, aki a birkát a csomagtartóban szállította és megálltunk nyereg után érdeklõdni) :) Üdv!

#296 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 31. - 9:10

Szia !Tényleg, emlészem, nekem gyári vesszõnek tûnt. De esztergapaddal nehézkes lehet szerintem, mert a közepe a faanyagnak bereezonál a fordulatszám és a vékony méret miatt és nem esztergálható. Szerintem márképpen gyártják. Nyereg nem érdekel azóta? Lovat sikerült beszerezned???P

#297 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 3. - 13:11

Székesfehérvár környékén tudtok-e normális ijászboltot?Esetleg Bp.-n is érdekel.

#298 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 3. - 13:21

Lovasíjászattal kapcsolatos "cégek"

#299 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 3. - 15:48

Fövenyi!Pesten érdemes még próbálkozni a Tüzes Íjásznál (Teréz körúton az Oktogonnál), illetve ha inkább vadász-íjász felszerelés érdekel akkor az Eleven Íjászban a Rákosi úton. Mindkét helyen van minden, csak a válsztékban van a különbség.

Tegnap repítettem le 2 vesszõrõl a mûanyag nock-ot. Faveszõn neonzöld nock neonzöld vezértollal igen furán nézett ki. :-)Láttam egy Kassai féle õsmagyar cesszõt, szerencsére az  nem az enyém volt, mert kilövéskor arról is leröppent a fából készült nock egyik fele.P.

Hozzászólás megtekintése

Régebben, mikor még boltból kész vesszõt vettem, gyakran találkoztam szembe a mûanyag nock lerepülésével. Valószínûleg a ragasztó mennyisége, minõsége okozza ezt, fõleg ha nem egy betonfalba ütközés után történik mindez (így is vesztettem már nockot).Ezt a fanockos esetet viszont nem egészen értem. Hogy volt kialakítva? A testbe volt befûrészelve, vagy keményfából volt ragasztva a nock? Elõbbivel ez mondjuk nem is lehetséges, max ha törik, utóbbinál meg igencsak el kell rontani a készítést ehhez. Régi vesszõ volt, vagy új? Nekem az elmúlt 5 évben eddig össz-vissz két keményfa nockos (ragasztott) vesszõvel volt dolgom, amelyeket úgy bõ 3 éve vettem, de azokkal ilyen gondom még nem volt. Az egyiket azóta is gyûröm, pedig szeretek vele lõni, minõségi darab, a másikat viszont már ki kellett vonnom a forgalomból (majd átalakítva lassan visszakerül megint). Amiért ezt írom, az az hogy a sérült darabról, melynél a nock tört le félig (miután eltalálta egy másik vesszõ), igen nagy munkával tudtam csak a másik felét is leoperálni. Végûl fûrész nélkül nem ment mert a ragasztás még mindig kõkemény ellenállást tanusított.No, szóval ezért is érdekelne ez a fanockos eset!

#300 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 3. - 16:42

Keményfából ragasztott-bandázsolt fanock volt, amit a vesszõ két oldalára erõsítettek fel. Kassainál lett véve évekkel ezelõtt.Artin, írtam ám magánt és nem válaszoltál !!!Ma hoztam haza a Sebõk Attila féle íjam. Elsõ tapasztalatok : 37 fontos ez is mint a Kassai íj. Rövidebb a Kassai 37 fontos agáríjánál minimum 20 centivel. (de lehet, hogy többel is.)Ugyanakkora vesszõ kell hozzá mint a Kassai íjjhoz, tehát húzáshossz ugyanakkora. A végei és a szárai is lényegesen jobban visszahajlanak --> agresszívebben reflexel az íj.A húzóerejük egyforma, mégis a Sebõk féle végig egforma erejûnek tûnik ikihúzás közben. A Kassai határozottan lomhább, nem lehet nem észrevenni a különbséget !!!Képek érdekelnek valakit??? Egy hevenyészett, laikusféle összahasonlító teszt? Esetleg pár lövéssel együtt???P.

Edited by Petya, 2005 augusztus 3. - 16:43.

#301 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 6. - 8:03

Hali!Még nem vettem se lovat se nyerget, mert inkább házat vettünk, amit most újítunk fel. Ha marad rávaló, akkor lesz ló is az idén, de elõbb be szeretnénk költözni a házba.Íjat nem is tudom mikor fogtam a kezemben rendeltetésszerûen. Mindig csak arrébb teszem, hogy ne legyen útban és nehogy baja essen! Igaz így nem is fogynak a vesszõk. :)Sok szép nyári élményt kívánok!Üdv!

#302 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 6. - 14:05

De jó Nektek, hogy költözködtök! Szívesen cserélnék most Veled! ;)A mai edzésen egyszer majdnem kiment három vesszõ (az élet apró örömei... :P), de még sokat kell gyakorolnom... :( Lovasíjászat után felmértük a töltésgyorsaságot - háááááááát, mitnemondjak, nem szerepeltem valami fényesen. Elvileg 6 mp fölötti idõvel lóra sem ülhetnék (van benne valami... :rolleyes:), én meg 9, 8, 9, 8 mp alatt teljesítettem a feladatokat (három vesszõ: alapállás, elöl-oldalt-hátul, guggolás és fekve lövés - amit nem tudok rendesen megcsinálni, pedig ha állva megdöntöm az íjat, megy).Villámkezû Kozifru hozta a formáját, de errõl majd meséljen Õ. :kir:Kedden elutazom két hétre, megint nem fogok tudni gyakorolni jó ideig, de talán mire visszajövök, készen lesznek a vesszõim (talán... :rolleyes:).Kitartást és sok sikert mindenkinek!

Edited by smoft, 2005 augusztus 6. - 14:06.

#303 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 6. - 17:28

Smoft mirõl meséljek?

#304 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 8. - 19:26

Amirõl akarsz - csak úgy írtam, hogy ha van kedved, akkor leírod, hogy füstölt a kezed, miközben mértük az idõdet. :dev: :kir:

#305 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 8. - 19:33

Ja...3 másodperc alatt ment ki három vesszõ. :guny:

#306 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 9. - 13:00

Villámteszt :Artinnal kipróbáltunk tegnap 4 íjat röpke 3/4ed óra alatt kb.. 60-80 lövést adtunk le összesen igen vegyes tapasztalatokkal. 17 - 20 méterrõl lõttünk zárt térben.Kassai (én hoztam) agár íj 37 fontos. 134 cm húrhosszú, legnagyobb íj volt. Lassú, lomha, nekem hosszú húzású, emiatt nem igazán tudtam megfelelõen célzott lövéseket leadni vele. Mindemellett nem ezzel lõttem a legnagyobb falsokat. Mindemellett incs róla rossz véleményem, gyalogos íjászatra nem is rossz darab.Kassai szkíta. (Artin hozta) Kicsi, fura a reflexének a görbülete és a húzás végén extrém módon felkeményedik. Semmire sem mentem vele, nem áll a kezembe és csak mértékelhetetlen lövéseket tudtam vele leadni.Grózer íj. Artiné. A legjobban ez tetszett. Mindig egyformákat sikerült lõnöm vele távtól függetlenül. A legkevesebb fals lövésem ezzel volt és a legpontosabbakat is ezzel sikerült leadnom. Frankó íj. Kb 120-as az ideg hossza, optimális, tetszik.Sebõk íj. 113,5 cm az ideg hossza. A sajátom, még új darab. Jó sorozatot is sikerült vele lõnöm és rosszat is. 40 fontos húzóerejével kicsit még erõsnek érzem magamnak. Rövid v. közepes a húzáshossza ami viszont illik a rövidebb karomhoz. (28-as körül lehet) Ami tetszik benne, hogy ez és Artin Grózer féle íja tûnt a leggyorsabbnak mind közül. A Sebõk íjnak tûnik a legegyenletesebbnek a húzóereje a húzás elejétõl a végéig bár nem tudom megállapítani ennyi gyakorlat után, hogy ez jó tulajdonság-e vagy sem.Artin rendesen el van látva vesszõvel ami nagy segítség volt, mivel nekem összesen egy volt használható állapotban.Röviden ennyi. Artin, Te hogy érezted a dolgot ?P.

Edited by Petya, 2005 augusztus 9. - 13:04.

#307 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 9. - 13:30

Petya! Délelõtt én is megírtam a magamét, csak máshova tettem. :) A Satöbbi / Íjászat topicban van!Azt azért vegyük figyelembe gyorsaságilag (merthogy ez egy nagy különbség kettõnk írása közt), hogy a szkíta felkeményedik, így én már gyorsabbnak érzem a sajátomnál. Számomra azért is fura amit írsz, mert szerintem nincs hosszabb húzásom nálad. Minden esetre kíváncsivá tettél, egyszer külön ezt nézve lövök majd a két íjjal.

#308 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 9. - 15:42

Pontosítás: Nekem a hosszú Kassai íj nem volt kényelmes, mivel a husszú húzáshossz miatt nem tudtam megfelelõen célozni vele.. Ma az azonnali refelexelés helyett megpróbáltam többet foglalkozni a célzással és a lovarda végébõl, kb. 26 méterrõl sem lõttem egy vesszõt sem mellé. ûfeljavítottam 2 rossz vesszõt, vettem rá nock-ot és hegyeket és így 3mal már egészen egyenletes szériákat tudtam lõni.A bálák szélénél beszorulva nálam maradt egy piros tolló vesszõd. Eltettem, nem használom adig amíg vissza nem kerül hozzád, mert féltem hátha eltörik. A szkía íj nekem, fõleg a húzás vgén már túl erõs, nem tudtam vele célozni rendesen, ezért nem tudtam vele mit kezdeni valószínüleg.P.

#309 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 12. - 15:00

Attila tegnap mondta, hogy valami ismerõsei tavasz óta kint vannak Mongóliában, és most jönnek haza valami 2 konténerrel, hoznak mongol jurtákat, illetve minden féle tárgyat. Egyet már lefoglalt, nagyon-nagyon szép, és jó, télen-nyáron kint lesz, annyira szép belülrõl kézzel van festve minden, áá, állati. Ja, és mikor bontják majd a rakományt csak Õ akar ott lenni, hogy a többi kisebb tárgyból is elsõként válogathasson :dev: Hogy miért írtam ide? Ha valakit esetleg érdekelne a dolog...

#310 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 12. - 16:06

Engem a kisebb dolgok közül, valszeg érdekelne pár dolog! -ha marad... :D Mi is ezt akartuk anó még EU elõtt, de nálunk megbukott sajna a szervezés. :(

#311 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 6:10

Ha marad azokból a mongol cuccokból és tud róla valaki képet felrakni az érdekelne 1 kicsit!Elõre is köszike!Üdv!

#312 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 19:07

Most megnéztem a világranglistát, Kassai után a második Varga Sándor, haramadik pedig a Varga Andrea. :eek: Na ez meglepett.

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 26. - 20:07.

#313 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 21:13

Melyik a meglepõ?Most olvastam csak a mongol cuccokat. Ha marad valami kisebb cucc(elérhetõ áron), akkor engem is érdekelne.

#314 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 21:31

Mind a kettõ. Mindektten a Csallóközi lovasíjászok bandájába tartoznak (õk voltak ott Kékkúton is, kettõ a 4 felvidékibõl) és jók, jók, de ennyire? Mert azért ezt nem látszott rajtuk.

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 26. - 21:32.

#315 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 6:37

Varga Sándort személyesen nem ismerem, de a volt "csapattársát" Sereghy Zolit igen. A Zoli azt mondja, hogy nagyon "célirányos" a Sanyi, nem 1 könnyû ember és ezért szét is vált a csapat, de mint tudjuk az eredményekhez a szélsõségeken keresztül vezet az út.Üdv!

#316 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 14:06

Én Sanyival beszélgettem, igaz nem sokat, nagyon szimpatikus arc :cool: és jól is lõ, csak épp nem gondoltam volna, hogy pont Kassai mester után találom a nevét. A csapaszétválásról nem sokat tudok, mi hogy történt! Mindenesetre a csallóköziek honlapján fönt vannak a helyszínek és a dátumok hogy hol bemutatóznak, és az egyáltalán nem egyezik azzal, ahová õk jártak el nyáron 4-en bemutatózni. Gondolom ez is a "szétválás" miatt? :confused:

#317 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 20:36

Én elõször Cseszneken találkoztam velük. Az Elsõ Történelmi Íjászversenyen. Zoli és 1 leányzó, sajna elfelejtettem a nevét, bemutatóztak. Nekem igen bejött amit és ahogy csinálták. Ott beszélgettem velük, aztán meg a Bábolnai Arab Lovak Fesztiválján voltak, de ott azthiszem 7-en, mint a 7 törzsfõ.....(Álmos, Elõd, Ond, Kond, Hapci, Vidor, Tudor)

#318 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 17:08

Innen le lehet tölteni egy videot:http://w3.enternet.h...ta/ijaszat.htmlsmofttal tegnap nézegettük. Jó a zene :cool:

#319 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 19:34

A fenti honlapról:A lovasíjászat egy õsi magyar hagyományokon alapuló fiatal sportág, mely során a versenyzõ végigvágtat egy 90 méteres egyenes pályán célzott lövéseket adva le egy háromoldalú céltáblára, elõre, oldalt és hátra. A ló szintideje min. 16 másodperc. A ló által megtakarított másodpercek és a találatok értéke adja meg a pontszámot.

Úgy imádom az ilyen mondatokat... Ha már nem 90 méteres a pálya, vagy nem háromoldalú a tábla, akkor az már nem is lovasíjászat? :mad:

#320 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 20:55

Hová gondolsz, Artin? :eek: :P Ja, jut eszembe, küldenéd a kaftán szabásmintát? Köszönöm! :ang:Jó is, hogy írtad a videót Keszi-KT, mert tegnap nem tudtam megnézni. Most viszont... :) Ja, és ha minden igaz, kapok kölcsön sok-sok taiko dobos CD-t, valami kábetûs alakulat zenél, meg Sólyomfit...