Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Védjük a környezetet!

• Please log in to reply
1117 válasz a témához

#281 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 20. - 9:45

Itt van magyarul az ökocídium irányelvrõl szóló európai polgári kezdeményezés oldala, aki egyetért, legyen kedves aláírni. Elõre is köszönöm.

http://www.endecocide.eu/?lang=hu

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#282 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 21. - 12:56

Én megnéztem, de nem találok semmi normális információt.

#283 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 21. - 18:15

Én megnéztem, de nem találok semmi normális információt.

A GY.I.K-en vannak infok, a doksikat nem tudom miert meg nem rakta fel a rendszergazda, pedig mar masfel honapja kesz vannak. Illetve van a nyitooldalon egy nagy 'Ird ala most' gomb is.

#284 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 15:26

Nem bírtam ki, megrendeltem.
http://okovolgy.hu/m...z-onellatasrol/

#285 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 28. - 12:50

Sachs a szendioxid kibocsatas megadoztatasanak szuksegessegerol, sajnos azt nem fejtegeti, hogy a termelesi vagy a fogyasztasi oldalon vagy mindketton kepzeli-e ezt el.

http://www.project-s...effrey-d--sachs

#286 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 28. - 13:01

Affenébe, széndioxidot és is rendszeresen bocsátok ki, újabb teher a családi költségvetésben.

#287 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 28. - 19:00

Affenébe, széndioxidot és is rendszeresen bocsátok ki, újabb teher a családi költségvetésben.

Nekem is ez volt az elsõ gondolatom. :D

#288 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 16:01

Az ok és az okozat

Javaslom, hogy a nagyobb környezetkímélés érdekében szüntessük meg általánosan az alkatrészek feliratozását, az ellenállás színkódokat, mindent.
Akkor legalább egycsapásra megoldjuk az összes javítással kapcsolatos problémát. Ha elromlik valami, akkor mehet rögtön a kukába, mert utána ember nem lesz, aki megállapítja az alkatrészekrõl, hogy mivel kell helyettesíteni õket, ha elromlanak. Muszáj ellehetetleníteni a javítást, mert különben nem tudjuk megháromszorozni a gyártási mennyiséget, mert nem veszik meg az emberek.

Szerintem az lenne a legegyszerûbb, ha a gyárak hátsó kapuja egyenesen a szeméttelepre nyílna, és a gyártósor végén lejövõ készüléket rögtön egy szállítószalag vinné a szemétdombra, a vételárat meg adók módjára behajtanák a lakosságtól.

#289 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 16:29

Az ok és az okozat

Javaslom, hogy a nagyobb környezetkímélés érdekében szüntessük meg általánosan az alkatrészek feliratozását, az ellenállás színkódokat, mindent.
Akkor legalább egycsapásra megoldjuk az összes javítással kapcsolatos problémát. Ha elromlik valami, akkor mehet rögtön a kukába, mert utána ember nem lesz, aki megállapítja az alkatrészekrõl, hogy mivel kell helyettesíteni õket, ha elromlanak. Muszáj ellehetetleníteni a javítást, mert különben nem tudjuk megháromszorozni a gyártási mennyiséget, mert nem veszik meg az emberek.

Szerintem az lenne a legegyszerûbb, ha a gyárak hátsó kapuja egyenesen a szeméttelepre nyílna, és a gyártósor végén lejövõ készüléket rögtön egy szállítószalag vinné a szemétdombra, a vételárat meg adók módjára behajtanák a lakosságtól.

Nem is ez a baj, mondjuk, ha lenne elérhetõ szervizdoksi, akkor tudná az ember, mit rakjon bele. De az sincs. Meg tele vannak spéci IC-kkel, amit nem is lehet kapni, mert pl. egyedileg gyártja, vagy gyártatja az adott cég. És ezek már nem olyanok, hogy egy 5x5-ös nyákon másból összerakja az ember.. Aztán még ha kapható is lenne az IC, mondjuk egy BGA tokosat nem is igazán lehet házilag cserélni, ui. spéci reflow kemence kell hozzá, meg némi kiegészítés, hogy ne potyogjanak le az alkatrészek. (ok, vannak ilyen elvetemültek akik megoldják, de az sem ad 100% eredményt inkább 50% alatt.)
Az a vicc, hogy pl. az ólommentes technika miatt nehéz forrasztani, ólmos anyaggal könnyebben menne, csak a környezetvédelem miatt betiltották az ólmot. Így 10mg ólom helyett egy komplett készüléket lehet kidobni.

#290 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 16:47

CAV, akik még a szakmában maradtunk, többnyire bontott anyagokból dolgozunk. A szervízdoksikat kilopják a gyárakból, az nem gond, a gond az, hogy igencsak fenntartással kell õket kezelni, sokszor a készülékben nem azok az értékek szerepelnek, mint a rajzon, mert mondjuk volt egy gyártás közbeni beszállító módosítás, és hozzá idomították az elektronikát a más fajta eltérítõ tekercshez. Ez már az orion/videoton korszakban is így volt, de akkor még vették a fáradságot arra, hogy minden változatot külön-külön dokumentáljanak. Ma már nem jellemzõ. Éppen ezért aki elkezdi ész nélkül kicserélgetni a rajzon szereplõ értékekre az alkatrészeket, úgy bemegy az erdõbe, hogy sose jön ki onnan. Ezért lenne fontos az alkatrészek feliratozása.

#291 toro

toro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 738 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 9:12

Most szomorúan aktuális téma több fúrumon is a hegymászók által hátrahagyott szeméthegyek.
Még szomorúbb aktualitás: a hátrahagyott hegymászók.

http://forum.bodybui...p...8751&page=1

#292 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 9:34

Személyes kedvencem:

Posted Image

Olyan, mintha csak élne. :)

#293 toro

toro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 738 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 9:40

Személyes kedvencem:

Hát ezt nézve kifejezetten Palermóban, a Kapucinusok katakombájában érzem magam.....

Edited by toro, 2013 május 30. - 9:41.

#294 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 13:14

Sachs a szendioxid kibocsatas megadoztatasanak szuksegessegerol, ....

Erre megy ki az egész, elõször átverni a lakosságot azzal, hogy a CO2 kibocsátás miattuk van, majd lóvét kérni érte.
Miközben az emberi CO2 kibocsátás csepp a tengerben az egész földön jelenlévõ mikroszkopikus gombák és mikrobák életciklusa során kibocsátott, az elhalt növények korhasztásával termelte mennyiségéhez képest.

Személyes kedvencem:

Meg nem mondom már melyik filmbõl van, de természetesen nem igazi.

#295 toro

toro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 738 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 14:42

.......
Meg nem mondom már melyik filmbõl van, de természetesen nem igazi.

Talán Jack Nicholson http://hu.wikipedia....g/wiki/Ragyogás ?

#296 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 15:39

Most szomorúan aktuális téma több fúrumon is a hegymászók által hátrahagyott szeméthegyek.
Még szomorúbb aktualitás: a hátrahagyott hegymászók.

http://forum.bodybui...p...8751&page=1

Csodálatos élmény lehet... Köjál nem szól? :gm:

#297 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 16:53

Csodálatos élmény lehet... Köjál nem szól? :gm:

Mennyire állapította meg a Köjál a fagyasztott emberi test szavatossági idejét?

Õk vágytak oda, szerintem ott érzik jól magukat. Van hegymászó, aki a hamvait a szeretett hegyén szóratta a szélbe.

A maradványok lehozatalának logisztikájáról és kockázatáról ne is beszéljünk. Ilyen magasságban jó esetben, ha van még rá energia, az áldozatot saját hálózsákjában vagy bivakzsákjában egy spaltniba eresztik. Egy kõhalmot emelni föléje "hadsereget" igényelne. Ha találnak kézzel mozdítható köveket.

#298 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 17:15

Amellett, mint egyik-másik cikk írja, az élõk útjelzõ táblának használják a holtakat.

#299 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 20:03

Itt egy online dok film, hogyan mennek arrafelé a dolgok, bár sokmindent nem értek belõle.
Eléggé örülök, hogy sose volt huzalmam hegymászáshoz.
Eccer viszont egy sárkányrepülõs-hobbihegymászó arc beszélgetés nyomán azt a megállapítást tette, hogy a lovaglás azért mégis veszélyesebb, mert "Superman is abba halt bele".

#300 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 20:24

A hegymászás megfelelõ társaságban, az alapvetõ szabályok betartásával, a határaink ismeretében kevésbé veszélyes, mint hazánk útjain kerékpározni. Bizonyos szint felett viszont a kisebb hibák is nagyobb kockázatot jelentenek, közben a sajtója is nagyobb, fõleg ebben a szenzációéhes világban.

#301 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 23:41

Itt egy online dok film, hogyan mennek arrafelé a dolgok, bár sokmindent nem értek belõle.

Végignéztem, elég kemény. Mit nem értettél pontosan? Elég világosnak tûnt a sztori.
Azért rossz volt nézni, hogy egy egészséges ember elveszíti mindkét lábát, majd felmegy az Everestre és megint amputálni kell, plusz alig marad ép ujja.

#302 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 9:25

Itt olvasható élménybeszámoló is elég meredek, jól lejön belõle a gondolkodásmódjuk.

Itt pedig megszólal egy újabb hegymászó Erõssékkel kapcsolatban, amibõl körvonalazódik, hogy Kiss Péter valószínûleg azért veszett oda, hogy az erejét vesztett Erõsst megpróbálja lehozni. Jóval elõbb felért, ott bevárta mentorát, lefelé indultak, de Erõss lefelé is lemaradt, elhagyta ereje, kint éjszakázott, de Kiss Péter visszament érte, másnap még együtt visszarádióztak, azután eltûntek.

A hegymászás megfelelõ társaságban, az alapvetõ szabályok betartásával, a határaink ismeretében kevésbé veszélyes, mint hazánk útjain kerékpározni. Bizonyos szint felett viszont a kisebb hibák is nagyobb kockázatot jelentenek, közben a sajtója is nagyobb, fõleg ebben a szenzációéhes világban.

Ahogy olvasgattam a halálozási arány a 8000 feletti csúcsokon 10-25% között van.
Szerencsére a kerékpározással ott még nem tartunk.

Edited by moon, 2013 május 31. - 9:28.

#303 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 10:02

Ahogy olvasgattam a halálozási arány a 8000 feletti csúcsokon 10-25% között van.
Szerencsére a kerékpározással ott még nem tartunk.

A hegymászásba belekóstolók mekkora hányada jut 8000 m fölé?

#304 toro

toro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 738 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 10:09

Eléggé örülök, hogy sose volt huzalmam hegymászáshoz.
Eccer viszont egy sárkányrepülõs-hobbihegymászó arc beszélgetés nyomán azt a megállapítást tette, hogy a lovaglás azért mégis veszélyesebb, mert "Superman is abba halt bele".

Sajnos nem tudok normálisan angolul, de a felvételek hátborzongatóak.
Ráadásul azt olvastam, hogy a Mount Everest megmászása nem tartozik a legnehezebbek közé.
Kis túlzással: befizeted a zsetont, és a serpák fölrángatnak.... legalábbis a K2-höz meg a Kancsendzöngához képest.
Ez már félig mazochizmus. (Vagy tán egészen.)

#305 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 11:17

Sajnos nem tudok normálisan angolul, de a felvételek hátborzongatóak.
Ráadásul azt olvastam, hogy a Mount Everest megmászása nem tartozik a legnehezebbek közé.
Kis túlzással: befizeted a zsetont, és a serpák fölrángatnak.... legalábbis a K2-höz meg a Kancsendzöngához képest.
Ez már félig mazochizmus. (Vagy tán egészen.)

Igazi hegymászónak számomra inkább a Serpák tûnnek, akik elöl tapossák a havat és végig kiépítik a köteleket.
Az oxigén nélküli "tiszta" csúcstámadásról az olvasottak alapján az a véleményem, hogy értelmetlen hõsködés és egyben nagyfokú felelõtlenség.
Tiszta mászás egyébként sem létezik, mert mindenféle segédeszközt használnak, segédeszközök nélkül lehetetlen oda felmenni, onnantól meg mindegy, mert az oxigén szintén csak egy segédeszköz lehet a sok közül.

#306 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 20:37

MacKay azzal szereti sokkolni a közönséget, hogy a megújulókkal kapcsolatban elvégzi azokat a számításokat, amelyeket mások nem. Például kiszámolta: abban az esetben, ha csak az utak mellett termeszthetnék az üzemanyagnövényeket, akkor (az Európában szokásos 1200 liter/hektáros terméshozammal számolva) ahhoz, hogy Angliában az autók kizárólag bioüzemanyaggal közlekedjenek, minden egyes útsáv mellett egy 8 kilométer széles termőföld-csíkot kellene kialakítani, ami nyilvánvaló képtelenség. Vagy: ha Németország kizárólag a biomasszára alapozná az energiaellátását, akkor, az ország teljes területét is beültethetnék gyorsan növő energianövényekkel, az sem lenne elegendő a mai fogyasztási szint fenntartásához.

#307 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 8:39

http://nol.hu/kulfol...itani_a_vilagot

".A jelentés az első ambiciózus kísérlet egyértelműen megjelölni, hogy ki viseli a felelősséget az üvegházhatású gázok kibocsátásáért. „A világon nyilván több ezer energiavállalat működik. De ha csak azokat vesszük, akik a döntéseket hozzák, ha elnök-vezérigazgatókra és miniszterekre szűkítjük az egészet, nos, ők elférnének egy-két buszon” – mondta erről Richard Heede, a CAI kutatásvezetője."

#308 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 14:35

" A Világot nem apáinktól kaptuk örökségként, hanem fiainktól használatra."

Ma Magyarországon ilyen szinten van kezelve a környezet, a természet, a víz:

http://nol.hu/veleme...aine_tundoklese

#309 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 15:53

Minden szinten, szinte minden (Corvin szlogen)

Létezik olyan, hogy fideszes geotechnikai szakértő?
"Egy szakértőt kizárt a Veszprémi Törvényszék az eljárásból a vörösiszap-katasztrófa hétfői tárgyalásán,"

#310 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 9. - 20:44

http://nol.hu/belfol...zer_tonna_mereg

A kommentekből (Nem szó szerint).

- Most hol van a buldózert megállító Illés?

- Biztos diploma-fölismerő tanfolyamon.

#311 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 13. - 22:15

Akár be is fizethetnék a környezetvédelmi bírságot:

http://www.bama.hu/b...kerdoben-542666

#312 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 29. - 15:12

Egy kis segítség kellene!

Adott egy szomszéd, aki rendszeresen tüzel. Alapból kerti hulladékot, bármilyen kis mennyiséget meggyújt. Olykor-olykor megrakja háztartási hulladékkal is (párna, ruhanemű, műanyag, gumi...) Tegnap olyan szintem elviselhetetlen anyagot égetett, hogy az állatok sem tudtak hova menekülni. Szóltam nekik, hogy oltsák el, mert veszélyes hulladék, és az állatokra nézve is elviselhetetlen állapotok vannak. Erre fel a férfi szóban elmondott mindennek, a legocsmányabb kifejezéseket használta. Hozzá csatlakozott a lánya is. A férfi olyan szinten volt részeg, hogy alig állt meg a lábán, és 4méterről bűzlött az alkoholtól. Ha nem lett volna köztünk a villanypásztor, akkor akár tettlegességig is fajulhatott volna. Még egyszer megismételtem a kérésemet normális hangnemben, és felhívtam a figyelmüket, hogy veszélyes hulladékot égetnek. Természetesen a szóbeli szidalmazás folytatódott, amire én otthagytam őket. Később a férfi a kerítésünknél újra rákezdett a "szép" beszédre. Erre sem reagáltam.

Helyi rendelet szerint kerti hulladékot 10.00 - 18.00-ig  lehet égetni. Ezzel nincs is semmi gond, főleg, hogy nem tartják be, és az égő hulladékot minden alkalommal itt hagyják, és elmennek haza (a szomszéd faluban laknak). A szélnek, és időjárásnak kitéve volt már olyan, hogy este 11-kor is égett a tűz.

A katasztrófavédőkkel beszéltem, de csak akkor tesznek valamit, ha emberélet, vagy vagyoni kár van veszélyben.

A jegyző nagyon segítőkész volt, és az írásban tett feljelentés után eljárást indít. Felvetette azt is, hogy becsületsértés miatt is tehetek feljelentést. Ez utóbbit szeretném elkerülni, mert bizonyítani nem tudom, és semmi szükségem plusz feszültségre. Hangfelvételre viszont fel fogok készülni, telefon mindig lesz nálam, szóval nem akarok szemet hunyni efölött sem.

A kérdésem, amiért ezt a sokaságot leírtam, az, hogy alapból mit érdemes beleírnom a feljelentésbe.

Gondoltam, hogy a férfi hozzáállását, megnyilvánulását sem hagyom ki (legyen mégis nyoma), de akkor a jegyző dönthet úgy is, hogy indít egy becsületsértési eljárást is? (vagy ez már nem a jegyző jogköre?)

Mi a véleményetek?

#313 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 25. - 21:34

http://nol.hu/kulfol...lelnoke-1470419

#314 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 2. - 21:00

http://index.hu/tudo...aral-to_veszte/

#315 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 12. - 6:53

http://chikansplanet...ajlatvaltozason

" Bár az eredmények elég elszomorítóak, egy fontos tanulság is van: ha megállítani talán nem is lehet a klímaváltozást, érdemes minden eszközzel küzdeni ellene. Gondoljuk csak át, mekkora különbség van a 2 és a 3,5 Celsius-fokos szcenáriók között. Minden foknak, minden lépésnek jelentősége van."

#316 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 augusztus 2. - 7:28

http://greenr.blog.h...zkalt_termenyek

"(Még több GMO, még több peszticid! A logika és kör tehát ördögi, de ezt az ökológusok, ökotoxikológusok, környezet- és természetvédelmi tudósok mindig is mondták. Csak a dollármilliárdos amerikai lobbi külföldi és hazai képmutatói voltak olyan szemellenzősök, hogy a természet alaptörvényeit figyelmen kívül hagyják, illetve szándékosan elhallgassák."

#317 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 12. - 9:36

Most volt a Dunán egy ismeretterjesztő film az élelmiszerekről, a sok, feleslegesen szemétbe kerülő terményről, termékről, az élelmiszertermelés nagyüzemesítéséről. Nagyjaink is figyelhetnének rá. Fenntartható fejlődés (és éhenhalás).

• Filly kedvelte

#318 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 19. - 8:15

Megnyitott az első csomagolás nélküli bolt Berlinben

• N.C. kedvelte

#319 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 19. - 11:08

És a dolgozóknak tilos wc-papírt használniuk, a következetesség jegyében. :)

• Kistáltos kedvelte

#320 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 szeptember 19. - 12:12

Ugye kinek mi jut először eszébe. :)

• Filly kedvelte