Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#281 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 12:48

Hétvégén fotóztuk:fjord 6-os fogat! :yeah: Posted Image

#282 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 12:52

Ludmilla! A ti csikótok is biztos sokat nõtt már! Nincs kedved aktuális képet feltenni róla? ;)

#283 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 13:55

Jó kép!Csatlakozom Hubertushoz! Mi újság arrafelé?

#284 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 11:55

Köszönjük az érdeklõdést! :) Sofia szépen növekszik! Kezd "testesedni"...Most 3 hónapos, rettentõen önálló és nagyon szelíd!Felraktam néhány képet, amit itt találhattok (sajna nem a legfrissebbek): http://kep.tar.hu/vojnits/50381458#2továbbá a fjord 6-os fogatról is... :) (+ tavaly téli Yukka&Brit )http://kep.tar.hu/vojnits/50377819#2Sofi a lucernásbanPosted Image

Edited by Ludmilla, 2006 október 30. - 12:00.

#285 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 12:09

Vikingnek új barátja van a Los Vegas farmon. Kettõt tippelhettek, kivel állt össze. Kivel mással, mint TT-vel alias Maxival, a fjorddal :)Képeket róluk a napokban majd teszek fel.Viking sebe meg szépen forr összefelé (elõzmények a farmos topikban), bár úgy látom, mintha vadhúsos kezdene lenni neki. Elvileg megy majd újra hozzá a Doki, és megnézi.Arról is teszek majd be képet :)Nemsokára már újra fogom lovagolni , egyelõre nem merem, amíg teljesen össze nem forrt a sebe. Bár tegnap már felültem rá szõrén a pályán. Hehe, kicsit tele volt, de kultúr módon viselkedett azért :)

#286 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 13:24

Örülök, hogy javul! Fjord a fjorddal haverkodik. :D Bár inkább azt mondanám, szín a színnel.Itt van két nagy szürke egy karámban, ők haverok.Aztán a másikban Haramia, meg egy hafi csikó és egy fakó herélt. Eleinte a fakó herélttel játszadozott, utóbbi időben a kis hafi csikóval láttam. A kis infantilis lovam. :dev: A többiekkel nem igen, inkább elvonul a sarokba...Maxi milyen? Mármint lovaglásilag? Tudom, hogy weckó kiképzést kapott...Viking meg biztos túl sok abrakot kap... :dev: Én már egy ideje csak szénán és vizen tartom, főképp most, hogy boxos pihenője van szegénynek.Míg kapta azt a maréknyi abrakot, ki is ugrott a boxablakon... :dev: Most perpillanat állítólag nyugodt. ;)

#287 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 13:46

Maxinak ha jól tudom valamilyen pataproblémái vannak, és sántít. Lovagolni még nem láttam, ellenkezõ idõben járunk ki a gazdijaival, õket is még csak egyszer láttam kint. Amúgy a fjordok mind kicsit olyan magányos farkas típusúak, úgy veszem észre. Többnyire Viking se töri magát, hogy állandóan érintkezzen valakivel, elég, ha látótávolságon belül vannak :) Bár idõnként azért szokott játszani velük, és vakargatni (engem is..). Amúgy nyilván az anyjuk emléke miatt kötõdnek jobban a fakókhoz, meg a méret (ami a lényeg :) )Viking tápot kap, Nagykátait. Ja, meg zabot, a földrõl, amit a többiek otthagynak/kiszórnak.. Minden etetés után megy, és fölporszívóz minden elhagyott szemet(et) :D (ezt utálom, de mit csináljak?) Különben meg most a nemdolgozástól hízott, de különben igaz, hogy nem sovány, de nem remeg rajta a háj :) És tél elõtt nem szerencsés fogyasztani. Na majd teszek fel tényleg képet..Amúgy úgy látom (nem meglepõ módon) nagyon bejön neki ez a ridegtartásos történet :)

#288 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 14:00

Hát persze, hogy bejön neki... :) Már gondolom neki is van bundája rendesen. ;) Ami a magányos farkast illeti, biztos van benne valami, hisz mikor idehoztam, 2 hét után Szilárd megkérdezte, hogy normális ménesben nõtt-e fel, mindig ilyen-e, nincs-e valami baja, stb.Ilyen. :D Maxi nevérõl most jut eszembe, szerintem a lovászunk ismeri, hisz az unokanõvérem nagybátyjánál dolgozott és mikor meglátta Haramiát, azt hitte a Maxi. :rolleyes: Na, ha hétvégén kijutok, meg is kérdezem...Az nem jó, ha pataproblémáitól sántít...érdekelne konkrétan mitõl.

#289 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 14:14

Valami olyan rémlik, hogy eddig patkó volt rajta, nemrég vették le róla, és érzékeny neki. Pontosabbat nem tudok. Azt se, miért nem teszik vissza.(Vikingrõl is levettük, itt homok van, és már semmi gondja patailag.)

#290 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 14:28

Jó is a homokos talaj. Itt is van, de néhol betonkemény tud lenni. Ha újból lovagolni fogom tudni Haramiát, biztos kap patkót. Utálja a kemény, néhol kicsit köves talajt. Ott csak "pipiskedik". :dev:

#291 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 10:29

Viking vasárnapMaxiSajnos az aksim marha hamar lemerült, amíg Lidérccel babáztam, úgyhogy most csak ezeket sikerült ellõnöm. Na majd legközelebb :)A sebe Vikingnek amúgy már tök szép, már kezd varrosodni.Ennek örömére gondoltam vasárnap felülök rá kicsit szõrén a pályán. De annyira mehetnéke volt, hogy aztán bevittem a körkarámba, egy kis agymunkára. Nem igazán szeret ott lenni, de majd kénytelen lesz megszokni :)

#292 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 10:32

:dev: Huhh! Jól néz ki Viking nagyon! :yeah: Közben Maxiról szereztem infokat.Tenyészménnek szánták, de a marmagassága a standard-nél nagyobb lett. :D Ami lovaglásilag szerintem nem baj...

#293 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 10:55

SZõrösödik már rendesen, de nem hiszik el, hogy ez még nem a maximum, amekkora lesz :D A nyáron nagy rá kötõfék a fejére már kicsi :kir:Maxi tényleg magasabb. De amúgy tök kedves :) SZóval akkor ezek szerint már biztosra tudható, hogy az unokatestvéredék tenyészetébõl származik? (Haramia anyjával -Flórával mi lett? Sikerült jó helyre eladni?)

Edited by BoKa, 2006 november 27. - 10:56.

#294 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 11:01

Tulképpen Maxi az unakatesóm nagybátyjának tenyészetéből származik. Gondolom az apja neki is Matador volt, de ezt nem tudom. Ha Csermely erre jár, majd ad felvilágosítást.Flóra nagyon jó helyre került. Ahogy a pasi meglátta, állítólag rögtön beleszeretett és meg is vette.Haramia is nagyon szőrős, ezért is izzadt Üllőn az istállóban.De neki sem a maximum még.. :dev:

#295 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:00

Rágott kötõfékes :)

#296 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:42

Aranyos :) !Haramia balett-lába :D :Posted Image

#297 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:49

Haramia balett-lába :D :

Juhuhujj :DSzegény nem fog fog fázni, bundaharisnya nélkül? :confused:Amúgy nagyon vicces: kb. 5x vastagabbnak néz ki a lábuk a nagy szõrtõl, és lám, itt a bizonyíték, hogy milyen kis vékonyak pedig :)Hogy érzi magát amúgy?

#298 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:53

Igaz. Tavaly télen többször a lovász is és én is megnéztük a lábát, mert a nagy szõrtõl úgy látszott, mint akinek be van szûrõdve a lába, holott száraz volt, ahogy kell.A lábadozás története, a Szentendre-Pilis régiósban.Már azon gondolkodom, nyitnom kéne egy "Haramia és gazdájának balesetei és gyógyulásuk csodás történetei" címû topicot, ott egyben lenne minden. :dev: :D

#299 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 14:37

Már azon gondolkodom, nyitnom kéne egy "Haramia és gazdájának balesetei és gyógyulásuk csodás történetei" címû topicot, ott egyben lenne minden. :dev: :D[/quote]Szerintem ez jó ötlet! Ott összefoglalva legalább mindig tudnánk, hogy mi a helyzet Veletek... hogy áll Haramia gyógyulási folyamata...stb. Persze fényképekkel!Hajrá! :yeah:

#300 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 14:45

Küldök magánba képeket, mondjuk nincs sok, a párom is bénán csinált rólunk képeket Üllõn, mert nem állította be a nagyságot..mindegy, kicsiben is szépek vagyunk... :D :dev: A többi a régiósban..

#301 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 14:47

Tulképpen Maxi az unakatesóm nagybátyjának tenyészetébõl származik. Gondolom az apja neki is Matador volt, de ezt nem tudom. Ha Csermely erre jár, majd ad felvilágosítást.Flóra nagyon jó helyre került. Ahogy a pasi meglátta, állítólag rögtön beleszeretett és meg is vette.

...mindhárom állítás megerõsítve: - nagybátyámék tenyészete- Matador-utód- Flóra történet is kipipálva (még mindig hiányzik :nem: )Viking nagyon jól néz ki, BoKa!Ja és persze Haramia lába... elmondhatatlanul szexi, - csak táncoljon is vele úgy! :yeah:

#302 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 15:23

Szerintem fogunk még táncolni. :yeah: Direkt kérdeztem a dokit, hogy most akkor csinálhat "kunsztokat is"?Nálam a kunszt, mondjuk egy oldalléptetés, vagy láb körüli fordulatok stb., hmm mert ezt eddig tudta.Még, ha nem is reiningló módjára...ahhoz túl lassú.. :DAzt mondta, mivel ez ott akkor már totál stabilan áll, hát hogyne!

#303 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 22:33

http://img.tar.hu/vo.../27860963.jpg#3Ásííít! :)

#304 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 11. - 10:58

Jópofa lópofa :)

#305 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 16:33

sziasztok , uj vagyok a forumon. mar egy ideje olvasom az irasaitokat. a következö egy evben szeretnek lovat venni. ket fajtan gondolkodom. egyik közülük a fjord. magyarorszagon meg nem lattam fjord lovat de ezek szerint van :D ne is egy :) ausztriaban rengeteg van. milyen arban mozognak a fjordok? ti szabadtartasban tartjatok öket? :kir: köszi a valaszokat

#306 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 19:19

Van ITT IS ELADÓ hírdetés,meg ITT IS.Félridegben vannak, legalábbis az én lovam.Ha jól tudom, unokatesómék is úgy tartják, éjszakára angolboxba rakják őket, mert itthon nem tanácsos éjjel magukra hagyni őket a pusztában, kutyák, vagy örző-védő cég nélkül.. :dev: :DAz árak függ a származástól, ezek nem túl drága lovak itthon (nem milliós nagyságrendűek), de nem is 2-3 ezrek, hacsak nem nagyon csikó.A középár 500-600 ezer Ft.Kint mennyibe vannak kb?

#307 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 22:43

Van ITT IS ELADÓ hírdetés,meg ITT IS.Félridegben vannak, legalábbis az én lovam.Ha jól tudom, unokatesómék is úgy tartják, éjszakára angolboxba rakják õket, mert itthon nem tanácsos éjjel magukra hagyni õket a pusztában, kutyák, vagy örzõ-védõ cég nélkül.. :dev: :DAz árak függ a származástól, ezek nem túl drága lovak itthon (nem milliós nagyságrendûek), de nem is 2-3 ezrek, hacsak nem nagyon csikó.A középár 500-600 ezer Ft.Kint mennyibe vannak kb?

nagyon szepen köszi a segitseget!hat itt kint nagyon szeles az arak skalaja. van 1000euroert. de akar 3500ert is. amiket neztem azok olyan 2500nal mozognak. dehat sacc per kb ugyanaz. attol függ hova kell erte menni :Degy masik szempont ami erdekelne: szerintem eleg kicsi lovak. nem zavaro ez terepen ha mondjuk mellette van egy ket nagyobb lo? 4 evi lovagoltam egy arab teliver kancan westernben, erdekes volt. de ezutan nem tudom a fjordrol mit gondoljak, mivel meg kisebb lo.egy kerdesem lenne meg ami nem teljessen ide illö de ti talan jobban ismeritek az otthoni lopiacot;ismeritek a tinker nevü fajtat? vagy esetleg irish cob hivatalos neven.van olyan magyaroszagon? keresem mar de nem talaltam semmit szerintem tenyesztö sincsen.ö lenne a masik ami szivemhez köze allna. :yeah:

#308 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 22:50

az osztrákoknál több tinkert találsz, ha gondolod, még adok is tanyát, de szerintem magad is megtalálod. ismerjük a fajtát (nem semmi feltételezés, hogy attól, mert itt nincs, vagy kevés van, attól nem ismerjük - amúgy a cob egy lótípus).miért zavaró, ha kisebb egy ló? neked vagy a lovaknak? utóbbiaknak tök mindegy, a te álláspontodat csak te tudod. nyilván ha téged zavar, akkor zavaró. több millióan lovagolnak kisebb lovakon vagy pónikon. még nem hallottam panaszkodni senkit, ámde ilyen lovakat szeretni sokakat.

#309 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 23:00

az osztrákoknál több tinkert találsz, ha gondolod, még adok is tanyát, de szerintem magad is megtalálod. ismerjük a fajtát (nem semmi feltételezés, hogy attól, mert itt nincs, vagy kevés van, attól nem ismerjük - amúgy a cob egy lótípus).miért zavaró, ha kisebb egy ló? neked vagy a lovaknak? utóbbiaknak tök mindegy, a te álláspontodat csak te tudod. nyilván ha téged zavar, akkor zavaró. több millióan lovagolnak kisebb lovakon vagy pónikon. még nem hallottam panaszkodni senkit, ámde ilyen lovakat szeretni sokakat.

igen tudom hogy itt kint rngeteg tinker van. csak erdekelne hogy magyarorszagon van e. amugy meg nem felteteleztem hanem erdeklödtem hogy ismeritek e. tudomasom szerint a fajta hivatalos neve irish cob. attol hogy lotipus meg ez a neve. azt hiszem a kerdesemet is felre ertetted. nekem teljessen mindegy hogy mekkora a lovam. nyilvanvaloan akkor nem erdeklödnek e fajta irant. nem? azert kerdeztem hogy nem lehet neki gond, mivel anno ha nagyobb lovakkal lovagoltunk ki a lovam apro leptei miatt nem igazan tudott lepest tartani es mindig ideges lett ettöl. mivel nem lovagoltam meg fjord lovat nem tudom hogy milyenek. csak olvastam roluk rengeteget.ja meg köszi a tippet (tanya) de valoban mar sokat talaltam. viszont be irhatnad ide is. hatha azokat meg nem lattam. elöre is köszi!!!

#310 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 23:06

nem írom be ide, mert ez a fjordos topic. ide egy díjlovaglásra használt fjordot linkelek, õt.akkor miért nem ezt kérdezted? csak azt kérdezted, gond-e, ha nagyobb lóval mész.elsõként én amúgy kipróbálnék lehetõség szerint annyi egyedet egy fajtából, amennyit csak lehetséges, hogy a reálishoz közelítõ képet alakíthassak ki a fajtáról, nem pedig csak elmondás és esetleg küllem miatt. amúgy nem hiszem, hogy a fjord ideges lenne. az egy, akihez szerencsém volt régebben, egy kicsit talán szeretett önfejûsködni, de ideges nem volt, csak határozottabb lovaglást igényelt.

#311 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 23:24

nem írom be ide, mert ez a fjordos topic. ide egy díjlovaglásra használt fjordot linkelek, õt.akkor miért nem ezt kérdezted? csak azt kérdezted, gond-e, ha nagyobb lóval mész.elsõként én amúgy kipróbálnék lehetõség szerint annyi egyedet egy fajtából, amennyit csak lehetséges, hogy a reálishoz közelítõ képet alakíthassak ki a fajtáról, nem pedig csak elmondás és esetleg küllem miatt. amúgy nem hiszem, hogy a fjord ideges lenne. az egy, akihez szerencsém volt régebben, egy kicsit talán szeretett önfejûsködni, de ideges nem volt, csak határozottabb lovaglást igényelt.

szep ez a paci.igen ezt ugyis igy gondoltam en is. de egyelöre csak gyüjtöm az infot. es azert jobb titeket meg kerdezni mint könyveket olvasni. sajnos tinkeres topic nincsen ha jol lattam:( különben termeszetessen oda irtam volna.

#312 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 15. - 23:57

van tinkeres topic. gipsy vanner néven keresd.

#313 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 16. - 9:25

van tinkeres topic. gipsy vanner néven keresd.

köszi

#314 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 16. - 16:16

Túrán lépésben az én fjordom is lemarad, bár nem is annyira. Mégiscsak rövidebb a láb. De abszolút nem izgatja, nem üget utánuk, én sem erõltetem. Vágtában úgyis utólérjük õket. Bár nem a menet végén szoktam haladni, hanem középtájt. Van még nálunk lassabbak is, pedig azok normál méretûek.Ezek nyugodt lovak, nem izgatják nagyobb társaik, az enyém nagy lovakkal van egy karámban, egy mezõn és mondanom sem kell, nem az utolsó a rangsorban! Néha lerendezi nagyobb társait. Viszont okos, a küzdelmekbõl, ha tud, kimarad, inkább félrehúzódik, ha magányra vágyik.Haramia nem önfejû, legalábbis nem annyira, mint híresztelik õket.

#315 pöttyi

pöttyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 16. - 19:29

miert döntöttetek a fjord paci melett?

#316 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 10:11

Vagy õk miért döntöttek mellettünk, nem? :DViking is lemarad lépésben. Õ viszont utána üget a többieknek, sõt, képes végig jogolni, ha a többiek gyorsabban lépnek. Viszont úgy tud (és szeret) ügetni, olyan sebességgel, hogy némelyik nagyobb ló nem feltétlenül bírja vele a tempót :D Vágtában szintén gyors tud lenni, igaz, a baromi hosszú szakaszokat nem bírja. Inkább több rövid.És a fjordoknak szerintem elévülhetetlen érdemük, hogy nem idegeskednek (Vik egyedül a patkolástól :rolleyes: ) Bátor, nem rebbenékeny, nem fosik be minden szeméttõl, ami a földön-fákon-házakon van. És azért az nem egy rossz dolog, hogy tudod, hogy nyugodtan megbízhatsz az alattad lévõ állatban. És õszinte leszek: én az önfejûségét is imádom :yeah: Meg az okosságát. MEg azt, hogy még bakolás közben is olyan kényelmes, mintha a foteled válna hintaszékké :D

#317 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 10:22

Uni! Errõl a díjfjordról mit lehet még tudni? Hány éves, hol van, és mennyire sikeres?

#318 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 10:56

a neve fiona. sajnos ennél többbet én sem tudok róla. a lovasa a reitzentrum kreutalba van leigazolva. a lónak még nincs startszáma, ezért nincs benne a nyilvántartásban és ezért nem tudom az apja nevét és a születési évét (ha lenne startszáma, akkor a startlistán ezek az adatok rajta lennének).de volt még egy fjord, chipsi. õ ugyanúgy van, mint fiona, startszám nélkül. õ tiszta viking :) tényleg, keress nikolékon egy CDt. kint voltam, lett 1-2 kép róla is :D nem híresek, de gondolom, azért kellenek.

#319 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 11:06

Az én fjordtörténetem valahol megvan...röviden:Mikor elõzõ lovamnak gazdát, legelõt kerestem (baj volt a csípõjével (talán azzal, bár így utólag nem vagyok biztos benne) és halálfélelmem is volt rajta, egyszerûen kevés voltam akkor hozzá.) anyám elvitt az addig soha nem látott unokanõvéremhez (itt Csermely) akik fjordokat tenyésztenek az Õrségben. A lovamat ugyan nem tudták bevállalni, de akkor láttam életemben elõször fjordokat és ott sóhajtoztam, hogy sosem lesz ilyen lovam! Aztán Csermely ide tévedt a fórumra és meghírdette többek között Haramiát, aki akkor volt 20 hónapos. Rögtön lecsaptam rá látatlanban és azóta sem bántam meg. Igaz, hogy most 1 éve buktunk egy jó nagyot együtt, õ azóta pár kezelésen és egy mûtéten is túl van, de a lábproblémásba megírom, tegnap megvolt a rtg. és úgy néz ki nagyon jó úton haladunk a gyógyulás felé.Elõzõ lovam is jó helyre került, 1 év állás után azóta is lovagolják, szeretik.Haramia, Rc segítségével lett belovagolva teljesen problémamentesen. Voltak szakaszok, mikor távoli segítségre szorultam még, olyan 1-2 év kellett mire mindenhez hozzászoktattam, amihez csak lehet. Utána már egyedül is közlekedtünk forgalomban, mindenhol. Olyan ló lett belõle, akivel bármerre elindulhattam egyedül, eljutottam biztonságba oda, ahova szerettem volna. Nem olyan pörgõs, mint egy telivér, de elõzõ lovamból kiindulva nem is kellene, többre becsülöm már a külsõ helyett (az elsõ nagyon szép volt küllemre) a nyugodt, jó idegrendszerû belsõt.De, ha még szép is, az csak hab a tortán. :D

#320 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 21:03

Uni: ez a pac is nagyon szép :) Noná, hisz tényleg hasonlít Vikingre, bár széltében pont fele akkora :D Szerintem nem is tiszta fjord...Nikolékat megkérdezem a CD-ről. (NEm is hallottam hírét, hogy voltál kint)Ilusta: a jó idegrendszerükön kívül a regenerálódási képességük is átlagon feletti ;) Tuti rendbejön.

Edited by BoKa, 2007 január 17. - 21:06.