Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#281 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 16. - 16:01

Hozhatok még egy embert? :) De csak holnap tudom megmondani tuti-e?! :( Mármint csak õ a kérdéses.

Edited by Taxis, 2008 január 16. - 16:01.

#282 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 17. - 8:51

oké, jelezd ha kiderül OSH rendben a 4 ember... PS: a szalonna sem rossz, de igazából atepertõért vagyok oda...

#283 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 17. - 9:58

Taxis+1fõ!!! Köszönöm!

Edited by Taxis, 2008 január 17. - 9:58.

#284 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 17. - 11:00

Sajnálom, hogy csütörkön, de le kell mondjak egy fõt közülünk. Tehát: Kovács Kata + 2 fõ (csak 3-an megyünk)

#285 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 17. - 12:08

Kinga, azon filózom, hogy ez itt most mi.

Hallottam egy rádióban a reklámját, hát rákerestem, lévén kísérteties hasonlóságot véltem felfedezni a Fantom szervezése és a "Híd" közt. Úgy is írhatnám meglepődtem, amikor hallottam és meglepődtem amikor olvastam. Mintegy meglepődés a négyzeten.
Namost az ott ötkor kezdődik. Nekem úgy tűnik, hogy lesznek akiknek sűrű programjuk lesz. A másik meg az, hogy verjük itt a hidat, de a rettentő széles nagy lovastábor még szélesebb érdeklődőit egy napon két helyre kell invitálni. Mert más hétvége nincs csak ez az egy. Félre ne érts, eszembe se jutott Téged kritizálni, sőt. Úgy tűnik, mintha valami Fantom épp nyúlná az ötletedet lefele - remélem nem lesz igazam.

Mert ha elkezdek agyalni, legalább is furcsállom ezt a "véletlen" egybeesést.
És észrevettem az egy szalonnányi árbeni különbséget. :dev:
Mindazonáltal remélem lesznek az itt jelentkező lovasok annyira igényesek, hogy egy valódi szakmai előadással is megtűzött magas színvonalú bemutatót előnybe részesítenek egy showműsorral szemben, melyben meglepődésemre Menyus lovagi páncélját felcseréli kabbojkalapra. (de mint tudjuk a divat nagy úr :dev: )

Már csak a lapátolós olimpikonunkat (minden tiszteletem az Övé, leszámítva a sydney-i gyalázatos interjút, de a vizen és nem a lovak körül) és sómenünket (szintén szeretném tiszteletemet kifejezni, de a műsorához és nem a hajtásához) hiányolom Magyarország leglovasabb énekese mellől a fenti bemutatón.

Szomorú azért, hogy ha lovakkal kapcsolatos híranyagot látok-hallok a médiában, ott mindig valami cicomasó arca tűnik fel talpig lovasban, miközben az igazán világhírű nagy neveket nem látni soha. Mert ha megkérdeznék pár embert az utcán, hogy lóval kapcsolatban kiről hallott már valamit, a sómen neve többeknek beugrana, mint pl a világ egyik leghíresebb zsokéjáé.

Edited by Old Shatterhand, 2008 január 17. - 12:09.

#286 fbladee

fbladee

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 17. - 13:42

fbladee+1 fõ jelentkezni szeretne ha még lehet.

#287 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 18. - 9:43

Hát ez van OSH, Nem tartok attól, hogy a véletlen egybeszervezés csappantaná itt a létszámot - de azt hiszem ez nem is errõl szól. Az lenne a fontos, hogy a rendezvények úgy legyenek elhelyezve, hogyaki akar, akár mindre eljusson. Nincs még olyan sok belõlük. Persze neincs az országban egy olyan központi nyilvántartás, ami minden egyes lovakkal kapcsolatos rendezvényt tárolna egy naptárban, be lehetne jelenteni, az érdeklõdõ rákattintana és nem jobbról is balról is szûrné a szájhagyomány útján terjedõ infókat. Persze a rendezõknek is könnyebb lenn. De hát ehelyett pl. sok minden fontosabb(nak tûnik egy bizonyos szemszögbõl biztos?) Már a fogatosok is kibuktak, hogy miért kellett ugyanerre a napra utólag egy fogatkurzust? Pl. A média meg? Az jelenik benne meg, amit meg tudsz fizetni, lévén Gyõzike sem Kiszel Tünde nem lovagol, így az egésznek nincs hírértéke... Valahogy biztos lehetne rajta változtatni, mondjuk egy olyan Lovas SZövetség által, ahol csak olyan emberek vannak, akik szívbõl végzik a munkájukat, észreveszik, hogy önzõ érdeküknél fontosabb, hogy a valódi szakemberek kerüljenek pozícióba és nincs senki, aki pénzvezésrelt diktatúrára törekedni. Aztán felébredünk és ott az a bizonyos bili a kezünk alatt...

Edited by Haf-Shire, 2008 január 18. - 9:45.

#288 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 9:47

Bebeeeeee én nem tudok ott lenni de tudom hogy mi lesz a díjugrató részben :D megvannak a kapcsolataim. :gm:

#289 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 10:55

Hát...igen szégyenletes, hogy míg egyesek a híd-verésen próbálkoznak a patak felett mások már több irányba "szabályozzák" és elterelik azt! :gm: De ehhez már kezdünk hozzászokni! Kaposvár és Fejér megyei fedeles versenyek egybeesése! stb....lehetne még sorolni nap estig... Ezek szerint nincs olyan erő, szervezet, egyén aki azt mondaná, hogy ÁLLJUNK MEG EGY SZÓRA! LOVASOK! -mert már egy kis párbeszéd is sokat jelenthetne! :kir:

Edited by Qkesz, 2008 január 18. - 10:56.

#290 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 11:07

Sziasztok! Elnézést, hogy így a legutolsó pillanatban szólok, de mégsem tudok elmenni holnap az elõadásra. Szeretném lemondani a jelentkezésemet :hupp:

#291 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 11:23

Az a baj, hogy nálam szakmai ártalom, hogy tendenciákat nézzek és ne pillanatnyi állapotot. Mert így pár további alkalom elég lehet, hogy a helyszín méretére, a profi szervezésre, vagy bármi egyéb mondvacsinált dologra ( nem-lovasokkal a sport megismertetése, profit, stb) hivatkozva átszervezõdjön a téma máshova, más szervezésében. Mert tény, hogy lassan páran tõlünk is kiszorulnak csupán az elõadó méretébõl kifolyólag. Szóval legyél résen, nehogy lenyúlják az ötletedet ennyi az észrevétel. Persze nézõcsalogatónak Gyõzikén kívül lehetne program a szünetre pl az is, hogy VV Anikó lóhátra rögzítve mint amazon bemutatja épp aktuális melleit a tisztelt publikumnak. :D Talán még a Fókusz is kivonulna és meg lenne a médiaháttér. :D Továbbá kár lenne, ha ezt a szakmai programot valaki megtorpedózná olyan dolgokkal, hogy pl weszkóbemutatót tart olyan, akinek köze semmi a weszkóhoz és elterjedne ismét egy ezzel kapcsolatos elõítélet. Mert Menyuséknál több remek kaszi van - sokukat ismerem - rengeteg elismerésre méltó dolgot csinálnak és azt valóban be is kell mutatni! Node annak a weszternlovagláshoz semmi köze nincs! Szóval azt gondolom, hogy még népvakító bemutató szinten is olyan mutasson be szakág szerinti dolgokat aki azért ott van benne. De ez más tészta és nem is tartozik ide szorosan. Rossz látni, hogy néhányan puszta önfényezésbõl, vagy épp bármilyen jellegû haszonszerzésbõl nemhogy hidat vernének, de árkot robbantanak. Nincsennek a magyar lovasok annyira sokan, hogy ne lehetne dologokat egyeztetni és ellenni egymás mellett egymást segítve. Ez utóbbi meg inkább a "miért ilyen a mo-i lovas helyzet"-be illene...

#292 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 11:40

Talán még a Fókusz is kivonulna és meg lenne a médiaháttér. :D

ezzel kapcsolatban eszembe jutott, egy minap hallott Fiala bölcsesség.
"az élet, nem olyan, mint az RTL Klub"

#293 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 11:54

Hmm... Inkább nem kéne, hogy olyan legyen!...

#294 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 18:14

Betegség miatt elmaradok. :( Sajnálom, hogy csak most szólok, de igyekeztem jobban lenni - csak nem sikerült.

#295 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 18:22

Kérhetnék egy utolsó pontosítást? Holnap hányra kell a regisztrációhoz odaérni? Változatlanul fél 10? Köszönöm

#296 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 18. - 23:09

Egy jegyem felszabadult, ha valakinek kell. Ez most derült ki :( (06-203-722-732)

#297 Brigi.horse

Brigi.horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 247 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 19. - 0:20

betegség miatt sajnos le kell mondanom a 3 fõt

#298 Floey

Floey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 95 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 19. - 19:36

Gratulálok Haf- Shire szerintem remek volt :D

#299 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 19. - 21:36

Kedves Haf-Shire és a többi szervezõk (ha voltak :) )! Ma ismét nagyszerû elõadásban lehetett részünk. Köszönjük a mestereknek is, akik megosztották a tudást és azt is, hogy a másik rendezvény miatt nem hagytak el minket idõ elõtt, hanem szépen megtartották az elõadásokat. KÖSZÖNJÜK!

#300 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 19:44

Most voltam elsõre, de ezek után - ha tehetem - biztosan ott leszek az elkövetkezõkön is. Nagyon megtisztelõ volt, hogy ilyen szakembereket láthattam, és bizony néhányszor fel kellett szednem az államat a földrõl. Nagyon élveztem, nagyon örülök, hogy elmentem és már alig várom a következõt. És ajánlom mindenkinek akinek még nem volt részese ennek, hogy jöjjön el, nem fog csalódni. Jó volt tudni, hogy ennyi lóbolondot tudott összesûríteni valami, amire - ahogyan Dallos Gyula is mondta - mindenki önszántából érkezett. És imádtam ennyi mosolygó embert magam körül. És büszke voltam-vagyok, hogy ilyenek is tudunk lenni mi lovasok. És elhiszem, hogy igazából ilyenek vagyunk. Köszönöm a szervezõknek!

#301 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 19:51

Nekem csak az elméleti elõadás vége volt már sok egy kicsit. Még jó hogy érdekelt a TF d még így is nehezen hallgattam végig, csak mert már vártam a végét mert nagyon kiakaródzott menni a WC-re. Egyébként sajnálom, hogy a többség nem ülte végig.. Ez egy kissé szúrta a szemem de aki vonattal vagy máshogy ment megint meg lehet érteni, bár én is vonattal mentem. És végülis a legvégén már nem bírtam tovább de hát a szükség nagy úr :D Egyébként pedig minden ugyan olyan jó volt mint eddig és most nem is fáztam. Megint finom kaját választottam. :) És nagyon élveztem a lovashimnuszt végig vigyorogtam jó volt. :) Jó hogy ilyen sokan vagyunk és jó bele gondolni, hogy mennyivel többen lennénk ha nem lenne limit.

#302 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 9:28

Én is nagyon szépen köszönöm ismét a lehetõséget! Kicsit bõvebben is mondanék pár szót azokról a dolgokról, amik nekem nagyon tetszettek, megelõlegezve azt, hogy minden tetszett. A gyakorlati részben nagyon érdekes volt látni, hogyan dolgoznak a gyerekek egy betanítás alatt lévõ voltizs-lóval. Kassai és csapata egész egyszerûen lenyûgözött! Elképesztõ, mennyire képes a megújulásra. Úgy érzem, nekem õ jelenti leginkább a tényleges hidat a szakágak között... Az elméleti elõadások között ami számomra rengeteg új dolgot mondott, az a távlovaglás volt. Valahogy eddig - sok barátommal együtt - ezt a sportot kicsit lenéztük, nem tartottuk igazi lovassportnak, legyintettünk, hogy ugyanmár, mi az, felülni oszt menni. Ezt megerõsítette bennem az a 2 db enyhén kaotikusnak tûnõ tömegrajt is, amit eddig életemben láttam :D De Varga Katalin elõadása rádöbbentett, hogy mennyire komoly sportág is ez. Elképesztõen érekes információkat hallhattam egy fantasztikus elõadótól! Le a kalappal elõtte! A másik, akit tényleg nagy öröm volt hallgatni, Haál Gábor volt, a militarysok részérõl. Még egyszer köszönöm a lehetõséget, és jelentkeznék a következõre +1 fõvel :) (Azért lehet találgatni, hogy ki volt az az egyetlen lúúúzer, aki azt hitte, hogy 9-kor kezdõdik, és már fél 9-kor ott volt... :rolleyes: )

#303 Chronos

Chronos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 9:48

A Zupán-Stöckler bemutató fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!!!! A lovas tökéletesen produkálta a hibákat, a ló pedig megfelelõen reagált. Ismét bebizonyosodott, hogy lehet magyarázkodni, de a végsõ bizonyítványt a képességeinkrõl a ló állítja ki. Õ egy torzításmentes tükör, nem manipulál, nem hazudik, nem magyarázkodik! Lenyûgözött! Ingrid! Gratulálok! Végrehajtani azt, amit Zupi az íróasztal mellett kitalált...............!

#304 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 10:37

Köszönöm én is, nagyon jó volt. Ismétlem a többieket, számomra a legérdekesebb most a díjugratás és a távlovaglás volt. Bár a távlovas bemutatót már sokan nem látták, a fogathajtással együtt, mert kivonultak a fedelesbõl, ami szerintem nem eshetett jól a fogathajtóknak és a távlovasoknak. Az elõadás alatt felvetõdött egy új szakág gondolata is: western fogathajtás ;) , ráadásnak Viktor megint jól elszórakoztatta a közönséget. Kritizálni is lehet? A vége az elõadásnak már hosszúra nyúlt, és nem kellemes fél órát sorakozni az ebédért (ami megint nagyon finom volt), ezt valahogy másképp kellene megoldani, ha lehetséges.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 10:56

Én is gratulálnék, jól éreztük magunkat ismét, és sok hasznossággal gazdagabban tértünk haza! :) A mások által már említett kiemelten érdekesek közé én a fogathajtást is felvenném, legalábbis számomra az is sok újdonsággal szolgált. Szerintem a délelõtt végén az ebéd miatti sorbanállás, a délután végén pedig a hosszúra nyúlás (és ennek következményei, vonatindulás, egyéb idõbeli kényszer) miatt kezdtek el szállingózni az emberek, ami valóban nem kellemes az elõadóknak, bemutatót tartóknak. De ezzel sztem legfeljebb az elõadások esetében lehet tenni valamit (ott elképzelhetõ, h el is kélne, a vége szerintem is kissé elnyúlt már), a gyakorlati részhez hozzányúlni kár lenne szerintem. Az ebédnél teljesen meghatódtam a gombától! :D Igen, megint volt alkalmunk nevetni is, mind az elõadók szellemessége, mind a közönség néhol aranyos megnyilvánulásai okán. Összességében (én is leginkább a hosszúra nyúlást tudnám említeni a másik oldalon) tehát ismét minden szép és jó volt, köszönjük!

#306 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 12:49

Az előadás alatt felvetődött egy új szakág gondolata is: western fogathajtás ;)

Már akkor kalimpáltam, csak valszeg nem eléggé, hogy van western fogathajtás (pleasure driving a neve). Zsurmó mamával bele is vágtunk volna, ha megmarad nálam.

#307 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 14:10

#308 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 22:08

Filly pedig én mondtam hogy szerintem 10-tõl van :rolleyes: :) Jah igen ez a távlovas fogathajtós dolog, eszméletlenül érdekelt de így is hogy kicsit hamarabb kimentünk végülis kényelmesen megebédeltünk, de az elméleti elõadásra mire oda értünk már így is félig tele volt a tornaterem. Szerintem ezt a legnehezebb megoldani, a kiáramló ember tömeget.. Egyébként így visszagondolva, tényleg tök jó volt..pedig már akkor is élveztem :D Annyi sok jó dolgot és ötletet hall az ember amit néha jobb tudatosítania magában mert lehet hogy tudja csak sokszor hajlamos elfeledkezni róla. :rolleyes: Vagy csak én. :) A távlovaglás pedig azért tetszett nagyon mert errõl tudok a legkevesebbet szinte, alig hallani róla és mivel érdekel is nagyon jó érzés hogy végre kicsit elõtérbe került. Hát Kassai lován pedig azt hittem kinyúlok, kb mint maga a ló :D Tényleg eszméletlen nagy arc :) Egyszer szivesen megnézném arabokkal is, persze ilyen bemutatókra mindig a legjobbat hozza és nyújtja az ember.

#309 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 22:10

(Bab, legközelebb küldj egy sms-t, hogy nem csak szerinted, de a net szerint is...)

#310 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 22. - 10:55

Örülök, hogy mindenkinek tetszett a HÍD2 is. Most azon dolguzunk (dolgoznak egyesek), hogy ne olyan legyen, mint egy film, aminek jó volt az elsõ része oszt mindek kellett az a folytatás..., hanem mint egy sorozat, ami meg tud újulni, mindiog újat tud adni, van felépítése, vezérfonala, stb - hogy a tizenötödiket is mindenki tudja élvezni, újat hallani és vágyni a következõre. Ezért a március 30. idõpont következõként biztosnak tûnik, de a téma még változhat. Hamarosan kijön ugyanis egy gerinc, amin látni lehet majd, hogy a jövõben hogyan fogják egymást követni az elõadások. Persze új ötletek (jó ötletek) még belekerülhetnek majd, de igyekszünk, hogy ne csak a következõ rész villanjon fel mindig, hanem mutassa magát az egész is. Örülök az eddigi dícséreteknek és a kritikáknak is. SÕT, KÉRNÉK MINDENKIT, AKINEK VAN RÁ IDEJE ENERGIÁJA, HOGY SZEDJE ÖSSZE MIN KELLENE MÉG JAVÍTANI ÉS MI TETSZETT (TETSZIK) NEKI LEGINKÁBB A HÍDBAN. LEHET EZ APRÓSÁG IS, EGY BEMUTATÁSI MÓD, AMI NAGYON BEJÖTT VALAKINEK VAGY EGY-EGY ÖSSZEFÜGGÉS. Csiszolandóként eddig a kajasebesség és az elmélet elhúzódó vége van porondon... Persze nekünk is van még jónéhány ötletünk, ami nem is javítás, hanem inkább 'plusz' lehet majd az egészhez. Kösz a segítségeket, észrevételeket.

Edited by Haf-Shire, 2008 január 22. - 10:56.

#311 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 22. - 19:39

Úgy látom offoltam az aktivitást... Felejtsétek el, írjatok amit csal gondoltok...

#312 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 22. - 21:25

Én írtam délután, de a fõnököm pont mellém ült a befejezõ gondolatnál, így villámgyorsan kiléptem... :)

Nos, annyi a véleményem, hogy a méregfoga a dolognak az étkeztetés.
Az elõadáshosszok megoldhatóak, szerintem csak a TF-es úriember (elnézést!) húzta, nyújtotta a kicsit szárazabb tudományt, amúgy teljesen mûködik a dolog.

A kaja a necces.
Belegondolok, hogy ha ennyi ember nem bírt megebédelni, mi lesz, ha még többen jönnek majd el? A kérdésre a válasz egyszerû. Nem kell kötelezõ ebéd. Úgy kellene meghirdetni, hogy kaja nincs, mindenki hozzon magával, ezt persze hangsúlyozottan kommunikálni. Persze a büfé mondjuk felkészül tripla adag húsos zsömlével, sajtos pogival, vagy rágnivalóval, meleg teával, üdítõvel.

Igen, mea culpa! a múltkor én kampányoltam az "ingyenkaja" megoldás mellett, de sajnos, mit kiderült nem mûködik jól ennél a létszámnál vagy 3x annyi adagolószemélyzet kellett volna. Az pedig nyilván pénz.
Mi úgy jutottunk - rutinnal - idõben étekhez, hogy a fogathajtás és távlovas bemutatóról önként lemaradtunk. Akik kitartottak, azok meg az elméleti elõadás elejérõl.

A kötelezõkaja-mentességgel megoldható lenne az ebédszünet. Gyakorlati elõadás vége, a mûsorvezetõ pedig bemondja, hogy mindenkit szeretettel várnak vissza 1 óra múlva az elméleti részen. Így nincs kötelezõség érzete annak, akinek vékonyabb a bukszája, aki meg nagyon éttermi kaját akar, nyilván tudna ott étkezni.

Szóval ne az étkezés legyen tán a lényeg, hanem a gördülékeny elõadás.

Párom megjegyzése: vagy több idõt kell a szünetre szánni, ha ennyi embert kell etetni. Illetve szerinte ezt a helyet kinõtte a sok ember - kajailag.
Az elõadásoknál pedig meg lehetne állapodni, hogy mindenki X ideig ad elõ, és szigorúbban kell tartatni ezt a megállapodott idõtartamot. Kérdezni pedig az elõadás legvégén lehetne, mikor mindenki elmondta a mondókáját. Akit érdekelnek a kérdések ott marad.

Szerk.oka: kieg.

Edited by messi, 2008 január 22. - 21:31.

#313 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 12:37

Azért azt ne felejtsétek el, bemondták, hogy 11 órától FOLYAMATOSAN lehet ebédelni, de csak a gyakorlati elõadás végén csõdûlt ki mindenki. Aki elõbb ment, annak még sorban állni sem kellett.

Részemrõl szomorúan tapasztaltam, hogy LOVAS! körökben is dívik a westernlovas=részeg állat lasszóval beidegzõdés, és ennek hangot is ad valaki egy nyilvános beszélgetésen. :hu: Nem tudom hol volt az az idióta a gyakorlati bemutató alatt... :rolleyes:

Az ûbersötét hozzászólásoktól eltekintve minden tetszett ;)

jav oka: nincs közöm hozzá... :ang:

Edited by tücsök, 2008 január 23. - 12:43.

#314 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 12:51

[quote name='tücsök' date='2008.01.23, 12:37' post='566750']
Azért azt ne felejtsétek el, bemondták, hogy 11 órától FOLYAMATOSAN lehet ebédelni, de csak a gyakorlati elõadás végén csõdûlt ki mindenki. Aki elõbb ment, annak még sorban állni sem kellett.

Tényleg, a sok buta végig akarta nézni a gyakorlati bemutatót :dev:

#315 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 23. - 13:05

... bemondták, hogy 11 órától FOLYAMATOSAN lehet ebédelni....
... westernlovas=részeg állat lasszóval beidegzõdés ..

Kaja: na ja, de gondolom az ember elsõsorban nem enni megy, hanem az elõadásért. Bár mi is elõbb léptünk kajálni, de ennek más oka van.

westernes = részeg állat: kerestünk mi anno díjlovas versenyzõt is a közeli erdõben, mert ledõlt szundikálni kissé ittasan és nem leltük (nem is indult végül éppezért). :)))) Szóval ez ember, és nem lovasszakág függõ.

#316 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 14:40

Jó, nem tudtam, hogy mindenkit minden érdekel, én kimentem annál a résznél, ami kicsit sem kelti fel az érdeklõdésemet. Sõt! Azt is láttam az ablakból.

messi, nem én állítottam a fenti dolgot a westernrõl, én el voltam rajta keseredve. Ilyenkor miért nem asszociál a nép olyan díjugrató nagyjainkra vagy "kisjeinkre" akik reggel nemegy felessel indítják a napot (akár a Tatiban), vagy folyamatosan isznak és keseregnek szomorú magyar lovas sorsukon. Minden szakágban van ilyen, mégis mindig a westernt degradálják.

Valójában a hobbilovas iszik a legtöbbet egyszerre :kir: :dev: (A tapasztalt...)

Jav oka: magyarosítás

Edited by tücsök, 2008 január 23. - 14:41.

#317 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 23. - 15:26

Jó, nem tudtam, hogy mindenkit minden érdekel, én kimentem annál a résznél, ami kicsit sem kelti fel az érdeklõdésemet. Sõt! Azt is láttam az ablakból.

Én is azért mentem ki ebédre. :) A fogathajtás - engem - annyira nem köt le. :( Elnézést a fogatrajongóktól, de evvan. :ang: De tény, hogy a rendezvény célja nem a tömegétkeztetés. Szerintem.

#318 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 15:56

"Jó, nem tudtam, hogy mindenkit minden érdekel, én kimentem annál a résznél, ami kicsit sem kelti fel az érdeklõdésemet. Sõt! Azt is láttam az ablakból." Senkit nem akarok megbántani, de én kissé szégyeltem magam a "lovasok" helyett akik mikor idecibálnak egy négyes fogatot, felöltözve, próbálkoznak a kis fedelesben valamit bemutatni akkor a fél banda már sorban áll a kajáért. Úgy érzem némi tisztelet járna annak aki eljött ide hogy megmutassa magát, a pihenõ idõszakban elõveszi a lovait, 2 órát csutakolják õket (mert gyönyörû szép tiszta volt mind a négy szürke ló), kb 1 órát szendvednek míg össszerakják a fogatot lovastúl, és akkor a híres lovas társadalom fele a büfében ül. Szerintem ciki. Vérciki. A híd a szakágak között nem arról szól, szerintem, hogy megnézem a western részt vagy az ugró részt mert az érdekel és aztán a többi szakág bemutatóját már elnézést a szóért de "leszarom". akkor hogy lesz híd a szakágak között. De félretéve a nagy szlogenezést, szerintem tiszteletlenség az ilyen. Eljöttek ide, kiálltak és biztos nagyon szar volt nekik azt nézni ahogy szépen somfordált kifelé a banda a kajáldába. Én végig néztem, nagyon jó volt, sajnálom, hogy ezért lésõbb értem az elméleti részre, de nem volt pofám otthagyni a fogathajtókat és a távlovas szakágat. És érdekes volt. Ja és nem vagyok "fogatrajongó", egyszerûen lóimádó vagyok és érdekel mások tudása...ja meg engem így neveltek, hogy ha beszélnek hozzám, akkor nem megyek ki...ha már elvileg miattam jött ide az aki beszél hozzám és átéléssel mondja el azt, ami neki az egyik legfontosabb, szívéhez legközelebb álló dolog a világon, a saját sportja, szakága. Lehet nem olyan ismert, nem olyan divatos, de ugyan olyan komoly munka van benne, és ugyan úgy lóra épül az egész. Én ezért maradtam bent és néztem végig az egészet.

Edited by Pluto, 2008 január 23. - 15:59.

#319 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 16:06

Pluto, te olyan szépen leírtad, amit én gondoltam errõl a dologról. :)

#320 Borsi

Borsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 530 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 16:10

Én is teljesen egyetértek Pluto-val. Ráadásul nem csak azért nem megy ki az ember, mert pofátlanság, hanem még sok hasznos dolgot is meg lehet tudni szakmai szempontból, amivel nagyobb lesz az értéke az adott szakágnak a szememben (mint ahogy már írta is ezt valaki a távlovaglással kapcsolatban). Hiszen valóban ez a cél... (Úgy látszik, Tücsöknek csak az a lényeg, hogy a western megítélése javuljon, a többi nem érdekes...)

Edited by Borsi, 2008 január 23. - 16:23.