Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szamarak és öszvérek

• Please log in to reply
901 válasz a témához

#281 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 19:45

Itt nálunk Délegyházán :) Nem kifejezetten szamárfarm, de van 8 csacsi a lovak mellett :)

#282 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 8. - 11:35

Ez pedig Zsanett a mi csacsink és a gazdája :)

Posted Image

Edited by lisawica, 2008 március 8. - 11:36.

#283 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 8. - 14:34

Deszép csacsi!

#284 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 9. - 10:40

Szerintetek tényleg felesleges szállításnál fáslizni a lábát? Meg lovaglás alatt az ín- és bokavédõ is feleslege? Én ugy gondolom h attol h szamár védeni kell a lábait mind szállítás miind munka alatt vagy én gondolom roszzul?

#285 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 10. - 20:04

beleolvastam az ínvédõs topicba s végképp elbizonytalanodtam h most jo e ha fáslizom/ínvédõzöm vagy nem annyira megoszlanak a vélemények h nem tudom eldönteni mi lenne a jo neki. Ártani nem akarok gy sem olyan jok a lábai nem szárazak ilyen dudoros az ínja meg bukdácsol is rendszeresen. Léccccci valaki adjon tanácsot

#286 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 10. - 20:08

A Zsani egyszer volt szállítva, amikor ide került alig egy évesen, mndenféle kamásli nélkül. Én a lovaimat is meztelenül szoktam felrakni a lószállítóra, bár túl sokat még õk se voltak utaztatva. Nem tudok tanácsot adni, de szerintem az invédõ felesleges a lószállítóba, mert nem arra van kitalálva, egy fásli talán nem árthat, jól felrakva. Én terepre a lovakra mindíg használok ínvédõt, a szamárral még nem voltam sose terepen :P

Edited by lisawica, 2008 március 10. - 20:09.

#287 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 19:06

A Zsani egyszer volt szállítva, amikor ide került alig egy évesen, mndenféle kamásli nélkül. Én a lovaimat is meztelenül szoktam felrakni a lószállítóra, bár túl sokat még õk se voltak utaztatva. Nem tudok tanácsot adni, de szerintem az invédõ felesleges a lószállítóba, mert nem arra van kitalálva, egy fásli talán nem árthat, jól felrakva.
Én terepre a lovakra mindíg használok ínvédõt, a szamárral még nem voltam sose terepen :P

szállításnál én is fáslira v kamáslira gondoltam az ínvédõ ebben a formában eszembe sem jutott. Az ínvédõre csak munka közben gondoltam mivel nagyon botladozós a drága(sima aszfalton lépésben is képes pofára esni :gm: )
eddig fásliztuk a lábukat munkához elsõdlegesen a külsõ védelem miatt de ellopták a fáslikat :mad: ugyhogy most nincsen semmi rájuk, azért érdeklõdtem h érdemes e befektetni rá avagy teljesen felesleges mert akkor nem dobom ki rá a pénzt... de ha van értelme akkor természetes h szaladok a boltba...
Azért köszi a segítséget s ajánlom a szamár terepet nagyon jok szoktak lenni :D

#288 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 19:12

Azért köszi a segítséget s ajánlom a szamár terepet nagyon jok szoktak lenni :D

Elég viccesen néznénk ki, én 180 cm magas vagyok a Zsani meg max. 1 m körül lehet :D - szóval amolyan "megy a juhász a szamáron földig ér a lába" stílusban tudnánk terepelni, elég vicces lenne :D õ inkább a gyerekek mérete mint az enyém, de azt tervezem, hogy ha a kisfiaim kicsit nagyobbak lesznek (a nagy is még csak 3 éves) akkor majd csacsiháton jönnek velem terepre :)

#289 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 18:32

Elég viccesen néznénk ki, én 180 cm magas vagyok a Zsani meg max. 1 m körül lehet :D - szóval amolyan "megy a juhász a szamáron földig ér a lába" stílusban tudnánk terepelni, elég vicces lenne :D õ inkább a gyerekek mérete mint az enyém, de azt tervezem, hogy ha a kisfiaim kicsit nagyobbak lesznek (a nagy is még csak 3 éves) akkor majd csacsiháton jönnek velem terepre :)

Ez jol hangzik :D
Én is elgondolkodtam most hogy vennék egy nagyobb testû szamarat (olyan 1,40-1,50 magasat) heréltet, mert tudod amelyikekkel most foglalkozok nem az enyémek s eccer már elõfordult hogy összevesztünk és 5 hónapig nem álltunk szóba egymással így ugye foglalkozni sem tudtam velük.Most ugyan kibékültünk de mi a biztosítéka h nem fogunk újra összeveszni... Szoval jó lenne egy saját mert akkor korlátaim sem lennének de nem merek belevágni havi 100000-res fizetésbõl félek h belefulladnék és végül el kéne adni szerintem az állatnak sem jo ha soxor gazdát cserél. Mind1 valoszínû ez várat magára... :(

most hoztak a fehér csõdörhöz egy gyönyörû szürke kancát fedeztetni és képzeld engedélyt kaptam h amíg itt van lovagohatom és itt lesz egy darabig ugyanis nem sárlik. Már alig várom h felülhessek rá. Állítólag gyerekek lovagolják, gyakorlatilag a haveromat levágta a hátáról. kíváncsi leszek a tudására...

#290 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 23. - 8:27

jaj de kihalt a topic

hoztam néhány képet:
szeretet
Jasmine a fedeztetésre hozott kanca
Lacko

#291 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 7. - 15:15

Gondoljuk végig józan paraszti ésszel ezt a fásli dolgot.

Mikor kötjük be a kezünket?
amikor fáj
mikor van a mondjuk kézilabdások kezén lábán térdén fásli/tédrvédõ? amikor olyan sérülést szenvedtek, vagy annyira megerõltették egyszer, hogy fájna, ha csak úgy meztelenül, támasztás, védelem nélkül használnák az izületet.

vajon ha egy kezdõ kézilabdázónak az összes használatban levõ izületére a legdurvább vasizületvédõket teszik fel az elsõ naptól, vajon megerõsödik az izülete? kétlem

szerintem akkor kell hsználni a fáslikat, ínvédõket, ha a ló beteg, vagy gyenge a lába.

persze ez csak józan paraszti logika, és bizonyára nálam sokkal okosabbak is vannak e témában, de szerintem logikus a gondolatmenet.

a botladozás nem függ szerintem a fáslitól, hisz ahogy kivettem az írásodból, a védelem ellenére botlik meg.
tapasztalataim szerint segít, ha talajrudakkal dolgozol, akár egy-kettõt szabálytalanul lerakva, mert megszokja az állat, hogy figyeljen a lába elé. Az is segít, ha a botlás közben kicsit felemeled a fejét, mert úgy kevésbé esik el

kép is legyen:
Matyi egy naposan
Matyi öt hetesen

Edited by réka_d, 2008 április 7. - 15:16.

#292 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 8. - 18:43

Ti milyen kantárral és zablával csacsigoltok? Most olvastam valahol, hogy a pálcás csikószablát javasolják, mert szeretik elnyelni :D a zablát. Egy pónikantár nem kicsi rá? Zsanettnek amolyan csacsiforma, kicsi és széles a feje, most akarnék rá vmi kantárt venni, mert eddig csak kötõfékeztünk, de nem tudom milyet :(
A Zsanett amúgy elég kicsi, még szamárnak is inkább póni kategória.

Nyerget most kapott nemrégen, póninyereg, gyereknek-való, sok kapaszkodóval, jól is áll a Zsaninak, csak a heveder volt irgalmatlan hosszú, 20 cm-t be kellett vegyek belõle (sufni-tuning :D) mert nem kaptam rá való, 50 cm-s hevedert.

Posted Image

Edited by lisawica, 2008 április 8. - 19:11.

#293 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 8. - 18:53

Amikor mi fogatoltuk a csacsikat, mi 1-es méretû, azaz pónikantárral tettük azt és sima csikózablával, a legegyszerûbbel (bocs, elnézést nem a legegyszerûbbel, mert még az a szépen csipképett fajta volt, de ettõl még Fülesnek tök mindegy volt...) Szóval mi sima csikózablával csináltuk, de az a tapasztalatunk ,hogy szép szóval náluk több mindent el lehet érni, mint zablával, vagyis ha kötõfékkel lehet irányítani, akkor max vegyél neki egy cilli-cullis kötõféket bõrbõl és irányítsd azzal. Azt meg olvastam, hogy relatíve keményebb a szájuk a lovaknál, így keményebb zablát érdemes hozzájuk használni, vagyis egy irányítható szamárhoz untig elég a pálcás zabla.

#294 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.802 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 8. - 21:46

Ti milyen kantárral és zablával csacsigoltok? Most olvastam valahol, hogy a pálcás csikószablát javasolják, mert szeretik elnyelni :D a zablát. Egy pónikantár nem kicsi rá? Zsanettnek amolyan csacsiforma, kicsi és széles a feje, most akarnék rá vmi kantárt venni, mert eddig csak kötõfékeztünk, de nem tudom milyet :(

Én póni kantárral szamaragoltam, azzal is fogatoltuk. Ha jó a kötõféked, két csatos bõrszíjjal (tökös) tegyed fel rá a zablát. Próbálkozni és kezdeni bõven elég.

#295 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 7:44

Akkor az én Fülöpömnek biztos nagy feje van. A póni kantár nem megy fel rá, csak a normál méretû, igaz az a legrövidebb lyukba csatolva. A csikózabla nála bevált - már ha azt a néhány alkalmat lehet "beválásnak" nevezni. Mindenesetre jól reagált rá. Egyébként Fülöp úgy is elközlekedett, ha minden kantár meg miegymás nélkül ráült az ember a hátára, fogott a kezében egy vesszõt, és kanyarodásnál az ellentétes oldalon a vállához érintette. A lábsegítség viszont smafu nála.

#296 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 6:46

:)

Posted Image

#297 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 8:47

Ez a Café egyszerûen egy imádnivaló öszvér! Milyen arcokat bír vágni... :D

#298 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 17:45

nagyon nagy arc. és annyira olyan, mint Fülesünk! a többi szamarunk nem ilyen, de Fülesre nagyon hasonlít. mármint belsőre, mert Füles amúgy sima szürke színű, nem ilyen extravagáns :ang: kéna alapítani egy Café fanklubbot, nem?

Edited by réka_d, 2008 április 16. - 17:45.

#299 beto

beto

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 19. - 19:54

Sziasztok,

lett végre szamink - Melanie - de sajnos családi okok miatt 2 hónapnyi kedves iiiiiiáááááázás után el is kell adnunk... pedig már kezdett nagyon a szívünkhöz nõni :(

3 éves kanca, szelíd, keves, játékos. Gyöngyös / Eger környén lakik :)

Képek Melirõl

Ha tudtok valakit, ahol valóban jó kezekben lenne, írjatok ide a fórumra és egyeztetünk.
Ár: 90 ezer Ft

b.t

#300 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 22. - 20:45

kiderült (veszekedés árán) h ínhüvely gyulladása van/volt ugyh nem véletlenül botladozott az a szamár, de én hiába beszéltem... a lábai feldagadtak és már akkor is botlott ha üresen ment persze kivettem a munkábol... de most már ez nem az én gondom... Õket pálcás csikozablával lovagoltam mert a zablát áthuzta a száján de ment kötöfékben is ha éppen kedve volt... Most egy másik szamárral foglalkozok õneki 2karikás csiko (?) zablája van. nem jellemzõ rá h átveszi a zablát a száján... ja és cob kantárt hord de Õ olyan 126 cm a csõdire ponyt vettünk eddig de most ugy fest az kinõtte Õ kb 123-24cm magas. Szerintem Zsanira elég lenne a pony ha picike...
Itt egy kép az uj csacsirol
Õ Jasmine egy 4 éves kanca:
Jasmine

#301 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 23. - 9:44

Pónikantárt és pálcás zablát kapott végül a Zsani, hát eléggé csodálkozott amikor a szájába tettem, hogy ez meg mi a szösz :D de nagyon csinos vele. Szombaton voltunk az óvódában "dolgozni" vele, hát igen nagy sikere volt az ovisok között, csa én fáradtam kutyául el, annyit kellett körbe-körbe sétálni vele, mert a gyerekek nem akarták megunni a csacsigolást. Majd teszek fel képet. A kisfiam meg mindenkinek elmondta, hogy ez az "Õ csacsija" :D :yeah: Eleinte kantárban sétálgattunk, de mivel a zablától nem tudta szegény megenni a sok nasit amit a gyerekek adtak neki, így végül levettem a kantárt és kötõféken sétálgattunk tovább. Mondjuk nem egy vadállat, simán türte, hogy egy gyerek ül a hátán 15-20 meg rohan mellette vísítva, és simogatják ahol érik :D Jófej volt, no. Büszke vagyok rá.

#302 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 24. - 20:27

Pónikantárt és pálcás zablát kapott végül a Zsani, hát eléggé csodálkozott amikor a szájába tettem, hogy ez meg mi a szösz :D de nagyon csinos vele.
Szombaton voltunk az óvódában "dolgozni" vele, hát igen nagy sikere volt az ovisok között, csa én fáradtam kutyául el, annyit kellett körbe-körbe sétálni vele, mert a gyerekek nem akarták megunni a csacsigolást. Majd teszek fel képet. A kisfiam meg mindenkinek elmondta, hogy ez az "Õ csacsija" :D :yeah:
Eleinte kantárban sétálgattunk, de mivel a zablától nem tudta szegény megenni a sok nasit amit a gyerekek adtak neki, így végül levettem a kantárt és kötõféken sétálgattunk tovább. Mondjuk nem egy vadállat, simán türte, hogy egy gyerek ül a hátán 15-20 meg rohan mellette vísítva, és simogatják ahol érik :D
Jófej volt, no. Büszke vagyok rá.

Lehecc is... én is büszke vagyok rátok! :D
Én is voltam ma kint Jasmine-nál akinek az eredeti neve Füles (stílusosan:D)
csökönyös volt naon de azért szeretem majd megváltozik
Jasmine profil
Figyel

#303 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 25. - 9:51

Pihenõ az óvódakertben
Posted Image
rájöttem egy olyan fotóm sincs amin sétálok vwele, mivel akkor nem tudtam fotózni... de majd szerzek valakitõl :D

Séta hazafelé
Posted Image

#304 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 29. - 19:22

"Csinos, három év körüli kislányok csacsigoltatását vállalom" :D :D :D :D :D :D

Posted Image

Edited by lisawica, 2008 április 29. - 19:23.

#305 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 1. - 18:28

Szerintetek a parelli játékokat lehet egy szamáron "használni" ? Próbáltam magamtol elkergetni (ugy mint ahogy a Füledbe sugom lovacskám címû filmben Monty csinálta) de hülyének nézett és nem hogy elszaladni de megmozdulni sem volt hajlando. Kíváncsi lennék h a parelli játékokat meglehetne e vele csinálni csak sajna nem ismerem ezeket a játékokat...

Edited by Jasmine20, 2008 május 1. - 18:29.

#306 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 9:09

Nyilván lehet, csak kérdés, hogy van-e értelme. MIvel ELVILEG a lovak kommunikációját használja (bár effelõl vannak kétségeim) és mivel a lovak a szamarakkal igen jól tudnak kommunikálni, elvileg lehet velük csinálni, de szerintem nem nagyon érdemes.

#307 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 17:15

Nyilván lehet, csak kérdés, hogy van-e értelme.
MIvel ELVILEG a lovak kommunikációját használja (bár effelõl vannak kétségeim) és mivel a lovak a szamarakkal igen jól tudnak kommunikálni, elvileg lehet velük csinálni, de szerintem nem nagyon érdemes.

Szerinted miért nem érdemes?
Ahogy én látom nem fog mûködni (legalábbis ezzel a joszággal), de azért adok egy esélyt neki, tulajdonképpen veszíteni valom nincsen...

#308 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 10. - 9:53

tudod használni a szamarat? tudod kötõfékkel, kantár nélkül megülni? a legtöbb szamarat kötõfékkel könnyebb irányítani, mint kantárral. nyeregre sincs szükség az esetek többségében. az emberek többsége ezért kezdi patparelliztetni a lovát, hogy ezeket elérje. ha ezeket alapból tudja egy szamár....??? nameg, hogy ne rohanjanak el minden új és "félelmetes" dolog elõl a lovak. nos a szamarak ezt is tudják alapból, más a természetük, mint a lovaknak, nem olyan elrohanósak, végiggondolják a tennivalkat, mielõtt pánikba esnének. innentõl minek ezzel csesztetni az állatot? (de azt gondolom, hogy a parellis módszer elõnyeinek és hátrányainak, valamint használhatóságának és használhatatlangásának témaköre már kicsit kívülesik ezen topik témakörén, vagyis off, így szerintem nem is érdemes róla többet csacsognunk)

#309 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 10. - 14:43

tudod használni a szamarat?
tudod kötõfékkel, kantár nélkül megülni?
a legtöbb szamarat kötõfékkel könnyebb irányítani, mint kantárral.
nyeregre sincs szükség az esetek többségében.

az emberek többsége ezért kezdi patparelliztetni a lovát, hogy ezeket elérje.

ha ezeket alapból tudja egy szamár....???

nameg, hogy ne rohanjanak el minden új és "félelmetes" dolog elõl a lovak. nos a szamarak ezt is tudják alapból, más a természetük, mint a lovaknak, nem olyan elrohanósak, végiggondolják a tennivalkat, mielõtt pánikba esnének. innentõl minek ezzel csesztetni az állatot?

Ebben van valami. Az tényleg eltûnt h kötõfékben engedelmesebb... most ezt tanuljuk...

Jasmine

#310 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 10. - 16:38

tök ari

#311 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 11. - 6:00

tök ari

köszi :)

#312 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 22. - 19:52

hol vagytok szamarasok?!

kaja van nálad?

#313 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 24. - 15:09

Valaki tudna nekem mondani valamit a szamarak kehességérõl? ha hosszu séta után ügetünk 1 rövid szakaszon és az orrlukai kitágulnak és szaporán veszi a levegõt utalhat kehhességre? Nekem eccer valaki azt mondta h a szamár nem lehet kehes, de elmeséltem ezt az ügetéses sztorit másvalakinek és Õ azt mondta h ez egyértelmû jele a kehességnek és h a szamár is könnyen lekehesedik. Mi a véleményetek errõl?

#314 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 24. - 19:32

Érdemes lenne kivizsgáltatni, a szamár is lehet COPDs (kehes).

#315 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 24. - 19:46

(Sajnos) miért ne lehetne kehes? de az elsõ stádiumokban gyógyítható, vagyis legalábbis enyhíthetõ...

#316 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 17:20

Köszi a válaszokat sajna nem tudom kivizsgáltatni mert nem hozzám tartozik és ott ahol van nem érdekeltek ebben... Eddig abban a tudatban éltem h a szamár NEM lehet kehes, de a válaszotok elszomorított, fõleg h nem tudok érte (ufent) semmit sem tenni... :(

#317 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 18:09

Szerintetek belehet szerezni Magyarországon egy Americai Mammut Jack-et?

#318 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 18:37

Köszi a válaszokat sajna nem tudom kivizsgáltatni mert nem hozzám tartozik és ott ahol van nem érdekeltek ebben... Eddig abban a tudatban éltem h a szamár NEM lehet kehes, de a válaszotok elszomorított, fõleg h nem tudok érte (ufent) semmit sem tenni... :(

Még az ember is lehet COPDs :( kutya is, macska is, stb

Mennyire köhög ilyenkor? Húz az oldala? Télen is köhög vagy csak nyáron?

Szerintetek belehet szerezni Magyarországon egy Americai Mammut Jack-et?

Írtó tudatlan vagyok :( az meg mi?
Szamárfajta?

Ma elkezdtem lenyírni a Zsanit (minden nyáron lekopasztom) mire félig kész lett teljesen kiment a nyírógép éle - így most amolyan schnauzer fazon - a hasán, hosszú a szõr a többi kopasz :D
Majd holnap jól lefotózom :D

Edited by lisawica, 2008 május 25. - 18:37.

#319 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 27. - 19:42

Még az ember is lehet COPDs :( kutya is, macska is, stb

Mennyire köhög ilyenkor? Húz az oldala? Télen is köhög vagy csak nyáron?
Írtó tudatlan vagyok :( az meg mi?
Szamárfajta?

Ma elkezdtem lenyírni a Zsanit (minden nyáron lekopasztom) mire félig kész lett teljesen kiment a nyírógép éle - így most amolyan schnauzer fazon - a hasán, hosszú a szõr a többi kopasz :D
Majd holnap jól lefotózom :D

Zsani biztos jol néz ki :D várom a fotokat :gm:
köhögni nem köhögött csak kitágult az orr luka és nagyon gyorsan járt az oldala huzni annyira nem huzott talán... A mostani állapotát nem ismerem nem láttam honapok ota és reményeim szerint nem is fogom...

Az Ameriki Mammut Jack egy nagy testû szamár fajta. Olyan 160 cm magas vékony testalkatu és nagyon jo pofa
Annál már csak a poitou a jobb. itt egy kép errõl a fajtáról :D
itt találtok rola: http://www.donkeybre...spx?Album_ID=16 (sajna belinkelni a képet nem engedi ugyhogy keresgéljétek ki ezt a fajtát
sajna Mammut Jack nincs a képeken
arrol nem találtam a neten pedig beszerettem volna ide rakni nektek...
Adjatok tanácsot!
Az a szamár akivel foglalkozom írto csökönyös.Nem tudok 1rõl a 2re lépni vele. ma 15 perc után megunta és akkor kezelhetetlenné válik megáll nem arra megy amerre én szeretném stb. mit csináljak vele?
probáltam a Monty féle elüldözöm magamtol effektet de nem reagált eccerûen hülyének nézett. A parellivel is probálkoztam de arra sem nagyon reagál bár azt nem tudom pontosan. A nyomásra ellépést probálgatom de rengeteg erõt kel belefektetnem h ellépjen.... Mit tegyek? mit csináljak h kevésbé legyen csökönyös. Verni pálcázni nem akarom. Zablát sem használok kötöfékben lovagolom...
elõre is köcci

#320 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 20:59

Posted Image

köhögni nem köhögött csak kitágult az orr luka és nagyon gyorsan járt az oldala huzni annyira nem huzott talán... A mostani állapotát nem ismerem nem láttam honapok ota és reményeim szerint nem is fogom...

Lehet, hogy nem is kehes :) ha nem köhög.
Meg kéne nézetni állatorvossal.

A Zsani is nagyon csökönyös, de õt egy zacskó háztartási kekszszel mindenre rá lehet venni :) :D