Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#281 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 19. - 20:08

AHÁ! Szóval mosógéppel kell... :eek: Hiába járok tehát reggelente ki a tópartra, sose lesznek tiszták a ruhák... :rolleyes: :gm: :D :D (Ariellel mosok én is, és tényleg csak 60°on viszi ki a foltokat, igaz nálunk baromi kemény a víz, gondolom az sem segít :D)

#282 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 8:59

Nemnem, pont hogy nem mosógéppel kellene, hanem kézzel, a pataknál, Ágnes asszony :D (lehet , hogy a tavat kéne patakra átváltanod? :confused: ;) )

#283 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 9:22

Én maradok a mosógépnél, üssetek agyon! ;) Így sem gyõzöm a 2 fiamra a tiszta nadrágot 'gyártani'. Már csak egy vasalónõ kéne, mert halomban áll a mosott, gyûrött cucc. AZ marad utoljára az összes házimunka, másodállás, lovazás, munkahely, gyereknevelés miatt. Vagy hagyjam a fenébe? úgyis gyûrött lesz a ruha elõbb-utóbb.

#284 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 9:26

Na akkor én még egy vallomással tartozom: soha nem vasalok, vagyis csak nagyon spéci ruhákat, ingeket. De az a legritkább alkalom. Õszintén szólva eleve úgy vásárolom meg a ruhákat, hogy ne kelljen vasalni õket :ang: :kir:

#285 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 12:54

én is így járok el, utálok vasalni, sõt teregetni, hajtogatni is.

#286 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 13:00

Jó, de mi az, amit nem kell vasalni? A mûszál... Na azt meg én fel nem veszem, az féccencség! Brrr... Inkább vasalok. :o Igen, ágynemût is. :D Szeretem a vasalt ruha illatát... A gyerekemre se adnék mûszálasat. Csak, ha viszkóz vagy ilyesmi, de a polyakármicsodákat kizárt dolog.

Edited by Bokorugró, 2007 április 20. - 13:06.

#287 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 13:01

Tulajdonképpen semmit nem kell: ágyneműt azt nem vasalok, úgyis frottir, gumis, a többi meg nem érdekel, mármint ha a huzat gyűrött. István kivasalja az ingeit, a pólókat se vasaljuk és a gatyákat sem, pedig azok nem műszálasak. És szépen összehajtogatva nem gyűröttek. nekem meg a blúzaim általában mind direkt gyűrt anyagúak. :D azt meg tilos vasali, ugye.

Edited by agrobe, 2007 április 20. - 13:02.

#288 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 13:14

Tulajdonképpen semmit nem kell:

ágynemût azt nem vasalok, úgyis frottir, gumis, a többi meg nem érdekel, mármint ha a huzat gyûrött.

István kivasalja az ingeit, a pólókat se vasaljuk és a gatyákat sem, pedig azok nem mûszálasak. És szépen összehajtogatva nem gyûröttek.

nekem meg a blúzaim általában mind direkt gyûrt anyagúak. :D
azt meg tilos vasali, ugye.

Egy újabb vasalniutáló. :D Az a tapasztalatom, nagyon sok múlik a teregetés-hajtogatás technikáján. Meg azon, hányas fordulaton centrizel, és kihajigálod-e a kötélre, vagy elõtte (nedvesen) meglapogatod/igazgatod-e. A pamut polók pl. ha szépen vannak összehajtogatva, senki nem mondaná, hogy nem volt kivasalva.
(Egyébként nekünk még textil-pelusaink voltak, Flóraszeptes vízben áztattam, utána öblítés, utána szintén Flóraszeptesben "fõztem ki". (Igen, egy 20 literes horganyzott izém volt kifejezetten erre a célra. :yeah: )
Az elsõ gyereknél nagyon buzgó voltam, még a kis zoknikat is kivasaltam...:D A másodiknál már a kistrikókat se. :o (Kinek volt arra ideje... két és fél év volt a két fiam között. :rolleyes: )

#289 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 14:12

sõt a mosógépünkben mindig benyomom a vasaláskönnyítõ programot és tényleg nem gyûri annyira. és a pólón tényleg nem látszik. egyet biztosan ígérhetek: nem fogok babaruhát vasalni!!!!! nem nem nem és nem!

#290 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 14:14

Vegyél neki sztreccsrucikat és akkor nem is kell! :D

#291 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 14:34

A sima, normálisat sem kell. mert õt nem fogja zavarni, ha gyûrött, engem pláne nem. :D

#292 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 20:13

Jó, de mi az, amit nem kell vasalni?

Tulajdonképpen semmit nem kell:

Itt az igazi és teljes válasz :D
Amúgy meg a farmer pl mióta mûszál? Meg a pamut pólókat is vasalod? :o (ismertem ilyeneket.. Hát szerintem lazán pszichés esetek :D :dev: )

#293 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 20. - 20:21

Én semmit sem vasalok csak a párom ingeit. Babaruhát se. Ágynemüt se. Különben én is szerettem annó nagymamámnál a frissen vasalt ágynemüt, de én csak kreppet veszek amit nem kell vasalni, mert lusta vagyok, és nem szeretk vasalni. :D :gm:

#294 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 7:36

Megalakíthatjuk a vasalás undorosok klubját: VUK.

#295 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 16:36

Itt az igazi és teljes válasz :D
Amúgy meg a farmer pl mióta mûszál? Meg a pamut pólókat is vasalod? :o (ismertem ilyeneket.. Hát szerintem lazán pszichés esetek :D :dev: )

Meg fogsz döbbenni, igen a farmert és a pamutpólókat is kivasalom. Mondjuk télen a pólókat van, hogy elbliccelem, mert úgyis pulóvert húzok rá. :D
Különben sem azt mondtam, hogy normális vagyok, hanem azt, hogy szeretem a vasalt ruha illatát. Na... :gm: :o

Edited by Bokorugró, 2007 április 21. - 16:37.

#296 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 19:48

Meg fogsz döbbenni

Rajtad? ÉN? Soha :D
Amúgy a nagynéném a nagybátyám munkás-textil zsebkednõjét is kivasalta. Ûberelhetetlen :)

Ontopik: nemsoká a lovinkban állítólag már 3 kismama lesz :yeah: Ja, és ezek csak az emberek, a lókancákról már nem is beszélve, közük is van vagy 3 :yeah:
Az egész nyár-õsz errõl a témáról fog szólni a farmon :)

#297 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 19:52

Ez így szokott lenni :D Amikor terhes lettem "hirtelen" körülöttem "mindenki" várandós lett :D még a Tesco-ban csupa-csupa kismama állt elõttem a sorban :rolleyes: :D Rejtély :D

#298 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 19:56

még a Tesco-ban csupa-csupa kismama állt elõttem a sorban :rolleyes: :D Rejtély :D

Na ezért nem megyek én a tesco-ba :D Hiányzik a fenének a sok hormontúltengéses, különbözõ kiváltságokért versenyzõ nõ :dev:

#299 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 21. - 20:30

Erre lenne eszetek mi? Van néhány felesleges vasallóóóó, a pincébe. Na, kinek kell? :D

#300 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 8:48

oké, belépek! (szombaton legalább 1,5 órát vasaltam, pedig bíztatásotokra a kupac felét már elõre kiválogattam és csak lazán összehajtottam)

#301 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 8:56

helyes! :D voltunk ultrahangon: 133 mm 291 g és fiú, én megmondtam.

#302 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 9:32

oké, belépek! (szombaton legalább 1,5 órát vasaltam, pedig bíztatásotokra a kupac felét már elõre kiválogattam és csak lazán összehajtottam)

Jól van, jó úton haladsz :D CSak elõre tovább a .... Na hagyjuk :)

voltunk ultrahangon: 133 mm 291 g és fiú, én megmondtam.

És mekkora már a pocid?

#303 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 9:55

voltunk ultrahangon: 133 mm 291 g és fiú, én megmondtam.

gratu! mi is csak fiúkat tudunk :) pedig annyian mondják, hogy a 3. majd tuti lány lesz. Vajon honnan veszik ezt? mi a garancia? :dev:

#304 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 10:09

Emeset, ez azt jelnti, hogy nálatok is jön a harmadik gyerkõc?

#305 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 10:17

Szó sincs róla. De tudod, mindig vannak okos, hozzáértõ emberek, akik tutira megjósolják az ilyeneket :gm: Azt hiszem egyelõre megelégszünk a meglévõ 2 fiúval. AZtán, hogy mit hoz a jövõ, még nem tudom. (lehet, ha gyorsan nõnek, megint egy babusgatnivalóra vágyom majd, de most élvezem, hogy nem kell pelenkázni és büfiztetni. 5 éven át mást sem csináltam)

#306 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 10:33

Boka, nagy, bazi nagy!!! DE a fene se tudja, hogy túl nagy e, vagy kicsi, nekem tetszik, meg Istvánnak. Már érzem, ahogy mozog. köszi, amúgy éreztem ,hogy fiú. Nagy lenne a meglepetés, ha végén mégis lány lenne! :) De a lényeg, hogy minden oké nála. Egyelõre a fenekét mutatja a világnak és még azt írták a papíromra, hogy a mellsõ fali lepény, de jó helyen.

#307 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 10:47

Emeset: ja, értem :) Ilyen jósok mindig is voltak a történelemben, és mindig is lesznek :) Végülis érthetõ... Mint a büfiztetéses csömöröd is, de godolj arra, hogy nagymama korodban erre az idõszakra fogsz úgy visszagondolni, mint életed legszebb idõszakára :) Agrobe: Szép is az nagy pocak :D Hány hétnél is jársz most pontosan? És lovagolsz még/már? Elférsz még a nyeregben? :D

#308 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 11:02

18. végén. elférni elférek, e ritkán jutok lóra. Mostanában szépen dolgozik, készülnek a versenyre. Nincs rá szükség, hogy felüljek, mert jól megy, én meg örömömet lelem abban is, ha taníthatok és csak nézem a gyerekeket.

#309 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 11:22

Akkor jó hamar megérezted a mozgásokat :yeah: Állítólag első babánál 20 hét körül, vagy vége felé. Aha, megvan, rájöttem. Biztos rejtegeszt valahol egy másik babát is :D Én meg szombaton kimentem Vikinggel terepre, és jó volt, nagyon jó, és akkor jöttem rá igazán, hogy mennyire hiányzik is ez nekem. De valahogy mégse merem/akarom ezt igazán erősen és teli torokból forszírozni. Csak olyan hikomatosan :D Vasárnap meg körkarámoztam vele, és arra jöttem rá, hogy na az is igen csak ráfér :rolleyes: Úgyhogy a következő pár hónap lehet, hogy így fog eltelni... Legjobb egy feles társ lenne Vikingre, de nem találok :(

Edited by BoKa, 2007 április 23. - 11:25.

#310 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 11:46

nem egyedül van, de jó nagy. Vagy én figyeltem már nagyon.

#311 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 11:56

nem egyedül van, de jó nagy.
Vagy én figyeltem már nagyon.

nem egyedül van???? (vagy kimaradt egy vesszõ..... ;) aztán nehogy 5 kilós gyereket szülj! :dev: (nekem az elsõ 4000gr volt, szerintem ki sem fért volna ott, ahol bement, még jó, hogy császárnál nagyobb a kijárat).
én megéreztem õket a 16. héten, de nagyon akartam és nagyon figyeltem.

#312 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:04

nem egyedül van,

Na ezzel gyanúsítottalak én is :D ;)

Amúgy az, hogy a pocak mekkora, azt hiszem nem függ össze a születendõ súllyal.

Emeset: a második babát már a 16. hét környékén megérzik :)

NEkem még van idõm :)

#313 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:19

NEkem még van idõm :)

mennyi? ;)

#314 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:25

mennyi? ;)

Sok :D Remélem legalábbis.
Október közepéig.

Na dühöngjetek egy kicsit ti is:

http://www.origo.hu/...23kismamak.html

#315 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:44

És aki kicsit szemezget az otthon szüléssel is:

http://www.origo.hu/...loszobaban.html

Én pölö egyre inkább...
Csak azért elsõ gyereket 30 felett nem biztos, hogy jó otthon szülni.

#316 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:46

kimaradt a vesszõ! 1 azaz egy darab gyerek. Bár István mikor megtudta, hogy babát várunk, beszélt a hasamhoz, hogy legyenek benn 3-an. Mondtam a kisfiamnak, hogy apa hülye, ne is figyeljen oda. Boka, akkor már neked is van hasad, ugye?

#317 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 12:56

Mondtam a kisfiamnak, hogy apa hülye, ne is figyeljen oda.

Húúúú, ez volt az elsõ nevelési hibád! :dev: :dev: Nem szabad ilyet mondani a gyereknek, mert aztán hallgathatja az apja, hogy õ milyen hülye, te meg mondhatod a gyereknek, hogy "Hogy beszélsz apáddal!" Õ ártatlanul úgyis csak annyit fog mondani: "Te is ezt mondtad rá!"
Nálunk ez így hangzott: "Hol a francban van az apád ennyi ideig?" (csak a boltba indult). Mire a gyerek a hazajövõ apjának: 'Apa, hol a francban voltál??' húztam a nyakam, hogy kit is állítsak le.... persze elõször magamat kellett volna :rolleyes: :rolleyes:

#318 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 13:08

Boka, akkor már neked is van hasad, ugye?

Mindig is volt :D Ja, hogy úgy érted, egyre nagyobb? Mert úgy is igaz. LAssan egyre kevésbé tudom fogni a jóltápláltságomra a dolgot, bár néha még azért sikerül :D
De pár hete(akkor már látta az, aki tudta mi a helyzet) a villamoson egy öreg néni át akarta adni ahelyét, hogy üljek le, mert ilyenkor jönnek ki a viszerek a lábon :hu: Na akkor meglepetésemben majdnem tényleg leültem :D Szegény, mikor leszállt, láttam, hogy menni alig bírt, úgy fájt a lába. Egyik kedvenc sztorim, szerintem életem végéig emlékezni fogok erre. :ang:

Mi a véleményetek az otthon szülésrõl?

#319 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 13:11

emeset, akkor még nem volt füle. :D Most már csak azt mondom neki, hogy milyen jó helyre fog születni, mert övé a legjobb apuka! (és így is gondolom). otthonszülés: wlsõ gyereknél nem merném bevállalni. Majd a sokadiknál talán.

#320 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 23. - 20:54

... de most élvezem, hogy nem kell pelenkázni és büfiztetni.

Én meg élvezem a büfiztetést és a pelenkázást :D
És írígykedem a lányokra, mert én annyira, de annyira szerettem várandós lenni :D Mondtam is a páromnak, hogy lassan elgondolkozhatnánk a harmadik babán :ang: de az sajnos nem idén lesz. Nembaj addig írígykedek :D (ráadásul több barátnőm is babát vár, így sokakra)

Legjobb egy feles társ lenne Vikingre, de nem találok :(

Ez annyira furcsa nekem. Azt hittem, hogy egy perc alatt fogsz találni valakit Vikingre. :(

Mi a véleményetek az otthon szülésről?

Én nem szülnék otthon, de miután szülészetből 3 évig semmi mást nem tanultunk, csak az esetleges komplikációkat, így ez azt hiszem érthető.
Ráadásul, perverz módon, amikor az első babát vártam kikölcsönöztem az orvosi könyvtárból minden szüléssel, szülési komplikációkkal, és fejlődési rendelenességekkel foglalkozó könyvet :gm: és mindet el is olvastam. Jó volt, mert olyanokat tudtam kérdezni a nőgyógyászomtól, amikre nem tudott válaszolni... :gm: :dev:
Ráadásul, a Péterfy ahol szültem, ilyen szempontból nagyon barátságos hely, kényelmes, szép szülőszobák vannak, lehet szülésznőt választani, akit megismersz a szülés előtt, és aki bejön, ha hívod, bárki bent lehet a szülésnél, nem csak az Apuka, nincs beöntés, ha nem akarsz, gátvédelemmel, gátmetszés nélkül zajlik a legtöbb szülés, és engem megnyugtatott, hogy, ha kell el tudnak látni engem is, és ami még fontosabb a babát is :ang:

Edited by lisawica, 2007 április 23. - 20:56.