Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#281 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 14. - 12:37

Már éppen itt az ideje.Ha jól emlékszem valahogy a nyár elején kellett volna.

#282 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 14. - 12:48

Ha olyan színvonalú lesz, mint a Díjugratás címû, akkor nem sok örömötök telik benne...

#283 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 14. - 20:07

Ajaj, ez rosszul hangzik :( .Tény és való, hogy szerintem elég kevés jó lovas könyv létezik (PL.A Domonkos féle Ló és lovaglás).

#284 Zsazsa:-)

Zsazsa:-)

Csikó

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 16:06

Az nekem is megvolt (Ló és lovaglás) Csak én hülye elvesztettem Posted Image Sajnáljatok :D ;)

#285 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 21:03

:D .

#286 Join Up

Join Up

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.329 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 16. - 23:02

Nekem Hajas/Flandorffer féle Ló és lovaglás-om van.Az se rossz,sok szíp kép vagyon beleszerkesztve.Elég sok hasznos dolgot tartalmaz,mondjuk annyira azért nem olyan jó.

* kicsi Join  :wink: 

#287 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 18. - 16:01

Hát Join Up, a szép kép még nem minden... Posted Image

#288 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 19. - 9:22

A Hajas/Flandorffer a minap szembejött velem az Erlangeni varosi könyvtarban. Annyira rosz csak nem lehet, ha a nemetek is abbol tanulnak :rolleyes:

#289 ruffian

ruffian

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 168 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 3. - 12:36

Ismeritek a Pam és Lionel Dunning-féle Lovasiskola c. könyvet?

#290 Paris

Paris

Csikó

• Fórumtag
  • 602 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 3. - 14:55

Azt nem, de a Flandoffer-féle Ló és Lovaglást pl szeretem...

#291 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 4. - 12:18

ImRe! Az csak a választék bõvítésére, vagy a paletta színesítésére van ott (a nem kívánt törlendõ!)Csak nem gondolod, hogy a szerzõik nem a német nyelvû szakirodalmi alapokon állították össze a könyvet?

#292 Somi

Somi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 4. - 20:59

Sziasztok!Én keresek egy könyvet: Domokos Lajos: A lovaglás alapjai címût méghozzá! Néhány kisebb gyermek szeretne elõre olvasni, hogy mit fognak tanulni a legközelebbi órán és nekem ezt a könyvet ajánlották, de sehol sem találom, hátha valaki tudna ajánlani egy helyet ahol megkapom!

#293 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 4. - 21:06

idézet:
Eredeti szerzõ: Somi: Sziasztok!Én keresek egy könyvet: Domokos Lajos: A lovaglás alapjai címût méghozzá! Néhány kisebb gyermek szeretne elõre olvasni, hogy mit fognak tanulni a legközelebbi órán és nekem ezt a könyvet ajánlották, de sehol sem találom, hátha valaki tudna ajánlani egy helyet ahol megkapom! [/QUOTE]Nekem megvan gépen. Feltöltöm holnap, ha úgy jó.

#294 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 6. - 19:48

Könyörgöm, valaki árulja el, hol lehet manapság hozzájutni a Desmond Morris könyvhöz!Köszönettel: Kedd

#295 silvanus

silvanus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 6. - 20:50

Somi: [url="http://"http://www.antikhaz.hu"]http://www.antikhaz.hu[/url]Náluk van egy pld, 1500 Ft az ára.

#296 Somi

Somi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 8:23

Köszönöm! Már meg is rendeltem! Cavalier hova töltöted fel?

#297 silvanus

silvanus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 11:10

Szivesen Posted Image Kedd, neked is nezegettem a Desmond Morris konyvet, de nem talaltam elerheto peldanyt. Antikvariumokban probalkozz szerintem: [url="http://"http://antikvarium.lap.hu/"]http://antikvarium.lap.hu/[/url] [ November 08, 2004, 10:19: Az üzenetet átszerkesztette: silvanus ]

#298 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 14:48

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni. Az Irányelvek a lovaglás és hajtás számára c. '86-os kiadvány I. kötetét szeretném megszerezni, de már sehol sem lehet kapni(a Lovas Szövetségnél sem), és a könyvtárakban sem találom (Széchenyi, Szabó Ervin). Ha van vkinek egy pld-a, amit lefénymásolhatnék, vagy megvan vkinek elektronikusan, amit e-mailben elküldene, megköszönném. Minden megoldás érdekel. ;) Netán egy fölös pld., amit megvehetnék?A könyvesboltokban azt az ígéretet kaptam, hogy átszerkesztve meg fog jelenni a Lovasakadémia sorozatban, de nem tudni, mikor, nekem viszont most lenne hasznos.Elõre is köszi.

#299 Shire

Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 194 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 15:03

A Nagy Lovas Áruházban a múlt héten még elég sok volt...

#300 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 15:06

tényleg?, én a múlt héten telefonon kérdeztem õket, és azt mondták, nincs...de akkor megnézem személyesen, köszi.

#301 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 15:08

most is rájuk telefonáltam, de csak a II. kötetet vallották be.

#302 Shire

Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 194 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 15:16

Kérdezd meg esteleg mikor jön, vagy próbálkozz a kiadóval.

#303 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 15:30

A mikor jön kérdésre a fenti választ kaptam, hogy átszerkesztve lesz vmikor a Lovasakadémia sorozatban. A kiadónál nincs már eladó pld., ez egyébként is bonyolult, mert a Mezõgazdánál nincs eladó pld., a forgalmazójánál, a Könyvistállóban szintén nincs pld. (jártam az FVM-ben), újat nem nyomnak, a könyv ISBN száma nem magyar, így nincs meg a SZéchenyiben sem, ajánlották a Mezõgazdasági Könyvtárat, ott csak a III. kötet van meg. Tehát körbejártam a témát, és a II. kötet meg is vettem, de a hogyan piaffe-ozzunk elõtt a hogyan csináljunk normális kiskört típusú kérdésekben szeretnék elmélyülni. Tehát a mass média lehetõségeit tudásom szerint körbejártam, nem jutottam eredményre, ezért forulok olyan lovashoz, akinek megesik rajtam a szíve. Plíz. Posted Image

#304 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 16:57

Kedd!Melyik Desmond Morris könyvet keresed?

#305 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 22:53

idézet:
Eredeti szerzõ: Old Shatterhand: Jövõ héten jelenik meg a Westernlovaglás címû oktatókönyv Proxonéknál! Posted Image [/QUOTE]Osh!Az a jövõhét már lassan egy hónapja letelt :D .Hintaló!Keresd meg a fórumon Piaffét (magáüzi miegymás).Nekem õ általa lett ilyen könyvem anno.

#306 Somi

Somi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 8:12

Hát hintaló én is utána néztem a dolgoknak, de sajnos csak a II. kötetet találtam meg! Se I. se III. kötet nincsen sajnos! És sajnos nekem is csak a II. kötet van meg a könyvtáramba! Posted Image

#307 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 21:53

Smoft!Van egy könyve, ami a lovakkal foglalkozik, a pontos címe: miért csinálja a ló. Elég sok jót hallottam róla, az írót pedig egyébként is szeretem.Kedd [ November 09, 2004, 21:29: Az üzenetet átszerkesztette: Kedd ]

#308 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 21:57

Nem a "Miért csinálja...? A ló" ? Mert ha igen, akkor tudok egy e-könyvet (fent van a neten az egész - legalábbis azt, hiszem, hogy az egész Posted Image ) [url="http://"http://szabadgondolkodo.fw.hu/tudos.php?nev=desmond_morris"]itt[/url].

#309 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 22:58

Kössziiiii!!!!!!Megvan!De sajnos nem értek belõle semmit!Nincsenek benne képek, énmeg ugye...... Posted Image )Kedd

#310 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 23:05

Szívesen Posted Image Milyen képek kellenének bele? Hogy konkrétan hogy néz ki az adott mozdulat (vagy csak az olvasás okoz gondot? Posted Image )? Posted Image

#311 Somi

Somi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 8:07

Ez jó én is letöltöttem! Én is köszike! :D

#312 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 8:17

[url="http://"http://cav.paci.hu/olvasnivalo/"]http://cav.paci.hu/olvasnivalo/[/url] itt van a domokos könyvtárban a Lovaglás Alapjai, pár hiba még akad benne, szkennelve volt, és úgy szövegfelismertetve. Ha van kedvetek írjátok meg, hányadik oldalon, hol nem stimmel. Posted Image

#313 Somi

Somi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 8:26

Köszike! Amég nem jön meg az antikváriumból addig ezt olvasgatom! :D

#314 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 14. - 11:27

A Lovasélet utolsó oldalán reklámozott könyvek többsége jó - de nem hiszem, hogy mindegyiket érdemes megvenni. A kezdõknek és a hobbistáknak a "szép- színes -olvasmányos" kategóriában melegen tudom ajánlani Bernadette Faurie " Lovasok kézikönyve" címû mûvét. Nem túl olcsó, viszont gyönyörû képek vannak benne, elég gyakorlatias, és nem hemzseg a szakmai hibáktól - ami az ilyen szép könyvekrõl nem mindig mondható el.

#315 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 14. - 21:47

Hát azolvasás!!! Posted Image ))Mégeccer köszi!Kedd

#316 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 14. - 22:20

Mégegyszer szívesen! Posted Image

#317 Sarah

Sarah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 15. - 15:47

SziasztokMos írok ide elõször.A filmek mellett a könyvek is érdekelnek a lovakról.Én kinéztem egyet magamnak, az a címe h a LOVAK NYELVÉN. Olvasta már vki, a szerzõjét most nem tom hirtelen? Remélem érdemes lesz megvennem.

#318 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 19. - 11:26

A Helikon Kiadó cégajándék katalógusában bukkantam rá a köv. könyvre: Lovas nemzet (Hecker Walter, Jankovics Marcell, Gyõrffy-Villám András és Szelestey László tanulmányai)Ezt írják róla: "A neves szerzõk által készített, gazdagon illusztrált kötetben olvashatunk az õsi magyar lóról, évszázadok nyeregben harcoló magyar katonájáról, híres méneseink kialakulásának történetérõl, lovas vadászatokról s a népmûvészt, szépirodalom kedves lóhõseirõl. Hasonló, a magyarságot mint lovas nemzetet bemutató, összefoglaló munka eddig nem jelent meg hazánkban. Rangját nemcsak olvasmányos, érdekes stílusa, hanem a szerzõk hozzáértése is emeli." Méret: 300 x 240 mm, 200 oldal. Az ára elég borsos: 6990 Ft, de ha sokat rendel belõle az ember, akkor vannak kedvezmények. Lehet, hogy ha többeket érdekel, akkor érdemes összeállni a rendeléssel, mert 5 pld. felett "csak" 5590 Ft, 10 pld. felett még olcsóbb.Szerintem tök jó ötlet karácsonyi ajándéknak.

#319 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 23. - 11:58

Igen, IGEN! A ma reggelem is jól kezdõdött: pár hete megrendeltem az elsõ magyar nyelvû westernes okító könyvet és lám, itt is van!!! Posted Image :D Westernlovaglás (gyakorlati ismeretek) címen jelent meg a Proxonnál pár napja. 4580 Ft utánvéttel, de ami a lényeg, fõleg a weskós szabadidõlovasoknak ad segítséget. Tehát - amint azt így az elsõ 5 percben leszûrtem - foglalkozik a stílussal magával, annak eredetével, ló, felszerelés, bánásmód, nyergeléstökalapok mint ülés szárhasználat, továbbá az alapokkal (segítségadások, hajlítások, átmenetek) az oldallépés, elsõ és hátsó láb körüli fordulatig. Vannak benne egyszerû gyakorlatok nagyon kevés reining, viszont - hála Istennek - több trail ( négyszög, híd, kapu, hordó, kulcslyuk - ezekrõl nagyon keveset látni-hallani, pedig szerintem sokkal érdekesebb, mint a reining egy hobbilovasnak. Továbbá pár szó a tereprõl és áttekintés a versenyszámokról. Tehát nem a sportwestern, sokkal inkább a westernfílinget kedvelõ hobbilovasoknak szól a western alapjairól. A minõsége is remek, egyszóval tetszik! Posted Image

#320 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 23. - 12:17

[url="http://"http://vmek.oszk.hu/02100/02152/html/02/307.html"]Ez[/url] jött szembe velem az elöbb. Olyan könyv fele, szoval asszem itt elfer :rolleyes: