Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Balaton-felvidék

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
467 válasz a témához

#281 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 17:28

Már biztos Pécselyen vagytok.Megkérdeztem végül melyik ló megy tõlünk. Legutóbb (most este) 3-ban állapodtak meg. Zsazsa, Kisfiú és Charlie. Pompás tehát nem, amit õszintén sajnálok. :( Ami viszont piszokul bánt, hogy miért az öreg Charlienak kell átmennie, mikor ott a fiatal és megbízható Szenátor? :mad: Ettõl most nagyon dühös lettem. A fõnök azzal védekezett, hogy Charlie lehet hogy csak tartalékos lesz, és nem is kell...és ha igen? :rolleyes: Igaz, Charlie még nincs fél lábbal a sírban, d emár megszolgálta a kenyere javát. És ha ott az istállóban a 9 éves ló, miért nem azt viszik a 19 éves helyett? :mad:

#282 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 20:34

Mi most szállítottunk át 3 lovat, ma már ott alszanak. Reggel megy még 6. Már eldõlt 2 csapattal indulunk, egy haladóval és egy kezdõvel. Már alig várom.

#283 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 21:21

Egy szekérrel mindenkinek.Még az is lehet, hogy holnap vizsga után lemegyek Szõlõsre. Hiányzik Szõke. Nem bírom tovább nélküle. :ang:

#284 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 29. - 13:46

Meséljetek milyen volt a verseny....beszámolókat :yeah: ..én sajna tudtam elmenni :( légyszi légyszi meséljetek...

#285 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 29. - 20:50

Hááááááát... Nem volt eccerû. Olyan pályát sikerült összeállítaniuk, amelyik a csapatok nagyrészén (többek között sajna rajtunk is :( ) kifogott. Részletek, képek holnap.

#286 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 29. - 21:54

Hát szerintem sem volt egyszerû. Mi minden pontot megtaláltunk, de sokat keveregtünk. 4 óra alatt sikerült teljesíteni, így ötödikek lettünk. Szerencsék volt az idõvel is, pedig indulásnál úgy tûnt esni fog.

#287 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 8:52

Hát szerintem sem volt egyszerû. Mi minden pontot megtaláltunk, de sokat keveregtünk. 4 óra alatt sikerült teljesíteni, így ötödikek lettünk. Szerencsék volt az idõvel is, pedig indulásnál úgy tûnt esni fog.

Gratula! Haladóban indultatok? Mennyi volt az alapidõ kezdõben és haladóban?Csak mert ahogy hallottam, sok csapatot kizártak idõtúllépés miatt, sokan pedig feladták.Szombaton a reggeli gyöngyösi vizsga után még lejutottam a Balatonhoz. Kimentünk Pécselyre. Már csak az egyik ismerõsömék voltak kint. Õk eddig mindig nagyon jól végeztek a haladó kategóriában, de most nagyon elkeveredtek és végül az utolsó két pontot már nem keresték meg.Ahogy elnéztem a lovakat és hallgattam a versenyzõket, nem volt egyszerû a verseny. Ezek után inkább örülök, hogy nem tudtam indulni. Az étterembe nem mentünk már be, sietnünk kellett vissza Szõlõsre, pedig szívem szerint szerettem volna beszélgetni Veletek, fórumosokkal.Még láttam a mi 3 lovunkat, mikor elindultak velük vissza Szõlõsre. Szegény kis öreg Charlie. :( Borzalmasan nézett ki, és tegnap menni alig tudott.A helyszínen láttam egy arab, vagy shagya-arab kancát. Azt már ott alig tudta a gazdája odavezetni a fûhöz, hogy legeljen. Annyira nem bírt menni. :( Ha ez így folytatódik, és egyre nehezül a verseny, én inkább nem indulok többet.

#288 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 10:10

2 óra volt az alapidõ kezdõben is és haladóban is. Aki a 4 órát túllépte azt kizárták. Mi a 4 óránkkal éppen beértünk. Az új shagya lovacskám nagyon jól bírta a távot, simán nekiindulhattunk volna mégegyszer, mondjuk én nem az a tipus vagyok aki végighajtja a lovat galoppban. Amikor beértünk jobban pörgött mint indulásnál:-) Valakitõl hallottam is, hogy Charlie nevû lovat nagyon meghajtották, és az aszfalton is végig vágtáztak vele (én nem láttam).

Edited by bartorsi, 2006 október 30. - 10:11.

#289 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 10:14

Valakitõl hallottam is, hogy Charlie nevû lovat nagyon meghajtották, és az aszfalton is végig vágtáztak vele (én nem láttam).

Nem csodálkoznék, ha ez így lett volna. Mind a 4 lába durván beszûrõdött. Csak tudjam meg az illetõ nevét... :mad:Ja, most nem a nyegeket keverték össze, hanem a kantárakat! Pedig fel volt címkézve/iratozva mind. Csak valaki lusta volt benyúlni a hámok mögé a Zsazsa kantárjért. Mire én kibogoztam, hogy melyik tartozék melyik kantáré...Ugyanis 3-ból csináltak egyet: Tina pónikantárját tették a Zsazsára (persze a pofaszíjakat is különbözõ hosszúságúra állították), Szenátor kantárjából kiszedték a zablát (no comment), és egy 3. kantárról leszedték a szárat... :rolleyes:

Edited by Méz, 2006 október 30. - 10:18.

#290 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 31. - 8:27

Szegény Charlie lovasában biztos túltengett a versenyszellem. Igazán állatszeretõ ember lehet, gratulálok neki!

#291 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 1. - 18:28

Kicsit késtem a beszámolóval... Egyetlen mentségem, hogy sikerült egy jó kis vírusos megfázást összeszednem, úgyhogy kettõig se nagyon láttam az elmúlt két napban.Még pénteken este leutaztunk, hogy másnap kipihenten vághassunk neki a távnak, illetve hogy Tinust "megkörnyékezzük" a lóválasztás ügyében. Sajnos (?) ez utóbbi nem igazán sikerült: Pompást már másnak sorsolták (ami így utólag furcsa: Méz azt írta, nem is hozták át) Szenátorról pedig nem is tudott. Nekem egy Monti nevû óriás jutott, párom pedig Sanzont kapta, akihez tavasszal már volt szerencsém (meg szerencsétlenségem is), akkor Fiatal Csikó ült rajta. (A szerencsétlenség akkor "csak" annyi volt, hogy három és fél órás békés együttlovaglás után úgy megrúgta a bal sípcsontomat (feltételezem Pompást célozta, csak hát én is rajta voltam :) ), hogy este a veszprémi sürgõsségin kötöttünk ki. Törés, repedés nem lett belõle, viszont egy "aranyos" kis lyuk keletkezett a lábamon - gyakorlatilag széthasadt a bõr és az alatta levõ vékony izom, egész a csontig - amivel aztán még egy hónapig jártam kötözésre... No de vissza a jelenbe!)A szombat reggeli technikai értekezlet közel fél órás késéssel kezdõdött, aminek nemigazán örültem, mivel sikerült a 2-es startszámot húznom. (Ezzel a patanyomok alapján történõ tájékozódásra alapozott segítségnek lõttek...) Rövid üdvözlés, alapszabályok elsorolása (többek között: aki négy órán belüll nem ér be, a kizárás sorsára jut ) pálya bemutatása (a "haladó" táv kb. húsz kilométer, legtávolabbi ellenõrzõpont légvonalban mintegy 4 km-re, 13 ellenõrzõpont, szintidõ 2 óra ) után rohantunk lepucolni a lovakat, aztán nyeregbe és már indulhattunk is. Montinak nem nagyon akaródzott kimenni - a rajtig ( ami kb. 50 méterre volt az istállótól) két piruettet is bemutatott (szerencsére a méretének megfelelõ lassúsággal :)), de végül is megbeszéltük a dolgot. :) Aztán még volt némi nézeteltérésünk az elsõ lóevõ sövényátjárónáll, bozótnál, fakupacnál, szénaboglyánál de ezeken is túljutottunk. A reggeli szélcsendes, jó idõ ekkorra cseppet megváltozott - felerõsödött a szél, és elkezdett cseperegni az esõ. Szerencsére csak ijesztés volt - fél óra múlva visszaállt a "világ rendje". Az elsõ három pontot (viszonylag) egyszerûen megtaláltuk, de így is vagy 45 percet vett igénybe amiatt, mert Sanzon kicsit (?) tele volt, és a párom inkább a lépés (max. ügetés) mellett szavazott, mert tartott tõle, hogy messzire vinné... :D Ezalatt vagy két-három csapat is elhúzott mellettünk/elõttünk - többek között a Bolyaisok, akikbõl csak egy halvány csík látszott... :dev: A négyes pontot az erdõ közepére jelezték (valami kút), ennek megfelelõen itt meg is állt a tudományunk (?). Pedig még egy erdõszélen sétáló helybeli pártól is próbáltunk segítséget kérni... Szerencsére feltûnt Exhunter és csapata (50 perccel utánunk indultak!) és így hozzájuk tudtunk csapódni. Némi bolyongás, hegymenet és "susnya-séta" után meglett a kút, kisvártatva az ötös (létra) is (nagyjából ekkor jártunk két és fél óránál) de a hatos már nagyon elbújt... Halkan megjegyezném, hogy Exhunter barátnõje országos szintû tájékozódási futó volt (sõt! még ma is el-eljár versenyekre), de õ is csak a vállát vonogatta... Némi tekergés után úgy döntöttünk, hogy elszakadunk tõlük és visszasétálunk - legalább ne a négy órás idõkeret túllépése miatt zárjanak ki!Séta közben alkalom nyílt néhány fotó készítésére is - a többivel együtt itt találjátok.Visszaérve, a sikertelenség feletti elkeseredettségünk kicsit enyhült, miután kiderült hogy a Bolyaisokon kívül még senki nem tudta teljesíteni hibátlanul a távot - õk viszont alig szintidõn kívül, 2 óra 6 perc alatt!!! (Elmondásuk szerint ebbõl a 6 perc volt séta, a többi kisebb részt ügetés, nagyobb részt vágta). Tény, hogy a térkép nem volt teljesen pontos (ez nem a "bizonyítvány magyarázása" :) ), vagyis inkább úgy modanám, hogy hiányos volt. Pl. a 4-es pont környékén több csapás is futott, a térkép viszont egyet sem jelölt... Mindenesetre javasoltam a szervezõknek, hogy jövõ tavasszal három kategóriában írják ki a versenyt: kezdõ, haladó, Bolyai. :D Végül is a 20 csapatból 6 vagy 7 teljesítette a kezdõ vagy haladó távot - ezúton is gratulálok nekik (ha esetleg olvasnák!)Mindentõl függetlenül a tavaszi versenyre is jelentkezni fogok. Addig is gyakorlom a térképolvasást, a tájoló kezelését... No meg a lovaglást! :)

#292 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 1. - 19:44

Elõször is, köszönöm a beszámolót és a képeket! :) :kocc: Másodszor: Az a Pompás nem az a Pompás! :D Vagyis a mi Pompásunk Zalában maradt, mert mint fentebb írtam, csak 3 lovat kértek a szervezõk. Ezért nem volt ott Szenátor se. Pompás nevû ló pedig van Pécselyen is.Nade Zsazsánk ott volt. ;) Sajnálom, hogy ilyen nehéz volt a verseny. Remélem, a szervezõk elgondolkodnak ezen és legközelebb jobban teljesíthetõ feladat elé állítják a versenyzõket!

#293 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 1. - 21:17

Másodszor: Az a Pompás nem az a Pompás! :D Vagyis a mi Pompásunk Zalában maradt, mert mint fentebb írtam, csak 3 lovat kértek a szervezõk. Ezért nem volt ott Szenátor se. Pompás nevû ló pedig van Pécselyen is.Sajnálom, hogy ilyen nehéz volt a verseny. Remélem, a szervezõk elgondolkodnak ezen és legközelebb jobban teljesíthetõ feladat elé állítják a versenyzõket!

Biztos az történt, hogy jól félreértettelek. Gyakran alõfordul velem... :D Szerintem inkább a Bolyaisokat kellene meggyõzni arról, hogy nem nagy kunszt "amatõröket megalázni"... :dev:

#294 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:21

Ki ült lovon a hétvégén ebben a jó idõben? :D :D :D :gm:

#295 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 20:03

Én..én :D odafagytam...szétáztam..de jó volt...

#296 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 9:48

Mi is mentünk egy rövid terepet a hóesésben. Szegény lovak lábai szétcsúszkáltak az úton, úgyhogy kénytelenek voltunk bemenni egy szántóföld szélére. Remélem senki nem haragszik meg ránk.:-)

#297 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 11:56

Mi sajna nem tudtunk menni, csuron vizesen vártak bennünket a kis drágáim.

#298 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 15:21

hát gratula annak,aki 7végén lóra ült! :yeah: csüt.mi is abban az iszonyat szélben átvágtunk kb 3 szántóföldön,h elõbb elérjük az erdõt,és nem mentünk végig a kijárt úton a semmi közepén.DE ez titok :D .Csúnyák voltunk,mentettük az írhánk a szél elõl,hát evvan.Azt nem mondom meg,hol volt :D Zorka!Örülök,hogy te is lovaztál!Pacikád mit szólt a jó idõhöz???Mikor mész legközelebb?

#299 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 20:40

Merre jártatok teee....csak nem a közelünkben???? :D Különössebben nem zavarta az idõ engem kicsit jobban...asszem :D legközelebb szerintem hétvége megint... :yeah:

#300 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 10:05

Én 7végén nem jártam semerre...max a gondolataimban :D .de aztat meg nem kötöm az orrodra :gm: hétvége....vasárnap???tali????hidegkút?????(szomb nem jó csak vas.)

#301 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 15:18

hogy miket nem talál az ember,ha ráér.... :D :D csak hogy jó kedvetek legyen :ang: ez meg szép:

#302 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 18:09

Én 7végén nem jártam semerre...max a gondolataimban :D .de aztat meg nem kötöm az orrodra :gm: hétvége....vasárnap???tali????hidegkút?????(szomb nem jó csak vas.)

Na majd ha letudom az uccsó két vizsgát a hét végén, akkor már nekem is lóra kell ülnöm.De addig sem hanyagolom a lovakat.Ma például leruccantunk szüleimmel és nagymamámmal Szõlõsre. :yeah: Végre mama is látta az én szerelmeimet: Szõkét, Charliet, Tinát és hadd ne soroljam. :D Nem minden tetszett, amit lent láttam, de legalább kicsit a lovammal lehettem.Az egyik, ami nem tetszett, hogy Tinának levágták a sörényét. :hupp: Valóságos csonkítást végeztek rajta! Pedig én direkt hosszúra hagytam neki. Az ment az imidzséhez, nem ez az ugróló frizura. Báhh.De az öreglány most nem volt undok velem, és még oda is tartotta a fejét, hogy vakargassam a homlokát.:)Charlie unottan nézelõdött, mint általában, néha sunnyogva fordult a mellette ácsingózó Nárcisz felé. Picit duzzadtak voltak még a lábai a versenytõl.Két régi-új ló is érkezett, akik eddig Zalában nyaraltak, de most hazahozta õket a tulaj. Mindkettõ lipp. Az egyik egy szürke kanca. A másik pedig Maestoso Csanád, alias Báró. Hatalmas pej herélt. Igen tekintélyt parancsoló külsõvel.A táj pedig így õsszel is gyönyörû... Csak álmodni merem, hogy egyszer végleg a Blaton-felvidék lakója legyek.:)

#303 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 16:13

Hát,azt biztos nem bánod meg,ha egyszer úgy döntesz,leköltözöl ide....Sörények nálunk is megnõttek,de most így télen nem piszkálom õket.Minek???Dolgozni sem dolgoznak annyit meg a nagy bundihoz jól áll a dús sörény:D.Max marnál és tarkónál ritkítok/vágok belõle.Tegnap úgy tele voltak a lovak,h ihajj.....mindegyik olyat rodeózott a karámban:DJó volt nézni õket.Csak majd felülni lesz rájuk érdekes:D

#304 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 16:27

Na igen. Végül is, 2 és fél évig a második otthonom volt. Csak most ugye a suli és egyebek eltérítettek onnan...De, mikor annó utaztam le vonattal, Csajág után elõtûnt a Balaton, és mindig megdobbant a látványtól a szívem.Tegnap is hasonlót éreztem, mikor már Balatonakarattyán autóztunk kersztül. Belém vágott, hogy na én itt vagyok otthon! Aztán Szõlõsre beérve szintén megdobbant a szívem és görcsben volt a gyomrom, hogy végre az ismerõs helyen vagyok és láthatom a lovakat. :) A sörényeket a tulaj fiának a barátnõje vagdosta le. Tina az egy dolog. Bár annak sem örülök, hogy megnyeste a haját. De ha Szõkéhez hozzá mer nyúlni, azt hiszem eltöröm kezét-lábát. :dev:

#305 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 16:30

hajrá :yeah: veled vagyok :dev: illetéktelen ne vagdossa a lovam sörényét!sõt,hozzá se érjen :dev:

#306 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 0:22

Tessék..egy kicsit nem nézek be...azt egybõl lemaradok Méz leköltözik :gm:lovak illetéktelen kezekbe.még ilyet...tényleg Méz ezek szerint itthon van a tulaj fia? vagy csak a barátnõje?? :D

#307 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 10:54

Erre a hétre hazajött a srác +a barátnõje. :rolleyes: (Legalább valaki megkörlmöli a lovakat. :gm:) De lehet, hogy februárban már végleg hazaköltözik a gyerek.Méz pedig csak leköltözne...ha nyerne a lottón. :D

#308 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 10:19

Tessék..egy kicsit nem nézek be...azt egybõl lemaradok

mi ebbõl a tanulság? :D nézzél be gyakrabban :D

#309 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 10:21

Szégyentelen.... :D :D :D háá benézek ha van egy kis idõm... ;)

#310 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 11:47

:kocc: mi az hogy szégenytelen :gm: kötözköcc,miiii?????? :D

#311 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 11:36

:D ááá dehogy :D ;)

#312 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 12:08

Tegnapelõtt beszéltem telefonon a lóápolóval. A finn lány nemcsak lenyeste Tina haját, hanem meg is mozgatta: elment vele szõrén terepre...és túlélte. :dev: De legalább lemozgatta nekem kicsit. Ha idén még lejutok lovazni, akkor ez jól jöhet. Nade Tinácska amúgy elemében van.Józsi röhögve mesélte, hogy nagy zörgésre lett figyelmes egyik nap a hátsó istállóban: Tina elszabadult, és Zsazsát ugrotta meg éppen. Eddig ezt még csak a legelõn csinálták, de most már bent is. A kis leszbik. :gm: :D

#313 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 21:29

Na ilyet már én is láttam.Elég vicces volt :D Nem tudom,hogy jön ez náluk.....

#314 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 19. - 19:50

Lovagoltaaam! :yeah: Azt hiszem, elõzõ hozzászólásomban túloztam, mikor azt írtam, lelovagolták nekem Tinát. Szerintem csak a sarki kocsmáig jutottak vele, mert még így az életben nem szedte a virgácsait, mint tegnap. Néha feküdtem a nyeregben, hogy a vágta az vágta legyen és ne eszeveszett száguldás, de nagyon jó volt még így is a terep. Úgy két órát mentem Tinával. Felszaladtunk Hidegkútig, meg vissza. Odafelé 4 hatalmas nõstényszarvas ugrott át elõttünk az ösvényen.Milyen kár, hogy amit az ember szeme lefényképez, azt nem lehet elõhívatani. Annyira szépek voltak azok az állatok. Olyan légies könnyedséggel, hangtalanul suhantak tova, mintha nem is érintették volna soha a lábaikkal a földet. :) Tegnap délutánra elkészült a kerítés. A lovak 30 egybefüggõ hektár urai most. Szemmel láthatólag élvezik a helyzetet.Lementem Szõkéhez a legelõre. Khm. Tojt a fejemre. Megsimogattam, de látszólag meg volt sértõdve rám, és ott hagyott. Semmi érdeklõdést nem mutatott irántam. :( Ma reggel ismét kilovagoltam Tinával, de csak egy órára. Nagyon könnyen kezelhetõ volt, mintha nem is ugyanaz a ló lenne, akivel elõzõ nap lovagoltam. Végig lógó szárral közlekedtünk. Most belopta magát a szívembe. Nagyon aranyos volt. :yeah: Az erdõ rozsdaszínûre váltott, és olyan nyugalom költözött belé. Sehol semmi zavaró, csak a csend, néha a lehulló levelek neszezése. Jó volt beszippantani az õsz és a békesség illatát, hallgatni a csöndet.Miután Tinával visszaérkeztünk, levittem a legelõre a többiekhez.Azt hittem, nagyon odavan a tegnapi naptól, hogy ma ilyen kis nyugodt volt. De mikor elengedtem a legelõ bejáratánál, szédületes sebességgel vágtázott le a völgybe, csõdörös höhögést és nyerítéseket hallatva.Lassan lesétáltam utánna a többiekhez.Szõke két lipicai társaságában legelészett. Direkt nem néztem felé, és nem mentem oda hozzá, hanem elsétáltam elõtte.Láttam hogy figyel, aztán egyszercsak elindult felém. A vállamra tette a fejét. Átöleltem a nyakát és elkezdtem simogatni. Õ a fejem búbját birizgálta. Üdvözölt engem! És talán szeret egy kicsit. :ang: Aztán elengedtük egymást. Õ ment legelni, én pedig néztem a tarkabarka egyveleget és próbáltam emlékezetembe vésni egyenként mindegyiküket. Sokáig nem maradhattam velük, mert sietnem kelett a vonathoz.Füred felé a buszról még láthattam õket...

#315 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 9:43

Én is lovagoltam 7végén :D .végre....

#316 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 9:47

...

Edited by Méz, 2006 november 28. - 15:01.

#317 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 13:10

Juppi!!!Lovagoltam tegnap!! :yeah: Ilyen jól talán még sohasem ment a lóállat...pedig 1 hete semmit nem dolgozott.Iszonyat jó volt rajta ülni!Ilyen figyelmes és készséges régen volt már.A vágtabeugratások kicsit neccesek voltak(kapaszkodhattam rendesen),meg néha rájött ez a hûdejóvágtázni,dejó,dejó(ugribugrikkal,fejrázással...) :D .De ez mellékes azok mellett,ahogy viselkedett.Imádom! :ang: És megtaláltam az ideális futószáras lovam!!Hogy eddig én erre mér nem jöttem rá,hogy ez lovas alatt is ilyen szépen megy futószáron,báhh....Bár lehet a lovacska nem örült ennek a ténynek annyira,hogy a jövõben õ lesz az oktató állat :dev:

#318 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 18:02

...

Edited by Méz, 2006 november 28. - 15:01.

#319 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 12:54

HELP mindenki!!!!Dallos Gyula életérõl ami csak van,mindent küldjetek el légyszike!!!!(Péntek délelõttig)köszi

Edited by Katica431, 2006 november 28. - 12:55.

#320 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 18. - 15:19

Nagyon jókat lovagoltam szombaton és vasárnap. Nem tántorított el se a hideg, se a köd, se a kezdõdõ megfázás, se semmi. De meg is érte kitartani. Vannak nagy álmaim és vannak kicsik. A kicsik rendre azért csak-csak valóra válnak.Ez is egy álmom volt, hogy olyan ködben lovagoljak, hogy szinte az orromig se látok, mint a misztikus filmekben, vagy a régmúltban játszódó lovagokról szóló kalandfilmekben, ahogy a lovasok eltûnnek az erdõt borító sûrû ködben. Ez végül is sikerült.Anyukám már a videóktól megborzongott, amit lóháton készítettem vasárnap. Nem értett, hogy élvezhetem én az ilyet.Hiába magyaráznám, hogy ennek aztán van egy bizonyos hangulata, és különben is, rámfért már, hogy kicsit elvonuljak a városból és kiszellõztessem az agyam. Feltöltõdjek a lovak által egy kis energiával.Tina nagyon aranyos volt, teljesen együttmûködõen viselkedett. Mindkét nap szépen laza száron bóklásztunk kedvünkre Balatonszõlõs környékén.Felmentünk kedvenc Nagy-mezõmre, ahonnan tiszta idõben a Balatont szoktuk megnézni. Most úgy 10 méter volt a látótávolság, de nekem nagyon tetszett így is az ezüstbe öltözött rét a zúzmarás fûszálakkal és fákkal.Vasárnap lovaglás után még felmentem Szõkéhez elbúcsúzni. Megnéztem, hogy mennek ki a fenti lovak az új istállóból. Köztük Szõke. (Õ a kötõfékes a két szõke ló közül. :) )