Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csömöri pampák és mogyoródi dombok...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1312 válasz a témához

#281 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 11:45

Most kapásból két lovarda melletti tûz jut eszembe Csömörrõl, tudom, hogy melyikre gondolsz Te, a másikról meg nemrég hallottam a sztorit, ledöbbentem teljesen, volt ott emberi mulasztás, hülyeség minden mennyiséggel :mad: .

Hozzászólás megtekintése

A másik eset alat a mellettünk lévõre gondolsz?

#282 Zsazsa:-)

Zsazsa:-)

Csikó

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 17:11

Sziasztok!Szeretném megkérdezni, hogy a Fõnix lovardában mennyibe kerül a lovaglás, mert az oldalon nincs fent. Ha meg tudja valaki mondani, tegye meg! Köszi! :)

#283 Zserbo

Zserbo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 16:28

A 2 fenn említettre gondoltam :) , tiszta barkohba fíling :D !

#284 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 7. - 9:53

Nem tudja valaki véletlenül mi az a nagy földmunka az erdõben? :mad: Remélem nem utat építenek.

#285 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 19:44

nu, tetkés lovasok, kipróbáltam tiarát. érdekes volt :gm: kicsit hátrébb csúszott a nyereg, így vágtában hintalóként mozgott (gyk: végig bakolt), de aranyos volt. lõttem pár képet is, majd felteszem, úgy fest, már külön albumja lesz szilvi lovardájának :)

#286 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 20:59

Érdekes, ez a jó szó rá. :) Nem rosszindulatú, csak egy kis rakéta. :) Én eddig egyszer ültem rajta, és akkor úgy döntöttem, hogy ez 1-2 hónapra elég is lesz. Tulajdonképpen nem volt az rossz, csak nem volt rajta semmi biztonságérzetem, mert nem vagyok hozzászokva, hogy nem hajtani kell a lovat, hanem legfeljebb visszafogni. Meg a tanügetést se nagyon erõltettem, valószínûleg nem haragudott meg ezért, mert neki se lehetett kellemes, ahogy pattogtam rajta... De állítólag szõrén kényelmes, lehet, hogy majd kipróbálom. (Ha a gazdija is engedi ;) ) Mindenesetre a pilótaképzéses ugrása szemet gyönyörködtetõ. (Legalábbis a földrõl :D )No, várom a képeket!

#287 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 21:01

Nem tudja valaki véletlenül mi az a nagy földmunka az erdõben? :mad: Remélem nem utat építenek.

Hozzászólás megtekintése

Melyik erdõben? :confused:

#288 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 21:02

szerintem tök aranyos, nem kellett fogni se meg hajtani se. és mentünk egy olyan ereszdelahajam-vágtát a végén, hogy csak lestem, majdnem lenyomta tetrist :gm: jó volt végre szürke sörényt nézni és nem sárgát...

#289 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 21:10

Terepen voltatok? Akkor azért bakolt ezerrel... Nem is értettem, mert velem pályán semmi ilyet nem csinált. Nekem igazából az volt fura vele, hogy úgy ment, mint egy kis rakéta, és néha olyan érzésem volt, mintha egy idõzített bombán ülnék. Nemtom miért, tényleg semmit nem csinált, csak valahogy az a sebesség sok volt nekem egy ilyen pici lótól. Meg az is fura volt, hogy olyan kis rövid, és olyan érzésem volt, hogy ha befékez, simán átrepülök fölötte, mert szinte nincs elõttem ló. Ja, meg az volt aranyos, mikor vágtában tett egy lépést jobbra, aztán rögtön balra, kibillentem az egyensúlyomból, tovább cikkcakkozott, rátámaszkodtam a nyakára, és vártam, hogy majd megáll, mint Tetke, vagy Cannabis, vagy a nagytöbbség, de azt aztán várhattam. :eek: Elkezdett hisztizni, és cikkcakkozott tovább vágtában. Azt hittem padlót fogok, nem tudtam rátalálni az egyensúlyomra, így jobb híján támaszkodtam a nyakán, nulla kontrollal, és mondtam neki, hogy "állj meg!" :D , de mivel ez sem hatott, valahogy csak felegyenesedtem, és összeszedtem a lovat. De az egy érdekes élmény volt. Aztán mondták többen, hogy mindig ezt játsza, ha a lovas kibillen az egyensúlyából. De azért aranyos, szeressük. (Õt, is meg a többieket is természetesen :ang: )

#290 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 8. - 21:13

velem semmi ilyet nem csinált :) nekem tetszett, bár nem enyhén kényelmetlen az ügetése :gm:

#291 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 9:33

Hozzászólás megtekintése

Melyik erdõben? :confused:

Hozzászólás megtekintése

Fenti erdõ. Gyümölcsös felett. A szemét és egyéb bányák illetve a szõllõs felé. Ahol vannak a magasfeszültségû távvezetékek a tisztásnál. Ott valami út szerût turkáltak. Legalábbis valami földmunka. Pont keresztbe vágnák. :nem:

#292 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 12:09

Én dühöngök egy ideje ezen, nagyon pálya-szerû a dolog. Ki is van tûzve, sima, hogy eladták valakinek. Ergo rövidesen le lesz kerítve, ezzel keresztbe lesz vágva a környék legjobb vágtaszakasza és legszebb völgye is báj-báj. :mad: Mi pedig kitalálhatjuk, hogy jutunk el a felsõ, már félig tarra vágott erdõig.

#293 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 12:16

Hoppá :( Hol van ez pontosan? Ahol én a szõlõst tudom, ott nincs gyümölcsös, a fenti gyüminél meg szõlõ nincs :) Az M3-nál, vagy a Ringnél?

#294 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 12:47

A mogyoródi dombok irányában. A kis völgy, a kacskaringós úttal, ahol másfél éve megtaláltad a patkót.Ha az M3 felõl nézünk Mogyoród irányába, mint "felfelé" és a ring alatti szõlõ a szõlõ, akkor pont jó helyre tette Bubus.Szerintem valami quad, vagy motocross-pálya lesz ott is. Ha látok valakit ott, megkérdezem.

#295 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 12:56

Ja, tudom :) Hát ez elég kaki, lassan tényleg csak és kizárólag a gyümölcsös marad azon az oldalon, mint terep. Vagy rájöttök, hogy hogyan lehet átjutni a régi fóti úton, és az M3-on. Mert akkor viszont a végtelen is ott van :)

#296 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 15:02

No, emberek, felülvizsgáltam a helyzetet fórumon...Tincsi nagyon jó fej...nehéz beleszokni, de bele lehet. Nincsen neki rossz indulatja, csak hisztis...hisztis naon tud lenni...! :D de így szeressük. Az ugrása valóban NAGYON kamikazés :( majdnem, mint a Looping Star a vidámparkban...de ott legalább be van kötve az ember. Mondta Szilvi, hogy már nem felfele ugrik, de azért hagyok magamnak egy kicsi idõt, mielõtt ismét a fellegekbe szeretnék szárnyalni vele. Ja! Kedvesszüleimnek ilyesféle kedves terveimrõl egy szót se...jóanyám infarktust kap, ha meghallja az "ugratás" szót. :) Tincsi aranyos, szeretni vaLÓ :D

#297 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 15:04

Nu, igen! NÁLAM jobban senki nem várja azokat a képeket :D

#298 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 16:33

Igen igen, a képeket én is várom már... 2 napja folyamatosan nézegetem Uni képtárát :D , de semmi. Bár a hímzést láttam. :huh: Szegény paci, biozts fájhat... :( Az nem is volt kérdés, hogy Tincsi jóindulatú, és természetesen szeressük! ;) (fá-vá-vá-zom..talán zoknit kéne húznom... :( )Ami, vasárnap jössz délután?

#299 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 16:36

jaj, bocsánat. a tegnapi dolgok miatt elfeledkeztem róla. de csak 2 kép van a szürkérõl meg 2 tetrisrõl. szerintem amint kisüt a nap, megyek oszt szétfotózzuk az agyunkat kint. mit szóltok? :) nektek úgyis lassan szünet van.vagy esetleg kimehetnénk túrázni. csak lépés-ügetés és elmegyünk valahova, valami szép helyre, kikötjük a lovakat (viszünk kötõféket, takarót, kaját, üdítõt) és piknikezünk egyet. mit szóltok? :)

#300 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 16:39

Én benne vagyok, csak a lovarda tulajdonosával kéne egyeztetni. :) Meg a fényképezés is jó 5let, úgyis rég vittem ki a gépet. Picilóról csináltál képet (Cannabis)?

#301 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 16:52

szerintem õ is benne lesz, csak idõpontot kell találnunk, méghozzá júni 28-ig, de inkább 25-ig.kannáról nem, nem vele mentünk :)jah és persze én kocával megyek, ha megyünk végre. ha mégis lenne vágta, úgyis leverünk mindenkit, mint vak a poharat :gm:

#302 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 13:02

Én dühöngök egy ideje ezen, nagyon pálya-szerû a dolog. Ki is van tûzve, sima, hogy eladták valakinek.

Hozzászólás megtekintése

De azért nugtassatok meg, hogy autó-pálya szerû a dolog. Ugyan azt kicsit lejjebbre (Csömör fele) tervezik, de akkor sem örülnék neki ha már belekezdenének.

#303 Amidamaru

Amidamaru

Csikó

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 17:42

Persze, megyek vasárnap.A pikniket pártolom, klassz ötlet. A fényképezõgépekkel amit akartok, azt csináltok, nekünk nincs, de ha valaki más lefényképezné Tincsit, örök hála volna, ha küldene egyet, vagy szólna, hol lehet látni. Köszöntem :)Jajj, tök gizdák voltunk ma Tincsivel! Kezdünk igazán klafán díjlovizni, meg úgy is kinézni, meg minden! Jaj, lox, remélem tudod, hogy mertófelújítás van! deáktól stadionokig mertópótló, szerintem számolj rá 30 percet, az a legbiztosabb! remélem, olvasod ezt az üzit holnapig!

#304 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 17:46

Olvasom, olvasom. :) Igen, már más is mondta, de azért köszi, hogy szóltál. :) Ha viszek gépet, csinálok a szemedfényérõl is képeket, és akkor majd fent lesznek a képtáramban. (De nem tudom, hogy holnap lesz-e az a nap.) De azt ugye tudod, hogy mégse délután, hanem 11-re kell menni? Tegnap hívott a Szilvi, hogy úgy jobb lenne...

#305 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 20:13

nekem elfekvõben vannak képek róla, majd megnézem. nem tudom milyen albumba feltenni, mivel szilvi lovardájának ugye nincs neve.

#306 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 19:09

Ami! Feltettem a vasárnapi Tiarás képeket a képtáramba, a legelõ galériába. Ha tudtam volna, hogy a rossz idõ ellenére élesek a képek, akkor többet fotóztam volna, és nem hatszor ugyanazt, hogy "hátha valamelyik sikerül"... Na mindegy, majd legközelebb.

#307 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 19:46

esetleg lepucolni a lovat, mielõtt fotózod? :gm: :dev:

#308 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 14. - 9:00

Na ne kötöccköggyé velem me' kihúzod a gyufát! :D Eszembe se jutott lepucolni, meg szegény nem hiszem, hogy nagyon repesett volna az örömtõl, ha 10 perccel azután, hogy leszállt róla a gazdája ismét kirángatom a legelõrõl :rolleyes: De majd egyszer lelkiismeretes leszek, és megígérem, hogy le fogok pucolni egy lovat, mielõtt fényképezni kezdem. :) Egyébként a Kicás képeket láttad? Szörnyû, nehéz úgy lovat féyképezni, hogy az összesnek le van tapadva az orra a földre. :D

#309 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 10:54

Nos, a csömöri turás-kérdés megoldódott. :mad: Szombaton szokás szerint terep. Remek a talaj most is - még - az erdõben, toltuk felfele rendesen.A mogyoródi szántóknál szépen fordultunk és baktattunk hazafele. Néha ügetés, néha lépés.Egyszer csak valami éktelen zúgás közeledik hátulról. Megállunk, fülelünk. Nem motor, nem quad. Mi ez? Valami munkagép, mert ez literekben mérhetõ motor. No de ahhoz nagyon gyorsan közeledik. Jobbra-balra nézünk, bozót, erdõ. Tünés, de gyorsan, mert ez itt nem pont tréfa!!! Két ugrás, majd találunk egy olyan helyet, ahova vigyázállásban elfér két ló a fák, bokrok és szakadék mellett. Fellépünk az erdõ szegélyén, hátrafordítjuk a két lovat - ez úgy 5 másodperc - és olyan 70-el elzúg tõlünk egy méterre ---- egy tank. :hu: Pontosabban egy lövegtotony nélküli, 8 kerekû páncélozott csapatszállító. Tuti egy szót nem látott belõlünk.Az út kacskaringós, ez a szar pedig mindkét oldalon szaggatta a bokrokat.Van tehát egy úgynevezett hagyományõrzõ páncélos egyesület, akik kibérelték az említett területet, mint játszótér és oda ugye el kell jutni, tehát a környéken ennyire lesz biztonságos a lovaglás, sétálás, quadozás. Azt csak elképzelem, mi van, ha egy quados megy ott szembe, aki nem is hallja ezt az állatot. Vagy egy 5 fõs lovascsapat. Ide még ijedõsebb lónak sem kell lenni, nekünk a szívünk állt meg, míg a lovak mozdulatlanul álltak. Nem is értettem.Ezután 5lépésenként álltunk meg hallgatódzni, mert ment az körbe-körbe, mindenfele. Ezek után gondoltam kíváncsi leszek és felhívtam a 107-et. 5 és fél perc múlva már fel is vették - addig egy robocop intett türelemre. Elmeséltem, hogy egy tank majdnem begyalult a földbe, mire hümmögött a figura, majd meghallva, hogy hol volt átkapcsolt egy másik kapitányságra. Ott a kiccsaj, aki felvette, azt mondta kérdésemre, hogy ez normális-e, hogy "halvány lila gõze sincs"- szó szerint. Meg kellene kérdeznie egy közutis kollégát. Majd közösen hümmögve velem javasolta, hogy ha gondolom, kérdezzem meg Gödöllõn, hátha õk tudják. Nem gondoltam.Komolyan vérlázító. Ha éjjel kettõkor az M3 bejáratánál a BVSC-nél 50 helyett 80-al megyek, úgy ugranak nekem, mintha az apjukat öltem volna meg, bevonnak, kivonnak, felszólítanak, mittudomén, de ha egy tank robog a susnyásban, senki sem érdekel.Mindenesetre ez rendesen életveszélyes, mindenki vigyázzon Csömör és Mogyoród közt!!!!Én meg próbálom megtalálni ezt az egyesületet, hogy hátha nem jutott még eszükbe, hogy az erdõben nem mindenki tankkal jár...

Edited by Old Shatterhand, 2005 június 15. - 10:56.

#310 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:00

AZtapi..... Ez nem semmi :hu: :hu: Bassszus! (Az igazság az, hogy most, hogy nekem lett egy tankocskám, nektek is lett egy. :D )

#311 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:03

OSH!Nem semmi :huh: ..véletlenül nem tévedtetek magánterületre? Vagy valami katonaira?BoKa!Hogy van Viking? Hogy haladtok?

#312 Zserbo

Zserbo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:11

Elképzeltem, hogy milyen lenne találkozni ezzel a szörnnyel úgy, hogy közbe a csikók el vannak engedve, mert egy földúton az erdõben miért is ne, de inkább nem gondolom tovább.

#313 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:19

Ili, ez két falu közt egy nyílt terep. Szántók, stb. Nem privi.Katonaság erre nincs, a két nyitott fedél alatti szöszi 9-10 éves kislány és kisfiú sem keltett katona benyomást- fentrõl beláttunk egy villanásra... Kata azt hitte, õk vezetik....

#314 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:23

Szóval lehet, hogy apuci vett a két gyereknek egy tankot... :eek: :kir: Szerintem valakinek a környéken csak tudnia kéne, kinek lehet ott tankja? De azért tényleg (el)borzasztó! :mad:

#315 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 11:44

Amúg nem értem mi ebben a meglepõ. A szemétkupacokat már megszokátok ti is, a lovak is, a quadokat is, az autókat is, pont ideje volt továbblépni :D Jöhetnek a tankok :) Lassan harciló is nevelhetõ lesz belõlük :DNa jó, persze, könnyen poénkodok én itt a monitor elõtt, de tuti bevizeltem volna, ha engem sodort volna le az útról egy (igazi fém) tank :huh:Szerintem meg különben nem is igaz, csak Osh gondolta versenyt indít "Ki mivel találkozott kint terepen" kategóriában, és gondolta ezt már azért nehéz felülmúlni :D Talán egy boinggal még versenybe lehet szállni :D Ilusta, Vikinggel most kicsit megálltunk a fejlõdésben. A pataszarsága után fogta magát, és belázasodott. Nem köhögött, nem volt semmi más tünete (a patája is azt mondta a doki meggyógyult), egyszerûen csak belázasodott. 41 fok volt. Arra kapott vmi lórugásnyi antibiotikumot, amitõl 3 napig nem lett volna szabad hogy újra lázas legyen, de 1 nap lázmentesség után ismét felszökött neki. Akkor azt mondta a doki, hogy ez biztos babesia. De nem az volt, meg nem is lyme.(Laborba ment a vére) Kapott utána pár napig lázcsillapítót és antibiotikumot, ami 5 nap alatt levitte, most már 5-6 napja lázmentes. Úgyhogy most kicsit hagyom regenerálódni, és figyelem, meg méregetem kívülrõl-belülrõl :rolleyes: Amúgy a viselkedésében határozott bizalomvesztés figyelhetõ meg. Én lettem a csúnya néni... Ami a furcsa volt, hogy semmi egyéb tünet nem volt, csak a láz. VAlamint ami nem tetszik, hogy az orrlyukai mindig annyira nagyon tágak, és mintha szaporábban lélegezne, mint kéne, de nem köhög, csak... Csak úgy nem tetszik ez nekem.

#316 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 12:06

jaj, csak nehogy úgy járj, mint Vega, bár ott sem tudni Bendegúznál, hogy most kehes-e vagy sem...a kehesség topicban.. :confused: Ami a mivel találkoztunk útközben? versenyt illeti, ha tankkal nem is, de helikoptert néztünk olyan 30 méterrõl felszállni. A hangjától én jobban besz*artam, mint Haramia, aki békésen legelészett, míg a heliröpter fel nem szállt.. :cool:

#317 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 12:30

jaj, csak nehogy úgy járj, mint Vega, bár ott sem tudni Bendegúznál, hogy most kehes-e vagy sem...a kehesség topicban.. :confused:

Hozzászólás megtekintése

Olvastam. Be is kakiltam :eek: Félek is, hogy mi van, ha tényleg kehes. 5 éves. De lehet, hogy egyrészt a meleg viselte meg másrészt én izgulom túl, mert olyan vagyok, harmadrészt meg ha ez a lázassága vmi vírus volt, abból is maradhatott valami hátra. Egyelõre várok. Aki doki akkor meghallgatta nem mondott semmit, hogy baja lenne.

#318 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 12:45

Lehet, hogy simán a saját súlya sok neki, mert már többet mozog, mint eddig tette és a kondija zéró..de azért figyeld.

#319 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 13:04

Készítek majd róla pár aktuális képet: baromi sokat fogyott már. Mondjuk nem pont lázzal akartam fogyasztani, meg még így is van rajta felesleg jócskán, de tényleg sokat fogyott. Reggelre korpát, estére meg irish mash-t kap.Ja, és ez nem off, még mindig csömöri vagyok lélekben ;)

#320 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 15. - 13:34

Hú, ez a tankos tényleg durva. A helikopterektõl meg egyenesen rettegek (ha lóval vagyok). Bár szerencsére Silver lovam elég toleráns tud lenni az ilyen gépekkel szemben. Egy mozdulatlan hóember hamarabb kizökkenti nyugalmából. :D A múltkor volt életünk elsõ közeli vonattapasztalata. Ráadásul vágtában ért mellénk. Egy picit szökkent jobbra, ennyi volt. Mondjuk az én lovam a hangokhoz, gépekhez hozzá vannak szokva, mivel városon belül tartjuk. Ráadásul elég központi részen. Minden évben van itt egy "ligetaljai nap", amikor különbözõ rendezvények vannak, jönnek a környezõ településekrõl is hozzánk. Na olyankor mindig van helikopterezési lehetõség, a város felett pénzért körbeviszik az embereket. De eszméletlen alacsonyan szállnak, és rendszeresen a mi telkünk felett is el szoktak jönni. Attól nem estek kétségbe. A másik, hogy az egyik lakodalmasház tõlünk úgy 100 méterre van a túloldalon. Nagy divat lett mostanában a tüzijáték a lakodalmakon, és olyan közel van, hogy a mi kertünket is teljesen bevilágítja, és ugye nem kell mondanom, hogy mekkora hangja van. Na attól azért kicsit paráznak a lovak, de nem vészes. A szilveszteri petárdázást is egészen jól elviselik már. (Bocs, hogy ide írtam, de innen jutott eszembe :ang:)