Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fényképezõk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1936 válasz a témához

#281 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 21:51

Köszönöm szépen a segítséget!!!Az obit nem én veszem, hanem a cég akar beruházni..Én is azt mondtam nekik, hogy inkább a fényerõre menjünk rá, és ne a zoom tartományra..De akkor evvel nem vagyok egyedül..Egy gondom van csak egyelõre, hogy a Sigma Nikon 70-200/2.8 EX APO AF HSM objektív 245.000 Ft.. :( Asszem erre nem lesz keret, de mindenesetre megkérdezem..KÖSZI MÉGEGYSZER!!!!

#282 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 21:54

Én aztán sokat nem segítettem, de nem gonoszságból írtam, amit írtam. :)

#283 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 21:58

A hozzászólásaid azért hasznosak voltak! A cég azt mondta, hogy neki az fontos, hogy a pálya másik felére is át tudjon fotózni (ha õk akarnak fotózni).. Erre viszont a Sigma Nikon 135-400/4.5-5.6 AF alkalmas, csak a fene tudja, hogy milyen minõségben..Mennyit torzíthat ez az obi (135-400 mm) 6-7 méterre? Pl. beállított tenyészmén fotózásakor...

Edited by mano83, 2006 június 15. - 21:58.

#284 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 22:35

Azzannya. Azt már sokat olvastam, hogy egy olcsóbb telezoom mindig kiábrándító a legvégén. Ez is biztos 300mm-ig fog jó képet adni. (Pontosabban, a lágyság néha elfogadható - néha meg nem.)Meg egyesek azt is mondják, biztos okkal, hogy a kép szélei ezeknél láthatóan rosszabb minõségûek.Ahogy megyünk felfelé gyútávban, egyre nagyobb hangsúlyt kap a fényerõ hiánya, amit LeO mond. Elvégre nagyon kis idõket engedhetsz meg.Keress olyan boltot, ahová bemehetsz a géppel és egy laptoppal, és lõhetsz egy párat egy ilyen objektívval. A photozone.de-n ilyesfélét csak Canon bajonettel látok, de az optikailag nem ugyanaz?

Edited by Ernest, 2006 június 15. - 22:36.

#285 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 10:25

Az 135-400 egy gyenge és fényerõtlen objektív, sem a rajza sem egyéb megoldásai nem haladnak a korral. Ha már ultrazoom és mindenképpen sigma akkor 50-500. Legalább lehet érvelni hogy átlát a pálya másik oldalára. 1/1000 környéki záridõvel csak 3200-as iso-val lesz képes ami zajszûrés után is finom akvarelszerû rajzolatot fog eredményezni. Viszont legtágabb rekesz környékén is egész szép a rajza, nem muszájos rekeszelni mint a 135-400-at, és nagylátó végen is használható (Ha a berázást nézzük akkor inkább azon a végen 135 cropos nyikonyon már másfélszer ennyi). Hja igen, állvány vagy monopod kötelezõ 200 feletti gyútávhoz cropos vázon IS nélkül ! (Pálya másik felére fotózni ? Agyrém. Nincs nagy tapasztalatom ugyan ilyen téren de szvsz nemérdemes 200 fölé menni lovasversenyen inkább futkoss egy fényerõsebb, rövidebb telével, minthogy egy 400-500 végû gagyizoommal ügyetlenkedj és 80-90 százalékát eldobd a bemozdult, berázott képeknek, amin tudvalevõ hogy nemigen segít a Ps sem...) Vedd elõ a jobbik meggyõzõkézséged és érvelj. Ha már megfizetnek egy fotóst és rászánnak optikára 100k fölött akkor gondolják át mit is szeretnének és ne öntsék ki az ablakon vödörszám a pénzt a semmiért. Sportfotózásban csak erõs kompromisszumokkal lehet amatõr optikával fotózni. Ne mennj a hosszú optikába bele mert annak kompromisszumai miatt esetleg a te fotósteljesítményed fogják alul értékelni. (Az én szolíd véleményem a 135-400-asról hogy egy fostaliga. Állványról F8 F11 környékén lehet használni hosszú záridõvel babzsákkal lessátorból elõre beállítva, de hogy pálya körül mászkerálj fel-alá és akciót fogj vele az majdnem hogy ki van zárva, vagy nagyon magas iso-n fog csak menni 5)

#286 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 10:30

Tényleg, a Bigma.Egyébként még egy kiegészítés, a pálya másik feléhez. Nem lehet az ég a háttér, ahhoz túl messze vagy, hogy ezt legugolva elérjed. A többi meg, attól félek, jól ráépülne a képre. Bár még sose néztem bele 4-500 mm-es izé keresõjébe.

#287 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 11:09

Nemtom írtam-e már ezt a céget: http://www.tmfoto.hu/ Olcsón, vagy gyanúsan olcsón lehet kapni itt cuccokat. A 70-200 Sigma pl. 199990 Ft. Én egyébként amikor ezt vettem, a 100-300 f4-en is gondolkodtam, de inkább ezt választottam a fényerõ miatt, és ha meg kéne a gyújtótáv, akkor lehet rátenni egy 1.4x konvertert, némi kompromisszummal. Mano, ha van kedved, és ott nem tudod megoldani, itt Fehérváron kipróbálhatod ezt az obit, most ráérek minden nap egy darabig. :)

#288 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 15:09

Ezt ugyan nem tudom, hogy van-e Nikon véggel, de állítólag ez sem túl rossz, csak nem is olcsó: Sigma 120-300mm f/2.8 EX IF APO HSM

#289 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 17. - 1:48

Köszönöm a megint hasznos hozzászólásokat!!!Cav!Köszi az invitálást, kedves tõled. Még nem tudom, hogy fogok-e vele élni. Nagyon sok munkám összejött most, ki se látok belõle.. Nem tudom még a jövõ heti idõrendemet. (ami baromi szûkös, mert Tatár is lesz még) :( De ha úgy alakul, hogy járok arra, idõben jelezni fogom neked! Köszi!

#290 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 17. - 5:16

Nemtom írtam-e már ezt a céget: http://www.tmfoto.hu/

Hozzászólás megtekintése

Tmfoto nem cég, hanem egy egyén aki szürkeimporttal foglalkozik, a garanciát nála lehet érvényesíteni és nem ad számlát.

#291 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 8. - 13:18

LeO!Akkor is, most is köszönöm a segítségedet, de a képen valóban nem változtattam semmit, a kártyához meg eszemben sem volt nyúlni.Azóta újra formáztam a kártyát, remélem nem jön elõ újra a hiba. A kártyát egyébként kimondottan a géphez ajánlották az ED -nál (kingston ultimate 2 GB) úgyhogy szvsz még az sem lehet, hogy a gép nem passzol a kártyával.....

Hozzászólás megtekintése

Nnna!Eljött a nagy nap, amikor kb. 200 képemmel együtt a kártya megadta magát!Örömöm határtalan volt, utazhattam Pöstre. A servicében csodálkoztak, hogydeháteme géphez ez a kártya nem kompatibilis! Émmeg mondtam nagybõszen, hogy õk ajánlották anno a géphez tartozékként! Nagy fejvakarászás után átküldtek az üzletbe, ahol az üzletvezetõ példaértékû magatartást statuált, azaz minden lacafaca nélkül kicserélte másik típusú 2 gigás kártyára. (SD Ultimade III. vagymi)Azóta megint mûkszik!!!Szóval ez volt a rejtély kulcsa!Hátha valakit érdekel.( A többiek meg unatkoztak egy jót! :D )

Edited by Kedd, 2006 július 8. - 13:18.

#292 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 9. - 7:00

Canon feliratos gyári kártyákat is a sandisk gyártja, érdemes olyat vásárolni a canon gépekhez. Mondjuk nekem nem voltak gondjaim a teljesen noname kártyákkal, meg a kingstonokkal sem.

#293 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 14:09

halihó :)Gondolkodom...még van idõm...milyen gépet is vegyek?! Nikon D70? Vajon milyen? Vélemények?

#294 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 14:14

azt használtad a lepkeházban :)

#295 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 12. - 14:16

igen, ez igaz, de nem sikerült jól megismernem.õszintén szólva, a kinicába szerettem bele, de attól félek, h nem könnyíti meg a késõbbiekben a dolgom, h kivonul a piacról.pedig szívesebben vennék egy dynax5-öst.és találtam is egyet elég olcsón...csak kérdés, h jó 5let e...?!

Edited by Pottock, 2006 július 12. - 16:15.

#296 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 10:42

Nem a gép ára a durva hanem ha akarsz hozzá venni egy épkézláb (gyári) objektívet. Ezen a téren a Minolta mindíg el volt szállva, és természetesen most hogy a Sony átvette a minolta bajonettet folytatja ezt a remek hagyományt (1,5-2,5x-ös árat szemrebbenés nélkül elkér mint a canon L széria azonos kategóriában) Használtpiacon sem olcsók ezek az objektívek, így aztán aki minolta bajonettet választja ráfanyalodik a stigma/tamron/tokina és a többi gyártó inkább többé mint kevésbé kompromisszumos termékkínálatára. Persze, az emberek többsége meglátja hogy vázban megoldották a képstabit azonnal rácsap a gépre, utána meg már nem nagyon akar rendszert váltani...

#297 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 11:28

vagyúúúgy...akkor ezt a kérdést még átrágom.talán mégis egy nikon d70 lesz?!óóójajj...még jó, h most nincs meg rá a pénzem, át tudom gondolni :)

#298 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 15. - 12:03

Tud valaki közelebbit az UNOMAT P450TCS tirisztoros "nyelesvacuról"? Paraméterek, talpfesz, kezelõgombok, üzemmódok stb.Csak képet és általános leírást találtam a neten. Barkács Benõ jeligére. :)

#299 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 15. - 17:52

Nem találok róla információt.Itt van egy lista a talpfeszültségekrõl. A lényeg, hogy ne haladja meg a vaku talpra jutattott feszültsége ne haladja meg a hat voltot mert akkor az a modern gépek vakuvezérlését tönkreteheti. Canon EOS vonalnál ez 6v felett már nem kívánatos. A talpfeszültséget megmérhetjük egy csúcsfeszültséget tároló multiméterrel.Ugyan ez nem jelenti azt hogy azonnal a felrakása után tönkre fogja tenni a gép vaku elektronikáját, de arra sincs garancia hogy idõvel ez nem fog megtörténni.

#300 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 15. - 18:18

Köszi, ezt megleltem én is, de sajna amelyikre kíváncsi lennék pont nincs a listán. Nem baj, nem adom fel, olyan nincs, hogy egy ekkora ütlegrõl ne legyen gyári info valahol..Ha már megvan, a többi méretezés kérdése. Pont azért szeretnék gyári adatokat találni, nehogy rászaladjak valami risszrossz mérésre. Azért mégegyszer: kösz a fáradozást ! :)

#301 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 16. - 5:22

Mérd meg tárolómultiméterrel miközben elcsettinted a vakut. Lehet hogy a sima is elég, megnézed kb mennyire fut fel. Ha három jegyig akkor már izgalmas a dolog.

#302 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 11:14

Na, haladás van.A vaku 27 voltot tesz ki az elsütõkábel felé, és ennek a letestelése indítja a villantást.A gépem (FZ10) 24 voltot kaphat papír szerint a sarucsatira. Egy spec. kábel legyártása után mûködik is a kettõs.

#303 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 18:22

Lenne egy fontos kérdésem, lehet, hogy már volt róla szó, de nincs most erõm visszaolvasni mindent: ma a barátnõm kinn volt nálunk a tanyán, kicsit vacakolt a gépe, de fotózott elég sokat. Ki akart törölni pár képet, de egyszer csak azt vette észre, hogy az egész memória üres (megnéztem, nem lehet csak úgy mindent törölni, úgyhogy valami bibije van a gépnek). Nem fényképezett rá, úgyhogy remélem még vissza lehet azokat a fránya fotókat - leírnátok légyszi, hogy hogyan próbáljuk meg? (Mindjárt írom, milyen típusú a gép, csak még nem ért ide az üzenet...)

#304 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 18:54

Tedd be kártyaolvasóba, azt próbáld ráereszteni a getdataback nevû proggit. Sosem kényszerültem még ennek a használatára memóriakártya esetében, viszont ha sikerült a géppel letörölni akkor nagy valószínûséggel megmenti a képeket. Akkor van gáz ha valami miatt rá sem írta a kártyára a képeket a gép.

#305 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 19:05

Köszi, megpróbáljuk. Egyébként a gép egy egyszerû kis Sony Cyber-shot DSC-W7 (nem tudom, számít-e... :D).

#306 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 19:12

Köszi, megpróbáljuk. Egyébként a gép egy egyszerû kis Sony Cyber-shot DSC-W7 (nem tudom, számít-e... :D). Kártyaolvasó nélkül is mûködik a dolog (mmint egyszerû kábellel géphez csatlakozva) - bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de ilyennel még nem volt dolgom... A programban pedig mit kell beállítani?

#307 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 19:28

én viszont sikerrel használtam egy PC inspector smart recovery nevû programot. 400 képbõl 200at megtalált.

#308 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 17:15

Egy még mindííg kompakt kategóriás gép bejelentése.

#309 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 19:12

Lesz utódja a D70-nek is. http://www.dpreview....ndslrteaser.aspMár idõszerû volt lépniük, hiszen a sony nagyon olcsón adja az A100-ast.

#310 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 21:05

én viszont sikerrel használtam egy PC inspector smart recovery nevû programot. 400 képbõl 200at megtalált.

Hozzászólás megtekintése

Az a program nekem is bevált.

Hozzászólás megtekintése

Köszi a segítséget, de nem sikerült. Nem a programok hibája miatt, hanem mert a fényképezõ aksija lemerült aznap, a következõ nap pedig a barátnõm nem bírta ki, hogy ne fotózzon... :rolleyes:

#311 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 10:10

Mi a véleményetek errõl, kezdõ obinak, "játszani"?Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO (Canon) 58ezerértOlvastam a Canon 70-300-asáról, hogy 200 mm felett siralmas a képe. Ti mit tudtok róla? Örni, ha jól tudom, neked ilyen van.

#312 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 12:38

70-300 4-5.6 IS jó objektív, az egyik legjobban sikerült canon tele, igaz az ára is majd háromszorosa a stigmának. Amivel esetleg keverheted az a 75-300, az tényleg nem nagy vaszisztdasz. :)A 70-300-as sigma a kategóriájában egy jól sikerült olcsó teleobjektív.Mivel pesten van lehetõség kiprógálgatni ilyeneket, keress egy boltot amelyiknek van raktáron, tedd fel a gépre és lõj vele különféle rekeszekkel, különféle fókusztávokon képeket majd otthon nézd át hogy tetszik-e avagy sem, ez sokat lendíthet a választásodon. Ahogy a képeit elnézem, nem egy képminõség bajnok, a 70-210 USM jobb.

Edited by LeO, 2006 július 21. - 12:50.

#313 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:00

http://www.edigital....&cat=711&page=1És valóban összekevertem. :)Viszont Lejóka még mindig nem fogtad fel, hogy nincs újabb 190ezrem egy obira.Na ezt a 70-210et keresem égen-földön, de sehol nem találtam róla, legalábbis boltban nem. Ez kb. mennyiért van?Jamerhogymár nem gyártják. Na akkor keresek ilyet, használtban. Ilyen KELL nekem! :)

Edited by Zsubaba, 2006 július 21. - 13:07.

#314 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:20

Sértõ hogy feltételezed nincs elég agykapacításom felfogni egy ily egyszerû tényt. Még ha szõke lennél megbocsátanám. ;)Korábban is ezen okból ajánlgattam a 70-210-est.

#315 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:28

De valamiért mégiscsak erõsködsz a 180ezres obival ;) :pJó, egyet már vettem, (vagy a 70-200 volt?), de az nem az enyém lett. Viszont szeretnék egy jó obit magamnak, max. 100.000 Ft-ig. De inkább 80.000-ig.Ne legyél szûkszavú, és ne sértõdj meg! :P :ang:

#316 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:33

Olyan, mint amit egyszer már vásároltál. Ha szólsz, szerzek egyet.Link

Edited by LeO, 2006 július 21. - 13:39.

#317 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:43

Akkor most szólok! Légy szíves, ha tudsz, szerezz egyet nekem, jó állapotban (jobb állapotban, mint amit egyszer már vettem), karcmentesen, istenkirályságosan. Azaz elõbb mondd meg, kb. mennyi lenne. :)Köszönöm! :ang:

#318 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 13:50

Belefér az általad megjelölt keretbe. :]

#319 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 16:18

Egy Sigma 50-500 EX vajh mennyibe fájhat? :rolleyes:

#320 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 17:36

Újonnan ~240k. Mivel fényerõtlen szegényke, és nincs is sem, rögtön kell hozzá egy nagyon jó állvány (ami elbírja a vázat és egyéb kramancot is).